|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
Hmm a to pogrubione, co tzn. zaśmiecać , dawaj lżej Ci na sercu będzie.Dziś ulubionym słowem małej było duda tzn. dinozaur (z tych zwierzątek którymi się bawi) i łajo czyli jajo, kilka razy udało jej się powiedzieć jajo ale częściej właśnie łajo. Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2012-01-03 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Ja już dzisiaj w kąpieli jej syrop dawałam i to najpierw z mojego palca kilka razy, potem na dwa razy resztę piła. Dramat normalnie, wcześniej taką histerię zrobiła że z mężem się pożarłam, bo oczywiście do mnie pretensje, że to moja wina
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31393505]Dzyndzol = siusiak? ![]() Dziewczyny, u nas histeria totalna przy podawaniu jakiegokolwiek leku w płynie. Co ja mam robić? Apetyt zerowy (1,5 flachy przez cały dzień), poza tym syropu wykrztuśnego raczej nie podam z płynem![/QUOTE] Udawaj, że Ty pijesz i się zachwycasz. ale, że co Twoja wina? że dziecko chore czy, że źle leki podajesz? czy szanowny nie miał sie czego doczepić? Faktycznie żenada. Luiza sama sobie trzyma maseczkę i się inhaluje Zrobiłam fotki, ale nie wyszły. Postaram sie zrobić jutro w ciągu dnia.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2012-01-03 o 22:37 |
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Konto usunięte
|
Moja wina, że dziecko leków nie chce bo nie nauczyłam.
Tylko za cholerę nie umiał wytłumaczyć JAK miałam nauczyć, skoro taka reakcja była zawsze Wezmę kiedyś patelnię i przy... w ten głupi jego łeb to pustka zadźwięczy
|
|
|
|
|
#1895 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
![]() Ufff..,nadrobiłam wszystko. Cate gratulacje!!! Ona foteczki świąteczne śliczne,chłopaki też Farminka ja też bym kupiła małej jakieś ubranka. Edzia Ami to rasowy łobuz Szaja śliczna kuchareczka.Super sobie radzi. Niunia wspołczuję choroby dziadka...wiem co czujesz .Bydgoś fajne zdjęcia a Lusia jak zwykle słudziutka Kardashi Blanka urocza,moja Ala też dostała wózek,takich filiżanek bym nie dała teraz Ali bo od razu byłby drobny mak .Marchalczar córeczka śliczna,gustownie ubrana,super .Pisałyście,że 2 chrzestne chorują na raka..moja chrzestna tez miała raka-wątroby,zmarła kilka lat temu wieku 38lat .Mój tata też miał raka-nerki i dobrze się ma,juz 4 lata po operacji jest.Oby tak było dalej.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Choci aż to bo podobna jest do TŻ-ta.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Moja teściowa też ma takie pojęcie niestety.Jak planowałam by gdzieś isc na sylwestra bo sie dowiedziałam,że ma do nas przyjechac to ona od razu stwierdziła,że jednak nie przwjedzie i że chce wydac od razu na sylwestra to co dostaniemy na prezent od niej... .Siedzie lismy w domu ale było bardzo miło .Gratuluję.Super .Cytat:
.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31382868] Ale ja zupy gęste robię (też się najeść muszę )Albo np. jak do pomidorowej - dla małej miksuję kawałek mięsa z zupy, spory dość, do tego kawałek marchwi i innych zupowych warzyw razem z zupą i powstaje taka zupka-krem (z dodatkiem bazylii - pycha!) i daję z ryżem lub makaronem. Krupnik obowiązkowo z kartoflami też.[/QUOTE] Ja tak samo robię.ALa je często 2 razy gęstą zupkę.jak mam zupkę i drugie to jedno i drugie je ale mniejsze porcje i na 2 razy. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Sylwestra spędziliśmy domu,było fajnie o dziwo .Mój mąż ma postanowienie noworoczne,być dobrym dla żony i wiecie co?Do tej pory mu wychodzi Ale nie chce zapeszać.No to się pochaliłam,żeby tylko teraz się nie odmieniło .Zrobiłam Ali u rodziców i domu w Swięta sporo fotek,więc się chwalę: Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2012-01-04 o 00:06 |
||||||||
|
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
cd...
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31395693]Moja wina, że dziecko leków nie chce bo nie nauczyłam.
Tylko za cholerę nie umiał wytłumaczyć JAK miałam nauczyć, skoro taka reakcja była zawsze Wezmę kiedyś patelnię i przy... w ten głupi jego łeb to pustka zadźwięczy [/QUOTE] Wal i patrz czy równo puchnie. Niech tatuś nauczy, jak taki mądry. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31393505] Dziewczyny, u nas histeria totalna przy podawaniu jakiegokolwiek leku w płynie. Co ja mam robić? Apetyt zerowy (1,5 flachy przez cały dzień), poza tym syropu wykrztuśnego raczej nie podam z płynem![/QUOTE] A tą strzykawką co jest przy Ibum w syropie np? Do herbaty dodać? Do zupy chociażby, po trochę. Jak musisz dać, to trzeba jakoś dać. Lepiej w zupie niż wcale. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam wodę z tej serii. Za to od tygodnia mamy ciekawą akcję innej natury. Mamy takie autko z FP od Szajki, na które nakłada się pieska, kotka i myszkę, piętrowo, na takie plastikowe zaczepy z wypustkami. Daniel ostatnio wyczarował tego pieska i kotka (myszka gdzieś w mysiej dziurze jest, nie mogę znaleźć) i każe mi nimi biegać za sobą, a on ucieka. A potem jest przerwa i kotek (albo piesek) idą jeść... do kociej miski. ![]() Jak to pierwszy raz zobaczyłam to padłam ze śmiechu. Nie pokazywałam mu tego ani ja, ani nikt inny. Ot tak sobie wydumał, wziął psa i poszedł do kociej miski, przytknął mu paszczę do chrupka, poczekał i wrócił. Cudne to było.
|
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
curly, Ala jest przesłodka
kropka, no mądre te nasze dzieciaczki
|
|
#1900 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie karmienie do 2 urodziny to byloby zdecydowanie za dlugo. Zreszta mamy pewne plany na ten czas i karmienie zupelnie odpada ![]() Fajnie, ze z ząbkiem wszystko ok. A Ty jak zniosłas rozstanie z Witem? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31382868] No właśnie, Velluto - powodzenia w dalszym odstawieniu [/QUOTE] dzieki Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie masz ![]() brzmi smakowicie ![]() Cytat:
![]() potwierdzam - trzeba bardzo uwazac co sie mowi przy dzieciakach moja nie wiadomo kiedy nauczyła sie mowic zaje.biście i w tym momencie mowi juz super ładnie i wyraźnie (wczesniej mowila "zabiście") i za nic nie mozemy jej tego oduczyć Gartki za ukladanie puzzli Moja 3 -elementowych jeszcze nie umie |
||||
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka wczoraj mówiła mi pediatra i dziś babka w aptece potwierdziła, wiec mam nadzieje, że to nie pomylka
![]() Curly widzę, że mamy podobne teściowe. Moja tez by nei przyjechala z czystej zlośliwości U nas ciąg dalszy marudzenia. Zaliczyliśmy spacer, mały wygramolił z wózkowni rower do pchania, troche posiedział, potem trzeba było się tarabanić z tym rowerem. Nie słucha, ucieka, na ręce to zaraz wrzask. Mam nadzieję, że to zęby i niedługo minie bo już siły nie mam do tego dzieciaka. Jeszcze wczoraj w przedszkolu skargę miałam, że mój starszak po drzemce histerie odstawia, rzuca ubraniami i się drze. Drzemka trwa 1,5 godziny, on zaśnie po godzinie, zaraz trzeba wstać. potem w domu mi nie może zasnąć i do 23 się z nim męczymy, rano wstaje, to dziecko jest po prostu niedospane !
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak ja mam teraz załatwić recepty na Pepti.
Bez lekarki się nie obejdzie, pewnie. Szlag by to...
|
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Zadomowienie
|
Szaja, ja podaje leki strzykawka.
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31395693]Moja wina, że dziecko leków nie chce bo nie nauczyłam.
Tylko za cholerę nie umiał wytłumaczyć JAK miałam nauczyć, skoro taka reakcja była zawsze Wezmę kiedyś patelnię i przy... w ten głupi jego łeb to pustka zadźwięczy [/QUOTE]co ty potem chcesz piec nalesniki z jego podobizna ami kiedys chetnie jad la wszystkie leki dopoki sie nie kapneła ze to leki wiec jej lałam flegamine do soku junior cos tam z malinami Szaja wwybróbi naprawde a przy małej ilosci soku nic sie nie stanie a wszystko łyknie chlopem sie nie przejmuj ostatnio na watku zreszta widac ze chyba brak zimy im nie sprzyja mózg sam nie wie czy ma soac czy działac wiec działaja w letargu ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
ech kochana tu by trzabło poemat walnąć krótko powiem ci ze mam dosyc ii jak Amelia bedzie szukała meza 1 moim pytaniem bedzie czy potrafi za soba sprzatac , niestety u mnie jedynie maz za sobva posprzata reszta czuje sie jak w hotelu potem sie to odija na mnie i chłopie i sie kłócimy jeszcze tak zle jak teraz nigdy nie było ![]() lajo , hehe fajnie to musi brzmiec ![]() a ja mam sposób na Ami siedze z nia na kompie mam otwarte dwa okienka w jednym leca jej piosenki a na drugim mam wizaz ja pisze ona słucha i łapie drzemke , bo ostatnio cos nie kwapi sie spac w południe , a musi bo inaczej kaplica
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2012-01-04 o 11:57 |
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka ale na Nutramigen tez brałaś od lekarki recepty? Powiedz, że chcesz z Pepti spróbować. Moja powiedziała, że nie ma problemu.
A czemu Danielek jest na Nutramigenie? Przeciez normalnie nabiał podajesz ![]() Znowu mam zawalone zatoki, jeszcze migdał mnie boli Niech ta zima się wreszcie skończy.
|
|
#1907 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31372326]
Napisz więcej, kiedy termin,itp,itd. ![]() [/QUOTE] Dziękujemy wszystkim Tydzień 18, termin na 9.06.2012. Druga ciąża gorsza niż pierwsza wymioty, zawroty głowy a teraz doszły ciągnące bóle brzuch, na szczęście jutro wizyta u lekarza.Wyjechaliśmy z kraju i jakoś próbuję się przyzwyczaić ![]() Cytat:
Cytat:
Oszaleć można. Przy mnie tego nie robią już ale wiem, że gdy Mały u nich zostaje to takie praktyki stosują.Cytat:
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeny ale ona sliczna i powiem ci ze wyglada strasznie tak dorosło powaznie
|
|
|
#1909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tym zaje.biście to była taka akcja, że poszliśmy z Mała w świeta do kościoła i ona ma teraz taka zabawę, że wyszukuje szyszki i kopie je jak piłkę. W trakcie tej zabawy szyszka wpadła do mega kałuży, a ona głośno i wyraźnie na cały plac kościelny wykrzyczała "no nie, zaje.biście" Nasze miny wyglądały mniej więcej tak jak ta ikonka
|
|||
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
http://d.polskatimes.pl/k/r/8/5b/16/4f01e2cc4162c_z.pdf
strona 290 ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- tam jest lista tych refundowanych mlek 2 kołysnaki i dziec odpłynął ok spadam zrobic obiad bo mam mało czasu
|
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() curly foty cudne dziec mi śpi , położony wczesniej bo po drzemce do lekarza jade ,pogoda i tak senna - leje jak z cebra od rana - nawet psu nie chce sie bawic tylko je i śpi
|
|
|
#1912 |
|
Konto usunięte
|
Curly, oby mężowi zmądrzenie zostało
Córa fajniutka bardzo Edziu, rozbawiłaś mnie do lez Byłam w żłobku dzisiaj, zapisy od 1 marca, rok temu ludzie w kolejce ustawili się o 2:30 w nocy Czyli czeka mnie 29 lutego kolejkowanie, normalnie upokorzenie. Autentycznie, tak to odbieram, bo takie cyrki w 21 wieku w państwie cywilizowanym to kpina. Każą pracującemu człowiekowi po nocach stać, by dziecko dać do żłobka, żenada.
|
|
|
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego czego w karcie nie ma, nie dostanę w ten sposób. :/ Ja podaję nabiał i młody ma suche poliki plus wysypane ramiona. Jeśli i mleko do tego dołączę zwykłe (choćby bebilon) buzia robi się jak sucha ziemia, wygląda jakby miała popękać i jest cała czerwona, a ilość wysypki rośnie. Jakiś poziom białka on trawi po prostu dość znośnie. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka ja tez w karcie mam Nutramigen i tez zawsze dziwoniłam do rejestracji i zamawiałam receptę, mąż odbieral jak wracał z pracy. Wczoraj jak byłam u pediatry to zapytalam czy mogę na pepti przejsc i bez problemu się zgodzila, chciała receptę dać, ale nie brałam bo mam jeszcze 8 puch Nutra. Też powinnaś bez problemu dostać jak taka sytuacja. Wszyscy bedą kąbinować. U nas w rejestracji nawet babki nie widzą jakie mleko, tylko pytają jakie i ile puszek.
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc albo wolne, albo muszę polować kiedy ta moja babka jest po południu i swoje odstać w kolejce. A puszkę Nutry mam ostatnią otwartą i mnie to przeraża, że nie starczy... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Pielęgniarki dostały ostatnio jakieś podwyżki? Dzwonię do poradni D, mówię o co chodzi, pytam o receptę lub lekarza, jak to tam trzeba wg nich zrobić, a piguła do mnie mówi: "ale proszę panią, pani może to mleko dalej kupić, to jest tylko 26 złotych"
|
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Konto usunięte
|
A może jej się zdaje, że puszka mleka na miesiąc starsza
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31404681]A może jej się zdaje, że puszka mleka na miesiąc starsza
Nie wiem co jej się zdaje, nie pytałam. Powiedziałam, że chętnie, gdyby mnie było stać na pewno nie chciałoby mi się do nich iść i tam czekać pięć godzin, ale mnie nie stać na wydanie 300zł na mleko tylko. Pomruczała i orzekła, że dr moja jest jutro, ale na zdrowych dzieciach i masa szczepień i terefere. W końcu spytała łaskawie ile tego mleka mam jeszcze i orzekła, że może inny lekarz wypisze, jak podejdę... Więc idę dziś tam swoje odstać. Ech.
|
|
|
|
|
#1918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1919 |
|
Konto usunięte
|
Kropuś, powodzenia, daj głos co i jak
A ja właśnie przejrzałam ciuszki - na lato koszulek mam dla Agatki ponad 20 Sukieneczka dla odmiany jedna tylko, muszę ze 2 dokupić. Spodenek też ful, z 10 par, i wszystkie ubiegłoroczne. Ale np. mam 3 pary takich a la bojówek, po 2zł kupowane w ciuchlandu, jakiś next bodajże - jak nowe, to miałam nie brać? Ale zaraz porobię fotki tego, co kupuję w ciuchlandzie - normalnie w zwykłym sklepie nic mi się nie podoba prawie, a tam zawsze coś |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31403159]Curly, oby mężowi zmądrzenie zostało
Córa fajniutka bardzo Edziu, rozbawiłaś mnie do lez Byłam w żłobku dzisiaj, zapisy od 1 marca, rok temu ludzie w kolejce ustawili się o 2:30 w nocy Czyli czeka mnie 29 lutego kolejkowanie, normalnie upokorzenie. Autentycznie, tak to odbieram, bo takie cyrki w 21 wieku w państwie cywilizowanym to kpina. Każą pracującemu człowiekowi po nocach stać, by dziecko dać do żłobka, żenada.[/QUOTE]kurde musze i ja się przejść i popytać ![]() i w końcu odbyć praktyki ![]() Co do kolejek.. u mnie z PUP organizują staże dla bezrobotnych (ja już swój odbębniłam ) dają po 1100zł wypłaty. Ale że to z funduszy unijnych to oni nie wiedzą dokładnie kiedy jest rekrutacja na staże. Wiadomo że np w styczniu. i ludzie od początku grudnia stoją w kolejce, robią listy żeby się tam dostać! moja koleżanka jak w listopadzie brali nocowała w samochodzie pod urzędem ! Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31405964]Kropuś, powodzenia, daj głos co i jak A ja właśnie przejrzałam ciuszki - na lato koszulek mam dla Agatki ponad 20 Sukieneczka dla odmiany jedna tylko, muszę ze 2 dokupić. Spodenek też ful, z 10 par, i wszystkie ubiegłoroczne. Ale np. mam 3 pary takich a la bojówek, po 2zł kupowane w ciuchlandu, jakiś next bodajże - jak nowe, to miałam nie brać? Ale zaraz porobię fotki tego, co kupuję w ciuchlandzie - normalnie w zwykłym sklepie nic mi się nie podoba prawie, a tam zawsze coś Musze i ja coś poprzeglądać na przyszły rok ![]() ![]() Koszulek mam niewiele, ale za to sukienek mam sporo
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

no im nie popusci no i czsem ukradnie kawałek czekolady , rosnie mi łasuch 
, dawaj lżej Ci na sercu będzie.

czy wasze dzieci umieją udawać i karmić/poić z pustej miski? bo ja mam ciągle nachlapane
.
bo dziś jak ja zdawałam to było ciemno, lało i zaczęła unosić się mgła - jak w horrorze 
)
.
)

Oszaleć można. Przy mnie tego nie robią już ale wiem, że gdy Mały u nich zostaje to takie praktyki stosują.