Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 22:06   #2431
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ja co chwila zerkam w lustro- opadł czy nie opadł.... na wkładce: "będzie czop czy nie będzie czop" wstaję - "pójdą wody, czy nie pójdą?" jakaś paranojaaaaa
Agatku jak będziesz po terminie tyle dni co ja, czego Ci nie życzę, to będziesz marzyć żeby Cię te wody odeszły
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:08   #2432
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
ja co chwila zerkam w lustro- opadł czy nie opadł.... na wkładce: "będzie czop czy nie będzie czop" wstaję - "pójdą wody, czy nie pójdą?" jakaś paranojaaaaa
schizy masz?? znam to

Cytat:
pewnie, libacje są, nie ma co

oooooooo nieeee!! Tylko nie to!! już mam dość rycynki w dzisiejszym dniu!
No ale jak trza to trza... no to po kielunku rycynki za czwarteczek!

to może czy na pewno?!!

ej Ty się nie wygłupiaj i nie wchodź w paradę Inutil
Biorę 18.01 i a kysz, mój termin ma być

Rycynki, nie pijam

Idę już, nerwy mnie zaczynają łapać już pyska wydrzeć miałam na tz ale przecież on tak grzecz(sz)nie leży idę się wyluzować chociaż troszkę przed jutrzejszym buziaki babeczki.

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2012-01-03 o 22:17
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:14   #2433
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
w ostatnią środe mi pisała że we wt po tym jak pisała do nas, miała jeszcze oxy ale nic nie dało.... za to później wieczorem dostala strasznych bóli bo... odkleiło się łożysko i dziecko miało tachykardię
stąd też cc w 10 min zaczęli robić
a N1kotynka wylądowała do OIOmie przez swoją cholestazę na całą noc po porodzie. A mała była na obserwacji wtedy i dop nast dnia ją zobaczyła
w pt juz było wszystko ok i była na normalnej sali 3os z małą i w sumie z smsów wyglądało że jest już dobrze i nie ma się czym martwić
i od tamtej pory cisza
Oj no to kolorowo nie było niestety, ale miejmy nadzieję, że wszystko u nich dobrze
Stary 2012-01-03, 22:14   #2434
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Inutil a on co na to?? chętny?? gotowy na wyzwanie?
nie interesuje mnie jego zdanie ale jak mu powiedziałam, to stwierdził, że idzie pobiegać

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam do końca
Ależ to było ciężkie nadążyć...
Wczoraj po lekarzu ( w trakcie wizyty u cioci) wylicytowaliśmy ŁÓŻECZKO
Mam nadzieję, że złego interesu nie zrobiłam

A na wizycie co?
Leki odstawione od wczorajszego wieczoru. Pochwała ogromna za badanie na czystość pochwy i nie wyhodowano paciora
Pytam kiedy będzie usg, a lekarz mi, że jak mnie będzie do szpitala przyjmował.
Ostatnie (mam nadzieję) badania mam wykonać w czwartek na mocz, morfo, hbs i hiv. Wizyta za tydzień - w poniedziałek o 15:00. Znowu nie było miejsc już, no ale... znajoma kobitka na rejestracji
Ogólnie ciśnienie 120/80. Ale o wadze to już w k. napisałam, bo tu wstyd
A i zacząć się może w każdej chwili
Jak sobie przypomnę co miałam jeszcze napisać to dopiszę
no to super, że ok. Łóżeczko świetne no i cena dobry interes
Stary 2012-01-03, 22:17   #2435
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
hej mamuski
Ja po wizycie, troche jestem przerażona bo szyjka sie skróciła, mała pcha sie do wyjscia i wszystko wskazuje na to ze bede mamą styczniową a nie lutową Malutka waży 2700, wszystkie przepływy są ok, łozysko 2 stopnia, a najprawdopodobniej to wypychanie ktore czuje, to sa wlasnie skurcze

17 stycznia mam przyjsc na ktg, o ile dotrwam no i 31 niby ostatnia wizyta ale doktor stwierdził ze chyba predzej sie na porodowce spotkamy

Tz przestraszony, bo on myslal ze skoro mowili od poczatku ze 5 luty to 5 luty i nie ma opcji inaczej musialam go uswiadomic ze nie zna dnia i godziny
Haniula no to byle do lutego, chociaż w jak urodzisz w styczniu to też będzie ok.
Stary 2012-01-03, 22:18   #2436
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Boroo piękne łóżeczko super, że po wizycie jest wsio ok!!

No... to teraz na którego Cię wpisać? Kiedy rodzisz? dogadałaś się z dzidkiem w tej sprawie??
ojej
powiedz mamusi, że Ty się na świat nie pchałaś! i dlaczego nie mogłaś być chłopcem!
My ciągle umówieni na 21 stycznia od pierwszej wizyty, usg itd
Robiła mnie 9 lat :/ I tak poza tym to miałam się nazywać... augustynek
Wtedy bym chyba została seryjnym zabójcą
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
za łóżeczko i jaka cena
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
za fajne i tanie łóżeczko
i za udaną wizytę
Dziękuję
Fuksem wzięłam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:21   #2437
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Magda 30km to nie tak daleko, w razie w gdyby TZ nie było ktoś rozumiem jest postawiony w gotowości???
Jej podziwiwm Cię za ten olejek
hehe poszlo jakos ciekawe czy warto bylo. Mam nadzieje, bo wiele stresu mnie to teraz kosztuje- czy malej nie zaszkodzilam przede wszystkim

Cytat:
Obstawiamy dalej... wolne daty od: 9-13.01 i 15.01-20.01

czubasek bo mam straaaaaachaaaaa tak jak każda z nas ja tam od 6.01 zamierzam spacerować itp itd, co by na 8 wykluć moją niespodziankę! ciekawe czy mi się uda... ale do 6 jest jeszcze mnóóóóóóóóstwo czasu!!!!!!!!!
Agatku ale Ty nie wzielas pod uwage mam przeterminowanych! przeciez jest jeszcze Nawojka, Kasikzaki, Aga_tka, no ja tez wiec te terminy to chyba musisz pozmieniac, bo jakby nie bylo my jestesmy pierwsze w kolejce na liscie, a nie tu ze swoja lista sie wladowalas

p.s. do 6 to kochana wlasciwie zostaly 2 dni wiec nie mnóóóóstwo czasu tylko (powtarzam) zostaly 2 dni

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
26.01. to mój termin ale od czwartku odstawiam leki i zwiększam aktywność więc może urodzę wcześniej Bać się nie boję, póki co, zobaczymy co będzie dalej
no zobaczymy, im blizej tym wiekszy strach

a ja mam chyba skurcze, tylko, ze przybieraja na sile wzielam no-spe, polezalam w wodzie i nie przeszly

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:21   #2438
Mijus
Rozeznanie

Można się posikać ze śmiechu jak się Was czyta
Ja właśnie z kubkiem ciepłego mleka z miodem próbuje się wyciszyć przed snem , a tu nic z tego

Cytat:
No, matka mi do dziś wypomina: "Jak cię rodziłam to mi oczy krwią zachodziły!"
O mać kurka

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a za nami właśnie pierwsza kąpiel, Michasiowi nie bardzo sie podobało ale wiedziałam ze tak będzie bo w szpitalu przy kąpieli też płakał ale najważniejsze że pierwszy raz za nami oliweczką go nasmarowałam, ubrałam, nakarmiłam troche butlą troche cycem i właśnie usnął na moim ramieniu
Gratki za kąpiel i udane karmienie
Stary 2012-01-03, 22:24   #2439
kropeczka1984
Rozeznanie

Dzisiaj nadrobiłam Was prawie 30 stron!!! Oszalałyście kompletnie

Czubasek trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Neska gratuluję zdjęcia aparatu i współczuję pierwszej nocy z aparatem retencyjnym Mi było z nim baaardzo ciężko

Anankee gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Wolę w drugą strone - panie podpisuj że zdałam i wieź na porodówkę bo wody odchodzą
:brzydal :
To może weź od razu na egzamin torbę do szpitala?

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
co do majtek jednorazowych sa mega zanizone;/ ja mialam XL i byly za male nie ubralam;/
Ja wczoraj przymierzyłam moje majtasy w rozmiarze 38-40 i są na styk a w nogach to nawet troszkę cisną... A noszę normalnie 36 :/

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Kochane, co myslicie o tej poscieli ????
Piaskowa w zyrawke (o ile Agawoo mnie nie zbije)
Pościel ładna Ja kupowałam 2-elementową za 30 zł i jestem zadowolona

Cytat:
mamuski ktore planuja kupic laktator.. mam aventa za 170zl i jest do du** jak dla mnie dzis tzt kupil mi cos takiego za 10zl i wlasnie sie wydoilam i jestem mega happy http://allegro.pl/sanity-odciagacz-p...013349458.html

Ja planowałam licytować jakiś używany elektryczny, ale dostałam od siostry jej stary ręczny, bardzo podobny do tego, który polecasz i mam nadzieję, że wystarczy

Cytat:
Zamowilismy materacyk, z grubej rury polecielismy i Nietopek bedzie spal na lateksowym Doimy tesciow Zawitkowski bylby dumny Moze chociaz ten materacyk go zmusi do odrobiny snu
Pokaż jaki Ja nadal nie mam materacyka i teraz chyba jednak też chcę lateksowy a nie pianka-kokos jak do tej pory myślałam

Jak już Was nadrobiłam, to napiszę co u mnie
Od pary dni mam wrażenie, że jestem jakaś otępiała :/ Normalnie idę z Mężulem ulicą i on coś do mnie mówi a ja nic nie rozumiem :/ Czuję się tak jakby życie toczyło się obok mnie :/ Mam nadzieję, że to przejdzie po porodzie.

No i też od paru dni dopadła mnie obawa, co będzie po porodzie. Strasznie zaczęłam się bać Czy dam sobie radę, czy będę wiedziała co i jak i czy w ogóle polubimy się z Wojtusiem... Samego porodu też się boję :/

Od rana przymierzam się do spakowania torby do szpitala, ale nadrabianie wątku zajęło mi tyle czasu, że torbę przekładam na jutro Tylko nie piszcie za dużo wieczorem
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:26   #2440
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
hehe poszlo jakos ciekawe czy warto bylo. Mam nadzieje, bo wiele stresu mnie to teraz kosztuje- czy malej nie zaszkodzilam przede wszystkim

Agatku ale Ty nie wzielas pod uwage mam przeterminowanych! przeciez jest jeszcze Nawojka, Kasikzaki, Aga_tka, no ja tez wiec te terminy to chyba musisz pozmieniac, bo jakby nie bylo my jestesmy pierwsze w kolejce na liscie, a nie tu ze swoja lista sie wladowalas

p.s. do 6 to kochana wlasciwie zostaly 2 dni wiec nie mnóóóóstwo czasu tylko (powtarzam) zostaly 2 dni

no zobaczymy, im blizej tym wiekszy strach

a ja mam chyba skurcze, tylko, ze przybieraja na sile wzielam no-spe, polezalam w wodzie i nie przeszly
no to moze ten olejek podziała

Boro fajowe łózeczko

mowie do TZ (Własnie z pracy wrócił) ze dzisiaj miałam lenia i nic nie zrobiłam a miałam posprzatac łązienke i prasowac a on do mnie "Ty mi tu zadnych sprzątań ani prasowań nie urządzaj, w zaawansowanej ciązy nie wolno!" hehe

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Neska gratuluję zdjęcia aparatu i współczuję pierwszej nocy z aparatem retencyjnym Mi było z nim baaardzo ciężko

)
retencję tą wyjmowaną mam juz od listopada (wtedy mi góre zdjęli) ale mnie to nie rusza tzn nie boli (moj tz za to jęczał w kółko jak miał to nosic- on tez miał aparat ale przed slubem jeszcze)
teraz mam na dół tylko retencję stałą-taki drucik od tyłu zębów przyklejony wiec tego prawie nie czuje....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:33   #2441
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

ooł... jak urodzisz dzisiaj jutro rano biegnę do apteki po ten olejek

dobranoc
Stary 2012-01-03, 22:34   #2442
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Aga_tka moj gin nawet na ktg nie dal mi skierowania, baran jeden a na IP nie pojade bo na pewno mnie zatrzymaja- u mnie w szpitalu sa takie zasady, ze jesli cos sie dzieje to Cie zatrzymuja. Nie chce lezec w szpitalu tego baaardzo sie boje. W czw mam ostatnia wizyte wiec zobaczymy co gin powie
No to do czwartku możemy zaczekać - ja mam jutro badanie ale moim zdaniem jak Ci gin nic sensownego nie powie, to lepiej leżeć w szpitalu mimo tego że szpital i nie ryzykować (ja poprzednio leżałam przez 2tyg - miało być 3dni ale nie puścili mnie już - i choć uważałam i nadal uważam że to było bez sensu, to dla bezpieczeństwa lepiej pocierpieć trochę )
Szczególnie że jak TŻ pojedzie do pracy to będziesz sama - lepiej w szpitalu nie sama moim zdaniem - chyba że pojedziesz czekać do rodziny?

Cytat:
więc tak:

3.01 Neska ......................... .....jak nie pyknie to 10.01
4.01 Inutil ......................... ....jak nie pyknie to 11.01
5.01 MissZuzia ......................jak nie pyknie to 12.01
6.01 wolne ......................... ???
7.01 Agatek/19mała83 ........jak nie pyknie to 14.01
8.01 19mała83/Agatek ........jak nie pyknie to 15.01

także 6,9,13, 16.... albo zapisywać się na luty!
A ja?? już dawno się zapisałam... ja chcę jutro... poza tym jest nas tyle, że i tak będziemy niedługo musiały po 2 na jeden dzień rodzić, więc zapisy też na popołudnie i przedpołudnie powinnaś robić

Cytat:
Czubasek a wiesz, ze porodowe dochodza nawet do 300?
ja mam takie twardnienie brzucha i przy tym napieranie na pi.pke regularne

Uska wspolczuje meki ze sciaganiem pokarmu, szkoda, ze laktator sie nie sprawdzil, ale dobrze, ze masz juz cos w zastepstwie
A przy tych Waszych skurczach to robi się Wam gorąco? bo ja się właśnie zastanawiam czy mi się trochę nie zaczęło - idę zaraz się kąpać coby sprawdzić
Bo mi wyjątkowo brzuch twardnieje tak że to czuję - od kilku dni już twardnieje sobie ale ja tego nie zauważam jak nie myślę, ale teraz się nie da nie czuć - nie boli, ale gorąco się robi strasznie....

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
co do laktatora to ja kupiłam ten (skoro za 10 zł go wylicytowałam) jak bedzie potrzebny lepszy to kupie wtedy a tak szkoda kasy wydawac jak nie mam pewnosci czy bedzie potrzebny
http://allegro.pl/nowy-laktator-lakt...956454784.html
ale u mnie wieje strasznie....
Ja mam ręczny z aventa od koleżanki (kosztował koło 100 jak sprawdzałam) i jest w miarę ok, ale i tak nigdy nie ściągnełam tyle co by dziecko wypiło nim... i też mi lepiej szło ręką - czytałam o tej metodzie w jakiejś mądrej książce o karmieniu - jak się nie ma obolałych brodawek to jest super metoda - na obolałe brodawki lepszy jednak laktator, bo nic nie uciska.... Z laktatorami to jest tak, że trzeba popróbować różnych ustawień na piersi i znaleźć najlepszą... i musi się zassać żeby działało, mi na początku potrafiło nic nie lecieć i nagle niechcący laktator mi się przesunął i leciało jak z kraniku

Cytat:
bojem sie wzielam pare minut temu no-spe, zobaczymy czy pomoze. jesli cos zacznie sie dziac to pewnie w nocy mnie obudzi

AgaMili tez mi sie tak wydawalo, ze powinni mnie kontrolowac, a oni nic. Ostatnia wizyte mialam 15grudnia w 37tyg, a teraz 5.01, 3 tyg przerwy miedzy wizytami w ostatnich tyg to duzo, tym bardziej, ze jedno dziecko juz stacilam. Moj gin jednak nie skomentowal tego
Ty nie bierz nospy, tylko skurcze prowokuj

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
Agatku czy mogę zarezerwowac sobie Dzien Babci ??
poprosze o wpisanie mnie na liste 21 stycznia
Nie rób tego dziecku - ja mam imieniny w dzień babci i zamiast dostawać prezenty musiałam składać życzenia babciom i na imprezach z tej okazji u babci pilnować rodzeństwa.... też mi frajda....

Cytat:
wiesz, 10 zł nie majatek... a nie mam pewności, ze bede miec pokarm i ze bedzie w ogole potrzebny. jak bedzie potrzebny to kupie porzadny. ten jest taki awaryjny...
Pokarm ma każda (tak piszą w mądrych książkach) - w razie potrzeby laktatorem/ręką/ssaniem dziecka można pobudzić produkcję mleka - ale nie każda chce karmić, więc nie każda to robi i wtedy zanika... Ja myślałąm że stracę pokarm bo mi małego karmili pierwsze dni mm a mi mówili że tak jest ok, ale się zaparłam i jak mi go tylko dali to nie dałam butli tylko pierś i się udało
Jak miałam okresy małej ilości mleka w stosunku do potrzeb, to po prostu przystawiałam małego częściej i się mleka narobiło więcej już następnego dnia...
A laktatora używałam tylko wyjątkowo, żeby sobie ściągać na wyjścia
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:34   #2443
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

retencję tą wyjmowaną mam juz od listopada (wtedy mi góre zdjęli) ale mnie to nie rusza tzn nie boli (moj tz za to jęczał w kółko jak miał to nosic- on tez miał aparat ale przed slubem jeszcze)
teraz mam na dół tylko retencję stałą-taki drucik od tyłu zębów przyklejony wiec tego prawie nie czuje....
No to dobrze masz Jak mi zdjęli górę na tydzień przed ślubem, to nie dość, że ze stresu spać nie mogłam, to jeszcze ten aparat mnie męczył i zrezygnowałam z niego na po ślubie Potem już było z każdą nocą lepiej
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:34   #2444
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a za nami właśnie pierwsza kąpiel, Michasiowi nie bardzo sie podobało ale wiedziałam ze tak będzie bo w szpitalu przy kąpieli też płakał ale najważniejsze że pierwszy raz za nami oliweczką go nasmarowałam, ubrałam, nakarmiłam troche butlą troche cycem i właśnie usnął na moim ramieniu [COLOR="Silver"]
pierwsze koty za płoty podziwiam za odwage ja to nie wiem jak długo bede zwlekala z pierwsza samodzielna kapiela no i gratuluje nakarmienia Michałka ciekawe jak po takim relaksujacym wieczorku bedzie spal

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Znów mam skurcze takie jak wczoraj, ale rzadziej

Poza tym mąż kupił mi poduszkę do karmienia tzn. takiego rogala
A tak poza tym, to czuję się sporo lepiej, a przed spaniem zafunduję sobie jeszcze napój majerankowy, bo podobno przez ten zatkany nos chrapię w nocy
garatuluje podusi
Bambusiek Ty uwazaj na siebie bardziej i odpoczywaj wiecej, bo inaczej naprawde urodzisz lada dzien.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja pierdziule, pojechałąm tylko na zakupy a tu 4 strony....
Kupiliśmy nianię z TT, kockl i 2 śliniaczki z Kubusia puchatka, koszyczki na pierdoły i szczotkę do butelek(chciałąm kupić taką zwykłą kuchenną ale w końcu wziełam tą z TT) no i z czego się najbardziej cieszę to kupiłąm pończochy uciskowe z scholla na opuchnięte nogi i miła mnie niespodzianka spotkała bo były za pół ceny a jeszcze tydzień temu nie
Kasik gratuluje udanych zakupów a te ponczochy to dobre? jeszcze do tego uciskowe? dziwne dkoro nogi sa opuchniete to takie trzeba nosic

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Czytam was od świąt, ciągle nie mogę nadrobić. Cytuję i cytuję a tu mąż mi juz kilka razy wyłączył komputer i wszystko zjadło Nie pamiętam co miałam pokomentować.

Nie wiem czy przegapiłam jakieś narodziny, jeśli tak to gratuluję

U mnie dzieje się średnio ciekawie, cały czas mam zmienne ciśnienie, ale z pewnością obniżone w porównaniu do tego przed ostatnią wizytą. Teraz doszło mi swędzenie, ale dzwoniłam już do lekarza i powiedział mi że to raczej od mojej opuchlizny a dokładnie zobaczymy na wizycie.

Teraz znowu nie mam czasu, ale niedługo postaram się pojawić.
Nadrabiaj kochana, nadrabiaj! bo jest co
p.s. nieładnie tak nie odzywac sie przez dluuuugi czas

Cytat:
Nadrobiłam do końca

A na wizycie co?
Leki odstawione od wczorajszego wieczoru. Pochwała ogromna za badanie na czystość pochwy i nie wyhodowano paciora
Ostatnie (mam nadzieję) badania mam wykonać w czwartek na mocz, morfo, hbs i hiv. Wizyta za tydzień - w poniedziałek o 15:00. Znowu nie było miejsc już, no ale... znajoma kobitka na rejestracji
dobrze,ze wszystko oki
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie miałam tego ktg, ciekawe czy będę mieć ... A mój tz dzwonil i relacjonuje mi że jutro poprasuje resztę ciuszkow a w czwartek złoży łożeczko. On chyba myśli że ja z dzidzia poza brzuchem wrócę

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 22:38   #2445
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
nawojka 2łyżeczki majeranku zalewasz wrzątkiem i parzysz, przelewasz przez sitko i dodajesz miodku i pijesz- a później do łóżeczka siup! mi się poprawiło po2dniach więc nie jest to ekspresowe ale działa wszystko dzięki raglrze

Cytat:
zlitujcie sie!! nie mam czasu nadrabiac;(

oczko mamy przecierac sola fizjologiczna a biegunke obserwowac;/ pilam kompot i jadlam gotowane jablka mam odstawic i obserwowac;/
Nie jest tak źle, dużo zdrówka dla Igorka
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
byłam u lekarza - Maluszek waży od 3,5 do 4 kg tak mniej więcej,rozwarcie mam prawie 2 cm więc mam czekac na poród,termin mam na 10 ale jezeli nie urodzę to mam skierowanie do szpitala na 17 dopiero.
Już chcę rodzic....
Ale duży chłopak też chcę rodzić
Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim, kilka miesiecy mnie nie bylo, ale na ta koncowke bardzo bym chciala z wami byc. Ktora ma na 26go stycznia? ja ciagle mam wrazenie ze zaraz ssie zacznie, chociaz to jeszcze 3 tyg... tez maci podobnie? boicie sie tak bardzo jak ja??
Misienka trzy tygodnie przed porodem też miałam wrażenie, że urodzę wcześniej, ja się boję, ale tego, że już jestem ponad tydzień po terminie...
Cytat:
A mnie dzis caly dzien mala tak meczy, napiera na szyjke i boliiii. juz nie wiem czy to skurcze czy cos? wlasciwie to od rana nawet zanim napilam sie tego olejku to juz tak pobolewal mnie brzusio, teraz tylko bole sa bardziej wyrazne. Zobaczymy co bedzie dzialo sie przez dzisiejsza noc. Przyznam szczerze, ze mam taaaaakiego lenia i nawet do konca nie chce mi sie spakowac torby
Pakuj tą torbę Madzia, może coś się rozkręca właśnie, jutro rano wchodzę na wątek i chcę przeczytać, że się rozpakowałaś
Cytat:
Kochane, co myslicie o tej poscieli ????
Piaskowa w zyrawke (o ile Agawoo mnie nie zbije)
Śliczna i cena jak za 6 elementową b dobra, ja za same poszewki i ochraniacz płaciłam 100zł.
Cytat:
Wiadomość odmałej stópki,co byście były z nią na bieżąco :

"ktg całkiem ładne, pojawiły się skurcze co 5-6 min i teraz debatują czy może mnie szybciej nie ciachnąć czy jednak czekać aż się bardziej rozkręci... już 3 razy miałam gmeranko przez niezbyt delikatną gin, ale następne będzie przez sexy lekarza, bo właśnie przyszedł na dyżur nie spamujcie miliona stron, pozdr"
No tak ułożenie pośladkowe, skurcze co pięć min a oni se debaty urządzają, a później wychodzą takie straszne rzeczy jak z Nikotynką
Stary 2012-01-03, 22:44   #2446
aga__tka
Zakorzenienie

może niech mi któraś wyśle na priv telefon co to jeszcze nie zamierza się rozpakowywać w najbliższym czasie - to dam znać jakby co... bo właśnie zaczynam minuty liczyć pomiędzy

A jeszcze do małej stópki chciałam napisać, że oni niby takie mniej delikatne badanie mogą robić celowo, bo wtedy się poród może od tego przyspieszyć - jutro chcę porozmawiać o tym z moją gin jeśli się te skurcze co mam teraz nie rozkręcą... Tylko że rzeczywiście nie wiem po co u niej to, skoro i tak ma być cc.... Ale z drugiej strony gdzieś czytałam, że potem wszystko lepiej jest jeśli cc jest jakby wynikiem naturalnego porodu (może się lepiej organizm przystosowuje do pozbycia dzidzi albo co?)

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2012-01-03 o 22:47
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:48   #2447
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
No to do czwartku możemy zaczekać - ja mam jutro badanie ale moim zdaniem jak Ci gin nic sensownego nie powie, to lepiej leżeć w szpitalu mimo tego że szpital i nie ryzykować (ja poprzednio leżałam przez 2tyg - miało być 3dni ale nie puścili mnie już - i choć uważałam i nadal uważam że to było bez sensu, to dla bezpieczeństwa lepiej pocierpieć trochę )
Szczególnie że jak TŻ pojedzie do pracy to będziesz sama - lepiej w szpitalu nie sama moim zdaniem - chyba że pojedziesz czekać do rodziny
w sumie masz racje zobaczymy. do czwartku jeszcze czas

Cytat:
A ja?? już dawno się zapisałam... ja chcę jutro... poza tym jest nas tyle, że i tak będziemy niedługo musiały po 2 na jeden dzień rodzić, więc zapisy też na popołudnie i przedpołudnie powinnaś robić
popieram: 2 na jeden dzien- rano i popoludnie

Cytat:
A przy tych Waszych skurczach to robi się Wam gorąco? bo ja się właśnie zastanawiam czy mi się trochę nie zaczęło - idę zaraz się kąpać coby sprawdzić
Bo mi wyjątkowo brzuch twardnieje tak że to czuję - od kilku dni już twardnieje sobie ale ja tego nie zauważam jak nie myślę, ale teraz się nie da nie czuć - nie boli, ale gorąco się robi strasznie....
robi sie goraco, jak zlapie bol

Cytat:
Ja mam ręczny z aventa od koleżanki (kosztował koło 100 jak sprawdzałam) i jest w miarę ok, ale i tak nigdy nie ściągnełam tyle co by dziecko wypiło nim... i też mi lepiej szło ręką - czytałam o tej metodzie w jakiejś mądrej książce o karmieniu - jak się nie ma obolałych brodawek to jest super metoda - na obolałe brodawki lepszy jednak laktator, bo nic nie uciska.... Z laktatorami to jest tak, że trzeba popróbować różnych ustawień na piersi i znaleźć najlepszą... i musi się zassać żeby działało, mi na początku potrafiło nic nie lecieć i nagle niechcący laktator mi się przesunął i leciało jak z kraniku
no to witaj w druzynie, bo ja tez taki mam. Zobaczymy jak sie sprawdza. Laktator, zeby dobrze ciagnal musi byc odpowiednio złozony

Cytat:
Ty nie bierz nospy, tylko skurcze prowokuj
wlasnie no-spę dobrze jest wziac, zeby sprawdzic czy to faktycznie skurcze. Jesli to bylby zwyczajny bol brzucha to powinien zelzec, badz wyciszyc sie. Tak pisaly mamu listop.-grud. kiedys czytalam/podgladalam ich rady

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 22:49   #2448
AgaMili
BAN stały

Właśnie sobie smsuje z żoną szefa . Pisze że tęskni za plotkami w biurze ze mną i że jakbym czegoś potrzebowała to może do mnie przyjechać . Super z niej babka i mimo różnicy wieku fajnie się z nią pracowało. Ma około 40-stki i dwóch synów (15 i 14 lat) i jest Hinduską.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie miałam tego ktg, ciekawe czy będę mieć ... A mój tz dzwonil i relacjonuje mi że jutro poprasuje resztę ciuszkow a w czwartek złoży łożeczko. On chyba myśli że ja z dzidzia poza brzuchem wrócę
No no pozazdrościć męża. Mój prasuje tylko swoje ubrania i to i tak dopiero od jakiś 2 lat bo wcześniej ja mu prasowałam ale się zbuntowałam i jego ciuchy z prania wrzucam mu do szafy a swoje i małej prasuje, taka jestem dobra żona. No ale Ty lepiej wracaj jeszcze w dwupaku
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
nie interesuje mnie jego zdanie ale jak mu powiedziałam, to stwierdził, że idzie pobiegać
Wystraszył się chłopak
Cytat:
żeby się rozkręciły
Cytat:
mowie do TZ (Własnie z pracy wrócił) ze dzisiaj miałam lenia i nic nie zrobiłam a miałam posprzatac łązienke i prasowac a on do mnie "Ty mi tu zadnych sprzątań ani prasowań nie urządzaj, w zaawansowanej ciązy nie wolno!" hehe

Mój by skomentował to "no" . Jedyne czego zabrania mi to odkurzania, dźwigania, wychodzenia samej z domu na dalsze wyprawy (typu jazda autobusem) oraz jeszcze jednej rzeczy...
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:50   #2449
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
ja też ja też!!!

no to po kielunku rycynki za czwarteczek
kur.wa jak nas jutro wszystkie nagle weźmie to każda sr.ać nie nadąży

ooo tak tak tak niech wkroczy tatuś syncia zobaczyć ostatni raz i może 'przypadkiem' odejdą Ci wody

Świece, ciemność i te sprawy, połóż się taka naga i rozkraczona... na pewno nie odmówi! Mój tak ostatnio się nie opierał

Cytat:
jak narysowane od linijki
No to super, ze masz teraz takie fajne ząbki

Cytat:
bojem sie wzielam pare minut temu no-spe, zobaczymy czy pomoze. jesli cos zacznie sie dziac to pewnie w nocy mnie obudzi

AgaMili tez mi sie tak wydawalo, ze powinni mnie kontrolowac, a oni nic. Ostatnia wizyte mialam 15grudnia w 37tyg, a teraz 5.01, 3 tyg przerwy miedzy wizytami w ostatnich tyg to duzo, tym bardziej, ze jedno dziecko juz stacilam. Moj gin jednak nie skomentowal tego
Magda zwariowałaś??? Po co Ci ta nospa ja na Twoim miejscu to już bym się pchała do szpitala na łeb na szyję, chcesz urodzić jak Cię TZ odjedzie??? Tym bardziej, że jesteś po takich przejściach, oj masz stalowe nerwy kobieto!!!!!
Stary 2012-01-03, 22:51   #2450
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

To sobie przypomniałam, że spytałam lekarza czy dziecko jest ogromne. A on mi powiedział, że po wyglądzie brzucha to raczej ogromne nie jest. I weź tu bądź mądrym hihi kiedy ja ciągle myślę, że jednak jest b. duży

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:52   #2451
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no ale Wam coś nie spieszno jest i się nie wpychata na siłę na listę, to co mi tam...
Cytat:
ehh no to będę musiała jechać z Wami na dwa baty tu są zakłady jak która czuje- chce rodzić którego dobra.. doba ma 24 h więc każda ma swoje 12 h do wykorzystania i ani minutki dłużej, bo wchodzi następna!

_________________________ ____

Jestem śpiąca i jakoś zesmutniałam
Teraz A. dostanie kasę to musi zapłacić za mieszkanie i mało co przeleje ehh, styczeń będzie bardzo słabiutkim miesiącem... jeszcze trzeba trzymać w razie co na bilet i dla położnej mieć odłożone... a gdzie tu laktator w razie co?? o monitorze oddechu nie wspomne- brak kasiory a raty nasze? a za tydzień to w ogóle jego wypłata będzie jedna wielka porażka- bo tylko urlop 15 eu/dzień strasznie się tym dołuję, skąd tu kasiorę wytrzepać

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:55   #2452
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
może niech mi któraś wyśle na priv telefon co to jeszcze nie zamierza się rozpakowywać w najbliższym czasie - to dam znać jakby co... bo właśnie zaczynam minuty liczyć pomiędzy

A jeszcze do małej stópki chciałam napisać, że oni niby takie mniej delikatne badanie mogą robić celowo, bo wtedy się poród może od tego przyspieszyć - jutro chcę porozmawiać o tym z moją gin jeśli się te skurcze co mam teraz nie rozkręcą... Tylko że rzeczywiście nie wiem po co u niej to, skoro i tak ma być cc.... Ale z drugiej strony gdzieś czytałam, że potem wszystko lepiej jest jeśli cc jest jakby wynikiem naturalnego porodu (może się lepiej organizm przystosowuje do pozbycia dzidzi albo co?)
Aga_tka wiec trzymam zeby poszlo a mozesz je opisac jak je czujesz, co ile minut i jak dlugo trwaja?

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Ja mam juz od ok. 19h co ok 10-8min, trzymaja jakies 45s jak zaczynaja sie to powoli zaczyna twardniec brzuch i bol wzrasta, az zlapie taki mocny, ze robi sie goraco i poca sie rece. Brzuch wtedy jest jak skała- uczucie jakby cos napieralo na szyjke i odbyt

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 22:58   #2453
AgaMili
BAN stały

Agatku główka do góry . Wszystko po kolei, najpierw zapłacicie to co musicie, potem jak coś zostanie to kupicie brakujące rzeczy. Laktator można kupić w aptece za 8zł, ja miałam taki po pierwszym porodzie, a monitor oddechu uwierz mi - zbędny wydatek, bardziej niania się przyda a może ktoś wam coś sprezentuje po narodzinach?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Magda, Agatka dajecie dziś . Prosimy o sms z porodówki
Stary 2012-01-03, 23:01   #2454
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja pierdziule, pojechałąm tylko na zakupy a tu 4 strony....

Kupiliśmy nianię z TT, kockl i 2 śliniaczki z Kubusia puchatka, koszyczki na pierdoły i szczotkę do butelek(chciałąm kupić taką zwykłą kuchenną ale w końcu wziełam tą z TT) no i z czego się najbardziej cieszę to kupiłąm pończochy uciskowe z scholla na opuchnięte nogi i miła mnie niespodzianka spotkała bo były za pół ceny a jeszcze tydzień temu nie
za zakupy
Cytat:
i ja chyba tez tak zrobie
tyle ze niane tez kupuje tesciowa i nie chce wybrac za drogiej,zeby nie wyjsc na dojarke

z materacykiem tez mialam opory, ale przyszedl tz, wzial laptopa, popatrzyl, poczytal i kupil lateksowy
No ale przecież ona chyba wyznaje zasadę, że im coś droższe tym lepsze, powie Ci później, że kazałaś jej kupić jakieś tanie gów.no
Cytat:
Nadrobiłam do końca

A na wizycie co?
Śliczne łózeczko i za wizytę.
Stary 2012-01-03, 23:02   #2455
AgaMili
BAN stały

Nawojka wyślij mi na pw Twoj nr tel bo w klubie nie ma a chciałam sobie w razie czego kogos z uk nr zapisac.

Ide po kanapke z tuńczykiem.
Stary 2012-01-03, 23:03   #2456
*Agatek*
Zakorzenienie

Idę spać, bo dziwnie się czuję i zmęczona jestem niby czym leżeniem w łóżku, jedzeniem i piciem? czas położyć się na prawy boczek bo mnie już lewy boli strasznie od tego dzisiejszego spamowania z Wami

Dobranoc maleńkie

Agatka i Madga dajecie dziś w nocy - już Wam pozwalam no tylko ja śpię do 13-14 stej i w razie co nie piszcie do mnie, bo ja przypóźnawo mogę zdać relacje

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Mój by skomentował to "no" . Jedyne czego zabrania mi to odkurzania, dźwigania, wychodzenia samej z domu na dalsze wyprawy (typu jazda autobusem) oraz jeszcze jednej rzeczy...

to rób to jak on nie widzi... z cichacza!

Cytat:
nr tel masz w k. i masz do wyboru do koloru
Cytat:
Magda zwariowałaś??? Po co Ci ta nospa ja na Twoim miejscu to już bym się pchała do szpitala na łeb na szyję, chcesz urodzić jak Cię TZ odjedzie??? Tym bardziej, że jesteś po takich przejściach, oj masz stalowe nerwy kobieto!!!!!
kochana jeśli nospa nie pomoże, to znaczy, że to prawdziwe skurcze, których nie da się już ujarzmić...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:04   #2457
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
To sobie przypomniałam, że spytałam lekarza czy dziecko jest ogromne. A on mi powiedział, że po wyglądzie brzucha to raczej ogromne nie jest. I weź tu bądź mądrym hihi kiedy ja ciągle myślę, że jednak jest b. duży
nie, nie, nie nieprawda, ze wielkosc brzucha mowi o wielkosci dziecka. Ja mam brzuch w obwodzie 93-94 juz teraz a dziecko 3 tyg temu wazylo trocje ponad 3kg, wiec teraz jak nic 3,5kg i mam nadzieje, ze nie wiecej, bo jak ja je wypchne

Cytat:
eh co ma byc to bedzie. narazie czekam

04.01.2012r.

Stary 2012-01-03, 23:05   #2458
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
No i bardzo dobrze, trzymaj się kochana dasz radę i jeśli to już to powodzenia trzymam kciuki
Stary 2012-01-03, 23:06   #2459
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

Kasik nie doczytalam, ze mama ma wyjezdzac za 5 dni, a nie mozna zalatwic, zeby jeszcze pare dni dluzej zostala? Wiem co czujesz- chcialoby sie jak najszybciej urodzic, bo czas goni
Niestety sie nie da bo chodzi o pracę. Mama przyleciałą na Święta i zostawiła wszystko, całe "roczne zamknięcie" i teraz do 10ego musi z tym zdążyć niestety

Cytat:
Kasik gratuluje udanych zakupów a te ponczochy to dobre? jeszcze do tego uciskowe? dziwne dkoro nogi sa opuchniete to takie trzeba nosic
To są takie specjane "maternity compression knee highs". Czy dobre to nie wiem, jeszcze nie sprawdziłam ale w szpitalu u nas też dają podobne ale grubsze i białe. A te są jak normalne pończochowe.
Edit.
One ponoc nie pozwalają na zatrzymywanie sie wody

O takie

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-01-03 o 23:08
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:07   #2460
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Pościel ładna Ja kupowałam 2-elementową za 30 zł i jestem zadowolona
przejrzalam komentarze i mieli duzo o tym, ze jakosciowo bardzo dobre
chyba sie zdecyduje
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
Pokaż jaki Ja nadal nie mam materacyka i teraz chyba jednak też chcę lateksowy a nie pianka-kokos jak do tej pory myślałam
o taki
ale gdyby nie tz i to,ze tesciowie do najbiedniejszych nie naleza,to pewnie nigdy bym sie nie zdecydowala
a tak to w sumie moze zostawie na nastepne dzieciatko, bo ma 10 lat gwarancji
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
Jak już Was nadrobiłam, to napiszę co u mnie
Od pary dni mam wrażenie, że jestem jakaś otępiała :/ Normalnie idę z Mężulem ulicą i on coś do mnie mówi a ja nic nie rozumiem :/ Czuję się tak jakby życie toczyło się obok mnie :/ Mam nadzieję, że to przejdzie po porodzie.
oj, wiemy,wiemy, o co chodzi
nie jestes w tym sama

Cytat:

Śliczna i cena jak za 6 elementową b dobra, ja za same poszewki i ochraniacz płaciłam 100zł.
wlasnie ta cena mnie skusila

ech, jestem po kapieli, tz mnie wypeelingowal, wysmarowal oliwka i zalaczamy sobie filmik
tak wiec jutro nadrobie dokladniej, a nie tylko na swoje poodpisuje jak brzydal

Agatku
, sciskam i tule i glaszcze. Jakos sie ulozy. Musimy myslec pozytywnie. Mnie ten doluje,ze za nic nie placimy ze swojego,tylko doimy. Tak bym chciala miec swoj pieniadz, zeby chociaz cos malego moc kupic od siebie bez zastanawiania sie, jak zareaguja Rodzice i tesciowie. Pozytywne myslenie na Nowy Rok !!!! Damy rade. Jak poczatki sa trudne,to podobno pozniej jest lepiej

Dobranoc, Brzuchatki i Mamusie-juzBezBrzusie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości