Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 09:44   #3961
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Olej z kaktusa ma na pierwszym miejscu w składzie parafinę, o ile się nie mylę Więc ja wybrałabym kokos. Chyba, że Twoje włosy lubią się z parafiną
a nawet nie wiem ... Jaki wpływ ( i ten pozytywny i negatywny ) ma parafina na włosy ? Wiesz ?
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:25   #3962
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez OlilkaCQE Pokaż wiadomość
a nawet nie wiem ... Jaki wpływ ( i ten pozytywny i negatywny ) ma parafina na włosy ? Wiesz ?
Tutaj informacja ze słownika składników:
ochodzenia chemicznego. Mieszanina płynnych, długołańcuchowych, nasyconych węglowodorów, które otrzymywane są z ropy naftowej. Składnik, który:
w produktach do pielęgnacji włosów ma za zadanie ułatwiać rozczesywanie i zapobiegać elektryzowaniu się włosów
jest substancją natłuszczającą, nawilżającą, wygładzającą, zapewniającą ochronę, sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka
jest także środkiem rozpuszczającym.
Użyta w dużych dawkach tworzy tłusty film, powodując zatykanie porów, przez co skóra pozostaje bez dostępu tlenu. "Zachowanie się" skóry po użyciu oleju parafinowego zależne jest od czystości oleju.

To jest jedna z wersji, jednak niektórzy uważają, że parafina należy do substancji, która nie wpływa pozytywnie na włosy,
Tutaj drugi cytat:
Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.

Także już sama musisz sprawdzić, czy Twoje włosy polubią parafinę czy nie
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:10   #3963
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Tutaj informacja ze słownika składników:
ochodzenia chemicznego. Mieszanina płynnych, długołańcuchowych, nasyconych węglowodorów, które otrzymywane są z ropy naftowej. Składnik, który:
w produktach do pielęgnacji włosów ma za zadanie ułatwiać rozczesywanie i zapobiegać elektryzowaniu się włosów
jest substancją natłuszczającą, nawilżającą, wygładzającą, zapewniającą ochronę, sprawia, że skóra jest miękka, elastyczna i gładka
jest także środkiem rozpuszczającym.
Użyta w dużych dawkach tworzy tłusty film, powodując zatykanie porów, przez co skóra pozostaje bez dostępu tlenu. "Zachowanie się" skóry po użyciu oleju parafinowego zależne jest od czystości oleju.

To jest jedna z wersji, jednak niektórzy uważają, że parafina należy do substancji, która nie wpływa pozytywnie na włosy,
Tutaj drugi cytat:
Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.

Także już sama musisz sprawdzić, czy Twoje włosy polubią parafinę czy nie

jesteś boska dziękuję
Stary 2012-01-02, 17:27   #3964
PinkyDoll
BAN stały

Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Szukam i szukam i jak zwykle wylądowałam na stronie Dabur
Używała może któraś z Was olejku z kaktusa ? http://kosmetykidabur.pl/pl/p/Olej-d...tus-200-ml./92
Lepszy on czy kokos ?

ja stosowałam.. ale mi jakoś nie spasował

kokos lepszy i migdałowy
PinkyDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 17:30   #3965
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
jesteś boska dziękuję
Spoko Nie ma problemu
Niech wyjdzie to na dobre Twoim włoskom
Stary 2012-01-02, 18:45   #3966
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Spoko Nie ma problemu
Niech wyjdzie to na dobre Twoim włoskom
Przeanalizuję ten olej z kaktusa... Skoro mówicie , że kokos jednak lepszy ale kokos obojętnie jakiej firmy czy jakiś konkretny ? Mam ten z efavitu jak już pisałam. a może Dabur ? Pytam , bo obiecałam sobie i swojemu TŻ ( shit ! ), że będę oszczędzała takie postanowienie noworoczne wiecie rozumiecie chociaż i tak pewnie coś po kryjomu będę znosiła do domu
Stary 2012-01-02, 19:00   #3967
syla929
Rozeznanie

Podczytuję wątek i znów nie mogę się zdecydować na żaden olej. Chyba kupię ten z orzecha włoskiego

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:15   #3968
bundeva
Raczkowanie

witam,
zdradzę wam przepis na przyśpieszenie porostu włosów, którego używają kobiety ze wschodu
sama go testowałam, więc spokojnie można próbować. nie pasuje do włosów suchych i zniszczonych ponieważ maska działa rozgrzewająco i może troszeczkę wysuszać włosy. mam rozjaśnione, ale wynalazłam sposób żeby je ochronić: nakładam maseczkę wyłącznie przy skórze, a na długości stosuję oleje (lekko podgrzane). a więc, 2 łyżeczki proszku z musztardy+z 4 łyżeczki gorącej wody by uzyskać konsystencję śmietany+1 żółtko+2 łyżeczki oliwy+2 łyżeczki cukru. raz w tygodniu bo wysusza. maszeczka działa rozgrzewająco, pobudza cebulki i włoski zaczynają rosnąć. trzymamy 30-60 min, po raz pierwszy będzie ciężko długo wytrzymać bo musztarda "gryzie", polecam zaczynać z mniejszą ilością cukru.
bundeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:21   #3969
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bundeva Pokaż wiadomość
witam,
zdradzę wam przepis na przyśpieszenie porostu włosów, którego używają kobiety ze wschodu
sama go testowałam, więc spokojnie można próbować. nie pasuje do włosów suchych i zniszczonych ponieważ maska działa rozgrzewająco i może troszeczkę wysuszać włosy. mam rozjaśnione, ale wynalazłam sposób żeby je ochronić: nakładam maseczkę wyłącznie przy skórze, a na długości stosuję oleje (lekko podgrzane). a więc, 2 łyżeczki proszku z musztardy+z 4 łyżeczki gorącej wody by uzyskać konsystencję śmietany+1 żółtko+2 łyżeczki oliwy+2 łyżeczki cukru. raz w tygodniu bo wysusza. maszeczka działa rozgrzewająco, pobudza cebulki i włoski zaczynają rosnąć. trzymamy 30-60 min, po raz pierwszy będzie ciężko długo wytrzymać bo musztarda "gryzie", polecam zaczynać z mniejszą ilością cukru.
ja bym się bała coś takiego zastosować gorąca woda? musztarda? oj na pewno nie...
Stary 2012-01-02, 20:55   #3970
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkyDoll Pokaż wiadomość
ja stosowałam.. ale mi jakoś nie spasował

kokos lepszy i migdałowy
Migdał.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 08:40   #3971
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
ja bym się bała coś takiego zastosować gorąca woda? musztarda? oj na pewno nie...
ja równiez mam bardzo sucha skórę głowy.zostanę przy wcierkach
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 09:39   #3972
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

ooo znalazłam zamiast kokosa efavitu

http://www.shea.pl/?372,ajurwedyjski...y-dabur-vatika

która z Was używała ?

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
ja też się powstrzymam od używania
Stary 2012-01-03, 10:13   #3973
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Przeanalizuję ten olej z kaktusa... Skoro mówicie , że kokos jednak lepszy ale kokos obojętnie jakiej firmy czy jakiś konkretny ? Mam ten z efavitu jak już pisałam. a może Dabur ? Pytam , bo obiecałam sobie i swojemu TŻ ( shit ! ), że będę oszczędzała takie postanowienie noworoczne wiecie rozumiecie chociaż i tak pewnie coś po kryjomu będę znosiła do domu
Ja uzywałam tylko z Efavitu, więc niestety nie pomogę
Ja postanowiłam do końca roku nie kupować żadnych oleji (olejów?? jak to się odmienia???;p ) Dostałam na gwiazdkę archadiowy, z orzechów włoskich i z pestek dyni, każdy po 750 ml. Mam jeszcze ok 50 ml kokosowego, 50 ml rycynowego i 20 ml ze słodkich migdałów Na jedno olejowanie schodzi mi 5-10 ml, także oleje wystarczą mi do końca roku A że data ważności kończy im się w grudniu lub styczniu więc muszę zużyć je w tym czasie Ale w przyszłym roku... ;p ;p ;p
Stary 2012-01-03, 11:04   #3974
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
To już chyba wiem, jaka będzie moja kolejna wcierka
Oj tak Rzepę polecam calym sercem! Wlaśnie do niej wracam znów Stosowalam ją gdzieś w pażdzierniku, potem mialam jakąś kofeinową, teraz znów Joanna

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Dziękuje za odpowiedź! Kurcze, to niestety będe musiała z niej zrezygnować, bo nie mam możliwości mycia codziennie rano włosów
Ale codzienne poranne mycie wcale nie jest konieczne Moje wlosy są cienkie i przetluszczające się, więc po nocy wyglądają makabrycznie, niezależnie od tego, czy je spinam, plotę warkocz, czy zostawiam rozpuszczone Wcieranie Joanny po myciu jakoś mi nie podchodzilo, więc smaruję się nią na noc Na opakowaniu jest napisane, że należy jej używać kilka razy w tygodniu, czy co drugi dzień (nie pamiętam dokladnie a opakowania nie mam ) ale nic nie ma na temat obowiązkowego codziennego wcierania. Delikatną skórę glowy może podrażnić, podejrzewam, że dlatego producent nie wspomina o jej codziennym używaniu. Ja jednak tego problemu nie mam na szczęście i skóra głowy ma się świetnie Jeżeli szukasz dobrej wcierki, to Joannę naprawdę polecam

Ale zrobilam Rzepie pseudo-post reklamowy Uprzedzam, że firma Joanna mnie nie oplaca Po prostu lubię chwalić produkty, które u mnie się spisują
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:35   #3975
greige
Raczkowanie

Ja używałam oleju kokosowego Vatika (on jest z jakimiś dodatkami), a teraz mam czysty olej kokosowy kupiony w sklepie spożywczym i wydaje mi się, że jeden i drugi działają podobnie, przy czym ten czysty przyjemniej dla mnie pachnie.

Czy któraś z Was wykorzystywała do włosów olej arachidowy? Pachnie obłędnie, ale czy ma korzystne działanie?

No i chyba stał się cud i moje włosy przyspieszyły od Nisim Fast - przez ostatnie 2 tygodnie urosły mi ok. 1 cm (mierzę bardzo dokładnie, nie ma mowy o pomyłce)

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 15:57   #3976
aniolek99
Zadomowienie

Na mnie olej kokosowy nie działa,uzywam tylko amla
Kupilam tonik niger bo tamten mógł byc stary

aniolek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-03, 21:19   #3977
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was wykorzystywała do włosów olej arachidowy? Pachnie obłędnie, ale czy ma korzystne działanie?

No i chyba stał się cud i moje włosy przyspieszyły od Nisim Fast - przez ostatnie 2 tygodnie urosły mi ok. 1 cm (mierzę bardzo dokładnie, nie ma mowy o pomyłce)
Ja mam olej archadiowy ale na razie czeka na swoją kolej został w domu więc będę testować pewnie po sesji teraz moje włoski zaprzyjaźniły się z tym z orzechów włoskich
Ale jakbyś testowała archadiowy to daj znać jak się sprawuje

I gratulję przyrostuklask i:
Stary 2012-01-03, 22:08   #3978
KinkyGirl
BAN stały

A jaki polecacie bardziej? Rycynowy, czy kokosowy;>?
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 00:56   #3979
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
A jaki polecacie bardziej? Rycynowy, czy kokosowy;>?
Na przyspieszenie rycynowy.
Stary 2012-01-04, 07:56   #3980
czarnaaa33
Raczkowanie

Witam Kochane w Nowym Roku....Dawno mnie nie było Życze wszystkim niesamowitych porostów

A u mnie....porost szalony. Nie wiem, czy to seboradin niger lotion zmieszany tym z żeń szeniem /połaczyłam oba, bo niger wysuszał, a z żeń szeniem przetłuszczał/. Czy CP, czy drożdże. Ważne, że rosna szybko, ciagle przybywa nowych /nawet brat, który tez walczy z łysieniem/, stwierdził ostatnio, ze niedługo to mi sie nie pomieszcza te kłaki na głowie. Noi w związku z tym szybkim porostem , wczoraj zdecydowałam sie na wyrównanie na prosto /miałam trójkąt i mysie ogony wisiały/. Poszło aż...10cm. Ale nie żałuję. Wygladaja o niebo lepiej, choc pierwszy raz mam ciete na prosto. Oczywiscie cieniowane są jeszcze po długosci, ale dół prosty. Przed cieciem były najdłuższe do połowy tyłka, teraz nie sięgaja pasa.....Ale mam nadzieję, że porost nie zwolni i do wakacji odrosną)))) Dziś ruszam ponownie z rzepą/miesiąc przerwy był/.

Acha...chyba przeproteinowałam włoski, bo takie jakies pierza sie robią i wyglada to niczym choinka. Kurcze....musze na razie bingo ze spirulina i algami przestać uzywać i pozostać tylko przy bezproteinowych maskach....nie znam się-pomózcie!
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem

Edytowane przez czarnaaa33
Czas edycji: 2012-01-04 o 08:00
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:02   #3981
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

czarnaaa33 witamy córo marnotrawna

Kryzys mam włosowy urosła mi grzywka a ja się zastanawiam nad obcięciem jej... to raz a dwa... używam tego efavitu i używam a końcówki niektóre rozdwajają się... A poza tym mam takie jakieś dziwne jaśniejsze kuleczki na samych końcach włosa... Co to ?

Chyba zdecydowałam się zamówić olej migdałowy
Stary 2012-01-04, 09:05   #3982
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

a ja zakupilam wczoraj balsam seboradin mam nadzieje ze po nim i i psikaczu cos sie ruszy, bo mam wrazenie ze tylko grzywka mi rosnie ;/

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:14   #3983
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Zakupiłam z Dabur szampon do włosów z kaktusa i olejek migdałowy Nie mogłam się powstrzymać ale będzie smarowanko
Stary 2012-01-04, 09:23   #3984
greige
Raczkowanie

Olilka, te białe kuleczki to wg mnie może być zaczątek rozdwajania - ja bym ciachnęła troszkę. Ale grzywki nie ciachaj! Naucz się na cudzych błędach (czyli na moim ) i grzywy nie tykaj

Czarna, dla mnie Twoje posty są zawsze takie inspirujące. Ale jestem z natury leniwa i nie lubię dodatkowej pracy, więc się strasznie miotam, co tu robić I chyba znów pójdę na łatwiznę i sobie zakupię ampułki z aminexilem Vichy, zamiast "męczyć się" z wcierkami. Zwłaszcza, że mój przedziałek się w jednym miejscu niepokojąco przerzedził

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-01-04, 09:48   #3985
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Kryzys mam włosowy urosła mi grzywka a ja się zastanawiam nad obcięciem jej... to raz a dwa... używam tego efavitu i używam a końcówki niektóre rozdwajają się... A poza tym mam takie jakieś dziwne jaśniejsze kuleczki na samych końcach włosa... Co to ?
Ja też zapuszczalam maniakalnie grzywkę, bo mialam ją cale życie i wreszcie chcialam się jej pozbyć i co? Wizażanki i znajomi orzekli, że grzywa musi być. I nożyczki poszly wczoraj w ruch 7cm grzywy: żegnajcie! (a za miesiąc znając mnie znów ją będę zapuszczać )

Zgadzam się z przedmówczynią, to mogą być początki rozdwajania. Niestety.. Może za wczasu obetnij przynajmniej odrobinkę? Albo zrób polowanie na biale kuleczki i obetnij tylko te wlosy, które mają te kulki. Wtedy nie stracisz dlugości. Ale jeżeli rozdwojonych jest więcej, to lepiej ciachnąć calą dlugość o ten centymetr - z wcierkami, tabletkami i tym wątkiem () nadgonisz szybko a wloski nie będą Ci się rozdwajaly dalej/wyżej
Tylko nos do góry i nie zalamywać mi się tu proszę przypadkiem!

Cytat:
Olilka, te białe kuleczki to wg mnie może być zaczątek rozdwajania - ja bym ciachnęła troszkę. Ale grzywki nie ciachaj! Naucz się na cudzych błędach (czyli na moim ) i grzywy nie tykaj
A jakie blędy wobec grzywki popelnialaś, jeśli można spytać?
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:55   #3986
greige
Raczkowanie

Trommelka, oczywiście że wolno - niech to będzie przestroga dla innych Ja po prostu ścinam grzywkę i zapuszczam, a że mam wysokie czoło, to zapuszczanie trwa i trwa. Ot i cała tajemnica. Poza tym z grzywką wyglądam fatalnie, bo mi się faluje, więc muszę mieć albo króciuteńką, taką dosłownie 1-2 cm, albo zatkniętą za ucho. Często więc, jak już mi niemal do tego ucha dorośnie, ścinam, zniecierpliwiona ujarzmianiem mało wyględnej falki, która mi się robi nad czołem.

Ogólnie też jestem takim typowym spontanem - coś mi wpadnie do głowy i natychmiast to robię. Wiele razy ścięłam pod wpływem impulsu włosy i byłam zadowolona może przez kilka dni, a potem żałowałam. Tak więc jestem przeciwna podejmowaniu spontanicznych decyzji. Chyba nawet do noworocznych postanowień dołączę takie, że przed wykonaniem każdej rzeczy, której nie można od ręki odwrócić, będę się zastanawiać przez tydzień

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-01-04, 10:02   #3987
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Ja też zapuszczalam maniakalnie grzywkę, bo mialam ją cale życie i wreszcie chcialam się jej pozbyć i co? Wizażanki i znajomi orzekli, że grzywa musi być. I nożyczki poszly wczoraj w ruch 7cm grzywy: żegnajcie! (a za miesiąc znając mnie znów ją będę zapuszczać )

Zgadzam się z przedmówczynią, to mogą być początki rozdwajania. Niestety.. Może za wczasu obetnij przynajmniej odrobinkę? Albo zrób polowanie na biale kuleczki i obetnij tylko te wlosy, które mają te kulki. Wtedy nie stracisz dlugości. Ale jeżeli rozdwojonych jest więcej, to lepiej ciachnąć calą dlugość o ten centymetr - z wcierkami, tabletkami i tym wątkiem () nadgonisz szybko a wloski nie będą Ci się rozdwajaly dalej/wyżej
Tylko nos do góry i nie zalamywać mi się tu proszę przypadkiem!

A jakie blędy wobec grzywki popelnialaś, jeśli można spytać?
zrobię polowanie na kuleczki trochę ich jest no ale spróbuję a jak nie dam rady ani psychicznie ani fizycznie to podetnę. Włosy podcinałam w październiku Nie prostuję ich a one nadal swoje... ech uparte

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Trommelka, oczywiście że wolno - niech to będzie przestroga dla innych Ja po prostu ścinam grzywkę i zapuszczam, a że mam wysokie czoło, to zapuszczanie trwa i trwa. Ot i cała tajemnica. Poza tym z grzywką wyglądam fatalnie, bo mi się faluje, więc muszę mieć albo króciuteńką, taką dosłownie 1-2 cm, albo zatkniętą za ucho. Często więc, jak już mi niemal do tego ucha dorośnie, ścinam, zniecierpliwiona ujarzmianiem mało wyględnej falki, która mi się robi nad czołem.

Ogólnie też jestem takim typowym spontanem - coś mi wpadnie do głowy i natychmiast to robię. Wiele razy ścięłam pod wpływem impulsu włosy i byłam zadowolona może przez kilka dni, a potem żałowałam. Tak więc jestem przeciwna podejmowaniu spontanicznych decyzji. Chyba nawet do noworocznych postanowień dołączę takie, że przed wykonaniem każdej rzeczy, której nie można od ręki odwrócić, będę się zastanawiać przez tydzień
ja tam grzywkę miałam ok. 5 lat... I zdecydowałam się rok temu zapuszczać... I teraz znowu mnie na nią naszło ale jak sobie przypomnę ile to z nią zachodu... I jakie mi się syfki na czole od grzywki tworzyły... Trudny orzech do zgryzienia ale jak na razie masz rację: zastanowię się przez tydzień albo dwa albo miesiąc

Edytowane przez OlilkaCQE
Czas edycji: 2012-01-04 o 10:04
Stary 2012-01-04, 10:04   #3988
greige
Raczkowanie

Olilka, ja bym Ci chyba radziła ściąć troszkę więcej włosów. Z tego co wiem, to włoski zaczynają się rozdwajać od wewnątrz - tzn. ta łodyga robi się pusta w środku jeszcze zanim pęknie na zewnątrz. Nie wiem, czy dobrze to tłumaczę, w każdym razie chodzi mi o to, że dobrze by było podciąć końce z zapasem, czyli do tego zdrowego rdzenia. Poza tym może miałaś podcięte włoski tępymi nożyczkami albo brzytwą, które postrzępiły końce (oczywiście nie widać tego gołym okiem) i stąd teraz rozdwajanie.

Jest też metoda podcinania gorącymi nożyczkami - włosy przy obcięciu zostają tak jakby zasklepione na gorąco, zgrzane. Podobno dzięki tej metodzie przestają się rozdwajać. Ja korzystałam z tych gorących nożyczek ze 2 razy i efekt był fajny, chociaż o rozdwajaniu dużo nie powiem, bo moje włoski jakoś na razie się trzymają. W każdym razie polecam Ci zapoznanie się z tematem - może to właśnie wyjście dla Ciebie

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2012-01-04, 10:07   #3989
syla929
Rozeznanie

Odebrałam wczoraj jantar i saponics. Nie wiem od czego zacząć, ale wiem, że następną wcierką będzie seboradin Też ostatnio trochę ciachnęłam, dalej mam ochotę na to, żeby dolną - cienką warstwę obciąć, ale już mam ok.58 cm, to co by było po ścięciu Stopniowo będę obcinała - co miesiąc.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:16   #3990
greige
Raczkowanie

Wy kupujecie i odbieracie nowe wcierki, a ja muszę zrobić czystkę w swoim włosowym koszu. Kiedyś zmieszałam seboradin z radicalem i mi coś dziwnego się zrobiło, czego chyba nie mam odwagi używać Została mi również odrobina Jantaru, którego będę powolutku zużywać. Na razie nie kupuję nic nowego, bo po pierwsze zamówiłam sobie jednak ampułki Vichy (mam je wypróbowane i mogę taką ampułkę nałożyć rano na skalp, i nadal mam ładne włosy, bez konieczności mycia), a po drugie moim postanowieniem noworocznym jest pozbycie się nadmiaru kosmetyków, które zwykle wykańcza... przekroczenie daty ważności

Ale żebym pasowała do tego wątku, który pokochałam całym sercem i do którego się bardzo przyzwyczaiłam, piję pokrzywę i pożeram Vitapil... No i nadal mierzę przyrost

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości