Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 19:10   #2071
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
super, wrzucaj foty!!!

p.s. pamiętacie moją jajeczną sąsiadkę? Otóż rozpuściłam plotki, że ubieram się w czerwoną suknię w stylu flamenco na swój ślub. Pamiętacie może, liczyłysmy, ze zgapi i też polezie taką kupować niestety, nie załapała haczyka.
Dziś dowiedziałam się, że rozgaduje, iż na swój ślub zamierzam ubrać się jak dziw** Heh, plan nie zadziałał, ale cóż... mam satysfakcję, że jeszcze niczego nie załatwili. Nie mają fotografa, kamerzysty i zespołu, za to rozdali już zaproszenia naszym wspólnym znajomym, zarezerwowali godzinę (moją godzinę ) w naszym kościele i próbowali przekupić moj zespół jajami To tak w skrócie.
Ehh ta Twoja jajeczna sąsiadka. Haczyka nie złapała, ale klepać gębą musi. No co za babsztyl
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:12   #2072
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
16.00
myślę że to akurat. Bo msza skończy się przed piątą, pół godziny na życzenia, pół godziny na dojazd do naszej sali (30 km). Więc na sale dotrzemy nie wcześniej niż o szóstej, toaścik, obiadek i pierwszy taniec pewnie wpół do siódmej lub o siódmej
My się właśnie zastanawiamy czy na 15 czy na 16. Z jednej strony Tż sierdził, ze jak o 16 będzie to jak wyjdziemy z kościoła to się będzie ciemnić już bo to koniec października, a z drugiej strony teściowa stwierdziła, że będzie godzina dłużej wiec później lepiej i dalej nie wiemy co zrobić. Pomóżcie...
Cytat:

p.s. pamiętacie moją jajeczną sąsiadkę? Otóż rozpuściłam plotki, że ubieram się w czerwoną suknię w stylu flamenco na swój ślub. Pamiętacie może, liczyłysmy, ze zgapi i też polezie taką kupować niestety, nie załapała haczyka.
Dziś dowiedziałam się, że rozgaduje, iż na swój ślub zamierzam ubrać się jak dziw** Heh, plan nie zadziałał, ale cóż... mam satysfakcję, że jeszcze niczego nie załatwili. Nie mają fotografa, kamerzysty i zespołu, za to rozdali już zaproszenia naszym wspólnym znajomym, zarezerwowali godzinę (moją godzinę ) w naszym kościele i próbowali przekupić moj zespół jajami To tak w skrócie.
OMG ludzie to mają na☠☠☠... w głowie!

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:13   #2073
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa87_18 Pokaż wiadomość
Wyglądasz w niej rewelacyjnie ja niebawem jadę ją mierzyć po raz drugi by się przekonać że to na pewno ta.. a tak z ciekawości jaki to rozmiar 40 czy inny ?? ?? bo Ty wygladąsz w niej na 36 max ..jeszcze jak Cię dociągną ..to masakra będzie extra efekt i jak cenowo leci w Twoim mieście?? W salonie w Bielsku do końca roku mieli -10% to wychodziła jakoś 2650..a teraz pewnie wrócili do stałej ceny w granicach 2850 ..cena mała i nie mała..Ale jaki EFEKT !!!
A ja pisałam do salonu w Wawie i mi za tą suknie napisali 2490 tylko nie wiem czy w cenie była halka

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
gtauluje

mi też taki dobrała ale 150 zł na welon to dla mnie za dużo i kupiłam za 60 ale jednowarstwowy

ja się żegnam z wami bo TŻcik już jedzie
Właśnie ja też patrzę na all bo też za drogo dla mnie tyle za welon

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
No tak Ty też masz tiulową... a napisałam do kessi bo akurat ogladałam jej sukienke... Twój welon bardzo ładny
ja myślałam o czymś takim http://moda.allegro.pl/atelier-luksu...032134054.html albo http://moda.allegro.pl/lilly-rose-we...010473508.html
długi do kościoła a póżniej zostawić tylko krótki na wesele...
Co Wy o tym sadzicie??
Myślę że będzie pasował też je oglądałam tylko że ja u siebie nie widzę tego długiego welonu a szkoda
Stary 2012-01-03, 19:14   #2074
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne te zaproszenia
Zrobiłabym im zdjęcia, ale mam talent do psucia i aparat zepsułam. Mam Canona 120 SI i nie wiem gdzie go mogę dać do naprawy, by ze mnie nie zdarli. Obiektyw nie chce się wsunąć i wyskakuje informacja "błąd obiektywu, włącz aparat", dodam, że mi nie spadł, na plaży go nigdy nie miałam. Zrobiło mi się, to gdy chciałam zgrać zdjęcia z aparatu na komuter i kilkanaście razy go włańczałam i wyłączałam, bo mam coś z gniazdem w kompie
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:14   #2075
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Ehh ta Twoja jajeczna sąsiadka. Haczyka nie złapała, ale klepać gębą musi. No co za babsztyl
no ona taka jest, straszna plotkara i bardzo zawistne babsko.

Dziewczęta, potrzebuję Waszej porady!! właśnie, widzę, że pojawił się wątek welonu.
Proszę doradźcie - czy do sukni princesski, z odsłoniętymi ramionami, tiulowym dołem, dość mocno rozkloszowanym, będzie pasował jakiś welon? Moja mama mówi, że nie. Fryzurę zamierzam mieć taką jak w załączniku. Włosy mam długie prawie do pasa, do ślubu zapuszczę je jeszcze trochę.
Czy welon pasuje? Jeśli tak to jaki? Jeśli nie to co? Kwiat?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (28,8 KB, 30 załadowań)
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:15   #2076
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Beat@ - zanim porozmawiasz z Tżtem zastanów się nad jedną rzeczą - czy bardziej kochasz Tżta, czy jednak wizję pięknego ślubu w białej sukni? Wiem, że to straszne co napisałam, ale gdybym ja była w takiej sytuacji i Tż stawiałby mi niejako ultimatum, to zrezygnowałabym ze swojego marzenia, na rzecz tego, żeby być z nim do końca życia. Mam koleżankę, która była w podobnej sytuacji, wiele lat chodziła z chłopakiem, który jednak nie chciał jej się oświadczyć. Ona twierdziła, że tak bardzo go kocha. Prosiła go, nalegała, a on był po prostu ANTY. Wobec tego postawiła mu ultimatum albo pierścionek, albo zerwanie. W konsekwencji zerwali, ale czy to była prawdziwa miłość? Gdyby się rzeczywiście kochali, to dziewczyna przełknęłaby brak diamentu na palcu i byłaby z nim nadal. Myślę, że podobnie może być w Twojej sytuacji. Z tego co piszesz, Tż raczej nie zmieni nastawienia, ale CHCE ślubu, chce być z Tobą na zawsze, czy to nie jest najważniejsze?
Wybacz nena1984, ale nie zgodzę się z Tobą. Miłość i kompromisy działają w obie strony. Dlaczego gdyby naprawdę się kochali, to dziewczyna miałaby dalej żyć z nim bez ślubu i np. na kocią łapę ? To jest miłość ? Uważam, że dziewczyna podjęła świetną decyzję, bo po pierwsze nie dała sobie mydlić oczu, a po drugie dowiedziała się ile ten facet do niej czuł. Nie uważam, że każdy musi mieć piękne wesele... można zrobić mniejsze wesele, można zaoszczędzić na niektórych rzeczach, a można zrobić małe przyjęcie dla najbliższych i w końcu nie musi to być ślub kościelny, może być cywilny (jeśli ktoś naprawdę jest przeciw kościołowi), ale u Be@ty sytuacja jest o tyle dziwna, że Tż dopiero teraz odwidziało się i to jest nie w porządku i bardzo przykre.

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
dziękujemy
mieszkanie ma 40 metrów- 2 pokoje, kuchnia, łazienka i przedpokój. metrażowo nie jest duże, ale wizualnie wydaje się większe na początek nam wystarczy. tym bardziej, że kosztuje tylko 120 tysięcy. mieszkanko jest w Łowiczu w centrum miasta:wszedzie w miarę blisko. a przede wszystkim bliziutko do mamy TŻ-ta (ze względu na chorobę i problemy osobiste musimy być blisko i pomóc w razie potrzeby).
póki co mamy tylko plan co do łazienki: czarno-czerwona z podwieszonym sufitem mam taki pomysł, żeby założyć czarne płytki na ściną a sufit zrobić czerwony. ale to tylko mój szalony pomysł- trzeba zobaczyć czy w ogóle da sie go zorganizować. kuchnia jest mała, więc pewnie będziemy musieli zrobić do niej meble na wymiar.
mały pokój przeznaczymy na sypialnie, duży zaś będzie nam służył jako salon. myślałam o beżowo-brązowych kolorach (jasne ściany i brązowa skórzana kanapa, do tego jakiś stolik i może fotele ). w przedpokoju jest zabudowana szafa i kilka półek (drewniane) więc będzie można co nie co tam schować.
normalnie jaramy się jak małe dzieci
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Dzieki Kochane, ze wsparlyscie mnie w wyborze Pierwsza suknia tez mi sie podobalo, ale czylam, ze jest dla mnie za zwykla:P a ja potrzebuje niezwyklą, a ta taka jest Malwus przybij piątke! to wklejam jeszcze raz tą co wybralam dla spoznialskich
Ta suknia byla na 180 , a ja mam 169 i rozmiar 40.. dlatego Malwus zastanawiam sie jak Ty w niej nie zginelas taka kruszynka? moze u Ciebie mieli jakis mniejszy rozmiar modelowy

Kochane me Bąbelki musze uciekac sie pakowac
Super wyglądasz

Co do moich zaproszeń Wysłałam im zdjęcia, na których porównałam próbkę z tym, co otrzymałam wczoraj i zaznaczyłam, że zamawiałam właśnie po to próbki żeby zobaczyć jaka jest jakość wykonania i tylko dlatego zamówiłam je u nich, a nie u innych. Odpisali mi, że wg nich one nie odbiegają znacznie od próbki i że mogą mi wymienić tylko te, które "siepią się" - 2 albo 3 szt. (pomijam w tym miejscu już temat zaproszenia bez kokardki ).
Nie wiem co robić, jestem załamana. Jak sobie o tym pomyślę, to najpierw czuję mega złość, a zaraz potem zaczynają mi do oczu łzy napływać. Najpierw długo szukałam zaproszeń, przebierałam w próbkach, potem wybrałam z Tż idealne, pracowałam nad projektem (swoją drogą z mało rozgarniętym grafikiem) i dostałam to + bezczelną odpowiedź. To jest jakaś masakra... jak ja mam to wysłać gościom ?! Czy może mam wydawać znowu tyle samo kasy, albo i więcej na inne zaproszenia ? Przecież to żenujące żebym musiała się stresować czymś takim

Zamawiałam u AmeliaWedding_pl Teraz jedyne co mogę zrobić, to przestrzec Was przed tym sprzedawcą

Jeszcze jakby tego było mało, to w pracy mnie wkurzyli. Roboty cały czas mam od groma, ciągle mi coś dokładają i jeszcze usłyszałam miły i jakże motywujący tekst na temat mojego urlopu po świętach. Szkoda gadać. To zdecydowanie nie mój dzień.

I think I wanna marry you...

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:17
Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:16   #2077
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie

idę ponadrabiać

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:17   #2078
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
My się właśnie zastanawiamy czy na 15 czy na 16. Z jednej strony Tż sierdził, ze jak o 16 będzie to jak wyjdziemy z kościoła to się będzie ciemnić już bo to koniec października, a z drugiej strony teściowa stwierdziła, że będzie godzina dłużej wiec później lepiej i dalej nie wiemy co zrobić. Pomóżcie...

OMG ludzie to mają na☠☠☠... w głowie!
heh wątek mojej sąsiadki już był dawno tu poruszany to ta co zrobiła awanturę mojej mamie, że ja śmiałam mieć ślub w tym samym dniu co jej córka (ja miałam wcześniej zarezerwowany termin). Stwierdziła, że jej corka ma być jedyną gwiazdą miejscowosci w tym dniu, a nie ja i że jestem bezczelna i mam przełożyć ślub Później pognała do kościola, kradnąc mi godzinę ślubu (mialam tylko ustnie dogadaną z księdzem, nie zapisaną w jego kalendarzu). Następnie probowala mi podkraść zespół oferując im sporo jaj (handluje jajami na rynku). To tak w skrócie
Dziewczyny nazwały ją "jajeczną sąsiadką"
Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Zrobiłabym im zdjęcia, ale mam talent do psucia i aparat zepsułam. Mam Canona 120 SI i nie wiem gdzie go mogę dać do naprawy, by ze mnie nie zdarli. Obiektyw nie chce się wsunąć i wyskakuje informacja "błąd obiektywu, włącz aparat", dodam, że mi nie spadł, na plaży go nigdy nie miałam. Zrobiło mi się, to gdy chciałam zgrać zdjęcia z aparatu na komuter i kilkanaście razy go włańczałam i wyłączałam, bo mam coś z gniazdem w kompie
szkoda, ale na aukcji wyglądają ślicznie

lady, dzięki za ostrzeżenie. Szkoda, że u Ciebie tak wyszło,ale mam ogromną nadzieję, że uda się dogadać. Może postrasz ich antyreklamą na forach ślubnych? Ja czasami tak robiłam z allegrowiczami (jeśli chodzi o ciuchy, buty z all) i zawsze działało!

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:19
Stary 2012-01-03, 19:18   #2079
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Wybrałabym tą godzinę wcześniejszą, by na dworze było jasno jak wyjdziecie, czy zdjęcie jakieś zrobić czy coś
Stary 2012-01-03, 19:19   #2080
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczęta, potrzebuję Waszej porady!! właśnie, widzę, że pojawił się wątek welonu.
Proszę doradźcie - czy do sukni princesski, z odsłoniętymi ramionami, tiulowym dołem, dość mocno rozkloszowanym, będzie pasował jakiś welon? Moja mama mówi, że nie. Fryzurę zamierzam mieć taką jak w załączniku. Włosy mam długie prawie do pasa, do ślubu zapuszczę je jeszcze trochę.
Też się mocno nad tym zastanawiałam bo też chcę księżniczkę i absolutnie nie chciałam welony, ale jak byłam w salonie i przymierzałam to pani mi przypięła welon i koleżanki jak i ekspedientka powiedziała, że welon bardzo dodaje jej uroku i jak pooglądasz na na alle zdjęcia PM w takich sukienkach to zazwyczaj też mają. Z tym,że do tej fryzury to nie wiem jakby Ci go wpięła. A ty chcesz czy nie??

Laura

Stary 2012-01-03, 19:19   #2081
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Od teej sprzedającej ale troszke inne:P

Ooo te wzór 12 tylko z kremową wstążką

http://allegro.pl/show_item.php?item=2009789068

: jupi:

Cytat:
Gdzie zamówiłaś?
u sprzedawcow
grzenioh i Areczek41

dodam ze ten Areczek dzis mi napisal ze all doliczylo mi zbyt duza kwote naprzesylke i nadwyzke zwroci w kopertach i kartkach;/ tyle ze ja juz zamowilam o kilka/kilkanascie sztuk na zapas i nie wiem po co mi jeszcze wiecej no ale przynajmniej uczciwy!
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj byłam w pracy zdać kluczyk od szafki oddać strój roboczy i odzyskać książeczkę sanepidowską. No i się odważyłam i poszłam do dyrektorki zapytać się dlaczego nie przedłużyli mi umowy.

No to tak: wchodzę mówię dzień dobry chciałam się tylko zapytać dlaczego nie przedłużono mi umowy. A ona oczy jak pięć złoty normalnie wytrzeszcz i cisza. Ja stoję dalej i nic się nie odzywam. Ona się odezwała: a Pani Beatka Pani nie powiedziała (chodziło o kierowniczkę która przekazała mi tą wiadomość) a ja mówię : nie pani beatka mi powiedziała że nie zna powodu, i znowu cisza ja się patrzę na nią nawet mi oko nie drgnie, a ona po chwili i mówi : no wie Pani jakbyśmy byli zadowoleni w 100% z pani pracy to byśmy przedłużyli..... ja się nic nie odzywam czekam dalej ona milczy milczy i znowu po jakimś czasie się odzywa : wie pani były uwagi do Pani.... i znowu cisza to ja się pytam: aha i to chodzi tylko o te uwagi tak: a ona tak. Pożegnałam się kulturalnie i wyszłam.

No i mi się śmiać chce. Raz mi zwróciła uwagę bo była skarga ale co sie potem na drugi dzień okazalo to nie chodziło o mnie tylko o dziewczynę która poprostu mi pomagała. A inne uwagi jakie słyszałam na swój temat to takie: mam się więcej malować zrobić coś z włosami i więcej się uśmiechać! no żal d.upe ściska! ale mam satysfakcję bo idąc do niej z takim pytaniem centralnie się zacięła i to dwa razy niezręczna cisza jak nic! Nie potrafiła mi podać powodu dla jakiego mi nie przedłużyli mi umowy.
I już teraz jestem pewna że chodzi o jej widzimisię a nie o moją pracę krowa jedna!
za odwage
a moze tez byc tak ze ta dyrka ma kogos na Twoje miejsce np z rodziny lub znajomych i musi sie po prostu Ciebie pozbyc... dlatego nie bierz do siebie tych slow o wygladzie, bo wygladasz jak na pracownika przystalo a ona po prostu musiala wymyslic jakies argumenty.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
no kochana, nie wszystkie mają rozmiar 38 i się mieszczą w modele dostępne w salonach. Wszędzie gdzie mierzyłam suknie, to miały rozmiary 38 i tak z 1/3 sukni była na mnie za ciasna.
Natomiast inną sprawą jest fakt, że zdjęcie zostało umieszczone w necie.... to jest dopiero porażka (coś w stylu zdjęć bobasów z pustą puszką po piwie przy głowie...)
dokladnie, to wyobrazcie sobie jak ja wygladalam przy rozmiarze 32 i jak tu cos znalezc na siebie skoro nic nie lezy
ale na szczescie mam juz suknie, choc i tak musze ja zwezac, ale najwazniejsze ze mam to szukanie juz za soba.

Cytat:
dzień dobry
party_girl7 piękne zaproszenia

uwaga!!! zaliczka na mieszkanko wpłacona procedury ruszyły teraz pozostaje nam szukać inspiracji, zrobić zakupy i brać się za mały remoncik w lutym. już nie mogę się doczekać, jak otworzymy drzwi do własnego raju
dziekuje i gratuluje
Cytat:
Helloooo!!!

Nie mam czasu Was nadrabiac, bo dzisiaj o 19 juz wyjezdzmy koniec świątecznego urlopiku..

Ale musze Wam oficjalnie napisac, bo zawsze o tym marzylam i jak Wy to pisalyscie to bylam zazdrosna:
MAM SUKNIE!!!!!!!!!!!!

jestescie ciekawe ktorą wybralam?
klask i:

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:25
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:20   #2082
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
heh wątek mojej sąsiadki już był dawno tu poruszany to ta co zrobiła awanturę mojej mamie, że ja śmiałam mieć ślub w tym samym dniu co jej córka (ja miałam wcześniej zarezerwowany termin). Stwierdziła, że jej corka ma być jedyną gwiazdą miejscowosci w tym dniu, a nie ja i że jestem bezczelna i mam przełożyć ślub Później pognała do kościola, kradnąc mi godzinę ślubu (mialam tylko ustnie dogadaną z księdzem, nie zapisaną w jego kalendarzu). Następnie probowala mi podkraść zespół oferując im sporo jaj (handluje jajami na rynku). To tak w skrócie
Dziewczyny nazwały ją "jajeczną sąsiadką"

Wiem wiem pamiętam

Laura

Stary 2012-01-03, 19:21   #2083
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Też się mocno nad tym zastanawiałam bo też chcę księżniczkę i absolutnie nie chciałam welony, ale jak byłam w salonie i przymierzałam to pani mi przypięła welon i koleżanki jak i ekspedientka powiedziała, że welon bardzo dodaje jej uroku i jak pooglądasz na na alle zdjęcia PM w takich sukienkach to zazwyczaj też mają. Z tym,że do tej fryzury to nie wiem jakby Ci go wpięła. A ty chcesz czy nie??
chciałabym, ale chyba do tej fryzury nie pasuje?

Justynka, masz dobrą pamięć przypominałam tak, gdyby ktoś nie wiedział, o czym piszemy
Stary 2012-01-03, 19:26   #2084
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Przy mocno rozkloszowanym dole zrezygnowałabym chyba z welonu i postarała sie o jakiś delikatny kwiat do włosów. Jakby dół nie był bardzo rozłożysty, to wtedy bym postawiła na dłuuuuugi delikatny mgiełkowy welon.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:28   #2085
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Ci tak, do tych sukien co ja mierzyłam, są na stronie 13, do sukni nr 1 super pasował długi welon, babka spięła mi włosy i założyła welon
Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Co do moich zaproszeń Wysłałam im zdjęcia, na których porównałam próbkę z tym, co otrzymałam wczoraj i zaznaczyłam, że zamawiałam właśnie po to próbki żeby zobaczyć jaka jest jakość wykonania i tylko dlatego zamówiłam je u nich, a nie u innych. Odpisali mi, że wg nich one nie odbiegają znacznie od próbki i że mogą mi wymienić tylko te, które "siepią się" - 2 albo 3 szt. (pomijam w tym miejscu już temat zaproszenia bez kokardki ).
Nie wiem co robić, jestem załamana. Jak sobie o tym pomyślę, to najpierw czuję mega złość, a zaraz potem zaczynają mi do oczu łzy napływać. Najpierw długo szukałam zaproszeń, przebierałam w próbkach, potem wybrałam z Tż idealne, pracowałam nad projektem (swoją drogą z mało rozgarniętym grafikiem) i dostałam to + bezczelną odpowiedź. To jest jakaś masakra... jak ja mam to wysłać gościom ?! Czy może mam wydawać znowu tyle samo kasy, albo i więcej na inne zaproszenia ? Przecież to żenujące żebym musiała się stresować czymś takim
Zgodnie z prawem kupując przez allegro i korzystając z opcji "Kup teraz" masz prawo anulować umowę bez podania przyczyny. Dotyczy to nie tylko zakupów na Allegro, ale także innych umów zawieranych na odległość lub poza siedzibą firmy (art. 7 ustawy z 2 marca 2000 r.). Teoretycznie czas na anulowanie umowy to 10 dni po odbiorze towaru. Możesz więc powiedzieć sprzedawcy, że jeżeli nalega to towar zakupisz, ale i tak zwrócisz go w terminie do 10 dni bez podania przyczyny i pieniądze będą musiały zostać ci zwrócone. Aby dokonać takiego zwrotu należy wysłać pisemne oświadczenie woli o anulowaniu umowy. Kopię możesz wysłać do allegro. Prawo zwrotu do 10 dni nie dotyczy jednak przedmiotów zakupionych na licytacji. Prawo stoi po Twojej stronie
Stary 2012-01-03, 19:33   #2086
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym, ale chyba do tej fryzury nie pasuje?

Justynka, masz dobrą pamięć przypominałam tak, gdyby ktoś nie wiedział, o czym piszemy
Oj pamięć to ja mam. Czasem to udręka dla Tż. To nie o to chodzi, że nie pasuje do fryzury ale nie do każdej da się go wpiąć. Przynajmniej tak mi mówiła moja fryzjerka. Nie wiem jak to z tyłu wygląda, ale może jakoś by się dało.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Zgodnie z prawem kupując przez allegro i korzystając z opcji "Kup teraz" masz prawo anulować umowę bez podania przyczyny. Dotyczy to nie tylko zakupów na Allegro, ale także innych umów zawieranych na odległość lub poza siedzibą firmy (art. 7 ustawy z 2 marca 2000 r.). Teoretycznie czas na anulowanie umowy to 10 dni po odbiorze towaru. Możesz więc powiedzieć sprzedawcy, że jeżeli nalega to towar zakupisz, ale i tak zwrócisz go w terminie do 10 dni bez podania przyczyny i pieniądze będą musiały zostać ci zwrócone. Aby dokonać takiego zwrotu należy wysłać pisemne oświadczenie woli o anulowaniu umowy. Kopię możesz wysłać do allegro. Prawo zwrotu do 10 dni nie dotyczy jednak przedmiotów zakupionych na licytacji. Prawo stoi po Twojej stronie
Prawo tak ale w praktyce to bywa różnie. Ja już tu pisałam jak wyglądają sprawy z allegro czasem. Tż mi kupił mp4 na allegro. Nie działała jak powinna od samego początku. Najpierw pisaliśmy maila do sprzedawcy i próbowaliśmy zadzwonić (nie odbierał), Tż założył 2 spory na allegro i nic. Napisali mu, ze w takim układzie musi iść na policje ale na policje można zgłaszać chyba do 3 miesięcy takie rzeczy ( a jeden spór trwał miesiąc, drugi też i zanim poinformowali nas żeby iść na policje też potrwało) i nie zdążyliśmy. Także rożnie bywa ale mam nadzieję, że uda się jakoś z tymi zaproszeniami.

Laura

Stary 2012-01-03, 19:36   #2087
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Prawo tak ale w praktyce to bywa różnie. Ja już tu pisałam jak wyglądają sprawy z allegro czasem. Tż mi kupił mp4 na allegro. Nie działała jak powinna od samego początku. Najpierw pisaliśmy maila do sprzedawcy i próbowaliśmy zadzwonić (nie odbierał), Tż założył 2 spory na allegro i nic. Napisali mu, ze w takim układzie musi iść na policje ale na policje można zgłaszać chyba do 3 miesięcy takie rzeczy ( a jeden spór trwał miesiąc, drugi też i zanim poinformowali nas żeby iść na policje też potrwało) i nie zdążyliśmy. Także rożnie bywa ale mam nadzieję, że uda się jakoś z tymi zaproszeniami.
Nie zaszkodzi postraszyć i podać paragraf
Stary 2012-01-03, 19:38   #2088
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:

Mnie się zawsze wydawało, że mam prawo anulować umowę w momencie, kiedy towar jest nienaruszony, tzn. nie otworzyłam go, nie rozpakowałam... a ja otworzyłam wszystkie zaproszenia i je posprawdzałam

Stary 2012-01-03, 19:41   #2089
ladystar
Zakorzenienie

Witajcie

Dziekuje Wam bardzo za trzymanie kciukow za brata pani doktor mowi ze wszystko poszlo zgodnie z planem i wszystko sie udalo zostawilismy go niestety samego w Katowicach, a my wrocilismy do domu, bo lekarze mowili ze beda go wybudzac o 18... i jakiez bylo moje zdziwienie jak zobaczylam dzwoniacy telefon o 16:30 z wyswietlajacym sie numerem brata, okazalo sie ze sam sie obudzil wczesniej, mowi ze dobrze sie czuje wiec jestem spokojniejsza.

Poza tym... zostawiam Was na 1 dzien a tu tyle stron do nadrobienia gratuluje wszystkim nowych zakupow, gratuluje sukienki

Moj TZ dowiedzial sie ze w sobote w naszej sali ma wesele para ktora wybrala kolor wrzosowy jako swoj kolor przewodni (a to nowy kolor wystroju w naszej sali) i jestem bardzo ciekawa jak bedzie wygladal, bo przyznam ze bardzo sie nastawiam na ten wlasnie kolor wlascicielka powiedziala ze mozemy przyjechac przed weselem i zobaczyc, planuje zrobic zdjecia wiec jak sie uda to wrzuce tutaj i wspolnie go ocenimy

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:41   #2090
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem co robić, jestem załamana. Jak sobie o tym pomyślę, to najpierw czuję mega złość, a zaraz potem zaczynają mi do oczu łzy napływać. Najpierw długo szukałam zaproszeń, przebierałam w próbkach, potem wybrałam z Tż idealne, pracowałam nad projektem (swoją drogą z mało rozgarniętym grafikiem) i dostałam to + bezczelną odpowiedź. To jest jakaś masakra... jak ja mam to wysłać gościom ?! Czy może mam wydawać znowu tyle samo kasy, albo i więcej na inne zaproszenia ? Przecież to żenujące żebym musiała się stresować czymś takim:rycze-smarkam.
A tak dużo za nie zapłaciłaś? Bo jeśli stosunkowo nie i masz fundusz na zamówienie/kupno nowych, to szkoda nerwów. Ja ostatnio mam podejście, co by zdrowie było, bo inaczej to nic z tego. Także się nie przejmuj, coś zaradzicie.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:45   #2091
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A tak dużo za nie zapłaciłaś? Bo jeśli stosunkowo nie i masz fundusz na zamówienie/kupno nowych, to szkoda nerwów. Ja ostatnio mam podejście, co by zdrowie było, bo inaczej to nic z tego. Także się nie przejmuj, coś zaradzicie.
Zależy co dla kogo jest "dużo" Zapłaciłam ponad 100 zł za 60 zaproszeń, dla mnie to nie jest mała kwota i ciężko jest mi ją wywalić ot tak w błoto, bo jakiś nieuczciwy dziad leci sobie w kulki. Poza tym ja tu myślę na czym oszczędzić, a tu się okazuje, że mam nowe zaproszenia kupować ? Ech

Nie wiem co to będzie. Tż ma stosunek olewczy - mówi, że faktycznie nie są starannie wykonane, ale on machnąłby ręką i takie by wysłał. W końcu to TYLKO zaproszenia. Sama już nie wiem

Stary 2012-01-03, 19:46   #2092
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wczoraj byłam w pracy zdać kluczyk od szafki oddać strój roboczy i odzyskać książeczkę sanepidowską. No i się odważyłam i poszłam do dyrektorki zapytać się dlaczego nie przedłużyli mi umowy.

No to tak: wchodzę mówię dzień dobry chciałam się tylko zapytać dlaczego nie przedłużono mi umowy. A ona oczy jak pięć złoty normalnie wytrzeszcz i cisza. Ja stoję dalej i nic się nie odzywam. Ona się odezwała: a Pani Beatka Pani nie powiedziała (chodziło o kierowniczkę która przekazała mi tą wiadomość) a ja mówię : nie pani beatka mi powiedziała że nie zna powodu, i znowu cisza ja się patrzę na nią nawet mi oko nie drgnie, a ona po chwili i mówi : no wie Pani jakbyśmy byli zadowoleni w 100% z pani pracy to byśmy przedłużyli..... ja się nic nie odzywam czekam dalej ona milczy milczy i znowu po jakimś czasie się odzywa : wie pani były uwagi do Pani.... i znowu cisza to ja się pytam: aha i to chodzi tylko o te uwagi tak: a ona tak. Pożegnałam się kulturalnie i wyszłam.

No i mi się śmiać chce. Raz mi zwróciła uwagę bo była skarga ale co sie potem na drugi dzień okazalo to nie chodziło o mnie tylko o dziewczynę która poprostu mi pomagała. A inne uwagi jakie słyszałam na swój temat to takie: mam się więcej malować zrobić coś z włosami i więcej się uśmiechać! no żal d.upe ściska! ale mam satysfakcję bo idąc do niej z takim pytaniem centralnie się zacięła i to dwa razy niezręczna cisza jak nic! Nie potrafiła mi podać powodu dla jakiego mi nie przedłużyli mi umowy.
I już teraz jestem pewna że chodzi o jej widzimisię a nie o moją pracę krowa jedna!
dobrze że poszłaś pewnie babę nieźle zatkało
Cytat:
uwaga!!! zaliczka na mieszkanko wpłacona procedury ruszyły teraz pozostaje nam szukać inspiracji, zrobić zakupy i brać się za mały remoncik w lutym. już nie mogę się doczekać, jak otworzymy drzwi do własnego raju
super
Cytat:
Dzieki Kochane, ze wsparlyscie mnie w wyborze Pierwsza suknia tez mi sie podobalo, ale czylam, ze jest dla mnie za zwykla:P a ja potrzebuje niezwyklą, a ta taka jest Malwus przybij piątke! to wklejam jeszcze raz tą co wybralam dla spoznialskich
Ta suknia byla na 180 , a ja mam 169 i rozmiar 40.. dlatego Malwus zastanawiam sie jak Ty w niej nie zginelas taka kruszynka? moze u Ciebie mieli jakis mniejszy rozmiar modelowy
wiedziałam ze tę wybierzesz super
Cytat:

Zamawiałam u AmeliaWedding_pl Teraz jedyne co mogę zrobić, to przestrzec Was przed tym sprzedawcą

Jeszcze jakby tego było mało, to w pracy mnie wkurzyli. Roboty cały czas mam od groma, ciągle mi coś dokładają i jeszcze usłyszałam miły i jakże motywujący tekst na temat mojego urlopu po świętach. Szkoda gadać. To zdecydowanie nie mój dzień.
o rany, bym zabiła normalnie ja nie wiem co ci sprzedawcy, liczą ze naiwnych trafi, na taki którzy nie zauważą?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:46   #2093
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zaszkodzi postraszyć i podać paragraf
To na pewno

Laura

Stary 2012-01-03, 19:53   #2094
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
witaj tenebrosko właśnie dzis zastanawialam sie,czy pojawiasz się jeszcze na wątku. Ja po długiej nieobecności powróciłam z suknią ślubną i bardzo mi Was brakowało
witaj pamiętam pamiętam.... coż za babsztyl, a ty się nie przejmuj niech gadaj... a jak już ludzie zobaczą cię w twojej cudnej sukni (bo napewno będą sterczeć w oknach aby zobaczyć to twoje czerwone cudo )to tamta baba wyjdzie przed sąsiadami na kretynkę i wstrętną plotkarę rozpuszczającą nieprawdziwe plotki.... i wszytko wtedy obróci się przeciwko niej a to że rozdała już zaproszenia wspólnym znajomym to się nie przejmuj... ludzie nie idą do tego kto dał pierwszy zaproszenie tylko do tego kogo bardziej lubią mają większy kontakt itd. więc to ludzie wybiorą czy chcą pójść do niej czy do ciebie
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziekuje Wam bardzo za trzymanie kciukow za brata pani doktor mowi ze wszystko poszlo zgodnie z planem i wszystko sie udalo zostawilismy go niestety samego w Katowicach, a my wrocilismy do domu, bo lekarze mowili ze beda go wybudzac o 18... i jakiez bylo moje zdziwienie jak zobaczylam dzwoniacy telefon o 16:30 z wyswietlajacym sie numerem brata, okazalo sie ze sam sie obudzil wczesniej, mowi ze dobrze sie czuje wiec jestem spokojniejsza.

Poza tym... zostawiam Was na 1 dzien a tu tyle stron do nadrobienia gratuluje wszystkim nowych zakupow, gratuluje sukienki

Moj TZ dowiedzial sie ze w sobote w naszej sali ma wesele para ktora wybrala kolor wrzosowy jako swoj kolor przewodni (a to nowy kolor wystroju w naszej sali) i jestem bardzo ciekawa jak bedzie wygladal, bo przyznam ze bardzo sie nastawiam na ten wlasnie kolor wlascicielka powiedziala ze mozemy przyjechac przed weselem i zobaczyc, planuje zrobic zdjecia wiec jak sie uda to wrzuce tutaj i wspolnie go ocenimy
no to super że z bratem wszystko w porządku i liczymy na fotki
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:56   #2095
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy co dla kogo jest "dużo" Zapłaciłam ponad 100 zł za 60 zaproszeń, dla mnie to nie jest mała kwota i ciężko jest mi ją wywalić ot tak w błoto, bo jakiś nieuczciwy dziad leci sobie w kulki. Poza tym ja tu myślę na czym oszczędzić, a tu się okazuje, że mam nowe zaproszenia kupować ? Ech

Nie wiem co to będzie. Tż ma stosunek olewczy - mówi, że faktycznie nie są starannie wykonane, ale on machnąłby ręką i takie by wysłał. W końcu to TYLKO zaproszenia. Sama już nie wiem
Ja wiem, że to dla niektórych dużo, ale przy kosztach wesela to 100zł to przysłowiowe nic, dlatego albo olej, albo zamów kilka sztuk, które są najgorzej zrobione. TŻ ma racje, to tylko zaproszenia.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-01-03, 20:03   #2096
jagodzia133
Zakorzenienie

dziewczyny nowinki o ślubie Wiśniewskiego
http://muzyka.wp.pl/gosipId,647121,t...go,plotka.html
Lili & Gabryś

Stary 2012-01-03, 20:04   #2097
evoonia86
Zakorzenienie

kilianna o matko, ta baba jest po prostu nie możliwa
do tej fryzury welon odpada raczej jakiś kwiat. do sukni można by było jeszcze coś dobrać, ale musiałabyś zmienić fryzurkę.

ladystar super, że operacja poszła zgodnie z planem

Edytowane przez evoonia86
Czas edycji: 2012-01-03 o 20:05
evoonia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:08   #2098
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny nowinki o ślubie Wiśniewskiego
http://muzyka.wp.pl/gosipId,647121,t...go,plotka.html
Chyba pozapraszał wszystkie byłe i przyszłe żony z rodzinami, to mu się uzbierało tylu gości

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-01-03 o 20:09
Stary 2012-01-03, 20:19   #2099
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Chyba pozapraszał wszystkie byłe i przyszłe żony z rodzinami, to mu się uzbierało tylu gości
dokładnie a żeby na nie zarobić to musi sprzedać się i udostępnić swoją prywatność (a dokładnie dzień swojego ślubu) w internecie bo już mu się kasa skończyła pamiętacie jego ślub z mandaryną pamiętam do tej pory specjalny reportaż ze ślubu który można było przeczytać w fakcie... co za facet
Lili & Gabryś

Stary 2012-01-03, 20:20   #2100
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
No tak Ty też masz tiulową... a napisałam do kessi bo akurat ogladałam jej sukienke... Twój welon bardzo ładny
ja myślałam o czymś takim http://moda.allegro.pl/atelier-luksu...032134054.html albo http://moda.allegro.pl/lilly-rose-we...010473508.html
długi do kościoła a póżniej zostawić tylko krótki na wesele...
Co Wy o tym sadzicie??
też zastanawiałam sie nad długim welonem, ale uznałam, że może być niewygodnie:P

Cytat:

Nad taką fryzurą też myślałam, nawet mam coś w podobnej formie w moich inspiracjach, muszę zmienić, bo właśnie wydaje mi się, że welon może nie pasować do tej fryzurki. I prawdopodobnie będę miała coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura-slub101.jpg_542.jpg (17,8 KB, 28 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości