|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie. Mój wiek ciąży teraz to 13+4, czyli skończonych mam pełne 13 tygodni i leci mi 14 tydzień
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
Daj znać jutro relacje z wizyty, jestem bardzo ciekawa co tam słychać u Twojego maluszka który jest prawie taki sam jak mój póki co
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
aaa tam głupia od razu, mi też to się dłuuuuuugo myliło
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ładny masz brzuszek
|
||
|
|
|
#2586 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
,poczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałabym dołączyć. Nikt nie zrozumie tak dobrze kobiety w ciąży jak kobieta w ciąży... Dziś zaczynam 11 tc
|
|
|
|
#2587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A my jutro na USG genetyczne
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi sie bardzo chce Chittosow i wody truskawkowej Żywca
![]() zaraz chyba pojde kupic mniam mniam
|
|
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi termin porodu wyznaczył jak byłam w 8 t.c. . Dokładniej 7 t.c.+3 dni. I tak jak pisała Agnieszka ,ze lekarze liczą skończone tygodnie. Ostatnio byłam w 11 t.c. + 5 dni to lekarz powiedział że jestem w 11 t.c. ,a np. na wszystkich kalkulatorach ciązowych pokazało mi 12 t.c.
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki i będziemy czekać na relacje!
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
asia665
w avatarze to Ty ?
|
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wiem że jest jeszcze czas,ale czy myślałyście o tym,albo rozmawiałyście już ze swoimi mężczyznami czy będą z Wami przy porodzie?
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z moim rozmawiałam i on póki co nie chce być przy porodzie. Zobaczymy, może mu się zmieni
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech wie, jak to wygląda i że to nie bułka z masłem oczywiście bez zaglądania prosto w krocze rzecz jasna ma wspierać, walczyć z personelem szpitalnym itp. Oczywiście ja jak to ja najbardziej nie boję się bólu tylko tego, że podczas porodu zrobię kupę... albo obfajdam dziecko... albo będą mi wychodzić bąki... Dziewczyny które już rodziłyście - możecie się wypowiedzieć w tej kwestii??? czy to się często zdarza? Dla mnie to traumatyczna perspektywa
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam z pierwszej wizyty z położną i z tego co się dowiedziałam, to w czasie ciąży należy mi się darmowa opieka medyczna i dentystyczna, wszystkie suplementy i leki wypisane przez lekarza są za darmo, 2 USG (w 12tym i 20tym tygodniu) jeśli ciąża przebiega bezproblemowo, badania krwi, moczu, itp. Dostałam również telefon do "ośrodka położnych" czynny całą dobę, w razie potrzeby przyjadą do domu. Nie pytałam jeszcze jak to wygląda później, ale z tego co słyszałam, to "becikowe" wynosi 500 funtów, dodatkowo wszystkie te mleka w proszku są za darmo. Przez rok po porodzie kobieta ma prawo do bezpłatnej opieki dentystycznej i chyba też niektórych leków. Jeśli sytuacja finansowa rodziny jest nie najlepsza, przyznawane są benefity i różne dodatki. Jeśli jesteś samotną matką, dostajesz jeszcze więcej. Jest wiele sposobów by żyć na koszt państwa, ale ja osobiście nie będę się do nich uciekać. Nie wezmę rozwodu z mężem, żeby móc się ubiegać o dotacje jako samotna matka, jak niektórzy to robią Wraz z mężem mieszkamy i pracujemy tu już kilka lat, płacimy podatki itd więc wszystko to, o czym napisałam wyżej bezsprzecznie mi się należy. Niestety nie wiem, jak by to wyglądało w Twoim przypadku, gdybyś chciała tu przyjechać już w trakcie ciąży, a potem rodzić. Może ktoś inny będzie się orientował
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale może z upływem czasu mu się też odmieni,tylko ja tak myslę,nie jestem pewna że chciałabym żeby ze mną był ale namotałam![]() Balbinka teraz chyba wszystkim przed porodem robią lewatywe,tak czytałam,jak mój małż by się zgodził to stałby za głową z daleka od krocza
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż będzie ze mną, nie wyobrażam sobie być tam sama. Poród i tak sam w sobie mnie przeraża. Wszyscy znajomi, którym urodziły się dzieci do tej pory, mieli porody rodzinne i następne jak będą to też takie chcą...
|
|
|
|
#2600 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i wtedy z "pełnym bakiem" ruszasz na porodówkę
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
moj Tż ciagle sie zastanawia
ja sama nie wiem jak by to znoiosl czytalam tez ze niektorzy sie zrarzaja i pozniej maja niechcec do wspolzycia wydaje mi sie ze nie bylo by to dla niego nic przyjemnego sama nie wiem czy chciala bym aby byl ze mna ;* z jednej str chciala bym ale z drogiej ... sama nie wiem |
|
|
|
#2604 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jedyne co wiem, że chcę, to badania na toksoplazmozę. Co jeszcze robicie? Cytat:
Kilka dni poczekasz i na pewno wszystko będzie dobrze. Dziecko czerpie z nas to, co najlepsze i tego się trzymajmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Huh, nadrobiłam...
|
|||||||||
|
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja na 90% będę miała cc więc nie wiem czy mąż będzie mógł być przy mnie?
jak oglądam PORODÓWKĘ na TLC to tam przy cesarkach też są mężowie bo teraz robią cięcia przy znieczuleniu miejscowym. Ciekawe jak jest u nas, napewno na wizycie zapytam moją ginPrince bidulko, dobrze ze to tylko grzybica a nie nic poważnego, weźmiesz antybiotyk i przejdzie ![]() Bransoletka fajnie że Ci się udało, jak już pisałam podczytywałam długo Wasz wątek staraczkowy i wiem jak bardzo chciałaś bejbika To ja też wstawiam mój brzuszek, ostatnio wstawiałam jakiś tydzień temu i wydaje mi się że trochę urósł? Ale widzę że wszystkie mamy podobne te brzuszki, tzn.zaokrąglone w dolnej części
|
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam nadzieje ze nic strasznego mi sie nie przydarzy
i ze w miare szybko i nie w wielkim bolu urodze cesarki tez nie chciala bym miec bo jak pozniej widzialam jak moja kuzynka ledwo co wstawala z lozka to masakra poprostu, ale czasami jest ona niestety konieczna ;/ a wlasnie dzis mojej kolezanki siostra urodzila chlopczyka 3,800 kg
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
ooolllccciiiaaa
skoro mamy takie brzuszki to moze same siusiorki sie urodza
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie
![]() Cytat:
. Mąż powiedział kategorycznie że NIE. Później jak wypił troche z kolegą to przyznał się,że nie chce być przy porodzie bo nie chce patrzeć na mój ból. I kiedyś kolega powiedział mu ,że po porodzie ma obrzydzenie do seksu. Cytat:
![]() Ze mną przy porodzie będzie b. dobra koleżanka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

I teraz się tak zastanawiam. Jak normalnie noszę S, to ciążówki też brać S
Bo takie to ja bym chętnie sobie wzięła

dostalam antybiotyk nystetyne(cos takiego) i niewiem jak to wziac jest 12 godz mam przez 2-3 dni brac 2 dziennie a potem po 1. Ale jak wezme teraz(dopochwowo) to potem musze o 24 wziac drugą? czy moge szybciej ?? bo ja o 22 chodze spac
ładny masz brzuszek

i będziemy czekać na relacje!

Zazdroszcze wam że większość jesteście już po badaniach genetycznych
ja jeszcze tyle musze czekać i bardzo się boję
Mam nadzieje,ze z wami mi szybciej czas przeleci
jak oglądam PORODÓWKĘ na TLC to tam przy cesarkach też są mężowie bo teraz robią cięcia przy znieczuleniu miejscowym. Ciekawe jak jest u nas, napewno na wizycie zapytam moją gin