|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52291 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Dziękuję Dziewczyny
Cytat:
i ogromnie się cieszę, że jesteś zadowolona![]() Dziękuję o Pięknowłosa Cytat:
Śliczne i masz mój kochany telefonik! jak ja żałuję, że mi się popsułPiękne Cytat:
DziękujęMoże pokażesz się jak już wyschniesz?
|
|||
|
|
|
#52292 | |
|
Zakorzenienie
|
haha nie
jak są mokre to są nawet mniej skręcone niewiele, ale jednak mniej ![]() Cytat:
teraz to i tak nie było idealne CG, bo mam szampon z SLS-em (ale dalej w składzie), no i używałam odżywki i maski z silikonami, ale już coraz bliżej temu do CG niż nie - od dzisiaj używam już Garniera awokado&karite ![]() dziękuję
|
|
|
|
|
#52293 |
|
Wtajemniczenie
|
ahahaha a ja nie pamiętałam jak to się nazywa
a powiedz dobre to jest ?
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2012-01-02 o 19:34 |
|
|
|
#52294 |
|
Kazar Lady
|
dziewczyny, część z was farbuje włosy henną, podpowiedzcie, co robicie po spłukaniu? Ja rozczesałam moje kudły na mokro, ale bez odżywek byly /są do bani, wiec rozczesałam je raz jeszcze
da sie cos z tym zrobic, czy juz tylko wałki?Musze przeżyc te 2 dni utleniania koloru
|
|
|
|
#52295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pati - cudo!
![]() Agrafka - pięknie zmieniają się ![]() Widziałam też cudowne ruloniki Cytat:
![]() U mnie jedyna metoda Zmodyfikowana czyli działam na ociekających włosach, z tym że od razu po myciu. Miętoszenie, żel lniany, jakaś bs i w pieluchę ![]() A Twoja? Cytat:
Cytat:
Polecam się Chyba jestem dowodem na to że mimo ograniczeń też się da
|
|||
|
|
|
#52296 |
|
Raczkowanie
|
DMkAnia cudowne
Ayrine wow, co za długość
|
#52297 |
|
Zadomowienie
|
Ajrisz, tak zrobię
|
|
|
|
#52298 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecudnie!!! Tylko szkoda, ze tych nózek w mini nie widać Cytat:
Cytat:
|
|
#52299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) szamponu Alterra i nawet nie umarła, ale chyba lepiej mi unikać takiej sałatki owocowej i zapachów jak tam.Walka o spokój to walka ale jak już znajdziesz to jaki św spokój Spróbuj żelu lnianego - u mnie MUSI być do każdego mycia jako płukanka na włosy i skalp. Nawet aloesowy tak mi nie łagodzi ![]() Dziennik regeneracji i wpis w blogu o wrażliwcach, tam znajdziesz wszystko w kupie
|
|
|
|
|
#52300 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
własnie zrobiłam dobieranego, może nie będzie większej tragedii po poprzednim farbowaniu henną z odżywką własnie suszy nie miałam, teraz chciałam zrobić normalnie żeby kolor uzyskać |
|
|
|
|
#52301 |
|
Raczkowanie
|
ok tylko ja farbuje lorealem recital preference i farbe naklada sie na mokre wlosy, a wczesniej na odrost musze zrobic podklad z farby rozjasniajacej. Wiec moze zrobie tak: podklad zmyje szamponem babydream, naloze odzywke, przeczesze podczas odzywiania, wyplukam, naloze loreala i zmyje go odzywka
Niestety musze stosowac takie kombinacje A ta z loreala to fajna delikatna farbka wbrew pozorom
|
|
#52302 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie się tak zastanawiałam czym zabezpieczasz, bo skoro dopiero masz chęć kupić naturię czy babunię Skusiłabym się na Twoim miejscu bo to na prawdę dobre odżyweczki, do tego tanie a i może będzie mniej spuszenia, którego tak nie lubisz![]() Cytat:
Dziękuję ![]() |
||
|
|
|
#52303 |
|
Raczkowanie
|
lecę myć włosy, ale mam szybkie pytanie. Czy jak kokosa zmyję isaną babassu to nakładać jakąś odżywkę b/s na to? Albo co najlepiej będzie po tym użyć? Bo się pogubiłam :<
|
|
#52304 |
|
Rozeznanie
|
Mina mojej mamy, gdy weszła do mnie od pokoju i zobaczyła podkoszulek 'chwycony' opaską na mojej głowie bezcenna
Ale nie zapytała co to jest Mam nadzieje, że rano jak odgniotę sucharki będzie co pokazać
|
|
|
|
#52305 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem zdania, że Isana z babasem domyje wszystko (przy odpowiedniej ilości powtórzeń, znaczy myć. No wiesz Cytat:
![]() Coś mi się wydaje, że wszystkim się spisały, Ag Rafce, Ajrisz i Dmce [następnym razem ma być mini objęta ] też, bardzo dobrz! Cytat:
raz na jakiś czas i dobry kac nie jest zły ![]() Duet faktycznie świetny! Rany ale blask i w ogóle! Spodnią warstwę faktycznie dobrze będzie podciąć )Cytat:
![]() Cytat:
ornament, jakie słodkie te dwa loczusie! ![]() Scintilla_Felis, o takie jakieś Rabarbra, skoro gorzki lek najlepiej leczy to może i najbardziej śmierdzące odżywki działają najlepiej? eiri! też ostatnio przebąknęłam o próbowaniu szałwii i od razu im odbiło, tylko nawet nie skojarzyłam. Myślałam, że to moje fajne maski pomogły ![]() pati normalnie wyglądasz jak po wyjściu od fryzjera (takiego dobrego, jak w filmach ) zua, gratuluję pierwszego tygodnia bez prostownicy ![]() Biblu ![]() Kurczę chyba jestem jedyną, która nigdy farby z włosów nie zmywała? Po prostu spłukiwałam włosy hektolitrami wody i dawałam odżywkę dołączoną do farby... ![]() Znowu pędzicie, jak już nie ma tyle wolnego czasuuuu
|
|||||||
|
|
|
#52306 |
|
Zakorzenienie
|
Pati ależ pokręcone
Dmka śliczne ![]() Ag Rafko zdecydowanie brak złych dni Ayrine bardzo fajne ![]() Spadam odżywkę zmyć, glutek się studzi. Isana szału nie zrobiła, muszę znaleźć na nią sposób Bingosie kocham Cięcie- boskie Na wierzchnią warstwę lądują papiloty (niestety, bez nich jest średnio:/) i baaardzo mi się podoba, nieskromnie mówiąć . Zdjęć nie ma, muszę kupić baterie, bo Tatuś ostatnią parę zawinął![]() Jadę do Siostry jutro, może Bingosie dopadnę, one w Tesco są, prawda? |
|
|
|
#52307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Matko ale macie piękne włosy ![]() Jaka odżywka uchodzi za w miarę proteinową z Rossmana? Tylko ta z Isany? Jestem na obczyźnie i niestety mogę zapomnieć o Joannie itd. I jeszcze głupie pytanie- jak odżywka typu Joanna z mlekiem i miodem nakładana b/s na włosy gdy myślałam że mam proste( bez metod CG), nie dawała żadnego efektu, tzn ze moje włosy nie potrzebują protein? :confus ed:
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#52308 |
|
Zadomowienie
|
Wyschłam po oleju lnianym i nie mam specjalnie czym się chwalić. A zapowiadało się naprawdę fajnie, bo juz po samym umyciu odzywka dlugosci i szamponem alterry skalpu wloski wydawaly sie byc bardzo odzywione.
Na zdjeciu z miejscowo nieodgniecionym zelem lnianym, nieulozone wiec zrobil sie przeswit Generalnie polysk jakis tam jest (jak na moje mozliwosci), mieciutkie sa, ale skret moglby byc lepszy no i przede wszystkim puch do kwadratu...Troche lepiej niz po kokosie, troche gorzej niz po migdale. Moze to kwestia tez tego, ze przy migdale dalam tez przed myciem na troche zoltko z miodem i cytryna, nie mylam gloria tylko czyms tam innym, a po myciu dalam jeszcze maske z keratyna i kapka oleju. Teraz jako ds dalam tylko rozowa artiste na chwile. Wieki mina zanim polapie sie w tym co te klaki lubia a co nie
|
|
#52309 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Hmm..przy innej pielęgnacji Joanna może się inaczej sprawdzić. Zostawiłabym sobie kwestię protein na później (sama właściwie tak zrobiłam - nawilżałam włosy do oporu, chciałam zobaczyć jak to jest jak włosy są gumowate i jak już poczułam to do akcji weszła keratyna i Isana)Cytat:
![]() Może. A może Twoje włosy lubią najbardziej oleje jednonienasycone Też bym chciała wiedzieć co to znaczy, ale na razie po prostu używam tylko migdała i już |
|||
|
|
|
#52310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam wprawę i używam tylko tych które ładnie schodzą (nie używam szamponów jeśli strasznie nie muszą)A' propos - w podklejonym ostatnio poście od Sensualitki, czyżby kobita zmywała oleje i głowę w ogóle olejem hydrofilnym? Przyznaję się zmieszałam raz jojobe z SLP na łbie i się to pięknie zmyło, ale była jeszcze odżywka myjąca dla św spokojuCytat:
Proteina proteinie nierówna, keratyna hydr jest malusia, jedwab hydr ciut większy, mleczna hydr jest gigant - każdy zadziała inaczej, u siebie widze nawet roznice miedzy keratyna a jedwabiem (jedwam my love )
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-01-03 o 06:24 |
||
|
|
|
#52311 |
|
Zakorzenienie
|
No prosze, znow mam zaleglosci
U mnie na glowie lepiej, bo wlosy rosna a im dluzsze tym lepiej calosc wyglada . Dzis bede podcinala koncowki i zaloze maske..chyba drozdzowa, bo jeszcze nie wyprobowywalam. Doszla do mnie paczuszka z ZSK przed sama Wigilia jak na prezent. Kombinuje jak by ugryzc to mleczko pszczele - jest na glicerynie, gdybym dolozyla keratyny i ukrecila z tego cos w rodzaju serum proteinowo-nawilzajacego, do nakladania przed myciem...taki pomysl. Mialam sprobowac wczoraj, ale tak mnie podle katar meczy i goraczka, ze nawet sie nie naolejowalam, tylko poszlam spac. Nie mam sily na eksperymenty.Wczoraj poszlo zamowienie z Mazidel ...henna i indygo.
|
|
|
|
#52312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oleju sobie dokap bo mogą podsuszaćU mnie gliceryna nie przeszkadza (w dużych ilościach klei i matowi ale poza tym nie przeszkadza) a mleczko pszczele dokapuje do psikacza (po 5 kropli różności, patrz receptariusz) i sympatycznie nawilża
|
|
|
|
|
#52313 |
|
Zakorzenienie
|
pati_bc chyba nawet dziś kupię
Babunie ![]() claudiiin łaaadne !
|
#52314 |
|
Raczkowanie
|
ja nie moge nigdzie znalezc joasiek bez splukiwania w swoim miescie
za przesylke z allegro szkoda mi bulic bo w tej cenie mialabym dwie. W rossmannie sa? Jedynie tam jeszcze nie szukalam a wybieram sie
|
#52315 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma w Ross. sklepiki osiedlowe, supersamy, kioski, hipermarkety
|
|
|
|
#52316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam ta Isane i bardzo lubię. To ciekawe jakie proteiny u mnie zadziałają... Bo odżywka z keratyną Artiste niet, Joanna z miodem też niet. Dlatego planowałam kupić tę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ur.html&next=1. Z tymi włosami to same problemy Dzięki za wyjasnienia
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#52317 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wszystkim jeszcze raz za słowa uznania, aż się chce dalej kombinować
niedługo wypróbuję inny olej, bo Alterra powoli się kończy, a używam jej też do OCM. z nowym zdjęciem wrócę pewnie za kolejny miesiąc, a tymczasem życzę Wam w 2012 roku pięknych włosków, i żebyście osiągnęły wymarzoną długość
|
|
|
|
#52318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zostawiłam sobie na noc maskę z siemienia lnianego na głowie, zaraz idę to zmyć, zobaczymy jak będę wyglądać po ![]()
|
|
|
|
|
#52319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli ma SLS, oleje i pq to zużyć można ale kupować po co. Dla wrażliwej skóry lepsze kupic prosty szampon i dodac olejek od siebie
|
|
|
|
|
#52320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie tak nabiegalam za bingo bo uparlam sie ze nie bede kupowac w necie i przeplacac W koncu znalazl mi je narzeczony w Tesco ale w Bydgoszczy-za 7,50 ![]() Ewcia, Yarrowia - dzieki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

i masz mój kochany telefonik! jak ja żałuję, że mi się popsuł
myślałam że są mokre dlatego tak ładnie poskręcane

da sie cos z tym zrobic, czy juz tylko wałki?
Dziękuję, dopisuję kolejnego podrażniacza do swojej listy. To się chyba nigdy nie skończy... Ajrisz, muszę podpatrzeć Twoją pielęgnację

). kolor się prawie w ogóle nie spiera, co mnie bardzo cieszy 

] też, bardzo dobrz!
raz na jakiś czas i dobry kac nie jest zły
)

Bingosie kocham
:confus ed:

Dzięki za wyjasnienia