Grudniowe mamusie 06!! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-23, 14:36   #2281
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 06!!

o MASZ!!! Czyli u Was też zaczyna sie robić beznadziejnie jak u nas :-(((
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 17:46   #2282
Assiunia
Raczkowanie

GG do Assiunia

O zaczynacie sie powoli zbliżać do godziny "0"
Zauważyłam że to Nasze forum czyta sie lepiej niż niejedna książke mozna tu znaleźć wszystko :
Kawały-lub sytuacje które doprowadzaj ą Mnie do bólu brzucha-jak z tymi stringami-nie chcę nikogo urazic
smutne chwile -jak takie gdzie zagrożone sa te Nasze (Wasze) Maleństwa
zniecierpliwienie- teraz gdy juz prawie urodziłyscie
i wiele innych odczuć które przypominają jak sama przez to przechodziłam
Oj kobietki mam nadzieje że bedziemy sie tu spotykac jeszcze długi czas i dzielic sie bedziemy swoimi przeżyciami
Wiecie co czasem sobie myśle że dwójka dzieciaczków mi wystarczy a jak czytam to wasze forum i przypomne sobie to wszystko... to aż mi sie zachciewa ...

PS jak byłam w 7 miesiącu to tez mialam problemy o mały włos nie urodziłam wczesniej ale lekarz kazał podkładac pod tyłek poduszke tak żeby miednica była ułożona wyżej i podziałało
** sorki za błedy jestem po całym dniu roboty i mam dosyć aż wam zazdroszcze że mozecie sobie odpocząć
ustosun kował do ludzi. ::...
Assiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 18:57   #2283
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
wszystko wskazuje, kobiety, że poród się zbliża- ten nagły pęd do zmieniania, udoskonalania, przemeblowywania, upiększania na to wskazuje, wg wszystkich znanych opisów;-))))
tak?? no to moze prawda bo ja dzis wpadłam na pomysł uszycia nowych firan
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 19:21   #2284
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Też słyszałam z Powerem przed porodem
To wy dziewczynki przesuwjcie meble, szyjcie i rodźcie
A ja jeszcze trochę poleniuchuje
Mi kompletnie przeszedł zapał do pracy, najchętniej nic bym nie robiła.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 20:03   #2285
Aranka
Zakorzenienie

A ja od kilku dni mam ciągle "mokro w majtkach"...Taka jakaś dziwna nadprodukcja organizmu...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 21:01   #2286
Anulka33
Raczkowanie

JA DZIś UMYLAM OKNO I POWIESIłAM NOWE FIRANKI ..i nic się nie dzieje ,mala waży już 3,512 czyli sporo no i poród tuz tuż ...
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 21:03   #2287
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
A ja od kilku dni mam ciągle "mokro w majtkach"...Taka jakaś dziwna nadprodukcja organizmu...
A ja od dwóch dni wręcz przeciwnie

Stary 2006-11-23, 21:04   #2288
Anulka33
Raczkowanie

Aranka ja też ja też ..
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 21:08   #2289
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

To ja widze odbiegam od grupy
Stary 2006-11-23, 22:00   #2290
marti86
Zakorzenienie

Aranka Ty z tym porodem to jeszcze poczekaj bo jak Ciebie na porodowke zabiora to ja zaczne sie bac bo mam tylko tydzien po Tobie...

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 08:37   #2291
lublinianka
BAN stały

Cytat:
o matko, nie mówcie, że to coś wróży...bo chyba ataku paniki dostanę...nie dość, że brzuch mi sie obniżył, to jeszcze to...dobrze, ze dziś mam wizytę
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 10:01   #2292
Aranka
Zakorzenienie

Kurcze...a jak się ma "mokro w majtkach" to to coś wróży bo ja niekumata jestem. Zdziwiło mnie to bardzo bo do tej pory bylo odwrotnie....z zawartością tych majtek.

Stary 2006-11-24, 10:05   #2293
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Aranka ja nie wiem czy to coś wróży ale wiesz podobno przed porodem zwiększa się wydzielina i odchodzi tzw czop śluzowy. Może Lubliniance chodziło o to
Cytat:
Kurcze...a jak się ma "mokro w majtkach" to to coś wróży bo ja niekumata jestem. Zdziwiło mnie to bardzo bo do tej pory bylo odwrotnie....z zawartością tych majtek.
Stary 2006-11-24, 10:20   #2294
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Ja tylko wiem, ze jak wydzielina ma rozowawy kolor to wtedy cos zwiastuje. A wieksza jej ilosc na tym etapie ciazy to ponoc norma i chyba niczego szczegolnego nie ma zwiastowac. Ja tez mam wiecej, ale glownie rano, pozniej sie normuje.
Odstawilam magnez i teraz mam kilka skurczy w nocy i ok. 10ciu w ciagu dnia, wczesniej mialam moze 3 na dobe. Ale moze to tez wynik mojego zabiegania. Najbardziej bym chciala urodzic 11 grudnia, w urodziny mojego taty, ale tego sie przeciez nie zaplanuje
Aha poprzestawialam wczoraj te meble i teraz super duzy pokoj wyglada, taki przestrzenny sie zrobil. Bede sobie w nim mogla kolyske postawic i TZ sie podobalo . Dzisiaj powera ciag dalszy: prasowanie, mycie podlog i chyba firanke wymienie w sypialce, bo ta co mi ja tesciowa powiesila (z dobroci serca ) wyglada masakrycznie
Stary 2006-11-24, 10:29   #2295
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Kamilka a czemu odstawiłaś magnez??????? Tak sama od siebie czy zalecenie lekarza????Ja nadal biore.
A firanki Ci teściowa wieszała ło matko co za babsko, a w gary Ci zagląda co gotujesz jej synusiowi?????????
Ja dziś też mam w planie prasowanie, podłogi zrobiłam wczoraj.Dziś jeszcze wypad do miasta po świąteczne pierdołki (bombki, obrusy i inne takie) później moge na to nie mieć czasu a rodzinka z Pl zwala mi się na święta.
Stary 2006-11-24, 10:41   #2296
lublinianka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość
Aranka ja nie wiem czy to coś wróży ale wiesz podobno przed porodem zwiększa się wydzielina i odchodzi tzw czop śluzowy. Może Lubliniance chodziło o to
właśnie...ponoć większa ilość wydzieliny, to może być właśnie odchodzenie czopu, ale słyszałam rózne wersje - że może stopniowo odchodzić nawet długo przed porodem, a inna wersja, ze to znaczy, że lada dzień się urodzi...jak to jest??
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 10:45   #2297
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Lublinianko ja nie wiem jak to dokładnie jest,ale czytałam że na tym etapie ciąży zwiększenie wydzieliny z pochwy to normalna fizjologia.
Czop jak zaczyna powoli odzchodić to tak jak pisze Kamila podbarwiony jest troszkę krwią i ma kolor różowy.
Stary 2006-11-24, 10:50   #2298
Aranka
Zakorzenienie

Mi gin tyle o tym czopie powiedziął : że jest z reguły różowy, czasem podbarwiany krwią lub smużkami brunatnymi, że ma konsystencję galaretkowata i może odchodzić stopniowo albo raz i konkretnie! No ale on może odejść zarówno 3 tygodnie przed porodem jak i kilka godzin...Nie jest on wiarygodnym zwiastunem porodu. Świadczy tylko o tym,że wszystko się zbliża ku końcowi .... i tyle

Stary 2006-11-24, 10:55   #2299
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Cytat:
Mi gin tyle o tym czopie powiedziął : że jest z reguły różowy, czasem podbarwiany krwią lub smużkami brunatnymi, że ma konsystencję galaretkowata i może odchodzić stopniowo albo raz i konkretnie! No ale on może odejść zarówno 3 tygodnie przed porodem jak i kilka godzin...Nie jest on wiarygodnym zwiastunem porodu. Świadczy tylko o tym,że wszystko się zbliża ku końcowi .... i tyle
I wszystko jasne
A ja właśnie spakowałam sobie torbe do szpiala
Z dwoma ręcznikami kąpielowymi i frotowym szlafrokiem mam torbe jakbym na tydzień gdzieś jchała.

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2006-11-24 o 11:22
Stary 2006-11-24, 11:44   #2300
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

a mnie narazie tylko brzuch twardnieje, tak ze aż mi to przeszkadza i w siedzeniu i w chodzeniu i leżeniu. Trenuję więc oddychanie przeponowe, wtedy się trochę rozluźnia.
Torbę do szpitala spakuję w przyszłym tygodniu, bo w listopadzie nigdzie się nie wybieram i juz! Ale mimo wszystko to chciałabym juz żeby było po wszystkim, nich mnie boli, łupie, łamie mam z lekka dość.
Wezmę sie chyba za prasowanie ...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 12:42   #2301
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Magnez odstawilam sama od siebie, lekarz w sumie nic juz na temat magnezu nie mowi, czy mam brac czy nie, wiec stwierdzilam, ze nie biore, u mnie i tak na wszystkich ctg czynnosc skurczowa zerowa.
Schatzsi - moja tesciowa zawsze sie chce wykazac jakas dobra wola i albo firanke Ci powiesi nieproszona (dodam, ze franka wyglada jak za czasow ciezkiej komuny!!), albo Ci obiad przyniesie np. o 9tej rano, albo Ci da jakas ozdobe do mieszkania w postaci krysztalu modnego 20 lat temu... Szkoda gadac!! A jak jej powiesz, ze nie chcesz to robi obrazona mine... Przedwczoraj widziala trzy koszulki jakie kupilam dla maluszka. Takie przez glowe rozpinane z boku na dwa guziki. Rozmiar 56, ale pisze, ze od 2 miesiaca i rzczywiscie sa dosc duze. A ona na to, jak ja chce to dziecku ubierac i pyta sie mnie z taka jakas kpina w glosie ''No chyba, ze chcesz dziecku glowe urwac??'' Wkurzylam sie wiec i wypalilam jej na to, ze ja sama wiem co jest lepsze dla dziecka i ze moja chrzesnice tez ubieralam w takie koszulki i jakos glowe ma nadal. To ona dalej, ze kiedys to byly... znacie ta gadke. A ja jej, ze kiedys to prawie nic nie bylo, a to co bylo to wcale nie bylo lepsze od tego co jest teraz... Obrazila sie troche, ale sie juz nic nie odzywala. Co za baba, we wszytsko musi swoje trzy grosze wrzucic. Musze ja trzymac na dystans, bo jak tego nie bede robic to zacznie decydowac o tym jakie majtki mam ubierac.
Ale znowu pomarudzilam.
A u mnie dzisiaj 13 st., sloneczko swieci i fajny wiaterek wieje, wiec wystawilam pranie z poscieli na balkon, mam nadzieje, ze wyschnie. A teraz zmykam myc podlogi, bo po tym prasowaniu wszedzie pelno kurzu!!
Stary 2006-11-24, 12:42   #2302
Aranka
Zakorzenienie

Ja to jak mam te skórcze H-B to mnie jakaś panika ogarnia bo serce dostaje głupich spazmów a ja nie umiem przez 30 sekund oddychać...Boję się, że jak naprawdę pojawią się te prawdziwe skórcze to zareaguję tak samo...

Stary 2006-11-24, 12:51   #2303
Aranka
Zakorzenienie

kamilko ... to masz niezłą teściówkę. Idealną dla mojego teścia...On jak kiedyś do nas przyjechał to zobaczył, że jeden obraz, który dostaliśmy w prezencie ślubnym nie wisi na ścianie tylko stoi na takim ogromniastym świeczniku na ziemi. Mnie sie tak akurat podobało bo obraz był ze skóry w czarnej ramie a ja takich nie lubię...ale miał ładne pomarańczowe i złote kwiaty idealnie komponujące się z tym świecznikiem oplecionym ikebaną. No i nie wytrzymał, złapał ten obraz i zaczął mi latać po mieszkaniu i szukać miejsca gdzie go trzeba powiesić. Nie było TŻ więc się upomniał żebym mu wiertarkę przyniosła to mi dziurę na ten obraz wywierci...Więc mu odpaliłam, że to moje mieszkanie i to ja decyduję co i gdzie będzie w nim wisieć! To się "lekko" obraził. A obraz leży teraz na szafie, bo jak przyszła do mnie koleżanka-artystka i jej powiedziałam, jak mi teść z tym obrazem latał, to poodrywała bez mojej zgody z niego kwiaty i zaczęła robić nową kompozycję -i nie skończyła do dziś...

Stary 2006-11-24, 13:34   #2304
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Aranka - ja mam tak samo ze skurzami HB, tez sie oddychac nie da i serce tak jakos dziwnie bije. Najczesciej mi sie tak robi w pozycji lezacej.
A co do tesciow, to moze ich ze soba zesfatamy?? Ciekawe jak dlugo ze soba wytrzymaja?? Moze by do nich wkoncu dotarlo, ze wtracanie sie w cudze zycie dziala na nerwy!!
Stary 2006-11-24, 14:51   #2305
astrzyk
Raczkowanie

A ja jeszcze nie miałam chyba ani razu tych skurczy przepowiadających , albo ich nie zauważyłam. Mam nadzieje, że to nie znaczy, że przenosze?

Moja teściowa też tak próbowała na początku ale po paru dość ostrych ale uprzejmych uwagach troche przestała, teraz jak chce coś zrobić to się pyta czy może . A od miesiąca dzwoni co parę dni i pyta czy oby na pewno wszystko w porządku bo ona miała złe sny albo coś w tym stylu i czy jeszcze nie urodziłam. Więc jak przenosze choćby o parę dni to nie da mi spokoju. Ja rozumiem, że to z troski, ale strasznie mnie to denerwuje. Czy Was też denerwują uwagi w stylu: To Ty jeszcze nie urodziłaś??
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 15:05   #2306
Orzeszek.1
Zadomowienie

witajcie!!! Dziś w nocy miałam dość często skurcze bolesne, ale wzięłam nospe i skurcze minęły, a myślałam że to JUŻ, oj przyjdzie mi jeszcze poczekać na bobo. A teraz ciągle mi krzyż napiernicza, ale nie tak jak zawsze, to taki pulsujący ból...hm....
Stary 2006-11-24, 16:11   #2307
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Orzeszek, to trzeba bylo tej nospy nie brac. Przeciez ona hamuje skurcze, a Tobie nie o to chodzi?? Moglas lepiej wziac goraca kapiel. jesli skurcze sie nasila tzn., ze to juz to, jesli mina - to tylko cwiczenia!!
Astrzyk - mi narazie na szczescie nikt sie nie pyta czy juz urodzilam, ale napeno by mnie to denerwowalo. A co do tesciowych, to z nimi wlasnie trzeba uprzejmie (az nad to) ale dobitnie!!

Patrzcie jaka mialam ladna tecze za oknem i fajne sloneczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1980.JPG (105,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1985.JPG (108,2 KB, 4 załadowań)
Stary 2006-11-24, 16:19   #2308
Orzeszek.1
Zadomowienie

A widzisz Kamilko, na szkole rodzenia uczono mnie że jeżeli podczas skurczów wezmę nospę i skurcze ustąpią to jeszcze nie są to skurcze porodowe, natomiast jeśli mimo nospy skurcze nie ustąpią oznacza to że zaczyna się akcja porodowa
Stary 2006-11-24, 16:26   #2309
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Aha, no rozumiem. Ja tak tylko napisalam, bo w Niemczech to w ciazy nawet nad syropem na kaszel sie rozwodza przez 3 dni czy podac czy nie?? A leki rozkurczowe to juz tylko w przypadku szczegolnego zagrozenia. Ogolnie panuje zasada: zadnych lekow w ciazy, nawet kropli do nosa!! Chyba, ze sa niezwykle niezbedne. No dobra witaminy mozna brac, ale tez pod kontrola lekarza.
Ale mi sie wydaje, ze jak chcesz urodzic szybciej to nie bierz tej nospy, przeciez takie skurcze moga zaczac skracac szyjke, a to juz polowa drogi do porodu. Moze nie urodzisz w ciagu 24h, ale napewno to troche przyspieszysz. Ale to tylko moja opinia, tzn. taka mam teorie mozliwe, ze sie myle??
Stary 2006-11-24, 16:43   #2310
Orzeszek.1
Zadomowienie

A przydałoby się żeby szyjka w końcu zaczęła mi się skracać, bo ileż można chodzić w ciąży? 10 miesięcy? Odebrałam dziś wyniki badania ogólnego moczu - wszystko w porządku tylko wykazało mi ketony w moczu,a oto co wyczytałam na necie o ketonach w moczu: "W jednorazowej próbce moczu obecność ciał ketonowych jest najczęściej efektem stanu gorączkowego, wymiotów, głodzenia, a także przy stosowaniu diety bogatotłuszczowej." No tak, gorączki nie mam, wymiotów tyż nie, a na pewno się nie głodzę czyli pozostaje tylko dieta bogatotłuszczowa, a jeśli chodzi o tłuszcze to coś w tym może być.... A może Wy wiecie coś więcej na temat ketonów???? Byłabym dźwięczna za wyrażoną opinię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości