|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrozumiałam na tyle, żeby zauważyć że nieśmiało proponujesz to o czym ja dosadniej dopisałam,że by w miarę otworzyć oczy poprzedniczkom. Moim celem było jedynie zauważyć, że rozgraniczenie na cwaniary i nie-cwaniary nie ma sensu, bo tak naprawdę nigdy ale to nigdy nie będziemy w stanie stwierdzić, czy ktoś nie ma wyjścia czy wybiera opcję "łatwiejszą" (o tym za chwilę) bo jakby na to nie patrzeć, opisałam swoją sytuację, wy rozumiecie, ale dla postronnego jestem uniwersyteckim nierobem, co to 0d 3 lat ciężko od pracy ucieka-bo jakże to, po 3 latach nic nie znaleźć? Niemożliwe! Z pewnością bierze wszelakie zasiłki i kradnie z naszych kieszeni. A też fakt faktem, wam się przyznałam, dlaczego moje życie wygląda jak wygląda, ale internet jest anonimowy, a wprost wolałabym przemilczeć. co do opcji zasiłku jako łatwizny - nie wiem, jak u was w okolicy, ale u nas niestety dziewczyny plan mają nie taki, by zbijać bąki na bezrobociu za 500zł przez pół roku, ale by dołapać byle jaką pracę, zajść w ciążę, iśc na l4, macierzyński, l4 i przez rok zbierać conajmniej 2x większą kasę (przynajmniej minimalna krajowa) za pierdzenie w kanapę. Dzięki takim oto jednostkom, kobiety jak ja pracy nie mają (etaty poblokowane) i mieć nie będą, bo pracodawca woli zaczekać aż przekwitniemy. Idąc za logiką ogółu należałoby teraz stwierdzić, że wszystkie ciężarne na L4 to obiboki, egoistki i cwaniary. Człowiek mądry i empatyczny wie jednak, że znakomita część nie ma wyboru "chorowania" w ciąży tylko desperacko ratuje swoje dziecko. I o to apeluję-nie doszukujcie się zasad w sytuacjach ciężkich i kontrowersyjnych, bo zawsze kogoś to zaboli. Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-01-03 o 19:50 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i prosze napisz w jaki sposób odniosłam sie do Ciebie i w jaki sposób wrzuciłam "wszystkich do jednego worka". Wydaje mi się że trochę chyba wyolbrzymiłas moją wypowiedź, bo w żaden sposób nie wypowiedziałam się o Twojej sytuacji, a o osobach, które nie chcą pracować, a mogłyby. Konia tez miała na myśli tych, którym się nie chce pracowac z lenistwa, a nie gdy wynika to z sytuacji przytoczonych przez Ciebie. |
|
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
Mam do nadrobienia 2 strony
a za chwile mamy brata TZ na nocleg, takze jutro ogarne![]() Chciałam tylko zdac szybko relacje z USG ![]() Robert zdrowiutki!! spał sobie smacznie i nawet ziewał...Spał wsparty na rączce ![]() Lezy glowka w dol i pan dr powiedział,ze juz sie nie obroci,bo za mało ma miejsca;] Pomierzony, orientacyjna waga to 1560gr (w czw.bedzie rowno 30tc). Wygladał slicznie wszyscy we trojke sie zachwycalismy hehe.Rączki zwiniete w piąstki (pewnie szykował sie juz na mnie na wieczór, zeby łomot spuscic jak zawsze )Jak tylko ogarne fotki to wrzuce tu...bo mamy buzke iiii...jajka no nie da sie ich nie zauwazyc hehekolejny filmik do kolekcji i znowu bedziemy ogladac kilka razy w tyg Sciskam i uciekam szykowac kolacje dla goscia;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj nie protestuje aby chodzic ze mna
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja pochlonelam wlasnie troche czekoladowych lodow
![]() Cytat:
Ja wiem jak jest z praca, jest ciezko znalezc, ciezko utrzymac. Ale sa ludzie, ktorzy prace znajduja szybko bez dobrego wyksztalcenia (jak np moj brat starszy ) a sa tacy co po kilku fakultetach latami pracy szukaja... chodzi o checi do pracy i te sprawiedliwosci - ze pracusie ktore musza na wszystko co maja ciezko zapracowac sa traktowane tak smao jak te leniuchy co bezczelnie zyja na koszt innych ludzi mimo ze zdolni do pracy sa i mogliby ja znalezc i nie mowie tu o szukajacych usilnie a nie mogacych sie nigdzie zaczepic a o takich co po prostu nie szukaja wcale, przekonani ze i tak nie znajda i ze w ogole po co sie stresowac, pracowac jak mozna zyc na koszt panstwa Tu w DE znam kobiete ktora zaszla w kolejna ciaze tylko po to zeby nie musiec wracac do pracy najlepsze jest to ze z ojcem pierwszego dziecka sie rozeszla, ale jak konczyl jej sie czas to poprosila go zeby jej dziecko zrobil
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
a my nie wiemy co z imieniem dla Synka miał być Patryk już na 100% ale jednak znowu myślimy, TŻ myśli nad Wiktorem (te imię podobało mi się bardzo kilka lat temu i tak chciałam zawsze nazwać Syna ale już mi to minęło) dziś jeszcze wpadło nam imię Igor i wkońcu sami nie wiemy jak będzie miał na imię.
Cały czas mówimy na niego "Orzech" i każdy znajomy czy rodzina tak samo nauczyli się od Nas zawsze pytają jak tam Orzech albo Orzeszek czuję, że jak się urodzi to dalej pozostanie Orzechem
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec mezus dostal zdjecia z pomiarami tylko
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam tylko ,że nie lubię jak ktoś mi zarzuca ,że generalizuję, bo nie piszę o wszystkich , tylko o osobach , które znam i wiem ,że mają takie a nie inne podejście. A jeszcze jak tak patrzę na to, co napisałaś to fragment pogrubiony tez by można podciągnąć pod wrzucanie wszystkich zaciążających po dostaniu pracy do jednego wora, a pewnie nie wszystkie robią to specjalnie.Więc sama widzisz ,że trudno się ustrzec generalizowania. Dla mnie koniec tematu, bo bardzo ciężko takie sprawy roztrząsać w formie pisanej, łatwo powstają nieporozumienia , a to jest niepotrzebne.Spokój w ciąży, bardzo ważny jest .
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
W te sobote odbieramy wozek z mezusiem
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutno mi sie zrobilo jak to napisałaś, bo wydaje mi się że nie generalizowałyśmy tylko opierałyśmy sie na znanych nam przypadkach. Ja tez na studiach ciężko pracowałam i wiele osób mi sie dziwiło, że byle jaką pracę dorwałam. Bo one wolały "wykorzystać możliwości jakie daje państwo". A ja się cieszyłam, że mogłam zarobić, mimo iż praca nie była szczytem marzeń.Oczywiście że sa sytuacje kiedy pracy nie można dostać, choćby człowiek chciał, ale wtedy trudno by było mieć pretensje do kogos kto chce ale nie ma możliwości.. Nie rozumiem dlaczego odbierasz to personalnie skoro wypowiadałyśmy sie o zupełnie innych przypadkach. Ok, ja też zamykam temat, bo nie ma co roztrząsać i denerwować się. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-03 o 20:04 |
|
|
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to mówi mój tż , niech każdy dba o swój t.....k a wszystkie t...ki będą zadbane. |
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bede juz go miala w domu i bede symulowac po mieszkaniu jazde furka Cytat:
jak ma sie ambicje to zrobi sie wiele zeby dojsc do swoich celow, dla mnie to piekna cecha i uwazam ze naleza Ci sie brawa
||
|
|
|
#2451 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Dostałam dostęp do maila i trochę sobie Was pooglądałam wszystkie tak ślicznie w ciąży wyglądacie, że się napatrzeć nie mogę ![]() jak tylko załatwię zdjęcia ze świąt, które robił teść, to też wyślę...bo niestety innych zdjęć nie mam...nikt mi nie chce robić ![]() Cytat:
Myślę, że tak jak dziewczyny pisały Twoi rodzice mają jednak powód do tego, żeby trochę się martwić czy ta decyzja jest słuszna, ale myślę że jeśli Ty jesteś pewna, że chcesz z nim mieszkać to nie powinni Ci tego zabraniać i pewnie się z tym pogodzą. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
plus tego szpitala to oprócz dobrych opinii to dojazd...mam do niego 5 minut samochodem...do innych szpitali musiałabym już trochę dojechać, a jeszce jak by mi przyszło stać w korkach... Mam krótką i miękką szyjkę i bałabym się że mogę nie zdążyć ![]() Chyba jednak zaryzykuję i pozostanę przy tym szpitalu bez znieczulenia. Mają tam niby wannę ( nie do porodu tylko do uśmierzenia bólu) i podobno jakieś urządzenie z elektrodami, które się podłącza i to niby też uśmierza ból ale to za dodatkową opłatąCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:a do imienia Robert mam sentyment
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
No pyszny pyszny
ale jednak nie zjadłam nawet pół podjadłam migdały i zaraz zrobię coś na kolacje sama jeszcze nie wiem co, a póki co idę zrobić kanapki TŻ do pracy
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo wiesz flanelka supr chłonie wodę, jest delikatna, jak dziecku się jakiś srutek zdarzy to ręcznik można uratować, flanelkę łatwiej wyprać, szybciutko schnie, a jak się ma dziecko w zimie to już zupełnie to jest na rękę, bo ręcznik schnie długo....a jeszcze jak smarowałam Małą oliwką to wtedy nadmiar "odsączałam" flanelową pieluszką
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-03 o 20:13 |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc zgadzam się, statystycznie gdzieś ludzie cwani są, pewnie i między ciężarnymi bezrobotnymi, może i wśród ciężarnych na l4. Wynika to i z logiki i z prawdopodobieństwa. Ale uważam, że żadna z nas nie powinna się złościć czy ich oceniać bo musiałaby robić to na konkretnym, pewnym przykładzie, a pewności nie można mieć nigdy. Nie ma sensu zakładać, że znamy taką osobę, a nerwy na grupkę, która "zapewne gdzieś istnieje" też w sumie są bezsensowne, bo może to być sztuk 5, czego budżet nie odczuje, a może być 500 000. Nigdy nie wiadomo jak to do końca jest, więc po co tracić nerwy a i ryzykować, że się kogoś obrazi? |
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, ze mam praktycznie wszystko juz dla malej?
Maz przywiezie jutro dostawke do lozka, ten wozek odbierzemy, w tym tygodniu przyjda jeszcze paczki z rzeczami dla Juleczki i jestesmy gotowi 23 stycznia idziemy do szpitala na wieczorek informacyjny z oprowadzaniem po salach itp i wtedy bedziemy sie meldowac do porodu i wtedy dopiero wypytam co potrzebuje wziac ze soba do szpitala, wiec dokupie - ale podejrzewam ze jeszcze tylko te nieszczesne koszule, szlafrok (bo w moj juz sie nie mieszcze ) i papcie
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka gratuluję udanej wizyty!
super że wszystko w porzadku!
|
|
|
|
#2458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Idzie na noc...
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego - wlasnie to jak jest wie tylko osoba, ktorej sytuacja dotyczy ja nikogo nie rozliczam z jego zycia, ale wiem ze takie sytuacje czesciej lub rzadziej ale maja miejsce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

)
no nie da sie ich nie zauwazyc hehe
najlepsze jest to ze z ojcem pierwszego dziecka sie rozeszla, ale jak konczyl jej sie czas to poprosila go zeby jej dziecko zrobil 

wiec mezus dostal zdjecia z pomiarami tylko 

!!!

ale to za dodatkową opłatą
klask i: