|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
czeko, już po ananasach
![]() agga, dzieki i wzajemnie Lece lulu, dobranoc
|
#2342 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieję że dzis bedziecie mieć spokojną noc ![]() coś tam mam, jak je pzregladne to może coś wrzucę ![]() Cytat:
oby tak dalej ![]() Cytat:
sukcesem jest że nie wyjełam chipsów z szafki po co ja je kupiłam a marzenia fajne, życze ich spełnienia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak mnie wkurza takie zachowanie ![]() idę spac Dobranoc
|
|
#2343 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
ale go trzyma ![]() Cytat:
za zdrówkoCytat:
i wszystkiego najlepszego dla was w Nowym RokuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech się wam spełnią wszystkie marzenia i te ukryte też ![]() Amelka usnęła o 21:30 dziś została z małżem w domu, ale od jutra idzie do przedszkola. Dobranoc
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2012-01-02 o 23:18 |
||||||||
|
|
|
#2344 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie nadrabiam, nie mam mocy, jestem chora tz mnie zarazil i teraz razem lezakujemy
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć,
zastanawiacie się co tu o tak cudniej porze robię...gotuję ziemniaki dla Martka na obiad ![]() Kochane, wpadnę pewnie w weekend dopiero (to was pewnie będzie jak na lekarstwo ) ale chciałam Wam razem z Martynką życzyć samych dobrych chwil w Nowym Roku czeko, cieszę, się, że z Wercią lepiej, oby szybciutko do pełnej sprawności wróciła
gorgulku trzymam kciuki za przedszkole, ja też Martynkę zostawiałam do leżakowania przez pierwszy tydzień, dobra opcja moim zdaniem Ps. Ja też muszę za przedszkolem się porozglądać, we wrześniu czas nam opuszczać żłobek aż mi żal ![]() Wszystkim chorującym życzę zdrówka Wybaczcie, że nie nadrobię, wkręcę się w tematykę w weekend, podyskutuję sama ze sobą to będziecie miały co czytać od poniedziałku Śmigam, miłego dnia
|
#2346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aga dla Was także wszystkiego najlepszego Miłego dnia
|
|
#2347 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz niby nic nowego nie je,ale pani doktor stwierdziła,że alergię można nabyć w każdym wieku ![]() No baa,ja to wiem ![]() Widzę,że mamy ten sam problem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziekuję Czekam z niecierpliwością Dla Ciebie również ![]() Wczoraj po południu Bartoś był strasznie marudny ,widać,że coś Mu dolega,bo tylko na rękach i na rękach i wszystko było na nie .Nocka w miarę spokojna,dopiero koło 4.30 obudził się z kaszlem,zakaszlał chyba z 5 razy pod rząd,przyszedł do nas na łóżko i uśpił mi się na rękach teraz jeszcze śpi.Zobaczę jak będzie przez dzień ![]() Mariolu ![]() Miłego dnia |
|||||
|
|
|
#2348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mariolka, jak u Was z tymi potworami? Cytat:
Cytat:
Co te ziemniaki będą warte w porze obiadu? ![]() Cytat:
![]() Mnie alergolog tłumaczyła, że to działa tak, że reakcja alergiczna może pojawić się po przekroczeniu jakiejś granicznej dla organizmu ilości, np. 4 pomidory dziennie przejdą, ale 5-ty to już za dużo ![]() , tak myślałam, bo Cię wczoraj mało było.Oby było dobrze ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Dziewczyny, mam pytania ![]() 1. Na jakim mięsie gotujecie zupę? 2. Muszę kupić jakiś mały zestaw obiadowy, taki na 6 osób, bo normalnie za chwilę nie będziemy mieli z czego jeść
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was ale nie cytuję, wybaczcie Zuzia znów bardzo płakała Idę po kawę. |
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad 2. Nie Mam ten sam zestaw od 5 lat
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
milego dnia u nas nocka bez zmian ![]() Maz poszedl do pracy po urlopie i od rana Antos ma focha, a jutro bedzie jeszcze wiekszy, bo idzie do niani ![]() Agga, Anula dziekujemy za zyczenia i wzajemnie Svi, kurujcie sie
|
#2352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A ja lubię
Lay'sy solone ![]() Cytat:
żeby całkiem zanikł ![]() Może tak być,zapisałam Go-zobaczę,co ta alergolog na to powie ![]() ![]() ![]() 1.Ja gotuję na drobiu (kurczak,indyk),cielęcini e i wieprzowinie (w tych dwóch przypadkach,patrzę aby chude było 2.Ja mam zastawę stołową 12 osobową z Ćmielowa(prezent ślubny ) chwalę sobie bardzo i mam też zwykły zestaw obiadowy ![]() Tak jeszcze apropo tej zastawy z Ćmielowa,przypomniało mi się,jak Damian był mały i bardzo chciał ze mną po jakiejś imprezce,te talerze nosić do zlewu.Bałam się,że rozbije On nie rozbił,a ja tak ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
wszystko przejdzie,pewno trzeba trochę czasu,żeby Antoś zapomniał ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Ciekawe jak tam Karo
|
|||
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku bądź silna
![]() Mariolko ![]() No właśnie też się zastanawiam Odzywała się do kogoś poza forum?
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ja mam 4 talerze, każdy inny i tez muszę kupić. Wiem tylko ze czarnych nie kupię znowu. są ladne jak nowe i nie porysowane, po jakimś czasie nie prezentują sie za dobrze. ja też lubię solone ![]() ale ograniczam. Dzisiaj do kawy bakalie jadłam zamiast słodyczy ![]() Głowa mnie boli, mialam wziac tab. ale @ mi sie spoźnia (dopiero 2 dni, i raczej dostane tylko poźniej) a ja taka przezorna wolalabym najpierw dostać @ i dopiero weziać tabletke, no chyba ze mnie bardzo rozboli. ide herbate zrobić. Moze pojdziemy na dwór to mnie przestanie boleć. Ehh tylko deszcz kropi. |
|
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() U nas tez kiepska noc dzisiaj byla, po 1 Werka obudzila sie z takim placzem ze chyba z godzine ja uspakajalam , chyba jakis koszmar miala bo nawet zesikala sie w lozku (1 raz sie zdarzylo) ![]() czekam na listonosza z nadzieja ze przyniesie moje oleje bo chce nalozyc przed myciem ![]() na obiad zrobie leczo +ryz Miramej ja gotuje na drobiu:udka,kadlub z kury,z indyka i na wołowinie a zastawy nie mam , sama musze kupic , narazie mama dala mi swoje talerze ![]() Gorgulku oby Zuzka z kazdym dniem byla radosna w przedszkolu bedzie dobrzeSvi zdrowka Sylka, Anula
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
nikogo przez godzine nie bylo? Gdzie wy
Mnie głowa przestała boleć. Nie byłysmy jeszcze na dworze, ale wywietrzyłam mieszkanie i świeże powietrze dobrze mi zrobiło. Teraz gotuję bulion więc na dwór wyjdziemy za ok 2 godzinki, juz po obiedzie. Oliwkę coś naszło na świeże warzywa, zjadła ze 3 marchewki, teraz chodzi i ssie kawałek pietruszki surowej A wczoraj na kolacje zjadła miseczkę surówki z kiszonej kapusty. Normalnie jestem wniebowzięta. Bo do tej pory większość warzyw była blee.
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werka tez lubi warzywa i zje wszelkie surówki a salate chrupie jak krolik ![]() ale najlepsze ze w kuchni mam swieze ziola i Werka chodzi i urywa listki bazylii i miety i zjada
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, moja jeszcze do tego nie doszła.
widzisz przypomnialaś mi że miałam rzeżuchę posiać i cebulkę posadzić na szczypiorek lece |
|
|
|
#2359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, będzie coraz lepiej, zobaczysz Cytat:
Nie pomogłaś ![]() Cytat:
, oby się poprawiło Cytat:
Widziałam, to sobie kupię na przyszłe święta , teraz potrzebuję zwykły obiadowy zestaw (pokażesz, jaki masz?), w miarę tani.![]() Do mnie, ale ostatnio w Sylwestra. Może ma dużo pracy, a wieczorem nie ma potrzeby
|
|
|
#2360 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnych nawet nie chcę ![]() Cytat:
![]() Rozumiem ![]() Cytat:
, Kuba na II śniadanie dorwał m. in. buraka Cytat:
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm... no pewnie tak
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście
![]() surowego? i jadł? ciekawe jak przy tym wyglądał
|
|
|
|
#2363 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Iwonka i jak Zuzia? ![]() Mariolu, jak nocka u Was? U nas dzisiaj całkiem ok, ale chyba dlatego, ze spałam tam jej większośc i Antek sprawdzał czy jestam i spał dalej ![]() anula dla Was również Jola, ja bede kompletowała Bolesławca, ale to trzeba lubić, tzn musi się podobać. Domowy mam już prawie wybity, talerze różne, miseczki różne ![]() ![]() A gościnny mam porcelanowy z Bavari - antyczny, ale to tez nie każdy lubi ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Mój Małżonek dzisiaj dotarł do lekarza w pracy i na katar lejący z nosa i kaszel dostał antybiotyk na 7 dni ![]() Lekarze....
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak.... Bo co innego mógłby dostać??
|
|
#2365 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Poinhaluje się i szybciej mu przejdzie.... Dostał zwolnienie, także do niedzieli w domu siedzi ![]() Kurde takie super słonce dzisiaj, na spacer bym poszła, ale Antek taki zarypiały, no...sama nie wiem ![]() Mama przyjeżdża dzisiaj na pedi i mani,poćwiczem sobie
|
#2366 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje dziewczyny za dobre slowa ![]() nie mam sily dzis postanowilam, ze dzis spedzam dzien w lozku dzieci u rodzicow, rosolek jest zrobiony wczoraj, leki kupione i sie kurujemy
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
No nie, miałam ugotowane do obiadu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2368 |
|
Ola-Unhola
|
Jola to moze ala duralex/luminarc
http://allegro.pl/opal-komplet-obiad...022320282.html http://allegro.pl/bormioli-ebro-komp...021779883.html http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 ten czarno biały fajny. albo http://allegro.pl/serwis-obiadowy-za...987850429.html http://allegro.pl/listing.php/showca...&change_view=1
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do klubu
|
|
#2370 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
musiałaś mi o nioch przypomniec ![]() Cytat:
ja też nie mam, tzn mam jakiś stary niepełny ![]() ale i tak wole w miseczkach jeśc, kupowałam w Ikei Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez o Karo myślałam ![]() Cytat:
*** ja dziś wcześniej w domku, bo mama na pogrzeb jechała więc się urwałam, teraz obiadek gotuje ![]() a dziś rano jak jechałam do pracy to przed nami był wypadek niedawno Wam pisałam o innym a dziś dokłądnie w tym samym miejscu i to jeszcze niedługo przede mną bo jeszcze karetki ani policji nie było, a ja jechałam z mężem i po drodze podjechaliśmy na 2 min do kolegi i wtedy to musialo sie stac.... nie mogłam dojśc do siebie....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Idę po Nią o 12 bo później mają leżakowanie/spanie. Jak na pierwszy dzień to myślę, że 4 godz wystarczą.

. Nawet nie zamierzali nas o tym poinformowac 
, a jak Bartoś?
za zdrówko
a ja teraz siedzę i myślę 

, Kuba na II śniadanie dorwał m. in. buraka