|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Lili, Brumek
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Kasze manne to w każdym spożywczaku znajdziesz, tam gdzie jęczmienną, gryczaną itd. Zaneta peeling kawowy klik jest reweacyjny. Potrzebne są fusy z 2-3 filiżanek (ja do tego daje odrobine żelu Babydream i oliwkę), odkrycie wizażowe i juz nie kupuje żadnych peelingów. |
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis wraca moj komp z naprawy
sylwester spedxilam z tesciami. Artur buszowal do 2, kinga do 22 i obudxila sie na petardy i mega kupe potem poszla spac i spala z przerwa na karmienie do 9. artur bez przerwy i tez do 9 wiec wyspalam sie. W niedziele pojechalismy do domu. Jednak home sweet home! Mam dziesiec stron nadrabiania
|
|
|
|
#2464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ministrantom? kościelnemu? to oni z księdzem tez przychodza do domu na kolędę? U nas tylko ksiądz. Tylko wozi go samochodem ktoś z mieszkańców ( teść )Oni widzą tylko kasę i do widzenia Cytat:
![]() Cytat:
o hooo no widzisz Niebiosa nad Tobą czuwają. A tak poważnie, to odwyku od nas nie rób Cytat:
Cześć (torba)->nie chce się znowu emotka dodać. Iustyna to znaczy że już nie muszę w niej chodzić ![]() Twarz mam w prszyczach. Obstawiam kosmetyki eucerin. Chyba ze one mają takie działanie, najpierw stan się pogarsza, a potem poprawa ![]() Mam pytanie: jak czytacie dzieciom bajki to kiedy? i po jednej dziennie? Sara mało zainteresowana, ale to chyba nie o to chodzi na tym etapie?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-03 o 08:58 |
||||
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
właśnie że ja ![]() Cytat:
![]() Hejo W nocy znowu pobudki małe i duże, ale o dziwo czuję się nawet znośnie. Kupiłam jednak kaszkę bobovita mleczna manna. Zobaczymy ![]() Ależ Karolcia strzępi gardło
|
|
|
|
|
#2466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to kościelny też chodzi?? po jakiego....?? Cytat:
Cytat:
oj tak... my mamy fajnego księdza, nie mogę narzekać. W zeszłym roku wszystkie pieniądze z kolędy przeznaczył na remont kościoła, rok wcześniej na potrzebne zakupy. A sam starym autem jeździ... My mamy kolędę w sobotę, TŻa komentarz "no nie, znowu ci się upiecze" bo w pracy będę ![]() a ja przeczytałam "idę się ululać" ![]() My o 13.00 na usg główki jedziemy.... ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki dla was zaciśnięte
Brida to faktycznie bieda z tym ulewaniem, Jaś miał taki lek na refluks dla dorosłych odstawiłam na własną rękę, z czasem mu się zmniejsza to ulewanie, to znaczy jest do opanowania Natko brawo dla dużego, zdrowego Domiego ![]() bajki Jaś mocno zaiteresowany jest lizaniem okładki, ale słuchanie bajki nie dla niego. Muszę mu bajki "wyśpiewywać" wspólne spotkanietak jakoś mi do głowy wpadł szalony pomysł że można bybyło nawet taki wyjazd w gruponie wypatrzyc w oszałamiałąco niskiej cenie i najlepiej w ośrodku z basenem krytym i brodzikiem. Ależ by była impreza
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Będzie wszystko w porządku, ale kciuki profilaktycznie trzymam
|
#2470 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A co do czytania bajek... Ja czytam jak np. sobie o tym przypomnę albo jak nie wiem czym Radzia zająć. Czytam tyle ile Radzik zdzierży ![]() Cytat:
Jeden z jednym księdzem, drugi z drugim. I po dwóch ministrantów. Bo niby kościelny i organista nie mają pensji, dostają to co z kolędy uzbierają. za wizytę. Będzie dobrze!Cytat:
Ja bym się przy Was nie rozebrała. Za dużo kompleksów. Chyba, że w stroju nurka
|
|||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na basen z Wami się nie wybieram. Pomyliłybyście mnie z taką dmuchaną orką
|
|
|
|
#2472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My dzisiaj jedziemy w odwiedziny do koleżanki, która ma 1,5 rocznego synka i drugiego w brzuszku, na marzec termin Czekam tylko aż Domek się obudzi.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Obrazimy się! zaciskam.Telik |
||||
|
|
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
Dziś drugie podejście do glutenu - tym razem kaszka manna bobovity - pełen sukces!!! zjadła ze smakiem ( i to ładnie jak na debiut łyżeczkowy) chyba ze 70ml kaszki
|
|
|
|
#2474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak na serio to jak Krystuś podrośnie to będe z Tż rozmawiać na ten temat , do roku dam mu spokój ![]() napewno wszystko bedzie ok Cytat:
Cytat:
![]() Natka za udanego Sylwestra i wage Dominika Jacieeezdrówka dla Dominika i za udany wypad U nas nocka wróciła do standardowych z pobudką o 4.30 Dziewczyny mam dwa pytania 1. Dajecie juz dzieciaczkom poduszke do łózeczka ? 2. Jak objawia sie alergia na gluten ? Bóle brzuszka biegunki wysypka ? |
|||
|
|
|
#2475 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I już wstawiam zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj maly gagatek spi w wozku. Noc znosniejsza, niestety strasznie go kaszel meczy ale dobrze, ze temperatura juz sie nie pojawila. W czwartek mam castingi na nianie, stresuje sie lekko
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
ja narazie gluten odpuszczam.Boję się że manna małemu zaszkodzi
![]() dzięki dziewczyny za linki do strojów ja bym chciała coś w tym stylu http://www.ullapopken.pl/pl/wzor/kostium/664746/ http://www.ullapopken.pl/pl/wzor/kos...ielowy/666791/ |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie udało się z glutenem - po 4 ekspozycjach był mega wrzask w nocy.
dzień dobry! młody spał chwilkę, obudził się, idę dać mu paszę :P
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2478 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo jak TY. Wczoraj i przedwczoraj podałam jabłuszko ponownie i w między czasie zjadłam kanapki z serem żółtym i ma krostki małe,tylko teraz jestem w kropce bo od jakiegoś czasu ma krostki na brodzie i na szyi, mam wrażenie że to do mojego mleka które jej się ulewa podczas jedzenia... Cytat:
bo chętnych BRAK ![]() Cytat:
Bo Ja nie wiem jaki kupić ![]() Jak tyle kasiory rozdajesz księżulkowi to mi też daj ![]() Cytat:
czy tyle ile fusów zostanie? I on dobry an Cytat:
Ile jej zrobiłaś? I jaką tą kaszkę z bobovity podałaś? ![]() Cytat:
2.Uu to nie wiem ![]() Dziubek zrobiłam sobie tą herbatę czerwoną, nie dobra jest, nie smakuje mi.Wolę zieloną zdecydowanie. Nie mam zakwasów, tylko jedna ręka mnie boli. Czuję się taka lekka mimo ze kg nie spadły ![]() Jutro powtórka z rozrywki |
||||||
|
|
|
#2479 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja twierdzę, że w zyciu jeszcze dość się napracuję, a dziecko potrzebuje mnie teraz najwięcej i nigdy juz taki mały nie będzie. Inna sprawa, że nie widzę nikogo, z kim mogłabym go spokojnie zostawić...A jeszcze w sprawie tej lekarki, która kazała mi dokarmiać MM. Za duzo wiem na temat laktacji i karmienia, żeby dac sobie wmówić, że nie mam pokarmu. Tu jest fajny watek na ten temat (choć pewnie już widziałaś, bo często wstawiasz linki z tej strony): http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1...armu_.html?v=2 Cytat:
![]() Dziubek teraz dopiero wypatrzyłam błąd. Jest miejscowość Ząb, ale odmienia się "do Zębu" ![]() Cytat:
I musi być odpowiednia (ciekawa) intonacja![]() Cytat:
A poprzedni proboszcz to nawet nie brał nic, jak widział, że rodzina żyje skromnie. Nie i na razie nie planuję. Podniosłam tylko lekko materacyk, żeby był pod kątem. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przydadzą się ![]() vaniliova, nie daję poduszki. Co do drugiego pytania: http://www.celiakia.pl/index.php?opt...d=48&Itemid=70 Cytat:
tyle ile zostanie po kawie ![]() Potwierdzam, rewelacyjny jest!
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Ale z nas podkordelniki, jeszcze sie wylegujemy .Ania trzymam kciuki za USG. Marina gdy szukaliscie mieszkania z mezem, to przez co? W Korso ogloszenie czy agencje nieruchomosci? |
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
.dziewczyny któraś pytała jak dziecko nie toleruje glutenu jaka reakcja.
Mój starszy miał wymioty i to takie b.silne.Tak było za każdym razem po mannie |
|
|
|
#2483 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem fanką tego peelingu. Często robię kawę w takiej włoskiej kawiarce i mam dużo "łatwych" fusów. Skóra jest po nim super gładka i jakimś cudem nawilżona/natłuszczona. Gdyby nie to, że te w trakcie wygląda się jak morus a łazienka jak pobojowisko robłabym codziennie
Cytat:
NUTRAMIGEN - dostałam wczoraj od lekarki bezpłatną puszkę "na próbę" Powiedzcie mi czy mam ją dawać? Przecież gdyby mały miał alergię, to byłyby chyba inne objawy niż tylko chlusty i bolące pruki, nie? Czy nie zrobię z dziecka alergika? Cytat:
Cytat:
Cytat:
No właśnie miałam wczoraj napisać co u lekarza- usg dopiero przed nami i dostałam ten nutramigen z którym nie wiem co zrobić ![]() Więc w sumie nic. Tyle z tego, po drodze znalazłam 20 zł a Filutek dzisiaj kaszle bo go chyba za cienko ubrałam. Przychodnia blisko- myślałam że przelecimy. On nie cierpi się ubierać w kombinezon, bo mu ruchy ogranicza. Edytowane przez Brida Czas edycji: 2012-01-03 o 10:59 |
||||
|
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
dziewczyny, dzisiaj spełniło się moje marzenie noworoczne, a mianowicie, chciałam pospac do 9 a z dziewczynami obdziłyśmy się o 9.45, ,widzicie jak niewiele mi do szczęscia potrzebne, ale jestem wyspna, aż mam wyrzuty sumienia, że prze ten czas mogłam coś w domu zrobić ![]() idę Was nadrobić |
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Ania
za usg.Ja też proszę o magiczna kciuki bo jedziemy na usg brzuszka ![]() DaKaro Tobie to dobrze, codziennie do 10-11 pod kołderką ![]() Kajool to Ty rekrutujesz, więc niech potencjalne nianie się stresują ![]() A tak w tajemnicy Wam powiem: 300 m od nas mam koleżankę, od kwietnia wraca do pracy i nie ma z kim dziecka zostawić. Jej mąż sobie ostatnio zażartował żebym sie zastanawiała ile chcę za godzinę. Ale ja głupka udałam i nie rozwinął się temat. Chyba myślą mnie wziąć na nianię. To by była idealna sytuacja dla mnie. W domu z Sarą, kasa się zarabia...myśicie że dałabym radę z 2? Julka jest 6 tyg młodsza od Sary. Tylko tak naprawdę to nawet jakby zapytali ile chcę za godz to nie wiem ile krzyknąć. Na wsi inne realia, im się nie przelewa, kredyt na głowie...
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
A i jeszcze Marinka - pamiętam Twoje przeboje z TZtem
Ja wbrew ogolnej logice byłabym teraz w stanie dużo łatwiej się z moim rozstać, jeśli nie będzie "wystarczająco dobrym" ojcem. Wolałabym teraz a nie za 5 lat i jakoś inne mam priorytety. To postać, na której mój maluch oprze swoje wyobrażenia o byciu mężczyzną. Nie ma tu miejsca na pacana. |
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dibry
Ania, Patik kciuki za USG. Brida w sprawie mleka nie pomogę. Nie mam bladego pojęcia. DaKaro zazdraszczam podkoldernika. Moja Mala jakby cofnela sie do noworodka bo znów wstaje dwa razy w nocy. A wstawala Juz raz OK 3-4 a czasami nawet udało sie cała noc przespac. Czy u Was tez tak jest? Lece na śniadanie i pranie powiesić póki drzemka trwa. |
|
|
|
#2488 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas nocka w miare o 20.30 kimanko o 2 pobudka o 7 pobudka i spanie do 10 wlasnie koncze kawe i sniadanie i biore sie za robote..... a dzis lista dluga....... ![]() - pranie - zlozenie tego co wyschlo - porzadek w szafie - gotowanie zupki maluszkowi a tu juz poludnie hehe i znow pewnie nic nie zrobie.....
|
|||
|
|
|
#2489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane mamy
Wybaczcie, że nie odniosłam się do postów ale miałam armagedon jak to mówi nasza Żanetka młody był co raz gorszy musiałam jechać do znachora po drugie i dostał antybiotyk dziś drugi dzień lekarstw i widzę poprawę małą padam na pysk bo młody Żbik tylko by chciał na rączkach przez to, ze tak źle się czuję ehhhh ale mu jazdę tż zafundował wyć się mi chce ...spróbuję coś nadrobić
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

potem poszla spac i spala z przerwa na karmienie do 9. artur bez przerwy i tez do 9 wiec wyspalam sie. W niedziele pojechalismy do domu. Jednak home sweet home! 
. a jak chcialam kupic paczki w czekoladzie, to nie moglam ich zeskanowac przy kasie i zostawilam.

właśnie że ja 

przydadzą się 

ehhhh ale mu jazdę tż zafundował wyć się mi chce ...