|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co Bailey's na język przyniesie czyli intelektualne szermierki słowne przy kawi
ok zebralam sie wreszcie do sciagniecia fotki z aparatu
tadam
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co Bailey's na język przyniesie czyli intelektualne szermierki słowne przy kawi
Piekny
Gratulacje!!
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Bea bardzo "delikatny"! Gratulacje raz jeszcze
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
jest delikatny
![]() ma 5 malutkich brylancikow i jest z bialego zlota. wrzucilam na picase jeszcze jedna fote. KLIK
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny
czy obrączkę będziesz miała tego samego kształtu, że będą tworzyły "całość"?
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
baktii wrocilam 28.12 ,ale tu juz chyba wiesz
![]() Nie moge sie odnalesc.zakopalam sie w ksiazkach, kupilam pol produkty,bo gotowac juz mi sie nie chce i tak sobie nic nie robie ... Kofii piekne prezenty Bea gratulacje Ola po slubie zaprosilabym kolezanke na ogladanie zdjec,kawe i ciacho. Ja tak zrobilam, mimo iz kilka osob usilnie chcialo,zebym impreze zorganizowala, bo tak sie ponoc w Uk robi
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ksiazka o ktora pytasz jest o tym jak przekonac do gotowania kobity ktore nie cierpia tego robic ... podobno(jeszcze nie zaczelam czytac ) bardzo przydatne rady,opisy,doswiadczenia z kuchni przeplatane bardzo prostymi przepisami ...poki co mnie do niej AZ tak nie ciagnie wczesniej kupilam sobie kasiake kucharska 200 fat-free recipes i poki co zaznaczam co bede z niej gotowac ... bo jak wiadomo nowy rok = powrot do zdrowego jedzonka
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2012-01-02 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Back to work
![]() u mnie na sniadanie zdrowo czekoladowa owsianka na malej ilosci mleka, narazie sie nie cofa, zobaczymy jak dalsze samopoczucie bedzie... :Cool:Ksiązki kucharskie, tuz obok poradnikow typu jak cwiczyc Jogę są jednymi z moich najmniej ulubionych ksiazek wole sprawdzone przepisy, cos co kiedys gdzies jadlam, albo probuje odtworzyc smaki. Nie lubie gotowac w ciemno i zastanawiac sie czy to powinno do konca tak smakowac. Gorsze jest jeszcze to ze jak cos ugotuje a to mi nie smakuje albo jest po prostu niedobre to nie potrafie sie przemoc i zjesc bo szkoda wyrzucic bo to przeciez jedzenie. U mnie ono (niesmaczne) prosto w koszu ląduje ![]() Bae bardzo nitypowy pierscionek zareczynowy, podbijam pytanie Loli: jaka bedzie obraczka?? Sama zaluje ze nie mam pierscionka ktory szedl by w parze z obraczka (teraz to bym i obraczke na inna zmienila ) niestety funduszy brak ![]() BTW sama mam w szafie pełno ciuszków typu bo na pewno schudne i sie w nie zmieszcze....tiaaaaa.... na pewno ... kiedys.....
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2012-01-03 o 06:59 |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj sie smialismy z tz ze w tv co druga reklama to dvd z cwiczeniami, bo wiadomo ze 80% kobiet bedzie sie odchudzalo "od pierwszego"
ja ksiazki kucharskie uwielbiam. moge sobe ogladac i czytac jak najlepsza powiesc. wlasnie zastanawiam sie czy kupic sobie hestona bo on ma zawsze takie dzikie pomysly. tylko jak pojade do polandu to sie okaze ze polowy produktow ni ma albo sa w horrendalnej cenie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=olka_222;31376135]Back to work
![]() QUOTE] ![]() Pfffff biorac pod uwage to, ze totalnie rozstroilam swoj ... hymmm jak to nazwac "system nocno-spiacy" chodzac spac o 2lub3 a wstajac o12 lub 2ej ![]() Wczoraj nie moglam zasnac do 2ej ![]() Przy czym musialam wstac o 5:30 ![]() Co oczywiscie przeklada sie na moje obecne samopoczucie ... kawa ...kawa i zmykam na trening "How to make 20min count" wow juz nie moge sie doczekac ..... milego dnia u was tez tak wieje?
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za względu na to, ze nadal jestem na zwolnieniu, to myślę zacząć od diety a ćwiczenia wprowadzić gdzieś w lutym, po wizycie kontrolnej (i to pewnie będzie tylko pływanie) wiolqn - odnośnie produktów, to Polska może Cię zaskoczyć Cytat:
ale póki co, jeszcze 2 tygodnie zwolnienia a wieje potężnie , dobrze że nigdzie nie muszę iść
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka pogoda dzisiaj ! malo nie dostalam po glowie czyjas latajaca parasolka
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
halny jakis z deszczem u mnie byl. a musialam z mlodym do szpitala isc. znaczy do szpitala to ja a mlody na doczepke bo nie bylo z kim zostawic
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Beafrance gratuluje serdecznie zareczyn!!!
Kleknal na jedno kolano? ![]() U mnie taka zmula w pracy, ze musze sobie sama wynajdywac zajecia do roboty bo inaczej usne. Widze, ze wiekszosc z Was zabiera sie za cwiczenia od nowego roku, ja zapisuje sie na pilates od lutego, zaraz po powrocie z PL. Nie mam w ogole kondycji, a nie chce schudnac wiec Pilates wydaje sie byc zlotym srodkiem. Tz bedzie mial operacje za 2 tyg i nauczeni doswiadczeniem o jego dlugiej drodze powrotu do zdrowia postanowilismy, ze bedzie lepiej jezeli wezmie urlop dziekanski az do wrzesnia. Pojechalam w poniedzialek do akademika po jego rzeczy to mnie nie chcieli wpuscic. Myslalam, ze ich tam zatluke. Wyslalismy im kilkanascie maili i na zaden nie dostalismy odpowiedzi wiec juz dluzej nie moglismy czekac bo Tz nie mial ciuchow ze soba. Po prawie 30 min negocjonowania i wydzwaniania po managerach budynku zapadla decyzja, ze jednak jestem zona swojego meza I moge wejsc do jego pokoju. Zaznaczam, ze mialam jego klucze ze soba i roznego rodzaju dokumenty wlacznie z jego paszportem! Ten akademik to jedna wielka porazka, zarzadzany jest przez polaka, ktory jest kompletnym pajacem cierpiacym na jakis zespol niedowartosciowania meskiego. Jak go poznalam to mi wyjechal, ze on tu pan i wladca i ze zadna decyzja podjeta nie moze byc bez jego zgody a na glupie maile odpowie tylko wtedy kiedy poskarze sie do jego managera (do ktorego tak w ogole nie chcial mi namiarow dac). Jak se podzwigalam te pudla to do dzisiaj mam zakwasy!
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
w lidlu mają jedzenie z różnych krajów europy i w biedronce znajdziesz egzotykę: dżem z biedronki
ps. jakby co będziemy Ci paczki wysyłać
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Znam takie od pilatesa i 15kg schudly
Na kondycję polecam body pump ![]() Lola dzem z biedronki
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
ale będziesz miała za to inne pyszności, jabłka i czereśnie prosto z sadu ehhh w bideronce albo supermarkecie alma czasem sie znajdzie egzotyczne rzeczy na wieksze zakupy musisz do tesco albo reala ![]() Cytat:
ostatno AGnieszka Maciąg napisała jakąś książkę kucharską, ponoć dobra.. czy faktycznie? nie wiem, bo jak wspominałam mnie nie kręcą Mozesz sobie luknac jak bedziesz w Polsce ![]() Szukam fajnych książek do czytania coś godnego polecenia? Szukam takich co by wciągały, odpadają więc kucharskie z cwiczeniami i biografie (i ksiazki w stylu żona podróżnika w czasie też, jakos mnei nei wciagnela )Nietrafiona ksiazka jest chyba dla mnie wiekszym rozczarowaniaem niz nietrafiony prezent urodzinowy
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2012-01-05 o 09:51 |
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wpolczuje przejsc w akademiku ![]() Cytat:
chociaz takie typowe warzywniaki sa juz na wyginieciu ... Ola ja ostatnio czytalam "Znaczy Kapitan " ![]() mnie wciagnela
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tak panicznie się boję schudnięcia, ja już w jakąś paranoję popadam, ważę się co kilka dni, jak tylko wskazówka delikatnie wskaże poniżej 50kg to ja już do lodówki lecę
|
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olka - ja ostatnio czytałam: - "Left neglect" http://www.amazon.co.uk/Left-Neglect...5772693&sr=8-1 - "Secret daughter" http://www.amazon.co.uk/Secret-Daugh...5772759&sr=1-1 a teraz czytam opowieść o policjancie Rebus http://www.amazon.co.uk/Ian-Rankin-T...5772849&sr=1-2 wszystkie mnie bardzo wciągnęły Cytat:
![]() 49 kilo ważyłam 9 lat temu - przed przyjazdem do UK
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam ksiazki kucharskie
ostatnio malo belletrystyki czytam wiec nie doradze...
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna dziewczyna stosujac diete i cwiczac pilates w domu schudla tyle :/ to jedna z wizazanek tyle, ze juz rzadko tu zagladajacych pewnie o detale musialbys jej zapytac. Nie wiem jaka diete stosowala. Mamy tu kilka dziewczat co w tych tematach na bierzaco siedza (tzn ja tez ale ja niekonswkwentana jestem i we wszytskim sie gubie, wiec doradca ze mnie marny) Wiola i Bakta moze co pomoga ![]() ja sie chyba odzwyczailam od czytania wiem, ze to brzmi strasznie ale albo nie mam czasu ...albo gdy juz zasiade z ksiazka w lozku (zazwyczaj) to od razu zasypiam ![]() i nie to ze ksiazka jest nudna ... wlasnie chce ja czytac ale ... po kilku stronach padam to mnie wpienia najbardziej ... takie czytanie po kilka stron !!! dlatego poki co nic cikawego nie polece :/ moze jak ta zima minie bedzie prosciej ![]() Cytat:
prawie wszytskie tyle wtedy wazylysmy z wiekiem to sie zmienia a 50kg nie zawsze wyglada "super" jesli sie jest ok 30ki ![]() *** przylazlam,zjadlam i usnelam ![]() wstalam o 21ej i teraz spac mi sie nie chce ... suuuper! a jutro juz piatek
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj takich dużo jest, nawet na rynku takim ze straganami sprzedają kapustę, ogórki kiszone etc.... choć i na obu już nie to samo bo i w warzywniakach i na rynkach sprzedają kapustę i ogórki z/w plastikowych wiaderkach ![]() Dzięki Lola na pewno przejrzę te książki (tzn poszukam na necie polskich wydan. Jakos łatwiej mi czytac po polsku i bardziej się przy tym relaksuję) Mnie ostatnio Camila Lackberg wicagnela, szukam czegos na jej miare (wszystko skomplikowane ale laczace sie) lub pieknych opowiadan o krolewnie i krolewiczu ![]() (taki maly odchyl ![]() Kofii ja czytam w autobusie do i z pracy wiec mam jakies 40 minut na czytanie w kazda strone. w domu też lubie, ale jak jestem sama, nic mi nie przeszkadza, albo po prostu mam wene na czytanie ( i nie wazne ze mam w domu balagan )Szien wydaje mi sie ze przy pilatesie bez diety moglabys wzmocnic miesnie bez chudniecia (ale to tylko wydaje mi sie )*** ide dzisiaj walczyc z GP oskierowanie na badania, na hormony i EKG przygotowana jestem, symptomy spisane na kartce, nie dam sie zaskoczyc zadnym pytaniem lub wymowka
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2012-01-06 o 10:40 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
przy pilatesie nie chudnie się automatycznie, to dobre ćwiczenia na wzmocnienie, rozciąganie, relaks
ah ja też warzyłam 50 kg, a nawet czasem 45 ![]() a najlepiej wyglądałam przy ok 52 kg.
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz jak lekko przybierze na wadze np. 2-3kg to od razu widac i wyglada "na okraglo"
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
szien jak bedziesz tak rekreacyjnie cwiczyc pilatesa to nie schudniesz, owszem wzmocnisz sobie miesnie a wieksze miesnie zuzywaja troche wiecej energii ale ro poprostu mozesz odrobinke wiecej jesc. Za to swietnie sobie plecy wzmocnisz. cos dla mnei bo mnei lupie jak nei wiem. pierwsza rzecz w jaka zainwestuje po powrocie do Polski to porzadny przewijak
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Spoznione zyczenia na Nowy Rok.
Dopiero teraz sie dowiedzialam, ze jest nowy watek. Co wchodzilam na Wizaz to tylko nowe posty w klubie a na forum nie i okazalo sie ze mi sie watek odsubskrybowal (eee nie wiem czy dobrze napisalam). Nadrobilam mnostwo stron na starym i te 3 na nowym. Olka ja lubie najbardziej ksziazki o magii, smokach itp. Teraz czytam ''Eragon''. TZta syn pozyczyl mi 4 grubasne strony wiec troche mi to zajmie. Tym bardziej, ze po angielsku i juz tak szybko jak po polsku nie potrafie czytac.
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Wróciłam już z Polandu po wspaniałych świętach i imprezowym sylwku czas przyzwyczaić się do normalności .. i czekać na kolejne wolne hehe podczytałam,że jakieś spotkanie się szykuje przed Wioli wyjazdem. Ja też się oczywiście piszę, bardzo chciałabym się z Wami zobaczyć na takim spotkaniu, mam nadzieję, w dużym gronie i zobaczyć Wiolę jeszcze przed powrotem jak mija Wam weekend ?
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze Swieta sie udaly Takze Najlepszego w nowym Roku Sylwia tobie tez *** Jak mija wkend? calkiem ok wczoraj babskie spotkanko dzis silownia a pozniej poszlismy z tz do kolezanki gdyz byla w desperacji przykrecania i skrecania polek i poleczek w jej nowym mieszkaniu wiec tz robil za Bobba Buildera ![]() Jutro natomiast w podobnym gronie wybieramy sie na dlugi spacer po okolicznych pagorkch i lasach, oby pogoda dopisala zmkam do wyrka milej niedzieli papapappa
|
|
|
#90 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w sobote tradycyjnie mam jazdy zawsze o 10 rano wiec pospac sobie nie moge za dlugo, potem zakupy na targu, szybkie porzadki i wieczorem odwiedziny u rodzinki a dzisiaj mnie cos rozklada wiec chyba zostane w domu i sie podkuruje troche, przy okazji przygotuje sie na interview ktore mam w srode (szukam dodatkowej pracy). Dziewczyny czy ktoras z Was jest self employed?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

) bardzo przydatne rady,opisy,doswiadczenia z kuchni przeplatane bardzo prostymi przepisami ...
wole sprawdzone przepisy, cos co kiedys gdzies jadlam, albo probuje odtworzyc smaki. Nie lubie gotowac w ciemno i zastanawiac sie czy to powinno do konca tak smakowac. Gorsze jest jeszcze to ze jak cos ugotuje a to mi nie smakuje albo jest po prostu niedobre to nie potrafie sie przemoc i zjesc bo szkoda wyrzucic bo to przeciez jedzenie. U mnie ono (niesmaczne) prosto w koszu ląduje 

, dobrze że nigdzie nie muszę iść