Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 10:03   #2491
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Bożesz Ty mój, co tu się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Meldujemy sie .
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm. Bol przez pierwsze 6h po cc byl duzy, wieczorem juz bylo ok. Alan pil troszke cyca. Na nic go zabrali bo nie moge jeszcze wstawac. Dzis rani mnie podniosa. Alan jest slodziak. Dziwnie sie czuje jak nie ma brzucha . Buziaki
gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Hej o 5 rano odeszły mnie wody jadę rodzić trzymajcie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

gratulacje!!

Cytat:

magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"
gratulacje!!

Edytowane przez Lucy1111
Czas edycji: 2012-01-04 o 10:05
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:05   #2492
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
gratulacje dla Magdy, doczekała się normalnie aż się jakoś dzisiaj wzruszam tymi naszymi wątkowymi kruszynkami, które przybywają na potęgę

Agatku to piejemy kukuryku
tak pisałam szybko szybko, bo czas goni i ooooo... złapałyście mnie na błędzie

Możemy sobie popiać
No to kurka dziś ostro widzę rycynki się poleje
a ja mówiłam, że sr.ć nie nadążycie, czyż nie?? Która następna???????

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Lucy no koleżanki rzuciły się hurtem na taśmę, na rozpakowanie paczki

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-04 o 10:07
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:07   #2493
czubasek20
Zakorzenienie

Kamciurka trzymam mocno kciuki taki ból może oznaczać powolne przygotowywanie się do porodu więc wszystko może być ok
powiem wam że jestem wykończona. Te bóle były tak silne że mi na nogi promieniowało i płakałam ;/
ale po tych zastrzykach będę spokojniejsza. Już jeden dostałam. Jutro pewnie następna dawka.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:08   #2494
agacia_cz
Zadomowienie

kolejnym świeżym mamusią gratulujemykla ski:
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:08   #2495
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

No to się wtryniły w kolejkę teraz a ja co??? nic

Jadę do apteki i kupuję ten olejek, i tak jechać muszę, bo jutro mam siuśki do badania zanieść i pojemnik muszę kupić.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
To są takie specjane "maternity compression knee highs". Czy dobre to nie wiem, jeszcze nie sprawdziłam ale w szpitalu u nas też dają podobne ale grubsze i białe. A te są jak normalne pończochowe.
Edit.
One ponoc nie pozwalają na zatrzymywanie sie wody
O, już dawno powinnam sobie takie kupić. teraz to po ptakach..
Cytat:
Meldujemy sie .
Alan urodzil sie wczoraj o 9:50. Wazyl 4 kg , 54 cm. Bol przez pierwsze 6h po cc byl duzy, wieczorem juz bylo ok. Alan pil troszke cyca. Na nic go zabrali bo nie moge jeszcze wstawac. Dzis rani mnie podniosa. Alan jest slodziak. Dziwnie sie czuje jak nie ma brzucha . Buziaki
WITAMY ALANA!
Cytat:
Hej o 5 rano odeszły mnie wody jadę rodzić trzymajcie kciuki

Cytat:
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki
no i kolejna księżniczka na świecie. WITAMY!

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
mam dzisiaj doła jakiegoś obudziłam się z rana i zaczęłam płakac od razu...mam jaies głupie uczucia że się na mamę jeszcze nie nadaje że mnie mąż nie kocha i w ogóle beznadzieja
Ja mam to samo, obudziłam się, leżę, leżę i zaczęłam płakać

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej
gratulacje dla Blanszor i małej stópki
ja już po obchodzie, dostaje coś na rozwój płucek małej bo mam bóle jak na okres. Całą noc się męczyłam a dziś to już padam.
Trzymam kciuki za nawojke
trzymaj się w dzielnie w kupie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A to nie dół jest tylko huśtawka hormonalna Renia. Masz za dużo soli w organiźmie i się trzeba go pozbyć, więc z braku naturalnych powodów do płaczu organizm odśrodkowo podsuwa Ci takie głupotki - no wiesz typu: mąż nie kocha, za młoda na mamę, beznadziejna - no takie najgłupsze i wcale nie prawdziwe, zeby Cię zbić z tropu. Normalnie podrzuciłby Ci pomysł: ale jestem big wieś chłop z owłosioną klatą, ale tu organizm jest sprytny i wie, że ma dość mądrego przeciwnika, który posłużyłby się lustrem w celu wyeliminowania takich podjudzających do płaczu myśli.
Popłacz sobie trochę albo i bardziej to Ci szybciej przejdzie i soli nie będziesz miała tak dużo
Czasem po prostu trzeba, żeby było lżej na sercu
o widzisz, naukowe podejście...

tylko co to zmienia, jak co chwilę mam ochotę wybuchnąć płaczem, ale się powstrzymuję...

Cytat:
magda1804:

"Dzisiaj rano o 4.01 o godzinie 5 urodziła się mała Lenka. Waży 3120 i ma 53 cm. Odpoczywamy teraz Pozdrów wszystkie dziewczyny"
BRAWO!!! Czyli olejek działa cuda??? ahhh
Stary 2012-01-04, 10:09   #2496
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Kamciurka trzymam mocno kciuki taki ból może oznaczać powolne przygotowywanie się do porodu więc wszystko może być ok
powiem wam że jestem wykończona. Te bóle były tak silne że mi na nogi promieniowało i płakałam ;/
ale po tych zastrzykach będę spokojniejsza. Już jeden dostałam. Jutro pewnie następna dawka.
Kochana nie chcę wprowadzać w błąd ale taki zastrzyk chyba dostaje się co 12 godzin

Stary 2012-01-04, 10:13   #2497
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie... 7.45 mnie zbudził sms od małej_stópki, napisałam Wam, chcę się kłaść spać, ale kurier z wozem dla malucha, więc rozpakunek i se skręcam skręciłam, przychodzę dumnie napisać sms do małżonka, a tu sms od Magdy normalnie... kiedy ja odeśpię??
A teraz jestem głodna i muszę zjeść przecież, nie?
Agatku Ty nasz wątkowy informatorze
Idź idź jedz, smacznego
Potem się połóż, może Nawojka napisze

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
dziękuję
ja za Ciebie również, żeby dzidzia posiedziała jeszcze troszkę i żebyś się tak nie męczyła z tymi bólami

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:15   #2498
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
CZUBASKU a jaka dawke tego zastrzyku dostajesz?? ja tych zastrzyków na płucka dostałam chyba 6 albo 8. dali Ci jeszcze fenoterol?
Będzie dobrze! - powtarzaj sobie to, dzieciaczek bedzie w lepszym nastroju!
Trzymam za Was kciuki

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:16   #2499
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie chcę wprowadzać w błąd ale taki zastrzyk chyba dostaje się co 12 godzin
Nie wiem Agatek. Mam wpisane w karcie 2 x 4 mg jeśli dobrze rozczytałam.

Stary 2012-01-04, 10:17   #2500
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku Ty nasz wątkowy informatorze
Idź idź jedz, smacznego
Potem się połóż, może Nawojka napisze
no nie wiem czy napisze akurat do mnie ale ja tam wyłączam zaraz głos i idę SPAĆ

Przed chwilą Magda napisała, że się dziewczynki przestraszyły pozajmowanych terminów (zdałam jej relacje co tu się wyrabia )i od razu się zaczęło coś dziać! Magda Was pozdrawia serdecznie i postara się załatwić lapka i opisać wszystko

Stary 2012-01-04, 10:21   #2501
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
CZUBASKU a jaka dawke tego zastrzyku dostajesz?? ja tych zastrzyków na płucka dostałam chyba 6 albo 8. dali Ci jeszcze fenoterol?
Będzie dobrze! - powtarzaj sobie to, dzieciaczek bedzie w lepszym nastroju!
Trzymam za Was kciuki
napisałam wyżej. To zależy od tyg ciąży. A Ty w którym dostawałas bo wiem że któraś miała ale nie jestem pewna czy to Ty
powtarzam dziś mają mnie odwiedzić teście z mama i przywieźć mi jakieś porządne jedzenie, muszę małą podtuczyc. Mąż też by przyjechał ale nie zdąży potem do pracy z łodzi dojechać

Stary 2012-01-04, 10:26   #2502
staraupa
Raczkowanie

WOW ALE CZAD!! DZIEWCZYNY GRATULCJE!!!!!!! NO CO TU SIĘ DZIEJE, DZIDZUŚ ZA DZIDZIUSIEM!!
gratuluje: Alanka, Mai i Lenki a za rodzącą trzymam kciuki - doczekała się
Teraz to jak z rozwiązanego worka się sypie.....pewnie co dzień to dzidek będzie j to bym chciała tak za tydzień
też was denerwują te telefony i pytania?? Urodziłaś już? dalej w dwupaku? Ja normalnie dostaje szalu. Wściekam się wtedy a wszyscy mówią że hormony mi wariują. Po prostu zero zrozumienia!!

Miłego dzionka laseczki!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:27   #2503
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Aaaaaa co tu sie dzieje ????? Tyle bobasów ???

Blanszor gratuluje Alanka
Nawojka trzymamy ale na pewno juz tulisz synusia
Mala-stopka witamy Majusie
Madzia gratuluje Lenki !!!!

Teraz każda leci po olejek do apteki
szczerze to tez sie w niego chyba zaopatrze

Witam Mamusie i Brzusie, spalam 13 godzin z jednym wstawaniem, błogo
I strasznie zazdroszcze wszystkim Mamusiom, tak bym chciala juz byc po

Ahhh takie emocje ze sie glodna zrobilam, ide na sniadanko

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2012-01-04 o 10:28
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:28   #2504
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczyny, co to się podziało, epidemia jakaś??????
Cytat:
Meldujemy sie .
Cytat:
Mała stópka:

"O 5.59 przyszła na świat Maja, waży 3290 g i dostała 10 pkt. Ja powoli dochodzę do siebie po cc i patrzę na moją śliczną śpiącą królewnę buziaki"

Cytat:
A nie mówiłam?? Opiły się rycynki i teraz rodzą hurtem!!!!!!!!!!!

A więc:

magda1804:

Blanszor, Stopka, Magda
- Gratulacje !!!!!

Witamy Alanka, Maję i Lenkę na świecie

Cytat:
Nawojka,

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

a 300 post napisałam w tydzień od 200

Cytat:

mam dzisiaj doła jakiegoś obudziłam się z rana i zaczęłam płakac od razu...mam jaies głupie uczucia że się na mamę jeszcze nie nadaje że mnie mąż nie kocha i w ogóle beznadzieja

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Ty brutalu. Ja napisalam nie ZBije, a Ty juz od razu, ze laskawie nie ZABijesz
Oj, bo tam będę się w bicie bawić - pozbędę się Ciebie, a co

Cytat:

Przyjechał wozik NIESPODZIANKI!!!!!! Właśnie niedawno go SAMA złożyłam
ale jestem zaj.eb.ista!
Fotkę poprosimy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:31   #2505
MissZuzia
Zadomowienie

helołłł
nadrabiam nadrabiam a tu same NOWE DZIECIACZKI
ale obfita noc

Cytat:

Zamowilismy materacyk, z grubej rury polecielismy i Nietopek bedzie spal na lateksowym Doimy tesciow Zawitkowski bylby dumny Moze chociaz ten materacyk go zmusi do odrobiny snu
he he ja wczoraj też poszalałam bo jak chciałam uprać wierzch piankowego z kołyski i rozebrałam go z tego okrycia to się zdołowałam że dziecko będzie spało na czymś taki podobnym do pianki jaką.... wypychaliśmy okna w podstawówce na zimę żeby nam nie wiało
no i poleciałam do kompa i szukałam szukałam i zamowiłam
Cytat:
Napisane przez boroo50;31393452
Wczoraj po lekarzu ( w trakcie wizyty u cioci) wylicytowaliśmy [URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=202852 7667"
ŁÓŻECZKO[/URL]
Mam nadzieję, że złego interesu nie zrobiłam

Cytat:
Jeszcze nie miałam tego ktg, ciekawe czy będę mieć ... A mój tz dzwonil i relacjonuje mi że jutro poprasuje resztę ciuszkow a w czwartek złoży łożeczko. On chyba myśli że ja z dzidzia poza brzuchem wrócę
korzystaj z jego przerażenia i jeszcze coś wymyśl

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Ja mam juz od ok. 19h co ok 10-8min, trzymaja jakies 45s jak zaczynaja sie to powoli zaczyna twardniec brzuch i bol wzrasta, az zlapie taki mocny, ze robi sie goraco i poca sie rece. Brzuch wtedy jest jak skała- uczucie jakby cos napieralo na szyjke i odbyt

Cytat:
o taki
ale gdyby nie tz i to,ze tesciowie do najbiedniejszych nie naleza,to pewnie nigdy bym sie nie zdecydowala
a tak to w sumie moze zostawie na nastepne dzieciatko, bo ma 10 lat gwarancji
oj, wiemy,wiemy, o co chodzi
nie jestes w tym sama
ja też wzięłam z tej firmy ale do kołyski
Cytat:
Meldujemy sie .
GRATULACJE DLA MAMY I SYNUSIA

Cytat:
Ulalala to kciukasy wielkie i powodzenia

Cytat:
Mała stópka:

to się posypało lawinowo

GRATULACJE DLA MAMY I JEJ CÓRUNI
Cytat:
magda1804:

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMY I JEJ CÓRUNI

Cytat:

dopisana na 5.01
do mnie
mnie to albo weźmie z zaskoczenia jak nawojkę albo się duuuużo przeterminuję
więc drugi termin możesz wpisać na 13tego ja też z 13tego i jaka fajna ze mnie osóbka w ogóle u mnie w rodzinie jest kilka osób z 13tego to i synek może być

Cytat:
Przyjechał wozik NIESPODZIANKI!!!!!! Właśnie niedawno go SAMA złożyłam ale jestem zaj.eb.ista!
i zdjęcia do klubu prosimy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:31   #2506
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
napisałam wyżej. To zależy od tyg ciąży. A Ty w którym dostawałas bo wiem że któraś miała ale nie jestem pewna czy to Ty
powtarzam dziś mają mnie odwiedzić teście z mama i przywieźć mi jakieś porządne jedzenie, muszę małą podtuczyc. Mąż też by przyjechał ale nie zdąży potem do pracy z łodzi dojechać
tez miałam taka dawke ja Ty- położna jak mi dawała pierwszy zastrzyk na pocieszenie powiedziała, że to lajtowa ilość, bo czasem podają 12 jednostek na raz!( ja byłam wtedy w 27 tyg)
Zycze zatem smacznego! i bedzie ok!

Stary 2012-01-04, 10:35   #2507
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam do końca
Ależ to było ciężkie nadążyć...
Wczoraj po lekarzu ( w trakcie wizyty u cioci) wylicytowaliśmy ŁÓŻECZKO
Mam nadzieję, że złego interesu nie zrobiłam
śliczne łóżeczko i taka okazja

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Agatku w szpitalu w ogole nie mieli.. ja aventa z klamka;p dostalam i do tylka a ta grucha 3 razy przycisne i mam juz 20ml wiec reka niew zdazy sie zmeczyc
uśka wiem z doświadczenia że to się wszystko potem normuje więc może później ten z aventu Ci się przyda bardziej ja też miałam tą gruchę na początku ale na dłuższą metę to sobie nie wyobrażam

Cytat:
Meldujemy sie .
GRATULUJĘ!!! duży chłopak

Cytat:

Cytat:
Mała stópka:

małastópka GRATULUJĘ księżniczki
To se Agatek nie pospałaś

Cytat:
ah te nasze hormony pewnie po fryzjerze będziesz się śmiać na głos z zadowolenia

Cytat:
A nie mówiłam?? Opiły się rycynki i teraz rodzą hurtem!!!!!!!!!!!

A więc:

magda1804:

Gratulujemy mamusi, która dzielnie wyczekiwała swojej pociechy!!!!!!!!! :piejmy:

Rycynka jednak zdziałała cuda...

No to co...... której dziś polać rycynki??
Magda GRATULACJE doczekałaś się w końcu no i kolejna dziewczynka

Cytat:

ale jestem zaj.eb.ista!
agatek no zaj.ebista jesteś ze sama złożyłaś wózek teraz skoro masz już wózek i łóżeczko to następna Ty w kolejce do porodu

Cytat:
żeby dzidzia jeszcze troszkę posiedziała w brzuszku

DZIEŃ DOBRY MAMUŚKI
Witam Was w tym paskudnym dniu pod względem pogody i tak radosnym pod względem nowych dzieciaczków na wątku
Pocytowałam ale nie wszystko :/
Dzięki za wszystkie opinie co do pościeli Ta z fereti cudowna ale cena porażająca tym bardziej że ja chciałam jeszcze jakieś baldachimy, przyborniki i falbanki maskujące :/ nie wiem po co mi to ale po prostu mi się podobają Perl nad tą co ty pokazywałaś też się zastanawiałam ale ja coś chciałam w fiolecie a oni tam mają tylko taki oczo☠☠☠ny niby czerwony. Jak znajdę jeszcze trochę siły to może wybiorę się na miasto pomacać na żywo pościele ale nie chce mi się strasznie. A teraz spadam robić jakiś obiadek
aha pearl czy nianie bierzecie z monitorem oddechu? no bo jeśli teście fundują...
nie piszcie za dużo
Stary 2012-01-04, 10:36   #2508
kasiahexe
Zadomowienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Bożesz Ty mój, co tu się dzieje?

gratulacje!!

gratulacje!!

gratulacje!!

dokadnie tak samo pomyslam jak tu WEsZam hihi

GRATULACJE DZIEWCZYNY

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:37   #2509
Haniula
Zakorzenienie

Ojaaaacie !
2 parki nam ie urodziły
Witamy ALanka, Majke, Lenke i 'Jakosława' bo moze juz jest, albo za chwile bedzieklaski

Ale emocje, jak tak dalej pojdzie to styczniowki sie wypakują w 2 tygodnie wszystkie

Agaton pokaz wóz

A mnie po wczorajszej wizycie ćmi brzuch tak jak na okres, no i chyba sie stawia, chociaz ja tego nie umiem rozpoznac
W drugiej polowie stycznia niech sie dzieje co chce, ale narazie niech ta pipka tam jeszcze siedzi
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:39   #2510
Angelika_26
Raczkowanie

No to dziś dziewczyny zaszalały z dzieciaczkami. Hurtowo jak nic!! hehe
GRATULACJE DLA WAS WSZYSTKICH!!
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:39   #2511
dph
Rozeznanie

Dziewczyny a co się dzieje z MartuNiunią jakoś dawno się nie odzywała? No i na kiedy Ciężaróweczka ma ustalony termin cesarki bo ja przy swojej sklerozie ciążowej+wiek nie pamiętam :P
Stary 2012-01-04, 10:41   #2512
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
tez miałam taka dawke ja Ty- położna jak mi dawała pierwszy zastrzyk na pocieszenie powiedziała, że to lajtowa ilość, bo czasem podają 12 jednostek na raz!( ja byłam wtedy w 27 tyg)
Zycze zatem smacznego! i bedzie ok!
a pamiętasz jak się ten lek nazywał?
Mi położna robiła dwa zastrzyki. Jeden na płucka drugi na żelazo bo cytuje jej słowa 'dziecko ze mnie wszystko wyssało' bardzo fajna kobietka. Z nią mogłabym rodzic.

MissZuzia ja jestem z 13 kwietnia a moja siostra z 13 listopada a do tego piątkowego

Stary 2012-01-04, 10:47   #2513
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
a pamiętasz jak się ten lek nazywał?
Mi położna robiła dwa zastrzyki. Jeden na płucka drugi na żelazo bo cytuje jej słowa 'dziecko ze mnie wszystko wyssało' bardzo fajna kobietka. Z nią mogłabym rodzic.

MissZuzia ja jestem z 13 kwietnia a moja siostra z 13 listopada a do tego piątkowego
Zaraz sprawdze w wypisie ze szpitala chyba jakoś na D
Edit; Dexaven najprawdopodobniej ( bo miałam troche innych specyfików ;-)

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2012-01-04 o 10:54
Stary 2012-01-04, 10:50   #2514
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie opinie co do pościeli Ta z fereti cudowna ale cena porażająca tym bardziej że ja chciałam jeszcze jakieś baldachimy, przyborniki i falbanki maskujące :/ nie wiem po co mi to ale po prostu mi się podobają Perl nad tą co ty pokazywałaś też się zastanawiałam ale ja coś chciałam w fiolecie a oni tam mają tylko taki oczo☠☠☠ny niby czerwony. Jak znajdę jeszcze trochę siły to może wybiorę się na miasto pomacać na żywo pościele ale nie chce mi się strasznie. A teraz spadam robić jakiś obiadek
aha pearl czy nianie bierzecie z monitorem oddechu? no bo jeśli teście fundują...
nie piszcie za dużo
ja się np. z Baby-Raj dogadałam poza allegro, bo chciałam sam ochraniacz - napisz do niego czy ci sprzeda sam zestaw z moskiterami/przybornikami itp. ale bez wypełnień
Myślałam, że jak nie chcesz wypełnień to tylko poszwy i ochraniacz

Cytat:

13ty jest the best
ja jestem z wtoreczku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:52   #2515
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem Agatek. Mam wpisane w karcie 2 x 4 mg jeśli dobrze rozczytałam.
Czubasku, mam pytanie pojechałaś na IP bo słabo czułaś małą o ile pamiętam.
To znaczy nie ruszała się wcale, czy jakoś mniej/słabiej niż zwykle?
Bo nie wiem czy moja sobie odpoczywa, czy co, ale zaczynam schizować

Stary 2012-01-04, 10:53   #2516
*Agatek*
Zakorzenienie

Jem kanapki z pyszną szyneczką/polędwicą (oczywiście już zgaga na dobry początek dnia ) herbatka Earl Gray do tego i jak ładnie zjem to 'mleczny start' - truskawkowy czeka

Robię se herbatkę w kuchni a ta mała kotka zaczepia Filipka, żeby łaskawie wstał z kosza i się z nią pobawił... mówię, że ma go zostawić i czy ją nosi a ona zaczęła bawić się ceratą która pokrywa stół i z krzesła spadła w konewkę pełną wody Filip zdziwiony, nawet nie wyskoczył z kosza, a ja zaczęłam ręcznikami zbierać wodę Dostała w dupala wrr jaki ten kot jest dziki i niegrzeczny

A wozik pokażę później, bo już zjadłam kanapeczki, teraz czas na mleczny starcik, napoję się i idę odsypiać...

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Teraz każda leci po olejek do apteki
szczerze to tez sie w niego chyba zaopatrze
nie?
Ja se zapodam olejek w piątek
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
więc drugi termin możesz wpisać na 13tego ja też z 13tego i jaka fajna ze mnie osóbka w ogóle u mnie w rodzinie jest kilka osób z 13tego to i synek może być
nie kochana! Co to, to nie! jeśli nie uda się 5-go to automatycznie przechodzisz na tydzień później na 12-stego Nie ma wybieranek!
Cytat:
agatek no zaj.ebista jesteś ze sama złożyłaś wózek teraz skoro masz już wózek i łóżeczko to następna Ty w kolejce do porodu
Oczywiście nie znalazłam instrukcji i od razu se pomyślałam: "o te ch.je nie włożyli instrukcji! "(była spakowana w przyborniku) i składam 'na oko' i dopiero przy samym końcu znalazłam i o moje wielkie zdziwienie: "ooooooo... instrukcja..."

Ja tam w pt aplikuje se rycynkę

Stary 2012-01-04, 10:55   #2517
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEŃ DOBRY MAMUŚKI
Witam Was w tym paskudnym dniu pod względem pogody i tak radosnym pod względem nowych dzieciaczków na wątku
Pocytowałam ale nie wszystko :/
nie piszcie za dużo
Dph, ja baldachimu niet, ale te falbanki maskujące też mi się podobają Niestety, ta pościel którą kupiłam w zestawie falbanki nie miała :/ Ale poszukam jakiegoś materiału zbliżonego kolorem i poproszę teściową o uszycie

Stary 2012-01-04, 10:56   #2518
paulaLbn
Raczkowanie

Dzień Dobry, chciałam opisac wszystko jak będę juz na bieżąco, ale chyba nie dam rady, wiec napisze, a póxniej bede nadrabiac

Na początku gratulacje dla kolejnych mamus

A i wkradł sie błąd, pewnie z podniecenia źle napisałam agatkowi, Nokodem wazył 2970 i przyszedł na świat siłami natury

A od poczatku wyglądało to mniej więcej takk 15 pojechałam na IP z powodu twardnienia brzucha, tam na szczęscie trafiłam na polską położną, która postanowiła sprawdzic szyjke co tutaj sie nie zdarza, stwierdziła, że sączą sie wody i trzeba wywołac poród, podłaczyła pod ktg, a tam skurcze po 80%, a ja głlupia nawet ich nie czuje... no i połozyli mnie, mieli podać oxy, ale stanęło na jakiejś tabletce, która niby miała wzmocnic skurcze, skrucic szyjkę itp i poruszyc wszytsko. Leżałam cała noc pod ktg i o ile skurcze sie nasilily to o 7.30 okazało sie, ze rozwarcie sie nie ruszyło nawet i dalej tylko cm (czyli tyle ile wynosilo przy przyjęciu do szpitala), no więc lezymy dalej, z tym, ze juz na sali porodowej, skurcze coraz silniejsze, w koncu wpadli na pomysł, ze moze jednak wody tylko sie sacza, a pęcherz wcale nie pekł, wiec sprawdzili i rzeczywiscie tak bylo, przebili pecherz i mowia, ze za dwie godz sprawdza rozwarcie i jak nie poszlo dalej, to dadza oxy. Zwijam sie z bólu, bo juz rady nie daje, chce zewnatrzoponowe, a oni, ze za male rozwarcie, ze mam czekac, zaproponowali gaz, wiec wziełam, ale nic nie dal, choc to chyba z mojej winy bo ja panikara przy skurczach zamiast oddychac, robilam sie szytywna i wstrzymywalam oddech w koncu błagam o ceserke, jest mi sabo, poprostu masakra... nad niczym nie panuje, mówie połoznej, ze krwawie strasznie, wiec postanowila to sprawdzic i nagle krzyczy, rozwarcie 9 cm mozesz przec...i wten oto sposób w zasadzie w ciagu 20 min z rozwarcia 3cm zrobilo sie 9cm i na znieczulenie bylo juz za pozno niestety mały zaczał tracic tetno i w ruch poszly kleszcze, wyciagneli Nikodemka, zabrali od razu, nawet płakać zaczal, a ja z tego wszystkiego nawet nie spytałam czy synek czy córeczka dali mi go na chwilke i zabrali na sale operacyjne, bo popekałam strasznie i straciłam za duzo krwi wiec trzeba bylo zrobic transfuzje, a synus zostal z siostra i dzielnie czekal na mamusie po 2 godz bylismy juz razem i tak do dzis
jak mi ktos powie, ze porod nie boli to zabije i poki co wypisuje sie z tej przyjemnosci, choc dzidzius wynagradza wszystko

a tak poza tym to Nikoś ciagle spi, wstaje tylko na jedzenie i zmiane pieluszki. Ja tez calkiem spoko, tylko anaemii dostalam ale tam na dol wole nie zagladac i chyba z rok nie dam sie dotknac nikomu
czekamy wlasnie na wypis i wracamy do domku

mam nadzieje, ze cos zrozumialyscie z mojego haotycznego opisu

calujemy i moze uda nam sie dzis dodac jakies zdjecie do klubiku
Stary 2012-01-04, 11:02   #2519
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Czubasku, mam pytanie pojechałaś na IP bo słabo czułaś małą o ile pamiętam.
To znaczy nie ruszała się wcale, czy jakoś mniej/słabiej niż zwykle?
Bo nie wiem czy moja sobie odpoczywa, czy co, ale zaczynam schizować
ostaniego kopniaka czułam o 4.55 bo sprawdzałam na tel. Od rana nie czułam nawet przesuwania więc położyłam się koło 14 i trzęsłam brzuchem żeby dała znać o sobie ale nic więc szybko do ośrodka a z ośrodka do łodzi do prowadzącej. Wieczorem wreszcie zaczęła kopać. Ordynator na obchodzie powiedział że bardzo dobrze że przyjechałam bo lepiej dmuchać na zimne w tak zaawansowanej ciąży .

Stary 2012-01-04, 11:10   #2520
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
magda1804:

Dajecie czadu dzisiaj! GRATULACJE DLA WIĘKSZEJ I MNIEJSZEJ KOBIETKI

Cytat:
buahahha to tak jak bym mojego słyszała, jak go poganiałam z zakupami i uzasadniałam to tym, że może potem nie będę mogła wychodzić z domu lub nie daj boże będę leżeć w szpitalu to on powiedział, że wszysto w tesco kupi

dzisiaj wieczorem idę do gina, to się zapytam, trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok dziewczyny
Dobrze, że Cię biedronką chociaz nie straszy
Mówisz i masz kciuki:
Cytat:
Ty weź mi takich informacji z rana nie dostarczaj, bo ja już mam za małą mózgownicę do tego ale zapisałam, co by być mądrzejszą
Kurna Franek, jesteś mądrzejsza niż ja! Jak to możliwe?? Normalnie, czuję się zagrożona!
A idź Ty już spać z powrotem głuptasie!
Ja z rana informacji? A ile nam dziś narodzin przedstawiłaś? 10:00 i coś czuję, że się zaczełaś tylko rozkręcać
Cytat:

ale jestem zaj.eb.ista!
Fachura z Ciebie nie ma to tamto
Dawaj zdjęcia!!!
Cytat:
Agatku to piejemy kukuryku
Sokole Oko
Kukurykuuuuuuuuu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości