|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
evvcia ale ślicznie wyglądałaś
Aguskaa83 Filipek podoba mi się w każdej fryzurce mały słodziak i tyle
|
#2162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak przy okazji - o co chodzi z tą ligniną obowiązkową? Myślałam,ze te czasy już minęły... Ja chyba wezmę własną do szpitala, bo moja mama (pracowała w latach 80 na oddziale noworodkowym) twierdzi,że wtedy (a kto wie ja teraz) te ligniny się wrzucało do specjalnego pojemnika, stamtąd do sterylizatora, czy jak to się nazywało, i że tak powiem, RECYKLING. Błe!!! |
|
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
mam do ODDANIA miesięczniki "Twój maluszek" i "Dziecko" z 2011 roku. niektóre są nieco zniszczone ale z pewnością przydadzą się jakiejś mamie.
Oddam w zamian za koszt przesyłki lub do odbioru osobistego w Krynicy lub Starym Sączu. SAM_2817.jpg |
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty szłaś po uspokojenie ...I niech mi ta pani pokaże kobitę w ciąży w 38 tyg. bez bólu kręgosłupa ![]() Tak ,że nie martw się , to jeszcze potrwa . Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-02 o 21:59 |
|
|
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
ŻE CO??? O Boże. Jestem naprawdę, naprawdę zielona w temacie. W życiu bym nie powiedziała, pewnie byłaby panika i jazda do szpitala.
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez własnie wole bodziaki i mam juz maly zapas, sporo kopertowych bo mam leki przed ubieraniem malucha ...
Chciałam wam polecic kupowanie w aptekach internetowych sama przerzucilam sie ostatnio na e-lek.pl roznica w cenach jest zatrważajaca. Zastanawiałam sie jak te apteki jedna kolo drugiej daja rade funkcjonowac ale z takimi marzami to juz sie przestaje dziwic
|
|
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja mam nadzieję że to jeszcze potrwa
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki, tez juz sobie duzo poczytalam o tym lozysku. Juz jestem spokojna
|
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja też się wystraszyłam ,ale w głowie mi dzwoniło ,że czytałam o takim zjawisku, zanim zawołałam położną to jeszcze do tż zadzwoniłam ,żeby mi w necie sprawdził ( bo oczywiście jakieś głupie myśli,że coś Jej zrobili były też w głowie).Nie wiem jak często to się zdarza, ale warto wiedzieć . ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() to prawda z tą kupką, tym spojeniem i całą resztą , ale wtedy to jest to takie nagłe nasilenie i kupka to taka raczej tak koleżanki opisywały...no i często odchodzi czop śluzowy....to był u mnie jedyny objaw, oprócz odejścia wód po dobie od czopu,ja się skurczy takich "prawdziwych " nie doczekałam |
||
|
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
a tak w kwestii ciekawości: ile z was jest alergiczkami?
ja w sumie nie dość,że uczulona, w tym na swojego własnego kota (ale jakoś magicznie się na swoje futrzaki odczulam - tak twierdzi alergolog-pomęczę tydzień, posmarkam, i się uodparniam. Mam nadzieję,że Lena albo nie będzie uczulona, albo odziedziczy po mnie ten mechanizm... ![]() Niby się mówi,że jak jakieś futro po domu biega w czasie ciąży, ryzyko alergii jest mniejsze. No ciekawe. Okaże się
|
|
|
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
Czy powinnam się przejmować tym, że mój Piotruś się wierci praktycznie bez przerwy? od tygodnia czuję kopniaki w nocy jak się przebudzę i w ciągu dnia cały czas i to dość intensywnie... Zastanawiam się czy on w ogóle śpi?
Aha no i dziś zaczynam 27 tydzień ciąży, czyli III trymestr, dobrze myślę?
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-01-02 o 22:25 |
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O, widzę że chyba spełniłam już warunki do przyznania dostępu do maila, czy mogłabym grzecznie o to poprosić? chętnie pooglądałabym wasze brzuszki i inne zdjęcia i dałabym coś od siebie
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
Robiłam na sylwestra ciasteczka z wróżbą. Przełamałam jedno do zdjęcia do przepisu i taką oto sentencję wylosowałam (foto w zalaczeniu).
Śmiali się ze mnie przyjaciele, że taka jestem przepełniona tą miłoscią, że aż mnie wydeło ![]() A teraz zmykam spać bo o 5.50 trzeba wstac do pracy a pewnie ze 2 razy na siku jeszcze w nocy wstane, za jakis czas bede mogla dojsc do lazienki nie otwierajac oczu, boje sie, że się kiedys o któregos psa potknę jak tak bede lunatykować. Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-01-02 o 22:40 |
|
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
widzialam zdjecia...slicznie
![]() Aguska Filipek slodki
|
|
|
|
#2177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki konia! i Aguśka! doświadczone Mamusie - jesteście niezastąpione![]() cottonpuma witaj! ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Aguśka też mam na przedniej.. I nie mam pojęcia co to znaczy, zaraz poszukam w necie! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
moniaHan biedny piesiula dobrze że już w domku!evvcia pięknie wyglądałaś, super sukienka, no i TŻ niezły fryzjer - pozazdrościc
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-02 o 23:02 |
||||
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam u lekarza, stwierdziła przeziębienie ze zwiększoną wydzieliną oskrzelową. Mam wysuszoną śluzówkę gardła. Psikać tantum verde, ssać tabletki tymianek-podbiał, pić dużo - ale w małych ilościach a często. do tego sok malinowy, porzeczkowy, aronia, miód, cytryna. I jesli rumianek na mnie podziała, to inhalacje z rumianku. Jak pojawi się gorączka albo nie poprawi mi sie do końca tygodnia, mam iść do lekarza rodzinnego i właczyć inne leki. Czekając do lekarza, mała wypięła się z jednego boku, a po powrocie do domu zaczęła mnie kopać przy wzgórku łonowym :/
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-01-02 o 22:56 |
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2180 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z paciorkowcem to miałam robiony wymaz, bo gin podejrzewał infekcję jakaś i przy tej okazji to już wyszło... i powiedział, że ciężko w ciąży wyleczyć i że będzie ten antybiotyk i że to już nie te czasy, sytuacja jest medycznie opanowana i powodów do strachu nie ma... Cytat:
tu jest fajnie rozpisane i zresztą tak jak ty piszesz ![]() http://trymestr.pl/ciaza-miesiac1.html ale np ten kalkulator haczewski to zupełnie co innego podaje |
||
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spac, bo jutro troszkę wcześniej niż zwykle wstaję! (usg!!!)
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!!! Dobranoc!!!
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc w razie co Dziewczyny dopytujcie się o to
|
|
|
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale rzeczywiście, co źródło to inny podział aha, a ten paciorkowiec wyjdzie na zwykłym posiewie z pochwy, czy musi być na to specjalnie skierowane badanie?
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-01-02 o 23:34 |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-02 o 23:37 |
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia najwazniejsze ze na oskrzelach nic nie masz.
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- konia po kapieli smarowalam sie jak zawsze no i nie moge podniesc nog zeby posmarowac je nizej. Tak juz mam dosc dlugo ale dopiero teraz zaczynam zwracac na to uwage. Tak samo jak spodnie ubieram, to mam duzy problem zeby bez podparcia sie, podniesc noge w gore ;/ ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- konia a podczas usg ginekolog moze sprobowac ocenic spojenie czy sie rozchodzi czy nie tak?
|
#2186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka uroczy ten Twój Filipek
ciekawe czy moja dzidzia będzie miała kręcone włoski. Ja miałam i nadal mam proste jak druty, za to Tż jak był miały miał loczki, no i teraz jak za długo nie obcina to też powoli widać jak mu się podkręcają przy bokach i grzywce Cytat:
![]() Cytat:
ale jak byłam na tym usg 3d to w gabinecie Pan doktor miał taką planszę o umiejscowieniu łożysk i patologii z nim związanych, która mi wszystko wyjaśniła. Zresztą Konia dobre wyjaśnienie wrzuciła Cytat:
![]() Cytat:
Sama wymyślałaś te "wróżby"? czy ściągnęłaś skądś gotowy "wzór", wydrukowałaś, pocięłaś i powkładałaś? Ja zrobiłam dalszą część tych zakupów. Kupiłam prześcieradełka, pokrowce na przewijak, kocyk, termoopakowanie na butelkę, dwie naklejki piankowe na ścianę do pokoiku dla małej i hmmm... chyba tyle zostało mi jeszcze kupić: łóżeczko, materac, pościel do łóżeczka, ręczniczek, nosidełko, termometr do mierzenia temp ciała, wanienkę ze stelażem, artykuły dla mnie typu koszula nocna, kosmetyki i art higieniczne dla mnie i dla małej... Chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Karolca to dobre wieści, teraz się kuruj, żebyś wyzdrowiała szybciutko
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca to zdrówka życzę i idę spać Dziewczęta
Zgagowy dzień dobiega końca, miłej nocki i kolorowych snów |
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry brzuchacze
![]() ja juz spac od 6 nie moge tz jak zwykle musial mnie obudzic... |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Coraz gorzej mi się śpi W nocy to normalnie jak w piosence "Prawy do lewego" Raz na prawy bok za chwilę na lewy muszę sie przekręcic. Skutek jest taki, że zasypiam nad ranem kiedy muszę wstawac do pracy I jeszcze ta rwa...... Muszę się jakos przemęczyc do następnego tygodnia karolca zdrówka życzę |
|
|
|
#2190 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój wyjeżdżał dzisiaj do Gdańska i też już od 6 siedzę przy kompie bo spać mi się odechciało ![]() Za chwilę wyruszam do pracy zawieźć nowe L-4. ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

mały słodziak i tyle 

nie żałuje że poszłam, bo była nawet laska któa rodzi 2 lutego i też były to jej pierwsze zajęcia, spotkań ma być 12 więc na wszystkich nie będe ale czegoś nowego na pewno się dowiem 

a Ty szłaś po uspokojenie ...

dobrze że już w domku!
. Twardnienia jak wiadomo są naturalne w ciąży, ale nie jak występują co kilka minut. Albo np. kilkanaście w ciągu godziny. Kilka na dzień to norma. Ale kiedy dołączyły się do tego skurcze które szły aż od szyjki macicy i pojawił się ból-trzeba było reagować. To częsta reakcja organizmu na infekcje-i tak było w moim przypadku.
W nocy to normalnie jak w piosence "Prawy do lewego" Raz na prawy bok za chwilę na lewy muszę sie przekręcic. Skutek jest taki, że zasypiam nad ranem kiedy muszę wstawac do pracy