|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Aania
za usg Adasia My też już po wizycie. Osłuchowo nie najgorzej, ale kaszel się pani doktor bardzo nie podobał i Dominik dostał antybiotyk. Do tego syrop na kaszel, nasivin i ibufen i będziemy walczyć z cholerstwem.
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam!!
Mała wcina jabłko ( z gryzaczka) więc mam chwilkę by coś tu naskrobac ![]() Dziubek Szymek jest o 3 dni starszy od Ali i my też chyba jesteśmy w tym skoku, o którym piszesz! Nie mogę odejść na krok, ba nawet tyłem nie mogę się do Ali odwrócić! Jakiś meksyk normalnie!!!!! Z milszych rzeczy, byłam dzisiaj u fryzjera z długich włosków (a raczej piór) są krótkie włoski męża reakcja oczywiście "mówiłaś, że jedziesz podciąć końcówki" on woli mnie zdecydowanie w długich, ja zresztą też tak lepiej się czuje, ale wierzę, że po tym cięciu szybko odrosną i będą w lepszej kondycji, bo teraz była masakra!Chorowitkom życzę dużo zdrówka!!!! co do glutenu, to ja podaje małej do obiadków kaszkę manną nestle. I tak teraz nachodzą mnie myśli, czy czasem pogorszenie się stanu skóry Ali (stała się sucha na polikach, nóżki, rączki tez suche placki) czy to nie reakcja na ten gluten. Muszę odstawić na kilka dni i zobaczyć czy będzie poprawa! Kubek doidy cup u nas póki co klapą się okazał, mała traktuje go jako gryzak:/ |
|
|
|
#2523 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Was Shirka zdrówka dla Żbika Cytat:
Sweet Krystuś w kąpieli pochlapał sobie buzie i troche sie wystraszył ale na drugi dzień było normalnie i dopiero na trzeci wrzask ![]() Dziewczyny dzięki za odpowiedzi na moje pytania U nas juz po koledzie Jak ksiądz błogosławił moje dziecko to Krystek powiedział - A bu
|
|||||
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki laski
Ania super U nas bez zmian, miedniczka nerkowa nadal poszerzona tak jak 4 mce temu 6mm..raczej już tak zostanie, być może taka natura. Jak nic się nie dzieje, nie ma zakażeń, mocz dobrze to nie ma powodów do zmartwień, leczyć tego nie trzeba. Przy okazji zrobiłam sobie tsh i ft4. Wszystko oczywiście prywatnie. I 100 zł nie moje ![]() Boli mnie mocno podbrzusze. Nie wiem co to nospę forte musiałam wziąć.Lilkaa bidulko Brida próbuj nadal z nutramigenem. Może mieszaj i stopniowo zejdziesz do samej nutry? efektów tak od razu widać nie będzie.. Kupiłam tą kaszkę mannę z bobovity. I mam ten sam problem co lilii: jest od 6 mca- skończonego. Czekać? to wtedy będzie za późno na wprowadzenie glutenu..? Dziubek może to ten cały skok separacyjny? dziecko bardzo świadome swego otoczenia lgnie od mamy lub taty? przejdzie... Jaciee byliscie u lekarza już?? Dziecko mi spać nie chce i kwiczy i kwiczy i kwiczy.. Aaaa dałam małej pić z niekapka TT i super sobie radzi, pije jak z butelki. W szoku byłam
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-03 o 17:12 |
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
my już z Maksusiem po lekarzu i w sumie stwierdziła że ten kaszel od katarku ( oby tak było) i że oskrzela czyste i ona nic tam nie słyszy ... kazała dawać calcium, flegamine i zyrtec w kropelkach na osuszenie noska ( przypuszczała że alergia a ja w sumie się najadłam cukierków czekoladowych i pomarańczę ostatnio wciełam
) ... gardełko ma lekko przekrwione ... biedactwo moje mój dzieć dziś kończy 5 miesięcy
|
|
|
|
#2526 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Lilkaa82 dużo zdrówka dla całej rodzinki!!! Lili kaszka bobovita o taka Dałam łyżkę stołową na 100 ml wody, potem popiła jeszcze z piersi. |
|||
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem torba, pozaznaczałam posty a potem zrestartowałam kompa
. No to lecę z pamięci:* zdrówka dla Kajool, Szymka, Żbika ( * Aniu i Patiku trzymałam kciuki! * Wodaqua spóźnione życzenia też przyjmuję, * ja też na basen nie pójdę * Brida zostań z nami!!! * Marzena super te tankini, bardziej mi się podoba, niż stroje jednoczęściowe. Więcej grzechów nie pamiętam .U nas ok. Wrobiłam teściową w odebranie małego i nie musiałam dzisiaj jechać po niego do przedszkola Małpa ze mnie .Brunetko jak tam tworzenie mapki? ![]() Właśnie oglądam na TLC program o porodach i widziałam jak robili cesarkę. Aaaaa, dobrze że już nie będę rodzić! Nie to, żeby SN ładnie wyglądało, ale przeraził mnie ten rozcięty brzuch .
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Później po 150g tygodniowo, a teraz około 100g. Ostatnio przez 6 tygodni przybrał 760g. Pediatra stwierdziła, że nie dużo i kazała wprowadzić słoiczki od 5 m-ca, a nie od 6. Mały napewno do pół roku nie podwoi swojej masy urodzeniowej - myślę, że ' zabraknie ' mu ok. 800g. Tylko nie wiem, czy powinnam się martwić ![]() Dzień dobry, Cały dzień wiszę na pasku, ale niestety brakuje mi czasu na pisanie... ![]() Dziewczyny czym mogę odeprać plamy z marchewki z Szymonkowych ubranek?
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
super muza, gdyby nie to,że teraz Natala spi to bym puściła na fulll
http://www.youtube.com/watch?v=uOIhzCCQIec ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- ja kupuję takie mydełko w rossie, bardzo ładnie schodzą plamy, tylko,że ja to robię na bierząco, a takie starsze to nie wiem, któraś pisała,że wygotować, tylko nie wiadomo czy nie skórczy się ubranko |
|
|
|
#2530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 5 miesięcy!!! ![]() Cytat:
Patik ja bym się chyba nie zdecydowała na pilnowanie dwóch takich maluchów. Może umów się na jakiś tydzień próbny i wtedy podejmij decyzję?
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna ja miałam cc i od mojej strony nic widać nie było
i dobrze bo bym pewno drugiej już nie chciała ... i Maks byłby jedynakiem ... a swoją drogą to słyszałam że macicę rozrywają podczas cc a nie rozcinają, to musi być straszny widok ... zawsze mnie ciekawiło czy dużo krwi się leje i jak oni ją zbierają ![]() Patik minimum 5 zł na godzinę |
|
|
|
#2532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit. Jednak to nie takie proste z tym glutenem. Odsyłam do poradnika bobovity Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-01-03 o 17:38 |
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam CC i generalnie mało z niej pamiętam w takim amoku jakimś byłam z tego wszystkiego Wiem, że nawet nie wiedziałam, że mi małego już z brzucha wyciągnęli
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() jestem - 6 stron do tyłu nadrabiam
|
#2535 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
bo zobaczyła bym to z drugiej strony ![]() Cytat:
Agadus pisala o mydełku z rossa bede musiała je zobaczyć
|
||
|
|
|
#2536 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za morfologie i szczepienie![]() Cytat:
![]() Cytat:
życzymy powodzenia my dzis próbowaliśmy bananka i też było super.Cytat:
jak coś będzie dajcie znać![]() Aaniu super pamiętasz jak pytałaś mnie o pediatrę?własnie ta moja Pani dr przeszła do ośrodka na Proszowską, musiałam sie przepisac do dr Koniecznej -Mazur/nawiasem mówiąc też bardzo dobry pediatra/ a chodzic moge do dr Sabaj- a deklaracja do kogo innego-ponieważ dr Sabaj na razie jest tylko 2 dni w tyg i nie ma pełnego etatu.dziś byłam tam pierwszy raz z dzieckiem i jestem zachwycona.moja Pani dr jak zwykle super,ale pielęgniarki ekstra, szybkie ,sprawne ,prawie bezbolesne szczepienie.polecam Cytat:
lepiej nie oglądac takich programów,bo to strasznie wyglada a sama CC w zasadzie nie jest straszna- bynajmniej u mnie
|
|||||
|
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Wasze kciuki działają cuda, więc błagam o nie
![]() ![]() ![]() Właśnie dzwoniła ta moja najlepsza koleżanka, która jest w ciąży, że była na usg w 13 tygodniu i NT w normie, ale brak kości nosowej. Wyniku testu podwójnego za 10 dni ![]()
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ze swojej cc WSZYSTKO pamiętam, to że musiałam się trzymać tego wąskiego stołu, bo tak mnie szarpali, że myślałam, że spadnę. Jak wbijali mi tą igłę w kręgosłup, uczucie duszenia się przez zbyt dużą dawkę znieczulenia,to przedziwne uczucie kiedy wyjmują dziecko i czekanie na pierwszy płacz małej jak na zbawienie i moment przenoszenia na drugie łóżko i wrażenie, że moje nogi nie są moje... W sumie to nie zamieszczałam swojego opisu porodu, jakoś nie potrafię tego opisać bo było to zarazem piękne i przerażające przeżycie.
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego pytam, czy któraś z Was ma jakiś sposób...
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
A teraz o nas
![]() byliśmy dziś u lekarza- miałam zjeść ferrero rocher jak wróce i co? i nie zjadłam nadal jestem na diecie![]() zaszczepiliśmy się,niestety stan skóry jest dużo gorszy niż poprzednio i dostałam skierowanie do p.alergologicznej do Prokocimia oraz do p.Dermatologii Alergicznej w Żeromskim... i co? I do Prokocimia mam dzwonić 15lutego dowiedziec sie czy dostanę sie w marcu czy w kwietniu,a w Żeromskim jestem umówiona na 15 marca mam nadal karmić piersia i karmic zupkami,kaszką itd... po prostu dawać więcej kalorii dziecku,ponieważ okazuje się że mój pokarm jest ok ale za mało kaloryczny,bo dziecko tyje ale za mało . szkoda,ze musimy czekać tak długo do tych przychodni ![]() poszłabym u mnie w Bochni prywatnie,bo nie chodzi o kase,ale niestety nigdzie nie będziemy mieć takiej opieki jak w Prokocimiu ![]() ehhhhhhh ![]() w kazdym bądź razie może Brumka z waga dogonię a tak serio jak schudnę jeszcze z 5 kg to mi nie zaszkodzi![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
trzymam za zdrówko maluszka!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#2541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() mam nadzieję że szybko zwalczycie dziadostwo! Cytat:
![]() Dobrze że i u Was ok wyszło ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie co mi się jeszcze przypomniało? W poczekalni była jedna babeczka z niemowlakiem, raz już z nią się w poradni zetknęłam. Cały czas do tego dziecka "O, a cio to, gdzie ti psijechałeś?" i w tym stylu gadanie...zemdliło mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Baboniku, fajna ta lekarka, naprawdę! Jedna z niewielu chyba która uważa że odstawienie nie jest lekarstwem na wszystko! A może on po prostu krótko je, i bardziej płynny, mniej treściwy pokarm zjada, nie dochodząc do mleczka późniejszej fazy? Dziękuję Ci za inf. o pediatrze ![]() Kurcze, szkoda że tak strasznie długo każą Wam czekać! A np żaden lekarz z Prokocimia nie przyjmuje prywatnie? Cytat:
biedna dziewczyna. Oby było dobrze!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-01-03 o 18:03 |
||||
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię później. Pytaliśmy o nutramigen w aptece i kosztuje 31.80 nowa dostawa, także usiąść i płakać...
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że nieeeee ![]() Cytat:
yyyy 1 puszka? ![]() Wczotaj na tvn24 kluzik -rostkowska odpierała zarzuty piechy. Powiedziała, ze jeśli nutramigen nie ma zamiennika naprawdę, to idzie do arłukowicza niech przywraca refundację. Ciekawe
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Patik tak jedna głupia puszka... 100 na tydzień jak u nas...
Załamaliśmy się...
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna za mape sie jeszcze nie wzięłam bo mam dopiero 41 osób, a wszystkich mam jest 60, poza tym dopiero wróciłam od rodziców.
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-01-03 o 18:22 |
|
|
|
#2546 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale to czekanie to koszmar Cytat:
|
|||
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to nieczucie nóg, to się bałam, że mi tak zostanie Przerażające było jak mnie z dzieckiem sami zostawili, a ja nie mogłam się nawet ruszyć na łóżku, co dopiero wstać, a miałam się małym zająć
|
|
#2548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z Nutrą jesem załamana. Nie stać nas na tak drogie mleko. Jutro mam szczepienie to zobaczymy. Ale chyba trzeba będzie przejść na sojowe jeśli Agata ciągle ma problem z trawieniem laktozy. |
|||
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale czego nie można przeżyć dla swojego skarba małego
|
|
|
|
|
#2550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 5 miesięcy no i zdrówka Cytat:
Też mam takie wrażenie , że to ten skok ale mam go juz dość , dziś już przeszedł sam siebie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

za usg Adasia

męża reakcja oczywiście "mówiłaś, że jedziesz podciąć końcówki"

nawet terminu jeszcze nie mam wyznaczonego. Chyba poczekam na wizytę w poradni i zobaczymy co wtedy pani mi powie

. No to lecę z pamięci:

bo zobaczyła bym to z drugiej strony
za morfologie i szczepienie