Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 04:35   #4591
ela3010
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Ha, nie śpimy

Jak wytłumaczyć dziecku że w nocy się śpi? Już ósmy tydzień nam leci taki hardcorowy Zero snu w nocy

Nikuś ja czytam, śmigam na necie, oglądam tv bo moje dziecko naje się, przebiorę pieluchę a ono nie śpi i już, gaworzy, marudzi, jak płacze to suszarka i tak wkoło, uspany suszarką i odłożony budzi się po 5 minutach, ZAWSZE.
Trza przetrwać.

Bahamadia ale kolos.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:18   #4592
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Dziewczyny co szczepily juz maluszki prosze o pomoc
ide dzis na szczepienie z moim urwiskiem. W ktora czesc ciala bedzie to szczepienie? Bo mam plaster znieczulajacy i nie wiem gdzie go nakleic a musze to zrobic 2-3godz przed szczepieniem :brzyda:

Chwilowo nie mam czasu nadrabiac i sie udzielac za bardzo... sesja zbliza sie wielkimi krokami, a do tego Tz wrocil do pracy i sama siedze z synkiem,.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:48   #4593
basiula19
Zadomowienie

Witam

KATAREK to takie urządzenie jak Frida tylko podpina sie je do odkurzacza ale bez obaw sila ssąca nie jest wielka i nie wyssiesz dzicku mózgu nosem jak niektórzy uważają i jak dla mnie rewelacja mały tak nie płacze jak mu odciagam gilki i robi sie to szybciej z dużo lepszym efektem.......

chusta o taka http://allegro.pl/haltex-chusta-kies...013899000.html na necie możesz zobaczyć film jak niemowlaka w niej układać.....wiesz niema żadnego wiązania ani nic z tych rzeczy poprostu wkładasz i gotowe

LASKI jestem podłamana mój Mikołajek znowu ma początek zapalenia oskrzeli i znowu antybiotyk ta ☠☠☠**a pora roku te chlapy mnie wykończą.......no i dalej dupa ze szczepieniem na najbliższe 3 tygodnie

na dodatek zapaliła nam sie sadza w kominie wyczadzilibyśmy sie w chole*e wszyscy szczególnie śmierdziało u nas w pokoju teraz wietrze tam bo wali jak niewiem masakra jednym słowem

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Goldinka z tego co czaje jak to pierwsze szczepienie to w dwie nóżki i rączke ale to normalne bo skojarzone to nie wiem

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:09   #4594
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ide dzis na szczepienie z moim urwiskiem. W ktora czesc ciala bedzie to szczepienie? Bo mam plaster znieczulajacy i nie wiem gdzie go nakleic a musze to zrobic 2-3godz przed szczepieniem :brzyda:

Chwilowo nie mam czasu nadrabiac i sie udzielac za bardzo... sesja zbliza sie wielkimi krokami, a do tego Tz wrocil do pracy i sama siedze z synkiem,.

Witajcie mamuśki

Niedługo czas na odchowalnie

Goldika u nas dawali w obydwa uda w rączkę nie ale nie wiem jak w Polsce jest z tego co dziewczyny mówiły to też były w uda

Basiula
a ile ten katarek kosztuje bo jak ja pojadę do Polski chcę go kupić bo mnie coś trafia jak mam czyścić fridą a mała to już dostaje szału przy czyszczeniu i tak jak Tobie wciąga z powrotem a i gdzie można kupić go? w każdej aptece?
I zdrówka dla synka mam nadzieję że szybko wyzdrowieje

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2012-01-04 o 10:12
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:24   #4595
goldika
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedź

my bierzemy 5w1 i teraz nie wiem czy wklucia beda w dwa udka czy w jedno? na logike biorac sadze, ze w dwa... HELP
Stary 2012-01-04, 10:25   #4596
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ha, nie śpimy

Jak wytłumaczyć dziecku że w nocy się śpi? Już ósmy tydzień nam leci taki hardcorowy Zero snu w nocy

Nikuś ja czytam, śmigam na necie, oglądam tv bo moje dziecko naje się, przebiorę pieluchę a ono nie śpi i już, gaworzy, marudzi, jak płacze to suszarka i tak wkoło, uspany suszarką i odłożony budzi się po 5 minutach, ZAWSZE.
Trza przetrwać.

Bahamadia ale kolos.
Wspolczuje Elu, moja wprawdzie nie spi tylko do 23-24, ale tez nie ma w ogole ochoty wtedy zasypiac. DZis jeszcze miala przerwe od 4 do 5. Tez ciezko mi wyobrazic sobie czytanie wtedy- tv owszem, ale rece musze miec wolne, bo to trzeba grzechotka poruszac, cos do niej pogadac, czasem na rece na chwile wziac. W ogole nie wiem czy wszytskie dzieci tak maja, ale ona nie potrafi sie dlugo czymkolwiek zainteresowac. Kilka minut max i trzeba zmieniac zabawy.

Cytat:

U nas bylo klucie wczoraj 5 w 1 i wzw wklucie bylo w oba udka z zewnetrznej strony. Bede jeszcze szczepic na pneumokoki, ale to w przyszlym tygodniu, bo nie chcialam jej kluc 3 raz- byloby w raczke.
W ogole myslalam, ze slyszalam placz jak jej krew pobierali, ale to co bylo przy drugiej szczepionce to byla ogromna rozpacz. Jeszcze kilka minut po nie mogla sie calkiem uspokoic. Omal sie nie rozplakalam tam.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:28   #4597
goldika
Zakorzenienie

Basiula o boze... straszne z ta sadza! strasznie wspolczuje, ze maluszek znowu choruje zdrowka dla Was

Kto bedzie prowadzil liste na odchowalni?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Aniolina dziekie wielkie! Ja kupilam plastry Emla. 28zl dalam ale ponoc dzialaja naczytalam sie wlasnie u nas na watku jak cierpia maluszki podczas szczepien wiec polecialam po plastry. Mam nadzieje, ze chociaz troche zadzialaja
Pneumokoki tez wezme za tydzien.
Stary 2012-01-04, 10:30   #4598
basiula19
Zadomowienie

Tak Aniu w każdej aptece takiej rozwiniętej troszke ja zapłaciłam 62 zł ale kosztuje coś koło 50 zł przeważnie...no ja miałam ten sam problem bo nim ja wydarłam wszystko na wierzch to mały już wciągnoł spowrotem......

a między szczepieniami nie musi byc większy odstęp czasowy???? mi połozna i lekarz mówili, że między jakimi kolwiek szczepionkami musi być odstęp czasowy 6 tygodni żeby dziecko miało czas do rozprawić z nimi bo inaczej będzie za duże obciązenie dla organizmu.....

tak Goldi przy szczepieniu 5 w 1 przy pierwszym szczepieniu jest 2 wkłucia a przy drugim za 6 tygodni juz tylko 1....tak wyczytałam bodjaże w książeczce zdrowia Mikołaja

Stary 2012-01-04, 10:32   #4599
ania21_21
Zadomowienie

u nas na pneumokoki była szczepiona też w udo razem z tymi szczepionkami pozostałymi ale to w UK w Polsce może być inaczej
nas czeka za tydzień następne szczepienie
A teraz zamiast pneumokokom mamy szczepienie na meningokoki i taki sam prawie zestaw jak za pierwszym razem
Stary 2012-01-04, 10:35   #4600
basiula19
Zadomowienie

pytałam lekarza czego on tak choruje by miał oskrzela wzioł antybiotyk tydzień spokoju i na nowo katar a lekarz powiedział, że do takiego maluszka starczy jak dorosły przyjdzie z katarem czy bólem gardła a mały zaraz to załapie a u takihc dzieci katar kończy sie oskrzelami a później płucami jak sie podejmie leczenia......no a jak u nas w domu mieszka z nami 7 osób oprócz Mikołaja w tym jeden sraluch z 3 podstawówki to nie trudno żeby ktoś przyniósł jakieś dziadostwo a ten sraluch to wogóle kaleka co chwila chory ale co powiem, zeby do nas nie przychodził to sie teściowa obrazi albo co a mieszkamy u niej także wiecie dupa maryna ale jak już kaszle albo coś to go wyganiam z pokoju a teraz teściowa słyszała co lekarz powiedział także mam większe pole manewru

Stary 2012-01-04, 10:36   #4601
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Tak Aniu w każdej aptece takiej rozwiniętej troszke ja zapłaciłam 62 zł ale kosztuje coś koło 50 zł przeważnie...no ja miałam ten sam problem bo nim ja wydarłam wszystko na wierzch to mały już wciągnoł spowrotem......

a między szczepieniami nie musi byc większy odstęp czasowy???? mi połozna i lekarz mówili, że między jakimi kolwiek szczepionkami musi być odstęp czasowy 6 tygodni żeby dziecko miało czas do rozprawić z nimi bo inaczej będzie za duże obciązenie dla organizmu.....

tak Goldi przy szczepieniu 5 w 1 przy pierwszym szczepieniu jest 2 wkłucia a przy drugim za 6 tygodni juz tylko 1....tak wyczytałam bodjaże w książeczce zdrowia Mikołaja
Tutaj jest odstępu tylko miesiąc a za miesiąc chciałabym nawet wcześniej żeby jej zrobili bo teraz ma 10 stycznia a później gdzieś koło 10 lutego następną dawkę powinna mieć ale 7 lutego lecimy do Polski mam nadzieję że da się przełożyć na 5 choćby
Stary 2012-01-04, 10:37   #4602
basiula19
Zadomowienie

a te meningokoki to co to jest???? ja chce małego teraz zaszczepić na rotawirusy a później jak skończy pół roku na pneumokoki....bo jak sie szczepi jak dziecko ma pół roku to sie dalej jedną dawke mniej niż jak teraz a nie ukrywam, że to łaczy sie z kosztami...zreszta jak teraz chce rota to by za dużo na niego było...

Stary 2012-01-04, 10:41   #4603
goldika
Zakorzenienie

my mamy o tyle dobrze, ze rota i pneumo Olek dostal od dziadka swojego na gwiazdke w prezencie tzn pieniadze na te szczepionki.

Nie wiem jakie powinny byc odstepy, dzis pewnie dowiem sie od pediatry
Stary 2012-01-04, 10:42   #4604
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
a te meningokoki to co to jest???? ja chce małego teraz zaszczepić na rotawirusy a później jak skończy pół roku na pneumokoki....bo jak sie szczepi jak dziecko ma pół roku to sie dalej jedną dawke mniej niż jak teraz a nie ukrywam, że to łaczy sie z kosztami...zreszta jak teraz chce rota to by za dużo na niego było...
z tego co czytałam to bakterie które wywołują zapalenie opon mózgowych ale tutaj są w podstawowych szczepieniach tak jak pneumokoki
Stary 2012-01-04, 10:44   #4605
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
ide dzis na szczepienie z moim urwiskiem. W ktora czesc ciala bedzie to szczepienie?
Zalezy od pielegniarki, ktora szczepi. Moja szczepila w rączkę- ramię, to co i na gruzlice, ale czasami szczepia w udo.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:48   #4606
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Basiula o boze... straszne z ta sadza! strasznie wspolczuje, ze maluszek znowu choruje zdrowka dla Was

Kto bedzie prowadzil liste na odchowalni?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Aniolina dziekie wielkie! Ja kupilam plastry Emla. 28zl dalam ale ponoc dzialaja naczytalam sie wlasnie u nas na watku jak cierpia maluszki podczas szczepien wiec polecialam po plastry. Mam nadzieje, ze chociaz troche zadzialaja
Pneumokoki tez wezme za tydzien.
Daj znac jak te plastry zadzialaja, ona plakala nie przy wkluciu tylko juz po jak ta szczepionka szczypala.

Cytat:

NIe wiem, mowilam pediatrze, ze wlasnie nie chce tak wszytskiego na raz, to mowila, zeby za tydzien zrobic. Chyba juz i tak jest lepiej po tygodniowej przerwie niz wszytsko na raz. Tez sie zastanawialam czy nei zrobic pozniej, ale jak mieszkam w centrum miasta, jezdze winda z obcymi ludzmi, do galrii bedziemy chodzic to moze niech bedzie chroniona jak najszybciej, no i wieku 8 m-cy pojdzie do zlobka.
wspolczuje tego kataru U nas czasem cos sie w nosku pojawi, ale rzadko fridy uzywalam 4 razy chyba.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:53   #4607
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a co to za urządzenie ten KATAREK? bo nasz maluch też się męczy a frida się nie sprawdza...

o ja Cię!!! jaki olbrzymek!!! jaką dietę prowadzisz, że taki rośnie???

DZiewczyny jak u Was ze chrzcinami? na ile osób i czy w lokalu? nie wiem jak ja swoje 12 osób w mieszkanku pomieszczę przy stole...

TRUSCAFKA nam zaginęła...

Elfik My chrzciny panujemy na kwiecien żeby było wmiare ciepło(chociaż teraz i tak nie jest zimno jak na zime). Ma mamy zamiar robic na takiej sali co ja dopiero wyremontowali i robimy dla najbliższej rodziny czyli sióstr naszych i braci babc naszych i rodziców. U nas wyjdzie tak 20 dorosłych + 11 dzieci z Bartoszkiem

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć mamusie,
Dawno do was nie zagladałam, ale mamy masakrę z kolkami małej. Ja już prawie o sciany się obijam. Najgorsze, ze jak Martyna zaśnie i wstanie ... to je i od razu płacz i tak w kółko, bo zasypia zawsze ze zmęczenia ... po 3-4 godzinach płaczu
Teraz też właśnie zasnęła, po 3,5 godzinie krzyku ...
Najgorsze, ze lekarze mówią, ze po prostu musimy to przeżyć. A i kolki nie są od mojej diety, ponoć takie jelitka ma moja kruszynka

Kurcze przebudziła się ... idę więc do niej

kkasikk strasznie wam współczuje

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:53   #4608
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

my bierzemy 5w1 i teraz nie wiem czy wklucia beda w dwa udka czy w jedno? na logike biorac sadze, ze w dwa... HELP
Goldika-najlepiej to zadzwoń do przychodni i zapytaj

witam i od razu uciekam

pozdrawiam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:56   #4609
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Katarynka gratulacje!!!

mol_aa Mi rybami to juz się odbija heh:/ jem mięso, nabial, warzywa itd Mogę powiedzieć, że bogato właśnie jem :/

sozaa mam laktator, sciągałam i jak karmiłam tylko piersią to z prawej odciągłam tylko 20 ml z hakiem, gdy z niej nie karmiłam. Dziś opuszczając karmienie jedno sciągłam i z dwóch piersi wyszło mi 90 ml, przy czym z tej prawej ok 30-40 ml, tak więc rewelacji nie ma :/ a mały to wypił i za chwilę chciał dalej jeść, to dałam mu po godz cyca i troszkę poduldał i zasnął. Po 2 godz dostał flachę bo był głodny i teraz smacznie spi.
Wcześniej myslałam, że mam dobry pokarm, jak on tak spał gdy się porządnie napił.

Mam jeszcze pytanko do mam, które karmią mm jak to jest z kupkami dzieciaczków, bo mój Filipek od wczoraj nie zrobił i nie wiem czy się martwić ? czy można mu jakoś pomóc w zrobieniu kupki? brzuszek ma mięki bo mu masowałam.

Elu właśnie przez ten nacisk chyba i to, że się nakręciłam na karmienie piersią czuję się teraz niespełniona, ale z drugiej strony ważniejsze jest dla mnie dziecko i smole już to, wolę dać flachę i mieć spokojną głowę

mufinko musimy jakoś to przetrwac heh

Co do chrzcin my mamy teraz w sobotę i robimy w lokalu, w mieszkaniu nie byloby szans, mamy kawalerke.

U Nas na początkju były problemy ale jakz aczelismy podawać małemu wtaminki oraz na wzdęcia leki to są kupki 1 raz dziennie

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
thx

3mam kciuki za 3m-c

dobrze wiedzieĆ

a ja na odwrót z kropli przeszłam na spray disnemar i mały nie płakał tak jak po zakropleniu solą fizjologiczną... i znowu zapomniałam go opukaĆ... i tylko 1x zasprejowałam go jutro obiecuję poprawę
a dlaczego przeszłaś na krople?

gratulacje

a co to za chusta?

jak to robisz, ze jak maly nie spi to ty CZYTASZ???? zdradz tajemnice bo ja sobie nei wyobrażam... w przerwach miedzy wkłądaniem smoka do pyszczka czy jak?
a z tymi ślaskimi to mnie rozbroiłaś... mi babcia dzisiaj przyniosła obiad na 2dni, aż wstyd się rpzyznac, ale ja nie mam czasu na gotowanie, ech
Ela- jesteś dla mnie wzorem, nie mam pojecia jak ty to robisz

omg
nie no laska, ale masz zarąbisty pokarm co jesz?
gratulacje, synio jak malowany
ciekawe ile moje chucherko ma
I wszystkiego naj dla twojej rodzinki w nowym roku

dobra lece lulu

p.s. kupiłam dzis dady2 za namową położnej, bo te odparzenie się zaczyna u synka po pampersach... no i smaruję maścią z cynkiem--> zobaczymy jutro efekty
oby nie rpzelewał tych pieluch, jak to było u Goldi

Nika ja przelałam tylko tą wode morska do buteleczki bo Mój TZ kupował a baba mu dała taka duża butle a to jest straszne duze ciśnienie i musiałam pierw na wacik i dopieor do noska to wymysliłam ze tak bedzie łatwiej dużo i jestem zadowolona, ale ja małego nie oklepuje.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-04, 10:58   #4610
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam dziewczyny

My od wczoraj mamy podziębienie
Wybieraliśmy się na imieniny do ciotki, ale coś mnie Michaś zaniepokoił bo miał za ciepłą główkę. Sprawdzam mu temperaturę a tam 38 od razu dostał czopek w dupkę i do pół h temt spadła do 36.7 ufff póki co nie ma oznak choroby, temperatura utrzymuje się 36.9 apetyt ma i się uśmiecha
Odpukać mam nadzieję że dziadostwo jakieś na nas nie spadnie
Miałam się nie ruszać z domu, ale nie stety jestem dziś sama więc muszę iść na zakupy.
Coś na obiad i wodę morską do noska bo akurat się skończyła
Drugi raz w życiu będe robić zupę (mam nadzieję, że będzie ciut smaczniejsza od pierwszej :P )

A co do mojej dietki to kurcze powiem wam że jem normalnie, tzn czasem nawet mi się wydaję że jem za mało wartościowo.
Tzn nie codziennie zupy, od wielkiego dzwonu zjem jakiś owoc, a tak to wszystko jak z przed ciąży. Z tgo wynika że t raczej może geny... choć nie wiem czy to ma wielkie znaczenie

My chrzciliśmy jak już pisałam, 2giego dnia świąt było 20 0sób i zmieścili się w pokoju teściów, nie za dużym oczywiście
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 10:59   #4611
muffinka90
Zakorzenienie

hej babeczki i maluszki

pisalam wczoraj do glam, chlopcy juz mniej kaszla ale do niedzieli beda jeszcte w szpitalu, bo dostaja antybiotyk, glam zdolowana szpitalem i teskni za Sonia...

tztowi odciagneli 700zl premii, za to, ze byl na tacierzynskim, zalamka po prostu cale szczescie, ze nie poszedl w styczniu na 2 tyg, bo calkiem bez grosza bysmy po oplatach zostali

co do kup u nas po mm czasem codzien, czasem co 2-3dni, czasem nawet co 4, brzuch miekki, nic mu nie jest wiec czekam cierpliwie na samym prawie cycku bylo co tydzien, wiec i tak jest lepiej

chrzcimy w niedziele wielkanocna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:11   #4612
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

KATAREK to takie urządzenie jak Frida tylko podpina sie je do odkurzacza ale bez obaw sila ssąca nie jest wielka i nie wyssiesz dzicku mózgu nosem jak niektórzy uważają i jak dla mnie rewelacja mały tak nie płacze jak mu odciagam gilki i robi sie to szybciej z dużo lepszym efektem.......

chusta o taka http://allegro.pl/haltex-chusta-kies...013899000.html na necie możesz zobaczyć film jak niemowlaka w niej układać.....wiesz niema żadnego wiązania ani nic z tych rzeczy poprostu wkładasz i gotowe

LASKI jestem podłamana mój Mikołajek znowu ma początek zapalenia oskrzeli i znowu antybiotyk ta ☠☠☠**a pora roku te chlapy mnie wykończą.......no i dalej dupa ze szczepieniem na najbliższe 3 tygodnie

na dodatek zapaliła nam sie sadza w kominie wyczadzilibyśmy sie w chole*e wszyscy szczególnie śmierdziało u nas w pokoju teraz wietrze tam bo wali jak niewiem masakra jednym słowem

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Goldinka z tego co czaje jak to pierwsze szczepienie to w dwie nóżki i rączke ale to normalne bo skojarzone to nie wiem

Jejku kochana dobrze że wam sie nic nei stało !!!

Co ten maluszek taki nic nie odporny ??
Jejciu

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Niedługo czas na odchowalnie

Goldika u nas dawali w obydwa uda w rączkę nie ale nie wiem jak w Polsce jest z tego co dziewczyny mówiły to też były w uda

Basiula
a ile ten katarek kosztuje bo jak ja pojadę do Polski chcę go kupić bo mnie coś trafia jak mam czyścić fridą a mała to już dostaje szału przy czyszczeniu i tak jak Tobie wciąga z powrotem a i gdzie można kupić go? w każdej aptece?
I zdrówka dla synka mam nadzieję że szybko wyzdrowieje

Mój też sie strasznie drze przy wyciaganiu z noska

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej babeczki i maluszki

pisalam wczoraj do glam, chlopcy juz mniej kaszla ale do niedzieli beda jeszcte w szpitalu, bo dostaja antybiotyk, glam zdolowana szpitalem i teskni za Sonia...

tztowi odciagneli 700zl premii, za to, ze byl na tacierzynskim, zalamka po prostu cale szczescie, ze nie poszedl w styczniu na 2 tyg, bo calkiem bez grosza bysmy po oplatach zostali

co do kup u nas po mm czasem codzien, czasem co 2-3dni, czasem nawet co 4, brzuch miekki, nic mu nie jest wiec czekam cierpliwie na samym prawie cycku bylo co tydzien, wiec i tak jest lepiej

chrzcimy w niedziele wielkanocna

Ja pitole ale dlaczego mu zakosili?? Mój TZ w tym roku sie wybiera na tacierzyńskie własnie dlatego że jest dłuższe.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-04, 11:19   #4613
muffinka90
Zakorzenienie

basiulka, bahamadia zdrowka dzieciaczkom zycze

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

poszedl sie pytac do biura, bo przeciez to 100% platne, a oni ze tak, zus zaplacil 100% ale podstawy, a premia sie do tego nie wlicza...

teraz chodzi na fuchy, cala dobe praktycznie siedze z malym sama i nie mam pojecia jak sie do sesji przygotuje... pewnie wcale i od pazdziernika pojde od nowa, to nowy problem, bo ciezko o zlobek, a nie moge go zapisac poki nie bede wiedziala czy dostaniemy kase z DE, bo polskie rodzinne to smiech...

zycie jest piekne

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:32   #4614
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
basiulka, bahamadia zdrowka dzieciaczkom zycze

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

poszedl sie pytac do biura, bo przeciez to 100% platne, a oni ze tak, zus zaplacil 100% ale podstawy, a premia sie do tego nie wlicza...

teraz chodzi na fuchy, cala dobe praktycznie siedze z malym sama i nie mam pojecia jak sie do sesji przygotuje... pewnie wcale i od pazdziernika pojde od nowa, to nowy problem, bo ciezko o zlobek, a nie moge go zapisac poki nie bede wiedziala czy dostaniemy kase z DE, bo polskie rodzinne to smiech...

zycie jest piekne

Polskie rodzinne to jest na paczke pampersów i chusteczek do pupy.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-04, 11:37   #4615
elf27
Zadomowienie

Dziewczyny a czy któraś szczepi bezpłatnymi bo ja biorę i czuję się normalnie jak wyrodna matka

Rotawirusy warto?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:40   #4616
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś szczepi bezpłatnymi bo ja biorę i czuję się normalnie jak wyrodna matka

Rotawirusy warto?

Ja będe szczepić bezpłatnymi napewno.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-04, 11:41   #4617
basiula19
Zadomowienie

niemam pojęcia a tym bardziej, że jest na cycku teraz zaczełam mu podawać witamike C może bardziej odporny będzie.....Myszeczko wiesz niektórym nie przetłumaczysz, żeby nie przychodzili do dziecka jak coś im jest..........ale dziecko jest chore bo ja zła matka nie owijam go 15 razy kocem jak np schodze z nim na dół po schodach (wcale nie jest zimno) ale weź wytłumacz później będzie taki mamlak z niego co nawet w lecie bedzie chory tak wiaterek zawieje tak wnuczka teściowej co ją stale owijali kocem nasz mały to nawet sie tak nie daje bo wrzeszczy jak nie wiem..............

przy tym KATARKU Mikus nie płacze tak przy ściąganiu jak przy Fridzie bo przy niej to był aż fioletowy tak wrzeszczał

Stary 2012-01-04, 11:43   #4618
goldika
Zakorzenienie

Muffinko ale dranie... kurcze to sporo kasy :/
co do sesji to tez nie mam pojecia jak to bedzie. Siedze sama z malym od samego rana do 17, potem jestem zmeczona i nie chce mi sie siadac do ksiazek
w ogole przechodze na zaoczne, podanie juz zlozylam
Stary 2012-01-04, 11:44   #4619
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
pytałam lekarza czego on tak choruje by miał oskrzela wzioł antybiotyk tydzień spokoju i na nowo katar a lekarz powiedział, że do takiego maluszka starczy jak dorosły przyjdzie z katarem czy bólem gardła a mały zaraz to załapie a u takihc dzieci katar kończy sie oskrzelami a później płucami jak sie podejmie leczenia......no a jak u nas w domu mieszka z nami 7 osób oprócz Mikołaja w tym jeden sraluch z 3 podstawówki to nie trudno żeby ktoś przyniósł jakieś dziadostwo a ten sraluch to wogóle kaleka co chwila chory ale co powiem, zeby do nas nie przychodził to sie teściowa obrazi albo co a mieszkamy u niej także wiecie dupa maryna ale jak już kaszle albo coś to go wyganiam z pokoju a teraz teściowa słyszała co lekarz powiedział także mam większe pole manewru

Basiula współczuję choróbska. U nas tez nie ciekawie bo mąż wyleczył przeziębienie ale sprzedał mi mam katar po pas i źle się czuję. Helenka póki co ok, nie ma kataru.

Baha trzymam kciuki za zupkę.

Dziewczyny poradźcie coś Karmię piersią ale zauważyłam ze po południami mam mniej pokarmu a na karmienie po kąpieli to już minimalne ilości. Zazwyczaj jest tak, że mała je po kąpaniu, zje troche i zasypia, odkładam ja a ona sie wybudza po ok 15 minutach i wtedy znów ja przystwiam, poje i wtedy juz jest straszny problem z zsnięciem. Wczoraj karmiłam ją z prawej piersi ok 1,5 godziny przed kąpielą. Potem kąpiel i karmienie z prawej ale nie jadła długo i padła. Postanowiłam sciągnąć resztę mleczka żeby zobaczyc ile zostało. I w sumie z obu ściągnełam ok 10 ml! Nie wiem ile mogła zjesc z prawej ale i tak po 1,5h z lewej powinno pójśc wiecej. Helcia oczywiście dostała butelkę z mm i wypiła ok 50 ml. W nocy pieri sie napełniły, mała zjadła z jprawej piersi około 3 i zaseła potem pobudka koło 6 i wtedy z lewej juz sie lało. Helenka zjadła a ja po 2 godzinach ściągnęłam z obu piersi niewiele ponad 100ml. Wiec mleczko jest, tylko dlaczego popołudniu jest go mniej? Można to jakoś zmienić? Piję herbatki na laktacje ale nie zbyt pomagają jak widać. Dużo piję, staram się jeść regularnie....

My chcemy chrzcić w pierwsza niedzielę lutego. I obiad robimy w lokalu, jakaś kawka i cicho będą w domku po obiedzie.

Zmierzyłam temp. Helence i ma 37,4, czoło ciepłe za raczki i nóżki chłodne, chyba sie jednak zaraziła.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:10   #4620
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
niemam pojęcia a tym bardziej, że jest na cycku teraz zaczełam mu podawać witamike C może bardziej odporny będzie.....Myszeczko wiesz niektórym nie przetłumaczysz, żeby nie przychodzili do dziecka jak coś im jest..........ale dziecko jest chore bo ja zła matka nie owijam go 15 razy kocem jak np schodze z nim na dół po schodach (wcale nie jest zimno) ale weź wytłumacz później będzie taki mamlak z niego co nawet w lecie bedzie chory tak wiaterek zawieje tak wnuczka teściowej co ją stale owijali kocem nasz mały to nawet sie tak nie daje bo wrzeszczy jak nie wiem..............

przy tym KATARKU Mikus nie płacze tak przy ściąganiu jak przy Fridzie bo przy niej to był aż fioletowy tak wrzeszczał

Basiula bardzo dobrze cie rozumiem.
Jacy niektórzy są dziwni to szok.
Ja małemu podaje Lacidolak baby na odpornośc.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości