|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
a to nie jest tak, że się tyje od węglowodanów ? (nie chodzi mi o ten boczek, tylko o te kapsułki )dietetykiem nie jestem, ale trochę tam czytałam o tym tu i ówdzie, jednak oleje są polecane, wiesz, błony komórkowe, układ nerwowy i te sprawy... tran musze spróbować, zima idzie, znowu trzeba coś doustnie spożywać bo zwariuję... ale dziwne z tym wiesiołkiem. ![]() Cytat:
a czego nie domyje to lepiej dal skóry a wiesiołek jest boski dla mnie - doustnie, a chyba od gimnazjum używam pomadki oeparol , kiedy jeszcze nikt nie wiedział co to jest a ta firma nie miała takiej kampanii reklamowej jak teraz - osttanio nadostawałam pełno ulotek o tym. ale muszę spróbować właśnie kremu ![]() no seboradin trochę wali niestety. jak się popsika na noc rano prawie nie czuć,ale mozesz np psiknac po umyciu głowy i potem na resztę odżywkę mocno pachnącą, może to coś zatuszuje.
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
||
|
|
|
#1922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam skórę, którą wszystko zapycha i tylko kilka razy nałożyłam wiesiołek na twarz
Olej jak olej, na moją buźkę za tłusty, ale próbować zawsze można Jak masz wiesiołka, to testuj ![]() Cytat:
Cytat:
Oleju kokosowego możesz nałożyć sporo ![]() Cytat:
![]() Koniczynko, wiesz, ja też czytałam posty Magdalenki, ale warto mieć na uwadze, iż ona ma idealnie proste włosy, a co za tym idzie- są one raczej bezproblemowe. No i czesanie im nie szkodzi. Nie farbuje ich też i nie niszczy wysoką temperaturą. Więc jej pielęgnacja może być mocno ograniczona. Zresztą, nie oszukujmy się- są osoby, które używają tylko szamponu i mają piękne włosy, bo z takimi się urodziły, a są i takie, które muszą się natrudzić, by ich włosy nie były przesuszone. Dlatego nie ma gotowych recept ani w pielęgnacji włosów, ani w pielęgnacji skóry, bo każdy ma inne potrzeby. Ja nawet jak byłam dzieckiem i miałam prawie proste włosy, nie używałam nigdy suszarki, miałam wieczne problemy z rozczesaniem włosów. Zawsze je ono niszczyło i sprawiało, że włosy się puszyły. Zazdrościłam koleżankom, że mogą sobie tak po prostu rozczesywać włosy ![]() Cytat:
tzn. na razie to nic poważnego, jak się najem niezdrowych rzeczy to mnie pobolewa. Stąd dieta. Zero smażonego, mało tłuszczu... chociaż niby roślinne to są te zdrowe No sama nie wiem...
|
||||
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Wee co Ty, nocny marek czybezsennosc?
|
#1924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ona jedna ja moje dzisiejsze niespanie poświęcam na nakładanie kremu aloesowego na włosy. przynajmniej będzie efektywne
wrzesień: oleje lniany - pestki winogron - oliwa z oliwek - sezamowy - arachidowy - oliwka BD - rycynowy kokos- olejek himalaya - słodkie migdały - end.oliwka hipp - end.drożdże-tran-seboradin hh 220' |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja późno zaczynam pracę i jakoś tak się przyzwyczaiłam, że kładę się koło 2-3 i późno wstaję Staram się z tym walczyć, ale ostatnio bezskutecznie. Jak się wczoraj położyłam o północy, to do trzeciej nie mogłam zasnąć Ale jak coś się fajnego dzieje, jakaś impreza czy koncert, to ja już o 22 przysypiam. Zazwyczaj jestem jak zombie ale w tej starszej, wolniejszej wersji A Ty czemu nie śpisz? Mona, dziękuję, zdrowia nigdy za wiele Ale to nic poważnego, chyba, że dalej będę jeść tyle ciężkostrawnych rzeczy... Powodzenia z aloesem
Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2012-01-04 o 01:44 |
|
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko kurczę, jak nosić tyle włosów na głowie? Szyja nie boli? ![]() Uff, nałożyłam maseczkę na włosy i od razu lepiej
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale raczej woda nie powoduje u mnie wypadania włosów . NellN - a może to kosmetyki do włosów ? Czy jadąc do Polski zabierasz ze sobą kosmetyki, których używasz w Hiszpanii ? Mnie lecą włosy od nietrafionych kosmetyków . Użycie "złego" szamponu / odżywki, już przy pierwszym kontakcie powoduje natychmiastową migrację włosów i to w przerażających ilościach . Kosmetyk dla mnie dobry - podczas mycia parę włosów wypada . A woda wciąż ta sama . Zgadzam się . Namówiona przez Wizaż, bodajże dwa lata temu kupiłam szczotkę do włosów z naturalnego włosia { Khaja}. I co ? Służy mi do dnia dzisiejszego jako podstawka pod grzebienie . W moim przypadku do niczego innego nie nadaje się . |
|
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
A może mi ktoś coś powiedzieć o tym składzie?
Glycine Soja Oil, Isopropyl Myristate, Sesamum Indicum Seed Oil, Carthamus Tinctorius Seed Oil, PEG-40 Sorbitan Peroleate, Theobroma Cacao Seed Butter, Fragrance, Benzophenone-3, Tocopherol Acetate, Benzyl Alcohol, BHA, Beta-carotene (CI 40800).
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za offtop
|
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
Patrzcie, ktoś na WP przegląda nasze forum! :
http://kobieta.wp.pl/kat,26369,title...wiadomosc.html
|
|
|
|
#1932 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ja wczoraj użyłam trochę oliwy z oliwek + callos kokosowy no i niestety mam średnie włosy, przyklapnięte, tłustawe. Potrzymałam jakieś 10 minut i zmyłam Alterrą z morelą. Nie wiem czy to kwestia, że nie dokładnie domyłam, czy też nie służy mi taki zestaw. A i mam jeszcze jeden problem, z racji tego, że moje włosy są w fazie odrastania to jedynym wyjściem jest mycie wieczorem, ale niestety rano są fatalne, poobcierane, szorstkie, stojące i nie potrafię sobie z tym poradzić. Jak sobie radzicie z olejowaniem całonocnym i zmywaniem rano? Suszycie suszarką? Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
#1933 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
A tak swoją drogą to nie zdajecie sobie sprawy jakie w Polsce jest bogactwo i dostępność tanich i dobrych kosmetyków naturalnych i ekologicznych. Ja w Hiszpanii żeby dostac naturalny i "bezpieczny" szampon musiałam go po prostu zamawiać z USA. Zawsze się zaopatrzam na kilka miesięcy jak jestem w PL! |
|||
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam czegoś do twarzy, moja skóra nie znosi zimy Któraś chyba olej z malin używała?
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
szamapon migdałowy Alterry można kupić w Rossamanie?
A jeśli nie to gdzie i jaki ewentualnie dobry moglabym kupic na miejscu w sklepach drogeryjnych itd? I jaka odżywkę polecacie dobrą... czy ma to znaczenie w ogole? ja zaraz idę zmywac olej z oliwek nafte rycyną i vatikę;] cięzko się w tym śpi ehh.. a wy jak nakładacie na włosy czepek i zwykły ręcznik ?
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
heh a co w tym dziwnego? nafta z rycyną na skórę głowy jest za☠☠☠ista ale nie tak brzmiało moje pytanie;]
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Na noc się olejowałam kokosem i oliwą z oliwek, dziś ładnie się zmyło a jakie włoski mięciutkie! Chyba się znów polubimy z kokosikiem
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
ja też lubię kokos i oliwę;] a czym zmywałaś?
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
tja, a później będzie ...
Cytat:
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby później nie było że po kilku nocach zostaniesz z niczym
Edytowane przez moniczka795 Czas edycji: 2012-01-04 o 11:48 |
|
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
moje babcie moja mam moje ciotki od lat kładły naftę na całą noc i mialy piękne włosy, znam 2 farmaceutki , które też tak robią 2 lata temu też smarowałam naftą i nie narzekałam nigdy także nie wiem o co wam chodzi zamiast pisać głupie komentarze proszę o wyjasnienie
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zresztą... rób co chcesz...
Edytowane przez moniczka795 Czas edycji: 2012-01-04 o 11:54 |
|
|
|
|
#1946 |
|
Raczkowanie
|
nafta kosmetyczna z dodatkiem olejku rycynowego nie będę opisywać tu całej buteleczki
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
z tyłu nic nie jest napisane o stosowaniu?
|
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
a propo nie spotkałam się z żadnym olejem który ma żeby było napisane stosować całą noc;]
a na oliwie z oliwek jest napisane ,że na włosy?;] dziwi mnie Twoje zdziwienie poczytaj sobie wątek o nafcie kosmetycznej.
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nafta to nafta.. Ale całe szczęście że samej nafty na całą noc nie zostawiłaś na włosy. Fakt, ona była z dodatkami...A co do olejów - to chyba inna trochę bajka, bo nafta to nafta, nie? Nie chce się z Tobą kłócić. |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast się śmiać mogłybyście odpowiedzieć dziewczynie co zrobiła nie tak
![]() Niunka naftę trzyma się na włosach max 30 min, inaczej możesz sobie zaszkodzić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

No właśnie brałam wcześniej olej z wiesiołka, ale teraz biorę już tylko tran, bo ograniczam tłuszcze i jestem na lekkostrawnej diecie. A najgorsze, że ja tak uwielbiam kanapkę ze smażonym boczkiem i z majonezem 
end.
Olej jak olej, na moją buźkę za tłusty, ale próbować zawsze można 
tzn. na razie to nic poważnego, jak się najem niezdrowych rzeczy to mnie pobolewa. Stąd dieta. Zero smażonego, mało tłuszczu... chociaż niby roślinne to są te zdrowe
67,7 67 66 65 64 63 62 61 60