Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-03, 18:47   #2401
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Polecam potęga koloru Never so Nude
Też polecam Albo Latte UCR, to mój ulubiony beż (ale kremowy, bez drobinek)
Stary 2012-01-03, 18:57   #2402
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość

Charlotte York Mi już zdarzyło się kilka wziąć zapachów z demo i na szczęście wszystkie mi przypadły do gustu
Oj to fajnie Tak to jest kiedy jest się wrażliwym na zapachy jak ja, że nie mogę połowy zapachów używać.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 18:59   #2403
jagoda352
Zadomowienie

Witam Wiem, że miało nie być o Chinach, ale mój krem do twarzy Genics jest również tam wyprodukowany Akurat dla mnie to ma znaczenie
Wolę chyba w takim razie nasze polskie, np. Ziaję, AA, Perfectę, itp.

Moja sprawa z opłatą z 10 grudnia się wyjaśniła i wczoraj wpłynęły pieniadze na konto Avonu, a przed chwilą Tż pojechał po paczkę
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:00   #2404
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez slodki_lizaczek Pokaż wiadomość
ogólnie dziewczyny możecie mi doradzić jakąś pomadke w kolorze "nude" ostatnio podobają mi się makijarze z tym kolorem myślałam o kolorze "Shimmering nude" - Szminka "białe złoto" i do tego chciałabym mieć jakiś błyszczyk dający efekt mrożenia ale nie wiem czy jest taki w avonie.... do tej poru gustowałam w różach wszelkiego rodzaju ale teraz chce się przestawić na te nude....
Kochana,ja uwielbiam nudziaki,więc te które lubię,polecam i używam to:
UCR Latte (ale jest całkiem matowa a doczytałam ze chcesz błyszczące)
UCR Sparkling Nude (z drobinkami)
Potęga Koloru Never So Nude (z perłowym srebrzystym połyskiem)
i prawdopodobnie nudziakiem jest nowa mini szminka Blonde Sun-będę ją mieć we czwartek to sprawdzę
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:07   #2405
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Też polecam Albo Latte UCR, to mój ulubiony beż (ale kremowy, bez drobinek)
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
i prawdopodobnie nudziakiem jest nowa mini szminka Blonde Sun-będę ją mieć we czwartek to sprawdzę
U mnie akurat latte daję mocny kolor i nie jest nude Ale to na pewno zależy od typu urody (ja jestem szatynką z baardzo jasną karnacją). Tak samo nude perfection na moich ustach daje bardzo mocny kolor i maluję sie nim wyłącznie wieczorem, bo w dzień mam wrażenie ze tak sie ludzie patrzą jakbym miała czerwone usta
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:09   #2406
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
Tak, blonde sun to też ten typ, fajny beż, lekki, matowy. tylko wg mnie wysusza trochę usta.
Stary 2012-01-03, 19:35   #2407
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez am0510 Pokaż wiadomość
ten nowy zapach aspire jest ohydny!!! czy ktoś ma takie same odcZucia?
Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
"Ohydny" Tak rzuciły mi się w oczy już takie opinie
Cytat:
hm.. sama nie wiem czy w takim razie brać czy nie
ohydny czyli jaki chemiczny, ciężki czy jakiś inny (podobny do jakiegoś innego zapachu avon) ??

możecie się wypowiedzieć bo takim kaske zostawię sobie z perfum na portfel w serduszka
Cytat:
Napisane przez am0510 Pokaż wiadomość
dla mnie zbyt ciężki ten nowy zapach aspire.
to najgorszy zapach avonu!!!
Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Zapach jest... zamów sobie najpierw próbki
Wąchałam go dzisiaj w COKu i naprawdę to najgorszy zapach, jaki wąchałam... Jest taki właśnie chemiczny, jak jakieś ohydne, duszące mydło. Ale są gusta i guściki, trzeba samej przetestować, no i na skórze też na pewno trochę inaczej
Kupiłam też błyszczyk Uwodzicielskie Nawilżenie Sweet Clementine, jest śliczny, ma maciupkie drobinki i delikatny kolor, wpada w róż, nie w brzoskwinię. Mam też mini szminkę Almond Ice. Ładny, złoty kolor, wydaje mi się jednak, że trochę słabo kryje, tak nie do końca, ale może to kwestia koloru, nadaje po prostu ciepły, złoty odcień i perłowy połysk. No i nawilżenia raczej nie ma, ale za tę cenę jestem i tak zadowolona, i to opakowanie jest takie malutkie PS. Błyszczyk i szminka MADE IN...
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 19:37   #2408
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
UCR Sparking Nude też miałam kiedyś i był super dlatego teraz też bym chciała coś w podobie tego.... chciałabym to połączyć z błyszczykiem dający efekt mrożenia wiec musze wybrać coś żeby lekko lśniło ale nie bardzo się świeciło.... i chyba się skusze na ten kolor....

dzięki za opinie o szminkach ;*

Edytowane przez slodki_lizaczek
Czas edycji: 2012-01-03 o 19:38
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 19:42   #2409
malcobb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avoncia Pokaż wiadomość
pakowane sa oddzielnie wasnie dzis mi przyszły, tylko małe sa bez atomizera
Dzięki za odpiwiedź. Czyli zamawiam Szkoda że bez atomizera, ale jakoś dam radę
malcobb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:07   #2410
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
też uważam, że pod względem pielęgnacyjnym są lepsze możliwości, mi jak do tej pory spasował tylko krem pod oczy z rozświetlaczem z anew, a poza tym albo mnie sypało albo uczulało, albo nie nawilżało dość. Lubię za to maseczki z planet spa i uważam, że to jedne z najlepszych na rynku, bo kupuję mnóstwo w saszetkach i mało którą kupuję drugi raz. A i cenowo za tą ilość się opłaca.
A co do pielęgnacji ciała avon care lubię i sss niektóre produkty do ciała, bo są delikatne i nie aż tak strasznie napakowane chemią. Mam skórę atopową, a mogę ich używać, bo np. po naturalsie czy senses to była masakra. A szampon na razie z czystym sumieniem mogę polecić jeden - ten z rumiankiem nowy. Za to maseczka z tej serii szału nie robi już.
a co do twojego zamówienia to biochemia urody czy zrób sobie krem czy jeszcze inna stronka? bo też się do tego szykuję
Z Avonu nie znoszę np. żeli Senses, które wysuszają mi skórę, a szamponom boję się zaufać. Ale maseczki faktycznie są super

Tonia85 mój błyszczyk na ustach ma całkiem inny odcień i wpada w tą klementynkę trochę, a twój jakiś róż jasny, aż się zdziwiłam może to o koloru ust zależy
rozchorowałam się trochę i nie miałam siły jeszcze fotek wam powrzucać, może dojdę do siebie i się zmobilizuję dziś już
[/COLOR][/QUOTE]
Łączę się z tobą w bólu Mnie dopadło zapalenie tchawicy

Cytat:
Ja zapachów z demo w ciemno nie kupuję. Wolę zapłacić więcej a być pewną, że mi się podoba. I przyznam szczerze, nie używam zapachów z avonu... nie lubię.
Kiedyś zamówiłam za namową wizażanek Perceive Dew z demo i nie żałuję, bo pokochałam ten zapach Czasami warto zaryzykować

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Może ma cerę naczynkową? Albo po prostu cienką skórę, ja mam grubą i mnie to nic nie ruszy

Ktoś dyskutował o Nude. Trzeba uważać, bo przy baaardzo jasnej cerze Nude wygląda, jakby się ktoś pobrudził czekoladą

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:17   #2411
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie akurat latte daję mocny kolor i nie jest nude Ale to na pewno zależy od typu urody (ja jestem szatynką z baardzo jasną karnacją). Tak samo nude perfection na moich ustach daje bardzo mocny kolor i maluję sie nim wyłącznie wieczorem, bo w dzień mam wrażenie ze tak sie ludzie patrzą jakbym miała czerwone usta
Pewnie od typu urody zależy, właśnie. Ja jestem ciemną szatynką (bardzo ciemny brąz włosy, zielono-niebieskie oczy, karnacja...średnia? nie jasna, nie ciemna plus stałe czerwone rumieńce na policzkach) i u mnie wygląda super. Gładki, kremowy, 100% kryjący beżowy kolor, podkreśla, ale naturalnie. Nude Perfection podobnie, lekko tylko podkreśla usta. A Never So Nude nie kryje mi za dobrze, więc traktuję jak błyszczyk.

U mnie wszystkie czerwienie dają za mocny kolor, wyglądam w nich, jakbym się z choinki urwała, za bardzo stapiają się z rumieńcami
Stary 2012-01-03, 20:45   #2412
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość

Kiedyś zamówiłam za namową wizażanek Perceive Dew z demo i nie żałuję, bo pokochałam ten zapach Czasami warto zaryzykować

Ja zaryzykowałam tylko z My Vibe, bo były mega tanie i trafiłam. Ale męskie zapachy z avonu podobają mi się akurat. I chłopakowi tez się podoba.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 20:50   #2413
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja zaryzykowałam tylko z My Vibe, bo były mega tanie i trafiłam. Ale męskie zapachy z avonu podobają mi się akurat. I chłopakowi tez się podoba.
Ja zawsze ryzykuję a jak coś nie tak to zwracam ( i tak co katalog robię zwrot to mi akurat nic to nie przeszkadza)
Stary 2012-01-03, 21:18   #2414
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
też uważam, że pod względem pielęgnacyjnym są lepsze możliwości, mi jak do tej pory spasował tylko krem pod oczy z rozświetlaczem z anew, a poza tym albo mnie sypało albo uczulało, albo nie nawilżało dość. Lubię za to maseczki z planet spa i uważam, że to jedne z najlepszych na rynku, bo kupuję mnóstwo w saszetkach i mało którą kupuję drugi raz. A i cenowo za tą ilość się opłaca.
A co do pielęgnacji ciała avon care lubię i sss niektóre produkty do ciała, bo są delikatne i nie aż tak strasznie napakowane chemią. Mam skórę atopową, a mogę ich używać, bo np. po naturalsie czy senses to była masakra. A szampon na razie z czystym sumieniem mogę polecić jeden - ten z rumiankiem nowy. Za to maseczka z tej serii szału nie robi już.
a co do twojego zamówienia to biochemia urody czy zrób sobie krem czy jeszcze inna stronka? bo też się do tego szykuję
O, jakoś przegapiłam Twój post. Ja do ciała mogę używać praktycznie wszystkiego, ale twarz mam MEGA wymagającą. Cera naczynkowa, mieszana, lekko trądzikowa i sucha w jednym, dżizys. Zamówienie z ZSK, jutro powinno być, bo dostałam maila. Nie mogę się doczekać, święto paczki, pierwszy raz od długiego czasu nie z Avon... Zamówiłam m.in. gotowy zestaw do kremu na trądzik i będę kręcić krem na naczynka, zobaczymy
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:30   #2415
avoncia
Raczkowanie

Dziewczyny nigdy nie robiłam zwrotów a chciałabym wiedziec w jaki sposób się to robi i jak jest z kosztami zwrotów szczególnie chodzi mi przesyłkę.
avoncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:01   #2416
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Mam też mini szminkę Almond Ice. Ładny, złoty kolor, wydaje mi się jednak, że trochę słabo kryje, tak nie do końca, ale może to kwestia koloru, nadaje po prostu ciepły, złoty odcień i perłowy połysk. No i nawilżenia raczej nie ma, ale za tę cenę jestem i tak zadowolona, i to opakowanie jest takie malutkie PS. Błyszczyk i szminka MADE IN...
oo zamówiłam almond ice też,zobaczę w czwartek co to za kolorek choć jak mało kryje to niefajnie...

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Pewnie od typu urody zależy, właśnie. Ja jestem ciemną szatynką (bardzo ciemny brąz włosy, zielono-niebieskie oczy, karnacja...średnia? nie jasna, nie ciemna plus stałe czerwone rumieńce na policzkach) i u mnie wygląda super. Gładki, kremowy, 100% kryjący beżowy kolor, podkreśla, ale naturalnie. Nude Perfection podobnie, lekko tylko podkreśla usta. A Never So Nude nie kryje mi za dobrze, więc traktuję jak błyszczyk.

U mnie wszystkie czerwienie dają za mocny kolor, wyglądam w nich, jakbym się z choinki urwała, za bardzo stapiają się z rumieńcami
ja mam podobnie,jestem brunetką o ciemnych oczach i raczej jasnej cerze i we wszystkich prawie szminkach mi nieładnie,są za mocne,więc szukam głównie w nudziakach Nude Perfection jest piękna,ale też ją na mnie widać dość dobrze,wpada w lekki róż,uwielbiam ją Latte jest bardziej brudna,chłodny beżo-róż,i w duecie z błyszczykiem jest dla mnie the best o czerwieniach sobie mogę pomarzyć...wyglądam jak spod latarni ostatecznie mi pasuje Perfect Peach,jasna czerwień,ale muszę ją odbić w chusteczkę to jakoś obleci

Cytat:
Napisane przez avoncia Pokaż wiadomość
Dziewczyny nigdy nie robiłam zwrotów a chciałabym wiedziec w jaki sposób się to robi i jak jest z kosztami zwrotów szczególnie chodzi mi przesyłkę.
musisz sobie wydrukować ze strefy formularz przesyłki zwrotnej,dokładnie wypełnić (nie lubię tego robić brrr),zapakować do koperty i wysłać listem poleconym.Cena przesyłki zależy od jej wagi najmniej opłaca się zwracać żele pod prysznic-tanie a ciężkie potem przy następnym zamówieniu odliczą Ci tę kwotę za zwrócony produkt
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 22:37   #2417
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
hm.. sama nie wiem czy w takim razie brać czy nie
ohydny czyli jaki chemiczny, ciężki czy jakiś inny (podobny do jakiegoś innego zapachu avon) ??

możecie się wypowiedzieć bo takim kaske zostawię sobie z perfum na portfel w serduszka
aspire myślałam, że jest cięższy, może się taki wydawać przez zdecydowanie dominujący kwiat pomarańczy, coś jak w tej nowej serii planet spa
Cytat:
dla mnie avonowe nudziaki są dość ciemne i nie do końca nude w większości, ta blonde sun to też jest beż wpadający w brąz, ale też taki naturalny kolor dość, fajny odcień

Edytowane przez Aalicia24
Czas edycji: 2012-01-03 o 22:38
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 23:27   #2418
wiuniaaa
Rozeznanie

Paczki avonowe już rozpakowane.
Podoba mi się perfumka Aspire (mojej mamie, siostrze i przyjaciółce też), a jak wywietrzeje jest jeszcze ładniejsza.

Moja kwota kwalifikacyjna do Avon Club to 5 386,45 zł
Jeszcze tylko 5 613,55 zł...

http://www.suwaczek.pl/cache/a95eb46ae0.png
wiuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:46   #2419
Catherine1980
Rozeznanie

Dziewczyny nie krzyczcie ale na stronie avonu nie znalazłam info o upustach.
Czy któraś z Was zna progi? proszę o info
Catherine1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 09:04   #2420
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catherine1980 Pokaż wiadomość
wystarczy sciagnac formularz zamowien a w nim wszystko jest napisane jak znajde jakis to wkleje
Stary 2012-01-04, 09:11   #2421
Dorotxy
Zakorzenienie

Cytat:
tu masz w cenniku u samej góry
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf 1201.pdf (892,1 KB, 6 załadowań)

ja i blog
Dorotxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:11   #2422
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3157

tu są pliki do ściągnięcia do kat. 1 i 2

a tu masz formularz do kat. 1:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3119
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:13   #2423
slodki_lizaczek
BAN stały

Cytat:
do 150 zł- 15%
od 151 do 499 - 25%
od 500 do 999 - 30%
od 1000 do 2999 - 35%
0d 3000 -40%

moge się mylić ewentualnie o złotówkę.... ale powinno być dobrze... z pamięci pisze....
slodki_lizaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-04, 09:21   #2424
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

dodałam na katalogowym zdjęcia kilku nowości z kat 3 (przepraszam za moje ogryzki)
Stary 2012-01-04, 09:36   #2425
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

dziwczyny, mam problem i prosze o pomoc

ktos złożył zamowienie na moje konto!

wiem że takie sytuacje się zdażają (czytałam tu o tym) i dlatego nie robię awantury narazie ale już blisko 2 tygodnie jak zamówienie złożone i nikt mi tego nie zapłacił! Nie mam numeru do mojej OMS (nie kontaktuje się ze mną, nawet nie wiem jak się nazywa) to pewnie ona zrobiła, co nie? Mam dzwonić na numer avonu?
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:37   #2426
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
dodałam na katalogowym zdjęcia kilku nowości z kat 3 (przepraszam za moje ogryzki)
a mozesz cos wiecej napisac na temat tego lakieru ilussion czy faktycznie daje efekt iluzji czyli zmienia kolor pod roznym kontem patrzenia bo na zdjeciu wyszedl strasznie mleczny i nie widac zadnego mieniacego efektu
Stary 2012-01-04, 09:39   #2427
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość

wiem że takie sytuacje się zdażają (czytałam tu o tym) i dlatego nie robię awantury narazie ale już blisko 2 tygodnie jak zamówienie złożone i nikt mi tego nie zapłacił! Nie mam numeru do mojej OMS (nie kontaktuje się ze mną, nawet nie wiem jak się nazywa) to pewnie ona zrobiła, co nie? Mam dzwonić na numer avonu?
jak zalogujesz się na stronie Avonu
to wejdź w: moje konto
dane personalne
i druga zakładka: wsparcie i kontakt
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:40   #2428
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość

ja bym awanturę robiła, bo skąd masz pewność, że ktoś za to zapłaci? a poza tym to nie fair i niezgodne z prawem, bo zrobiono to bez twojej wiedzy

widziałyście nową ofertę, która się wyświetla przy składaniu zamówienia? nie wiecie czy od tego jest opust?
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:47   #2429
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
a mozesz cos wiecej napisac na temat tego lakieru ilussion czy faktycznie daje efekt iluzji czyli zmienia kolor pod roznym kontem patrzenia bo na zdjeciu wyszedl strasznie mleczny i nie widac zadnego mieniacego efektu
on jest taki minimalnie zmieniający kolor normalnie on jest taki zielonkawy z fioletowa poświatą, ale bardzo ciężko to ując na zdjęciu, szczególnie z moim aparatem i dzisiejsza pogodą (u mnie pochmurno, przez co ciemno)
Stary 2012-01-04, 10:24   #2430
ankoro
Wtajemniczenie

Witam w Nowym Roku i życzę wszelkiej pomyślności w 2012, nie było mnie jakiś czas i teraz nadrabiam zaległe posty.Mialo nie być o Chinach ,ale musze to napisać od siebie, bo aż mnie skręca. Wybaczcie.

Cytat:
Nie stresujcie się dziewczyny,czy to ważne że zrobione żółtymi czy czarnymi łapkami? byle było wg receptury Avonowej,a tak na pewno jest
Oj, bardzo ważne.Jeśli te kolorowe łapki nie przestrzegają przepisów, a czesto tak jest, bo nad łapkami stoi kolorowy szef, ktory chce zarobić. Wiem,że w Chinach kiepsko jest z kontrolą jakości, co widać bo wielu wyprodukowanych tam bublach nawet pod nazwami znanych firm.

Cytat:

Jestem w avonie bardziej dla sportu niż dla samego avonu A nie dlatego, że produkuja kosmetyki w chinach. Przecież receptura jest ta sama na całym świecie.
Receptura ta sama, ale jej przestrzeganie inne.

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Witam Wiem, że miało nie być o Chinach, ale mój krem do twarzy Genics jest również tam wyprodukowany Akurat dla mnie to ma znaczenie
Wolę chyba w takim razie nasze polskie, np. Ziaję, AA, Perfectę, itp.
Dokładnie, zgadzam sie z Tobą.Nie wierzę w uczciwość Chińczyków, bo już nie raz doświadczyłam na własnej skórze ich mentalności.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości