|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
wlasnie mialam bardzo bliskie spotkanie z muszla klozetowa... cale sniadanie poszlo.... wkurza mnie ze pod sam koniec I trymestru takie cyrki...
|
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czemu tyle dziewczyn to spotyka ?
straszne to jest ! i jak to sie nie bac o nasze malenstwa ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- chce_byc_mama znam ten bol ja tak mialam przed wczoraj a juz myslalam ze co najgorsze to minelo wogole moj organizm mial dziwna reakcje na zaplodnienie bo z kalkulatora wynika ze u mnie do zaplodnienia doszlo 30 pazdziernika a 1 listopada caly dzien wymiotowalam i prawie mdlalam ;/ myslalam ze sie zatrulam a to juz moja fasolka dawala o sobie znac |
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
takie jest zycie i nic nie mozemy na to poradzic.
ja tez swoja pierwsza ciaze poronilam w 11 tc! takze ani ja ani oj tz dopoki za tydzien nie zobaczymy ze wszystko jest ok, nie cieszymy sie, dlugo staralismy sie o to malenstwo i po prostu nie chcemy zapeszac. moj tz jest bardzo sceptycznie do tego nastawiony, nie pozwala ogladac mi wozkow ubranek itd, dopiero jak za tydz gin powie ze wszystko dobrze wtedy zaczniemy pomalu cieszyc sie. |
|
|
|
#2884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bać każdego dnia---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda z nas zasluguje na to aby byc szczeliwa mama, jednym udaje sie to wczesniej innym pozniej. wszystkim aniolkowym mamom wspolczuje z calego serca bo wiem co czujecie. pamietajcie ze przyjdzie taki dzien ze bedziecie trzymaly swoje malenstwa w ramionach i cieszyly sie macierzynstwem. Ja to sobie tlumacze zawsze ze wtedy Pan Bog potrzebowal go bardziej niz ja. i moze teraz wlasnie jest kolej na mnie. |
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak juz urodzimy nasze kochane dzieciaczki to wstawimy tu ich zdjecia co ?
![]() i zalozymy nowy watek i bedziemy pisaly jak sobie radzimy , jak dzieciaczki rosna itd
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam dość podobną sytuację jak byłam na drugim badaniu lekarz widział 2 pęcherzyki i powiedział tak jak Tobie , że albo będą bliźniaki albo jeden się wchłonie Po trzech tygodniach okazało się ,że pozostało tylko jedno, a z 2 pęcherzyki pozostała mała plamka A już liczyłam na bliźniaki , ciekawa jestem jak u Ciebie to się zakończy. Trzymam kciuki i koniecznie napisz , powodzonka
|
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki mocno pogoda fatalna ciemno leje deszcz,nic się nie chce ja jeszcze w piżamie i szlafroku siedze![]() Cytat:
gratulac je! Cytat:
trzymam kciuki Asiu za Twoją dzisiejszą wizytę!a będziesz miała usg?Cytat:
![]() ![]() to straszne![]() dzien doberek Mamusie!ale pędzicie z tym pisaniem,chyba będe musiała sobie budzik rano nastawić
|
||||||
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki
Tak dzisiaj mam mieć USG genetyczne.I chciałabym zobaczyć jak maleństwo się rusza. Musze koniecznie o to zapytać, bo jak zapomne i nie spojrze,a lekarz tez nic nie powie to znowu będę żyła w stresie.
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciagnij od lekarza jak najwiecej :d a pozniej powiedz nam :P
|
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak by Twój był mrukiem, to poproś go, żeby Ci opowiadał co się dzieje na ekranie
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Kathrina super wieści
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
suuuuuper
ja też już się nie mogę doczekać aż zobaczę i może nawet usłyszę serduszko
|
#2896 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podejrzewam ,że będę w domu po 21. Bo wizyte mam na 19:00 ,trzeba liczyć min. godzine opóźnienia. Cytat:
Ale Aguś panika mnie zżera. Po prostu jak zawsze przed wizytą mam cykora . Kurde panicznie się boje o te ruchy tylko. Chociaż czytałam w necie,że najważniejsze w tej początkowej fazie jest serduszko i przyrost dziecka. Jeśli serce bije,dzieciątko rosnie to o ruchy nie powinnam się martwić bo dziecko i tak intensywnie się rozwija,że po prostu w chwili USG może akurat spać.No to super Ja mam witaminy Feminion 1,ale mi się skończyły i musze zapytać lekarza czy mam zmienić na następne chyba Femibion 2,czy dalej wcinać te.
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie stresuj się, dla dzidka postaraj się być spokojna!
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie można nagrać na płytke całe badanie koszt 10zł,i nie denerwuj się wszystko będzie super zobaczysz! wspaniałe wieści!!!nagimnastykowałam się ale wkleiłam zdjęcia do klubu ![]() Dziewczyny czy jak macie usg przez brzuch i lekarz jeżdzi wam tą głowicą po brzuchu to też was to boli? mnie boli zawsze jak nie wiem co może on to za mocno przyciska?
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie mój lekarz sam skierował do innego lekarza do szpitala na to usg,ale nawet jak chce u moje zrobić usg to jade do niego do szpitala i on jest przy badaniu ale samo usg wykonuje inny lekarz.
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe. Kurcze ja myślałam że USG genetyczne nie różni się zbyt wiele od tradycyjnego.Cytat:
Ostatnio jak próbowaliśmy przez brzuch to mnie bolało
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak mialam w jeden dzien kochalismy sie z mezem i wtedy powstalo nasze bobo, a na drugi dzien bylo mi straaaaaasznie niedobrze, a moj maz mial biegunke myslalam ze sie czyms strulismy ale chyba po prostu "zachodzilismy" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
strasnie mi przykro jak czytam, ze kolejna dziewczyna traci swoje malenstwo
nawet nie chce myslec co one teraz moga przezywac. mam n adzieje ze jeszcze szczescie sie do nich usmiechnie, tego im zycze
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepiej jak zapytasz na następnej wizycie o to badanie gdzie i kto je będzie przeprowadzał, ja miałam robione 3 usg, pierwsze jak był pęcherzyk następne było juz genetyczne i ostatnio kontrola tętna maluszka,w 20 tc jest połówkowe i to jest też bardziej szczegółowe.
U mnie mój gin nie ma usg w gabinecie i jakbym chciała częściej usg,to mogę ale musze jeżdzić do Gliwic,wiec myśle że teraz spokojnie cierpliwie poczekam do połówkowego
|
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dziewczyny biore Vita-miner PRENATAL
|
|
|
|
#2906 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Huh, a już myślałam, że nie dam rady Was doczytać!
Cytat:
![]() Jest też wanna - mama mówi, że najlepiej leżeć w wannie jak najdłużej, ale urodzić już "na lądzie", bo wtedy zawsze dziecko jest "lepsze", a z wody raczej nie płacze i nie ma dostaje Apgaru 10. Mam nadzieję, że nie przeszkadza Wam, ze powołuje się na mamę, ale są to dla mnie wiadomości z pierwszej ręki. Są też piłki i kobiety faktycznie na nich skaczą i podobno to pomaga. Cytat:
![]() Mówicie, ze dzidzia już słyszy mimo niewykształconego słuchu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to gratulacje! Jak masz wątpliwości, to przecież zawsze możesz poprosić o dodatkowe badania. Ja na razie miałam tylko krew i mocz badane. Oczywiście waga i ciśnienie co wizytę - ale to wiadomo. Ja mam przy każdej wizycie, bo miałam krwiaka na początku ciąży i gin sprawdza czy nic nowego się nie pojawiło, ale nie wiem, jak będzie potem. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Aha, a biorę Feminatal. Chciałam zapytać Was, czy stosujecie jakieś kremy, co by potem nie było rozstępów itd.? Orientowałyście się może co warto stosować? |
||||||||
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeejj dziewczyny wiecie że ja dopiero godzinę temu wstałam?!?!
![]() Ale ze mnie leniuch, aż mi wstyd ![]() Wstawiłam pranie, zjadłam śniadanie i szybciutko na wątek ![]() Edit, kochana, tak strasznie mi przykro, wiem że żadne słowa nie są w stanie teraz Cię pocieszyć ![]() Czemu tak się dzieje??!!??!! Agunia, czyli jak jestem w 13t1d to już jestem w II trymestrze? Bo w "Oczekiwaniu na dziecko" piszą że dopiero po skończeniu 14 tyg zaczyna się II trymestr
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaeel gratuluje blizniakow
oby oba rozwijaly sie prawidlowo ![]() moj Tz bylby wniebowziety, caly czas mowi mi, ze chcialby miec blizniaki ale u mnie nie sadze, mimo, ze mam rodzenstwo blizniakow.
|
|
|
|
#2909 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam na odwrót: że nacinane krocze dłużej się goi i są z tym duże problemy. Zresztą teraz od nacinania się właśnie odchodzi. Po prostu wolniej rodzi się główkę i samo nic nie pęka Cytat:
Gratulacje Cytat:
Gratulacje Z tego co widzę mam praktycznie zerowe szanse na becikowe, a szkoda, bo 1000 zł na drodze nie leży Coś tam już można dzieciaczkowi kupić. No, ale jak nie dostanę, to rozpaczać nie będęCytat:
W sumie 17 stycznia dopiero gin ma mi założyć kartę ciąży, więc dowiem się dokładnie w którym tygodniu byłam na pierwszej wizycie u niego. Może uda mi się załapać. No i u mnie dochód to nie problem do zmartwień, bo nie zarabiam ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Ale mam nadzieję, że się nie poddasz i niedługo znowu usłyszymy o fasolceCytat:
![]() Ja zaraz idę opłacić sobie szkołę i zajrzę do lumpka, może znajdę coś fajnego
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

bać każdego dnia
Więc tak, wczoraj byłam u lekarza potwierdzić ciąże. Ciąża potwierdzona jestem dzisiaj wg usg w 5 tygodniu i 7 dni, czyli jutro wejdę w 6 tydzień. 

radość niesamowita 
pogoda fatalna ciemno leje deszcz,nic się nie chce ja jeszcze w piżamie i szlafroku siedze
gratulac je!