|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
o ile się orientuję, wymiary paczek grają rolę tylko w przypadku znamienitej Poczty Polskiej, a firmy kurierskie, o ile nie polegają na wadze, to mają swoje własne wymagania - przykładowo: jedna firma poda że max 30kilo, druga 31,5, trzecia 36,5. A ileż to razy dostawałam rzeczy niepaczkowane,tylko owinięte firmową folią...
A pisze choć na aukcji jaki ten kurier? Może strona kuriera poda w regulaminie. kubusewa prywatnie nic się nie należy. dlatego ja cwaniacko chodzę do przychodni gdzie przyjmuje lekarz, który prowadzi również swoją własną praktykę lekarską. Wszystkie badania wypisuje mi na bezpłatnie (w tym toxo itp), w gabinecie ma swoje własne usg (ponoć to jego było,ale jak wymieniał na lepszy model, to odstąpił przychodni) jak coś nie wychodzi albo pewien nie jest, zaprasza do siebie prywatnie W RAMACH PORADNII K! Byłam u niego prywatnie już 5 razy (2x2wizyty usg 3d, pierwsze podejścia nie wyszły, nie wziął kasy wcale, mimo, że pół h pracował na aparacie! drugie wizyty w normalnej płatności) i 1 raz po wyjściu ze szpitala, gdy nie spodobały mu się wymiary dziecka i nie dość,że wyszedł na korytarz mnie szukać, wpuścił bez kolejki, to stwierdził, że nic się nie należy. Nigdy się nie śmiał nawet z najgłupszych pytań czy wątpliwości, dał numer komórki, wyekwipował w tony materiałów reklamowych z próbkami, instruktażami i nawet ciuszkami ![]() ozłocić go to mało! |
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki,
my po wizycie, corcia nadal corcia, wazy juz 1657 gram i ma wszystko na miejscu i w normie mialysmy dzisiaj pierwsze ktg i tez wszystko w porzadku. Dziekujemy za kciuki ![]() Nadrobie Was pozniej, bo teraz jestem u meza w firmie na chwilke
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
o matko na domiar wszystkiego jeszcze zajady mi się robią
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-01-03 o 12:19 |
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprowadziłam sie w końcu jak miałam 25 lat do babci obecnego męża rok później kupiliśmy mieszkanie ![]() nie moge sie doczekać czwartkowego usg ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- wit. B sie kłania |
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj czuję się wyjątkowo masakrycznie w nocy spałam tylko 50min bo zasnąć nie mogłam, a o 6 wstałam kąpiel itp. i test z glukozy, który był okropny mam nadzieję, że to był pierwszy i ostatni raz!!! Po pierwsze jest to tak paskudne, okropnie słodkie i nie dobre blee naprawdę z trudem to wypiłam i po godzinie zrobiło mi się totalnie słabo myślałam, że już będę wymiotować ale obeszło się bez tego. Na wstępie Pani zapytała czy mam ze sobą cytrynę ale niestety nie miałam bo nie wiedziałam czy można czy nie. I było bez cytrynki. Wczoraj zrobiłam zakupy u rajrodzica a dzisiaj jeszcze u rodzyneczek chce coś kupić i mam takie pytanie Czy kupujecie poduszki do karmienia???? |
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a napewno poprawią się moje relacje również z rodzicami, wiele razy gdy się z nimi kłóciłam szłam do TŻta wracałam po 3 dniach i było o wiele lepiej bo atmosfera się polepszała w domu Na pewno trudno będzie im się z tym pogodzić bo i mi trudno odchodzić ale pociesza mnie sam fakt że mieszkamy w tej samej miejscowości a TŻ będzie mnie do nich wozić z wnukiem ich Jeśli chodzi u mnie o skierowania to umówiłam się z prywatnym że ze wszystkimi badaniami od ginekologa które będę dostawać mam przychodzić do niego i on mi wypisze na nie skierowanie. No i faktycznie mocz morfologia którą miałam i na krzywą cukrową dostałam od mojego rodzinnego i nie płaciłam nic |
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc się podepnę .
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra to super wieści, no i faktycznie duża ta Twoja dzidzia
![]() Jolka współczuję, glukoza jest wstrętna i nigdy w życiu jej pić nie chcę ja na razie nie kupuję. Dziewczyny a Wy kupujecie już kosmetyki i pieluszki dla maluszka?
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie bede kupowac poduszki do karmienia, wykorzystam zwykla
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co mój TZ to chłopcom też się body kupuje na co ja Już cfaniak myślał, że go ominie wydanie 12 zł |
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
i zastanawiam się nad tą poduszką do karmienia czy jest sens czy nie muszę dziś podjąć decyzje. Yhhh a teraz idę chyba się zdrzemnąć
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu aż dziś???
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze
i sasiadka trzyma dla mnie podklady happy czy hagis nie pamietam bo tez jej zostaly
|
|
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Ja planuje bo mi wszyscy polecaja do karmienia ale nikt nie ma takiej z ktorej bylby w 100% zadowolony, wiec na razie czekam bo nie wiem na jaka sie zdecydowac.
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A ja jeszcze czekam, z tym że ja "dopiero" 24 tydzien. |
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Bo tak się właśnie zastanawiam czy mogę już kupić. Mam trochę pieniążków takich "lewych", które mogłabym przeznaczyć na dalszą część wyprawki, bo w przyszłym miesiącu to już grubsze zakupy będą, bo łóżeczko będziemy chcieli kupić, nosidełko, pokój małej zrobić, więc trochę się uzbiera, więc "lewiznę"
z przyszłego miesiąca to już bym chciała w całości dołożyć do tych zakupów. Jolka a jakiej firmy kupujesz?
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się już nie bulwersuje ,bo sobie obiecałam nie irytować sprawami , na które wpływu nie mam, ale czasami się zastanawiam za kogo pieniądze badają się w ciąży i nie tylko "znajome" które nigdy skladki żadnej nie zapłaciły, bo nie pracowały, za co są leczone koleżanki i ich dzieci, których męzowie na czarno pracują za granicą? tam idzie sporo pieniędzy Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-03 o 12:54 |
|
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra super że wszystko w porządku
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
bo zamawiam od jednego sprzedawcy kupiłam już kilka rzeczy i ma on też te poduszki do karmienia więc za jednym zamachem bym kupiła cena jest nie całe 40zł a takie same u nas w sklepach kosztują najtańsza 79zł to chyba jak już lepiej za jednym zamachem i wysyłką brać
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- tą jak już http://allegro.pl/poduszka-do-karmie...034912316.html |
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kup.. co CI szkodzi.. najwyzej opchniesz na allegro albo na tablicy |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama nie wiem do wieczora się zastanowie może...a póki co pytam Was bo może któraś z mam już miała taką?
|
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już zaczęłaś kupować, to teraz już z górki pójdzie i nawet się nie obejrzysz, a wpadniesz w rytm kompletowania wyprawki
|
|
|
|
|
#2280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i dobrze Cytat:
![]() Cytat:
w każdym razie u nas zdjęcia nie wyszły ŻADNE a facet się starał
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

mialysmy dzisiaj pierwsze ktg i tez wszystko w porzadku. 

, bo tak szybko ludzie sie nie zmieniaja niestety.

na co ja
w każdym razie u nas zdjęcia nie wyszły ŻADNE a facet się starał