|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Ja byłam raz na usg bioderek i jak stwierdził., że ok i nic nie mówił to o drugim nic nie myslalam. |
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Aga nam kazali przyjść za 6tyg, ale u nas to jedno bioderko było nie tak. Aż muszę sprawdzić kiedy to wypada.
a powinno się chyba zrobić 2 lub 3 do pół roczku, a potem jak zacznie dziecko chodzić, coś takiego pamiętam.
|
#4533 |
|
KWC
|
Hej,
na początku składam wszystkim jesiennym mamom spóźnione, ale szczere życzenia noworoczne - oby dzieciaki się nam pięknie chowały i były szczęśliwe... Lecę nadrabiać. |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Ortopeda stwierdził, że jest ok, ale kazał przyjść na kontrole za 6 tyg. Wtedy nie można było się zarejestrować na nowy rok, a jak dzwoniłam pod koniec grudnia to powoła przychodni w mieście nie podpisała kontraktu z NFZ, a w innych pierwszy wolny termin to 16 luty. Amelka będzie miała wtedy 5 miesięcy
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz u Piotrka pojawiły się zmiany skórne identyczne jak u Kuby, z miejsca najpierw dieta bezkrowia, gdy nie było rezultatów-Nutramigen. I mocno trzymam kciuki, żeby tym razem obeszło się bez sterydów i antyhistamin. To tyle ode mnie. Jesteś w Irlandii, prawda? Jak byś chciała o coś jeszcze spytać,pisz śmiało na PW. Swoje z tym cholerstwem przeszłam. Trzymam kciuki za Was.
Kubuś (11.08.2009) Piotruś (14.10.2011) 108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72 Edytowane przez Ulcia2512 Czas edycji: 2012-01-02 o 19:48 |
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko znajdziecie jakiś sposób by się mu polepszyło
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No my jesteśmy na etapie diety bezbiałkowej:/ Koszmar jakiś bo sama nie wiem co mam jeść. Lekarz kazał odstawić białko mleka krowiego plus dodatkowo : jajka, czekoladę, cytrusy, pomidory, wszelkie słodycze kupowane w sklepie, dżemy, miód, wieprzowinę. Także naprawdę niewiele zostało. Zmiany na razie pojawiają się i znikają. Smarujemy się maściami sterydowymi, dodatkowo bierzemy Fenisil żeby nie swędziało aż tak. Ograniczyłam kąpiele, smarujemy się kremami i maściami natłuszczającymi, ale efekty są różne. Raz jest w miarę dobrze, a raz zupełnie do kitu A powiedz mi, Nutramigen, to tak jak Bebilon Pepti? Jest bez białka krowiego? Nie chciałaś od razu przejść na ten Nutramigen, tylko stosowałaś dietę? Bo ja sama nie wiem.. Stosuje dietę i karmię piersią ale powoli mnie to wykańcza, już jestem połowę chudsza ![]() Sprzedają go na receptę? Mój lekarz chce żebym na siłę i jak najdłużej karmiła piersią, a ja już sama nie wiem czy to ma sens... A od kiedy u Piotrka stosujecie Nutramigen objawy ustąpiły? Nie trzeba używać sterydów? Lekarz co wizytę przepisuje nam inne, a mój synek ma dopiero 4 miesiące, nie wiem czy to nie za dużo na taki mały organizm
|
|
#4539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do barczystego Fransicława to jak mój Stanislaw przecisnąć czasem coś przez te barki to wyczyn jest a i mojego jeszcze duży bebzol jest ![]() Cytat:
a jak położony do łóżeczka sam zasypia w kilka minut. Budzi się potem po godzinie , dojje i obudzi się koło 1 , potem 3-30-4 potem 6 i potem 8 Też maks 2-2:30 aktywności jest. Cytat:
ale zasypia po kilku minutach nie potrafię ci pomóc ![]() ojej to aż tak ? a gdzie sa te ranki umiejscowione na ciele ?
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuzynką która ma starszego syna mówiła, że była 3 razy na kontroli z bioderkami. |
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz różnie to jest, ale ogólnie tak dni wyglądają
No i jeszcze mam Grzesia dodatkowo, więc aż tak wesoło nie jest Cytat:
U ortopedy byliśmy dotychczas 2 razy - raz, jak Tom miał 6-7 tygodni, potem jak miał 3 m-ce, wszystko jest w porządku, teraz kolejna wizyta za 3 m-ce
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2012-01-02 o 20:24 |
|
|
|
|
#4542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mielismy to usg to babka mowila zeby nastepne zrobic za jakies 3-4 mc wiec teraz juz sama nie wiem? umowie Mikula na wizyte kontrolna i zapytam pani doktor co z tymi bioderkami. A nas czeka jeszcze usg ciemiączkowe..Cytat:
moze to nie jest jakas super metoda ale jak Mikul sie drapal to na noc zakladalismy mu niedrapki zeby te ranki sie nie powiekszaly.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje
![]() W końcu jestem ![]() Wpadam tylko na chwile, jak zawsze ostatnio Ale od przyszłego tygodnia wracam na stałe, aj promis ![]() Chciałam Wam życzyć aby ten rok dla każdej był wspaniały i piękny ![]() Przejrzałam tak na szybko Kochane dziękuje za życzonka urodzinowe ;* Pisałyście o fotelikach - ja już się rozglądam za takim 9-36 kg, teraz nie pamiętam firm ale mam zapisane na starym kompie, jak sie do niego jeszcze dorwe to napisze
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-02 o 20:54 |
|
|
|
#4545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie daj się lekarzowi, jeśli Tobie jest źle i synkowi to nie pomaga to odpuść i spróbujcie preparatu mlekozastępczego. Laktację możesz próbować podtrzymywać.( Mnie akurat nie zależało) I jeśli mleko z butli pomoże to fajnie, jeśli nie to będziesz mogła wrócić do piersi jeśli będziesz chciała. Skąd piszesz? Ustąił
|
|
#4546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z bioderkami to nie mam pojęcia Nas umawiali na bieżąco - pierwsze usg w szpitalu, drugie w 4 tygodniu życia i trzecie w trzecim miesiącu - o innych mowy nie było![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Baby kochane co z tytułem nowego wątku? Bo tu już nabiłyśmy ponad 4500 postów
|
|||
|
|
|
#4547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam dwa tytuły Lulli - nie pogniewasz się, że je wywlekłam na światło dzienne? i jeszcze jeden ost pisałaś, ale nie mogę znaleźć :/ Cytat:
|
|
#4548 | ||||||
|
kosmitka
|
Jestem matka wariatka, ale szczęśliwa matka wariatka. Nakupiłam Franiowi słoiczki, wydałam coś ok 30 zł, i było to najszczęśliwiej wydane 30 zł w świecie, nic mnie tak nie uradowało jak to.
Cytat:
Kupiłam ostatnio śliczną bluzeczkę 74 w reserved i niestety nie przechodzi mu nawet przez głowę . Cytat:
Miss pisałaś, że mieliście fotelik maxi cosi - zadowolona z niego jesteś? Z materiału? Bo nasz jakoś tak obłazi strasznie. Cytat:
Pobudki 23, 1, 3, 5. Ale często od 4 nie śpi tylko co 20 minut się budzi, stęka na smoka, marudzi. A jak śpi Amelka w nocy? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas są chyba 4 do czasu aż zacznie chodzić.
|
|
|
#4549 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też Stefek mial same takie nieporęczne, trudno mu było je chwycić TA jest taka lekka i fajnie grzechocze. Stefek najpierw robi wielkie oczy a jak go pytam 'co to za grzechotnik' to się cieszy ![]() Adaśko jaki elegancki no no A jaki szczęśliwiy No i ten puchatek :O Ogrooomny!Cytat:
U nas też wiosna Stefek zazyl chwilowej kapieli słonecznej Cytat:
A dzisiaj prawie się roześmial na głos. Prawie bo dostał czkwaki. ![]() Położylam go na brzuszku, a ten mi fiknął na plecki i dezorientacja, nachyliłam się nad nim i ja w śmiech i on w śmiech Cytat:
![]() Ja go poprostu wezmę do sklepu i będziemy sprawdzać te foteliki Fajnie by było mieć taki jak ten britax - już na dłużej. Oj się beda zatapiac panny w tych barach edit: ten fotelik britax to to samo co romer
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2012-01-02 o 22:10 |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 |
|
kosmitka
|
Mamy wprowadzające pokarmy - co już dajecie dzieciom?
Ja dzisiaj zakupiłam kilka owocowych, kupiłam marchewkę, jakieś obiadowe dania, soczki - wykorzystałam kupony promocyjne z rosmana. I kupiłam tą kaszke na dobranoc, ona ma gluten - czy ona ma go tyle, ile Franek może zjeść? I czy mam ją też wprowadzać etapami? ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Małgosia, ja mu dam panny .
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zmęczona, ryczeć mi się chce i dopada mnie takie rozdrażnienie, że masakra. Tak walczyłam o to karmienie a teraz nie wiem czy to dobre było.
Nie wiem, może mały ma skok, ale mam wrażenie, że jeszcze chwila a zacznę warczeć i gryźć. Cały dzień przy piersi. Mam wrażenie że skisnę w tym łózku- bo leżę tam i karmię całe dnie ( od siedzenia wszystko mnie bolało, łącznie z Nie wiem, może to jakiś skok? W sumie między 14 a 19 niby jest a my już ponad 15tygodni. |
|
|
|
#4552 |
|
kosmitka
|
A zamiast cycka smoczek mu nie pomaga?
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż dzisiaj się wielce zdziwił i już chciał się mądrzyć, że od 6 miesiąca dopiero jedzonko poza mleczkiem -a nie 4. Ale niech się ugryzie. Jak zacznie karmić swoim włochatym cycem to będzie sobie wybierał kiedy dodawać stałe posiłki. Tzn wiecie, jabłuszka itepe. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 |
|
kosmitka
|
Cotka też tak początkowo planowałam, ale Franek jest wielki i ma potężny apetyt. Samo mleko mam wrażenie mu nie wystarcza, a po tych jabłkach to ma apetyt tylko zaostrzony. Na noc zjada oba cycki, jakbym miała jeszcze ze dwa to pewnie też by zjadl. Dokarmiłabym go mm, ale nie chce nawet wziąć butelki do buzi.
Poza tym nie daję rady już z tym nocnym wstawaniem co 1,5-2h, może jak się naje w dzień, to i w nocy lepiej pośpi. Jakoś czasem mam wyrzuty, że za szybko te pokarmy wprowadzam, ale z drugiej strony jak ma apetyt, chce jeść, to co mam mu żałować ? ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Idę spać, bo i tak się nie wyśpię.
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Żartujesz ? Ledwo się wsadzi mu do buzi smoczek, nawet nie ciamknie. A już wie, że nic nie popłynie i kombinuje jak wypluć. U nas się sprawdza na podróże- jak siedzę obok i do kimnięcia mu przytrzymam smoka- lub na spacerach. A tak to wrzask i zniesmaczenie
![]() Sama nie wiem co lepsze- spanie czy akrobacje w stylu Franka A u Ciebie między karmieniami jakie są przerwy? Je w między czasie smoka? Pewnie pisałaś już kiedyś, ale tu codziennie tyle informacji, że już nie kojarzę...Kur.... cze. Dałam tż małego, wspólnie z babcią zabawili go na całe 20 minut? Oby to był skok i minął zaraz
|
|
|
|
#4556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak ja Stefkowi
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerwy mam w dzien co 2 godziny najcześciej, czasem co 2,5 zależy od apetytu młodego w nocy tak mniej wiecej co 2-3-4 godziny ja go nauczyłam smoczkiem przeciagnąć te przerwy, bo na początku to najlepiej by żarł co 15 minut teraz jest super. Pomiedzy jak nie je, zazwyczaj jest bez smoka, no chyba że coś mi zaczyna marudzić to mu smoka na chwilę, zabawi się i wypluje Cytat:
![]() juz mam pomysł jak z pediatrą zagadać po jutrze ![]() ale dziś mi Staś zafundował radochę ![]() mały lubi jak z nim przed lustrem stoje i go trzymam przodem do lustra , on się wtedy zaśmiewa, dotyka lustra. Dziś jak zwykle go tak trzymam, i mówię "Stasiu, Staś.." a ten nagle z uśmiechem "Gaś" mi wykrzyczał
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Godzina piąta, minut trzydzieści
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

mam nadzieję, że szybko znajdziecie jakiś sposób by się mu polepszyło 

.

Nas umawiali na bieżąco - pierwsze usg w szpitalu, drugie w 4 tygodniu życia i trzecie w trzecim miesiącu - o innych mowy nie było
dla Stefcia za nowe umiejętności, strasznie mnie ciesza takie rzeczy