Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 17:57   #2311
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
i na porodowce jutro: "szybciej mnie szyjcie bo na egzamin musze biec"
Wolę w drugą strone - panie podpisuj że zdałam i wieź na porodówkę bo wody odchodzą
:brzydal :

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
średnio, skurcze miałam na 99% nie wiem co jest grane. Dostaje jakieś zastrzyki bo mam fatalna morfologię i czuje mała tam na dole strasznie.
Magda ja wychodzę w ten czwartek jeśli rozwarcie nie będzie postępować a jeśli nawet wyjde to wrócę w następnym tyg. Bo moje łożysko plus skrócona szyjka plus rozwarcie to dobrze nie rokują. Ale termin mam przesunięty na tydzień wcześniej więc to 35 tydzień , nie jest źle też nie rozumiem tego porozmieszczania na salach. Głupio mi tak było ona zaplakana a ja z brzuchem i jeszcze mam ktg robione i ona razem ze mną słucha serduszka...
czubasku, to już bliżej niż dalej 35t. to już nie jest źle - powodzenia
Dziewczyny szkoda , tylko w naszym kraju taka paranoja istnieje bezmózgowa
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:57   #2312
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
juz zaczynam
"niechaj Neska olsni swego pierworodnego snieznobialym amerykanczanskim blyskiem zebisk"....

leze caly czas az sie boje,zebym nie przyrosla do lozka

a co do chlopakow, to faktycznie czesto sa przeterminowani...wiec uzbrojcie sie w cierpliwosc

wiadomosc od Czubaska:
Mam podobnie. Plecy i tylek bo wlasnie dostalam zastrzyk (chodzi o bol w plecach). Juz po obchodzie. Mam rozwarcie na 2 cm i daja mi cos na podtrzymanie. Trzymac mocniej te kciuki czarownice bo bede kolejna mama na watku.

Czubaskuod
Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
Widzę że każdej z nas już się dłużą te ostatnie tygodnie,ja od wczoraj nie wiem co ze sobą zrobić nudzi mi się strasznie wszystko już naszykowane tylko czekać.Co prawda moja Pani doktor powiedziała że te ostatnie tygodnie mam się oszczędzać i dużo odpoczywać żeby nie wywołać wcześniej porodu,a tak już bym chciała małego przytulić ojojojo już się nie mogę doczekać.Ja mam się zgłosić do szpitala 9stycznia i tak liczę i obstawiam ze jak pójdę 9 to 10 pewnie nic się nie będzie dziać może jakieś badania ale 11,12 mam nadzieje ze mnie wezmą na poród bo będę mieć cc i że Wojtuś się urodzi
Milla masz o tyle dobrze, że mniej więcej wiesz kiedy urodzisz a my siedzimy przeterminowane i co? I nic? Nie znacie dnia ani godziny.
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Mi tam nic się nie śni, nic się nie wydaje. Przeczyć brak. Może to i lepiej.
Lepiej, lepiej ja też już sobie nie wkręcam więcej
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
Ja już powoli też świruję chyba, termin mam na 11-12 stycznia ale czekam i czekam i na razie nic a miałam niby przed świętami urodzić, szyjka miękka od połowy grudnia ale nic się nie dzieje, każda kolejna noc to jakaś masakra, spać nie mogę ciągle duszno i gorąco, wyglądam jak nadmuchany balon i jeszcze te ciągłe telefony pod rodziny i co rodzisz już? albo i jak na porodówke kiedy się wybierasz wrrrr...

I jak tu się nie stresować?

Wczoraj mąż do mnie mówi:
a może nam mały zrobi prezent na rocznicę?
a ja do męża to weź mu powiedź żeby wyszedł już tego 9 może tatusia posłucha bo na moje prośby odzewu brak
Moj TZ mówi, że synuś zrobi go w balona i zacznie się rodzić 5tego, a on wtedy zdaje egzamin na prawo jazdy na motor
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:57   #2313
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A dziś to Neska rodzi, bo zdjęła aparat więc sorry- musisz się zapisać na następny tydzień!

:
kurcze no nic mnie nie bierze
Cytat:
średnio, skurcze miałam na 99% nie wiem co jest grane. Dostaje jakieś zastrzyki bo mam fatalna morfologię i czuje mała tam na dole strasznie.
Magda ja wychodzę w ten czwartek jeśli rozwarcie nie będzie postępować a jeśli nawet wyjde to wrócę w następnym tyg. Bo moje łożysko plus skrócona szyjka plus rozwarcie to dobrze nie rokują. Ale termin mam przesunięty na tydzień wcześniej więc to 35 tydzień , nie jest źle też nie rozumiem tego porozmieszczania na salach. Głupio mi tak było ona zaplakana a ja z brzuchem i jeszcze mam ktg robione i ona razem ze mną słucha serduszka...
przykra bardzo sytuacja no ale przecież nie masz na to żadnego wpływu ze ją położyli z Tobą. Bądź dzielna i nie rodź jeszcze!!
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
gratulacje to teraz masz olsniewajacy usmiech a na porodowce nastąpi światłosc

:
no aż sie boję, zeby personelu nie oślepić
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 17:58   #2314
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kurczę dziewczyny martwię się o N1kotynkę
napisałam do niej eska wczoraj rano i do tej pory się nie odezwała
z jednej nie chcę się narzucać bo może ma pełne ręce roboty przy małej i nie wyrabia a z drugiej zawsze dość szybko odpisywała.....
ostatnio smsowałyśmy w pt wieczorkiem, potem nie odzywała się i wczoraj jej wysłałam wiad i bez odzewu
Zuzia a jak pisalas z Nikotynka co w ogole pisala? co tam sie dzialo, ze pisala o komplikacjach? wiesz moze cos, bo faktycznie powinna juz dac znac co u nich

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:01   #2315
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Ej dziewczynki co to za smutne posty i wspomnienia?!!! Tu się ma lać krew, tzn wody! () dzieci wychodzić, ryk dziecka, pełnia szczęścia, miłości, a nie wspominacie smutne chwile na etapie 'która następna?!' w pełnym stresie i emocjach! Czy ja mam się do Was przejść? Słucham? Nastrzelać Wam?? Proszę tu nie smucić! Mamy w brzuszkach słodkie maluszki, zaraz będą z nami i mamy się cieszyć i płakać ze szczęścia

Odganiam Wasze złe emocje
w związku z tym coś z innej beczki, co sądzicie o tej pościeli
kocham Kubusia Puchatka i niunia będzie miała go na ścianach ale nie wiem co z jej jakością

http://allegro.pl/posciel-disney-hel...009818668.html

Edytowane przez kasiulka99
Czas edycji: 2012-01-03 o 18:03
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:04   #2316
dph
Rozeznanie

Cytat:

Ciekawa jestem jak dzieciak będzie wyglądał... do kogo bardziej podobne, czy będzie miało bujną czuprynę po mamusi jak była niemowlaczkiem, czy brązowe oczy po tatusiu, (po czasie oczywiście) czy to Seba czy Agati... kiedy zacznie się poród, jak długo się będę męczyć, czy dam radę, czy nie będzie komplikacji, czy zdążę zgolić kocura, czy mnie teściowa nie wnerwi, czy mam rozwarcie, czy odstawię magnez z 2 dni.... ale mnie to... irytuje wszystko! Ta niepewność ze wszystkim!

Mam stracha
Agatek Ty masz stracha? Nie wierzę będzie dobrze i na pewno już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Na początek wiadomości od Eluni :
Będzie w szpitalu do poniedziałku, bo mały ma zapalenie ucha i gardła i żółtaczkę pytała co u Was więc zaraz jej napiszę same newsy, w czwartek idę ją odwiedzić
kurcze skąd u takich noworodków biorą się takie choróbska jak zapalenie gardła

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
nie rozumiem, dlaczego w szpitalach traktuje sie wszystkich tak bezosobowao jak moga klasc dziewczyny, ktore stracily dzieci (tj. np. ta po lyzeczkowaniu) z tymi co sa tuz przed porodem?
polska szara rzeczywistość też tego nie rozumiem :/

Cytat:
o jejku Mijus bardzo Ci wspolczuje... to musialo byc traumatyczne przezycie....
moje pierwsze dziecko zmarlo zaraz przed porodem 2 dni po wyznaczonym terminie porodu, czyli po skonczonym 40tyg. Urodzilam sn i po 6h wypuscili mnie do domu. Dlatego tez bardzo denerwuje sie tym, ze teraz dzidzia nie spieszy sie z wyjsciem na swiat, a mnie ogarnia niesamowity strach
magda będzie dobrze i nie myśl inaczej!
Stary 2012-01-03, 18:04   #2317
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek mnie mozesz zlac po bo ktos wkoncu musi mna wstrzasnac, dziekuje ale wiesz jak to jest, kiedy emocje górują? no niestety w moim przypadku te bardziej negatywne...
proszę bardzo (do bicia jestem pierwsza )----->

może być??
Cytat:
z jednej nie chcę się narzucać bo może ma pełne ręce roboty przy małej i nie wyrabia a z drugiej zawsze dość szybko odpisywała.....
ostatnio smsowałyśmy w pt wieczorkiem, potem nie odzywała się i wczoraj jej wysłałam wiad i bez odzewu
puść jej może wędkę? jak ja się denerwuje to puszczam wene a potem łaskawie Pearl odpisuje szybciuchno albo bym zadzwoniła
Cytat:
Agatek czytajac opinie na temat tego "napoju" tez tak wywnioskowalam, dlatego tez dzis wypilam, bo w czw mam wizyte, wiec jesli zacznie sie cos dziac to lekarz napewno to zauwazy
no to - full serwis
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kurcze no nic mnie nie bierze
a wiesz, że jak nicic z dzisiejszego dnia to automatiko przechodzisz na 10.01? ja po 6.01 zamierzam iść na spacer i wypróbować wszystkie metody

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:04   #2318
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:

dobra ja już teraz trzymam kciuki bo jutro o 8.30 to ja będę smacznie spać! także nie licz na mnie jutro
Taka żeś @ spać chcesz a pośle Ci jakąś szczelbę i obudzę żebym tak sama z tym wsiem była - myślałby kto, pfff

Cytat:
Ej dziewczynki co to za smutne posty i wspomnienia?!!! Tu się ma lać krew, tzn wody! () dzieci wychodzić, ryk dziecka, pełnia szczęścia, miłości, a nie wspominacie smutne chwile na etapie 'która następna?!' w pełnym stresie i emocjach! Czy ja mam się do Was przejść? Słucham? Nastrzelać Wam?? Proszę tu nie smucić! Mamy w brzuszkach słodkie maluszki, zaraz będą z nami i mamy się cieszyć i płakać ze szczęścia

Toś się nagadałaaaaaa ale rację przyznaję
si si, nie smutamy się, jedyne co to gaciami trząchamy przed porodem
Stary 2012-01-03, 18:06   #2319
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Na początek wiadomości od Eluni :
Będzie w szpitalu do poniedziałku, bo mały ma zapalenie ucha i gardła i żółtaczkę pytała co u Was więc zaraz jej napiszę same newsy, w czwartek idę ją odwiedzić
Biedny maluszek Pozdrów ich od nas mocno
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
skoro my już przy snach... dzisiaj śniło mi się że oprócz Filipa były jeszcze trojaczki z 2013, bliźniaczki z 2016 i DZIESIĘCIORACZKI z 2017 i wszystko dziewuchy... Biedny Filip!
No biedny Filip, biedny
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko u niej ok

Ależ mi się chce spać :/ Zaraz chyba sobie kawkę strzelę, bo koleżanka się coś spóźnia (jak zwykle ) ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:06   #2320
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
w związku z tym coś z innej beczki, co sądzicie o tej pościeli
kocham Kubusia Puchatka i niunia będzie miała go na scianach ale nie wiem co z jej jakością bo jakaś tania jest w porównaniu z innymi kompletami

http://allegro.pl/posciel-disney-hel...009818668.html
Kasiulka ale sliczna jest zupelnie inna, taka bajkowa te z Kubusiem sa rewelacyjne, takie barwne. Jak dla mnie bomba! a Tobie jaki wzor sie widzi?

p.s. mysle ze za ta cene napewno jest bardzo dobra gatunkowo

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 18:07   #2321
czubasek20
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny na razie nie zamierzam rodzic. Leże plackiem , wychodzę tylko na siusiu wiem że nie mam wpływu na to że położyli mnie na tej samej sali co ją ale jest niezręcznie.
Nie podawali mi zastrzyków bo mała jak coś to da sobie radę ale na razie niech sobie siedzi

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:10   #2322
magda1804
Rozeznanie

Cytat:

może być??
Agatek jak to zobaczylam to pomyslalam: O KUR** i w smiech

to mnie teraz boli, az piecze ale baaaardzo Ci dziekuje

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 18:10   #2323
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Taka żeś @ spać chcesz a pośle Ci jakąś szczelbę i obudzę żebym tak sama z tym wsiem była - myślałby kto, pfff
śśśśoooooooory noo 8.30? to ja wtedy się przekręcam smacznie na drugi boczek

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Toś się nagadałaaaaaa ale rację przyznaję
si si, nie smutamy się, jedyne co to gaciami trząchamy przed porodem
nie? ktoś musi tutaj rygor trzymać
a co do gacioch- faktiko... takie chętne byłyśmy do ściągania ich 9 miesięcy temu, a teraz każda się zapiera rękoma i nagami, żeby majty nie poszły w dół
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Agatek Ty masz stracha? Nie wierzę będzie dobrze i na pewno już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo
nooo... ta co wszystkich uspokaja sama boi dupy przyszło co do czego to nie ma komu urodzić maleństwa mojego

Magda wiem co przeszłaś, ale staraj się myśleć pozytywnie, proszę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:11   #2324
czubasek20
Zakorzenienie

Agatek ja sobie rezerwuje termin na za 2 tygodnie bo też nie chce żeby coś się stało przez to łożysko.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:12   #2325
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:

Ciekawa jestem jak dzieciak będzie wyglądał... do kogo bardziej podobne, czy będzie miało bujną czuprynę po mamusi jak była niemowlaczkiem, czy brązowe oczy po tatusiu, (po czasie oczywiście) czy to Seba czy Agati... kiedy zacznie się poród, jak długo się będę męczyć, czy dam radę, czy nie będzie komplikacji, czy zdążę zgolić kocura, czy mnie teściowa nie wnerwi, czy mam rozwarcie, czy odstawię magnez z 2 dni.... ale mnie to... irytuje wszystko! Ta niepewność ze wszystkim!

Mam stracha
że niby sooo , że Ty stracha masz, że te obawy, te niepewności, te myśli, przecież Ty tu to jak baba z jajami a teraz jakieś obawy, czas Cię nagli do porodu się brać a nie na zastanowiajki Ciebie wzięło
Stary 2012-01-03, 18:12   #2326
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny na razie nie zamierzam rodzic. Leże plackiem , wychodzę tylko na siusiu wiem że nie mam wpływu na to że położyli mnie na tej samej sali co ją ale jest niezręcznie.
Nie podawali mi zastrzyków bo mała jak coś to da sobie radę ale na razie niech sobie siedzi
Czubasek to oby malenka siedziala jak najdłuzej, a Ty glowa do gory i nie smuc sie! a nie masz mozliwosci zalatwienia sobie laptopa? zawsze to ciekawsze zajecie niz patrzenie w szpitalny telewizor badz zadreczanie sie myslami

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 18:14   #2327
dph
Rozeznanie

Cytat:
no ja sobie w tym momencie też pomyślałam że nikotynka się coś długo nie odzywa oby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
tylko nie wiem gdzie i jaka
nie moge sie zdecydowac, bo jak sa komplety, to z baldachimami i innymi cudami, a ja nie chce, tylko chcialabym komplet z rozkiem i miekkim przewijakiem np

Dziewczyny, polecicie jakies posciele?

No właśnie Kobiety jaką pościel kupowałyście macie jakiś sprawdzonych sprzedawców - chodzi mi o net. Ja to mam utrudnione zadanie bo chcę komplet ale bez wypełnienia a większość jest z wypełnieniem :/
Stary 2012-01-03, 18:15   #2328
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

Smutno mi się zrobiło czytając posty czubaska, mijus, magdy
teraz spinamy się i od tej pory myslimy pozytywnie!!
czekamy na wierzgające, słodkie kruszynki/wielkoludy

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:16   #2329
magda1804
Rozeznanie

Agatek dziekuje
a Ty sie tez nie stresuje ja wyszlam z zalozenia, ze poboli, poboli, ale przestanie, wkoncu ten bol trwac wiecznie nie bedzie a pozniej coz za nagroda nas czeka
w razie W kocura gol jak tylko odrasta, tersciowa sie nie przejmuj, napewno bedzie za duzo gadac i pouczac Cie, sama wiesz jak to jest, wiec nastaw sie juz teraz psychicznie, ze nie ma co sie nia przejmowac

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 18:17   #2330
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
śśśśoooooooory noo 8.30? to ja wtedy się przekręcam smacznie na drugi boczek

nie? ktoś musi tutaj rygor trzymać
a co do gacioch- faktiko... takie chętne byłyśmy do ściągania ich 9 miesięcy temu, a teraz każda się zapiera rękoma i nagami, żeby majty nie poszły w dół

nooo... ta co wszystkich uspokaja sama boi dupy przyszło co do czego to nie ma komu urodzić maleństwa mojego :
mówisz rygor trzymać to co to za myśli i gdybania i co nie jeszcze

Jak mnie przyciśnie to i gaci nie dam zdjąć i korek ze wsadzę po pikolo
Stary 2012-01-03, 18:17   #2331
pearpearl
Wtajemniczenie

No nieeeeeeeeeee, AGATON mnie podglada
czuje sie taka...inwigilowana

Zuzia, zaraz lookne na te posciele

Kciuki za prawko beda trzymane !!!

EEEEEEJJJJJJJ !!! HOLA, HOLA !!!! Co to za smutki i wspominajki???? BYLO, MINELO, a teraz bedzie chmara zdrowych, kochanych Bobasow i prosze mi tutaj nie zasmiecac watka smutkami, bo jeszcze sie innym mamusiom udziela i po co? Jak zaraz kazda z nas bedzie tulila cieplutkie, pachnace, sliczne zawiniatko ????
A kysz ze smutkami !!!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:18   #2332
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

może być??

puść jej może wędkę? jak ja się denerwuje to puszczam wene a potem łaskawie Pearl odpisuje szybciuchno albo bym zadzwoniła

no to - full serwis

a wiesz, że jak nicic z dzisiejszego dnia to automatiko przechodzisz na 10.01? ja po 6.01 zamierzam iść na spacer i wypróbować wszystkie metody
zaraz zaczne przysiady robic
Stary 2012-01-03, 18:24   #2333
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no ja sobie w tym momencie też pomyślałam że nikotynka się coś długo nie odzywa oby wszystko było ok

No właśnie Kobiety jaką pościel kupowałyście macie jakiś sprawdzonych sprzedawców - chodzi mi o net. Ja to mam utrudnione zadanie bo chcę komplet ale bez wypełnienia a większość jest z wypełnieniem :/
Dph mi sie wlasnie wydawalo, ze wiekszosc jest bez wypelnienia popatrz dokladnie. Jak ja kupywalam komplet (bez wypelnienia) to nie podali wymiarow. Mam posciel z firmy MAMO TATO i jest ok, ale troszke sztywna, wiec jesli stawiasz na jakosc to nie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

aby przegonic smutki edytowalam to co wczesniej napisalam i teraz widnieje na poprzedniej stronie, ale na biało

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
zaraz zaczne przysiady robic
Neska i rece do gory podnos jak robisz przysiady tylko nastaw sie, ze jutro nogi beda Cie bolaly

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 18:26   #2334
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Agatek ja sobie rezerwuje termin na za 2 tygodnie bo też nie chce żeby coś się stało przez to łożysko.
Czubasku trzymam kciuki aby dzidzia posiedziała chociaż dwa tygodnie chociaż przeraża mnie że mamy podobny termin a ty już tuż tuż
Cytat:
Kasiulka ale sliczna jest zupelnie inna, taka bajkowa te z Kubusiem sa rewelacyjne, takie barwne. Jak dla mnie bomba! a Tobie jaki wzor sie widzi?

p.s. mysle ze za ta cene napewno jest bardzo dobra gatunkowo
mi oczywiście coś z różem - tak ale cena przerażająca troszkę tańsze są 9 elementowe i taki by wystarczył
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:26   #2335
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Zuzia a jak pisalas z Nikotynka co w ogole pisala? co tam sie dzialo, ze pisala o komplikacjach? wiesz moze cos, bo faktycznie powinna juz dac znac co u nich
w ostatnią środe mi pisała że we wt po tym jak pisała do nas, miała jeszcze oxy ale nic nie dało.... za to później wieczorem dostala strasznych bóli bo... odkleiło się łożysko i dziecko miało tachykardię
stąd też cc w 10 min zaczęli robić
a N1kotynka wylądowała do OIOmie przez swoją cholestazę na całą noc po porodzie. A mała była na obserwacji wtedy i dop nast dnia ją zobaczyła
w pt juz było wszystko ok i była na normalnej sali 3os z małą i w sumie z smsów wyglądało że jest już dobrze i nie ma się czym martwić
i od tamtej pory cisza

Cytat:

metody
heh nie puszczam 'wędek' bo to takie dla mnie z deka dziecinne
ale też nie lubie się narzucać komuś telefonami jak nie odpisuje
myślę, że kolejny esek będzie lepszy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-01-03 o 18:28 Powód: zapomnialam dopisać do zdania ;)
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:29   #2336
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Wczoraj byłam u lekarza - skrobałyście. Po lekarzu chwilkę u cioteczki - skrobałyście. Wieczorem padłam - skrobałyście. Dziś rano postanowiłam nadrobić. Troszkę dałam radę, na tylę tylko by nie być 10 stron do tyłu. Dziś od rana troszkę sprzątania, goście pół dnia - naskrobałyście!!! Jak już prawie nadrobię to znowu mi coś wypada, a wy jak na złość! Jak w kurniku jakimiś podczas kiedy kogut na obchód wchodzi
Odpisuję i nadrabiam dalej :/

Cytat:
Ahh, zapomniałam napisać...
mała_stópka napisała do mnie: "przyjęli mnie na oddział na obserwacje, mała coś podejrzanie mało się rusza i ma owiniętą szyję pępowiną, szyjkę mam zamkniętą, ale skróconą. Leżę pod ktg cały czas. Jeśli wszystko będzie dobrze i nic się wcześniej nie rozkręci w czwartek wychodzę i wracam w niedzielę na cc wielkie buzilole dla Was cmok cmok. Ps. Czy pojawił się nowy bobas??"
bardzo mocno zaciśnięte! Niech się młoda odkręci od tej pępowiny i mamy nie straszy
Cytat:
Niniejszym oświadczam, ze zdjęli mi aparat wiec moge rodzic
No to jazda do roboty i kręcić reklamę pasty do zębów teraz
A potem szybciutko porodóweczka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:29   #2337
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
w ostatnią środe mi pisała że we wt po tym jak pisała do nas, miała jeszcze oxy ale nic nie dało.... za to później wieczorem dostala strasznych bóli bo... odkleiło się łożysko i dziecko miało tachykardię
a N1kotynka wylądowała do OIOmie przez swoją cholestazę na całą noc po porodzie. A mała była na obserwacji wtedy i dop nast dnia ją zobaczyła
w pt juz było wszystko ok i była na normalnej sali 3os z małą i w sumie
i od tamtej pory cisza
o matko co ona musiala przezywac... mam nadzieje, ze u niej i maluszka wszystko dobre juz

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 18:30   #2338
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski
Ja po wizycie, troche jestem przerażona bo szyjka sie skróciła, mała pcha sie do wyjscia i wszystko wskazuje na to ze bede mamą styczniową a nie lutową Malutka waży 2700, wszystkie przepływy są ok, łozysko 2 stopnia, a najprawdopodobniej to wypychanie ktore czuje, to sa wlasnie skurcze

17 stycznia mam przyjsc na ktg, o ile dotrwam no i 31 niby ostatnia wizyta ale doktor stwierdził ze chyba predzej sie na porodowce spotkamy

Tz przestraszony, bo on myslal ze skoro mowili od poczatku ze 5 luty to 5 luty i nie ma opcji inaczej musialam go uswiadomic ze nie zna dnia i godziny
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:32   #2339
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
[B]Neska i rece do gory podnos jak robisz przysiady tylko nastaw sie, ze jutro nogi beda Cie bolaly
nie no, jaja sobie robię z tymi przysiadami nic na razie nie zamierzam robic bo czas jest jeszcze...ale nie ukrywam, ze mogłabym juz urodzic
Cytat:
w pt juz było wszystko ok i była na normalnej sali 3os z małą i w sumie z smsów wyglądało że jest już dobrze i nie ma się czym martwić
i od tamtej pory cisza

:
mam nadzieję, ze u nich dobrze!!!

a nasza mamusia Ela??? od informacji, ze urodziła chyba nie odzywała się...
Stary 2012-01-03, 18:33   #2340
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u lekarza - skrobałyście. Po lekarzu chwilkę u cioteczki - skrobałyście. Wieczorem padłam - skrobałyście. Dziś rano postanowiłam nadrobić. Troszkę dałam radę, na tylę tylko by nie być 10 stron do tyłu. Dziś od rana troszkę sprzątania, goście pół dnia - naskrobałyście!!! Jak już prawie nadrobię to znowu mi coś wypada, a wy jak na złość! Jak w kurniku jakimiś podczas kiedy kogut na obchód wchodzi
Odpisuję i nadrabiam dalej :/

bardzo mocno zaciśnięte! Niech się młoda odkręci od tej pępowiny i mamy nie straszy

No to jazda do roboty i kręcić reklamę pasty do zębów teraz
A potem szybciutko porodóweczka
Boroo jak ktos nie ma zajęcia tj ja to siedzi caly dzien na wizazu i skrobie

04.01.2012r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości