![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Ciąża/Bobasek po tabletkach antykoncepcyjnych
Witam wszystkie Panie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża/Bobasek po tabletkach antykoncepcyjnych
Cytat:
![]() Bralam 6 lat ![]() Zycze by Tobie rownie szybko sie udalo ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nam się udało dwa razy zajść w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Pierwszy raz brałam 3,5 roku, za drugim razem odstawiłam po pół roku przyjmowania. Coraz częściej lekarze zapisują kobietom mającym problem z zajściem w ciążę 'kurację' tabletkami antykoncepcyjnymi przez 2-3 miesiące i po odstawieniu od razu zacząć starania bo często występuje owulacja ' z odbicia' więc prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest dużo większe
![]() Życzę powodzenia w starankach i urodzenia zdrowego dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanka moja też zaszła za pierwszą próbą po odstawieniu tabletek a brała kilka lat.Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja odstawiłam tabletki ponad rok temu i Dzidziusia ni ma
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bralam 5 lat bez przerwy, roznej masci tbaletki. i zaszlismy w pierwszym cyklu. choc mialam nadzieje na choc polroczne "starania sie" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zgodnie z regulaminem nie dubluj tematów
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=569567
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Te pierwsze cykle kiedy nic sie nie dzialo bardzo mnie dobijaly, myslalam ze sie udalo, a tu nic- mialam przez to troche smutów. Takze kochana jakby na poczatku nic Wam nie wychodzilo nie zrazaj sie i walcz dalej o swoje upragnione malenstwo! Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja brałam tabletki przez 4 lata (regulon) Po 6 m-cach starań ( dla mnie to było całe wieki), udało się, jestem w 6 tc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Na to nie ma reguły i nie warto się sugerować odpowiedziami innych, bo co Ci da, że jedna zaszla w ciażę w I cyklu, druga po pół roku, a trzecia po roku starań. Każdy lekarz Ci powie to samo, że reguły nie ma. Nawet starania osób, które tabletek nie brały tak samo wyglądają. Więc nie warto się innymi sugerować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja tez moge dolaczyc do watku ![]() 6 grudnia zaczelam pierwszy cykl bez tabletek i wzielismy sie z TZ ostro do roboty ![]() Zycze Wam jak i sobie jaknajszybszego zafasolkowania ![]() Pozdrowionka i milego dnia ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Brałam tabletki rok, po odstawieniu zaszłam w pierwszym cylku.
Tobie też życzę, żeby udało się równie szybko ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj ![]() ja tabletki brałam ponad 7lat ...długo ze względów zdrowotnych-więc te silniejsze,co też leczą i zabezpieczają (zanikał mi progesteron) odstawiłam w lutym..starania zaczeliśmy we wrześniu-bez liczenia,po prostu kiedy była ochota ![]() w grudniu już zaczęło rosnąć Nasze Szczęście.czyli praktycznie 3miesiące starań ![]() a dziś już Sara ma 3miesiące,3tygodnie i 4 dni ![]() powodzenia!! ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Byłam niedawno u ginekologa i- jako, że sama biorę tabsy od paru lat i też chcę za jakiś czas zajść w ciążę- spytałam o te wszystkie mity, które krążą- że nie można zajść w ciążę po stosowaniu takiej antykoncepcji, itp. Lekarka mi powiedziała, że najczęściej jest tak, że kobiety biorące tabletki nigdy nie próbowały zajść w ciążę, więc nie wiedzą, czy mogą mieć dzieci, że mogą mieć z tymś jakiś problem. Dopiero po odstawieniu się decydują i często to z tym łączą. Chodziło też o to, że te "starsze" tabletki mają dużo hormonów i one faktycznie mogą coś namieszać w gospodarce hormonalnej, a teraz tabletki mają dużo mniejszą dawkę hormonów. Powiem Wam, że się uspokoiłam, bo naczytałam się za dużo na różnych forach i się przestraszyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam
brałam tabletki przez blisko 5 lat z krótką 3 miesięczną przerwą. Po drodze były jeszcze plastry. Miałam nadzieję, że po ich ostawieniu uda mi się szybko zajść w ciążę. Przez 4 miesiące stosowaliśmy z mężem inne zabezpieczenie. Teraz mimo upływu 2 lat nadal nie udało mi się zajść w upragnioną ciążę. Po około 3 miesiącach po odstawieniu tabletem pojawiły się u mnie dziwne brązowe plamienia, których nie udało mi się niestety do dnia dzisiejszego pozbyć, a żaden lekarz nie potrafi ustalić ich przyczyn. Po drodze zaliczyłam jeszcze ciążę biochemiczną, której koniec bardzo szybki koniec spowodował u mnie mega doła. Robili mi masę badań, z których praktycznie nic nie wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
akurat ochota naszła nas w święta (24/25.12) i to był mój 15 dzień cyklu. Przed braniem anty miałam dość nieregularne cykle (27, 30, 33), więc ciężko było mi dokładnie określić, kiedy miałabym mieć płodne dni. Celowałam tak po środku czyli średnio przed anty miałam cykl 30-dniowy to owu ok. 15 dnia. I tak nam się spr i udało. Robiłam test w dniu spodziewanej @ i dwa testy wyszły negatywne. II krechy pojawiły się dopiero 24 stycznia. Myślałam, że brak @ to powód odstawienia anty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Czy można dołączyć? Staramy się z mężem już trochę czasu, mi się wydaje jakby trwało to latami- zaczął się właśnie 4 cs o bobasa. Już myśleliśmy, że się udało a tu tylko mój organizm spłatał nam psikusa. @ rozpoczął się 6 dni pózniej niż powinien. I tak oto z lekkim rozczarowaniem rozpoczynamy staranka znowu. W tym miesiącu startujemy z wiesiołkiem i cyklami owulacyjnymi bo jesteśmy (zwłaszcza ja) niecierpliwi i chcielibyśmy skorzystać z mitu o blizniakach po tabsach antykoncepcyjnych.
![]() |
#25 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hejka, ja brałam tabletki ok. 5 lat z małymi przerwami i teraz już 7cs o maluszka. Kilka miesięcy temu wykryto u mnie dwie torbiele, ale dziś byłam u gina i na szczęście udało się tego pozbyć Luteiną, także śmiało możemy kontynuować staranka,owulka będzie, więc mam nadzieję, że teraz się uda
![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Hej Opaseczko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Witam Kobietki
![]() U mnie wlasnie zaczal sie drugi cs,ehh obiecywalam sobie ze nie bede sie schizowac itp a tymczasem zaczyna mi sie zdarzac,i lapie sie na tym ze sa zapachy ktore mnie draznia,ze jak uwielbialam slodkie tak teraz wogole nie mam ochoty,i jak zwykle przed @ wcinalam slodkie bez opamietania tak teraz wzielo mnie na kwasne :/ Mam nadzieje ze nie zwariuje jak staranka beda sie przeciagac :/ Bo juz 2,5 roku temu przechodzilam staranka i czasem ciezko jest zapanowac nad myslami ![]() Aaa bralam Microgynon przez 2 lata z krotkimi przerwami,i slyszalam od znajomych ostatnio ze to najgorsze tabletki jakie moga byc bo maja strasznie duza zawartosc hormonow i bardzo ciezko zajsc po nich w ciaze ![]() Ale coz musze byc dobrej mysli .... Mam nadzieje Kochane ze w tym Nowym Roku bociany zawitaja nad naszymi domami ![]() Milutkiego popoludnia ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Nam się udało w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Tobie też tego życzę z całego serca
![]() powodzenia ![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.