Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1744 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 19:08   #52291
pati_bc
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
faktycznie śliczne, nie dziwię sie ze sie podobają
Cytat:
Napisane przez ornament Pokaż wiadomość
piękne
Dziękuję Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Pierwszy raz miałam fajne, grube falki i nie musiałam się wkurzać przed imprezą, że mam koszmar na głowie. Ale i tak się spóźniłam
W każdym razie - zmodyfikowałam metodę super soaker i efekt był naprawdę super - zero puchu, zbite, grube falki, nawet pasma przy twarzy. Wreszcie poczułam się zadowolona. Jak znajdę chwilę, to cyknę fotę
Własnie, cyknij fotę bo jestem bardzo ciekawa i ogromnie się cieszę, że jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Pięęęęęęęęęękne!!!
Dziękuję o Pięknowłosa

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Czeeeeeść baby
Wrzucam słabej jakości zdjęcia z 31.12.2011r. Zadowolona byłam idę właśnie hennować albo tylko myć [nie wiem czy mi się dziś chce z henną siedzieć] na foto mam mini...szkoda, że nie widać

Śliczne mini nie widać, a szkoda i masz mój kochany telefonik! jak ja żałuję, że mi się popsuł Tak go lubiłam

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
no! kolejny miesiąc minął, to się chwalę
Piękne jest się czym chwalić

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
witajcie Dziewczyny w 2012!
pati_bc jest sie czym pochwalic! pieknosci
Witam Dziękuję
Może pokażesz się jak już wyschniesz?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:30   #52292
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
ooooo myślałam że są mokre dlatego tak ładnie poskręcane
haha nie jak są mokre to są nawet mniej skręcone niewiele, ale jednak mniej

Cytat:
ayrine ale blask!!! ktory to miesiac? (pielegnacji - zeby dwuznacznie nie brzmialo )
pierwszy minął bo wcześniej było dużo silikonów i tylko nafta z tych słusznych kosmetyków, więc tego nie liczę teraz to i tak nie było idealne CG, bo mam szampon z SLS-em (ale dalej w składzie), no i używałam odżywki i maski z silikonami, ale już coraz bliżej temu do CG niż nie - od dzisiaj używam już Garniera awokado&karite

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Piękne jest się czym chwalić
dziękuję
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:30   #52293
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy biovax? jeśli tak to dobre info dla Benka
ahahaha a ja nie pamiętałam jak to się nazywa tak oczywiście że biovax
a powiedz dobre to jest ?

Edytowane przez vanadis
Czas edycji: 2012-01-02 o 19:34
vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:40   #52294
Miskaa78
Kazar Lady

dziewczyny, część z was farbuje włosy henną, podpowiedzcie, co robicie po spłukaniu? Ja rozczesałam moje kudły na mokro, ale bez odżywek byly /są do bani, wiec rozczesałam je raz jeszcze znowu pod wodę wsadziłam zrobi lam ten plumcoś(zawijanie w ruloniki cos dla fal) ale wciąż wyglądają koszmarnie sucho da sie cos z tym zrobic, czy juz tylko wałki?
Musze przeżyc te 2 dni utleniania koloru

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:47   #52295
AjriszMarta
Zakorzenienie

Pati - cudo!

Agrafka - pięknie zmieniają się

Widziałam też cudowne ruloniki
Cytat:
Doszłam właśnie do siebie po sylwestrze ;P I muszę przyznać, że moje włosy mnie sylwestrowo niesamowicie pozytywnie zaskoczyły
Dzięki Ajrisz, za naprowadzenie
Cieszę się
U mnie jedyna metoda Zmodyfikowana czyli działam na ociekających włosach, z tym że od razu po myciu. Miętoszenie, żel lniany, jakaś bs i w pieluchę
A Twoja?
Cytat:
Aaaa, tak mi Twoje ostatnie oświadczenie przyćmiło mózg, ze o pięknych włoskach zapomniałam! Cudnie pofalowały! I coraz miesiściej wygladają

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
A jednak Dziękuję, dopisuję kolejnego podrażniacza do swojej listy. To się chyba nigdy nie skończy... Ajrisz, muszę podpatrzeć Twoją pielęgnację
Czyli weź pod lupę "Isopropyl alkohol"
Polecam się Chyba jestem dowodem na to że mimo ograniczeń też się da

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:50   #52296
ornament
Raczkowanie

DMkAnia cudowne

Ayrine wow, co za długość
Stary 2012-01-02, 20:04   #52297
Riddim
Zadomowienie

Ajrisz, tak zrobię Póki co mam jeszcze pewność, że pottersowy balsam aloesowy nie jest dla mnie a według analizy Eloe klik właśnie Isopropyl alkohol może powodować wysuszenie. Sprawdzę jeszcze szampon Babydream oraz kilka innych produktów i postaram się poskładać to wszystko w sensowną całość. Walka o "spokój na głowie" jest okropna
Stary 2012-01-02, 20:16   #52298
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Czeeeeeść baby
Wszystkiego najcudowniejszego Wam życzę w Nowym Roku niech lokasy rosną szybko, będą zdrowe [jak ich właścicielki] i nie sprawiają problemów

Wrzucam słabej jakości zdjęcia z 31.12.2011r. Zadowolona byłam idę właśnie hennować albo tylko myć [nie wiem czy mi się dziś chce z henną siedzieć] na foto mam mini...szkoda, że nie widać
Dziękujemy i nawzajem!
Przecudnie!!! Tylko szkoda, ze tych nózek w mini nie widać
Cytat:
no! kolejny miesiąc minął, to się chwalę długość na dziś: 61 cm (czyli tylko 1 cm mi urosły w ciągu zeszłego miesiąca ). kolor się prawie w ogóle nie spiera, co mnie bardzo cieszy

moja pielęgnacja przez ostatni miesiąc była następująca:
- mycie: Fitomed do włosów suchych i normalnych;
- maska Ziaja Intensywne Wygładzanie + odżywki z farb;
- odżywka Ziaja Intensywne Wygładzanie;
- stylizacja: żel lniany
do tego raz w tygodniu tradycyjnie już nafta (Anna z wyciągiem z czarnej rzodkwi) na 10 min przed myciem, wcierana w skalp i dawana na całą długość włosów i raz w tygodniu olejowanie na co najmniej kilka godzin, a zwykle na całą noc - w sumie w miesiącu 5 razy moje włoski dostały olej (Alterra Granat&Awokado).

a ponieważ mix Ziai i odżywki z farb Loreala już mi się skończył, dziś po raz pierwszy użyłam Garniera Awokado&Karite - już niedługo odżywka z Ziai się skończy, to powitam Alterrę

a poza tym to sorry za negliż, ale nie mam aktualnie bluzki, na której dobrze byłoby widać moje włosy xD
Tez przepięknie!!!
Cytat:
dziewczyny, część z was farbuje włosy henną, podpowiedzcie, co robicie po spłukaniu? Ja rozczesałam moje kudły na mokro, ale bez odżywek byly /są do bani, wiec rozczesałam je raz jeszcze znowu pod wodę wsadziłam zrobi lam ten plumcoś(zawijanie w ruloniki cos dla fal) ale wciąż wyglądają koszmarnie sucho da sie cos z tym zrobic, czy juz tylko wałki?
Jak hennowałam pierwszy raz też miałam koszmarną suchą miotłę. Jedyną metodą było wtedy zaplecenie warkoczyków. Teraz robię gloss i suszy ani śladu. Po spłukaniu henny nakładam na chwilkę jakąś odżywkę. Niby się nie powinno, ale nie mogę znieść tej suszy. Nie zauważyłam jakiegoś przyspieszonego wypłukiwania przez to. Potem dwa dni wytrzymuję.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:18   #52299
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ajrisz, tak zrobię Póki co mam jeszcze pewność, że pottersowy balsam aloesowy nie jest dla mnie a według analizy Eloe klik właśnie Isopropyl alkohol może powodować wysuszenie. Sprawdzę jeszcze szampon Babydream oraz kilka innych produktów i postaram się poskładać to wszystko w sensowną całość. Walka o "spokój na głowie" jest okropna
IPA nie tylko wysusza ale jest toksyczny więc wrażliwe głowy może podrażniać. Radziłabym też zwrócić uwagę na inne "złe alkohole" : alkohol w sensie etanol i denaturat. Przy czym alkohol dobrego pochodzenia w produktach eko może ale nie musi robić masakry - użyłam (cały raz ) szamponu Alterra i nawet nie umarła, ale chyba lepiej mi unikać takiej sałatki owocowej i zapachów jak tam.
Walka o spokój to walka ale jak już znajdziesz to jaki św spokój Spróbuj żelu lnianego - u mnie MUSI być do każdego mycia jako płukanka na włosy i skalp. Nawet aloesowy tak mi nie łagodzi
Dziennik regeneracji i wpis w blogu o wrażliwcach, tam znajdziesz wszystko w kupie

Stary 2012-01-02, 20:23   #52300
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dziękujemy i nawzajem!
Przecudnie!!! Tylko szkoda, ze tych nózek w mini nie widać

Tez przepięknie!!!

Jak hennowałam pierwszy raz też miałam koszmarną suchą miotłę. Jedyną metodą było wtedy zaplecenie warkoczyków. Teraz robię gloss i suszy ani śladu. Po spłukaniu henny nakładam na chwilkę jakąś odżywkę. Niby się nie powinno, ale nie mogę znieść tej suszy. Nie zauważyłam jakiegoś przyspieszonego wypłukiwania przez to. Potem dwa dni wytrzymuję.
stranie Ci dziękuję za odpowiedz
własnie zrobiłam dobieranego, może nie będzie większej tragedii
po poprzednim farbowaniu henną z odżywką własnie suszy nie miałam, teraz chciałam zrobić normalnie żeby kolor uzyskać

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:23   #52301
agatka89
Raczkowanie

ok tylko ja farbuje lorealem recital preference i farbe naklada sie na mokre wlosy, a wczesniej na odrost musze zrobic podklad z farby rozjasniajacej. Wiec moze zrobie tak: podklad zmyje szamponem babydream, naloze odzywke, przeczesze podczas odzywiania, wyplukam, naloze loreala i zmyje go odzywka Niestety musze stosowac takie kombinacje A ta z loreala to fajna delikatna farbka wbrew pozorom

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:30   #52302
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
pati_bc nieraz odrobiną Garniera z karite, nieraz żelem, a końcówki stawiam na pierwszym miejscu-wtedy jakiś olejek-jojoba, bądź kokos
Zgubiłam Twój post Właśnie się tak zastanawiałam czym zabezpieczasz, bo skoro dopiero masz chęć kupić naturię czy babunię Skusiłabym się na Twoim miejscu bo to na prawdę dobre odżyweczki, do tego tanie a i może będzie mniej spuszenia, którego tak nie lubisz

Cytat:
Pati ale blask
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Pati - cudo!
Dziękuję
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:35   #52303
czikibam
Raczkowanie

GG do czikibam Send a message via Skype™ to czikibam

lecę myć włosy, ale mam szybkie pytanie. Czy jak kokosa zmyję isaną babassu to nakładać jakąś odżywkę b/s na to? Albo co najlepiej będzie po tym użyć? Bo się pogubiłam :<

dbam o włoski od 20.12.2011r (powrót)

zapuszczam!

Jest: 36 cm

Będzie:70 cm
czikibam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:15   #52304
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Mina mojej mamy, gdy weszła do mnie od pokoju i zobaczyła podkoszulek 'chwycony' opaską na mojej głowie bezcenna Ale nie zapytała co to jest Nawet mój brat i tata nie zareagowali.
Mam nadzieje, że rano jak odgniotę sucharki będzie co pokazać
Stary 2012-01-02, 22:02   #52305
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
To ja dodam i swoje sianko 3 dni po myciu jutro kolejne mycie juz drugie Wygladam jakbym sie rok nie czesala jakies takie sztywne druciki w dodatku dzisiaj wiatr mi z nimi robil co chcial :/ Spuszone, suche, potargane. Krzywe bo byly spiete spinka zdjecie bez lampy.
Trzeba zacisnąć zęby i z czasem będzie lepiej bez czesania

Cytat:
ja siedzę a ja siedzę z henna na włosach, a jaka zła jestem przez to osypywanie, wypływanie spod folii spożywczej
A ja ostatnio zrobiłam za gęstą, ciężko się to rozprowadzało, szybko zasychało, też beznadziejnie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Jak używam żelu do włosów to dobrze częściej użyć szamponu choćby babydream? Bo coś kojarzę z pigułki, ale wole się dopytać.
Isana z babasem zmyje tą oliwkę (czy co to tam jest) fur mama?
Pewnie wszystko zależy od żelu, ale w sumie...musisz się przekonać o tym na sobie. Babydream raz na jakiś czas nie zaszkodzi, możesz zawsze go dodać do odżywki do mycia,wtedy nie jest taki wredny
Jestem zdania, że Isana z babasem domyje wszystko (przy odpowiedniej ilości powtórzeń, znaczy myć. No wiesz )

Cytat:
Heloł

Doszłam właśnie do siebie po sylwestrze ;P I muszę przyznać, że moje włosy mnie sylwestrowo niesamowicie pozytywnie zaskoczyły
Aiorghe jest zadowolona ze swoich włosów, zapiszcie to gdzieś!

Coś mi się wydaje, że wszystkim się spisały, Ag Rafce, Ajrisz i Dmce [następnym razem ma być mini objęta ] też, bardzo dobrz!

Cytat:
Za to wczoraj wypróbowałam alterrkę morelkę i naprawdę efekt swietny (choć zapach intensywny, a na wczorajszym kacu -troszkę przeszkadzał, zwazywszy,ze przez caly dzień nic nie mogłam przełknać -pierwszy raz tak miałam od 10 lat chyba, żeby mnie do wieczora trzymało, ale tak jest jak się miesza alkohole)Zdjeć brak z ww powodu-leżałam bez życia.

Mnie przy ostatniej wizycie w Rossie już kasy zabrakło na timo eco (i tak razem z kalendarzem wydałam 200, ale dla szczytnego celu oraz dla duetu Gruszki z Nowakiem warto było)
raz na jakiś czas i dobry kac nie jest zły
Duet faktycznie świetny!

Cytat:
no! kolejny miesiąc minął, to się chwalę
Rany ale blask i w ogóle! A to tylko miesiąc, co będzie dalej?
Spodnią warstwę faktycznie dobrze będzie podciąć (sama się paru centymetrów ze spodu pozbyłam i teraz będę wszystkich namawiać, żeby mi nie było żal )

Cytat:
w ogóle cieszę się, że trafiłam na to forum, bo nie mam ANI JEDNEJ rozdwojonej końcówki na krótszej warstwie włosów, którą zafundowałam sobie rawie 3 miesiące temu
Yay, zazdroszczę

Cytat:
dziewczyny, część z was farbuje włosy henną, podpowiedzcie, co robicie po spłukaniu? Ja rozczesałam moje kudły na mokro, ale bez odżywek byly /są do bani, wiec rozczesałam je raz jeszcze, znowu pod wodę wsadziłam zrobi lam ten plumcoś(zawijanie w ruloniki cos dla fal) ale wciąż wyglądają koszmarnie sucho da sie cos z tym zrobic, czy juz tylko wałki?
Niby nic się nie powinno, ale ja nałożyłam na mokre trochę Joaśki lnianej..a potem i tak były 3 dni cierpienia

, zjadło mi cytaty!
ornament, jakie słodkie te dwa loczusie!
Scintilla_Felis, o takie jakieś
Rabarbra, skoro gorzki lek najlepiej leczy to może i najbardziej śmierdzące odżywki działają najlepiej?
eiri! też ostatnio przebąknęłam o próbowaniu szałwii i od razu im odbiło, tylko nawet nie skojarzyłam. Myślałam, że to moje fajne maski pomogły
pati normalnie wyglądasz jak po wyjściu od fryzjera (takiego dobrego, jak w filmach )
zua, gratuluję pierwszego tygodnia bez prostownicy różnica jest na prawdę duża, a jak i Ty jesteś zadowolona to będzie git
Biblu nie rób sobie takich strasznych rzeczy już... i poka zdjęcie jak jakieś masz

Kurczę chyba jestem jedyną, która nigdy farby z włosów nie zmywała? Po prostu spłukiwałam włosy hektolitrami wody i dawałam odżywkę dołączoną do farby...

Znowu pędzicie, jak już nie ma tyle wolnego czasuuuu
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:07   #52306
tiniaczek
Zakorzenienie

Pati ależ pokręcone

Dmka śliczne

Ag Rafko zdecydowanie brak złych dni

Ayrine bardzo fajne

Spadam odżywkę zmyć, glutek się studzi. Isana szału nie zrobiła, muszę znaleźć na nią sposób Bingosie kocham i koniecznie muszę dokupić Cięcie- boskie Na wierzchnią warstwę lądują papiloty (niestety, bez nich jest średnio:/) i baaardzo mi się podoba, nieskromnie mówiąć. Zdjęć nie ma, muszę kupić baterie, bo Tatuś ostatnią parę zawinął
Jadę do Siostry jutro, może Bingosie dopadnę, one w Tesco są, prawda?
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:10   #52307
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Jestem zdania, że Isana z babasem domyje wszystko (przy odpowiedniej ilości powtórzeń, znaczy myć. No wiesz )
O to mnie niesamowicie zaskoczyłaś, myślałam że zmywacie oleje z głowy za 1 razem

Matko ale macie piękne włosy Ale nie, nie zazdroszczę, czuję się zmotywowana do pracy!

Jaka odżywka uchodzi za w miarę proteinową z Rossmana? Tylko ta z Isany? Jestem na obczyźnie i niestety mogę zapomnieć o Joannie itd. I jeszcze głupie pytanie- jak odżywka typu Joanna z mlekiem i miodem nakładana b/s na włosy gdy myślałam że mam proste( bez metod CG), nie dawała żadnego efektu, tzn ze moje włosy nie potrzebują protein?:confus ed:
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:32   #52308
claudiiin
Zadomowienie

Wyschłam po oleju lnianym i nie mam specjalnie czym się chwalić. A zapowiadało się naprawdę fajnie, bo juz po samym umyciu odzywka dlugosci i szamponem alterry skalpu wloski wydawaly sie byc bardzo odzywione.
Na zdjeciu z miejscowo nieodgniecionym zelem lnianym, nieulozone wiec zrobil sie przeswit Generalnie polysk jakis tam jest (jak na moje mozliwosci), mieciutkie sa, ale skret moglby byc lepszy no i przede wszystkim puch do kwadratu...
Troche lepiej niz po kokosie, troche gorzej niz po migdale.
Moze to kwestia tez tego, ze przy migdale dalam tez przed myciem na troche zoltko z miodem i cytryna, nie mylam gloria tylko czyms tam innym, a po myciu dalam jeszcze maske z keratyna i kapka oleju. Teraz jako ds dalam tylko rozowa artiste na chwile.
Wieki mina zanim polapie sie w tym co te klaki lubia a co nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 020120121975.jpg (80,3 KB, 58 załadowań)

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 23:49   #52309
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
O to mnie niesamowicie zaskoczyłaś, myślałam że zmywacie oleje z głowy za 1 razem
A różnie bywa zdarzyło mi się myć i 3 razy, ale przeważnie 1-2 daje radę.
Cytat:
Jaka odżywka uchodzi za w miarę proteinową z Rossmana? Tylko ta z Isany? Jestem na obczyźnie i niestety mogę zapomnieć o Joannie itd. I jeszcze głupie pytanie- jak odżywka typu Joanna z mlekiem i miodem nakładana b/s na włosy gdy myślałam że mam proste( bez metod CG), nie dawała żadnego efektu, tzn ze moje włosy nie potrzebują protein?:confus ed:
Chyba tylko te dwie Isany o których pisała Ajrisz i Joaśka z mlekiem..
Hmm..przy innej pielęgnacji Joanna może się inaczej sprawdzić. Zostawiłabym sobie kwestię protein na później (sama właściwie tak zrobiłam - nawilżałam włosy do oporu, chciałam zobaczyć jak to jest jak włosy są gumowate i jak już poczułam to do akcji weszła keratyna i Isana)

Cytat:
Troche lepiej niz po kokosie, troche gorzej niz po migdale.
Moze to kwestia tez tego, ze przy migdale dalam tez przed myciem na troche zoltko z miodem i cytryna, nie mylam gloria tylko czyms tam innym, a po myciu dalam jeszcze maske z keratyna i kapka oleju.
Ładnie jest
Może. A może Twoje włosy lubią najbardziej oleje jednonienasycone Też bym chciała wiedzieć co to znaczy, ale na razie po prostu używam tylko migdała i już
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 06:22   #52310
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Ja zmywam za pierwszym Ale mam wprawę i używam tylko tych które ładnie schodzą (nie używam szamponów jeśli strasznie nie muszą)

A' propos - w podklejonym ostatnio poście od Sensualitki, czyżby kobita zmywała oleje i głowę w ogóle olejem hydrofilnym? Przyznaję się zmieszałam raz jojobe z SLP na łbie i się to pięknie zmyło, ale była jeszcze odżywka myjąca dla św spokoju
Cytat:
Proteiny ma jeszcze Isana ta profesjonalna Oil Care, z pszenicy. nie jest zgodna z CG ale pq ma dosc daleko; składowo z wyjatkiem własnie pq o wiele ładniejsza od seidenglanz
Proteina proteinie nierówna, keratyna hydr jest malusia, jedwab hydr ciut większy, mleczna hydr jest gigant - każdy zadziała inaczej, u siebie widze nawet roznice miedzy keratyna a jedwabiem (jedwam my love )

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-01-03 o 06:24
Stary 2012-01-03, 07:42   #52311
paulownia
Zakorzenienie

No prosze, znow mam zaleglosci.
U mnie na glowie lepiej, bo wlosy rosna a im dluzsze tym lepiej calosc wyglada. Dzis bede podcinala koncowki i zaloze maske..chyba drozdzowa, bo jeszcze nie wyprobowywalam.
Doszla do mnie paczuszka z ZSK przed sama Wigilia jak na prezent. Kombinuje jak by ugryzc to mleczko pszczele - jest na glicerynie, gdybym dolozyla keratyny i ukrecila z tego cos w rodzaju serum proteinowo-nawilzajacego, do nakladania przed myciem...taki pomysl. Mialam sprobowac wczoraj, ale tak mnie podle katar meczy i goraczka, ze nawet sie nie naolejowalam, tylko poszlam spac. Nie mam sily na eksperymenty.
Wczoraj poszlo zamowienie z Mazidel...henna i indygo.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 07:58   #52312
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
No prosze, znow mam zaleglosci.
U mnie na glowie lepiej, bo wlosy rosna a im dluzsze tym lepiej calosc wyglada. Dzis bede podcinala koncowki i zaloze maske..chyba drozdzowa, bo jeszcze nie wyprobowywalam.
Doszla do mnie paczuszka z ZSK przed sama Wigilia jak na prezent. Kombinuje jak by ugryzc to mleczko pszczele - jest na glicerynie, gdybym dolozyla keratyny i ukrecila z tego cos w rodzaju serum proteinowo-nawilzajacego, do nakladania przed myciem...taki pomysl. Mialam sprobowac wczoraj, ale tak mnie podle katar meczy i goraczka, ze nawet sie nie naolejowalam, tylko poszlam spac. Nie mam sily na eksperymenty.
Wczoraj poszlo zamowienie z Mazidel...henna i indygo.
Drożdże są w dechę Oleju sobie dokap bo mogą podsuszać
U mnie gliceryna nie przeszkadza (w dużych ilościach klei i matowi ale poza tym nie przeszkadza) a mleczko pszczele dokapuje do psikacza (po 5 kropli różności, patrz receptariusz) i sympatycznie nawilża

Stary 2012-01-03, 08:08   #52313
ewcia1807
Zakorzenienie

pati_bc chyba nawet dziś kupię Babunie

claudiiin łaaadne !

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:37   #52314
agatka89
Raczkowanie

ja nie moge nigdzie znalezc joasiek bez splukiwania w swoim miescie za przesylke z allegro szkoda mi bulic bo w tej cenie mialabym dwie. W rossmannie sa? Jedynie tam jeszcze nie szukalam a wybieram sie

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 09:45   #52315
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie moge nigdzie znalezc joasiek bez splukiwania w swoim miescie za przesylke z allegro szkoda mi bulic bo w tej cenie mialabym dwie. W rossmannie sa? Jedynie tam jeszcze nie szukalam a wybieram sie
Nie ma w Ross. sklepiki osiedlowe, supersamy, kioski, hipermarkety

Stary 2012-01-03, 10:14   #52316
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zmywam za pierwszym Ale mam wprawę i używam tylko tych które ładnie schodzą (nie używam szamponów jeśli strasznie nie muszą)

A' propos - w podklejonym ostatnio poście od Sensualitki, czyżby kobita zmywała oleje i głowę w ogóle olejem hydrofilnym? Przyznaję się zmieszałam raz jojobe z SLP na łbie i się to pięknie zmyło, ale była jeszcze odżywka myjąca dla św spokoju
Proteiny ma jeszcze Isana ta profesjonalna Oil Care, z pszenicy. nie jest zgodna z CG ale pq ma dosc daleko; składowo z wyjatkiem własnie pq o wiele ładniejsza od seidenglanz
Proteina proteinie nierówna, keratyna hydr jest malusia, jedwab hydr ciut większy, mleczna hydr jest gigant - każdy zadziała inaczej, u siebie widze nawet roznice miedzy keratyna a jedwabiem (jedwam my love )
Ja też zmywam jeden raz odzywka wszelakie oleje łącznie z rycyna i już za 1 razem mi się to udał0 także juhu

Mam ta Isane i bardzo lubię. To ciekawe jakie proteiny u mnie zadziałają... Bo odżywka z keratyną Artiste niet, Joanna z miodem też niet. Dlatego planowałam kupić tę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ur.html&next=1.
Z tymi włosami to same problemy Dzięki za wyjasnienia
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:45   #52317
Ayrine
Zakorzenienie

dziękuję wszystkim jeszcze raz za słowa uznania, aż się chce dalej kombinować niedługo wypróbuję inny olej, bo Alterra powoli się kończy, a używam jej też do OCM. z nowym zdjęciem wrócę pewnie za kolejny miesiąc, a tymczasem życzę Wam w 2012 roku pięknych włosków, i żebyście osiągnęły wymarzoną długość
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:49   #52318
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
A czy szampon z tej samej serii - Isana Proffesional Oil Care jest w porządku?

Zostawiłam sobie na noc maskę z siemienia lnianego na głowie, zaraz idę to zmyć, zobaczymy jak będę wyglądać po
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 10:51   #52319
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
A czy szampon z tej samej serii - Isana Proffesional Oil Care jest w porządku?
Sama sprawdz jeśli ma SLS, oleje i pq to zużyć można ale kupować po co. Dla wrażliwej skóry lepsze kupic prosty szampon i dodac olejek od siebie

Stary 2012-01-03, 10:53   #52320
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Widzialam je w Tesco i w drogerii Jasminium.
Ja sie tak nabiegalam za bingo bo uparlam sie ze nie bede kupowac w necie i przeplacac W koncu znalazl mi je narzeczony w Tesco ale w Bydgoszczy-za 7,50

Ewcia, Yarrowia - dzieki

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości