Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 21:51   #2161
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

evvcia ale ślicznie wyglądałaś
Aguskaa83 Filipek podoba mi się w każdej fryzurce mały słodziak i tyle
Stary 2012-01-02, 21:53   #2162
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
tzn. może i bym wpadła na to ale dowiedziałam się że idąc do porodu nie wolno mieć pomalowanych paznokci, żadnych hybrydowych lakierów ani tipsów.
Łoooo, niby wiedziałam,że do operacji nie należy malować (bo zakłócają działanie tego klipsa na palec co mierzy tętno) ale w sumie non stop maluję (odżywką) i pewnie zapomnę... dopiszę do listy "do spakowania" zmywacz.

A tak przy okazji - o co chodzi z tą ligniną obowiązkową? Myślałam,ze te czasy już minęły... Ja chyba wezmę własną do szpitala, bo moja mama (pracowała w latach 80 na oddziale noworodkowym) twierdzi,że wtedy (a kto wie ja teraz) te ligniny się wrzucało do specjalnego pojemnika, stamtąd do sterylizatora, czy jak to się nazywało, i że tak powiem, RECYKLING. Błe!!!
Stary 2012-01-02, 21:54   #2163
tarasia
Wtajemniczenie

mam do ODDANIA miesięczniki "Twój maluszek" i "Dziecko" z 2011 roku. niektóre są nieco zniszczone ale z pewnością przydadzą się jakiejś mamie.
Oddam w zamian za koszt przesyłki lub do odbioru osobistego w Krynicy lub Starym Sączu.

SAM_2817.jpg

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:57   #2164
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć w szkole rodzenia
ogólnie położna jest tak zakręcona, gada i gada i nie może przestać, trzymała nas 3 godziny od 18 do 21 uczyła już nas oddychać, pokazywała mnóstwo ćwiczeń na oddychanie i na mięśnie krocza i pośladków, tyle ich było że już wszystkich nie pamiętam nie żałuje że poszłam, bo była nawet laska któa rodzi 2 lutego i też były to jej pierwsze zajęcia, spotkań ma być 12 więc na wszystkich nie będe ale czegoś nowego na pewno się dowiem
dziś sie dowiedziałam że dobrze jest dużo chodzić jak zaczynają się skurcze no i jeśli się jest w stanie, a nie wiedziałam tego

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

aaa i pani powiedziała jeszcze że objawami zbliżającego się porodu są bóle kręgosłupa i spojenia, częstsze oddawanie moczu i kupki (biegunki mogą się pojawić) i troche mnie tym przeraziła bo ja właśnie od 2 dni tak mam
ale normalnie kupkę też robisz, no nie? I siuski robisz często pewnie już długo ?Ale to też przecież wszystko normalne w ciązach tak wysokich, to Cię chyba nastraszyła a Ty szłaś po uspokojenie ...
I niech mi ta pani pokaże kobitę w ciąży w 38 tyg. bez bólu kręgosłupa
Tak ,że nie martw się , to jeszcze potrwa .

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-02 o 21:59
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:58   #2165
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
cottonpuma ponieważ będziesz mieć Córeczkę to powtórzę się , bo Dziewczyny wiedzą,że czasami dziewczynki mają coś takiego jak "miesiączka niemowlaków", pod wpływem naszych hormonów się to dzieje i wtedy w wydzielinie z pochwy jest krew
ŻE CO??? O Boże. Jestem naprawdę, naprawdę zielona w temacie. W życiu bym nie powiedziała, pewnie byłaby panika i jazda do szpitala.
Stary 2012-01-02, 22:02   #2166
MoniqW
Raczkowanie

Ja tez własnie wole bodziaki i mam juz maly zapas, sporo kopertowych bo mam leki przed ubieraniem malucha ...

Chciałam wam polecic kupowanie w aptekach internetowych sama przerzucilam sie ostatnio na e-lek.pl roznica w cenach jest zatrważajaca. Zastanawiałam sie jak te apteki jedna kolo drugiej daja rade funkcjonowac ale z takimi marzami to juz sie przestaje dziwic
Stary 2012-01-02, 22:02   #2167
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
ale normalnie kupkę też robisz, no nie? I siuski robisz często pewnie już długo ?Ale to też przecież wszystko normalne w ciązach tak wysokich, to Cię chyba nastraszyła a Ty szłaś po uspokojenie ...
I niech mi ta pani pokaże kobitę w ciąży w 38 tyg. bez bólu kręgosłupa
Tak ,że nie martw się , to jeszcze potrwa .
No tak kupka jest normalna, tylko sikanie częstsze od tych kilku dni i ból spojenia też doszedł, ale jest on można powiedzieć sporadyczny, a kręgosłup to już gdzięs od 20 tc mnie boli no ja mam nadzieję że to jeszcze potrwa nie ma innego wyjścia
Stary 2012-01-02, 22:10   #2168
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to brzmi mądrze

Łożysko może być umiejscowione na przedniej, tylnej lub bocznej ścianie albo w dnie macicy (czyli w jej najwyższej części). Jego położenie nie ma praktycznie znaczenia dla przebiegu ciąży. Ważne jest, by łożysko nie zakrywało ujścia wewnętrznego szyjki macicy lub nie leżało w jego bezpośredniej bliskości, czyli w najniższej części macicy. Taka sytuacja zwana jest przodowaniem łożyska i grozi krwawieniami. Niskie umiejscowienie łożyska może się zdarzyć przy jego położeniu na każdej ze ścian. Częściej obserwujemy łożysko nisko umiejscowione lub przodujące we wcześniejszej ciąży, potem w miarę wzrostu macicy łożysko często odsuwa się ku górze na bezpieczną odległość od ujścia wewnętrznego. Jeśli więc lekarz nie wspomniał nic o przodowaniu łożyska w 17. tygodniu, to jego umiejscowieniem absolutnie nie należy się martwić.

ale jak widać jak się ma przodujące to cc niestety, tak też wikipedia podaje
no i to jest super wyjasnienie
dzieki, tez juz sobie duzo poczytalam o tym lozysku. Juz jestem spokojna
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:16   #2169
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
ŻE CO??? O Boże. Jestem naprawdę, naprawdę zielona w temacie. W życiu bym nie powiedziała, pewnie byłaby panika i jazda do szpitala.
Tak wiem , ze ta informacja "zabija" , ja też się wystraszyłam ,ale w głowie mi dzwoniło ,że czytałam o takim zjawisku, zanim zawołałam położną to jeszcze do tż zadzwoniłam ,żeby mi w necie sprawdził ( bo oczywiście jakieś głupie myśli,że coś Jej zrobili były też w głowie).
Nie wiem jak często to się zdarza, ale warto wiedzieć .

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
No tak kupka jest normalna, tylko sikanie częstsze od tych kilku dni i ból spojenia też doszedł, ale jest on można powiedzieć sporadyczny, a kręgosłup to już gdzięs od 20 tc mnie boli no ja mam nadzieję że to jeszcze potrwa nie ma innego wyjścia
no to widzisz ,że rodzisz już od 20 tygodnia
to prawda z tą kupką, tym spojeniem i całą resztą , ale wtedy to jest to takie nagłe nasilenie i kupka to taka raczej tak koleżanki opisywały...
no i często odchodzi czop śluzowy....to był u mnie jedyny objaw, oprócz odejścia wód po dobie od czopu,ja się skurczy takich "prawdziwych " nie doczekałam
Stary 2012-01-02, 22:21   #2170
cottonpuma
Rozeznanie

a tak w kwestii ciekawości: ile z was jest alergiczkami?
ja w sumie nie dość,że uczulona, w tym na swojego własnego kota (ale jakoś magicznie się na swoje futrzaki odczulam - tak twierdzi alergolog-pomęczę tydzień, posmarkam, i się uodparniam.
Mam nadzieję,że Lena albo nie będzie uczulona, albo odziedziczy po mnie ten mechanizm...
Niby się mówi,że jak jakieś futro po domu biega w czasie ciąży, ryzyko alergii jest mniejsze. No ciekawe. Okaże się
Stary 2012-01-02, 22:23   #2171
karo_z
Rozeznanie

Czy powinnam się przejmować tym, że mój Piotruś się wierci praktycznie bez przerwy? od tygodnia czuję kopniaki w nocy jak się przebudzę i w ciągu dnia cały czas i to dość intensywnie... Zastanawiam się czy on w ogóle śpi?

Aha no i dziś zaczynam 27 tydzień ciąży, czyli III trymestr, dobrze myślę?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl

Edytowane przez karo_z
Czas edycji: 2012-01-02 o 22:25
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:26   #2172
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
no to widzisz ,że rodzisz już od 20 tygodnia
to prawda z tą kupką, tym spojeniem i całą resztą , ale wtedy to jest to takie nagłe nasilenie i kupka to taka raczej tak koleżanki opisywały...
no i często odchodzi czop śluzowy....to był u mnie jedyny objaw, oprócz odejścia wód po dobie od czopu,ja się skurczy takich "prawdziwych " nie doczekałam
no o tym czopie też mówiła że może się oderwać nawet 2 tyg przed porodem ale i 2 godz też więc bądź tu człowieku mądry
Stary 2012-01-02, 22:29   #2173
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Czy powinnam się przejmować tym, że mój Piotruś się wierci praktycznie bez przerwy? od tygodnia czuję kopniaki w nocy jak się przebudzę i w ciągu dnia cały czas i to dość intensywnie... Zastanawiam się czy on w ogóle śpi?

Jeśli martwi Cię ta zmiana intensywności ruchów to może zadzwoń do lekarza , jak masz się martwić to może lepiej sprawdzić czy wszystko ok
Stary 2012-01-02, 22:38   #2174
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli martwi Cię ta zmiana intensywności ruchów to może zadzwoń do lekarza , jak masz się martwić to może lepiej sprawdzić czy wszystko ok
W czwartek mam wizytę, więc na pewno się o to zapytam, mam nadzieję że to poprostu taki temperament.

O, widzę że chyba spełniłam już warunki do przyznania dostępu do maila, czy mogłabym grzecznie o to poprosić? chętnie pooglądałabym wasze brzuszki i inne zdjęcia i dałabym coś od siebie

Stary 2012-01-02, 22:38   #2175
MoniqW
Raczkowanie

Robiłam na sylwestra ciasteczka z wróżbą. Przełamałam jedno do zdjęcia do przepisu i taką oto sentencję wylosowałam (foto w zalaczeniu).
Śmiali się ze mnie przyjaciele, że taka jestem przepełniona tą miłoscią, że aż mnie wydeło

A teraz zmykam spać bo o 5.50 trzeba wstac do pracy a pewnie ze 2 razy na siku jeszcze w nocy wstane, za jakis czas bede mogla dojsc do lazienki nie otwierajac oczu, boje sie, że się kiedys o któregos psa potknę jak tak bede lunatykować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-12-ciasteczka1.jpg (43,6 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-01-02 o 22:40
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:40   #2176
MoniaHan
Wtajemniczenie

widzialam zdjecia...slicznie
Aguska Filipek slodki

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:51   #2177
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
W domu utrzymywaliśmy temperaturę 21 stopni, myślę ,że teraz tez tak będzie, a Nina nosiła takie zestawy: body z krótkim, długim na to pajac, zależy czy body cieńsze czy grubsze to dobierałam cieńszy lub grubszy ; czasem nosiła śpioszki i pod to body z długim lub ( ale to rzadko) koszulkę.

Aguśka super te włoski Filipka lubi Chłopak zmienić fryzurę
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Na poczatku ubieralam zle, bo jednak bylo cieplo a ja po kapieli ubieralam w bluzeczke i kaftanik na to i do tego spiochy. I jeszcze opatulalam i Filip byl caly czerwony, az na ktorejs wizycie polozna nam zwrocila uwage ze przegrzewamy dziecko I miala racje, od kiedy zaczelismy sluchac jej rad, Filip nie byl taki czerwony na buzi, mniej plakal. No ale kazdy sie uczy na swoich bledach. Jak w domu jest cieplo to dziecko nie potrzebuje dwoch warstw ubran a szczegolnie dwoch z dlugim rekawkiem. Co innego jak jest chlodno wtedy tak jak np moj Filip sie lubial odkrywac w nocy, to jak nie grzaly kaloryfery, wtedy ubieralam go nawet w dwie warstwy dlugiego rekawa ale juz byl wiekszy to tez inaczej. Jak byl malusi po urodzeniu to nie odkrylam jeszcze jakie fajne sa body, dopiero jak juz nosil r. 62 zaczelam ubierac go w body i polspiochy do tego i moim zdaniem to najwygodniejsze ubranko dla malucha. Nic sie nie podciaga do gory, nie odkrywaja sie plecki, super sprawa, dlatego teraz wiecej bodziakow kupilam.
.

Dzięki konia! i Aguśka! doświadczone Mamusie - jesteście niezastąpione

cottonpuma witaj!

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Dziewczyny a wiecie moze co oznacza ze lozysko jest na scianie przedniej lub tylnej, czy ma to wplyw na cos?
Czytam, ze wiele z Was ma lozysko na tylnej scianie, a ja mam na przedniej, czy to robi roznice?

Aguśka też mam na przedniej.. I nie mam pojęcia co to znaczy, zaraz poszukam w necie!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
na moje oko domorosłego ginekologa to jak jest na przedniej ścianie i w złym miejscu to może być więcej kłopotu z cc, no bo jak jest nisko to chyba im trudno dotrzeć do dziecka jak po drodze mają łożysko, a jak jest na wejściu do szyjki macicy patrząc od dzieciaczka to też pewnie nie za ciekawie dla porodu sn , chyba jest nawet wówczas niemożliwy, no bo jak ?
tak, wtedy to jest łożysko przodujące i tylko cc;/ z tego co mi mówił lekarz..

moniaHan biedny piesiula dobrze że już w domku!

evvcia pięknie wyglądałaś, super sukienka, no i TŻ niezły fryzjer - pozazdrościc

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-02 o 23:02
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:55   #2178
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a wiecie moze co oznacza ze lozysko jest na scianie przedniej lub tylnej, czy ma to wplyw na cos?
Czytam, ze wiele z Was ma lozysko na tylnej scianie, a ja mam na przedniej, czy to robi roznice?
różnica jest taka, że jak łozysko umiejscowione jest w tylnej ścianie, to ruchy czuje sie słabiej

byłam u lekarza, stwierdziła przeziębienie ze zwiększoną wydzieliną oskrzelową. Mam wysuszoną śluzówkę gardła. Psikać tantum verde, ssać tabletki tymianek-podbiał, pić dużo - ale w małych ilościach a często. do tego sok malinowy, porzeczkowy, aronia, miód, cytryna. I jesli rumianek na mnie podziała, to inhalacje z rumianku.
Jak pojawi się gorączka albo nie poprawi mi sie do końca tygodnia, mam iść do lekarza rodzinnego i właczyć inne leki.

Czekając do lekarza, mała wypięła się z jednego boku, a po powrocie do domu zaczęła mnie kopać przy wzgórku łonowym :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-02 o 22:56
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:04   #2179
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to brzmi mądrze

Łożysko może być umiejscowione na przedniej, tylnej lub bocznej ścianie albo w dnie macicy (czyli w jej najwyższej części). Jego położenie nie ma praktycznie znaczenia dla przebiegu ciąży. Ważne jest, by łożysko nie zakrywało ujścia wewnętrznego szyjki macicy lub nie leżało w jego bezpośredniej bliskości, czyli w najniższej części macicy. Taka sytuacja zwana jest przodowaniem łożyska i grozi krwawieniami. Niskie umiejscowienie łożyska może się zdarzyć przy jego położeniu na każdej ze ścian. Częściej obserwujemy łożysko nisko umiejscowione lub przodujące we wcześniejszej ciąży, potem w miarę wzrostu macicy łożysko często odsuwa się ku górze na bezpieczną odległość od ujścia wewnętrznego. Jeśli więc lekarz nie wspomniał nic o przodowaniu łożyska w 17. tygodniu, to jego umiejscowieniem absolutnie nie należy się martwić.

ale jak widać jak się ma przodujące to cc niestety, tak też wikipedia podaje
oo konia znalazła.. No właśnie jak miałam w 20 tygodniu usg to zwrócili mi uwagę, że łożysko troche za nisko i muszą kontrolowac. Dlatego po świętach znów miałam i chyba trochę się podniosło, na szczęście. Ale lekarz dokładnie mówił to o czym napisane w poście koniakonia - że możliwe krwawienie, wcześniejszy poród, cc itd..

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
różnica jest taka, że jak łozysko umiejscowione jest w tylnej ścianie, to ruchy czuje sie słabiej

byłam u lekarza, stwierdziła przeziębienie ze zwiększoną wydzieliną oskrzelową. Mam wysuszoną śluzówkę gardła. Psikać tantum verde, ssać tabletki tymianek-podbiał, pić dużo - ale w małych ilościach a często. do tego sok malinowy, porzeczkowy, aronia, miód, cytryna. I jesli rumianek na mnie podziała, to inhalacje z rumianku.
Jak pojawi się gorączka albo nie poprawi mi sie do końca tygodnia, mam iść do lekarza rodzinnego i właczyć inne leki.

Czekając do lekarza, mała wypięła się z jednego boku, a po powrocie do domu zaczęła mnie kopać przy wzgórku łonowym :/
karolca zdrówka życzę!
Stary 2012-01-02, 23:04   #2180
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
tzn. może i bym wpadła na to ale dowiedziałam się że idąc do porodu nie wolno mieć pomalowanych paznokci, żadnych hybrydowych lakierów ani tipsów.

Oj byłam niestety w same święta . Twardnienia jak wiadomo są naturalne w ciąży, ale nie jak występują co kilka minut. Albo np. kilkanaście w ciągu godziny. Kilka na dzień to norma. Ale kiedy dołączyły się do tego skurcze które szły aż od szyjki macicy i pojawił się ból-trzeba było reagować. To częsta reakcja organizmu na infekcje-i tak było w moim przypadku.
Jeśli masz tak do 10-15 twardnień na dzień nie masz się czym martwić. A jeśli więcej, zawsze warto wtedy sprawdzić czy wszystko jest ok. np badanie moczu i posiew z pochwy.

Monia a skąd wiesz że masz paciorkowca? Mój lekarz zlecił mi wymaz w jego kierunku ale dopiero po35 tyg. ciąży.
oj to rzeczywiście nie ciekawie... a w którym szpitalu leżałaś? mam nadzieję, że przynajmniej dobrze się Tobą opiekowali
a z paciorkowcem to miałam robiony wymaz, bo gin podejrzewał infekcję jakaś i przy tej okazji to już wyszło... i powiedział, że ciężko w ciąży wyleczyć i że będzie ten antybiotyk i że to już nie te czasy, sytuacja jest medycznie opanowana i powodów do strachu nie ma...

Cytat:

ja dziś zaczynam 28 tc i liczę od teraz 3 trymestr, bo tak mi wychodzi mniej więcej jak podzielę ciąże na miesiące, ale to chyba różnie źródła podają tu jest fajnie rozpisane i zresztą tak jak ty piszesz
http://trymestr.pl/ciaza-miesiac1.html
ale np ten kalkulator haczewski to zupełnie co innego podaje
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:09   #2181
lena_mi
Zakorzenienie

uciekam spac, bo jutro troszkę wcześniej niż zwykle wstaję! (usg!!!)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!!! Dobranoc!!!
Stary 2012-01-02, 23:09   #2182
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
oj to rzeczywiście nie ciekawie... a w którym szpitalu leżałaś? mam nadzieję, że przynajmniej dobrze się Tobą opiekowali
a z paciorkowcem to miałam robiony wymaz, bo gin podejrzewał infekcję jakaś i przy tej okazji to już wyszło... i powiedział, że ciężko w ciąży wyleczyć i że będzie ten antybiotyk i że to już nie te czasy, sytuacja jest medycznie opanowana i powodów do strachu nie ma...

ja dziś zaczynam 28 tc i liczę od teraz 3 trymestr, bo tak mi wychodzi mniej więcej jak podzielę ciąże na miesiące, ale to chyba różnie źródła podają tu jest fajnie rozpisane i zresztą tak jak ty piszesz
jeszcze o paciorku dodam,że są jeszcze lekarze, którzy posiewu nie zlecają więc w razie co Dziewczyny dopytujcie się o to
Stary 2012-01-02, 23:28   #2183
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość

pozostanę chyba przy mojej wersji, fajnie brzmi, że to już III trymestr
ale rzeczywiście, co źródło to inny podział

aha, a ten paciorkowiec wyjdzie na zwykłym posiewie z pochwy, czy musi być na to specjalnie skierowane badanie?

Edytowane przez karo_z
Czas edycji: 2012-01-02 o 23:34
Stary 2012-01-02, 23:36   #2184
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
pozostanę chyba przy mojej wersji, fajnie brzmi, że to już III trymestr
ale rzeczywiście, co źródło to inny podział

aha, a ten paciorkowiec wyjdzie na zwykłym posiewie z pochwy, czy musi być na to specjalnie skierowane badanie?
zwykły posiew z pochwy

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-02 o 23:37
Stary 2012-01-02, 23:49   #2185
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolcia najwazniejsze ze na oskrzelach nic nie masz.

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

konia po kapieli smarowalam sie jak zawsze no i nie moge podniesc nog zeby posmarowac je nizej. Tak juz mam dosc dlugo ale dopiero teraz zaczynam zwracac na to uwage. Tak samo jak spodnie ubieram, to mam duzy problem zeby bez podparcia sie, podniesc noge w gore ;/

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

konia a podczas usg ginekolog moze sprobowac ocenic spojenie czy sie rozchodzi czy nie tak?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:54   #2186
Karo89
Zakorzenienie

Aguśka uroczy ten Twój Filipek
ciekawe czy moja dzidzia będzie miała kręcone włoski. Ja miałam i nadal mam proste jak druty, za to Tż jak był miały miał loczki, no i teraz jak za długo nie obcina to też powoli widać jak mu się podkręcają przy bokach i grzywce

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają już dzieciaczki - czy przydaje się kupić przewijak?? Czy raczej się z tego nie korzysta bo np. przewijałyście dzieci na ceratce na łóżku itp.
ja z tych niedoświadczonych, ale powiem, że dostałam przewijak taki piankowy, który można wszędzie postawić. Podobno na prawdę fajna sprawa. w sumie i tak bym kupiła, bo sporo osób poleca, bo dziecku jak coś to uleci na przewijaczek, gdzie wystarczy zmienić pokrowiec i ma czysto.

Cytat:
ja mam na przedniej ścianie i na początku też się denerwowałam tym, bo jakoś pierwsze co mi przyszło na myśl to łożysko na przedniej ścianie = łożysko przodujące
ale jak byłam na tym usg 3d to w gabinecie Pan doktor miał taką planszę o umiejscowieniu łożysk i patologii z nim związanych, która mi wszystko wyjaśniła.

Zresztą Konia dobre wyjaśnienie wrzuciła

Cytat:
Moje dziecię też się strasznie kręci. Też się tym martwiłam, popytałam i usłyszałam, że to normalne. Jedne dzieci są bardziej ruchliwe, drugie mniej, ale jak Cię to niepokoi to porozmawiaj z lekarzem, będziesz wiedzieć w tedy najlepiej.

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Robiłam na sylwestra ciasteczka z wróżbą. Przełamałam jedno do zdjęcia do przepisu i taką oto sentencję wylosowałam (foto w zalaczeniu).
Śmiali się ze mnie przyjaciele, że taka jestem przepełniona tą miłoscią, że aż mnie wydeło
wróżba fajna Ci się trafiła
Sama wymyślałaś te "wróżby"? czy ściągnęłaś skądś gotowy "wzór", wydrukowałaś, pocięłaś i powkładałaś?

Ja zrobiłam dalszą część tych zakupów. Kupiłam prześcieradełka, pokrowce na przewijak, kocyk, termoopakowanie na butelkę, dwie naklejki piankowe na ścianę do pokoiku dla małej i hmmm... chyba tyle zostało mi jeszcze kupić: łóżeczko, materac, pościel do łóżeczka, ręczniczek, nosidełko, termometr do mierzenia temp ciała, wanienkę ze stelażem, artykuły dla mnie typu koszula nocna, kosmetyki i art higieniczne dla mnie i dla małej... Chyba tyle

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Karolca to dobre wieści, teraz się kuruj, żebyś wyzdrowiała szybciutko

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 00:00   #2187
koniakonia
Zakorzenienie

Karolca to zdrówka życzę i idę spać Dziewczęta

Zgagowy dzień dobiega końca, miłej nocki i kolorowych snów
Stary 2012-01-03, 07:33   #2188
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzien dobry brzuchacze
ja juz spac od 6 nie moge tz jak zwykle musial mnie obudzic...
Stary 2012-01-03, 07:53   #2189
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Coraz gorzej mi się śpi W nocy to normalnie jak w piosence "Prawy do lewego" Raz na prawy bok za chwilę na lewy muszę sie przekręcic. Skutek jest taki, że zasypiam nad ranem kiedy muszę wstawac do pracy I jeszcze ta rwa...... Muszę się jakos przemęczyc do następnego tygodnia

karolca zdrówka życzę
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 07:56   #2190
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dzien dobry brzuchacze
ja juz spac od 6 nie moge tz jak zwykle musial mnie obudzic...
Witaj w klubie Mój wyjeżdżał dzisiaj do Gdańska i też już od 6 siedzę przy kompie bo spać mi się odechciało

Za chwilę wyruszam do pracy zawieźć nowe L-4.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Coraz gorzej mi się śpi W nocy to normalnie jak w piosence "Prawy do lewego" Raz na prawy bok za chwilę na lewy muszę sie przekręcic. Skutek jest taki, że zasypiam nad ranem kiedy muszę wstawac do pracy I jeszcze ta rwa...... Muszę się jakos przemęczyc do następnego tygodnia

karolca zdrówka życzę
Ja też się cały czas kręcę. Zaczynają denerwować mnie wszystkie odgłosy w nocy: przejeżdżający samochód, włączająca się lodówka itp.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości