Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 12:41   #2191
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
wracaj do zdrowia, Mala
moja Niespodzianka to samo...
jeszcze cala noc dokazywala
ja naprawde ciagle ja czuje...jakby nigdy nie spala

Może nasze dzieci teraz szaleją, żeby później być super grzecznymi
No i też mam wrażenie, że wcale nie śpi powiedziałam mu, że ma dużo spać, jeść i tyć, ale kurcze przez to ciągłe wiercenie się chyba średnio to tycie wychodzi

Właśnie załatwiłam te adapterki koszt 50 zł zamiast 65 i na dodatek dostępne na miejscu i mają nam wytłumaczyć jak założyć
Muszę męża wysłać, po nie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:45   #2192
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

kurde mierzyłam ciśnienie i mam 150/70 buuuu musze odczekać kwadrans i raz jeszcze zmierzyć bo 150 to jakiś kosmos jak na mnie
największe górne miałam 130 do tej pory
jeśli znów mi tyle wyjdzie to dzwonie do położnej i jadę na IP bo się boję do tego w skroni mnie ciśnie taki kłujący ból
a mały szaleje po żebrach się wspina

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewczynki czy jak macie skurcze/ czy jak brzuchol sie napina to kłuje Was to tez? bo mnie sie kilka razy zdarzyło takie kłucie w brzuchu.... i nie wim czy to normalne czy niet
nie, albo mnie kłuje pip.ka w dole i podejrzewam ze maly mnie smyra wtedy bo są to nieregularne kłucia, raz ich jest klikanaście, raz kilka i nie codziennie albo brzuszek się stawia, twardnieje jak za dużo porobię czy pochodzę... jak leżę nic mi w niego nie dolega, jedynie kłucia ale to pewnie od ruchów małego

Cytat:

wszyscy mi mówią, ze chłopcy leniwi i dłuzej w brzuchu siedzą wiec sie boje ze jeszcze 2 tyg bede sie bujac.... ;/
no właśnie mam podobne odczucia dziewuchy są niecierpliwe i chcą już wyłazić a oni to siedzą i siedzą, mamisynkowie jak się patrzy
Cytat:
alez mi stracha napedzilas!!!
myslalam, ze zjadlam po drodze jeden dzien, ale na szczescie to Ty sie zapedzilas
slub jest 5-go...
o ile znajde sukienke
hi hi sorki, dni mi się przestawiły z tego nic nie robienia i myślałam że dziś środa

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Jestem w domku, za chwilę napiszę coś więcej.
czekamy na info

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:46   #2193
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Pearl dobrze że wszystko ok, przynajmniej się uspokoiłaś a teraz jak najwięcej leż ale dopiero jak znajdziesz sukienke w urzędzie ślub cywilny to rach ciach i już ja nawet nie zdążyłam dobrze po pokoju ślubów się rozejrzeć a już wychodziliśmy
no ladnie, to Ty zamiast na meza sie patrzec, wolalas pokoj ogladac

a sukienka najprawdopodobniej na Mazurach, wiec nadzieja w Mamie,ze ja znajdzie
no i niby sam slub to szybko,ale pozniej obiad rodzinny, pozniej deser i winko u tesciow... moze sie przedluzyc

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
tak widzę że przewaga mężczyzn się rodzi.... na wątku
spokojnie
lutowki wyrownaja...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:47   #2194
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomosc od Czubaska:
Mam podobnie. Plecy i tylek bo wlasnie dostalam zastrzyk (chodzi o bol w plecach). Juz po obchodzie. Mam rozwarcie na 2 cm i daja mi cos na podtrzymanie. Trzymac mocniej te kciuki czarownice bo bede kolejna mama na watku.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ojjj ja nie zauważyłam ze Ty termin masz na 30.01. No to rzeczywiście jeszcze co najmniej z tydzień niech synuś posiedzi w brzuszku, a w 38 tyg to już można spokojnie rodzić
Lekarz przewidywał nawet 2 tygodnie opóźnienia, dlatego się zaczynam stresować
Chociaż z wcześniejszego USG wychodziła nawet data 13.01 ze względu na wielkość małego...
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-03, 12:50   #2195
kasiahexe
Zadomowienie

ANEKE I PAULA Gratulacje!!!!!!!!!!!

pearpearl i Czubasku wy jeszcze czekajcie na mnie w koncu mamy podobne terminy a ja dopiero ciuszki piore jeszcze nie jestem gotowa hihi

Inutil, neska,nawojka8583,kasik i reszta dziwczyn które juz sa gotowe a wy to marsz na porodowke hihi

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 12:55   #2196
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Może nasze dzieci teraz szaleją, żeby później być super grzecznymi
No i też mam wrażenie, że wcale nie śpi powiedziałam mu, że ma dużo spać, jeść i tyć, ale kurcze przez to ciągłe wiercenie się chyba średnio to tycie wychodzi
ach, nie wiem
jednak cos mi mowi, ze po porodzie tez za dlugo w miejscu nie usiedza i bedziemy musialy miec oczy dookola glowy, zeby ich upilnowac

moj to w ogole ewenement, bo nie dosc, ze taki ruchliwy, to jeszcze rosnie na potege
pucki ma takie ze ho ho

i super, ze zalatwilas te adaptery

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kurde mierzyłam ciśnienie i mam 150/70 buuuu musze odczekać kwadrans i raz jeszcze zmierzyć bo 150 to jakiś kosmos jak na mnie
największe górne miałam 130 do tej pory
jeśli znów mi tyle wyjdzie to dzwonie do położnej i jadę na IP bo się boję do tego w skroni mnie ciśnie taki kłujący ból
a mały szaleje po żebrach się wspina
uuuu....to trzymam kciuki,zeby drugi pomiar wyszedl lepszy
daj znac, kochana

Cytat:
Napisane przez Zuzia
hi hi sorki, dni mi się przestawiły z tego nic nie robienia i myślałam że
Ty sorki, a ja juz prawie osiwialam

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
pearpearl i Czubasku wy jeszcze czekajcie na mnie w koncu mamy podobne terminy a ja dopiero ciuszki piore jeszcze nie jestem gotowa hihi
nam sie nigdzie sie spieszy
ja nie mam jeszcze gotowego lozeczka, wiec Malec lepiej niech jeszcze siedzi w brzuchu, bo nie bedzie mial gdzie spac

Agatek, wstawaj !!!

Stary 2012-01-03, 12:57   #2197
MissZuzia
Zadomowienie

boże co za ciśnieniomierz, teraz mi pokazał 125/70
zaraz zwariuje

Cytat:

spokojnie
lutowki wyrownaja...
hi hi a czujesz córcie ja też myślę że ty z córcią
i Agatek też z córcią (sory )

Cytat:
Lekarz przewidywał nawet 2 tygodnie opóźnienia, dlatego się zaczynam stresować
Chociaż z wcześniejszego USG wychodziła nawet data 13.01 ze względu na wielkość małego...
ja bym się nie denerwowała, jeśli masz takie różnice z usg i OM, ważne że dziecko jest spore wiec nie ma się czym martwić i nakręcać.

ja mam tylko 3 dni różnicy jutro mój tp z OM a potem w sob z usg

Stary 2012-01-03, 13:01   #2198
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
mam newsa: Anankee urodziła !!!!!
Filipek jest malutki, ur. się o 3:35, waży 2900, i ma 51 cm.
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

O północy odeszły jej wody, pół odziny później była już w szpitalu,zdjęli jej pessar i położyli na sali przedporodowej (miała już 2cm rozwarcia).
O 2:05 zaczeły się skurcze, a o 3-ciej miała pełne rozwarcie, podali jej leki na spowolnienie akcji, bo za szybko wszystko szło. No i o 3:35 urodził się Filipek
Potem niestety musieli ją uśpić, bo łożysko się nie chciało odkleić Ale juz jest dobrze

Dzielna mama

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Anankee gratulacje!!!!
Witajcie mamusie.
Ja dziś idę na ostatnią wizytę przed cc Od kilku dni czuje ucisk na dole. Czasami jak chodzę, automatycznie zaciskam nogi, bo mam dziwne wrażenie jakby Michalinka miała mi zaraz wypaść. Ma może któraś z Was takie uczucie???
Ja nie dosć że czasami zaciskam nogi to nawet rękami się łapię bo takie uczucie mam często

boroo myłam wczoraj okna, prasowałam, robiłąm pranie i miałam nadzieję ze w nocy cos ruszy a tu

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Ja jestem tak zdesperowana i chyba napije sie tego olejku.... boje sie jak cholera, ze zaszkodze dziecku, ale jak czytalam to ponoc nie wplywa na plod... Czuje jak wszyscy wokół wywieraja na mnie presje. TZ musi jechac juz do pracy w nocy z czwartku na piatek, a dzis juz wtorek i nadal nic sie nie dzieje, zostane sama i co ja zrobie...

Olejek stoi i czeka, a ja nie wiem co robic
Ja mam podobnie, bardzo chciałam urodzić zanim mama wróci do Pl, a wraca już za 5 dni.

Cytat:
Dziewczyny wypiłam ten olejek 2łyzki z sokiem pomarańczowym
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:02   #2199
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,
Gratulacje!!!!
Gratuluję mamusi i witamy synusia.Miałam do niej pisać kiedy jej zdejmą pessar ale nei zdązylam
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

Teraz to już chyba pójdzie lawinowo

Mi się wydaje ,ze to już idzie lawinowo
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Zobaczcie jaka fajna stronkę znalazłam http://promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

chyba, że już ktoś mnie uprzedził. Szukałam gazetki Pepco bo wczoraj widziałam w niej okrycia kąpielowe po 14,99 ale nie wiedziałam od kiedy obowiązuje.
Super stronka ,już sobie ją dodałam do zakładek i będę korzystać

Cytat:
Hehe wytrzymaj przed przyjazdem TŻ teraz

Trzymam kciuki za te, ktore sa w szpitalach
A ja dziś się czuje żle,rano szłam siku i tak mi sie kręcilo w głowie ,że nie wymierzyłam i wpadłam na drzwi ale całe szczęście obiłam sobie tylko rękę i biodro,później jak zjadłam śniadanie to go zwróciłam i miałam dużo do sprzątania bo nie zdążyłam do kibelka i teraz tez mnie ciągle mdli,tak więc kończe ze słodyczami bo zauważyłam ,że jak je zjem to rano mam okropne mdłości ,a jak nie to wszystko rano przy śniadaniu jest ok.Więc proszę nie piszcie za dużo o słodkościach
Dziś już mężulek poszedł do pracy wiec muszę sama wstawać i robić sobie papu i czuje ,ze zaczyna mnie znowu pipka kłuć
MissZuzia idziesz do szpitala z planem porodu ,bo znalazłam na stronie szpitala i zastanawiam się czy wydrukować i wypisać wszystko
Blanszor już chyba też mam dzidzie przy sobie,czekamy na wieści
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:06   #2200
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
wiadomosc od Czubaska:
Mam podobnie. Plecy i tylek bo wlasnie dostalam zastrzyk (chodzi o bol w plecach). Juz po obchodzie. Mam rozwarcie na 2 cm i daja mi cos na podtrzymanie. Trzymac mocniej te kciuki czarownice bo bede kolejna mama na watku.
Stary 2012-01-03, 13:08   #2201
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym się nie denerwowała, jeśli masz takie różnice z usg i OM, ważne że dziecko jest spore wiec nie ma się czym martwić i nakręcać.

ja mam tylko 3 dni różnicy jutro mój tp z OM a potem w sob z usg
Ta połowa stycznia, to z USG na początku grudnia, to ostatnie pokazywało nawet 13 lutego wg ogólnej wielkości, a wg długości kości też połowę stycznia
Tylko wg główki jest cały czas 30 stycznia

No i co do wielkości, to na początku miesiąca była mowa, że dojdzie do 4 kg, ale do kolejnej wizyty mały już nie przybiera tak ładnie i prognozowane jest ok. 3200
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-01-03 o 13:11
Stary 2012-01-03, 13:09   #2202
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
no ladnie, to Ty zamiast na meza sie patrzec, wolalas pokoj ogladac

a sukienka najprawdopodobniej na Mazurach, wiec nadzieja w Mamie,ze ja znajdzie
no i niby sam slub to szybko,ale pozniej obiad rodzinny, pozniej deser i winko u tesciow... moze sie przedluzyc

spokojnie
lutowki wyrownaja...
Pearl oj tam na męża patrzeć, całe życie na to mam a pokój wiesz może to była jedyna okazja żeby zobaczyć zresztą podczas recytowania formułki kobitka była chyba zestresowana bo mówi ....uroczyście oświadczam że wstępuję w związek małżeński z Panem S... a ja jak to ciele za nią powtarzam ...wstępuję w związek małżeński z Panem S.
potem też mieliśmy obiad w restauracji i posiadówe do godziny 20 a 2 lata temu taki śnieg był i mróz że masakra teraz to w zasadzie na letnio można wyskoczyć a wtedy 30 cm śniegu a ja w półbucikach, zaspy jak nie wiem co a ja nawet kozaków na przebranie nie wzięłam i jak wracaliśmy do domu ledwo dojechaliśmy przez te zaspy, drogi nie odśnieżone bo ciągle padało więc pługi nawet nie wyjechały bo ja na wsi mieszkam więc dopóki nie przestanie padać to nie ruszają w ramach oszczędności. Ja się wtedy zastanawiałam czy w ogóle do urzędu dojedziemy.
A przed kościelnym (w lipcu) teściowa no teraz to przynajmniej wam śnieg nie grozi a ja do niej no mama nie mówi bo jeszcze deszcz może być no i nie pomyliłam się lało jak nie wiem co jak wyszliśmy z kościoła to ja kiecke w garść i biegiem do auta, potem kuzynka do mnie mówi wyszłam z kościoła i patrze gdzie ci młodzi a ty już w samochodzie siedziałaś no ba ma się ten refleks
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:10   #2203
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,
Gratulacje!!!!
Gratulacje!!!!zdrowka dla Maluszka

Do terminu 6 dni i nic się nie dzieje!Dzisiaj na 15 mam wizyte u lekarza - zobaczymy co powie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:10   #2204
annyonne
Raczkowanie

Cytat:

wiadomosc od Czubaska:
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:22   #2205
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
boże co za ciśnieniomierz, teraz mi pokazał 125/70
zaraz zwariuje
jajca se robi
Cytat:
Napisane przez Zuzia
hi hi a czujesz córcie ja też myślę że ty z córcią
i Agatek też z córcią (sory )
czuc nie czuje
ale jej dolegliwosc z pecherzem na to wskazuje
na zdjeciu to ma takie puce, ze w sumie lepiej, zeby byl chlopakiem, bo dziewczynce z takimi pucami to az nie przystoi
no, ale najwyzej zastosujemy dietke

Eliza
, uwazaj na siebie

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Pearl oj tam na męża patrzeć, całe życie na to mam a pokój wiesz może to była jedyna okazja żeby zobaczyć zresztą podczas recytowania formułki kobitka była chyba zestresowana bo mówi ....uroczyście oświadczam że wstępuję w związek małżeński z Panem S... a ja jak to ciele za nią powtarzam ...wstępuję w związek małżeński z Panem S.

allle fajnie
przynajmniej macie co wspominac
Cytat:
Napisane przez Mala
potem też mieliśmy obiad w restauracji i posiadówe do godziny 20 a 2 lata temu taki śnieg był i mróz że masakra teraz to w zasadzie na letnio można wyskoczyć a wtedy 30 cm śniegu a ja w półbucikach, zaspy jak nie wiem co a ja nawet kozaków na przebranie nie wzięłam i jak wracaliśmy do domu ledwo dojechaliśmy przez te zaspy, drogi nie odśnieżone bo ciągle padało więc pługi nawet nie wyjechały bo ja na wsi mieszkam więc dopóki nie przestanie padać to nie ruszają w ramach oszczędności. Ja się wtedy zastanawiałam czy w ogóle do urzędu dojedziemy.
Masz racje z ta pogoda! Ja tez sie balam, ze bede w balerinkach po siegu zasuwac, ale poki co slonko piekne za oknem, wiec chyba sie nie zanosi.
A u Was przygoda gonila przygode
Cytat:
Napisane przez Mala
A przed kościelnym (w lipcu) teściowa no teraz to przynajmniej wam śnieg nie grozi a ja do niej no mama nie mówi bo jeszcze deszcz może być no i nie pomyliłam się lało jak nie wiem co jak wyszliśmy z kościoła to ja kiecke w garść i biegiem do auta, potem kuzynka do mnie mówi wyszłam z kościoła i patrze gdzie ci młodzi a ty już w samochodzie siedziałaś no ba ma się ten refleks
alez ten los potrafi byc zlosliwy
juz by chociaz Wam odpuscili tego deszczu, skoro w zaspach na cywilny zasuwalas
przynajmniej nigdy nie powiecie, ze mieliscie nudne sluby

Stary 2012-01-03, 13:25   #2206
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra Mamusie... zmykam... umyję włosy i zabiorę się za obiad, bo na 2 ma być dziś kolejne podejście do "Warzyw na patelnię" z kiełbaską już chyba z 5 razy było to planowane, ale jakoś zawsze się okazywało, że mamy w zanadrzu inny obiad musimy w końcu odgracić zamrażarkę

będę wieczorkiem, papa
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-03, 13:29   #2207
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

uuuuuu.... współczuję przeziębienia kuruj się czosnkiem, jak masz na niego ochotę, jedz ile wlezie a jaka reakcja nos-czosnek? nie płakałaś? ponoć też dobrze sobie zetrzeć i patyczkiem po wierzchu zrobić, co by odkorkować nosek no i woda morska maleńka i jedziesz z koksem. Nie daj się choróbsku!
miałam tragiczny katar i polecam napar z majeranku raguili woda morska nie działała juz na mnie i czosnek tez niestety...napar świetnie rozgrzewa i wreszcie mogę oddychać
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Hehehe ale czy coś złego jest w tych słowach?? hehehe
nictak tylko pytam bo nie słyszałam jeszcze takich
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Udało mi się wejść na telefonie. Trzymam kciuki za pearl. Ja po ktg skurcze dochodzą do 70% nie wiem czy to dobrze czy źle. Miałam też usg. Łożysko w ciągu 2 tyg osiągnęło 3 stopień i ma liczne złogi więc jest do dupy. Do tego z przepływami coś nie tak. Pociesza mnie fakt że ciąża jest tydzień starsza i mała ma 2370 g.
duża już jest więc jakby co to już może wychodzić ale lepiej niech jeszcze posiedzi w brzusiu
Cytat:
Tak czytam na temat tego olejku rycynowego i zastanawiam sie czy ktoras chetna sprobowac? Ja chyba jutro spróbuje, ale troche sie boje czy maluszkowi nie zaszkodzi

Nawojka a Ty nie myslalas o tym olejku? u Ciebie znajdziesz go pewnie jako: castor oil

juz nawet sie zorientowalam w temacie

ps. po prostu sama nie chce tego pic
Mmonika piła i nic jej nie pomogło...ale Tobie może już wyczytałam że spróbowałaś więc trzymam kciuki
Cytat:
Dziewczyny,
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

O północy odeszły jej wody, pół odziny później była już w szpitalu,zdjęli jej pessar i położyli na sali przedporodowej (miała już 2cm rozwarcia).
O 2:05 zaczeły się skurcze, a o 3-ciej miała pełne rozwarcie, podali jej leki na spowolnienie akcji, bo za szybko wszystko szło. No i o 3:35 urodził się Filipek
Potem niestety musieli ją uśpić, bo łożysko się nie chciało odkleić Ale juz jest dobrze

Dzielna mama

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Czubasku, najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i będzie teraz wszystko ok Nic się nie zamartwiaj

Boroo, to zupełnie odwrotnie niż u nas - nasz ordynator jest anty jeśli chodzi o cesarki
gratulacje!!!!
Cytat:
jajca se robi

czuc nie czuje
na zdjeciu to ma takie puce, ze w sumie lepiej, zeby byl chlopakiem, bo dziewczynce z takimi pucami to az nie przystoi

Eliza
, uwazaj na siebie

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

ej no nie pisz tak bo moja to będzie miała 3brody po mniei ramiona jak jakis koksiarzbleee ja chce juz urodzić bo wyglądam jak jedna wielka nadwaga

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 13:31   #2208
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
MissZuzia idziesz do szpitala z planem porodu ,bo znalazłam na stronie szpitala i zastanawiam się czy wydrukować i wypisać wszystko
wiesz, chyba nie - mam swoją zaklepaną położną z którą będę jutro rozmawiać, chciałam dziś ale właśnie miała poród
powiem jej, że zdecydowałam się na ZZO i tyle, reszta na bieżąco
bo jak sie spotkałyśmy to mówiłam że nie jestem jeszcze zdecydowana, ale papier podpisałam (on później do uzupełnienia, albo w ogóle jak zrezygnuję to nie wyjmuje go)
lewatywę bym chciała ale nie wiem czy mi zrobią...
mam nadzieję że obejdzie się bez krojenia ale jakbym miala pęknąć jak stąd do Krakowa to lepiej niech tną
i tyle tych moich przemyśleń
a jak nie będzie mi szło to bym chciała cc

Cytat:
Ty sorki, a ja juz prawie osiwialam
do czw zdążyłabyś się pofarbować hi hi

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

boroo myłam wczoraj okna, prasowałam, robiłąm pranie i miałam nadzieję ze w nocy cos ruszy a tu

Ja mam podobnie, bardzo chciałam urodzić zanim mama wróci do Pl, a wraca już za 5 dni.
to trzymam kciuki żeby coś się ruszyło

Cytat:
dobre z panem S

Cytat:
czuc nie czuje
oj tam oj tam każde dziecko ma pucki w dzieciństwie, chłopczyk czy dziewczyna a jak słodko wyglądają takie szkrabki

Stary 2012-01-03, 13:34   #2209
renata:)
Zadomowienie

byłam u gina i tylko posłuchała serducha wszystko w normie, powiedziała że do terminu jeszcze 2 tyg, ale nie badała więc nie wiadomo jak "tam" jest...ucieszyła się że mam bóle podbrzusza i pachwin i że już mnie prawie nie kłuje spojenie no i że nie mam juz białkomoczu
a jutro fryzjer

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

no i nadal u nas znajomi więc nadal się będę mało udzielać buziaki

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:07   #2210
dph
Rozeznanie

Cytat:
Dph, cierpliwosci... i co to za wywieranie presji na Tobie? Sami niech sobie rodza na zawolanie
pearl kochanie coś ci się pomyliło ja mam termin na 15.02. i na razie mi się nie spieszy do porodu ale współczuję dziewczynom tym po terminie bo sama to przechodziłam 7 lat temu i myślałam że ku..wicy dostanę więc laseczki za Was aby Wam się jak najszybciej ruszyło

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
ANEKE I PAULA Gratulacje!!!!!!!!!!!

Inutil, neska,nawojka8583,kasik i reszta dziwczyn które juz sa gotowe a wy to marsz na porodowke hihi
ijjeee jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto pierze ciuchy u mnie już postępy bo wczoraj mąż rozłożył łóżeczko a teraz szukam pościeli tylko mam problem bo wszystkie komplety są z wypełnieniami a ja mam wypełnienie po córce. I mam dodatkowy problem bo to wypełnienie jest jakieś niewymiarowe 130x90 a pościele są 120x90 albo 135x100 kurcze tą co mam starą kupowałam 7 lat temu to wtedy chyba inne wymiary były w modzie a szkoda mi jej bo jest jak nowa

Cytat:
Dobra Mamusie... zmykam... umyję włosy i zabiorę się za obiad, bo na 2 ma być dziś kolejne podejście do "Warzyw na patelnię" z kiełbaską już chyba z 5 razy było to planowane, ale jakoś zawsze się okazywało, że mamy w zanadrzu inny obiad musimy w końcu odgracić zamrażarkę

będę wieczorkiem, papa
ja też zmykam obiadek robić dziś na szybciora spagethi jakieś walnę bo jakoś przez te święta odzwyczaiłam się od gotowania i nie mam pomysłów :/
Stary 2012-01-03, 14:08   #2211
agawoo
Zakorzenienie

My już po obiadku, TZcik pojechał do pracy, a ja zbieram się z mamą na zakupy
Potem przychodzi koleżanka, więc pewnie będę was nadrabiać dopiero wieczorem, chyba, że jakoś wcześniej mi się uda zajrzeć

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:10   #2212
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry
Ile Wy piszecie Nadrobiłam, ale tak z grubsza tylko, wybaczcie

Gratulacje dla Anankee i jej synka! Witamy na świecie

Czubasku, trzymam za Ciebie kciuki

Inutil, rodzić dziś możesz, ale dopiero wieczorem, bo inaczej z naszej kawy będą nici

Byłam dziś u ginki. I tak : z Małą wszystko dobrze Waży już 2450g - Mały Klopsik hihi
Szyjka....5cm , zamknięta, czysta. Przytyłam.....17kg

Pytałam o syndrom 8.miesiąca - zdanie mojej ginki - bzdura! to nieprawda, że lepiej rodzić w 6 czy 7... Dla tak małego dziecka każdy tydzień jest na wagę złota, więc im później rodzisz, tym lepiej. Zatem wierzeniom babć mówimy stanowcze NIE!

Pytałam też o lewatywę - u nas w Bdg już podobno nie robią, chyba, że sobie tego życzysz. Ona jest za jak najbardziej naturalnym porodem.

co jeszcze? chyba tyle....
Aaa! moje żelazo, które dostaję na receptę już nie jest refundowane Więc kosztuje z 60zł pewnie (płacę 39,00). Na szczęście dała mi receptę z datą wsteczną, grudniową. Dzięki temu załapię się jeszcze na refundację.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:12   #2213
*Agatek*
Zakorzenienie

Czubasku nie panikuj, jesteś pod dobrą opiekę, tż przy Tobie, więc się nie zamartwiaj! Będzie ok!!!! Przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
1. Zdąży, zdąży i może nawet parka będzie Jak się pierwsza żeńska niespodzianka urodzi to zawsze potem można chłopca zmaścić - i z jednego roku bedą
No... lub na odwrót z tym rodzeniem płci (żeby się nie darła za bardzo )
narażaj się, narażaj... czarna lista czeka tylko na Twój ruch
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Uff ogarnęłam mieszkanko ale teraz brzuszek daje znać o sobie leżę i się nie ruszam...
nie ładnie! Mi brzucho twardnieje jak za dużo sprzątam.. weź w razie co nospę
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja dziś idę na ostatnią wizytę przed cc Od kilku dni czuje ucisk na dole. Czasami jak chodzę, automatycznie zaciskam nogi, bo mam dziwne wrażenie jakby Michalinka miała mi zaraz wypaść. Ma może któraś z Was takie uczucie???

Zaczełam szykować pokój!!!!! Łóżeczko juz jest!!!
Też czuję ucisk na dole, kłucie kilkanaście razy dziennie wtedy łapię się za krocze, żeby dzieciak w razie co nie wyleciał... No i super, że łóżeczko gotowe
Cytat:
Kopnijcie mnie w d... abym się w końcu ruszyła.... Mieszkanko trzeba ogarnąć bo Kolenda dzisiaj a i mi by się przydało lekkie ogarnięcie a tu nic się człowiekowi nie chce
A masz - <kop w dupala>
Cytat:
a ja ubieram sie i lece do sklepu po buleczki
a dla mnie też coś masz?? czy wszystko pożarłaś sama??
Cytat:
Dziewczyny,
Gratulacje!!!!

Zaraz napiszę Wam więcej

A ja chciałam pisać na forum dlaczego nie śpi o 1.41

Gratulacje !!!!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:24   #2214
uska000
Zadomowienie

i nici ze spceru, idziemy do lekarza Igorowi oczko strasznie ropieje i ma biegunke;(

Ananke gratulacje

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 14:35   #2215
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl, ale tych kwiatuszków troszkę przymało... nas jest ponad 50 osób... i dla mnie nie starczyło!

Cytat:
dziewczynki czy jak macie skurcze/ czy jak brzuchol sie napina to kłuje Was to tez? bo mnie sie kilka razy zdarzyło takie kłucie w brzuchu.... i nie wim czy to normalne czy niet
nie kłuje mnie... kłuje mnie najczęściej jak chce mi się siku i malec jeździ główką w te i nazat
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a ty nie chcesz do mężusia wyjechać? nie wiem czy o tym pisałaś kiedys, moze nie doczytałam
jak pamięta cwana bestia Tak wyjeżdżam, jak tylko ja się ogarnę i będziemy po chrzcinach- no i oczywiście jak będzie wszystko ok z malcem
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
ja obstawiam odwrotnie
no i tym sposobem zostałaś dopisana do czarnej listy!
Ja Cię znajdę! Wiem jak wyglądasz!!!!!

Cytat:
to teraz czarujcie, zebym juz zaczęła rodzic (dzis po południu jak mi tylko o 14.30 ortodonta zdejmie aparat ))
ummmmm.....
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
eee, chyba i tak nic z tego nie będzie, bo ja gmerać nie potrafię. A w lusterku nie widać chyba co?
No coo Tyyy... poproś męża, niech obada sprawę...

Cytat:
A ja mam doła, bo CHCĘ już urodzić, a tu czekać trzeba i nikt nie powie do kiedy..... ale tak to jest, jak nie urok to sraczka...
jak się odzywasz, przy dzieciach??
Ciocia brzydkich słów uczy
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Co do naszych niespodzianek to ja obstawiam ze u Agatka bedzie Sebuś, a u pearl dziewuszka

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
No i z dobrych wieści chyba udało nam sie znalesc auto Po długich poszukiwaniach Troche sie martwie bo kosztuje wiecej niz zakladalismy wydac i wszystkie oszczędnosci pojdą, a tu za chwile chrzciny itp no ale tz sie upiera ze damy rade, wiec mu ufam
za wyniki!
A z główką to chyba różnie moje głową jeździ w te i nazat i próbuje pod kość łonową wtargnąć, uciska pęcherz strasznie

No i super, że autko znaleźliście! opisz jakie bo ja to ciekawskie jajco jestem

Stary 2012-01-03, 14:45   #2216
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ANANKEE GRATULACJE!!!!! pozazdroscic tylko tak szybkiego porodu nie to co ja 16 godzin musiałam się namęczyc a miało tak szybko pojsc

ranyyyyy dziewczyny jak mi teraz trudno na bieżąco z wami byc i nadrobić to co napisałyście lece po łebkach bo tak bym tu pół dnia spędziła na nadrabianiu
dziś była położna zobaczyć maluszka, wszytsko jest dobrze mówi że śliczny zdrowy duży chłopak z tego naszego synka w czwartek będzie ważony ciekawa jestem ile przybrał od wyjscia ze szpitala
dziś mi sie udało małego nakarmic piersią jestem z siebie taka dumna fakt troszkę musiałam go zachęcić butelką ale jak już chwycił piers to ładnie z niej pił będe go budzić i po raz kolejny probować bo mały ze spokojem 4-5 godzinek przesypia bez pobudki na jedzenie więc mi położna powiedziała bym go sobie co 2-3 godzinki budziła i przykładała by nie czekać aż on sie obudzi zupełnie głodny bo potem to będzie wrzask że chce odrazu jeść
może jakos to będzie widze że pokarm cały czas mam i czasami jest go mniej a czasami więcej
dziewczyny powiedzcie mi co wy stosowałyscie na pana H? bo nie jestem w stanie teraz tego odnaleśc by poczytac wiem że chyba coś było z korą dębu ale nie jestem pewna i nie pamiętam czy to działało??
Stary 2012-01-03, 14:47   #2217
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ej no nie pisz tak bo moja to będzie miała 3brody po mniei ramiona jak jakis koksiarzbleee ja chce juz urodzić bo wyglądam jak jedna wielka nadwaga
Renatko, ale ja opisuje to, co widzialam na zdjeciu usg
Cytat:
do czw zdążyłabyś się pofarbować hi hi
a gdyby wyszly mi np zielone wlosy?
Cytat:
Napisane przez Zuzia
oj tam oj tam każde dziecko ma pucki w dzieciństwie, chłopczyk czy dziewczyna a jak słodko wyglądają takie szkrabki
male pucki to moze jeszcze tak, ale takie puce jak ma moje "Malenstwo" to nie przelewki
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
pearl kochanie coś ci się pomyliło ja mam termin na 15.02. i na razie mi się nie spieszy do porodu ale współczuję dziewczynom tym po terminie bo sama to przechodziłam 7 lat temu i myślałam że ku..wicy dostanę więc laseczki za Was aby Wam się jak najszybciej ruszyło
oj, faktycznie cos pokickalam
Dzidzia mi miejsce na mozg zabiera :brzyda l:
to ja sie dolaczam do kciukow

Cytat:
Napisane przez dph
ijjeee jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto pierze ciuchy u mnie już postępy bo wczoraj mąż rozłożył łóżeczko a teraz szukam pościeli tylko mam problem bo wszystkie komplety są z wypełnieniami a ja mam wypełnienie po córce. I mam dodatkowy problem bo to wypełnienie jest jakieś niewymiarowe 130x90 a pościele są 120x90 albo 135x100 kurcze tą co mam starą kupowałam 7 lat temu to wtedy chyba inne wymiary były w modzie a szkoda mi jej bo jest jak nowa
ale to tylko 10 cm roznicy - po 5 na kazda strone, wiec malutko. ja bym sie nie przejmowala i brala 120x90 - "upchnie sie"
tez sie zabieram za posciel plus jeszcze materacyk

tesciowie mowia, zeby zamawiac, a oni zaplaca
biore materacyk lateksowy :brzyda l:
do tego tesciowa powiedziala, ze chcialaby nam kupic jeszcze nianie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl, ale tych kwiatuszków troszkę przymało... nas jest ponad 50 osób... i dla mnie nie starczyło!
no wiedzialam, ze bedzie problem
jakos zadna nie narzekala, a Ty jak zwykle musisz narobic rabanu

Stary 2012-01-03, 14:50   #2218
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
to trzymam kciuki żeby coś się ruszyło

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Pytałam o syndrom 8.miesiąca - zdanie mojej ginki - bzdura! to nieprawda, że lepiej rodzić w 6 czy 7... Dla tak małego dziecka każdy tydzień jest na wagę złota, więc im później rodzisz, tym lepiej. Zatem wierzeniom babć mówimy stanowcze NIE!
.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
i nici ze spceru, idziemy do lekarza Igorowi oczko strasznie ropieje i ma biegunke;(

Ananke gratulacje
Oj biedny
Stary 2012-01-03, 14:52   #2219
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
A mi udało się wrzucić brzucho do klubiku! Dziękuję za instrukcje
5 zł i zapomnimy o sprawie

Cytat:
przyspiesza porod, badz inaczej wywoluje go oczywiscie najpierw dobrze przeczyszczajac organizm
Dobrze gadasz! No to po maluchu
Niech się ruszy! Skurcze bodajże przyspiesza/wzmacnia po tym przeczyszczonku
Cytat:
dzielna dziewczynka!
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Byla u nas polozna, ale ta wizyta to jakas porazka. Nawet nie sprawdzila czy mala nie ma odparzonej pupy

A oglądała Ci brzuch? Jak się zagoił czy coś...?
Co do okulisty dziecięcego w Toruniu- teściowa mi powiedziała- że ona nie wie, ale to powinien lekarz z Twojej przychodni dać skierowanie i powiedzieć gdzie dokładnie trzeba się zgłosić.
Cytat:
Niezrozumiale chyba napisałam

jak się stawia to na górze -> kiedyś chyba Agatek opisała ładnie. U góry macica robi się twarda jak kamień, taki pas na całej szerokości, tak mniej więcej do wysokości pępka. Potem jak mi odchodzi to schodzi na dół jakby i koniec
A te kłucia to na dole, w spojeniu jakby czy szyjce...
noo i widać stawianie brzucha (koleżanka ost pokazywała- miała gulę taką na środku brzuchacza ) powinien twardnieć cały i schodzić na doł- ja mam tylko takie bóle miesiączkowe tylko
Na bank masz skurcze!
Cytat:
"niechaj Neska olsni swego pierworodnego snieznobialym amerykanczanskim blyskiem zebisk"....
a jak to fajnie brzmi jak wymówisz tak 'kościelnie'
Cytat:
ja też chcę dzisiaj, mój lekarz zapraszał bo ma dyżur, a chciałabym na niego trafić. Następny chyba dopiero za tydzień
przykro mi bardzo- limit na dzisiaj jest wyczerpany! zapraszamy jutro

Stary 2012-01-03, 14:53   #2220
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie

Anankee gratulacje

Ja piore właśnie ręczniki szpitalne butelke będe parzyć smoki tez
i to chyba wszystko ja chce już mojego Bubusia

MissZuzia bardzo dziękuje za informacje myśle że jemu zakład wypłaci bo to mega wielka firma ogólnopolska:P

za Igorka bedzie dobrze

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-03 o 14:57
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości