Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 11:20   #2881
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

wlasnie mialam bardzo bliskie spotkanie z muszla klozetowa... cale sniadanie poszlo.... wkurza mnie ze pod sam koniec I trymestru takie cyrki...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:23   #2882
ivoncia16
Wtajemniczenie

dziewczyny czemu tyle dziewczyn to spotyka ?
straszne to jest !
i jak to sie nie bac o nasze malenstwa

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

chce_byc_mama

znam ten bol
ja tak mialam przed wczoraj
a juz myslalam ze co najgorsze to minelo
wogole moj organizm mial dziwna reakcje na zaplodnienie
bo z kalkulatora wynika ze u mnie do zaplodnienia doszlo 30 pazdziernika
a 1 listopada caly dzien wymiotowalam i prawie mdlalam ;/
myslalam ze sie zatrulam a to juz moja fasolka dawala o sobie znac
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:24   #2883
chce_byc_mama
Zakorzenienie

takie jest zycie i nic nie mozemy na to poradzic.
ja tez swoja pierwsza ciaze poronilam w 11 tc!
takze ani ja ani oj tz dopoki za tydzien nie zobaczymy ze wszystko jest ok, nie cieszymy sie, dlugo staralismy sie o to malenstwo i po prostu nie chcemy zapeszac.
moj tz jest bardzo sceptycznie do tego nastawiony, nie pozwala ogladac mi wozkow ubranek itd, dopiero jak za tydz gin powie ze wszystko dobrze wtedy zaczniemy pomalu cieszyc sie.

Amelcia
Stary 2012-01-04, 11:27   #2884
ancys_krakow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
straszne to jest !
i jak to sie nie bac o nasze malenstwa[COLOR="Silver"]
Masz rację to okropne.. właściwie zamiast się cieszyć człowiek musi się bać każdego dnia

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
takie jest zycie i nic nie mozemy na to poradzic.
ja tez swoja pierwsza ciaze poronilam w 11 tc!
takze ani ja ani oj tz dopoki za tydzien nie zobaczymy ze wszystko jest ok, nie cieszymy sie, dlugo staralismy sie o to malenstwo i po prostu nie chcemy zapeszac.
moj tz jest bardzo sceptycznie do tego nastawiony, nie pozwala ogladac mi wozkow ubranek itd, dopiero jak za tydz gin powie ze wszystko dobrze wtedy zaczniemy pomalu cieszyc sie.
Mój też tak ma, zresztą sama się boje że narobię sobie nadzieję a nic z tego nie wyjdzie.. na wózki i resztę przyjdzie jeszcze czas

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:31   #2885
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Masz rację to okropne.. właściwie zamiast się cieszyć człowiek musi się bać każdego dnia

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Mój też tak ma, zresztą sama się boje że narobię sobie nadzieję a nic z tego nie wyjdzie.. na wózki i resztę przyjdzie jeszcze czas
takie jest po prostu zycie nie oczukujmy sie.
kazda z nas zasluguje na to aby byc szczeliwa mama, jednym udaje sie to wczesniej innym pozniej.
wszystkim aniolkowym mamom wspolczuje z calego serca bo wiem co czujecie.
pamietajcie ze przyjdzie taki dzien ze bedziecie trzymaly swoje malenstwa w ramionach i cieszyly sie macierzynstwem.
Ja to sobie tlumacze zawsze ze wtedy Pan Bog potrzebowal go bardziej niz ja. i moze teraz wlasnie jest kolej na mnie.

Amelcia
Stary 2012-01-04, 11:34   #2886
ivoncia16
Wtajemniczenie

a jak juz urodzimy nasze kochane dzieciaczki to wstawimy tu ich zdjecia co ?
i zalozymy nowy watek i bedziemy pisaly jak sobie radzimy , jak dzieciaczki rosna itd
Stary 2012-01-04, 11:36   #2887
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witałam się z wami jakiś czas temu, tzn parę stron temu Więc tak, wczoraj byłam u lekarza potwierdzić ciąże. Ciąża potwierdzona jestem dzisiaj wg usg w 5 tygodniu i 7 dni, czyli jutro wejdę w 6 tydzień.
Dziewczyny lekarka zauważyła 2 pęcherzyki jeden o wielkości 2,8mm drugi 3mm więc ciąża bliźniacza
Ale żeby się to na 100% potwierdziło mam przyjść 31 stycznia bo może być tak, że jeden bliźniak się wchłonie;(
Termin porodu mam na 27 sierpnia.
Witaj

Miałam dość podobną sytuację jak byłam na drugim badaniu lekarz widział 2 pęcherzyki i powiedział tak jak Tobie , że albo będą bliźniaki albo jeden się wchłonie Po trzech tygodniach okazało się ,że pozostało tylko jedno, a z 2 pęcherzyki pozostała mała plamka A już liczyłam na bliźniaki , ciekawa jestem jak u Ciebie to się zakończy. Trzymam kciuki i koniecznie napisz , powodzonka
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:37   #2888
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
i zalozymy nowy watek i bedziemy pisaly jak sobie radzimy , jak dzieciaczki rosna itd
pewnie ze tak

Amelcia
Stary 2012-01-04, 11:41   #2889
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
trzymamy kciuki

Amelcia
Stary 2012-01-04, 12:05   #2890
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
...ale pędzicie....
zaglądam tu tylko w godzinach pracy i cięzko nadrobić.
-------------
Mam przynajmniej spokój z wózkiem.
Strasznie długo szukałam i mam coś takiego
http://dadaparadisogroup.com/produkt...ck%20%28new%29

ten wózek w cenie 900zł
bardzo fajny ten wózek
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Nieśmiało zapytowywuję czy mogę dołączyć do Was?

Mam 25lat, jestem mężatką od 4 lat.
W wigilię test pokazał 2 kreski ))) W zasadzie to nie staraliśmy się, tak jakoś wyszło radość niesamowita
Wczoraj miałam 1 wizytę u gina. Pęcherzyk jest na swoim miejscu, ma 5mm. Na serduszko jeszcze za wcześnie. Następna wizyta za 2-3 tyg.
Według kalkulatorów internetowych termin mam na 30.08 a więc mam nadzieję że mnie przygarniecie
Witaj i gratuluje
Cytat:
Napisane przez Jessiczka Pokaż wiadomość
Witam przyszłe szczesliwe lipcowo/sierpniowe mamuski jest szansa by sie przylączyc hm ??

Jestem w 11 tygodniu jak sobie to obliczyłam i termin na 23 lipiec

Soleilka jesli moge nakreslic info odnosnie becikowego bo mowili niedawno w tv ze owszem beda wyplacac ale faktycznie jesli masz prowadzona ciążę,zrobione badanie wczesniej niż 10 tydzien a martwisz sie że mozesz sie nie załapać ?

ivoncia16 rowniez skorzystalam z kalendarza i wyszedł mi chłopczyk ciekawe czy sie sprawdzi

co to za tajemniczy klub hmm ide poczytac
Witaj gratulacjeale fajnie że jest nas coraz więcej!
Cytat:
Treść usunięta
trzymam kciuki mocno pogoda fatalna ciemno leje deszcz,nic się nie chce ja jeszcze w piżamie i szlafroku siedze
Cytat:
Hej dziewczyny, witałam się z wami jakiś czas temu, tzn parę stron temu Więc tak, wczoraj byłam u lekarza potwierdzić ciąże. Ciąża potwierdzona jestem dzisiaj wg usg w 5 tygodniu i 7 dni, czyli jutro wejdę w 6 tydzień.
Dziewczyny lekarka zauważyła 2 pęcherzyki jeden o wielkości 2,8mm drugi 3mm więc ciąża bliźniacza
Ale żeby się to na 100% potwierdziło mam przyjść 31 stycznia bo może być tak, że jeden bliźniak się wchłonie;(
ale super o by dwa maleństwa zostały!gratulac je!
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
HelloMamy ten sam termin

Super

Kamilko śliczny masz brzuszek A męża wygoniłam spać na materac
he he biedny mężuś no ale co jak trzeba to trzebatrzymam kciuki Asiu za Twoją dzisiejszą wizytę!a będziesz miała usg?
Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Poszłam wczoraj do szpitala z tymi bólami. Niestety.... Wczoraj miałam zabieg... dzisiaj już jestem w domu...

szkoda słów
bardzo mi przykro Kochanato straszne

dzien doberek Mamusie!ale pędzicie z tym pisaniem,chyba będe musiała sobie budzik rano nastawić żeby nadążyć za wami
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:40   #2891
asia665
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za kciuki Tak dzisiaj mam mieć USG genetyczne.
I chciałabym zobaczyć jak maleństwo się rusza. Musze koniecznie o to zapytać, bo jak zapomne i nie spojrze,a lekarz tez nic nie powie to znowu będę żyła w stresie.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:42   #2892
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
I chciałabym zobaczyć jak maleństwo się rusza. Musze koniecznie o to zapytać, bo jak zapomne i nie spojrze,a lekarz tez nic nie powie to znowu będę żyła w stresie.
pytaj i koniecznie obserwuj wyciagnij od lekarza jak najwiecej :d a pozniej powiedz nam :P

Amelcia
Stary 2012-01-04, 12:44   #2893
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana genetyczne trwa minimum 20 min i jest zawsze robione na dobrym sprzęcie, więc ruchy na pewno zobaczysz! Nam gin wszystko mówił, w stylu "o, a teraz widać było rączkę, widzieliście?", "a teraz się po uchu drapie, o tutaj" i myszką wskazywał, itd. Pokazał też stópki, wszystko opowiadał co robi, więc nawet o nic nie musiałam dopytywać Ale jak by Twój był mrukiem, to poproś go, żeby Ci opowiadał co się dzieje na ekranie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:00   #2894
agunia82
Zakorzenienie

Kathrina super wieści Ja łykam witaminy, ale akurat te co ja mam nie mają bardzo bogatego składu, tylko to, co najbardziej w ciąży potrzebne (witaminki to PregnaPlus), do tego kwas DHA

Stary 2012-01-04, 13:03   #2895
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
suuuuuper

ja też już się nie mogę doczekać aż zobaczę i może nawet usłyszę serduszko

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:04   #2896
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
pytaj i koniecznie obserwuj wyciagnij od lekarza jak najwiecej :d a pozniej powiedz nam :P
Jak tylko wórce to obiecuje ,że od razu napisze Podejrzewam ,że będę w domu po 21. Bo wizyte mam na 19:00 ,trzeba liczyć min. godzine opóźnienia.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Kochana genetyczne trwa minimum 20 min i jest zawsze robione na dobrym sprzęcie, więc ruchy na pewno zobaczysz! Nam gin wszystko mówił, w stylu "o, a teraz widać było rączkę, widzieliście?", "a teraz się po uchu drapie, o tutaj" i myszką wskazywał, itd. Pokazał też stópki, wszystko opowiadał co robi, więc nawet o nic nie musiałam dopytywać Ale jak by Twój był mrukiem, to poproś go, żeby Ci opowiadał co się dzieje na ekranie
Mam nadzieje,że mój będzie mółwił co robi. Bynajmniej zawsze mówi " o widzi pani serduszko","zaraz posłuchamy" .
Ale Aguś panika mnie zżera. Po prostu jak zawsze przed wizytą mam cykora. Jakbym była w szkole i szła na poważny egzamin. Kurde panicznie się boje o te ruchy tylko. Chociaż czytałam w necie,że najważniejsze w tej początkowej fazie jest serduszko i przyrost dziecka. Jeśli serce bije,dzieciątko rosnie to o ruchy nie powinnam się martwić bo dziecko i tak intensywnie się rozwija,że po prostu w chwili USG może akurat spać.

Cytat:
Treść usunięta
No to super Ja mam witaminy Feminion 1,ale mi się skończyły i musze zapytać lekarza czy mam zmienić na następne chyba Femibion 2,czy dalej wcinać te.

Jestem mamą

Stary 2012-01-04, 13:10   #2897
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieje,że mój będzie mółwił co robi. Bynajmniej zawsze mówi " o widzi pani serduszko","zaraz posłuchamy" .
Ale Aguś panika mnie zżera. Po prostu jak zawsze przed wizytą mam cykora. Jakbym była w szkole i szła na poważny egzamin. Kurde panicznie się boje o te ruchy tylko. Chociaż czytałam w necie,że najważniejsze w tej początkowej fazie jest serduszko i przyrost dziecka. Jeśli serce bije,dzieciątko rosnie to o ruchy nie powinnam się martwić bo dziecko i tak intensywnie się rozwija,że po prostu w chwili USG może akurat spać.
jeśli dzidziuś będzie spał, to pewnie gin będzie próbował go obudzić (jak dzieciaki moich znajomych były za mało ruchliwe, to gin im dawał batoniki do zjedzenia żeby dzieciaka pobudzić). Bo pewnie będzie tyle rzeczy mierzył, że dzidka z każdej strony będzie chciał obejrzeć. I najważniejsze, dzieciak musi się odpowiednio ułożyć do pomiaru fałdu karkowego. Ale znowu jak jest za bardzo rozbrykany maluch (jak u mnie) to też niedobrze. Myślę, że jakieś tam ruchy na pewno dzisiaj zobaczysz, przynajmniej leniwe ruszanie rączką czy nóżką I nie stresuj się, dla dzidka postaraj się być spokojna!

Stary 2012-01-04, 13:15   #2898
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
O! to super Asiu napewno zobaczyszu mnie można nagrać na płytke całe badanie koszt 10zł,i nie denerwuj się wszystko będzie super zobaczysz!
Cytat:
Treść usunięta
wspaniałe wieści!!!

nagimnastykowałam się ale wkleiłam zdjęcia do klubu
Dziewczyny czy jak macie usg przez brzuch i lekarz jeżdzi wam tą głowicą po brzuchu to też was to boli? mnie boli zawsze jak nie wiem co może on to za mocno przyciska?
Stary 2012-01-04, 13:20   #2899
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
mnie mój lekarz sam skierował do innego lekarza do szpitala na to usg,ale nawet jak chce u moje zrobić usg to jade do niego do szpitala i on jest przy badaniu ale samo usg wykonuje inny lekarz.
Stary 2012-01-04, 13:21   #2900
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
jeśli dzidziuś będzie spał, to pewnie gin będzie próbował go obudzić (jak dzieciaki moich znajomych były za mało ruchliwe, to gin im dawał batoniki do zjedzenia żeby dzieciaka pobudzić). Bo pewnie będzie tyle rzeczy mierzył, że dzidka z każdej strony będzie chciał obejrzeć. I najważniejsze, dzieciak musi się odpowiednio ułożyć do pomiaru fałdu karkowego. Ale znowu jak jest za bardzo rozbrykany maluch (jak u mnie) to też niedobrze. Myślę, że jakieś tam ruchy na pewno dzisiaj zobaczysz, przynajmniej leniwe ruszanie rączką czy nóżką I nie stresuj się, dla dzidka postaraj się być spokojna!
Batonikiem bym nie pogardziła Hehe. Kurcze ja myślałam że USG genetyczne nie różni się zbyt wiele od tradycyjnego.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
O! to super Asiu napewno zobaczyszu mnie można nagrać na płytke całe badanie koszt 10zł,i nie denerwuj się wszystko będzie super zobaczysz!

wspaniałe wieści!!!

nagimnastykowałam się ale wkleiłam zdjęcia do klubu
Dziewczyny czy jak macie usg przez brzuch i lekarz jeżdzi wam tą głowicą po brzuchu to też was to boli? mnie boli zawsze jak nie wiem co może on to za mocno przyciska?
U mnie nie ma mozliwości nagrania. Płytka jedynie w przypadku 3D.

Ostatnio jak próbowaliśmy przez brzuch to mnie bolało

Jestem mamą

Stary 2012-01-04, 13:30   #2901
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Super, że widziałaś serducho niezapomniane wrażenie

Ja z witaminek biorę Femibion Natal Classic - ma wszystko w skladzie - jod, kwas foliowy, i inne - przeczytaj w necie skład, może akurat będzie Ci odpowiadał
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:32   #2902
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
straszne to jest !

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

chce_byc_mama

znam ten bol

ja tez tak mialam w jeden dzien kochalismy sie z mezem i wtedy powstalo nasze bobo, a na drugi dzien bylo mi straaaaaasznie niedobrze, a moj maz mial biegunke myslalam ze sie czyms strulismy ale chyba po prostu "zachodzilismy"

Cytat:
Poszłam wczoraj do szpitala z tymi bólami. Niestety.... Wczoraj miałam zabieg... dzisiaj już jestem w domu...

szkoda słów
przykro mi
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:41   #2903
ewka5891
Zakorzenienie

strasnie mi przykro jak czytam, ze kolejna dziewczyna traci swoje malenstwo nawet nie chce myslec co one teraz moga przezywac. mam n adzieje ze jeszcze szczescie sie do nich usmiechnie, tego im zycze
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:44   #2904
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
najlepiej jak zapytasz na następnej wizycie o to badanie gdzie i kto je będzie przeprowadzał, ja miałam robione 3 usg, pierwsze jak był pęcherzyk następne było juz genetyczne i ostatnio kontrola tętna maluszka,w 20 tc jest połówkowe i to jest też bardziej szczegółowe.
U mnie mój gin nie ma usg w gabinecie i jakbym chciała częściej usg,to mogę ale musze jeżdzić do Gliwic,wiec myśle że teraz spokojnie cierpliwie poczekam do połówkowego
Stary 2012-01-04, 13:48   #2905
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja dziewczyny biore Vita-miner PRENATAL
Stary 2012-01-04, 13:50   #2906
blueberry88
Zakorzenienie

Huh, a już myślałam, że nie dam rady Was doczytać!

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Witaj pumas i odpoczywaj po ciężkim dniu!

he he dziękuje
nicki słyszałam o takiej metodzie i o porodzie na stojąco również,u mnie w szpitalu mają fajną wannę piłki do skakania i ogólnie jest dobrze wyposażony i pomocny żeby ułatwić i zniwelować ból przy porodzie mają nawet gaz rozweselający
agunia super te linki !!!
U mnie w szpitalu jest np. takie krzesło z wyciętym częściowo siedzeniem. I nie dziwię się, że poród nie odbywa się tam do końca, bo jak oni mieliby tego dzieciaczka łapać?
Jest też wanna - mama mówi, że najlepiej leżeć w wannie jak najdłużej, ale urodzić już "na lądzie", bo wtedy zawsze dziecko jest "lepsze", a z wody raczej nie płacze i nie ma dostaje Apgaru 10.
Mam nadzieję, że nie przeszkadza Wam, ze powołuje się na mamę, ale są to dla mnie wiadomości z pierwszej ręki.
Są też piłki i kobiety faktycznie na nich skaczą i podobno to pomaga.

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Słyszałam, że podobno lepiej jak nacinają niż jakby miało samo pęknąć bo wtedy dużo gorzej się rana goi.

Ja o porodzie nawet na razie nie myślałam, u mnie w mieście oddali niedawno porodówkę po remoncie i podobno bardzo fajne teraz warunki są. A wózki to narazie dla mnie abstrakcja, pewnie jak pójdę na zwolnienie to dopiero będę o takich rzeczach myśleć.
W przyszłym tygodniu idę na wizytę do gina i już się nie mogę doczekać aż zobaczę małego.
A wczoraj mój tż umuzykalniał dzidzię i puszczał mu muzykę przez słuchawki
Lepiej jak trochę natną - ja też tak właśnie wiem
Mówicie, ze dzidzia już słyszy mimo niewykształconego słuchu?

Cytat:
Napisane przez JolciaKKK Pokaż wiadomość
Nel_a Jessiczka - Witajcie
Ale mnie nie było. A Wy tyle piszecie że nie sposób nadrobić . Fajnie że Nas tyle jest z sierpnióweczek
A ja miałam wczoraj stresującą wizyte. Naczytałam się jak dziewczyny pisały o Toxoplazmozie i o tym że kobiety są nieuważne a potem jest taki a nie inny problem... Nie zgadzałam się z ich teoriami bo wynikało z nich że najlpiej to pic wodę i to w wysterlilizowanym kubku ... po prostu panika i tyle... Ale nastarszyły mnie ostro i z ciekawości zajrzałam do swoich wyników. Z tego starchu źle je odczytałam i przeraziłam się że że jestem chora na toxoplazmoze . Dopiero mój gin powiedział mi że źle odczytałam wyniki i że nic mi nie jest - ale swoje przezyłam płakałam cały wieczór i wogóle nie życzę nikomu ale byłam zła że taka panika osób trzecich mogła na mnie tak wpłynąć
Ale dzięki Bogu wszytkie wyniki mam jak to mój gin powiedział - SUPER I NIE MA POWODÓW DO ZMARTWIEŃ

Czego serdecznie Wam wszystkim życzę

kathrinaaaaa - daj znać jak było.
prince- polo - współczuję mnie ostatnio rzadziej dopadają . II trymestr jest po ukonczeniu 13 tyg.
Fajnie, że już wiesz, że wynik dobry - choć wyobrażam sobie, jak się nastresowałaś! Ja mam książkę, gdzie jest napisane, tak jak i na witaminach, które biorę, że I trymestr do 12 tygodnia, z drugi od 13...

Cytat:
Gratulację! Życzę, żeby oba się uchowały! A 27 sierpnia się urodziłam

Cytat:
a mi nic a nic lepiej dzisiaj i normalnie gardziolko mnie boli i kaszel mam taki suchy az cala klatka piersowa nie boli i jeszcze wczoraj chyba nadwyrezylam sobie prawa reke i jeszcze ta mnie teraz boli wrrrrrr!

dzien dobry w ogole
Współczuję! Mam nadzieję, że szybko się zaleczy.

Cytat:

szkoda słów
Bardzo mi przykro.

Cytat:
wlasnie mialam bardzo bliskie spotkanie z muszla klozetowa... cale sniadanie poszlo.... wkurza mnie ze pod sam koniec I trymestru takie cyrki...
Heh, ja też...

Cytat:
straszne to jest !

chce_byc_mama

znam ten bol
To raczej nie jest tak, że zawsze owulacja wychodzi jak wg kalulatora, każda ma swój rytm - te dwa tygodnie od ODM są umowne.

Cytat:
Treść usunięta
No to gratulacje! Jak masz wątpliwości, to przecież zawsze możesz poprosić o dodatkowe badania. Ja na razie miałam tylko krew i mocz badane. Oczywiście waga i ciśnienie co wizytę - ale to wiadomo.

Cytat:
Treść usunięta
Ja mam przy każdej wizycie, bo miałam krwiaka na początku ciąży i gin sprawdza czy nic nowego się nie pojawiło, ale nie wiem, jak będzie potem.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Aha, a biorę Feminatal.
Chciałam zapytać Was, czy stosujecie jakieś kremy, co by potem nie było rozstępów itd.? Orientowałyście się może co warto stosować?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:52   #2907
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Jeeejj dziewczyny wiecie że ja dopiero godzinę temu wstałam?!?!
Ale ze mnie leniuch, aż mi wstyd
Wstawiłam pranie, zjadłam śniadanie i szybciutko na wątek

Edit, kochana, tak strasznie mi przykro, wiem że żadne słowa nie są w stanie teraz Cię pocieszyć
Czemu tak się dzieje??!!??!!

Agunia, czyli jak jestem w 13t1d to już jestem w II trymestrze? Bo w "Oczekiwaniu na dziecko" piszą że dopiero po skończeniu 14 tyg zaczyna się II trymestr
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:52   #2908
ewka5891
Zakorzenienie

Misiaeel gratuluje blizniakow oby oba rozwijaly sie prawidlowo
moj Tz bylby wniebowziety, caly czas mowi mi, ze chcialby miec blizniaki ale u mnie nie sadze, mimo, ze mam rodzenstwo blizniakow.
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:53   #2909
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Co to za gazety jeśli można wiedzieć?? Bo ja ostatnio nie ruszam się nigdzie, tylko z pracy do domu bo wieczorami jestem nieżywa, a przydałaby mi się jakaś lektura bo widzę, że wy jesteście we wszystkim bardzo obeznane.

Słyszałam, że podobno lepiej jak nacinają niż jakby miało samo pęknąć bo wtedy dużo gorzej się rana goi.
aż zobaczę małego.
To DobraMama zapakowana jest w folię i są w niej 3 gazety w cenie 6 zł

Ja słyszałam na odwrót: że nacinane krocze dłużej się goi i są z tym duże problemy. Zresztą teraz od nacinania się właśnie odchodzi. Po prostu wolniej rodzi się główkę i samo nic nie pęka
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Nieśmiało zapytowywuję czy mogę dołączyć do Was?

Mam 25lat, jestem mężatką od 4 lat.
W wigilię test pokazał 2 kreski ))) W zasadzie to nie staraliśmy się, tak jakoś wyszło radość niesamowita
Wczoraj miałam 1 wizytę u gina. Pęcherzyk jest na swoim miejscu, ma 5mm. Na serduszko jeszcze za wcześnie. Następna wizyta za 2-3 tyg.
Według kalkulatorów internetowych termin mam na 30.08 a więc mam nadzieję że mnie przygarniecie
Hej Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Jessiczka Pokaż wiadomość
Witam przyszłe szczesliwe lipcowo/sierpniowe mamuski jest szansa by sie przylączyc hm ??

Jestem w 11 tygodniu jak sobie to obliczyłam i termin na 23 lipiec

Soleilka jesli moge nakreslic info odnosnie becikowego bo mowili niedawno w tv ze owszem beda wyplacac ale faktycznie jesli masz prowadzona ciążę,zrobione badanie wczesniej niż 10 tydzien a martwisz sie że mozesz sie nie załapać ?
Hej Gratulacje

Z tego co widzę mam praktycznie zerowe szanse na becikowe, a szkoda, bo 1000 zł na drodze nie leży Coś tam już można dzieciaczkowi kupić. No, ale jak nie dostanę, to rozpaczać nie będę
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Pisałyśmy o tym kilka dni wcześniej. Potrzebne jest zaświadczenie, że pozostawałaś pod opieką lekarza najpóźniej od 10 tc i miałaś przynajmniej jedną wizytę w każdym trym. Poza tym lekarz do tego zaświadczenia przepisuje dużo informacji z karty ciąży. Becikowy dostaje każdy, gdy jego roczny dochód nie przekracza 85 tys. zł.
No właśnie chyba nie doczytałam dokładnie W sumie 17 stycznia dopiero gin ma mi założyć kartę ciąży, więc dowiem się dokładnie w którym tygodniu byłam na pierwszej wizycie u niego. Może uda mi się załapać. No i u mnie dochód to nie problem do zmartwień, bo nie zarabiam
Cytat:
O jej Gratulacje Ale to musi być niesamowite widzieć 2 bobaski
Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
O matko to jakbyś miała dwie teściowe

Cytat:

szkoda słów
Współczuje Ale mam nadzieję, że się nie poddasz i niedługo znowu usłyszymy o fasolce
Cytat:
I o tym jak fajnie było kiedyś się wyspać

Ja zaraz idę opłacić sobie szkołę i zajrzę do lumpka, może znajdę coś fajnego

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:56   #2910
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja uciekam do pracy trzymajcie sie kochane milego popoludnia

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości