|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Witam się Dziewczyny
![]() Dziś zaczynamy 30 tydzień U nas taki wiatr i deszcz że nie wiem jak dojdę do pracy, chyba pojadę autobusem. Jutro zaczynam 4 dni wolnego Miłego dnia życzę |
|
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj obudziłam się troche po 3
i juz d..pa ze spania, a w tym tygodniu do pracy mam na 7.00 wygladam jak zombiak i zasypiam na stojąco |
|
|
|
#2195 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja lista podobna i jeszcze z "większych" rzeczy mam laktator, wózek (w sumie teściowie sie zdeklarowali na zakup pierwszego wozu dla wnuka ale musze się w koncu zdecydowac) i nianie elektryczna chce kupic ... no i jak was czytam to ciagle cos do tej listy dopisuję ![]() Cytat:
Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-01-03 o 08:44 |
|||
|
|
|
#2196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Podziwiam mamusie ktore pracuja, brawa dla Was dziewczyny! Ja zaraz wychodze do lekarza po to skierowanie do ortopedy, ciekawe na kiedy uda mi sie potem zalatwic ortopede ![]() Cytat:
![]() A te krecone wlosy to jakas porazka, troche wilgoci i kazdy sterczy w swoja strone Cytat:
W kazdej wolnej minucie bedzie sie odsypiac, bylegdzie No ja to juz nie, bo mam Filipa i nie bedzie tak latwo, ale pamietam ze spalismy z mezem gdzie popadnie i kiedy tylko byla chwilka nawet to pol godziny luzu
|
|
#2198 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja właśnie wydrukowałam swoje wyniki wczorajsze i są lepsze! Cytat:
Monia ja pojechałam do Tarnowa żeby być bliżej rodzinki i żeby mąż też miał coś z tych świąt. Nie było to jakieś emergency, po prostu wiedziałam że muszę się gdzieś zgłosić -więc godzina jazdy już niewiele zmieniała. Ale opieka była dobra. |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie dobrze czuję, brzuszek mam niezbyt duży, a do pracy niedaleko... często na piechotę chodzę (niecałe 3 km mam) a dodatkowo muszę jeszcze 3 projekty wykończyć, bo mi koledzy w domu spokojnie posiedziec nie dadzą i służbowa komóra bedzie rozgrzana do czerwoności... tacy z nich specjaliści do końca stycznia mam zamiar pracować, bo siedząc w domu oszlałabym chyba, bo mi ciężko w jednym miejscu spokojnie wysiedzieć
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-03 o 09:05 |
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
ivonka ladnie podniosl Ci sie poziom hemoglobiny!
Kciuki za wizyte
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Aguśka
|
|
|
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
witam w nowym roku
teraz moge was nadrobic bo tz do pracy poszedł wkońcu bo siedział od świąt. Zakupy pieluszkowe i kosmetyczne zrobione jeszcze łóżeczko i wózek i pościel, aaaga dzielna z Ciebie kobieta
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no właśnie też tak mi się zdawało,że jak jest na przedniej to właśnie wtedy dzieciaczka mniej czuć od przodu , bo tam łożysko jest ![]() Aguśka mi ortopeda ( dodam ,że lat 31 wtedy i przystojny ) oceniał to usg, on głownie przyjmuje dzieci z bioderkami , a tu mu wjechał do gabinetu wieloryb a że mnie wtedy jeszcze kość ogonowa bolała to musiałam temu chłopczykowi i zad pokazać , lekko byliśmy onieśmieleni .Na serio wyglądał jakby miał 18 lat , normalnie doogi howser A propos nocek to ja mam też przewalone, pobudki to ja z 4 zaliczam, ale dzisiaj obudził mnie o 2.50 ból brzucha okresowy , sobie myślę , trzeba na tron, na tronie zero efektu. Ale minęło, pewnie to jakiś skurczybyk był.Najgorsze ,ze o 3 siuski puściłam, bo nie miałam pudełeczka, opiłam się , ale o 5 nie uciurlałam prawie nic, znów się opiłam i 8 jeeeeee , pół kubeczka , więc zaraz jadę na badanka. No a przed chwilą mnie taki dziwny ból złapał koło kręgosłupa i prawym biodrze,że usiąść nie mogłam.Taka jakby szpila tam wbita była i promieniuje do nogi.Rwa kulszowa , o tak .Miłego dnia Dziewczyny
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tu ro roboty trza isc, pierwszy raz po leniwych swietach ![]() Natka u mnie a wyspie tez wieje szalenie. Oby sie tlyko nie pozimnilo, ja nie chce zimy |
|
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny, ale macie tempo!!
nie było mnie półtora dnia a nadrabiałam 2 dni ![]() co do gier zespołowych - my właśnie wczoraj kupiliśmy sobie scrabble bo już od jakiegoś czasu się przymierzaliśmy no i jak ktoś ma blisko makro to właśnie są w promocji po 55 zł - tak tanio to nawet w necie nie ma polecam też jengę - te klocki, ale najwięcej zabawy jednak jest w kilka osób no i słyszałam też o najnowszych hitach - gry Rummikub i Osadnicy z Cantanu (no ale to chyba dla min. 3 osób jest) przy większej ilości osób można pograć w mafię - pewnie każda z Was pamięta ze szkoły, super zabawa jak się zejdzie towarzystwo ![]() co do Monopoly to ja nie jestem wielką fanką - na początku zawsze jest fajnie, ale potem to już się robi nudne i zawiązują się "spółki" aby tylko skończyć grę a i karloca co do łożyska to jest dokładnie na odwrót - jak masz na przedniej ścianie to mniej czujesz ruchy |
|
|
|
#2207 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki mam takie pytanie poza tematem, czy mogłybyście mi powiedzieć w jakim wieku wyprowadziłyście się od rodziców? i jak na to zareagowali ? Bo moi po porostu panikują i chyba nie dochodzi do nich myśl że będę mieć rodzinę i sama chcę się nią zająć.. a z natury jestem kobietą poradną.
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-03 o 10:27 |
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() A ja Wam powiem że od 3 dni śpię jak zabita ![]() za dzisiejsze wizytyMój TŻ kończy pracę o 14 i podjeżdża po mnie i też jedziemy na wizytę ![]() Wczoraj weszłam na allegro na rodzyneczki aby zobaczyć cenowo jak tam wygląda. Pospisywałam co musimy kupić i w jakich cenach to jest. A że byliśmy w Auchanie to zrobiłam mały rezonans i wiecie co stwierdziłam że nie będziemy bawić się w jakieś allegro bo większość rzeczy jest tańsza w sklepie. Tak więc kupujemy wszystko na miejscu. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie przewijaka. Mój brat z żoną pytał się co kupić to chyba to mu podrzucę ![]() Tak więc Nam został do kupienia wózek, kosmetyki jakieś, pieluszki i kilka bodziaków. Chyba że po drodze jeszcze coś się urodzi w głowie
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wyprowadziłam się do innego miasta do liceum i do domu przyjeżdżałam tylko na weekendy, potem studia na drugim końcu Polski, więc moi rodzice przyzwyczajali się stopniowo do tego, że mnie nie widują za często |
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() 1- Trzymam kciuki za wizyty! 2. Za zdrowie przeziębionych i źle się czujących również... ![]() Dziś mamy zajęcia w szkol rodz. ciekawa jestem czy dam radę wysiedzieć i ja się będę czuła... odbywają się w szpitalu więc luzik Mąż najbardziej zaaferowany ![]() Synek o 2:00 w nocy tak się wiercił że szok! teraz go czuję przy żołądku i żebrach ![]() Zrobiłam zakupy na All. w końcu!!! paklanki, gruszkę do noska, podkłady, grzebyk i szczotkę, nożyczki, pieluszki tetrowe, ceratkę, sudocrem, wkładki laktacyjne. i takie tam. Mam od siostry 3 ręczniczki z kapturkiem (właśnie się piorą) ![]() i czekam na koleżankę...wpada na kawę i plotki też ciężarówka...Miłego dnia!
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się wyprowadziłam jak miałam 23 lata z tym że tż mieszkał z nami juz od 3 lat wtedy . także oboje się wyprowadziliśmy a rodzice wydaje mi sie że sie powinni cieszyc ze córa staje się samodzielna i kibicowac fakt faktem jak sie wyprowadziliśmy to mój tata 3 dni do siebie dochodził miejsca sobie znalezc nie mógł nawet popłakał sie nie raz moja mama mi powiedziała ale kibicował
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
ja 23 miałam
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Postaw się w ich sytuacji, w sytuacji twojej mamy-którą sama niebawem sama będziesz. Córeczka którą nosiła pod sercem, której kopniaczki czuła- jest teraz w tak ciężkiej życiowo sytuacji! Czego od niej oczekujesz? Że będzie skakała z radości? -Ona się po prostu o Ciebie boi, tak jak ty boisz się o to nienarodzone jeszcze maleństwo które masz w brzuszku. |
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z krzywej cukrowej, zdaję raport
![]() 1) pozwolili mi wcisnąć pół cytrynki do tego ( a 2 całe kubeczki się uzbierały!) i jakoś to poszło, nawet bez większej zgagi. Perfumy cytrusowe też pomogły. 2) co ważniejsze, i tak sobie w pierwszym odruchu pomyślałam,że sięz wami podzielę z samego rana, to końska dawka ludzkiej głupoty i chamstwa na jaką się dziś natknęłam. Sytuacja wyglądała tak: Po manewrach igłą w żyle oczywiście zasłabłam. Pielęgniarki kazały usiąść pod oknem i się mocno wietrzyć. Tak też zrobiłam. Kiedy więc poczułam kryzys po raz drugi, uchyliłam okienko i wdycham. Podeszła bardzo miła pani, lat 25+, stwierdziła, że jej mamusia (lat 50+) ma zawiany kark i ona zamyka to okno. Poprosiłam,żeby mi je zostawiła, bo naprawdę źle się czuję. Nie, gdyż ona specjalnie uchyliła mi okno na klatce schodowej (bez krzeseł) i żebym sobie tam poszła. Poprosiłam raz drugi: "Widzi Pani, nie dam rady wstać, a tam nie ma na czym usiąść". Nic to nie dało, córeczka mamusi wyszarpała mi okno z ręki i zatrzasnęła. Nadszedł kryzys 3. Nikt z obecnych, głównie starszych ludzi, nie zareagował. W tym czasie pojawił się lekarz tamtej pani i okazało się, że jest najlepszą sprinterką ze wszystkich, około 50 obecnych osób. Kiedy mi przeszło, poszłam na ten zasmarkany korytarz, przycupnełam na torebce w kąciku. Po chwili pielęgniarka przechodząca zdobyła krzesło, a jakaś miła starowinka podała mi kurtkę,żebym choć nie musiała w przeciągu siedzieć. Kryzysów, łącznie z kolejnym pobieraniem krwi było jeszcze dwa, czyli mój rekord- 5 w 2 godziny. Nauczyłam się, że prosząc nawet nic nie wskóram, nawet wielki brzuch nie wzruszy człowieka. Że ludzie widzą co chcą, a zamiast przesiąść się w dowolne miejsce w wielkim korytarzu z jednym jedynym oknem, łatwiej zamknąć je słabnącej osobie, już nawet nie mówię, że ciężarnej. Nauczka na przyszłość - na badania itp chodzić z ochroną w postaci męża, siostry, matki. |
|
|
|
#2215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co było omylne z ich strony bo świetnie sobie poradziłam. Pokazał w przeciągu 2 tygodni na co go stać i nie poznaje bo całkowicie inny człowiek, wczoraj jak wracałam do domu od niego po 2 nocach to łzy mu stanęły w oczach bo nie chciał żebym jechała wziął mnie na bok żeby nie przy rodzicach i powiedział że on potrzebuje teraz bliskosci mojej i jego syna bo wie że ma się kim zająć i zaopiekować.. Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-01-03 o 10:44 |
|
|
|
|
#2216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz na prawy, raz na lewy, a to na plecach.Stwierdziłam, że zasypiam jako tako jak się nażrę tuż przed spaniem. Cytat:
Dodatkowo lekarz wyjaśnił, że gdybym miała łozysko w tylnej ścianie, trudniej byłoby zrobić 3D, bo byłoby zasłonięte większą ilością wód płodowych (jeśli wód jest mniej, wtedy lepiej widać dziecko), a większość ruchów byłaby "do środka" brzucha a nie na zewnątrz. Pomijam kwestie indywidualne samej ruchliwości dziecka i intensywności kopniaków.
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki żeby się Wam poukładło, ale na razie musicie im udowodnić że jesteście odpowiedzialni. Praca TŻ to nie wszystko-to dobry start, ale wciąż wiele przed Wami. Daj rodzicom czas i uważam że powinniście razem z TŻ porozmawiać z nimi o waszych planach, a tż powinien przeprosić twoich rodziców za swoje wcześniejsze zachowanie-pokazać że jest na tyle dojrzały aby traktować ich jako rodzinę a nie jako wrogów.
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- [QUOTE=karolca;31377861 Doprawdy dziwne. Bo to samo stwierdzenie słyszałam od kilku lekarzy o łożysku na przedniej ścianie. Sama mam łozysko ułożone na przedniej ścienia w dnie macicy (czyli najwyżej jak się da), a mogę małą łapać za nóżki czy rączki i czuję ją świetnie. Dodatkowo lekarz wyjaśnił, że gdybym miała łozysko w tylnej ścianie, trudniej byłoby zrobić 3D, bo byłoby zasłonięte większą ilością wód płodowych (jeśli wód jest mniej, wtedy lepiej widać dziecko), a większość ruchów byłaby "do środka" brzucha a nie na zewnątrz. Pomijam kwestie indywidualne samej ruchliwości dziecka i intensywności kopniaków.[/QUOTE] Uwierz mi mam łożysko na ścianie tylnej, miałam robione usg przez wielu lekarzy, w tym dwukrotnie w szpitalu i każdy lekarz kiedy wpisywał do raportu położenie łożyska to podawał tylne położenie jako bardzo pozytywny aspekt. Może po prostu twój lekarz inaczej nazwał twoje umiejscowienie łożyska. A co ma łożysko do ilości wód płodowych?
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co inaczej ma mi nazwać? co do ostatniego pytania... teoretycznie nic, ale do 3D już ma ale to tylko taka dygresja była.
|
|
#2219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ze swojej strony polecam zagadki kryminalne "Czarne historie" bardzo wciagajace. |
|
|
|
|
#2220 |
|
Rozeznanie
|
karolca- mam identycznie jak Ty. łożysko na przedniej ścianie i od 19 t.c maluszka czuję bardzo wyraźnie.teraz normalnie mogę za nożkę czy rączkę złapać. i tak samo lekarz mi mówił o usg- że na przedniej ścianie łatwiej zrobić usg 3d.
ja wyprowadziłam się z domu jak miałam 24 lata.późno dosyć...pierwsza noc w "swoim własnym"mieszkanku to była zarazem nasza noc poślubna ![]() a mnie dzisiaj podłączają do holtera buziaki Dziewczyny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

W nocy to normalnie jak w piosence "Prawy do lewego" Raz na prawy bok za chwilę na lewy muszę sie przekręcic. Skutek jest taki, że zasypiam nad ranem kiedy muszę wstawac do pracy

.. Miłego dnia 

za dzisiejsze wizyty