Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 16:43   #2521
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Aania za usg Adasia

My też już po wizycie. Osłuchowo nie najgorzej, ale kaszel się pani doktor bardzo nie podobał i Dominik dostał antybiotyk. Do tego syrop na kaszel, nasivin i ibufen i będziemy walczyć z cholerstwem.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:47   #2522
alibany
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witam!!

Mała wcina jabłko ( z gryzaczka) więc mam chwilkę by coś tu naskrobac

Dziubek Szymek jest o 3 dni starszy od Ali i my też chyba jesteśmy w tym skoku, o którym piszesz! Nie mogę odejść na krok, ba nawet tyłem nie mogę się do Ali odwrócić! Jakiś meksyk normalnie!!!!!

Z milszych rzeczy, byłam dzisiaj u fryzjera z długich włosków (a raczej piór) są krótkie włoski męża reakcja oczywiście "mówiłaś, że jedziesz podciąć końcówki" on woli mnie zdecydowanie w długich, ja zresztą też tak lepiej się czuje, ale wierzę, że po tym cięciu szybko odrosną i będą w lepszej kondycji, bo teraz była masakra!

Chorowitkom życzę dużo zdrówka!!!!

co do glutenu, to ja podaje małej do obiadków kaszkę manną nestle. I tak teraz nachodzą mnie myśli, czy czasem pogorszenie się stanu skóry Ali (stała się sucha na polikach, nóżki, rączki tez suche placki) czy to nie reakcja na ten gluten. Muszę odstawić na kilka dni i zobaczyć czy będzie poprawa!

Kubek doidy cup u nas póki co klapą się okazał, mała traktuje go jako gryzak:/
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 16:53   #2523
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

brumku a co do tego żelu to posmarowała kiedys pośladki małża, i jeszcz na zachętę klepnęłam mocno, i poczuł to ciepełko

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no u nas tak nie było do tej pory, ale pasuje mi to idealnie do skoku który akurat w tych tygodniach się pojawia, jedno zdanie a wszystko wyjaśnia-opis zachowania dziecka :Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi .
Akurat wczoraj czytałam o tym skoku

Cytat:
od 5 stycznia w rossie będzie promocja na bobovita obiadki 2+1 gratis, i deserki na dobranoc hipp, i herbatka hipp i soczek, a z bobovity kaszka ryżowa i kaszka nestle z mlecfzno-zbozowa, jak któraś kupuje[COLOR="Silver"]
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Vaniliova moja Karolinka miała taki okres ze plakala w kapieli jakies 2 tyg ale przeszlo tak samo niespodziewanie jak przyszlo
Dajesz mi nadzieje bo już sie balam że Krystuś bedzie darł sie w kąpieli do 18 -stki
Zdrówka dla Was

Shirka zdrówka dla Żbika
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziękuję, pomogło, wg pani doktor wszystko ok
no i teraz nie wiem. Pani z poradni dała mi te skierowania, do neurologa też żeby iść skonsultować wynik. Ale usg wyszło bardzo dobrze, to nie wiem sama czy iść nawet terminu jeszcze nie mam wyznaczonego. Chyba poczekam na wizytę w poradni i zobaczymy co wtedy pani mi powie

Sweet Krystuś w kąpieli pochlapał sobie buzie i troche sie wystraszył ale na drugi dzień było normalnie i dopiero na trzeci wrzask

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi na moje pytania

U nas juz po koledzie Jak ksiądz błogosławił moje dziecko to Krystek powiedział - A bu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:10   #2524
patik87
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki laski

Ania super zrób tak jak piszesz.
U nas bez zmian, miedniczka nerkowa nadal poszerzona tak jak 4 mce temu 6mm..raczej już tak zostanie, być może taka natura. Jak nic się nie dzieje, nie ma zakażeń, mocz dobrze to nie ma powodów do zmartwień, leczyć tego nie trzeba.
Przy okazji zrobiłam sobie tsh i ft4.
Wszystko oczywiście prywatnie. I 100 zł nie moje

Boli mnie mocno podbrzusze. Nie wiem co to nospę forte musiałam wziąć.

Lilkaa bidulkozdrowiejcie, Wy się przeprowadziliście, tak?

Brida próbuj nadal z nutramigenem. Może mieszaj i stopniowo zejdziesz do samej nutry? efektów tak od razu widać nie będzie..

Kupiłam tą kaszkę mannę z bobovity. I mam ten sam problem co lilii: jest od 6 mca- skończonego. Czekać? to wtedy będzie za późno na wprowadzenie glutenu..?

Dziubek może to ten cały skok separacyjny? dziecko bardzo świadome swego otoczenia lgnie od mamy lub taty? przejdzie...

Jaciee byliscie u lekarza już??

Dziecko mi spać nie chce i kwiczy i kwiczy i kwiczy..

Aaaa dałam małej pić z niekapka TT i super sobie radzi, pije jak z butelki. W szoku byłam

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-01-03 o 17:12
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:14   #2525
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

my już z Maksusiem po lekarzu i w sumie stwierdziła że ten kaszel od katarku ( oby tak było) i że oskrzela czyste i ona nic tam nie słyszy ... kazała dawać calcium, flegamine i zyrtec w kropelkach na osuszenie noska ( przypuszczała że alergia a ja w sumie się najadłam cukierków czekoladowych i pomarańczę ostatnio wciełam ) ... gardełko ma lekko przekrwione ... biedactwo moje

mój dzieć dziś kończy 5 miesięcy ... już duży mężczyzna

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:20   #2526
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
W domu z Sarą, kasa się zarabia...myśicie że dałabym radę z 2? Julka jest 6 tyg młodsza od Sary.
Tylko tak naprawdę to nawet jakby zapytali ile chcę za godz to nie wiem ile krzyknąć. Na wsi inne realia, im się nie przelewa, kredyt na głowie...
Myślę, że minimum to 5zł za godzinę. I jestem przekonana,że dałabyś rady
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Aania za usg Adasia

My też już po wizycie. Osłuchowo nie najgorzej, ale kaszel się pani doktor bardzo nie podobał i Dominik dostał antybiotyk. Do tego syrop na kaszel, nasivin i ibufen i będziemy walczyć z cholerstwem.
Dużo zdrowia dla Domka!!!
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
U nas juz po koledzie Jak ksiądz błogosławił moje dziecko to Krystek powiedział - A bu

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Lilkaa82 dużo zdrówka dla całej rodzinki!!!

Lili kaszka bobovita o taka
Dałam łyżkę stołową na 100 ml wody, potem popiła jeszcze z piersi.
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:20   #2527
iustyna1
Wtajemniczenie

Ale jestem torba, pozaznaczałam posty a potem zrestartowałam kompa. No to lecę z pamięci:
* zdrówka dla Kajool, Szymka, Żbika (), całej rodziny Lilki82, Dominika Jacieeeee,
* Aniu i Patiku trzymałam kciuki!
* Wodaqua spóźnione życzenia też przyjmuję,
* ja też na basen nie pójdę ,
* Brida zostań z nami!!!
* Marzena super te tankini, bardziej mi się podoba, niż stroje jednoczęściowe.

Więcej grzechów nie pamiętam .

U nas ok. Wrobiłam teściową w odebranie małego i nie musiałam dzisiaj jechać po niego do przedszkola .
Małpa ze mnie.

Brunetko jak tam tworzenie mapki?

Właśnie oglądam na TLC program o porodach i widziałam jak robili cesarkę. Aaaaa, dobrze że już nie będę rodzić!
Nie to, żeby SN ładnie wyglądało, ale przeraził mnie ten rozcięty brzuch .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:21   #2528
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, zwłaszcza do mam, które karmią piersią: Jak Wasze dzieci przybierają na wadze? Chodzi mi o to, czy dużo zmniejszył się przyrost. U nas do końca trzeciego miesiąca było po ok. 200g/tydzień, a teraz już 100g/tydzień. Mieścimy się niby w normie, ale się zastanawiam, czy oby to nie za duża róznica...
Szymon na samym początku przybierał po 200-300g tygodniowo.
Później po 150g tygodniowo, a teraz około 100g. Ostatnio przez 6 tygodni przybrał 760g.
Pediatra stwierdziła, że nie dużo i kazała wprowadzić słoiczki od 5 m-ca, a nie od 6.
Mały napewno do pół roku nie podwoi swojej masy urodzeniowej - myślę, że ' zabraknie ' mu ok. 800g. Tylko nie wiem, czy powinnam się martwić

Dzień dobry,

Cały dzień wiszę na pasku, ale niestety brakuje mi czasu na pisanie...

Dziewczyny czym mogę odeprać plamy z marchewki z Szymonkowych ubranek?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:27   #2529
agadus
Wtajemniczenie

super muza, gdyby nie to,że teraz Natala spi to bym puściła na fulll
http://www.youtube.com/watch?v=uOIhzCCQIec

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

ja kupuję takie mydełko w rossie, bardzo ładnie schodzą plamy, tylko,że ja to robię na bierząco, a takie starsze to nie wiem, któraś pisała,że wygotować, tylko nie wiadomo czy nie skórczy się ubranko

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:31   #2530
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
my już z Maksusiem po lekarzu i w sumie stwierdziła że ten kaszel od katarku ( oby tak było) i że oskrzela czyste i ona nic tam nie słyszy ... kazała dawać calcium, flegamine i zyrtec w kropelkach na osuszenie noska ( przypuszczała że alergia a ja w sumie się najadłam cukierków czekoladowych i pomarańczę ostatnio wciełam ) ... gardełko ma lekko przekrwione ... biedactwo moje

za 5 miesięcy!!! i za udaną wizytę

Cytat:
Dobre pytanie

Patik ja bym się chyba nie zdecydowała na pilnowanie dwóch takich maluchów. Może umów się na jakiś tydzień próbny i wtedy podejmij decyzję?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:31   #2531
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Iustyna ja miałam cc i od mojej strony nic widać nie było i dobrze bo bym pewno drugiej już nie chciała ... i Maks byłby jedynakiem ... a swoją drogą to słyszałam że macicę rozrywają podczas cc a nie rozcinają, to musi być straszny widok ... zawsze mnie ciekawiło czy dużo krwi się leje i jak oni ją zbierają

Patik minimum 5 zł na godzinę

Stary 2012-01-03, 17:32   #2532
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Kupiłam tą kaszkę mannę z bobovity. I mam ten sam problem co lilii: jest od 6 mca- skończonego. Czekać? to wtedy będzie za późno na wprowadzenie glutenu..?
Ta kaszka jest od 6 m-ca jeśli byś chciała dawać pełną porcję. A jeśli chcesz powoli go wprowadzać dopiero to przez 2 miesiące dawaj tej kaszki łyżkę na 100ml wody, ja tak robie. Próby glutenowe chyba można robić do skończenia 7mego miesiąca, ale pewna nie jestem

Edit. Jednak to nie takie proste z tym glutenem. Odsyłam do poradnika bobovity

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-01-03 o 17:38
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:39   #2533
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Iustyna ja miałam cc i od mojej strony nic widać nie było i dobrze bo bym pewno drugiej już nie chciała ... i Maks byłby jedynakiem ... a swoją drogą to słyszałam że macicę rozrywają podczas cc a nie rozcinają, to musi być straszny widok ... zawsze mnie ciekawiło czy dużo krwi się leje i jak oni ją zbierają

Patik minimum 5 zł na godzinę
Jak rozrywają? :O Matko, nie słyszałam nic takiego

Ja też miałam CC i generalnie mało z niej pamiętam w takim amoku jakimś byłam z tego wszystkiego Wiem, że nawet nie wiedziałam, że mi małego już z brzucha wyciągnęli :P
Stary 2012-01-03, 17:44   #2534
Kolina
Zadomowienie

hej
jestem - 6 stron do tyłu
nadrabiam
Stary 2012-01-03, 17:44   #2535
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Właśnie oglądam na TLC program o porodach i widziałam jak robili cesarkę. Aaaaa, dobrze że już nie będę rodzić!
Szkoda że nie widziałam bo zobaczyła bym to z drugiej strony
Cytat:

Ja od razu zapieram płynem do mycia naczyń ale nie wszystko schodzi Agadus pisala o mydełku z rossa bede musiała je zobaczyć
Stary 2012-01-03, 17:47   #2536
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
. Jutro idziemy na kontrolna morfologie, a we czwartek na II szczepienie. Mam wrazenie, ze strasznie urosl ten moj facecik.
..
za morfologie i szczepienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
BABONIK miałam Ci pisać w aptece widziałam krem na AZS czy jak tot am się pisze i nie był drogi coś ok 20zł !
Panie w aptece sugerują,że jednak Emolium jest najlepsze,tzn ma najlepszy skład... nie próbowałam innych specyfików...ale zarejestrowałam sie do dermatologa ,może cos nam pomoże.,ale dziękuję za pamięć

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, zwłaszcza do mam, które karmią piersią: Jak Wasze dzieci przybierają na wadze? Chodzi mi o to, czy dużo zmniejszył się przyrost. U nas do końca trzeciego miesiąca było po ok. 200g/tydzień, a teraz już 100g/tydzień. Mieścimy się niby w normie, ale się zastanawiam, czy oby to nie za duża róznica...
moje dziecko w 6 tyg przybrało tylko 400/500g.bardzo mało i moja dr nie pozwoliła zrezygnować z cyca,a poprostu dokarmiać : zupki,kaszki- czyli potrzebuje wiecej kalorii,ponieważ mój pokarm nadal cenny ale mało kaloryczny.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Przekonałaś mnie do kupna .

.
życzymy powodzenia my dzis próbowaliśmy bananka i też było super.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

wspólne spotkanietak jakoś mi do głowy wpadł szalony pomysł że można bybyło nawet taki wyjazd w gruponie wypatrzyc w oszałamiałąco niskiej cenie i najlepiej w ośrodku z basenem krytym i brodzikiem. Ależ by była impreza
jak dla mnie super pomysł jak coś będzie dajcie znać

Cytat:
Dziękuję, pomogło, wg pani doktor wszystko ok!
Aaniu super

pamiętasz jak pytałaś mnie o pediatrę?własnie ta moja Pani dr przeszła do ośrodka na Proszowską, musiałam sie przepisac do dr Koniecznej -Mazur/nawiasem mówiąc też bardzo dobry pediatra/ a chodzic moge do dr Sabaj- a deklaracja do kogo innego-ponieważ dr Sabaj na razie jest tylko 2 dni w tyg i nie ma pełnego etatu.dziś byłam tam pierwszy raz z dzieckiem i jestem zachwycona.moja Pani dr jak zwykle super,ale pielęgniarki ekstra, szybkie ,sprawne ,prawie bezbolesne szczepienie.polecam

Cytat:
Pani rodziła tych bliźniaków? też to widziałam lepiej nie oglądac takich programów,bo to strasznie wyglada a sama CC w zasadzie nie jest straszna- bynajmniej u mnie

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:50   #2537
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny Wasze kciuki działają cuda, więc błagam o nie
Właśnie dzwoniła ta moja najlepsza koleżanka, która jest w ciąży, że była na usg w 13 tygodniu i NT w normie, ale brak kości nosowej. Wyniku testu podwójnego za 10 dni Niby jest prawdopodobne, że dziecko źle odwrócone, ale Bidulka płacze jak bóbr. Sama nie wiem jak ją pocieszyć Musi być ok

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:51   #2538
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Rozrywają?! Nie słyszałam o tym...
Ja ze swojej cc WSZYSTKO pamiętam, to że musiałam się trzymać tego wąskiego stołu, bo tak mnie szarpali, że myślałam, że spadnę. Jak wbijali mi tą igłę w kręgosłup, uczucie duszenia się przez zbyt dużą dawkę znieczulenia,to przedziwne uczucie kiedy wyjmują dziecko i czekanie na pierwszy płacz małej jak na zbawienie i moment przenoszenia na drugie łóżko i wrażenie, że moje nogi nie są moje... W sumie to nie zamieszczałam swojego opisu porodu, jakoś nie potrafię tego opisać bo było to zarazem piękne i przerażające przeżycie.
Stary 2012-01-03, 17:51   #2539
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

ja kupuję takie mydełko w rossie, bardzo ładnie schodzą plamy, tylko,że ja to robię na bierząco, a takie starsze to nie wiem, któraś pisała,że wygotować, tylko nie wiadomo czy nie skórczy się ubranko
Ja zaprałam szarym mydłem i później normalnie uprałam w pralce w 40 stopniach, ale plamy niestety zostały Dlatego pytam, czy któraś z Was ma jakiś sposób...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:55   #2540
BABONIK
Zadomowienie

A teraz o nas

byliśmy dziś u lekarza- miałam zjeść ferrero rocher jak wróce i co? i nie zjadłam nadal jestem na diecie

zaszczepiliśmy się,niestety stan skóry jest dużo gorszy niż poprzednio i dostałam skierowanie do p.alergologicznej do Prokocimia oraz do p.Dermatologii Alergicznej w Żeromskim... i co? I do Prokocimia mam dzwonić 15lutego dowiedziec sie czy dostanę sie w marcu czy w kwietniu,a w Żeromskim jestem umówiona na 15 marca

mam nadal karmić piersia i karmic zupkami,kaszką itd... po prostu dawać więcej kalorii dziecku,ponieważ okazuje się że mój pokarm jest ok ale za mało kaloryczny,bo dziecko tyje ale za mało .

szkoda,ze musimy czekać tak długo do tych przychodni
poszłabym u mnie w Bochni prywatnie,bo nie chodzi o kase,ale niestety nigdzie nie będziemy mieć takiej opieki jak w Prokocimiu

ehhhhhhh

w kazdym bądź razie może Brumka z waga dogonię a tak serio jak schudnę jeszcze z 5 kg to mi nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Właśnie dzwoniła ta moja najlepsza koleżanka, która jest w ciąży, że była na usg w 13 tygodniu i NT w normie, ale brak kości nosowej. Wyniku testu podwójnego za 10 dni Niby jest prawdopodobne, że dziecko źle odwrócone, ale Bidulka płacze jak bóbr. Sama nie wiem jak ją pocieszyć Musi być ok
oj wiem co ona przechodzi... jak ja czekałam na wyniki biopsji kosmówki to tez była tragedia trzymam za zdrówko maluszka!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:00   #2541
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aania za usg Adasia

mam nadzieję że szybko zwalczycie dziadostwo!
Cytat:
Dziękuję za kciuki laski

U nas bez zmian, miedniczka nerkowa nadal poszerzona tak jak 4 mce temu 6mm..raczej już tak zostanie, być może taka natura. Jak nic się nie dzieje, nie ma zakażeń, mocz dobrze to nie ma powodów do zmartwień, leczyć tego nie trzeba.

Dobrze że i u Was ok wyszło

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
pewnie mialo być AMEN
Cytat:
* Aniu i Patiku trzymałam kciuki!.

Wiecie co mi się jeszcze przypomniało? W poczekalni była jedna babeczka z niemowlakiem, raz już z nią się w poradni zetknęłam. Cały czas do tego dziecka "O, a cio to, gdzie ti psijechałeś?" i w tym stylu gadanie...zemdliło mnie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
moje dziecko w 6 tyg przybrało tylko 400/500g.bardzo mało i moja dr nie pozwoliła zrezygnować z cyca,a poprostu dokarmiać : zupki,kaszki- czyli potrzebuje wiecej kalorii,ponieważ mój pokarm nadal cenny ale mało kaloryczny.

Baboniku, fajna ta lekarka, naprawdę! Jedna z niewielu chyba która uważa że odstawienie nie jest lekarstwem na wszystko!
A może on po prostu krótko je, i bardziej płynny, mniej treściwy pokarm zjada, nie dochodząc do mleczka późniejszej fazy?
Dziękuję Ci za inf. o pediatrze
Kurcze, szkoda że tak strasznie długo każą Wam czekać! A np żaden lekarz z Prokocimia nie przyjmuje prywatnie?
Cytat:
biedna dziewczyna. Oby było dobrze!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-01-03 o 18:03
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:10   #2542
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Nadrobię później.
Pytaliśmy o nutramigen w aptece i kosztuje 31.80 nowa dostawa, także usiąść i płakać...
Stary 2012-01-03, 18:17   #2543
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
o jejku. Brak kości nosowej oznacza podejrzenie zespołu downa?
Mam nadzieje że nieeeee

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Nadrobię później.
Pytaliśmy o nutramigen w aptece i kosztuje 31.80 nowa dostawa, także usiąść i płakać...

yyyy 1 puszka?:mu r:
Wczotaj na tvn24 kluzik -rostkowska odpierała zarzuty piechy.
Powiedziała, ze jeśli nutramigen nie ma zamiennika naprawdę, to idzie do arłukowicza niech przywraca refundację.
Ciekawe
Stary 2012-01-03, 18:18   #2544
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Patik tak jedna głupia puszka... 100 na tydzień jak u nas...
Załamaliśmy się...
Stary 2012-01-03, 18:18   #2545
brunetka2000
Zakorzenienie

Iustyna za mape sie jeszcze nie wzięłam bo mam dopiero 41 osób, a wszystkich mam jest 60, poza tym dopiero wróciłam od rodziców.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-01-03 o 18:22
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:29   #2546
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Pani rodziła tych bliźniaków? też to widziałam lepiej nie oglądac takich programów,bo to strasznie wyglada a sama CC w zasadzie nie jest straszna- bynajmniej u mnie
Babonik dlaczego miałaś przy Nikosiu cc ?
Cytat:
Musi być dobrze ale to czekanie to koszmar
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ja ze swojej cc WSZYSTKO pamiętam, to że musiałam się trzymać tego wąskiego stołu, bo tak mnie szarpali, że myślałam, że spadnę. Jak wbijali mi tą igłę w kręgosłup, uczucie duszenia się przez zbyt dużą dawkę znieczulenia,to przedziwne uczucie kiedy wyjmują dziecko i czekanie na pierwszy płacz małej jak na zbawienie i moment przenoszenia na drugie łóżko i wrażenie, że moje nogi nie są moje... W sumie to nie zamieszczałam swojego opisu porodu, jakoś nie potrafię tego opisać bo było to zarazem piękne i przerażające przeżycie.
Dla mnie było to piękne uczucie
Cytat:

pewnie mialo być AMEN
Stary 2012-01-03, 18:42   #2547
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Ja wkłócia w ogóle nie czułam, bo miałam silne bóle porodowe i marzyłam o tym znieczuleniu. Płaczu dziecka nie słyszałam, z resztą zauważyłam, że go już nie ma w moim brzuchu dopiero jak mi je pokazali wytarte
A to nieczucie nóg, to się bałam, że mi tak zostanie

Przerażające było jak mnie z dzieckiem sami zostawili, a ja nie mogłam się nawet ruszyć na łóżku, co dopiero wstać, a miałam się małym zająć
Stary 2012-01-03, 18:54   #2548
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja też we włoskiej

Próbowałam dać ten nutramigen ale go nie chciał
Trochę się nie dziwię, bo jest okropny. Enfamil jestem w stanie sama wycisnąć sobie na język, żeby spróbować czy ciepły- tu plułam dalej niż widzę.
W końcu zmieszałam 50/50 i trochę wypił ale w trakcie podnoszenia do odbicia wszystko wyleciało wielkim chlustem.
Przejedzony nie jest bo mało dziś jadł.

Próbować dalej dawać? Mieszać.

Kurcze, nie dopytałam o wszystko lekarki bo Filutek się obraził, że został obudzony i całą wizytę oprócz części na golasa wył, że nawet nie usiadłam.
Ja bym próbowała. U mnie Agata od razu jadła. ale ona miała 7-8 tygodni jak przeszłyszmy na Nutre

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam!!

Mała wcina jabłko ( z gryzaczka) więc mam chwilkę by coś tu naskrobac

Dziubek Szymek jest o 3 dni starszy od Ali i my też chyba jesteśmy w tym skoku, o którym piszesz! Nie mogę odejść na krok, ba nawet tyłem nie mogę się do Ali odwrócić! Jakiś meksyk normalnie!!!!!

Z milszych rzeczy, byłam dzisiaj u fryzjera z długich włosków (a raczej piór) są krótkie włoski męża reakcja oczywiście "mówiłaś, że jedziesz podciąć końcówki" on woli mnie zdecydowanie w długich, ja zresztą też tak lepiej się czuje, ale wierzę, że po tym cięciu szybko odrosną i będą w lepszej kondycji, bo teraz była masakra!

Chorowitkom życzę dużo zdrówka!!!!

co do glutenu, to ja podaje małej do obiadków kaszkę manną nestle. I tak teraz nachodzą mnie myśli, czy czasem pogorszenie się stanu skóry Ali (stała się sucha na polikach, nóżki, rączki tez suche placki) czy to nie reakcja na ten gluten. Muszę odstawić na kilka dni i zobaczyć czy będzie poprawa!

Kubek doidy cup u nas póki co klapą się okazał, mała traktuje go jako gryzak:/
Dzięki. Czyli nie kupuje kubka. A może łyżką. Ja zeby Agata wypiła cokolwiek w ciągu dnia musze jej dawać łyżką. Bo butlą to ona tylko mleko czasem soczek wypije

Cytat:
Szymon na samym początku przybierał po 200-300g tygodniowo.
Później po 150g tygodniowo, a teraz około 100g. Ostatnio przez 6 tygodni przybrał 760g.
Pediatra stwierdziła, że nie dużo i kazała wprowadzić słoiczki od 5 m-ca, a nie od 6.
Mały napewno do pół roku nie podwoi swojej masy urodzeniowej - myślę, że ' zabraknie ' mu ok. 800g. Tylko nie wiem, czy powinnam się martwić

Dzień dobry,

Cały dzień wiszę na pasku, ale niestety brakuje mi czasu na pisanie...

Ja nieczym nie doprałam. Ani Vanishem. Mam nawet taki odplamiacz w spreyu ariel niemiecki i

Z Nutrą jesem załamana. Nie stać nas na tak drogie mleko. Jutro mam szczepienie to zobaczymy. Ale chyba trzeba będzie przejść na sojowe jeśli Agata ciągle ma problem z trawieniem laktozy.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:57   #2549
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jak Zapałeczka wkłucia nie czułam w porównaniu z bólami porodowymi hehehe .... cięcie było dla mnie bardzo nieprzyjemnym uczuciem, czułam się jakby mi ktoś wyciągnął wszystkie wnętrzności i z powrotem wsadził do brzucha uciskając silnie ... a najgorsze jak już ściągneli to prześcieradło i zobaczyłam jak jeden lekarz trzyma moją jedną nogę a drugi trzyma drugą w powietrzu .... jakby trzymali obce nogi ... pierwsze co pomyślałam że są mega grube ... ale czego nie można przeżyć dla swojego skarba małego

Stary 2012-01-03, 19:13   #2550
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

za 5 miesięcy no i zdrówka

Cytat:
Dziękuję za kciuki laski

Boli mnie mocno podbrzusze. Nie wiem co to nospę forte musiałam wziąć.

Dziubek może to ten cały skok separacyjny? dziecko bardzo świadome swego otoczenia lgnie od mamy lub taty? przejdzie...
dobrze , że zostało po staremu z miedniczką, może faktycznie taki urok Sary.

Też mam takie wrażenie , że to ten skok ale mam go juz dość , dziś już przeszedł sam siebie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Witam!!

coś jest na rzeczy

Cytat:
Aania za usg Adasia

zdrówka bidulki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości