Ciąża/Bobasek po tabletkach antykoncepcyjnych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 22:05   #1
Monika_uk
Rozeznanie

Ciąża/Bobasek po tabletkach antykoncepcyjnych

Witam wszystkie Panie Kilka tygodni temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne.Zaczęliśm y starania o bobaska. Jeżeli któraś z Was jest zainteresowana tematem, albo ma już bobaska po tabletkach antykoncepcyjnych proszę o wypowiedź Wiem że czasami trzeba czekać miesiącami albo nawet latami, chciałabym żeby w moim przypadku nastapiło to jak najszybciej
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 23:09   #2
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża/Bobasek po tabletkach antykoncepcyjnych

Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie Kilka tygodni temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne.Zaczęliśm y starania o bobaska. Jeżeli któraś z Was jest zainteresowana tematem, albo ma już bobaska po tabletkach antykoncepcyjnych proszę o wypowiedź Wiem że czasami trzeba czekać miesiącami albo nawet latami, chciałabym żeby w moim przypadku nastapiło to jak najszybciej
Ja zaszłam w ciaze w 2 cyklu po odstawieniu tabletek anty
Bralam 6 lat

Zycze by Tobie rownie szybko sie udalo
Stary 2012-01-03, 08:20   #3
martita_891
Zadomowienie

Nam się udało dwa razy zajść w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Pierwszy raz brałam 3,5 roku, za drugim razem odstawiłam po pół roku przyjmowania. Coraz częściej lekarze zapisują kobietom mającym problem z zajściem w ciążę 'kurację' tabletkami antykoncepcyjnymi przez 2-3 miesiące i po odstawieniu od razu zacząć starania bo często występuje owulacja ' z odbicia' więc prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest dużo większe
Życzę powodzenia w starankach i urodzenia zdrowego dzidziusia

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 08:29   #4
Monika_uk
Rozeznanie

Witam dziewczyny Miło że ktoś się włączył do dyskusji Widzę że Wam zajście w ciąże dość sprawnie poszło Mam nadzieje żę u mnie też fasolka się tak szybko pojawi. Ciesze się że udało Wam się zajść tak szybko, i napewno teraz macie śliczne zdrowe bobaski Pozdrawiam
Stary 2012-01-03, 08:45   #5
anulka4771
Wtajemniczenie

Koleżanka moja też zaszła za pierwszą próbą po odstawieniu tabletek a brała kilka lat.Powodzenia.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 08:49   #6
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Koleżanka moja też zaszła za pierwszą próbą po odstawieniu tabletek a brała kilka lat.Powodzenia.
Dzieki za wypowiedź No ja też bralam kilka lat Ale skoro Wam się udało tak szybko to kto wie...... Na innych wątkach straszą niektóre osoby że może być chora ciąża itp, na innych że iść na całość bo maja dzieci które urodziły odrazu po tabletkach. Wydaje mi się że jak ma coś być to będzie, bez względu na to czy sie brało tabletki czy nie, wkońcu każdy ma inny organizm Ale ja póki co jestem dobrej myśli bo to podstawa
Stary 2012-01-03, 09:10   #7
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Ja odstawiłam tabletki ponad rok temu i Dzidziusia ni ma a tabletki brałam ok 3 lat, i to jeszcze te z mniejszą ilością hormonów. Ale myślę, że tabletki nie mają tu większego znaczenia.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 09:12   #8
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ja odstawiłam tabletki ponad rok temu i Dzidziusia ni ma a tabletki brałam ok 3 lat, i to jeszcze te z mniejszą ilością hormonów. Ale myślę, że tabletki nie mają tu większego znaczenia.
Też tak mi się wydaje Mnie się wydaje że może to zależy od organizmu.....Sama wsumie nie wiem. Jedna dziewczyna potrafi zajsc odrazu po przerwaniu tabletek albo nawet z tabletkami a inna stara si i stara...buziak
Stary 2012-01-03, 09:58   #9
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za wypowiedź No ja też bralam kilka lat Ale skoro Wam się udało tak szybko to kto wie...... Na innych wątkach straszą niektóre osoby że może być chora ciąża itp, na innych że iść na całość bo maja dzieci które urodziły odrazu po tabletkach. Wydaje mi się że jak ma coś być to będzie, bez względu na to czy sie brało tabletki czy nie, wkońcu każdy ma inny organizm Ale ja póki co jestem dobrej myśli bo to podstawa
to mity. kiedys moze i tak bylo, jak tabletki mialy monstrualna ilosc hormonow niedobrana pod pacjentke. teraz, czy zajdziesz w ciaze od razu czy nie nie zalezy od tabletek

ja bralam 5 lat bez przerwy, roznej masci tbaletki. i zaszlismy w pierwszym cyklu. choc mialam nadzieje na choc polroczne "starania sie" dziecko mam deko wyrosniete, nie wyglada na 3 lata, ale mysle ze to wina bananow ktore spozywalam (wchlanialam) w ciazy, a nie tabletek

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 10:06   #10
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
to mity. kiedys moze i tak bylo, jak tabletki mialy monstrualna ilosc hormonow niedobrana pod pacjentke. teraz, czy zajdziesz w ciaze od razu czy nie nie zalezy od tabletek

ja bralam 5 lat bez przerwy, roznej masci tbaletki. i zaszlismy w pierwszym cyklu. choc mialam nadzieje na choc polroczne "starania sie" dziecko mam deko wyrosniete, nie wyglada na 3 lata, ale mysle ze to wina bananow ktore spozywalam (wchlanialam) w ciazy, a nie tabletek
Lepiej że wyrośnięte niż miało by być za małe Fajnie, mam nadzieje ze też mi się uda. A co do tych tabletek to też tak mi się wydaje. Bo jest teraz duzo kobiet które zaszły odrazu i maja zdrowe dzieciaczki. Buziole dla Ciebie i twojego maluszka
Stary 2012-01-03, 10:37   #11
karolca
Zakorzenienie

Zgodnie z regulaminem nie dubluj tematów

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=569567

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 10:59   #12
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Monia ja bralam 3lata z pol roczna przerwa. Ostatnie tabletki (Yasmin) wzielam jakos na poczatku stycznia, pozniej seks bez zabazpieczenia i dopiero w kwietniu sie udalo. 28marca mialam ost okres.

Te pierwsze cykle kiedy nic sie nie dzialo bardzo mnie dobijaly, myslalam ze sie udalo, a tu nic- mialam przez to troche smutów. Takze kochana jakby na poczatku nic Wam nie wychodzilo nie zrazaj sie i walcz dalej o swoje upragnione malenstwo!

Powodzenia

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 11:20   #13
eninka84
Zadomowienie

ja brałam tabletki przez 4 lata (regulon) Po 6 m-cach starań ( dla mnie to było całe wieki), udało się, jestem w 6 tc
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 11:33   #14
_vixen_
Zakorzenienie

Na to nie ma reguły i nie warto się sugerować odpowiedziami innych, bo co Ci da, że jedna zaszla w ciażę w I cyklu, druga po pół roku, a trzecia po roku starań. Każdy lekarz Ci powie to samo, że reguły nie ma. Nawet starania osób, które tabletek nie brały tak samo wyglądają. Więc nie warto się innymi sugerować.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 12:12   #15
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witam
Ja tez moge dolaczyc do watku
6 grudnia zaczelam pierwszy cykl bez tabletek i wzielismy sie z TZ ostro do roboty A teraz oczekiwanie na @,a raczej na to czy przyjdzie czy nie...Najwazniejsze to nie nastawiac sie,nie łapac schizow ze tak to ujme,bo im bardziej sie wyczekuje tym ciezej sie znosi kazdy jeden @....

Zycze Wam jak i sobie jaknajszybszego zafasolkowania
Pozdrowionka i milego dnia
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 12:42   #16
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Monia ja bralam 3lata z pol roczna przerwa. Ostatnie tabletki (Yasmin) wzielam jakos na poczatku stycznia, pozniej seks bez zabazpieczenia i dopiero w kwietniu sie udalo. 28marca mialam ost okres.

Te pierwsze cykle kiedy nic sie nie dzialo bardzo mnie dobijaly, myslalam ze sie udalo, a tu nic- mialam przez to troche smutów. Takze kochana jakby na poczatku nic Wam nie wychodzilo nie zrazaj sie i walcz dalej o swoje upragnione malenstwo!

Powodzenia
Dzięki kochana za słowa otuchy Gratuluje ze tobie sie udało mam nadzieje że mi też sie uda całusy dla Ciebie i dzieciątka

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
ja brałam tabletki przez 4 lata (regulon) Po 6 m-cach starań ( dla mnie to było całe wieki), udało się, jestem w 6 tc
Gratuluje kochana

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witam
Ja tez moge dolaczyc do watku
6 grudnia zaczelam pierwszy cykl bez tabletek i wzielismy sie z TZ ostro do roboty A teraz oczekiwanie na @,a raczej na to czy przyjdzie czy nie...Najwazniejsze to nie nastawiac sie,nie łapac schizow ze tak to ujme,bo im bardziej sie wyczekuje tym ciezej sie znosi kazdy jeden @....

Zycze Wam jak i sobie jaknajszybszego zafasolkowania
Pozdrowionka i milego dnia
Trzymam kciuki
Stary 2012-01-04, 09:03   #17
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Brałam tabletki rok, po odstawieniu zaszłam w pierwszym cylku.
Tobie też życzę, żeby udało się równie szybko Teraz moja Amelka ma już skończone 3 mies.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 17:02   #18
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Brałam tabletki rok, po odstawieniu zaszłam w pierwszym cylku.
Tobie też życzę, żeby udało się równie szybko Teraz moja Amelka ma już skończone 3 mies.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------
Gratuluje, też chcialabym tak szybko Ale znając moje szczęście to mogę troszke czekać Ale póki co jestem dobrej myśli, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce Trzymałaś się zasad dni płodne, niepłodne itd? czy poprostu robiliście to kiedy była ochota?? buziaki dla Ciebie i Amelki
Stary 2012-01-05, 20:41   #19
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

witaj

ja tabletki brałam ponad 7lat ...długo ze względów zdrowotnych-więc te silniejsze,co też leczą i zabezpieczają (zanikał mi progesteron) odstawiłam w lutym..starania zaczeliśmy we wrześniu-bez liczenia,po prostu kiedy była ochota
w grudniu już zaczęło rosnąć Nasze Szczęście.czyli praktycznie 3miesiące starań
a dziś już Sara ma 3miesiące,3tygodnie i 4 dni

powodzenia!!

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 21:13   #20
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
witaj

ja tabletki brałam ponad 7lat ...długo ze względów zdrowotnych-więc te silniejsze,co też leczą i zabezpieczają (zanikał mi progesteron) odstawiłam w lutym..starania zaczeliśmy we wrześniu-bez liczenia,po prostu kiedy była ochota
w grudniu już zaczęło rosnąć Nasze Szczęście.czyli praktycznie 3miesiące starań
a dziś już Sara ma 3miesiące,3tygodnie i 4 dni

powodzenia!!
No to dość szybkoGratuluje, też chcialabym żeby mi się tak udało. Zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam
Stary 2012-01-05, 21:32   #21
dalenka8
Zakorzenienie

Byłam niedawno u ginekologa i- jako, że sama biorę tabsy od paru lat i też chcę za jakiś czas zajść w ciążę- spytałam o te wszystkie mity, które krążą- że nie można zajść w ciążę po stosowaniu takiej antykoncepcji, itp. Lekarka mi powiedziała, że najczęściej jest tak, że kobiety biorące tabletki nigdy nie próbowały zajść w ciążę, więc nie wiedzą, czy mogą mieć dzieci, że mogą mieć z tymś jakiś problem. Dopiero po odstawieniu się decydują i często to z tym łączą. Chodziło też o to, że te "starsze" tabletki mają dużo hormonów i one faktycznie mogą coś namieszać w gospodarce hormonalnej, a teraz tabletki mają dużo mniejszą dawkę hormonów. Powiem Wam, że się uspokoiłam, bo naczytałam się za dużo na różnych forach i się przestraszyłam . Podobno też prawdą jest, że zaraz po odstawieniu tabletek można mieć bliźnięta- bo organizm chce "nadrobić" owulację . Życzę wszystkim starającym się szybkiego zafasolkowania i zdrowych maluszków .
dalenka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 15:53   #22
netta2
Przyczajenie

Witam
brałam tabletki przez blisko 5 lat z krótką 3 miesięczną przerwą. Po drodze były jeszcze plastry. Miałam nadzieję, że po ich ostawieniu uda mi się szybko zajść w ciążę. Przez 4 miesiące stosowaliśmy z mężem inne zabezpieczenie. Teraz mimo upływu 2 lat nadal nie udało mi się zajść w upragnioną ciążę. Po około 3 miesiącach po odstawieniu tabletem pojawiły się u mnie dziwne brązowe plamienia, których nie udało mi się niestety do dnia dzisiejszego pozbyć, a żaden lekarz nie potrafi ustalić ich przyczyn. Po drodze zaliczyłam jeszcze ciążę biochemiczną, której koniec bardzo szybki koniec spowodował u mnie mega doła. Robili mi masę badań, z których praktycznie nic nie wyszło Obecnie lekarz przepisał mi na wyrównanie hormonów znowu tabletki anty. Mam cichą nadzieję, że efekt odbicia bezpośrednio po nich w końcu da mi upragnione maleństwo.
netta2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 16:39   #23
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymałaś się zasad dni płodne, niepłodne itd? czy poprostu robiliście to kiedy była ochota?? buziaki dla Ciebie i Amelki
akurat ochota naszła nas w święta (24/25.12) i to był mój 15 dzień cyklu. Przed braniem anty miałam dość nieregularne cykle (27, 30, 33), więc ciężko było mi dokładnie określić, kiedy miałabym mieć płodne dni. Celowałam tak po środku czyli średnio przed anty miałam cykl 30-dniowy to owu ok. 15 dnia. I tak nam się spr i udało. Robiłam test w dniu spodziewanej @ i dwa testy wyszły negatywne. II krechy pojawiły się dopiero 24 stycznia. Myślałam, że brak @ to powód odstawienia anty.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 20:15   #24
Opaska
Raczkowanie

Witam
Czy można dołączyć?
Staramy się z mężem już trochę czasu, mi się wydaje jakby trwało to latami- zaczął się właśnie 4 cs o bobasa. Już myśleliśmy, że się udało a tu tylko mój organizm spłatał nam psikusa. @ rozpoczął się 6 dni pózniej niż powinien. I tak oto z lekkim rozczarowaniem rozpoczynamy staranka znowu. W tym miesiącu startujemy z wiesiołkiem i cyklami owulacyjnymi bo jesteśmy (zwłaszcza ja) niecierpliwi i chcielibyśmy skorzystać z mitu o blizniakach po tabsach antykoncepcyjnych.
Stary 2012-01-06, 20:49   #25
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez netta2 Pokaż wiadomość
Witam
brałam tabletki przez blisko 5 lat z krótką 3 miesięczną przerwą. Po drodze były jeszcze plastry. Miałam nadzieję, że po ich ostawieniu uda mi się szybko zajść w ciążę. Przez 4 miesiące stosowaliśmy z mężem inne zabezpieczenie. Teraz mimo upływu 2 lat nadal nie udało mi się zajść w upragnioną ciążę. Po około 3 miesiącach po odstawieniu tabletem pojawiły się u mnie dziwne brązowe plamienia, których nie udało mi się niestety do dnia dzisiejszego pozbyć, a żaden lekarz nie potrafi ustalić ich przyczyn. Po drodze zaliczyłam jeszcze ciążę biochemiczną, której koniec bardzo szybki koniec spowodował u mnie mega doła. Robili mi masę badań, z których praktycznie nic nie wyszło Obecnie lekarz przepisał mi na wyrównanie hormonów znowu tabletki anty. Mam cichą nadzieję, że efekt odbicia bezpośrednio po nich w końcu da mi upragnione maleństwo.
Napewno Ci się uda kochana. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Opaska Pokaż wiadomość
Witam
Czy można dołączyć?
Staramy się z mężem już trochę czasu, mi się wydaje jakby trwało to latami- zaczął się właśnie 4 cs o bobasa. Już myśleliśmy, że się udało a tu tylko mój organizm spłatał nam psikusa. @ rozpoczął się 6 dni pózniej niż powinien. I tak oto z lekkim rozczarowaniem rozpoczynamy staranka znowu. W tym miesiącu startujemy z wiesiołkiem i cyklami owulacyjnymi bo jesteśmy (zwłaszcza ja) niecierpliwi i chcielibyśmy skorzystać z mitu o blizniakach po tabsach antykoncepcyjnych.
Powodzenia
Stary 2012-01-09, 14:54   #26
Elmiria
Raczkowanie

Hejka, ja brałam tabletki ok. 5 lat z małymi przerwami i teraz już 7cs o maluszka. Kilka miesięcy temu wykryto u mnie dwie torbiele, ale dziś byłam u gina i na szczęście udało się tego pozbyć Luteiną, także śmiało możemy kontynuować staranka,owulka będzie, więc mam nadzieję, że teraz się uda
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Hej Opaseczko
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 16:24   #27
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witam Kobietki

U mnie wlasnie zaczal sie drugi cs,ehh obiecywalam sobie ze nie bede sie schizowac itp a tymczasem zaczyna mi sie zdarzac,i lapie sie na tym ze sa zapachy ktore mnie draznia,ze jak uwielbialam slodkie tak teraz wogole nie mam ochoty,i jak zwykle przed @ wcinalam slodkie bez opamietania tak teraz wzielo mnie na kwasne :/ Mam nadzieje ze nie zwariuje jak staranka beda sie przeciagac :/
Bo juz 2,5 roku temu przechodzilam staranka i czasem ciezko jest zapanowac nad myslami
Aaa bralam Microgynon przez 2 lata z krotkimi przerwami,i slyszalam od znajomych ostatnio ze to najgorsze tabletki jakie moga byc bo maja strasznie duza zawartosc hormonow i bardzo ciezko zajsc po nich w ciaze
Ale coz musze byc dobrej mysli ....

Mam nadzieje Kochane ze w tym Nowym Roku bociany zawitaja nad naszymi domami

Milutkiego popoludnia
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 19:03   #28
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Hejka, ja brałam tabletki ok. 5 lat z małymi przerwami i teraz już 7cs o maluszka. Kilka miesięcy temu wykryto u mnie dwie torbiele, ale dziś byłam u gina i na szczęście udało się tego pozbyć Luteiną, także śmiało możemy kontynuować staranka,owulka będzie, więc mam nadzieję, że teraz się uda
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Hej Opaseczko
Napewno się uda Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Witam Kobietki

U mnie wlasnie zaczal sie drugi cs,ehh obiecywalam sobie ze nie bede sie schizowac itp a tymczasem zaczyna mi sie zdarzac,i lapie sie na tym ze sa zapachy ktore mnie draznia,ze jak uwielbialam slodkie tak teraz wogole nie mam ochoty,i jak zwykle przed @ wcinalam slodkie bez opamietania tak teraz wzielo mnie na kwasne :/ Mam nadzieje ze nie zwariuje jak staranka beda sie przeciagac :/
Bo juz 2,5 roku temu przechodzilam staranka i czasem ciezko jest zapanowac nad myslami
Aaa bralam Microgynon przez 2 lata z krotkimi przerwami,i slyszalam od znajomych ostatnio ze to najgorsze tabletki jakie moga byc bo maja strasznie duza zawartosc hormonow i bardzo ciezko zajsc po nich w ciaze
Ale coz musze byc dobrej mysli ....

Mam nadzieje Kochane ze w tym Nowym Roku bociany zawitaja nad naszymi domami

Milutkiego popoludnia
No niestety czasami nie można zapanować nad myslami Ja bralam te tabletki ale t5ylko przez 2 tyg i przerwalam bo miałam centki na ciele od nich. Mam nadzieje że nie będą miały te tabletki za dużego wpływu....
Stary 2012-01-11, 13:04   #29
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Nam się udało w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Tobie też tego życzę z całego serca
powodzenia

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 13:53   #30
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Nam się udało w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Tobie też tego życzę z całego serca
powodzenia
Szczęściara z CiebieGRATULUJE
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości