Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 12:32   #4621
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

ja miałam szczepić zwykłymi ale drugie szczepienie bede musiała wziąść skojarzone bo chce podać rota a inaczej mi nie podadzą......ile kosztuja te meningokoki?????

Kurde jak tak zaczne na wszystko szczepić to sie jeszcze gorszy zdechlak zrobi;/

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:01   #4622
oolong
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
pytałam lekarza czego on tak choruje by miał oskrzela wzioł antybiotyk tydzień spokoju i na nowo katar a lekarz powiedział, że do takiego maluszka starczy jak dorosły przyjdzie z katarem czy bólem gardła a mały zaraz to załapie a u takihc dzieci katar kończy sie oskrzelami a później płucami jak sie podejmie leczenia......no a jak u nas w domu mieszka z nami 7 osób oprócz Mikołaja w tym jeden sraluch z 3 podstawówki to nie trudno żeby ktoś przyniósł jakieś dziadostwo a ten sraluch to wogóle kaleka co chwila chory ale co powiem, zeby do nas nie przychodził to sie teściowa obrazi albo co a mieszkamy u niej także wiecie dupa maryna ale jak już kaszle albo coś to go wyganiam z pokoju a teraz teściowa słyszała co lekarz powiedział także mam większe pole manewru
czy ktoś u was pali papierosy?
czy wietrzycie pokój regularnie? nie ma kurzu? czy synek nie jest alergikiem? dużo ulewa?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Basiula o boze... straszne z ta sadza! strasznie wspolczuje, ze maluszek znowu choruje zdrowka dla Was

Kto bedzie prowadzil liste na odchowalni?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Aniolina dziekie wielkie! Ja kupilam plastry Emla. 28zl dalam ale ponoc dzialaja naczytalam sie wlasnie u nas na watku jak cierpia maluszki podczas szczepien wiec polecialam po plastry. Mam nadzieje, ze chociaz troche zadzialaja
Pneumokoki tez wezme za tydzien.
boli samo wkucie i chwilę po, ale jak dasz szybko pierś lub w przypadku karmienia sztucznego - wodę z glukozą, to szybko się uspokaja. Są zalecenia, by nawet szczepić w trakcie karmienia, ale nie wszędzie jest to możliwe (zależy od personelu)

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
ja miałam szczepić zwykłymi ale drugie szczepienie bede musiała wziąść skojarzone bo chce podać rota a inaczej mi nie podadzą......ile kosztuja te meningokoki?????

Kurde jak tak zaczne na wszystko szczepić to sie jeszcze gorszy zdechlak zrobi;/
dlaczego tak sądzisz? starszy jest szczepiony na wszystko, a zdrowy i silny, łobuz jeden

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:09   #4623
Bahamadia_25
Zakorzenienie

A oto moja kluseczka w dniu Chrztu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrzest.jpg (48,9 KB, 83 załadowań)
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:25   #4624
Bahamadia_25
Zakorzenienie

mszpilka

Jeśli Helcia przybiera na wadze to nie masz się czym stresować.
Jeśli mimo wszystko dalej Cię to niepokoi ja bym po południu ściągnęła na maxa pokarm i w tedy do wieczora napłynie ze ho ho i wtedy na pewno sie naje
Stary 2012-01-04, 13:40   #4625
sozaa
Rozeznanie

Witam!!!

dzis anka konczy 4 tygodnie!!!

Bahamadia, ale Twoj Michas juz duzy!!!!

Dolaczam do grona studentek ktore nie wiedza co ze zblizajaca sie sesja

Edytowane przez sozaa
Czas edycji: 2012-01-04 o 13:42
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:47   #4626
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Jeśli Helcia przybiera na wadze to nie masz się czym stresować.
Jeśli mimo wszystko dalej Cię to niepokoi ja bym po południu ściągnęła na maxa pokarm i w tedy do wieczora napłynie ze ho ho i wtedy na pewno sie naje
na szczęście przybiera ładnie. Zrobię własnie tak jak mówiesz, chociaż może być ciężko, bo po płudniu Helenko je często. A ty karmisz na żądanie?

Sozaa
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:50   #4627
ela3010
Zadomowienie

Smok śpi.
Mieliśmy iść na spacerek ale rozpadało się i wieje, nie ryzykujemy

Aniolina moje dziecko w nocy zachowuje się jakby był dzień, gaworzy, choć ja się staram do niego nie gadać coby go nie rozbudzać to czytam książkę, albo jak cycem karmię to czytam, czasem oczy mi lecą ale cóż poradzę

A w dzień ma dwa spanka po około 2h ale z wieloma pobudkami, ot tak żeby pobujać przytulić.

Ciekawe jak długo damy radę. O 5 obudziłam męża żeby był z małym a ja chciałam się zdrzemnać ale tak wrzeszczał że usnąć nie mogłam, ja wzięłam- spokój.

Bahamadia śliczny Michaś

Basiulka zdrówka dla synka

Biedna Glam, oby już im szybko zleciało do niedzieli
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:51   #4628
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Muffinko ale dranie... kurcze to sporo kasy :/
co do sesji to tez nie mam pojecia jak to bedzie. Siedze sama z malym od samego rana do 17, potem jestem zmeczona i nie chce mi sie siadac do ksiazek
w ogole przechodze na zaoczne, podanie juz zlozylam

Goldi ja tez chyba na zaoczne pojde od pazdiernika, bo ze zlobkami ciezko w Szczecinie, jak sie nie zglosilo juz 02.01 to marne szanse... a ze tz teraz wraca do domu o 24:00-2:00 to calkiem doopa z czasem, ledwo obiad zdaze zrobic i z grubsza ogarnac...

elfie my szczepimy tylko bezplatnymi, nie stac nas na skojarzone, o reszcie nie wspomne jak mlody podrosnie to na pneumo zaszczepimy, jak jedna dawka juz bedzie tylko.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:53   #4629
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

my bierzemy 5w1 i teraz nie wiem czy wklucia beda w dwa udka czy w jedno? na logike biorac sadze, ze w dwa... HELP
to jedna szczepionka, 1 wkłucie. no ale jeszcze trzeba na wzw wiec 2gie szczepienie.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2012-01-04 o 13:55
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:54   #4630
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ha, nie śpimy

Jak wytłumaczyć dziecku że w nocy się śpi? Już ósmy tydzień nam leci taki hardcorowy Zero snu w nocy

Nikuś ja czytam, śmigam na necie, oglądam tv bo moje dziecko naje się, przebiorę pieluchę a ono nie śpi i już, gaworzy, marudzi, jak płacze to suszarka i tak wkoło, uspany suszarką i odłożony budzi się po 5 minutach, ZAWSZE.
Trza przetrwać.
.
ale za to jaKA bedziesz oczytana
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś szczepi bezpłatnymi bo ja biorę i czuję się normalnie jak wyrodna matka

Rotawirusy warto?
ja zamierzam bezpłatnymi
a nad rota sama sie zastanawiam...

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Basiula współczuję choróbska. U nas tez nie ciekawie bo mąż wyleczył przeziębienie ale sprzedał mi mam katar po pas i źle się czuję. Helenka póki co ok, nie ma kataru.

Baha trzymam kciuki za zupkę.

Dziewczyny poradźcie coś Karmię piersią ale zauważyłam ze po południami mam mniej pokarmu a na karmienie po kąpieli to już minimalne ilości. Zazwyczaj jest tak, że mała je po kąpaniu, zje troche i zasypia, odkładam ja a ona sie wybudza po ok 15 minutach i wtedy znów ja przystwiam, poje i wtedy juz jest straszny problem z zsnięciem. Wczoraj karmiłam ją z prawej piersi ok 1,5 godziny przed kąpielą. Potem kąpiel i karmienie z prawej ale nie jadła długo i padła. Postanowiłam sciągnąć resztę mleczka żeby zobaczyc ile zostało. I w sumie z obu ściągnełam ok 10 ml! Nie wiem ile mogła zjesc z prawej ale i tak po 1,5h z lewej powinno pójśc wiecej. Helcia oczywiście dostała butelkę z mm i wypiła ok 50 ml. W nocy pieri sie napełniły, mała zjadła z jprawej piersi około 3 i zaseła potem pobudka koło 6 i wtedy z lewej juz sie lało. Helenka zjadła a ja po 2 godzinach ściągnęłam z obu piersi niewiele ponad 100ml. Wiec mleczko jest, tylko dlaczego popołudniu jest go mniej? Można to jakoś zmienić? Piję herbatki na laktacje ale nie zbyt pomagają jak widać. Dużo piję, staram się jeść regularnie....

My chcemy chrzcić w pierwsza niedzielę lutego. I obiad robimy w lokalu, jakaś kawka i cicho będą w domku po obiedzie.

Zmierzyłam temp. Helence i ma 37,4, czoło ciepłe za raczki i nóżki chłodne, chyba sie jednak zaraziła.
no własnie czytałam o tej mniejszej ilosci pokarmu wieczorem, ze to norma... ale czy mozna temu zaradzic to nie wiem niestety\moze mm?

Cytat:
A oto moja kluseczka w dniu Chrztu
jaki przystojniaczek
Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Witam!!!

dzis anka konczy 4 tygodnie!!!

mi te dady z biedronki raz przeciekaja a raz nie- przewijałam juz z 5x--> zobaczymy jak bedzie dalej- nic dziwnego ze sa oddychajace :P tja i maja "mikropory: głównie w prawej strony

ide sciagac mleczko

p.s. dzisiaj spacr=er był godzinny
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:02   #4631
muffinka90
Zakorzenienie

Bahamadia jaki elegancik ja mam taki fajny zimowy komlecik po kuzynie, co tez okolo 6 mies byl chrzczony, a ze podejrzewam, ze zima przyjdzie na wielkanoc (a jak nie to u mnie w kosciele i tak wiecznie zimno) to bedzie akurat

ja dzisiaj wyrodna matka nie poszlam na spacer, ale noc taka kijowa, ze jak jeszcze pomyslalam o tych posranych schodach to mi sie odechcialo, mlody lapal powietrz na balkonie...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

u nas dady nie przeciekaly ale zuzylam tylko 2 paczki po 28szt bo jak dla mnie sa za sztywne. W dojczach paczka orginalnych pampkow 58szt kosztuje 9,99euro, chamstwo po prostu, to tak jakbysmy za dyszke w pl kupili, a za dyszke to nawet rosmanowskich sie nie kupi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:06   #4632
sozaa
Rozeznanie

u nas spacer dzis odpada, wieje strasznie. Ale za to Anka ma dzis dwie rundy samochodowe, rano byla ze mna u endokrynologa a o 17 jedziemy do gina ona uwielbia jezdzic samochodem a dzis ma marudny dzien, wszystko robie na raty, teraz sprobuje zmienic zwir kotom w kuwecie
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:06   #4633
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
czy ktoś u was pali papierosy?
czy wietrzycie pokój regularnie? nie ma kurzu? czy synek nie jest alergikiem? dużo ulewa?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

boli samo wkucie i chwilę po, ale jak dasz szybko pierś lub w przypadku karmienia sztucznego - wodę z glukozą, to szybko się uspokaja. Są zalecenia, by nawet szczepić w trakcie karmienia, ale nie wszędzie jest to możliwe (zależy od personelu)

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

dlaczego tak sądzisz? starszy jest szczepiony na wszystko, a zdrowy i silny, łobuz jeden
nie nikt nie pali, pokój wbrew krzykom teściowej wietrzymy, chyba nie jest alergikiem i nie ulewa prawie wogóle........

przepraszam nie chciałam cie urazić tak tylko pomyslałam, że żeby czasem tak nie było jak go zaczne na wszytsko szczepić....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:07   #4634
Bahamadia_25
Zakorzenienie

mszpilko
tak karmię na żądanie (uroki cycucha) wychodzi mi to mniej wiecej około 2,5godz w ciągu dnia. W nocy jak położe kluske spać ok 20 pobódka po 1 i około 5, później 6-7 mniej więcej bo zależy czy mu się chce jeść czy pić

soza

Mufinko
co do Chrztu to miałam tradycyjne wdzianko, czyli czysta biel od stup do głów + bet. Elegancik był dipiero jak wstał na torta

Dla zainteresowanych maminek które mają chłopców body kupiłam w H&M za 24,90 a spodnie sztruksy z Lidla
ale podobne są też w hm

Idę konczyć obiad bo na drugie kopytka z sosem pieczarkowym
Sama siebie nie rozumiem, co mnie tak wzięło ....
Stary 2012-01-04, 14:14   #4635
ania21_21
Zadomowienie

A propo jazdy samochodem nasza uwielbiała od urodzenia a teraz lubi ale jak się jedzie i nie za wolno bo jak się stoi na światłach to się budzi i ryk w następną środę czeka nas wyprawa do Londynu po paszport ciekawe jaka będzie jazda
Stary 2012-01-04, 14:21   #4636
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
mszpilko
tak karmię na żądanie (uroki cycucha) wychodzi mi to mniej wiecej około 2,5godz w ciągu dnia. W nocy jak położe kluske spać ok 20 pobódka po 1 i około 5, później 6-7 mniej więcej bo zależy czy mu się chce jeść czy pić

soza

Mufinko
co do Chrztu to miałam tradycyjne wdzianko, czyli czysta biel od stup do głów + bet. Elegancik był dipiero jak wstał na torta

Dla zainteresowanych maminek które mają chłopców body kupiłam w H&M za 24,90 a spodnie sztruksy z Lidla
ale podobne są też w hm

Idę konczyć obiad bo na drugie kopytka z sosem pieczarkowym
Sama siebie nie rozumiem, co mnie tak wzięło ....

rewelacyjnie wygladacie a strój małego to na 6 z plusem i ta cena :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:36   #4637
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
rewelacyjnie wygladacie a strój małego to na 6 z plusem i ta cena :brzyda l:
Oj nie zawstydzaj mnie
bardzo dziękuję

Szpilko tak wlasnie teraz sobie przypomnialam, że jak w tamtym tyg przed wizytą u fryzjera ściągnęlam z prawej piersi do prawie końca (wyszło 150ml) to od tego czasu wlasnie w prawej czuje że mam więcej pokarmu...
Więc radzę Ci żebyś spróbowalam, może się uda 3mam kciuki
A i jeszcze piję herbatkę na laktację z Herbapolu.

I jeśli chodzi o mnie to przed karmieniem czasami mam tak, że jak dotykam która pierść mam teraz podać to glupieje bo np obie są miekkie
Ale jak zobaczyłam ile mogę ściągnąć to już się niczym nie martwię
Stary 2012-01-04, 14:49   #4638
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Szpilko tak wlasnie teraz sobie przypomnialam, że jak w tamtym tyg przed wizytą u fryzjera ściągnęlam z prawej piersi do prawie końca (wyszło 150ml) to od tego czasu wlasnie w prawej czuje że mam więcej pokarmu...
Więc radzę Ci żebyś spróbowalam, może się uda 3mam kciuki
A i jeszcze piję herbatkę na laktację z Herbapolu.
Dzięki kochana, zaraz idę ściągać znowu.
Helcia po południu potrafi jeść co 1-1,5, a moze lubi się po przytulać , a w nocy mamy zazwyczaj jedna pobudkę koło 3. Tylko zasypia miedzy 20,30 a 21,30
Wczoraj mąż powalił mnie teksem że moje piersi są zagubione i dlatego tak mało dają mleczka.: cojest:
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:34   #4639
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie!!!!!!!!!!
Którym koncem zaaplikowac małej czopek?Tym szerszym czy wezszym?Nigdy tego nie robiłam!Mam na recepte rozkurczowe, a nie chce dziecku bólu sprawic!!!
Stary 2012-01-04, 15:36   #4640
goldika
Zakorzenienie

Muffinko ja to wcale obiadow nie robie wspolczuje Ci znoszenia wozka! ja znosze sobie sama gondole bo stelaz mam na klatce a padam! a znosze z 2go pietra tylko
ja dzis dostalam decyzje ze od lutego juz jestem studentka zaoczna.
i w sumie ciesze sie licze, ze poznam fajnych ludzi ktorzy nie mysla tylko o tym zeby pochlac w weekend. moze jakies mamuski poznam

Baha ale przystojniak my chrzcimy w lany poniedzialek

JEstesmy po szczepieniu. Okazalo sie, ze dzis tylko zoltaczka i rota a ja malemu dwa plastry nakleilam
moja opinia o plastrach: dzialaja tylko na wierzchu czyli na wbicie igly. Za bol wbijania igly w miesien nie odpowiadaja wiec jak dla mnie szkoda kasy wiecej krzyku bylo przy odrywania plastra niz przy samym zastrzyku!

Olek wazy 4950kg a ma 6t3d w klubie wrzuce zdjecie mojego ksiecia
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:37   #4641
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Którym koncem zaaplikowac małej czopek?Tym szerszym czy wezszym?Nigdy tego nie robiłam!Mam na recepte rozkurczowe, a nie chce dziecku bólu sprawic!!!
Fatal
zdecydowanie węższym !!!

Obiad zrobiony, maseczka na buzi, nynek śpi ehhh zapomniałam, że spokój i 5 min dla siebie też istnieje ...

Dziewczyny wiecie co narobiłam? zaczełam brać tabletki ale coś mnie srach obleciał, bo odkąd je brałam Michaś był jakiś dziwny, nie wiem czy to ma wpływ, ale po 4 dniach przerwałam, syncio sie uspokoił a do mnie przyjechała ciocia :/
Głupia byłam ze zaczynałam. I tak ich nie biore a ciotka juz jest <ściana>

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-01-04 o 15:41
Stary 2012-01-04, 15:39   #4642
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi sie ze wezszym. One sa jak naboje wlasnie po to zeby ta wezsza strona gladko weszla.
Stary 2012-01-04, 15:47   #4643
Bahamadia_25
Zakorzenienie

ja tez prawie w cale nie gotuję, jak tak pomyslę to częściej widzię tz w kuchni, no ale cóż taka karma
dzisiaj mnie wzieło bo teściowa na dniówce, teść razem z nią bo pracują we Wro i jeżdżą w tedy jednym autem, więc poczułam się tak jakby to miała być normalnie.
Nikt mi się nie krzątał po kuchni, Michaś jak jęczał przy zasypianiu, nikt do niego od razu nie leciał (czyt, teściowa) jak by mu coś się działo. Ehh jak ja pragnę mieć swój kąt ....

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Goldika
nadgorliwa matka z Ciebie, skądś to znam
a z Olka też już kawał chłopa się robi

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-01-04 o 15:49
Stary 2012-01-04, 15:52   #4644
goldika
Zakorzenienie

Baha tez marzymy z Tztem o wlasnym kacie
u nas mlody ledwo chrzaknie to moja mam leci do niego i to biegiem. My idziemy dopiero jak zacznie plakac bo czesto przez sen cos marudzi pod nosem, to nie warto sie fatygowac a ona leci ze az sie kurzy...
aaa i po swietach rodzinnych oczywiscie Olek przyzwyczail sie do noszenia na rekach
Stary 2012-01-04, 15:58   #4645
fatal21
Wtajemniczenie

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nt_sizes_2.jpg

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

a nie tym szerszym?
Stary 2012-01-04, 16:00   #4646
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Baha tez marzymy z Tztem o wlasnym kacie
u nas mlody ledwo chrzaknie to moja mam leci do niego i to biegiem. My idziemy dopiero jak zacznie plakac bo czesto przez sen cos marudzi pod nosem, to nie warto sie fatygowac a ona leci ze az sie kurzy...
aaa i po swietach rodzinnych oczywiscie Olek przyzwyczail sie do noszenia na rekach
To witaj w klubie. Z tym, że u mnie jest różnica taka, że moja teściowa jest typem wszystko JA. I dziwnie sobie przypisuje opiekę nad Michasiem.
Już ją opieprzyłam, żeby go ciągle nie nosiła bo ona przyjdzie parę razy w ciągu dnia jak jej się chce oczywiście, nauczy a później jak każdy się zmyje tylko ja z nim zostanę, a nie muszę przypominać, że rośnie jak wściekły
2 przykład nadgorliwości: wczoraj jak byłam na spacerze spotkałam ją jak szła do sklepu, od razu podleciała do wózka sprawdziła paluchem czy Michasiowi nie za zimno złapała wózek i dyla do przodu, ja do niej chyba miałaś iść do sklepu a nie na spacer, a ona a tak tak, ja tylko chce go wystawić do słoneczka (jak ja bym tego nie wiedziała)
I tak bym mogła wymieniac i wymieniać jej głupie zachowania

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nt_sizes_2.jpg

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

a nie tym szerszym?
fatal, no ja Cię proszę. To po co by był ten węższy ? Po to on jest żeby z łatwością wszedł w dupkę
Stary 2012-01-04, 16:01   #4647
goldika
Zakorzenienie

Fatal to powiem inaczej! Tą spiczasta strona sie aplikuje
Stary 2012-01-04, 16:02   #4648
ania21_21
Zadomowienie

Goldika to twój więcej waży niż moja mając 11tyg 4d wczoraj była ważona i ma 4900g
Właśnie dziewczyny niby się pytałam położnej mówiła że jak jest tylko na moim mleku to normalnie przybiera(300g w ciągu 3 tyg) może powinnam ją dokarmiać kurczę ona taka malutka jest jak na prawie 3 miesięczne dziecko

Baha masz prześlicznego przystojniaka
Stary 2012-01-04, 16:04   #4649
goldika
Zakorzenienie

Baha mnie wkurza strasznie jak ona bierze malego i ciagle mi mowi: widzisz u mnie mu najlepiej, ja najlepiej umiem go zabawic, babcie on kocha najbardziej etc sugeruje mi ciagle, ze ona by wszystko lepiej zrobila.

Fatal ja dostalam w szpitalu podczs porodu czopki bo ta spiczasta czesc mialy wezsza dlatego myslalam, ze wszystkie sa takie

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Aniu no ja jestem w szoku ile ten moj maluch wazy! Ale w klubie mozesz zobaczyc ze gruby wcale nie jest. Chudzinka wrecz, nozki ma bez faldek nawet obstawiam, ze ma leb ciezki
Stary 2012-01-04, 16:07   #4650
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
[/COLOR]u nas dady nie przeciekaly ale zuzylam tylko 2 paczki po 28szt bo jak dla mnie sa za sztywne. W dojczach paczka orginalnych pampkow 58szt kosztuje 9,99euro, chamstwo po prostu, to tak jakbysmy za dyszke w pl kupili, a za dyszke to nawet rosmanowskich sie nie kupi
8,50

Moje dziecie zaprzyjaznilo sie na dobre z dydolem Nuka.O Avencie nie ma w ogole mowy.Poszlam dzisiaj po butelke Nuka,bo mam same Avent i napila sie herbatki .Juz nie musze lyzeczka podawac.

Wczoraj nasza 1,5 roczna sasiadka spalilaby mieszkanie...Przechodzila kolo kuchenki,na ktorej lezala deska drewniana i przekrecila pokretlo.Deseczka zajarala sie momentalnie...Tak babcia pilnowala wnusi .Smrod spalenizny jeszcze wszedzie czuc :/

Mialam cos jeszcze napisac...

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-01-04 o 16:09
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości