Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 00:42   #1921
monak89
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Mam BD dla mam No właśnie brałam wcześniej olej z wiesiołka, ale teraz biorę już tylko tran, bo ograniczam tłuszcze i jestem na lekkostrawnej diecie. A najgorsze, że ja tak uwielbiam kanapkę ze smażonym boczkiem i z majonezem Ale tak swoją drogą, u siebie nie widziałam żadnych efektów po spożywaniu wiesiołka
niedobra ty, łaśnie się obśliniłam a to nie jest tak, że się tyje od węglowodanów ? (nie chodzi mi o ten boczek, tylko o te kapsułki )dietetykiem nie jestem, ale trochę tam czytałam o tym tu i ówdzie, jednak oleje są polecane, wiesz, błony komórkowe, układ nerwowy i te sprawy... tran musze spróbować, zima idzie, znowu trzeba coś doustnie spożywać bo zwariuję... ale dziwne z tym wiesiołkiem.

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
przed myciem nie próbowałam! Ale ja się wtedy, ekhem, domyję, skoro bedę cała w oleju?
Smaruję się cała po, jak mam jeszcze toche wilgotna skórę i pomaga mi to przetrwać do następnego mycia (PRZETRWAĆ, bo swędzi mnie i tak),
na ciało stosuję różne mieszanki: jakiś balsam dla dzieci, balsamy z mocznikiem, olej kokosowy, olejek antycellulitowy, na plecy argan, bo tam mam najgorszą sytuację.

Wcieram na lekko wilgotne, tak, a z olejem z wiesiolka to mam tylko krem do twarzy, genialny zresztą. Musze spróbować doustnie
Spróbuję tej oliwki Hipp, Hippa mam tylko szampon i szczerze powiedziawszy zupełnie mi nie leży... zwłaszcza że nie radzi sobie z olejami na włosach...
no skoro wiekszośc rzeczy do mycia (a własnie. na biochemii są olejki do mycia - to moze wina silnych detergentów?? sprawdź to sobie.) zawiera detergenty silne, to przecież to domyje. a czego nie domyje to lepiej dal skóry

a wiesiołek jest boski dla mnie - doustnie, a chyba od gimnazjum używam pomadki oeparol , kiedy jeszcze nikt nie wiedział co to jest a ta firma nie miała takiej kampanii reklamowej jak teraz - osttanio nadostawałam pełno ulotek o tym. ale muszę spróbować właśnie kremu

Cytat:
Acha, a ten Seboradin Niger to doczytałam że z rzepą jest a ja mam odruch wymiotny na punkcie szamponów i odzywek z rzepą, bardzo jedzie tą rzepą? Która wcierka na wypadanie jest bardziej do zniesienia Joanna czy seboradin?
no seboradin trochę wali niestety. jak się popsika na noc rano prawie nie czuć,ale mozesz np psiknac po umyciu głowy i potem na resztę odżywkę mocno pachnącą, może to coś zatuszuje.
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 01:15   #1922
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
A dawałaś wiesiołka na twarz? Nadaje się do tego?
Ja mam skórę, którą wszystko zapycha i tylko kilka razy nałożyłam wiesiołek na twarz Olej jak olej, na moją buźkę za tłusty, ale próbować zawsze można Jak masz wiesiołka, to testuj

Cytat:
przed myciem nie próbowałam! Ale ja się wtedy, ekhem, domyję, skoro bedę cała w oleju?
Smaruję się cała po, jak mam jeszcze toche wilgotna skórę i pomaga mi to przetrwać do następnego mycia (PRZETRWAĆ, bo swędzi mnie i tak),
na ciało stosuję różne mieszanki: jakiś balsam dla dzieci, balsamy z mocznikiem, olej kokosowy, olejek antycellulitowy, na plecy argan, bo tam mam najgorszą sytuację.
A musisz tak koniecznie domywać skórę? Z brudu jeszcze nikt nie umarł A tak serio- może naprawdę nie musisz tak dokładnie domywać skóry? Szczególnie tam, gdzie jest ona najbardziej wrażliwa? A przynajmniej, ograniczyć ilość takiego dokładnego mycia bez żadnej osłony? Nie znam się na skórze atopowej za bardzo. Wiem tylko, że moja mama, która ma niesamowicie suchą skórę, zazwyczaj ją zabezpiecza, a jeśli np. kąpie się w wannie, to dodaje emulsji składającej się głównie z parafiny.

Cytat:
Napisane przez lunatique Pokaż wiadomość
Hej
Ja olejuję od niedawna (dzięki poradom Jigoku i Rybiorka ). Ale tak się zastanawiam czy włosy zniszczone nadtlenkiem wodoru i amoniakiem da się odratować (czytaj: uchronić przed łamaniem, kruszeniem) olejowaniem?
I jeszcze jedno: czy jeśli chcę nałożyć olej (kokosowy) przed farbowaniem (farbą sklepową) to mam tego oleju nałożyć dużo czy tak raczej symbolicznie?
No nie do końca. Ale warto zacząć intensywnie dbać o włosy żeby zobaczyć co jest do odratowania a co nie.
Oleju kokosowego możesz nałożyć sporo

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Ja naftę mieszam zawsze z rycyną, tak pół na pół i sobie chwalę.

Nie uważam, tylko taka jest prawda, być może przykra dla niektórych. Poczytaj sobie posty Magdalenki22, która wg, mnie ma najdłuższe (jak pamiętam 115 cm) i jedne z najładniejszych włosów na tym forum a nie używa odżywek i nie ma kłopotów z rozczesaniem.
Dziękuję za radę, tak chyba będę robić

Koniczynko, wiesz, ja też czytałam posty Magdalenki, ale warto mieć na uwadze, iż ona ma idealnie proste włosy, a co za tym idzie- są one raczej bezproblemowe. No i czesanie im nie szkodzi. Nie farbuje ich też i nie niszczy wysoką temperaturą. Więc jej pielęgnacja może być mocno ograniczona.

Zresztą, nie oszukujmy się- są osoby, które używają tylko szamponu i mają piękne włosy, bo z takimi się urodziły, a są i takie, które muszą się natrudzić, by ich włosy nie były przesuszone. Dlatego nie ma gotowych recept ani w pielęgnacji włosów, ani w pielęgnacji skóry, bo każdy ma inne potrzeby. Ja nawet jak byłam dzieckiem i miałam prawie proste włosy, nie używałam nigdy suszarki, miałam wieczne problemy z rozczesaniem włosów. Zawsze je ono niszczyło i sprawiało, że włosy się puszyły. Zazdrościłam koleżankom, że mogą sobie tak po prostu rozczesywać włosy

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
niedobra ty, łaśnie się obśliniłam a to nie jest tak, że się tyje od węglowodanów ? (nie chodzi mi o ten boczek, tylko o te kapsułki )dietetykiem nie jestem, ale trochę tam czytałam o tym tu i ówdzie, jednak oleje są polecane, wiesz, błony komórkowe, układ nerwowy i te sprawy... tran musze spróbować, zima idzie, znowu trzeba coś doustnie spożywać bo zwariuję... ale dziwne z tym wiesiołkiem.
Ale ja mam ostatnio z trzustką problemy chyba tzn. na razie to nic poważnego, jak się najem niezdrowych rzeczy to mnie pobolewa. Stąd dieta. Zero smażonego, mało tłuszczu... chociaż niby roślinne to są te zdrowe No sama nie wiem...
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 01:23   #1923
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Wee co Ty, nocny marek czybezsennosc?
Stary 2012-01-04, 01:41   #1924
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja mam ostatnio z trzustką problemy chyba tzn. na razie to nic poważnego, jak się najem niezdrowych rzeczy to mnie pobolewa. Stąd dieta. Zero smażonego, mało tłuszczu... chociaż niby roślinne to są te zdrowe No sama nie wiem...
jej, to rzeczywiście, lepiej ograniczać. roślinne-nieroślinne jednak trzeba to strawić, trzymam kciuki za powrót do zdrowia.

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
nie ona jedna ja moje dzisiejsze niespanie poświęcam na nakładanie kremu aloesowego na włosy. przynajmniej będzie efektywne
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 01:42   #1925
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość

Ja późno zaczynam pracę i jakoś tak się przyzwyczaiłam, że kładę się koło 2-3 i późno wstaję Staram się z tym walczyć, ale ostatnio bezskutecznie. Jak się wczoraj położyłam o północy, to do trzeciej nie mogłam zasnąć Ale jak coś się fajnego dzieje, jakaś impreza czy koncert, to ja już o 22 przysypiam. Zazwyczaj jestem jak zombie ale w tej starszej, wolniejszej wersji A Ty czemu nie śpisz?

Mona, dziękuję, zdrowia nigdy za wiele Ale to nic poważnego, chyba, że dalej będę jeść tyle ciężkostrawnych rzeczy... Powodzenia z aloesem

Edytowane przez weegirl
Czas edycji: 2012-01-04 o 01:44
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 01:54   #1926
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47
Ja naftę mieszam zawsze z rycyną, tak pół na pół i sobie chwalę.

Nie uważam, tylko taka jest prawda, być może przykra dla niektórych. Poczytaj sobie posty Magdalenki22, która wg, mnie ma najdłuższe (jak pamiętam 115 cm) i jedne z najładniejszych włosów na tym forum a nie używa odżywek i nie ma kłopotów z rozczesaniem.
Zajrzałam na profil Magdalenki i... łał. Niesamowite włosy! Są bardzo piękne, ale jak dla mnie za długie [jak dla mnie najdłuższa względnie znośna długość to do pupy]. Ale ten kolor, kondycja
Tylko kurczę, jak nosić tyle włosów na głowie? Szyja nie boli?

Uff, nałożyłam maseczkę na włosy i od razu lepiej
Stary 2012-01-04, 06:24   #1927
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo Was proszę o radę, bo robie wszystko na czuja, a może któraś ma problem podobny do moich
A ja tak wpływu wody nie demonizowałabym. Np. u mnie, na wsi, z kranów płynie kamień, co kończy się przyklapem włosów . Najlepsze włosy mam po deszczówce lub demineralizowanej . A jak Ale raczej woda nie powoduje u mnie wypadania włosów .
NellN - a może to kosmetyki do włosów ? Czy jadąc do Polski zabierasz ze sobą kosmetyki, których używasz w Hiszpanii ? Mnie lecą włosy od nietrafionych kosmetyków . Użycie "złego" szamponu / odżywki, już przy pierwszym kontakcie powoduje natychmiastową migrację włosów i to w przerażających ilościach . Kosmetyk dla mnie dobry - podczas mycia parę włosów wypada . A woda wciąż ta sama .

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to zależy od struktury i rodzaju włosa, a nie od tego czy są zadbane lub nie
Zgadzam się . Namówiona przez Wizaż, bodajże dwa lata temu kupiłam szczotkę do włosów z naturalnego włosia { Khaja}. I co ? Służy mi do dnia dzisiejszego jako podstawka pod grzebienie . W moim przypadku do niczego innego nie nadaje się .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:02   #1928
justusia16
Wtajemniczenie

A może mi ktoś coś powiedzieć o tym składzie?

Glycine Soja Oil, Isopropyl Myristate, Sesamum Indicum Seed Oil, Carthamus Tinctorius Seed Oil, PEG-40 Sorbitan Peroleate, Theobroma Cacao Seed Butter, Fragrance, Benzophenone-3, Tocopherol Acetate, Benzyl Alcohol, BHA, Beta-carotene (CI 40800).
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 08:17   #1929
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
Zajrzałam na profil Magdalenki i... łał. Niesamowite włosy! Są bardzo piękne,
poprosze o linka
miłego dnia
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:20   #1930
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak jest Pracowałam na siłowni kiedyś i osoby, które tam chodziły zwiększały ilość węglowodanów w diecie, aby zwiększyć masę , a później przerobić ją na mięśnie
Przepraszam za offtop
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:32   #1931
narvia
Raczkowanie

GG do narvia

Patrzcie, ktoś na WP przegląda nasze forum! :

http://kobieta.wp.pl/kat,26369,title...wiadomosc.html

narvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:21   #1932
Black Casshmere
Rozeznanie

Witajcie
Ja wczoraj użyłam trochę oliwy z oliwek + callos kokosowy no i niestety mam średnie włosy, przyklapnięte, tłustawe. Potrzymałam jakieś 10 minut i zmyłam Alterrą z morelą.
Nie wiem czy to kwestia, że nie dokładnie domyłam, czy też nie służy mi taki zestaw.

A i mam jeszcze jeden problem, z racji tego, że moje włosy są w fazie odrastania to jedynym wyjściem jest mycie wieczorem, ale niestety rano są fatalne, poobcierane, szorstkie, stojące i nie potrafię sobie z tym poradzić.

Jak sobie radzicie z olejowaniem całonocnym i zmywaniem rano?
Suszycie suszarką?

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Stary 2012-01-04, 10:42   #1933
NellN
Raczkowanie

Cytat:

a wiesiołek jest boski dla mnie - doustnie, a chyba od gimnazjum używam pomadki oeparol , kiedy jeszcze nikt nie wiedział co to jest a ta firma nie miała takiej kampanii reklamowej jak teraz - osttanio nadostawałam pełno ulotek o tym. ale muszę spróbować właśnie kremu

.
No mój krem jest własnie oeparolu! Genialny, polecam!

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
A musisz tak koniecznie domywać skórę? Z brudu jeszcze nikt nie umarł A tak serio- może naprawdę nie musisz tak dokładnie domywać skóry? Szczególnie tam, gdzie jest ona najbardziej wrażliwa? A przynajmniej, ograniczyć ilość takiego dokładnego mycia bez żadnej osłony? Nie znam się na skórze atopowej za bardzo. Wiem tylko, że moja mama, która ma niesamowicie suchą skórę, zazwyczaj ją zabezpiecza, a jeśli np. kąpie się w wannie, to dodaje emulsji składającej się głównie z parafiny.
.
Nie sądzę, żebym "przesadzala" z higieną. Ostatnio kąpię sie wlaśnie co 2-3 dni, na pewno nie codziennie, by ograniczyć stycznośc z wodą (i dlatego jak już wchodzę to staram się odmyć porządnie) i do kazdej wanny używam płynu BD. Z drugiej strony najbardziej problmenową i swędząca skórę mam na plecach, a tam na pewno sie nie szoruję tak jak np po udach czy brzuchu. Byłam u kilku dermatologów i własnie polecali produkty z linii dla skóry atopowej (na parafinie często właśnie i z mocznikiem) i pastylki doustne na swiąd.... -.- Kwitowali, że "taka moja uroda" i nie można temu zaradzić -.-

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
NellN - a może to kosmetyki do włosów ? Czy jadąc do Polski zabierasz ze sobą kosmetyki, których używasz w Hiszpanii ? Mnie lecą włosy od nietrafionych kosmetyków . Użycie "złego" szamponu / odżywki, już przy pierwszym kontakcie powoduje natychmiastową migrację włosów i to w przerażających ilościach . Kosmetyk dla mnie dobry - podczas mycia parę włosów wypada . A woda wciąż ta sama .
Używam tych samych kosmetyków, bezsilikonowych, bez parabenów, z niewielką ilością slsów lub bez nich. Przeszłam na takie niemal rok temu i się trzymam. Boje sie nawet myśleć co by było jakbym sobie szamponem drogeryjnym przemyla teraz włosy...
A tak swoją drogą to nie zdajecie sobie sprawy jakie w Polsce jest bogactwo i dostępność tanich i dobrych kosmetyków naturalnych i ekologicznych. Ja w Hiszpanii żeby dostac naturalny i "bezpieczny" szampon musiałam go po prostu zamawiać z USA. Zawsze się zaopatrzam na kilka miesięcy jak jestem w PL!
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:00   #1934
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam skórę, którą wszystko zapycha i tylko kilka razy nałożyłam wiesiołek na twarz Olej jak olej, na moją buźkę za tłusty, ale próbować zawsze można Jak masz wiesiołka, to testuj
Mignął mi u rodziców ostatnio
Szukam czegoś do twarzy, moja skóra nie znosi zimy Któraś chyba olej z malin używała?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:17   #1935
niunka112
Raczkowanie

szamapon migdałowy Alterry można kupić w Rossamanie?
A jeśli nie to gdzie i jaki ewentualnie dobry moglabym kupic na miejscu w sklepach drogeryjnych itd?
I jaka odżywkę polecacie dobrą... czy ma to znaczenie w ogole?

ja zaraz idę zmywac olej z oliwek nafte rycyną i vatikę;] cięzko się w tym śpi ehh.. a wy jak nakładacie na włosy czepek i zwykły ręcznik ?
Stary 2012-01-04, 11:22   #1936
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka112 Pokaż wiadomość
szamapon migdałowy Alterry można kupić w Rossamanie?
A jeśli nie to gdzie i jaki ewentualnie dobry moglabym kupic na miejscu w sklepach drogeryjnych itd?
I jaka odżywkę polecacie dobrą... czy ma to znaczenie w ogole?

ja zaraz idę zmywac olej z oliwek nafte rycyną i vatikę;] cięzko się w tym śpi ehh.. a wy jak nakładacie na włosy czepek i zwykły ręcznik ?
spałaś z naftą na głowie?
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:29   #1937
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
spałaś z naftą na głowie?
niunka może teraz powiedzieć TO

Stary 2012-01-04, 11:33   #1938
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
niunka może teraz powiedzieć TO

na pewno jest!
Stary 2012-01-04, 11:40   #1939
niunka112
Raczkowanie

heh a co w tym dziwnego? nafta z rycyną na skórę głowy jest za☠☠☠ista ale nie tak brzmiało moje pytanie;]
Stary 2012-01-04, 11:41   #1940
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Na noc się olejowałam kokosem i oliwą z oliwek, dziś ładnie się zmyło a jakie włoski mięciutkie! Chyba się znów polubimy z kokosikiem

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:42   #1941
niunka112
Raczkowanie

ja też lubię kokos i oliwę;] a czym zmywałaś?
Stary 2012-01-04, 11:44   #1942
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
na pewno jest!
tja, a później będzie ...
Cytat:
heh a co w tym dziwnego? nafta z rycyną na skórę głowy jest za☠☠☠ista ale nie tak brzmiało moje pytanie;]
hm, czy na całą noc tak za☠☠☠iście podziała to nie jestem pewna
Stary 2012-01-04, 11:47   #1943
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
to idź przeczytaj co jest napisane na opakowaniu tej nafty...

Żeby później nie było że po kilku nocach zostaniesz z niczym

Edytowane przez moniczka795
Czas edycji: 2012-01-04 o 11:48
Stary 2012-01-04, 11:49   #1944
niunka112
Raczkowanie

moje babcie moja mam moje ciotki od lat kładły naftę na całą noc i mialy piękne włosy, znam 2 farmaceutki , które też tak robią 2 lata temu też smarowałam naftą i nie narzekałam nigdy także nie wiem o co wam chodzi zamiast pisać głupie komentarze proszę o wyjasnienie
Stary 2012-01-04, 11:51   #1945
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
moje babcie moja mam moje ciotki od lat kładły naftę na całą noc i mialy piękne włosy, znam 2 farmaceutki , które też tak robią 2 lata temu też smarowałam naftą i nie narzekałam nigdy także nie wiem o co wam chodzi zamiast pisać głupie komentarze proszę o wyjasnienie
To pisze Ci przecież, co u Ciebie na buteleczce nafty jest napisane?

A zresztą... rób co chcesz...

Edytowane przez moniczka795
Czas edycji: 2012-01-04 o 11:54
Stary 2012-01-04, 11:53   #1946
niunka112
Raczkowanie

nafta kosmetyczna z dodatkiem olejku rycynowego nie będę opisywać tu całej buteleczki
Stary 2012-01-04, 11:55   #1947
moniczka795
Zakorzenienie

z tyłu nic nie jest napisane o stosowaniu?
Stary 2012-01-04, 11:58   #1948
niunka112
Raczkowanie

a propo nie spotkałam się z żadnym olejem który ma żeby było napisane stosować całą noc;]

a na oliwie z oliwek jest napisane ,że na włosy?;]

dziwi mnie Twoje zdziwienie poczytaj sobie wątek o nafcie kosmetycznej.
Stary 2012-01-04, 12:03   #1949
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
a propo nie spotkałam się z żadnym olejem który ma żeby było napisane stosować całą noc;]

a na oliwie z oliwek jest napisane ,że na włosy?;]

dziwi mnie Twoje zdziwienie poczytaj sobie wątek o nafcie kosmetycznej.
a rób co chcesz Nafta to nafta.. Ale całe szczęście że samej nafty na całą noc nie zostawiłaś na włosy. Fakt, ona była z dodatkami...

A co do olejów - to chyba inna trochę bajka, bo nafta to nafta, nie?

Nie chce się z Tobą kłócić.
Stary 2012-01-04, 12:04   #1950
Czarna93
Zakorzenienie

Zamiast się śmiać mogłybyście odpowiedzieć dziewczynie co zrobiła nie tak
Niunka naftę trzyma się na włosach max 30 min, inaczej możesz sobie zaszkodzić
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości