|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Kochana! Ja ważę 77kg! Zanim w ciążę zaszłam ważyłam 84kg!!! W bon prix już zamówiłam kilka rzeczy, nawet sukienki bo mają taką rozmiarówkę. W sklepach typu crop, new yorker, reserved dla siebie nic nie kupię. Ewentualnie c&a i h&m ale i tam ciężko. Polecam bon prix, zawsze można jeszcze poczytać co klientki piszą o danym ciuszku. |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Iustyna wszystkiego najlepszego!!! Hania chyba zwęszyła imprezę, bo jeszcze nie śpi... ![]() ![]() Co do kaszek, to ja kupiłam dla Hani dwie z hippa żeby miała na "zaś", i co? Chciałam spróbować, czy smaczna i już pół paczki jej wyżarłam...
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedzi Zmykam spać, bo nie wiem, ile mi dane będzie dziś pobudek. Zawsze mam nadzieję, że jednak mało ![]() Dobranoc! |
|
|
|
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta kaszka jest z glutenem? Na mleku modyfikowanym? U nas też skaza. Cytat:
A ile się nakichał ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Żaneta a Ty zrobiłaś z Emi test na skazę? Pisałam, że wypijesz mleka. Też tak chciałam zrobić ale oczywiście zawsze coś nowego zeżrę i nie będę wiedziała czy to w końcu od mleka czy nie. Miałam iśc i co? Dalej siedzę... ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Tyle wiadomości co dzisiaj to jeszcze nigdy naraz nie napisałam ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Idę, jutro nadrobię. Pa |
|||
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Patrzcie, jaki fajny ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_CjPTb20Gx4 Agadus - cały czas jak sobie Ciebie na futrynach przypomnę, to się turlam ze śmiechu
|
|
#2437 | |||
|
Zadomowienie
|
Justynko najlepszego
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
ja szukam stroju kąpielowego ale z moim gabartytami ciężko.
Schudłam ale biust nadal mam E nie wiem czemu stoi w miejscu ![]() tutaj są fajne rzeczy od rozm 42 http://www.ullapopken.pl/pl/?campid=...erid=112157304 |
|
|
|
#2439 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mój Tż bardzo przeżył jak stracilam pierwsza ciąże i nie chce żeby to sie powtórzyło
ja bym zaryzykowała bo chce żeby Krystuś mial braciszka albo siostrzyczke Cytat:
ja kiedyś przesadziłam z żelem rozgrzewajacym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też myślałam że Krystek nie zje obiadku z kaszką ale o dziwo zjadł wszystko
|
||||
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn wg swoich wymiarów kupujesz. Zobacz sobie na stronie bon prix. Jak Ci się spodoba coś to zobacz na komentarze. Czasem tam jest tak, że zawyżony rozmiar jest. A kaszkę znalazłam, tę którą Scio pokazywała. Była na 73 stronie ![]() Tylko ona jest po 6m, Radek dopiero pięć skończy... Poczekać? Lekarka mówiła, że by już gluten wprowadzać... Mam jej słuchać, czy jednak poczekać aż Radek będzie miał te 6m? Bo ja bym chyba się jeszcze wstrzymała. Co mi lekarka zrobi? Nie może mi czegoś kazać nie? ![]() Moja decyzja ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmiary są i kosmiczne ceny też :P |
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja nie biorę pod uwagę, że to kiedyś się powtórzy. Staram się być dobrej myśli. Też chcę żeby Radek miał rodzeństwo (jedno). Ale my chcielibyśmy się z tego mieszkania wynieść i nie wiemy jak to wszystko zorganizować. Bo ja za rok chciałabym się o drugie strać a jak "odchowamy" to wtedy skupić się na pracy. A TŻ mój chce się wstrzymać z dzieckiem dopóki się stąd nie wyniesiemy. ![]() A ta kaszka z nestle to z glutenem i dla skazowca ? |
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E tam, posiedź jeszcze z nami .Zgadzam się, choć to przykre. Jest wiele osób, które idą do kościoła z potrzeby serca, a tam co - $$$. |
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
jaki kupiłaś?
I kiedy? Bo chyba nie teraz? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Za to wstajesz dzisiaj do Radka w nocy za mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Idę, nawet już nie czytam co napisałyście bo zostanę! Jutro nadrobię. |
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek napisz mi z jakiej str lub jakiej firmy kupiłaś
![]() ja zawsze kupuje Triumpha ale muszę jakiś jednoczęściowy kupić.Bo mój brzuch obecnie wygląda gorzej niż po ciąży ![]() idę spać mamuśki do jutra Dobranoc |
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
kupowałam w październiku a mam taki
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
kupowałam w Decathlonie bo tylko u nich była duża rozmiarówka zmykam kochane , będę jutro spijcie dłuuuuuugo
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-02 o 23:12 |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kaszka jest mleczna nie wiem czy dla skazowca bo mój synek nie jest |
|
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma sprawy
Ja też bym się zebrała... A Justynka na pewno świętuje .
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć moje kochane
Na sylwestrze było super! Dawno tak dobrze się nie bawiłam Wróciliśmy po 5 do domu. Imprezka jak najbardziej udana, choć zanim oswoiłam się z brakiem Domka przy sobie to troche minęło![]() Niewyobrażam sobie żeby teraz miała iść do pracy i go zostawić Jak to dobrze, że nie muszę...Domek był u moich rodziców bardzo grzeczny, poszedł spać o 23 (niestety dalej marudzi wieczorami , teraz też ze mną siedzi...) i wstał dopiero o 8 My przyjechaliśmy po niego o 12.Iustynko, Patik, Vaniliova, Kajool A nie lubię pisać, kiedy nie nadrobię Zdjęcia wrzucę do klubu. I IUSTYNKO TOBIE ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN Brumku straszne to pobieranie krwii miał Tymek Nienawidzę takich "super" pielęgniareczek![]() Jacieee fajnie, że juz wróciłaś i że jesteś zadowolona z wyjazdu, dużo zdrówka dla Dominiczka ![]() Kajool dla Was również dużo zdrówka Przykro mi, że tak często chorujecie Tule i Ciebie i Szymonka ![]() Babonik bardzo fajny ten gryzaczek z siateczką, Nerola chyba tez kiedys o takich wspominała ![]() Telik bidulo Ty mam nadzieję, że z kręgosłupem już lepiejWodaqua tak Domek dostał takie krzesełko z FP, fajne jest, solidne, ładne. Narazie nie sadzamy tam jeszcze Domka ![]() Brido, fajnie, że się odezwałaś. Zaglądaj częściej, żal się nam, pisz co u Was ![]() Jak Cię to pocieszy to ja też jestem sama całymi dniami, mój mąż przychodzi późno z pracy. Ja mam kaszkę manną mleczną z Nestle od 4 m-ca. Podaje ją do obiadków. Od jutra zaczynam sama gotować Dominikowi ![]() A u nas wszystko wporządku. Domek już w leżaczku siada i sobie siedzi, wyrzuca zabawki poza leżaczek i sam sobie po nie sięga. Byłam dzisiaj u pediatry z nim na kontroli, wszystko wporządku, waży 9140g. Rozwija sie prawidłowo, jest strasznie silny, pediatra była w szoku. Powiedziała, żeby nie ingerowac w jego siadanie, skoro sam potrafi to widocznie jest na to gotowy. edit. zasnął mój maluszek. |
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna sto lat
Ale tu Dzis ruch o to porę ![]() Natka to witaj w klubie. Moj tz tez pracus. Wychodzi po 7 wraca po 17 i pozniej znów wychodzi przed 19 i wraca po 21. Ja i Wiki mamy caaaaly dzien tylko dla siebie. |
|
|
|
#2451 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziękuję Dziękuję Dziękuję Cytat:
Ale mnie rozśmieszyłaś z tymi kaszkami Dziękuję Cytat:
Cytat:
ILE WAŻY?! No to masz ci dźwigać Ja też się popłakałam, jak wtedy na noc wybyłam w domu. Nie baluję, Tż oglądał Dakar . Muszę się zbierać do spania
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku,Zanetko, oczywiście jeżeli żadna nie wykarze chęci poprowadzenia kolejnego wątku-nie ma problemu mogę poprowadzić.
Brumku, widziałam ten filmik, czuje dzieciak rytm
|
|
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: Uciekam do wyrka. Dobrej nocy. |
|
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Natko waga Dominiczka imponujaca.
ciesze sie, ze dobrze sie bawilas ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Edit: ide lulac, dobranoc. |
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja teraz też się z tego smieję, wczoraj to mąż ię ze mnie śmiał, a tak paliło, że myślalam,że nie wytrzymam, dzisiaj posmarowałam sie juz innym
|
|
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z coraz większym strachem myślę o zbliżającym się końcu macierzyńskiego. Ale wiem, że jeśli nie będę mogła pracować z domu, to wezmę wychowawczy. Nie mam mowy, żebym go zostawiła. Ambitna mama ![]() Cytat:
Jak Ty go dajesz radę nosić w foteliku?![]() Cudownie Ci się synek rozwija Brawa dla Was obojga ![]() Cytat:
Ja swoejgo tym kiedyś nasmarowałam, bo nie wierzył, że to może być tak silne uczucie I ... uwierzył Poszedł pod prysznic zmyć to z siebie, bo nie wytrzymał
|
|
#2457 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, po pierwsze dziękuję, że chciało Wam się odpowiadać, mimo że nie jestem na bieżąco.
Cytat:
![]() Mam Cię na FB ![]() Cytat:
Mleko w wersji AR wprowadziłam w pewnym momencie - częściej wtedy zwrot jest póżniej (woda z serkiem) więc poprawa = za to zaczął wyrywać się w trakcie jedzenia ![]() Generalnie mam wrażenie, że jak ma zwrócić to i kamień zwróci. Ogólnie oprócz samych niedogodności refluksu i tego że do każdego lekarza docieramy oboje zarzygani, są jeszcze takie niefajne konsekwencje wpływające na rozwój - na przykład absolutna niechęć do leżenia na brzuchu (wg Zawitkowskiego takie dzieci boli przełyk) i "małomówność" Dzięki za słowa wsparcia odnośnie z TZta Zobaczymy co dalej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z moim szok w drugą stronę, bo normalnie powiedziałabym - plasuje się w średniej krajowej, ale w ciąży był powalający. ![]() Cytat:
Brumek i Telik gdzieś mi umknął cytat nt samotnego "matkowania" - macie rację w tym co piszecie, zresztą ja uwielbiam się nim zajmować i wcale niechętnie oddaję. Chodziło mi raczej o to, że mój TZ po prostu nie ma ochoty na zajmowanie się maluchem. Kiedy jest w pracy, to tego nie widzę ale zawsze dołują mnie wolne weekendy. Taki tatuś, co ma w dupie... Coś jeszcze miałam odpisać...
|
||||||
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam taki http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c....2.1.&pr=31917 Dzień dobry. Witam się i uciekam. |
|
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
nie wiem jak czesto bede sie teraz pojawiac, bo laptop mi padl, ponoc procesor:-((( kolega probuje go naprawic, ale jak to procesor to powiedzial ze nic z tego nie bedzie. poprosilam tylko by odzyskal mi zdjecia i moje dokumenty. i poki co korzystam z lapka T. i w sumie zastanawiam sie czy potrzebny jest mi laptop. mam dziecko i tak kupe roboty to po co jeszcze dodawac sobie zajec. wydaje mi sie ze Bog ma cos z tym wspólnego, bo jedno z moich postanowien noworocznych bylo: spedzac mniej czasu przed lapkiem.to wzial Bóg i wylaczyl . a jak chcialam kupic paczki w czekoladzie, to nie moglam ich zeskanowac przy kasie i zostawilam. . to sie nazywa pomoc z nieba![]() ![]() no wiec mam nadzieje, ze bede zagladac tu czesto, ale jak nie to prosze o wybaczenie. ![]() Milego dnia kochane
|
|
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest prywatne mieszkanie na Pardałówce
Agadus musiałaś bosko wyglądać z pupą przyklejoną do futryny Dzień doberek. Noc jak przewidywałam. O północy pobudka i płacz. Podałam ibufen, zakropiłam nosek i ululałam. Operacja trwała do 2. A przed 4 pobudka na jedzenie, a o 7 witaliśmy już dzień ![]() Wizyta u lekarza na 12.30. Idę wstawić pralkę bo mam górę ciuchów do prania po tym wypadzie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

będę dawać na zmianę z manną błyskawiczną 

ale się śmiałyśmy z mamą jak mu wyleciało to z ręki.Ten gryzak dość duży ale trzymał go pięknie i cudnie nim manewrował...to przy okazji takie fajne ćwiczenia manualne
.
czy Wasze dzieci też tak miały i czy to przeszło ???????

I