Nasze domowe zwyczaje - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 15:54   #241
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: Nasze domowe zwyczaje

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Mnie przeraża ta myśl, że jak zacznę mieszkać z TŻ, to będę musiała być taka "ĘĄ" 24h na dobę i przez to wszystko nie będę miała tyle czas dla siebie np. na czytanie, bo te wszystkie babskie zabiegi zajmują tyyyle czasu
No co Ty Ja mieszkam z TŻ-tem od ponad 2 lat, widzi mnie bez makijażu codziennie rano i wieczorem, no i w ciągu dnia. Chodzę w dresie, nogi nie zawsze mam wydepilowane, włosy często w nieładzie. Jeszcze nie uciekł Na dodatek zawsze powtarza, że najpiękniejsza jestem tuż po obudzeniu.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 16:09   #242
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
własnie, macie w łazience kosz na smieci? W wielu domach nie ma i nei lubie tego np u teściow, glupiego wacika nie ma gdzie wyrzucić a łazić z tym to tak mi glupio
nie mam ani w łazience ani w toalecie, raczej by się nie przydał (ewentualnie na 2 zużyte waciki do demakijażu dziennie), zreszta nie przeszkadza mi to że muszę coś z łazienki wyrzucić do śmietnika w kuchni

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 16:52   #243
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
No co Ty Ja mieszkam z TŻ-tem od ponad 2 lat, widzi mnie bez makijażu codziennie rano i wieczorem, no i w ciągu dnia. Chodzę w dresie, nogi nie zawsze mam wydepilowane, włosy często w nieładzie. Jeszcze nie uciekł Na dodatek zawsze powtarza, że najpiękniejsza jestem tuż po obudzeniu.
kochany

moj mnie widział juz w każdej sytuacji kiedys probwałam robić tajemice np z depilacji, to mnie wysmiał
Stary 2012-01-02, 18:55   #244
_stardust
Rozeznanie

do dziewczyn których koty jedzą z nimi z jednego talerza - gościom też tak robicie? ja kocham zwierzeta, ale nienawidzę, kiedy w gościach czyjś pies/kot jest źle wychowany i przeszkadza w jedzeniu (i wszystkim innym)

z moich zwyczajów to na pewno:
-nigdy nie spię w skarpetkach, NIGDY, nie potrafię wtedy zasnąć
-mam swój widelec którym nikt inny nie je, i nigdy nie jem innym. mam też różne łyżeczki - dla mnie określona z nich jest do jogurtu, inna do ulubionej sałatki, inna do lodów itd
-też mam określony układ potraw na talerzu
-nie umiem nie składować ubrań na krześle
-zawsze drzemka, coanjmniej półgodzinna przed wstaniem z łóżka
-nie zasnę jeśli nie posmaruję rąk kremem
-chodzę w kapciach, ale tylko po swoim domu i w swoich kapciach nienawidzę kapci w gościach
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 21:29   #245
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
też tak robię zawsze po prysznicu czyszczę nos wlasnie papierem toaletowym i koniecznie wrzucam do kibelka, nei do kosza, bo mnie to obrzydza
chusteczek nigdy nie mam

własnie, macie w łazience kosz na smieci? W wielu domach nie ma i nei lubie tego np u teściow, glupiego wacika nie ma gdzie wyrzucić a łazić z tym to tak mi glupio
mam. opróżniam 2 razy w tygodniu lub co 2 dni jeśli mam @. nie wyobrażam sobie latania piętro niżej z podpaską
a jak mam @ i idę 'w gości' to zawsze noszę w kosmetyczce foliowy woreczek, żeby dodatkowo w niego (poza tą taką folijką od podpasek) owinąć 'pakunek' i dopiero wyrzucić do kosza (wszystko jedno czy w łazience czy w kuchni)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2012-01-02 o 21:30
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 23:40   #246
szafiarka
Zadomowienie

ja w wc oczywiscie mam kosz, bo nie chce potem nieprzyjemnych akcji zwiazanych z tym ze ktos spłukał niedaj boże podpaske w wc

szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 23:05   #247
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Na dodatek zawsze powtarza, że najpiękniejsza jestem tuż po obudzeniu.
Cytat:
kochany
moj mnie widział juz w każdej sytuacji kiedys probwałam robić tajemice np z depilacji, to mnie wysmiał
Pocieszyłyście mnie
Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
ja w wc oczywiscie mam kosz, bo nie chce potem nieprzyjemnych akcji zwiazanych z tym ze ktos spłukał niedaj boże podpaske w wc
Ja też mam kosz, wrzucam tam czasem dziwne rzeczy typu papierki po cukierkach kiedy akurat opróżniam kieszenie przed praniem albo pod koniec dnia. Poza tym głupio byłoby mi latać po domu z podpaską. Wolę zostawić tam, a wynieść potem.
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 04:22   #248
cynamonowe
Zadomowienie

W kwestii sprzątania mam trochę inaczej niż większość z Was . Mianowicie, bałaganiarą jako tako nie jestem, rzeczy odkładam raczej na miejsce, wyprane ciuchy prasuję w kosteczkę (uwielbiam prasować, pościel też! tylko te prześcieradła na gumce są okropne, więc jakoś muszę ścierpieć, że są zmięte), DVD i CD są na półkach poukładane alfabetycznie, ksiązki na regałach stojące pionowo są ustawione w łódkę (przy brzegach najwyższe, a potem stopniowo do najniższych na środku), a leżące poustawiane są w stosik największa -> najmniejsza. Perfekcyjny porządek mam nawet w plikach na dysku . Czyli tak jakby z lekka trąci to pedantyzmem...
...tylko że mi zupełnie nie przeszkadza kurz. Nie widzę go. Ścieram raz na tydzień, często rzadziej. Odkurzam jak mnie najdzie ochota. Nienawidzę zmywać podłóg. Podejrzewam, że to przez rygor w domu rodzinnym, gdzie co tydzień trzeba było wypucować na błysk własny pokój (moja mama nigdy, przenigdy nie sprzątała u mnie w pokoju!) i jeszcze kilka innych obowiązków w przestrzeni "dzielonej" było. Strasznie tego nie lubiłam.

A z pozostałych zwyczajów.. hm.
* Nigdy nie wypiję herbaty z torebką lub łyżeczką w środku. Torebka po zaparzeniu idzie do kosza.
* Nie jem w łóżku. Nie znoszę okruszków.
* Czasem łóżko ścielę, częściej jednak nie... ale też tak mam, że nie mogę się położyć do łóżka w ciuchach, co najmniej spodnie muszę zdjąć.
* Po przyjściu do domu czasem przebieram się w wygodne ciuchy, czasem nie. W domu rodzinnym też był wymóg przebierania się w ciuchy domowe, przez co często czułam się trochę jak... nie wiem, menel? Walczę też często z ochotą zdjęcia stanika, ale z uwagi na spory biust staram się tego unikać.
* Pranie robię raz w tygodniu. Mam też suszarkę elektryczną i suche ciuchy muszę jak najszybciej posegregować (bielizna -> szuflada, reszta -> prasowanie).
* Jakimś dziwnym trafem u rodziców nigdy nie było kosza na śmieci w łazience. Do tej pory tego nie rozumiem, przecież tak jest zdecydowanie wygodniej (nie wspominając już o sytuacjach, gdy trzeba przemknąć z zawiniątkiem w łapie do kosza w kuchni, gdy w domu są np. goście...)
* Z chęcią często bym wietrzyła mieszkanie, ale TŻ jest przeokropnym zmarzluchem i wciąż mi te okna zamyka...
* TV ani radio u mnie nie chodzi w ogóle (to pierwsze z prostego względu, że telewizor nie jest podpięty do odpowiedniego gniazdka, świadomie)
* Nie lubię, gdy ładowarki zostają w gniazdkach (ponoć nadal żrą prąd, ale słyszałam też, że ładowarki nowej generacji już takich mankamentów nie mają)
* Nie lubię górnego oświetlenia. Zdecydowanie bardziej wolę siedzieć przy lampce z boku.
* Nie potrafię siedzieć po ciemku przed komputerem. Jakaś lampka musi się świecić.
* Kosz na śmieci ma zmieniany worek gdy tylko śmieci dochodzą do brzegu. Nie czekam, aż trzeba będzie upychać nogą .
* Gaszę wszystkie niepotrzebne lampy, które nie mają energooszczędnych żarówek.
* Stopy mi szybko marzną, a mimo wszystko kapci nie lubię.

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 08:41   #249
diploma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
ja też .
diploma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 13:14   #250
trinity124
Raczkowanie

GG do trinity124

To i ja opiszę moje dziwactwa i domowe zwyczaje
-Zawsze śpię w tłumikach lub jak kto woli stoperach w uszach. Bez nich nie ma mowy bym gdziekolwiek zasnęła. Zabawnie jest gdy spisuję listę rzeczy potrzebnych przed wyjazdem i szanowne stopery zawsze zajmują pierwsze miejsce.
-Zawsze myję ręcę po przyjściu do domu
-Zawsze się przebieram w domowe ubrania
-Uwielbiam robić pranie zarówno w pralce jak i ręczne, ale za to nienawidze go rozwieszać. Wcześniej mama ,a teraz TŻ są zmuszani by wykonywać tę drugą czynność
-Ja podobnie jak inne Wizażanki mam problem by bedąc u kogoś skorzystać z toalety ze sprawą numer 2. Jak pojechałam na wakacje do rodziców TŻ pierwszy raz to 5 dni nic)))
-Nienawidzę ściągać butów w gościach, a jak jeszcze wciskają mi kapcie dla gości to w ogóle zgroza. U siebie w domu nie pozwalam innym ściągać butów
-Mam 3 koty, ale w dużym domu gdzie na parterze mieszkam ja z mężem a na górze rodzice. Całuję tylko jednego kota, który nie wychodzi i wręcz pachnie bo od małego jest z nami cały czas przytulany.Koty mogą spać w łóżku, ale tylko w nogach ,a pościel piorę co około 3 tygodnie.
-Mam 3 ręczniki w łazience, dwa do włosów i jeden do ciała
To chyba tyle
trinity124 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 13:51   #251
martynusia222
Zakorzenienie

Ja mam tak, że mam swoje ulubione kubki do herbaty i kawy, w innym nie smakuje tak samo nienawidzę jak ktoś się z nich napije
Stary 2012-01-04, 20:50   #252
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że mam swoje ulubione kubki do herbaty i kawy, w innym nie smakuje tak samo nienawidzę jak ktoś się z nich napije

hehe, mam tak samo, różowe są moje i koniec!
i tak jak któraś wcześniej pisała również nie wypije herbaty (a co gorsza kawy!) ze szklanki

no i coś ode mnie:

- zawsze się uczę ze stoperami w uszach, nawet jak jestem sama w domu
- gdy nie muszę nigdzie wychodzić potrafię cały dzień przechodzić w puchatym szlafroku
- ustawiam budzik na kilka budzeń, kiedyś nawet 4 godz przed właściwą porą, teraz jest już lepiej
- nie cierpię, gdy podczas mojego happy hour (gazety, malowanie paznokci, muzyka, kawa itd) ktokolwiek do mnie mówi
- aaa i nienawidzę, gdy z rana ktoś do mnie mówi
- zawsze mam zachomikowane coś słodkiego
- nienawidzę, gdy ktoś niedomyka drzwi do mnie do pokoju
- no i na koniec - oczywista sprawa - guziki/zamek pościeli zawsze (!) musi być po stronie nóg, inaczej nie zasnę

Edytowane przez patisonowa
Czas edycji: 2012-01-04 o 20:54
patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 21:06   #253
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
hehe, mam tak samo, różowe są moje i koniec!
i tak jak któraś wcześniej pisała również nie wypije herbaty (a co gorsza kawy!) ze szklanki

no i coś ode mnie:

- zawsze się uczę ze stoperami w uszach, nawet jak jestem sama w domu
- gdy nie muszę nigdzie wychodzić potrafię cały dzień przechodzić w puchatym szlafroku
- ustawiam budzik na kilka budzeń, kiedyś nawet 4 godz przed właściwą porą, teraz jest już lepiej
- nie cierpię, gdy podczas mojego happy hour (gazety, malowanie paznokci, muzyka, kawa itd) ktokolwiek do mnie mówi
- aaa i nienawidzę, gdy z rana ktoś do mnie mówi
- zawsze mam zachomikowane coś słodkiego
- nienawidzę, gdy ktoś niedomyka drzwi do mnie do pokoju
- no i na koniec - oczywista sprawa - guziki/zamek pościeli zawsze (!) musi być po stronie nóg, inaczej nie zasnę
a to można inaczej? dla mnie jest to oczywista oczywistość

a jeżeli chodzi o mnie i moje nawyki "spaniowe" to tak jak pisałam wcześniej nie zasne bez muzyki oraz bez mojego pluszowego misia pod głową i wiem, że to smieszne bo wszyscy moi znajomi zawsze z tego żartują ale nie umiem inaczej. w ogole to jest miś, który ma 24 lata, brak oczu i puchu w środku ale co pozwiedzał to jego zawsze jest na honorowym miejscu w mojej walizce :P

Edytowane przez ewka1987
Czas edycji: 2012-01-04 o 21:08
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 21:10   #254
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość

a jeżeli chodzi o mnie i moje nawyki "spaniowe" to tak jak pisałam wcześniej nie zasne bez muzyki oraz bez mojego pluszowego misia pod głową i wiem, że to smieszne bo wszyscy moi znajomi zawsze z tego żartują ale nie umiem inaczej. w ogole to jest miś, który ma 24 lata, brak oczu i puchu w środku ale co pozwiedzał to jego zawsze jest na honorowym miejscu w mojej walizce :P
dla mnie oczywistość, ale niektórym nie robi to różnicy
patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 21:24   #255
suszarka
Buc

Cytat:

ja z misiem nie śpię, ale mam jasiek, ćwierć wieczny, bez którego nie zasnę. biada temu kto go zagrabi pod swoją głowę...
Stary 2012-01-04, 21:33   #256
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
ale mam jasiek, ćwierć wieczny, bez którego nie zasnę. biada temu kto go zagrabi pod swoją głowę...
bez Jana też nie zasnę, nie wyobrażam sobie spać solo
Stary 2012-01-04, 21:45   #257
uparta Marti
Zakorzenienie

ja mam pod głową dużą poduszkę a na niej jeszcze jasiek,który jest ze mną od urodzenia(!!!),ta sama poduszka-jedynie zmieniam sobie co tydzień poszewki.

-lubię korzystac z komputera i jednocześnie oglądac tv jednym okiem.
Stary 2012-01-04, 21:55   #258
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
ja z misiem nie śpię, ale mam jasiek, ćwierć wieczny, bez którego nie zasnę. biada temu kto go zagrabi pod swoją głowę...
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
bez Jana też nie zasnę, nie wyobrażam sobie spać solo
Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
ja mam pod głową dużą poduszkę a na niej jeszcze jasiek,który jest ze mną od urodzenia(!!!),ta sama poduszka-jedynie zmieniam sobie co tydzień poszewki.
och, jaska też musze mieć ale w przeciwieństwie do mojego misia zasne z obojętnie jakim pod głową

najgorsze jest jak latam gdzieś samolotami i to w dłuższą trasę i wyciągam z bagażu podręcznego mojego pluszaka, ludzie się na mnie patrzą jak na idiotke, no bo jak to dziewczyna 25-letnia musi spać z misiem a no muszę
Stary 2012-01-04, 22:14   #259
suszarka
Buc

jaśki rządzą.
Stary 2012-01-04, 22:44   #260
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość

-lubię korzystac z komputera i jednocześnie oglądac tv jednym okiem.
Ja też mam takiego. Na dodatek ma wyszyte moje imię i nazwisko, bo nosiłam co codziennie do przedszkola na leżakowanie. Nie było mowy o kupnie drugiego tylko do przedszkola. Jest ze mną do dziś i dobrze się ma
Stary 2012-01-04, 22:59   #261
69love69
Zakorzenienie

Cytat:

to ja mam pościel i koc w serduszka i zawsze muszą być ułożone tą wypukłą część serduszka w moją stronę xD dodatkowo pościel z 1 strony jest ciemno różowa w różowe serca i z 2 strony biała w różowe, i nigdy jeszcze nie spałam tą białą stroną do góry ;p

ale poza tym raczej się nie wypowiadam, bo bym chyba wyszła na największego brudasa na świecie, a na pewno na wizażu ;p

Edytowane przez 69love69
Czas edycji: 2012-01-04 o 23:00
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 23:41   #262
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
oraz bez mojego pluszowego misia pod głową i wiem, że to smieszne bo wszyscy moi znajomi zawsze z tego żartują ale nie umiem inaczej. w ogole to jest miś, który ma 24 lata, brak oczu i puchu w środku ale co pozwiedzał to jego zawsze jest na honorowym miejscu w mojej walizce :P
Też nie daje rady bez mojej Rurki (to piesek) Jest ze mną już 17 lat, ma przetarcia na chyba każdej części ciała, ale spanie bez niej to jak spanie bez łóżka, poduszki i kołdry naraz

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 00:05   #263
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
:P
u mnie MUSI być pod brodą, guzikami do wierzchu

powód: lęk, że w nocy zaplątam się nogami w kołdrę i rano się nie wydostanę

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 07:55   #264
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
to ja mam pościel i koc w serduszka i zawsze muszą być ułożone tą wypukłą część serduszka w moją stronę xD dodatkowo pościel z 1 strony jest ciemno różowa w różowe serca i z 2 strony biała w różowe, i nigdy jeszcze nie spałam tą białą stroną do góry ;p

ale poza tym raczej się nie wypowiadam, bo bym chyba wyszła na największego brudasa na świecie, a na pewno na wizażu ;p
hahaha

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Też nie daje rady bez mojej Rurki (to piesek) Jest ze mną już 17 lat, ma przetarcia na chyba każdej części ciała, ale spanie bez niej to jak spanie bez łóżka, poduszki i kołdry naraz
uff, czyli nie jestem jedyna

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
u mnie MUSI być pod brodą, guzikami do wierzchu

powód: lęk, że w nocy zaplątam się nogami w kołdrę i rano się nie wydostanę
haha, ja mam właśnie na odwrót- zawsze przed zasnieciem robie z siebie i kołdry rulonik i jak mam suwak (większość moich kołder) pod brodą to boje się, że w nocy będę się tak wiercić, że przetnie on mi gardło
Stary 2012-01-05, 08:39   #265
Amani
Zakorzenienie

Cytat:

ja też śpię z misiem, ale takim dużym, od TŻa tzn. bez niego też usnę, ale mi niewygodnie... miśka zawsze ściskam leżąc na boku (prawym) i koniecznie muszę mieć wtedy przed sobą ścianę druga ręka pod poduszką. A co do innych maskotek, to mam Robaka, dostałam go na swoje chrzciny jest dość zmaltretowany, więc już nie w użyciu, tylko ma zaszczytne miejsce na szafce

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 08:43   #266
martynusia222
Zakorzenienie

Ja też mam tak, że muszę mieć pościel, tam gdzie są guziki w nogach, guzikami na górze inaczej nie zasnę
Stary 2012-01-05, 09:07   #267
linaya
astro-loszka

Cytat:

- zawsze przebieram się w domowe ciuchy, albo dresy albo legginsy ( to jak chcę być bardziej elegancka ).
- nie myję rąk jak wracam z dworu, jestem wyznawcą teorii im więcej zaraz i bakterii tym człowiek bardziej zahartowany.
- jak mi coś spadnie na podłogę, pochucham i zjem.
- pościel zmieniam raz na miesiąc.
- ręczniki trochę rzadziej, choć to zależy
- odkurzam raz na tydzień, nigdy częściej
- wygląd szafy świadczy o tym, że musiała kiedyś tam w środku wybuchnąć bomba, dość silna. ale też wyznają zasadę czego oczy nie widzą temu sercu nie żal ( czy jakoś tak )
- nie prasuję, bo nienawidzę tego
- a podłogi myję na mokro tak raz na trzy miesiące
- kocham jeść na kanapie i w łóżku ( stół w kuchni raczej służy jako element wystroju wnętrza niż mebel użytku codziennego )
- tak samo wielbię jeść przed komputerem w pracy, dzięki czemu w mojej klawiaturze znajduje się pewnie wiele nowych form życia.
Mam tak samo
- Ponadto w weekendy i święta śpimy z TŻ do południa lub dłużej, wszystkie telefony (łącznie ze stacjonarnym) mamy powyłączane i zabite na głucho dechami. Potem zdarza mi się snuć po domu w piżamie, z rozczochraną głową, ale zwykle po paru godzinach ogarniam się, biorę prysznic i przebieram się
- Sterta papierów, książek, upranych ciuchów leżąca beztrosko na którymś z mebli nie przeszkadza mi zbytnio. Syf w kuchni i łazience - tak.
- Nie cierpię myć podłóg, zawsze zapędzam do tej niewdzięcznej roboty TŻ
- Jeść przed kompem i czytać przy jedzeniu - kooocham!
- Prasuję tylko wtedy gdy muszę. Bielizny pościelowej nie prasuję w zasadzie prawie wcale
- Za to pranie robię często, kilka razy w tygodniu
Stary 2012-01-05, 10:28   #268
suszarka
Buc

co do jedzenia przy kompie, TV czy gazecie.
Mam jeszcze tak, że im lepszy posiłek tym bardziej wyrafionowana rozrywka musi mu towarzyszyć - dobry film, ulubiony serial czy gazeta którą lubię czytać.
Stary 2012-01-05, 10:35   #269
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

codziennie myję podłogi (panele) bo nie znoszę mazów, plam, okruszkow na niej
kiedy gotuję w kuchni, zawsze otwieram okno, bo nie lubię kiedy parujące garnki powodują, że osiada mi sie wilgoc na scianach i oknach
jesli moj syn porozwala zabawki w swoim pokoju, chodzę i za nim sprzatam, nie dlatego, ze go wyreczam, ale dlatego, ze przeszkadza mi ten balagan. Po za tym wiem, ze nie zrobi sobie krzywdy, gdy zdarzy mu sie zaliczyc glebę w pokoju. Kiedyś nadepnęłam gołą stopą na plastikowy klocek i rozciełam sobie głęboko skórę.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

jak oglądam film, lubię coś chrupać czy pić winko

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 10:37   #270
Soso
Zakorzenienie

Fajny wątek

Gdy wracam do domu, to zwykle pierwsza rzeczą po jaką sięgam to herbata - zielona; wycisza mnie, relaksuje itp.

W domu ubieram się na luzie, ale nie są to dresy, tylko wygodniejsze spodnie (lubię len, bawełnę, więc zwykle coś z tego materiału) i jakaś koszulka. Jak miałam długie włosy, to w domu praktycznie zawsze spinałam je w kucyk, po za domem najczęściej były rozpuszczone Zdarza mi się szlafrokowy dzień, czemu nie.

Rzadko noszę skarpetki w domu. Lubię mieć bose stopy.

Jestem trochę pedantką, jak gotuję to na bieżąco sprzątam bałagan, który powstaje w trakcie. Właściwie jedyny bałagan, który toleruję to w ubraniach, rzadko są idealnie poukładane Urania prasuję przed założeniem.

Co do okien, w domu mamy raczej chłodno (zwykle uruchamiamy kaloryfery, gdy spodziewamy się gości ), a w sypialni wręcz zimno - okna są uchylone praktycznie cały rok. Trochę paradoks, bo jestem raczej zmarzluchem, ale w domu uwielbiam chłód, najwyżej otulam się kocykiem

Nie jem w sypialni, ale za to piję, najczęściej wodę.

Aaa i jak mamy koty w domu to żwirek wymieniamy zaraz po powrocie do domu, a jak kot nawiedza kuwetę przy nas, to zaraz po. Jakoś źle mi się kojarzy brudna kuweta.

Odnośnie całowania zwierząt, chętnie robię to kotom (zdrowy domowy kot pięknie pachnie i jest bardzo czysty), ale jakoś nigdy psom.

Ogółem odpoczywam tylko w czystym uporządkowanym mieszkaniu, wiec dbanie o porządek nie jest dla mnie jakąś katorgą, tym bardziej, że Tżet dzielnie współpracuje
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości