Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 15:58   #4021
Czarnulka20
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Witam
Ja zdecydowalam sie na operacje u dr. Piotra Skupin w Poznaniu. Konsultacje miałam 22.12.2011 a operacje mam juz o1.02.2012
Koszt operacji to 7,500zl + vat, chyba ze będę miała zaświadczenie od laryngologa co w moim przypadku jest możliwe, ponieważ mam krzywą przegrodę nosową.Nie ukrywam, ze juz nie mogę się doczekać nowego noska
Czarnulka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:47   #4022
Aniia0
BAN stały

Dot.: Krzywy nos krzywa przegroda nosowa ;(

Moja koleżanka ma taki problem od dziecka, ponieważ jak była mała właśnie przypadkiem się jej tak stało, przy małym wypadku na rowerze ale do tej pory chodzi z takim noskiem. I jakoś jest ok. więc na pewno da się z tym żyć jeżeli kogoś nie stać na operację tego typu.
Aniia0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 15:58   #4023
judka33
Raczkowanie

GG do judka33

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!!!

Wszystkim wizażankom przed operacją życzę udanego zabiegu, miłych snów podczas narkozy i zadowolenia ze swojego nowego noska!!!
Wizażankom po operacji życzę szybkiego powrotu do zdrowia, jak najmniejszej opuchlizny i zawrotu głowy najbliższych na Wasz nowy look!!!!:jupi :
judka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 15:45   #4024
marzena123497
Przyczajenie

witam wszystkich.
Pomóżcie jakiego kremu można używać ,bo lekarz mi zalecił żadnego kremu z witaminą E,więc co tu można kupić.Dodam ,że mam bardzo suchą skórę, a operacja tuż tuż. Pozdrawiam
marzena123497 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 17:09   #4025
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena123497 Pokaż wiadomość
witam wszystkich.
Pomóżcie jakiego kremu można używać ,bo lekarz mi zalecił żadnego kremu z witaminą E,więc co tu można kupić.Dodam ,że mam bardzo suchą skórę, a operacja tuż tuż. Pozdrawiam
Ja używałam kremu do cery naczynkowej Lirene. Wtedy on nie miał wit.E (tocopherol acetate) w składzie - nie wiem jak teraz, trzeba spojrzeć .

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 20:47   #4026
Marti11
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Hej dziewczyny! Mam ogromne pytanie!! Jak długo po operacji przegrody nosowej nie będę mogła śpiewać?!?!? Tak wiem... dosyć dziwne pytanie..... Proszę o szybkie odpowiedzi!!!!!!! z góry dziękuję.

Chodzi o prostowanie przegrody nosowej

Edytowane przez Marti11
Czas edycji: 2012-01-05 o 20:48
Marti11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 20:10   #4027
Marti11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marti11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mam ogromne pytanie!! Jak długo po operacji przegrody nosowej nie będę mogła śpiewać?!?!? Tak wiem... dosyć dziwne pytanie..... Proszę o szybkie odpowiedzi!!!!!!! z góry dziękuję.

Haloo czy ktoś mi odpowie??
Stary 2012-01-07, 20:41   #4028
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:

Ale co ma do śpiewania przegroda nosowa (lub na odwrót)?

Nie powinnaś mieć z tym żadnych problemów.

and random compliments.
Stary 2012-01-08, 13:37   #4029
assitch
Przyczajenie

cześć dziewczyny, zdecydowałam sie na korektę nosa po latach walki z nieśmiałością i niską samooceną. Wybrałam doktora Andrzej Świątkiewicza z Bydgoszcz, podobno to dobry specjalista. Czy któraś z was słyszała o nim ? Jeśli coś wiecie proszę o info
assitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-08, 14:19   #4030
Marti11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ale co ma do śpiewania przegroda nosowa (lub na odwrót)?

Nie powinnaś mieć z tym żadnych problemów.
No właśnie ma, dosyć sporo, bo z zatkanym nosem nie zasz rady śpiewać, wziąć porządnego wdechu itp. ale nie ważne .. chodziło mi głównie o to, czy ok 9 dni po operacji będę w stanie normalnie funkcjonować, wychodzić z domu. Czy będę musiała jakoś szczególnie uważać na siebie itd. ?
Stary 2012-01-08, 18:47   #4031
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ma, dosyć sporo, bo z zatkanym nosem nie zasz rady śpiewać, wziąć porządnego wdechu itp. ale nie ważne .. chodziło mi głównie o to, czy ok 9 dni po operacji będę w stanie normalnie funkcjonować, wychodzić z domu. Czy będę musiała jakoś szczególnie uważać na siebie itd. ?
Ale co, chodzi Ci o śpiewanie z opatrunkiem na nosie czy już po zdjęciu gipsu? Jeśli z opatrunkiem, to wiadomo, że nie. Po zdjęciu można praktycznie wszystko robić - trzeba tylko uważać na nos, chronić przed urazami, nie nadwyrężać organizmu. Wychodzenie z domu jest wskazane.

and random compliments.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 00:45   #4032
assitch
Przyczajenie

Cześć dziewczyny , zdecydowąłam sie na korektę nosa u doktora Świątkiewicza w Bydgoszczy . Na razie jestem umówion na wizytę konsultacyjną. Czy ktoś się może orientuje ile czeka się na zabieg u tego lekarza?
assitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:10   #4033
judka33
Raczkowanie

GG do judka33

Marti11 po zabiegu będziesz miała zatkany nos setonami, ale tylko dwa, trzy dni. Póżniej musisz delikatnie wydmuchiwać nos, używać soli morskiej do nawilżania śluzówki. Nie powinnaś mieć problemów. Ja przynajmniej ich nie miałam. Uważaj na nos. Unikaj sytuacji gdzie ktoś intensywnie gestykuluje, lub dzieci, które bezwiednie machają rączkami. Taki cios w nos po zabiegu naprawdę boli. Życzę miłego śpiewania! Pozdrawiam!
Stary 2012-01-12, 00:49   #4034
bezdachowiec
Przyczajenie

Dot.: korekta nosa - przebieg leczenia

Ja bylem na zwolnieniu 30 dni i na tyle dali mi zwolnienia w szpitalu. Pierwsze dni byly ciężkie głównie podczas wymiany opatrunków w nosie.. Wewnątrz robią się skrzepy i usunięcie opatrunku niestety boli. O ile pamiętam to 3 pierwsze dni głównie przespałem, także z uwagi na szpitalną atmosfere. Po takim zabiegu ogólnie wyglada się jak po pobiciu i wyjscie z domu może prowokować pytania . Kazdego nastepnego dnia jest coraz lepiej a po kilkunastu nie ma większych dolegliwości, poza nieco utrudnionym oddychaniu i krwiakami. Racje ma Malgosia, kazdy inaczej to znosi ale mysle ze nie ma sie czego bac, efekt finalny sporo rekompensuje i tych kilkanascie dni wyjetych z zycia jest tego warte Powodzenia.
bezdachowiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 00:56   #4035
bezdachowiec
Przyczajenie

Dot.: Krzywy nos krzywa przegroda nosowa ;(

Witaj Heninger.
Zalogowalem sie tu specjalnie zeby odpowiedziec na Twoje pytanie. Mialem taki zabieg w Łodzi w Barlickim. Uraz nastąpił w dzieciństwie a operacja kilka lat temu. Lekarz w szpitalu nalegał abym dostał skierownie od lekarza z przychodni właśnie z powodu pourazowego skrzywienia przegrody nosowej. Przy okazji skorygowal mi nieco garb. Operacja przeprowadzona była z funduszy NFZ. Niestety terminy są odległe (wtedy około roku) ale znalazła się na to rada Myślę, że tym samym sposobem z lekarzem można się indywidualnie umówić na dodatkowe opcje
bezdachowiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 08:47   #4036
marzena123497
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ja używałam kremu do cery naczynkowej Lirene. Wtedy on nie miał wit.E (tocopherol acetate) w składzie - nie wiem jak teraz, trzeba spojrzeć .
Dzięki za odpowiedż.Jestem już po, za 5 dni wyjęcie setonów-nie wiem czemu tak długo,a za 7dni zdjęcie gipsu. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziekuję Tobie Shazney za odpowiedż.
marzena123497 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:33   #4037
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena123497 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedż.Jestem już po, za 5 dni wyjęcie setonów-nie wiem czemu tak długo,a za 7dni zdjęcie gipsu. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziekuję Tobie Shazney za odpowiedż.
Zapewne miałaś prostowaną przegrodę (?). Wtedy setony nosi się dłużej. Co prawda, cierpimy bardziej, ale później ich wyjmowanie mniej boli

and random compliments.
Stary 2012-01-19, 11:35   #4038
kulka8
Przyczajenie

Hej dziewczyny.Jestem tu nowa i chciaabym zebyscie mi pomogly.Szukam kontaktu do doktora Felixa Lewko z Olsztyna.Jesli ktos z was ma jakis telefon,e-mail to bebe bardzo wdzieczna bo nigdzie nie moge znalesc.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Witam szukam kontaktu do doktora Lewko.Bardzo prosze o pomoc.Telefon lub mail wzstarczy. Moj mail kulka8@vp.pl
kulka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 19:12   #4039
zelka89
Przyczajenie

Witam po dlugiej przerwie Judka33 i Mikkka34 i wszytkie dziewczyny po niedawnych operacjach jak Wasze noski? Mi dokładnie mija 3 miesiące od operacji i widze ogroooomna poprawe. Opuchlizna już chyba w zasadzie zeszła, tylko z rana ją widze. I rano tez czuje takie jakby zdretwienie w nosie, Wy tez tak macie? Najbardziej widze poprawe po dziurkach, ktore przedtem byly straszliwie nierowne a od jakiegos tygodnia gdy jestem w stanie spoczynku to i one sa praktycznie takie same (wczesniej prawa dziurka wygladala jak u wscieknietego konia, hehe). Poza tym nos jest juz duzo bardziej elastyczny, a nie tak sztywny jak zaraz po operacji. Myslicie ze moge juz pojsc do solarium? chcialabym poprawic troche koloryt mojej skory.. A i na basenie tez juz bylam, bo nie moglam sie oprzec
Pozdrawiam goraco i czekam na Wasze relacje!
zelka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 14:14   #4040
judka33
Raczkowanie

GG do judka33

Miło Cię czytać zelka89!!!!! Cieszę się, że jestes zadowolona po operacji.
Nie kazda z nas ma to szczęście. Jeśli prześledziłaś wcześniejsze wpisy to wiesz, że jestem po operacji poprawkowej i wciąż jestem wściekła na wynik. Ale do rzeczy. Pytasz, czy możesz iść na solarium. Ja bym Tobie poradziła jeszcze poczekać. Chodzi o stan skóry. Po opuchliźnie skóra jest naciągnięta, na pewno łuszczyła Ci się, musiałaś ją nawilżać. Daj jej jeszcze trochę czasu. Poza tym pamiętam, jak moi lekarze uprzedzali mnie, że z solarium i sauną muszę poczekać pół roku. Życzę zdrówka i zadowolenia z noska!!!
Stary 2012-01-20, 14:31   #4041
zelka89
Przyczajenie

Judka przesledzilam Twoja historie juz wczesniej, jak bylam zaraz po operacji, i bardzo Ci wspolczuje. A i ze stwierdzeniem czy jestem zadowolona czy nie jeszcze sie wstrzymam, bo jak mnie juz uswiadomilyscie nos sie zmienia i dochodzi do siebie bardzo dlugo. Na razie niby jest ok, tak jak pisalam opuchlizna schodzi ale z drugiej str wyczuwam pod palcami niepojace zgrubienia na grzbiecie i boje sie ze mi narosnie kostnina, bo juz czytalam o takich przypadkac ze wlasnie w tych miesiacach sie ona pojawiala. Slyszalam ze mozna brac leki przeciwalergiczne i witaminy... A Tobie Judka pilowali na poprawce garbka czy robili ponowna osteotomie? Pozdrawiam!
Stary 2012-01-20, 14:48   #4042
Shazney
Zakorzenienie

Kostnina zawsze narasta, gdy kość zostanie złamana - to jakby blizna na kości. Nie da się jej uniknąć

and random compliments.
Stary 2012-01-20, 15:19   #4043
zelka89
Przyczajenie

ok, dzieki za sprostowanie W kazdym razie mialam na mysli taka przerosnieta i widoczna ktora by szpecila efekt koncowy i powodowala jakies widoczne nierownosci. Takze wcale jeszcze nie mowie hop, za okolo rok dam znac czy jestem zadowolona czy nie. Sama jestem zaskoczona, obserwujac zdjecia z roznych okresow, jak diametralnie zmienia sie ksztal nosa. na codzien nie zwraca sie na to uwagi... A Tobie Shazney wyszedł idealnie prosty z profilu grzbiet nosa? Pozdrawiam cieplo!
Stary 2012-01-20, 21:20   #4044
Shazney
Zakorzenienie

Zawsze słyszałam, że noski po op nigdy nie będą idealnie proste, ale ja nie wyczuwam żadnych nierówności, nawet jak przejadę palcem po grzbiecie. Może mam grubą skórę? To by było najbardziej racjonalne wytłumaczenie . Kiedy obrzęk i opuchlizna zmniejszają się, nierówności pooperacyjne są bardziej widoczne, ale z czasem powinno się to zmieniać, czyli powinny się wygładzać, zmniejszać. Jesteś dopiero 3 miesiące po zabiegu, jeszcze troszkę przed Tobą, a raczej Twoim noskiem . Pozdrawiam!

and random compliments.
Stary 2012-01-21, 22:05   #4045
Dimmariz
Przyczajenie

GG do Dimmariz
Dot.: Nieoperacyjna korekta nosa! Pomocy!:P

Dziewczyny, czy któraś z Was robiła korektę kwasem hialuronowym w Szczecinie? Jak tak, to napiszcie gdzie i czy polecacie
Dimmariz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:08   #4046
tsun
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Śledzę to forum już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz, po operacji i po ściągnięciu opatrunku gipsowego postanowiłem się zarejestrować.
Nigdy nie miałem większych kompleksów na punkcie swojego nosa. Uważałem, że jest on odpowiednio długi i ma odpowiedni kształt i co najważniejsze, pasuje do twarzy. Jedyne co mi w nim przeszkadzało to fakt że miał on niewielkiego garba i był leciuteńko przekrzywiony w prawo (niezauważalne bez wnikliwego przyjrzenia się). Wychodziło to niezbyt ciekawie na zdjęciach, zwłaszcza tych robionych z profilu. Normalnie nic bym z nim nie robił gdyby nie to że miałem wskazany z przyczyn medycznych zabieg prostowania przegrody nosowej. Stwierdziłem więc że jak już musze mieć operację i być wyłączny z aktywności fizycznej na jakiś czas to skoryguję też wygląd zewnętrzny nosa (wyprostuję i pozbędę się tego małego garba).
Teraz jestem tydzień po operacji. Nie wiem czy to jest spowodowane tylko i wyłącznie opuchlizną, ale mój nos wygląda całkowicie inaczej. Jest krótszy, lekko zadarty do góry, szeroki na całej długości i zupełnie nie przypomina kształtem tego sprzed operacji. Prawdę mówiąc wygląda całkowicie sztucznie, jakby doklejony do mojej twarzy i przypomina trochę świński ryjek. Martwi mnie to niesamowicie. Słyszałem wprawdzie, że nos po zdjęciu gipsu wygląda inaczej i że proces jego formowania kończy się wstępnie po 3 miesiącach od operacji. Ale chciałbym wiedzieć jak to wygląda w praktyce. Czy rzeczywiście wygląd nosa po 3 miesiącach od operacji zasadniczo różni się od jego wyglądu po zdjęciu opatrunku gipsowego? Boję się po prostu, że tak już zostanie zwłaszcza, że większość ludzi wypowiadających się na forum jest zadowolonych z efektów operacji już po zdjęciu gipsu.
Czy opuchlizna pooperacyjna faktycznie tak maskuje właściwy kształt nosa, który nabierze on po tych 3 miesiącach? Jak to było u Was?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź
tsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:50   #4047
Shazney
Zakorzenienie

tsun, nos będzie się zmieniał z dnia na dzień, więc spokojnie . Poczytaj ostatnie strony tego wątku - wiele osób pytało o opuchliznę i obrzęk i efekty zabiegu po kilku miesiącach.

Chyba raczej mało jest osób zadowolonych z widoku swojej twarzy i nosa tuż po zdjęciu gipsu. Mnie sąsiadka zapytała czy miałam wypadek samochodowy...

and random compliments.
Stary 2012-01-26, 17:17   #4048
cinderella85
Przyczajenie

Witam wszystkie fanki noskow
Dzieki temu forum rok temu odwazylam sie pojsc do chirurga a dzis kiedy mam za 2 tygodnie isc na zabieg oblatuje mnie strach. Pisze do was i prosze o wsparcie Mam kilka pytan do ktorych ciagle mam watpliwosci a mianowicie:
1. Czy narkoza jest bezpieczna i jakie niesie za soba konsekwencje. Jakie macie na jej temat odczucie
2. Jesli ktoras miala robiona czesc chrzestna nosa czyli ksztaltowany czubek to czy miala gips czy tampony i jak dlugo. Wogole ile wziasc na to wolnego w pracy czy nie mozna otrzymac L4?
3. Moze to glupie pytanie ale jak wam sie oddychalo przez usta ja wczoraj dla eksperymentow zatkalam sobie nos i wrecz nie moglam dlugo wytrzymac przez usta, zaczelam sie dusic, chyba ze mam jakies problemy z plucami Nie wiem? odpowiedzcie mi
4. Co warto przed zabiegiem wykupic z apteki wiem ze pisalyscie o soli morskiej ale teraz zastanawiam sie czy izotoniczny czy hipertoniczny roztwo to ma byc i co jeszcze?
5. Czy ktoras z was miala jakies komplikacje po jakims czasie z nosem chodzi mi o zdrowotne i estetyczne
Tyle co mi przyszlo na mysl w tej chwili, strasznie sie stresuje i czasami sie zastanawiam czy warto az tak sie poswiecac czy bedzie wogole widoczna zmiana i czy chirurdzy robia noski takie zeby nam sie naprawde podobaly.
Pewnie nigdy bym sobie takiej operacji nie zrobila gdybym robila ja w Polsce koszty by mi uciely szkrzydla nadziei
Pozdrawiam wszystkich
cinderella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 18:43   #4049
Dafna
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Dopiero planuję operację nosa. Boję się, że nie spodoba się mi nowy nos, ale chyba bardziej się boję, że powróci garbek. Jeżeli garbek znowu pojawi sią, to poprawka jest bezpłatna, czy za nią trzeba płącić jak za normalną operację?
Dafna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:26   #4050
cinderella85
Przyczajenie

Nie wiecie czy przed operacja nosa trzeba sie szczepic na wzw typu b juz nie dlugo mam zabieg a lekarz nic nie wspominal....
cinderella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości