|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
ja miałam szczepić zwykłymi ale drugie szczepienie bede musiała wziąść skojarzone bo chce podać rota a inaczej mi nie podadzą......ile kosztuja te meningokoki?????
Kurde jak tak zaczne na wszystko szczepić to sie jeszcze gorszy zdechlak zrobi;/
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
czy wietrzycie pokój regularnie? nie ma kurzu? czy synek nie jest alergikiem? dużo ulewa? ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- dlaczego tak sądzisz? starszy jest szczepiony na wszystko, a zdrowy i silny, łobuz jeden |
||
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moja kluseczka w dniu Chrztu
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
mszpilka
Jeśli Helcia przybiera na wadze to nie masz się czym stresować. Jeśli mimo wszystko dalej Cię to niepokoi ja bym po południu ściągnęła na maxa pokarm i w tedy do wieczora napłynie ze ho ho i wtedy na pewno sie naje
|
|
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
dzis anka konczy 4 tygodnie!!! ![]() Bahamadia, ale Twoj Michas juz duzy!!!! Dolaczam do grona studentek ktore nie wiedza co ze zblizajaca sie sesja
Edytowane przez sozaa Czas edycji: 2012-01-04 o 13:42 |
|
|
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sozaa
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Smok śpi.
Mieliśmy iść na spacerek ale rozpadało się i wieje, nie ryzykujemy ![]() Aniolina moje dziecko w nocy zachowuje się jakby był dzień, gaworzy, choć ja się staram do niego nie gadać coby go nie rozbudzać to czytam książkę, albo jak cycem karmię to czytam, czasem oczy mi lecą ale cóż poradzę ![]() A w dzień ma dwa spanka po około 2h ale z wieloma pobudkami, ot tak żeby pobujać przytulić. Ciekawe jak długo damy radę. O 5 obudziłam męża żeby był z małym a ja chciałam się zdrzemnać ale tak wrzeszczał że usnąć nie mogłam, ja wzięłam- spokój .Bahamadia śliczny Michaś Basiulka zdrówka dla synka Biedna Glam , oby już im szybko zleciało do niedzieli |
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goldi ja tez chyba na zaoczne pojde od pazdiernika, bo ze zlobkami ciezko w Szczecinie, jak sie nie zglosilo juz 02.01 to marne szanse... a ze tz teraz wraca do domu o 24:00-2:00 to calkiem doopa z czasem, ledwo obiad zdaze zrobic i z grubsza ogarnac... elfie my szczepimy tylko bezplatnymi, nie stac nas na skojarzone, o reszcie nie wspomne jak mlody podrosnie to na pneumo zaszczepimy, jak jedna dawka juz bedzie tylko.
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
to jedna szczepionka, 1 wkłucie. no ale jeszcze trzeba na wzw wiec 2gie szczepienie.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2012-01-04 o 13:55 |
|
|
|
#4630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nad rota sama sie zastanawiam... Cytat:
\moze mm?jaki przystojniaczek ![]() mi te dady z biedronki raz przeciekaja a raz nie- przewijałam juz z 5x--> zobaczymy jak bedzie dalej- nic dziwnego ze sa oddychajace :P tja i maja "mikropory: głównie w prawej strony ![]() ide sciagac mleczko p.s. dzisiaj spacr=er był godzinny |
|||
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia jaki elegancik
![]() ja dzisiaj wyrodna matka nie poszlam na spacer, ale noc taka kijowa, ze jak jeszcze pomyslalam o tych posranych schodach to mi sie odechcialo, mlody lapal powietrz na balkonie... ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- u nas dady nie przeciekaly ale zuzylam tylko 2 paczki po 28szt bo jak dla mnie sa za sztywne. W dojczach paczka orginalnych pampkow 58szt kosztuje 9,99euro, chamstwo po prostu, to tak jakbysmy za dyszke w pl kupili, a za dyszke to nawet rosmanowskich sie nie kupi
|
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
u nas spacer dzis odpada, wieje strasznie. Ale za to Anka ma dzis dwie rundy samochodowe, rano byla ze mna u endokrynologa a o 17 jedziemy do gina
ona uwielbia jezdzic samochodem a dzis ma marudny dzien, wszystko robie na raty, teraz sprobuje zmienic zwir kotom w kuwecie
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam nie chciałam cie urazić tak tylko pomyslałam, że żeby czasem tak nie było jak go zaczne na wszytsko szczepić....
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
mszpilko
tak karmię na żądanie (uroki cycucha) wychodzi mi to mniej wiecej około 2,5godz w ciągu dnia. W nocy jak położe kluske spać ok 20 pobódka po 1 i około 5, później 6-7 mniej więcej bo zależy czy mu się chce jeść czy pić ![]() soza ![]() Mufinko co do Chrztu to miałam tradycyjne wdzianko, czyli czysta biel od stup do głów + bet. Elegancik był dipiero jak wstał na torta ![]() Dla zainteresowanych maminek które mają chłopców body kupiłam w H&M za 24,90 a spodnie sztruksy z Lidla ale podobne są też w hm Idę konczyć obiad bo na drugie kopytka z sosem pieczarkowym ![]() Sama siebie nie rozumiem, co mnie tak wzięło ....
|
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
A propo jazdy samochodem nasza uwielbiała od urodzenia a teraz
lubi ale jak się jedzie i nie za wolno bo jak się stoi na światłach to się budzi i ryk w następną środę czeka nas wyprawa do Londynu po paszport ciekawe jaka będzie jazda
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rewelacyjnie wygladacie a strój małego to na 6 z plusem i ta cena ![]() :brzyda l:
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo dziękuję ![]() Szpilko tak wlasnie teraz sobie przypomnialam, że jak w tamtym tyg przed wizytą u fryzjera ściągnęlam z prawej piersi do prawie końca (wyszło 150ml ) to od tego czasu wlasnie w prawej czuje że mam więcej pokarmu...Więc radzę Ci żebyś spróbowalam, może się uda 3mam kciukiA i jeszcze piję herbatkę na laktację z Herbapolu. I jeśli chodzi o mnie to przed karmieniem czasami mam tak, że jak dotykam która pierść mam teraz podać to glupieje bo np obie są miekkie ![]() Ale jak zobaczyłam ile mogę ściągnąć to już się niczym nie martwię
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Helcia po południu potrafi jeść co 1-1,5, a moze lubi się po przytulać , a w nocy mamy zazwyczaj jedna pobudkę koło 3. Tylko zasypia miedzy 20,30 a 21,30Wczoraj mąż powalił mnie teksem że moje piersi są zagubione i dlatego tak mało dają mleczka. |
|
|
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie!!!!!!!!!!
Którym koncem zaaplikowac małej czopek?Tym szerszym czy wezszym?Nigdy tego nie robiłam!Mam na recepte rozkurczowe, a nie chce dziecku bólu sprawic!!!
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Muffinko ja to wcale obiadow nie robie
wspolczuje Ci znoszenia wozka! ja znosze sobie sama gondole bo stelaz mam na klatce a padam! a znosze z 2go pietra tylko ![]() ja dzis dostalam decyzje ze od lutego juz jestem studentka zaoczna. i w sumie ciesze sie licze, ze poznam fajnych ludzi ktorzy nie mysla tylko o tym zeby pochlac w weekend. moze jakies mamuski poznam ![]() Baha ale przystojniak ![]() JEstesmy po szczepieniu. Okazalo sie, ze dzis tylko zoltaczka i rota a ja malemu dwa plastry nakleilammoja opinia o plastrach: dzialaja tylko na wierzchu czyli na wbicie igly. Za bol wbijania igly w miesien nie odpowiadaja wiec jak dla mnie szkoda kasy wiecej krzyku bylo przy odrywania plastra niz przy samym zastrzyku!Olek wazy 4950kg a ma 6t3d w klubie wrzuce zdjecie mojego ksiecia
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie węższym !!! ![]() Obiad zrobiony, maseczka na buzi, nynek śpi ehhh zapomniałam, że spokój i 5 min dla siebie też istnieje ... Dziewczyny wiecie co narobiłam? zaczełam brać tabletki ale coś mnie srach obleciał, bo odkąd je brałam Michaś był jakiś dziwny, nie wiem czy to ma wpływ, ale po 4 dniach przerwałam, syncio sie uspokoił a do mnie przyjechała ciocia :/ Głupia byłam ze zaczynałam. I tak ich nie biore a ciotka juz jest <ściana> Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-01-04 o 15:41 |
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze wezszym. One sa jak naboje wlasnie po to zeby ta wezsza strona gladko weszla.
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez prawie w cale nie gotuję, jak tak pomyslę to częściej widzię tz w kuchni, no ale cóż taka karma
![]() dzisiaj mnie wzieło bo teściowa na dniówce, teść razem z nią bo pracują we Wro i jeżdżą w tedy jednym autem, więc poczułam się tak jakby to miała być normalnie. Nikt mi się nie krzątał po kuchni, Michaś jak jęczał przy zasypianiu, nikt do niego od razu nie leciał (czyt, teściowa) jak by mu coś się działo. Ehh jak ja pragnę mieć swój kąt .... ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Goldika nadgorliwa matka z Ciebie, skądś to znam ![]() a z Olka też już kawał chłopa się robi
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-01-04 o 15:49 |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Baha tez marzymy z Tztem o wlasnym kacie
![]() u nas mlody ledwo chrzaknie to moja mam leci do niego i to biegiem. My idziemy dopiero jak zacznie plakac bo czesto przez sen cos marudzi pod nosem, to nie warto sie fatygowac a ona leci ze az sie kurzy...aaa i po swietach rodzinnych oczywiscie Olek przyzwyczail sie do noszenia na rekach |
|
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nt_sizes_2.jpg
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- a nie tym szerszym?
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już ją opieprzyłam, żeby go ciągle nie nosiła bo ona przyjdzie parę razy w ciągu dnia jak jej się chce oczywiście, nauczy a później jak każdy się zmyje tylko ja z nim zostanę, a nie muszę przypominać, że rośnie jak wściekły ![]() 2 przykład nadgorliwości: wczoraj jak byłam na spacerze spotkałam ją jak szła do sklepu, od razu podleciała do wózka sprawdziła paluchem czy Michasiowi nie za zimno złapała wózek i dyla do przodu, ja do niej chyba miałaś iść do sklepu a nie na spacer, a ona a tak tak, ja tylko chce go wystawić do słoneczka (jak ja bym tego nie wiedziała) I tak bym mogła wymieniac i wymieniać jej głupie zachowania ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal to powiem inaczej! Tą spiczasta strona sie aplikuje
|
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Goldika to twój więcej waży niż moja mając 11tyg 4d
wczoraj była ważona i ma 4900g![]() Właśnie dziewczyny niby się pytałam położnej mówiła że jak jest tylko na moim mleku to normalnie przybiera(300g w ciągu 3 tyg ) może powinnam ją dokarmiać kurczę ona taka malutka jest jak na prawie 3 miesięczne dziecko![]() Baha masz prześlicznego przystojniaka |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Baha mnie wkurza strasznie jak ona bierze malego i ciagle mi mowi: widzisz u mnie mu najlepiej, ja najlepiej umiem go zabawic, babcie on kocha najbardziej etc
Fatal ja dostalam w szpitalu podczs porodu czopki bo ta spiczasta czesc mialy wezsza dlatego myslalam, ze wszystkie sa takie ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Aniu no ja jestem w szoku ile ten moj maluch wazy! Ale w klubie mozesz zobaczyc ze gruby wcale nie jest. Chudzinka wrecz, nozki ma bez faldek nawet obstawiam, ze ma leb ciezki
|
|
|
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecie zaprzyjaznilo sie na dobre z dydolem Nuka.O Avencie nie ma w ogole mowy.Poszlam dzisiaj po butelke Nuka,bo mam same Avent i napila sie herbatki Wczoraj nasza 1,5 roczna sasiadka spalilaby mieszkanie...Przechodzila kolo kuchenki,na ktorej lezala deska drewniana i przekrecila pokretlo.Deseczka zajarala sie momentalnie...Tak babcia pilnowala wnusi .Smrod spalenizny jeszcze wszedzie czuc :/Mialam cos jeszcze napisac...
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2012-01-04 o 16:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

straszne z ta sadza! strasznie wspolczuje, ze maluszek znowu choruje
zdrowka dla Was 
naczytalam sie wlasnie u nas na watku jak cierpia maluszki podczas szczepien wiec polecialam po plastry. Mam nadzieje, ze chociaz troche zadzialaja 

jak mlody podrosnie to na pneumo zaszczepimy, jak jedna dawka juz bedzie tylko.
Zero snu w nocy

a strój małego to na 6 z plusem i ta cena