|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |||||||||
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Twój to cycoholik jest ![]() Ta w słoiczku ma. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Natko nie chodziło mi o tym glutenie czytać, bo to znam, tylko konkretnie o te kaszki w słoiczkach, czy je też trzeba wprowadzać jak jabłko - najpierw 2-3 łyżeczki, potem stopniowo coraz więcej. Czy mogę dać od razu więcej. Cytat:
Z maxi cosi to akurat chyba jakieś inne widziałam, tobi czy jakoś tak. Na tą glowę nie zwracałam uwagi wcześniej, ale dzięki za podpowiedź, na pewno zwrócę. Mają 4 gwiazdki, podobnie jak chicco w tych testach bezpieczeństwa. a te Twoje ile? Cytat:
Czyli mój śpi najkrócej i najgorzej, co zrobić. Cytat:
![]() A planujesz wprowadzać od 6 mc - w sensie od skończonego czy od początku 6 miesiąca? Cytat:
Pytałam pediatrę, kazała podawac jabłuszko i marchew, ale nie ze słoiczków. Cytat:
A czemu chcesz kleiki? Ja myślę o kaszce.
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu nie chodzi o to, ze je chcę, ale zastanawiam się czy w zaaferowaniu jakie mi towarzyszy przy każdej wizycie nie pominęłam jakiejś informacji odnośnie innych wizyt. Może są jakieś w zalecane dla dobra dziecka- a akurat lekarz u którego byłam nie był zbyt rozmowny. Jedyne co powiedział to rozebrać , przytrzymać i " jest ok"... Cytat:
![]() A sposób super serio ![]() ![]() Kurcze - nie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aaa czemu?? boi się? bo u nas to mąż właśnie wymyślił ![]() a właśnie- jak jadłam jabłko dziś to dałam małej do polizania- ale mlaskała ![]()
![]() |
#4624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem... może powinnam przejść na mm..? Dziś podaliśmy mu na próbę czy w ogóle chwyci smoka... i bardzo ładnie wypił, a przy piersi się krztusi ![]() Ja bym bardzo chciała, żeby butla była ostatecznością... boję się, że młody jednak już nie chce cyca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
A u lekarzy nie możesz karmić piersią? Mnie denerwuje jak ktoś nosi Franka nieprawidłowo, a nie że nosi. ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój 4 miesięczny waży niewiele więcej. Piotruś to chyba przodownik wagowy na naszym wątku :brawo:. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do jabłuszek rzecz jasna, padam na nos i nadrabiam jakoś tak bez sensu i piszę bez ładu. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Natka w ogóle na stronie tej bobovity inaczej piszą niż w hippie o wprowadzaniu smaków, hipp zaleca by przez 5 dni wprowadzać na początku nowe smaki i jak ok, to dodawać nowy składnik, a na bobovicie, że to bez sensu, żeby lepiej podawać każdego dnia inne, bo tak dziecko łatwiej uczy się smaków. I bądź tu mądry.
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4627 |
kosmitka
|
U mnie tych karmień piersia wychodzi ok 11. A te kleiki to ze względu na gluten czy po prostu zalecenie lekarza?
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja będę robić jak hipp mówi ![]()
![]() |
#4629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kleik to zalecenie lekarki. Nie wiem czym się kierowała, ale jej akurat ufam. Leczyła mnie kiedy byłam dzieckiem, ma ponad 30-letnia praktykę, więc planuję trzymać się jej zaleceń. Tym bardziej, że sporo biegamy po lekarzach i każdy mówi coś innego, do tego różne informacje w książkach i necie. Z tego wszystkeigo można oszaleć ![]() Ale swoją drogą ciekawe, że każdy lekarz ma na wprowadzanie nowych pokarmów swoją teorię i że to się tak wszystko różni ![]()
![]() |
#4630 | |
kosmitka
|
Cytat:
Tych 3h zazdroszczę, ale snu najbardziej!
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||||
Zadomowienie
|
hej hej
![]() my dziś poza domkiem. wybraliśmy się na wyprzedaże..ale po paru sklepach brakło mężowi chęci a Sarze cierpliwości ![]() ![]() ![]() bo narazie najlepiej mi się kupuje zabawki dla Sary ![]() macie jakieś fajne wypróbowane zabawki?? którymi Wasze maluszki chętnie się bawią..albo fajnie z zaciekawieniem reagują?? Cytat:
mam nadzieję,że u ciebie to chwilowe..i będzie lepiej. spróbuj ściągnąć i zobaczysz ile masz pokarmu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja się zagłębiam w lekturę... i chce cosik mojemu dziecku dodać do diety..narazie przechodzę z polskiego bebilonu na jego odpowiednik tutejszy...aptamil. mam problem..bo ten sam skład itd. a dawkowanie inne podane.. ale chyba będę podawała jak bebilon.. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Bartus po spacerku obudzil się o 15:30 i mówię do meża żebyśmy teraz już nie dali mu spać do wieczora bo w nocy nie będzie spał, poszłam z psem na spacer, wracam a Bartuś śpi u męza na rękach, poprostu odjechał
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do niewyspania to ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj biedny się musial wystraszyć tą karuzelą, ale mamusia nie chciała przecież ![]() I jak tam już się uspokoił? trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() ja karmiłam miesiąc piersią i okres dostałam po miesiącu od odstawienia małego czyli dokładnie 2 miesiące od porodu Cytat:
![]() Cytat:
a o co chodzi z tym ręcznikiem, bo chyba przeoczyłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Ancia- z drugiej piersi nic nie leci jak karmię
![]() ![]() Danika - ja bym poszła do lek. z tym brzuszkiem. Miesiąc temu nasz mały tez się tak meczyl, że miałam pobudki co godz. lub nawet co pół. Wymieklam, bo wstawanie co 2h to jeszcze oki, przyzwyczailam się ale to już było przegiecie. Dostalismy Rp na syrop robiony w aptece, za całe 5zł: D, ten z papaweryna i była super poprawa - czyli znów pobudki co ok 2h ![]() ![]() Martusiaa- po kapieli mały jakoś zasnal i uwaga, Ancia nie czytaj ![]() ![]() ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-01-04 o 00:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Hihi
![]() właśnie się karmimy po 4h snu ![]() ![]() ![]() Cotka, a u Ciebie znów ciężka noc? ¿ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mój mały dziś wydłużył godzinę snu i zamiast o 5 wstał na jedzenie o 6 ![]() Archi super że mały pospal aby tak dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
powodzenia z tym drugim lekarzem dzis ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() idziemy za tydzien na szczepienie to juz przetrzymamy bo nie chce jej ciągnać do przychodni bo mi złapie znów jakis katar.... super, ze mieliscie dobrą nockę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mogę czytać, bo miałam tylko 2 pobudki w nocy a trzecią o 6.30 ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Męczy mnie te wprowadzanie jedzenia, i chcialabym i boję się. Jak lekarka kazała wprowadać jabłko i marchewkę, to tylko na tym mam poprzestać? A dokładnie to kazała z marchewki sok tylko, nic nie mówiła o normalnej marchewce. A ja mam wrażenie, że po tych jabłkach jakby mlody lepiej śpi. I temperaturę w pokoju na noc obniżyłam.
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, głowa mnie boli już od 4rano-to chyba z tego nadmiaru snu ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
To już chyba nie podlega pod matkę wariatkę tylko jakąś matkę mega oszalałą ![]() Tak jak mooonik pisała - wg mnie ta opcja hippa jakoś taka bardziej logiczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wyczynu. Franka gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||
Zadomowienie
|
![]()
Dzien dobry
![]() My jeszcze z lozka ....jak czytam o pobudkach waszych to chyba musze przestac narzekac... ![]() Cytat:
Danika nam przy przechodzeniu z piersi na mm i bolach brzuszka takich jak opisalas..baaardzo pomogl probiotyk.w aptece bez recepty sa,wogole nie sa szkodliwe .zawieraja ogrom kultur bakterii i to reguluje Cytat:
![]() |
#4643 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ładny wynik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam gdzieś (nie wiem już teraz gdzie), że przez pierwsze dwa miesiące nie wolno dać więcej niż 2-3 łyżeczki bo to chodzi o tą zawartość glutenu (na początek tylko 2-3gramy), a po tych dwóch miesiącach takiego podawania to można już bez ograniczeń. Kurcze najlepiej byłoby się dopytać jakiegoś specjalisty chyba ![]() ![]() Ja chyba będę czasami obiadki dawać bo Szymon też duży chłop i wiecznie głodny ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- I dzien dobry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4645 | ||||
kosmitka
|
Cytat:
A do ortopedy idziesz ze swoim kręgoslupem? Lepiej się czujesz? Cytat:
![]() ![]() Ja też sobie o tym marzę. Cytat:
![]() Cytat:
A z tym glutenem to mnie nie rozumiesz, mi chodzi o to, ile jest glutenu w kaszce na dobranoc, którą można podawać od 4 miesiąca. Czy w całym słoiczku są właśnie te 2-3 gramy. I czy takie kaszki też wprowadza się etapami jak jabłko czy od razu można dać więcej? ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- MałgosiaM8 zapomniałam Ci napisać, że wczoraj mi się śniłaś ![]() ![]() Szał jakiś.
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
mamy probiotyk, dicoflor...ale jakos nic nie pomaga na razie, Pewnie musi z tego wyrosnąć niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dzięki dziewczyny za odp odnośnie okresu po przejściu na mm. My przeszliśmy na mm 13 grudnia i jeszcze okresu nie dostałam ![]() U nas dzisiaj była masakra w nocy - Zuzia obudziła sie o 00.30 z takim mega krzykiem że to było coś strasznego. Bolał ją brzuszek i dopiero sab simplex pomógł, uspokoiła się, zjadła nieplanowaną porcję mleczka i usnęła No i kończymy dzisiaj 4 miesiące ![]() ![]() Jutro idziemy na szczepienie i jak pani dr nie będzie miała nic przeciwko (a jak będzie miała to i tak jej nie posłuchamy) to próbujemy jutro marcheweczki ze słoiczka ![]() I ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- A i jeszcze ostrzeżenie ( pewnie tego nie robicie, ale napiszę - może komuś się przyda) Z racji tego ze na dworze nie ma mrozów i jest bardzo dużo wirusów lekarze ostrzegają przed całowaniem maluszków w usta, braniem smoczków do buzi i próbowania mleka z butelki - muszę się przyznać że niestety cały czas to robiłam ale póki co żaden wirus nas nie dopadł i tfu tfu oby tak dalej było |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że powinien przepisać, chociaż teraz są jakieś cyrki z tymi receptami ![]() Cytat:
A co do reszty pytań to naprawdę nie wiem ![]() Ja planowałam przez dwa miesiące dawać tylko te 3 łyżeczki codziennie a potem już bez ograniczeń ale juz sama nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() martunia, indygo ale ten czas leci, gratulacje ![]() natka ![]() U nas problem z jedzeniem ciąg dalszy ![]() Nawet w nocy połyka powietrze albo zapomina o oddychaniu i krztusi się ![]() ![]() Ręce i cyce opadają... Tak bardzo chciałabym jeszcze karmić cycem...a nie mam w nikim wsparcia. Mój ojciec dzwoni co kilka dni z pytaniem czy już przeszłam na mm (martwi się o mnie , bo już ważę mniej niż przed ciążą a u mnie problemy z wagą powodowały kiedyś poważne problemy zdrowotne) Tż chyba też wolałby przejście na butlę... uważa, że to tylko moja ambicja na to nie pozwala ![]() Normalnie chce mi się ryczeć ![]() Młody ćwiczenie jak na razie znosi dzielnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry w ten zadżumiony dzień, masakra jak dziś brzydko i leje i wieje i w ogole fuuuu
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i jak nocka? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja polecam tutaj http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...n.html?start=1 dużo o rozszerzaniu diety jest ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.