|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Ja jeszcze słyszałam o workach sako i o rodzeniu w pozycji "na pieska". Ale polska służba zdrowia jest przyzwyczajona do leżącej pozycji podczas porodu i raczej nie zgadza się na ułatwienia Dlatego ja będę szukać szpitala, w którym będę mogła sobie rodzić jak tylko mi się zamarzy ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Miłego popołudnia |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak naprawdę ryzyko poronienia spada drastycznie już z końcem 12 tygodnia
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie biore zadnych witamin teraz ale od II trymestru mam brac femibion 2 juz amm kupione. Mozna zaczac wczesniej? mialamw planach w sobote. Ale tydzien zabraknie do Ii TRYM
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi trymestrami, to w wielu źródłach sprawdzałam i jest naprawdę różnie... ![]() W tym problem, że pęka, czasem nawet bardzo. |
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez na usg genetyczne ktore mam jutro o 12,.20
jade do innego miasta prywatnie tam gdzie wlasnie robia wszystkie usg w ciązy i tes nie tylko ale te reszta to widomo juz przez innych lekarzy i w innym gabinecie. Moj gin ani ginka niezaproponowali mi ze sami zrobią, tylko mowili bym sie gdzies zapisała tam pdoobno maja dobry sprzet wiec mam nadz z bedzie ladnie widac
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spokojnej pracy! blueberry88 jeżeli chodzi o mnie to super że powołujesz się na mamę
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince ja też na genetycznym byłam gdzie indziej,nie u mojej gin, sama powiedziala ze tam jest lepszy sprzet i podała nam namiary
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez te lata mojego życia nasłuchałam się już tylu opowieści. Wyobrażacie sobie, że raz był taki poród, że dziecko wyciągnęło rączkę przed odbyt? Pamiętam, że bardzo mnie to poruszyło! |
|
|
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!jestem w szoku!
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie odzywałam się troche al emiałam kłopoty z netem i nie miałam jakWczoraj byłam na wizycie i miałam robione usg genet. Na szczęście wszytko jest ok tylko wyszło że mam b.dużą dzidzie bo ponad 8 cm ma a niby miał się właśnie skocznyć 13 tyd, i wg usg wyszlo że jest 13t i 5 dz więc od razu przesunął mi sie termin porodu na 5 lipca Niestety byłam troche zła na lekarza i położną bo u m nei jest tak że najpierw odbywa sie wizyta a póżńiej schodzi się 2 piętra na usg. I wczoraj byłam pierwsza w kolejce i cieszyłam sie ak dziecko że TŻ będzie mógł zobaczyć dzidziucha na usg bo dopiero po 15 zaczynał prace(ja miałam wizyt.na 13). I jak zeszłam na to usg to wiedział że jeszcze będe musiała chwile poczekać na lekarza bo jeszcze ma na wiz kolejna dziewczynę w ciązy. No i wreszcie jak zeszli to połóżna poprosiła tą laskę pierwsza do gabinetu choć to ja powinnam wejsc pierwsza i jeszcze ta dziewczyna z tekstem do mnei ze ona musi pierwsza bo sie spiesz, to ja jej mowie ze mi tez sie spieszy ale ze to byla jakas kolezanka pani połóżnej to nei miałąm szans, poza tym chyba nei bede sie bila z jakims debilem przed gabinetem. I jej usg trwało z godz bo dziecko ciagle się ruszało i lekarz nie mógł zrobić pomairów że w koncu mój TŻ musiał isc juz do pracy a ja weszłam na usg dopeiro o 15.15.Też byłam zdenerwowana ta cała sytuacją i na poczatku tez za bardzo neimógł zmierzyć dzidzi ale później już troche ise uspokoiłam i maleństwo dało się pomierzyć. Wziełam tez od lelarza L4 bo już stwierdziąłm że nei mam ochoty dalej się meczyć w pracy a w szcególności z dojazdami (pisałam Wam już o mojej pracy) no i jak narazie dostałam na 2 tyg do nast wizyty A i jeszcze poweim Wam że mimo ze jestm juz w II trymestrze to daje mam mdłości i, jest mi ciągle zimno i spac się chce a czasmi nawet wymioty się zdarzą ![]() Dodaje zdjęcia, sa troche złej jakości bo robione tel ale mam nadzieje że coś tam ujrzycie
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2012-01-04 o 15:15 |
|
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
http://www.e-wozki.pl/sklep/index.ph...attro-makalu-4 a ja mam taki wózek jeszcze po moej małej w koleorze niebieskim i do tego gondola i jestem bardzo zadowolona.
Tylko ze moja Ama urodziła się we wrzesniu to w zimie i tak b.małao z wózka korzystałam bo wolałam używać husty do noszenia maluszka którą dostałam od mojej mamy a z wóżkeim to chodziłam tylko z TŻ bo ona miał siłe i cierpliowśc żeby się przepychac na żle odśnierzonym chodniku z wózkeim A co do reszty wyprawki to ja chyba nic nei kupie bo mam po małej(już chyba to kiedyś pisłam jak tak to przepraszam)
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
luby piękna fotka i dzidzia duża!szkoda że Tż nie mógł być z Tobą,no ale na znajomości nie poradzisz
i za L4 odpoczniesz sobie!
|
|
|
|
#2925 | |
|
Rozeznanie
|
edit23, strasznie mi przykro
My też dzisiaj rano byliśmy razem na genetycznym, i wszystko wygląda OK. Maluch właściwie spał, więc można sobie go było pooglądać z każdej strony na spokojnie Cztery odnóża posiada, stópkami machał, pomiar fałdy karkowej w porządku, serce OK, wg USG wielkość ma na 11t5d, a wg OM 12t6d. Nie mamy tylko zdjęcia, bo drukarka odmówiła współpracy. Ale mamy się jeszcze raz pojawić za tydzień-półtora na takie samo badanie USG albo podjechać prywatnie do innej placówki specjalizującej się badaniach prenatalnych, jeśli będziemy chcieli zrobić USG + PAPP-A.Płci nadal nie znamy, zresztą mój lekarz nie jest szczególnie skory do spekulacji na ten temat, jak słusznie zauważył, jakaś niespodzianka jeszcze może być, skoro i tak już w tych ciążach wszystko chcemy wiedzieć ![]() Cytat:
Szalejecie już dziewczyny z tymi wyprawkami, ja jakoś na razie nie czuję potrzeby układania listy zakupów dla malucha i ogólnie wydaje mi się to strasznie upierdliwe, tyle tego wszystkiego jest, tyle się trzeba naczytać, na co zwracać uwagę itd., co jest naprawdę przydatne, a co jest niepotrzebnym gadżetem albo badziewiem... Ech :| Edytowane przez Sala Czas edycji: 2012-01-04 o 15:45 |
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
luby957, to ale się naczekaliście! I jeszcze tatuś się nie doczekał... Heh, grunt, że Maluszek zdrowy!
Mój mąż pewnie będzie musiał wziąć wolne, żeby choć raz być ze mną na USG. I pewnie zrobimy to, jak pójdę na 3D. Na razie pozostaje mu nacieszyć się fotkami. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Sala, no właśnie szperam dziś cały dzień i wyszło, ze właśnie Elancyl jest najlepszy... Dobrze, że lekarz nie spekuluje - ja myślę, że lepiej poczekać aż można być pewnym. |
|
|
|
#2927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wierzę jak to???
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój od 16.01 będzie jeździł w trasy zagraniczne i wracał tylko na weekendy więc będę musiała chodzić sama niestety.
|
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka poleciła mi jeszcze http://lauro.pl/?60,mydlo-dla-skory-z-rozstepami . |
|
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Sala mam pytanie, ten Elancyl 400ml to w takim zielonym opakowaniu z pompką? Bo nie wiem czy dobrze szukam, wyskakuję mi firmy Galenic i Pierre Fabre i nie wiem który zamówić?
Ja używam Mustelli narazie i jest ok tylko zapach taki średni |
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
może się przyda,podział ciąży na miesiące:
1 miesiąc: 1-4 tydz. 2 miesiąc: 5-8 tydz. 3 miesiąc: 9-13 tydz. 4 miesiąc: 14-17 tydz. 5 miesiąc: 18-22 tydz. 6 miesiąc: 23-27 tydz. 7 miesiąc: 28-31 tydz. 8 miesiąc: 32-35 tydz. 9 miesiąc: 36-40 tydz. |
|
|
|
#2933 | ||||
|
Branzoletka
|
a ja uciełam sobie drzemkę, bo tak mnie zmogło. Jakaś taka otępiała się ostatnio czuje i choć muszę zdecydować i zorganizować pare ważnych dla ciąży rzeczy- to jakoś nie mam weny
![]() mamuśka(chce_byc_mama) Też poroniłam swoją pierwszą ciążę ale druga się już udała. Czytałam, że często pierwszą ciążę organizm kobiety traktuje jak intruza i się go pozbywa a już następne są już"swoje" Ja się poronienia boje mniej bardziej tego, że będe musiała podjąć decyzję o aborcji jak się okaże poważnie chore na genetycznym Dlatego też nie oglądam ciuszków wózków, żeby nie rozbudzać uczuć które potem mogłyby mnie zabić asia za udane usg będzie dobrze.kathrinaaaaa Ech! Nie rozumiem czemu ci lekarze nie mają dobrych sprzętów a tyle kasy za wizyty biorą Cytat:
A książka jest świetna i na niej(nie było wtedy netu)przeszłam cała ciążę a na porodówce lekarz myślał, że jestem po studiach medycznych, ze mam taką wiedzę Cytat:
![]() luby za udane badanie Szkoda że tż nie zdążył je zobaczyć Mój by chyba siłą do gabinetu wszedł w takiej sytuacji(taki kogut z niego młody ) Fotka w miare wyraźna - widać konkretnego człowieczka ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaskaderka ja Cię jeszcze kojarzę jako branzoletka z drugiego konta
![]() A "w oczekiwaniu na dziecko" jest super, z kolei wychwalana na necie "Ciężarówką przez 9 miesięcy" jakoś mniej mi podeszła, może przez te opisy fasolki: nazywa swoje dziecko w początkowej ciąży krewetką, kosmitą a nawet :czymś,co wygląda jak glut z nosa"
|
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/elleth/dzieci/po...,305106543.pdf
przesyłam Wam link do fajnych filmików o róznych metodach wychowywania dziecka, może Was zainteresują
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wam powiem ze Ci lekarze niektorzy sa okropni
ostatnio bylam na usg zawsze robila kobieta a tym razem taki inny lekarz ( nie ten do ktorego chodze) to nawet meza z kobieta nie wposcil na Usg dziwak jakis ;/ chyba ojciec ma prawo zobaczyc |
|
|
|
#2937 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
Kaskaderka to moje pierwsze konto a branzoletka założyłam jak po zmianie systemu w moim kompie nie wchodziło mi hasło Dziwne ale nie chciałam ryzykować i wylogować kaskaderki z kompa tż, bo z kolei może się okazać, że do branzoletki też zapomniałam hasła i namieszam jeszcze bardziej ![]() luby nie wchodzi ten link ale wiem o co chodzi i b. fajne to jest
|
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż mnie dziś pocieszył, że niektóre kobiety mają mdłości do 6 miesiąca a nawet całą ciążę![]() Cytat:
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
kurde cały czas pokazują mi sie te czachy
a wpisąłam w google w oczekiwaniu na dziecko pdf i wyskoczylo mi prae linków a ten o który mi chodzi jest 9 a i zapomniałam Wam napisac że mój maluch ma 8 cm (ta długość ciemieniowo-siedzeniowa) i waży aż 85 kg co chyba jest na prawde b.dużo jak na taki wiek ciązy
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2012-01-04 o 17:34 |
|
|
|
#2940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
Cytat:
Dlaczego niby po genetycznym miałabyś stracić dzidzię? Przecież w 12-13 tc jak robi się to usg to ryzyko poronienia jest już dużo mniejsze niż na początku ciąży. W ogóle nie wolno Ci o tym myśleć. Masz w sobie zdrowe, śliczne dzieciątkoCytat:
Cytat:
Cytat:
Wspaniale Moja gin wysłała mnie do specjalisty na genetyczne. Mam za tydzień
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Dlatego ja będę szukać szpitala, w którym będę mogła sobie rodzić jak tylko mi się zamarzy 
trzymajcie sie kochane
milego popoludnia 

jade do innego miasta prywatnie tam gdzie wlasnie robia wszystkie usg w ciązy i tes nie tylko ale te reszta to widomo juz przez innych lekarzy i w innym gabinecie. Moj gin ani ginka niezaproponowali mi ze sami zrobią, tylko mowili bym sie gdzies zapisała tam pdoobno maja dobry sprzet wiec mam nadz z bedzie ladnie widac

!jestem w szoku!

i nie miałam jak
i
za L4 odpoczniesz sobie!

Dlatego
za udane usg 

Miałyśmy ten sam wiek fasolek