![]() |
#1141 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
życzę powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to trzymam kciuki za pracę
![]() U mnie niestety cisza, nawet nikt na rozmowę mnie nie zaprosił ![]() Dzisiaj był ciąg dalszy gadki z rodzicami, ja pojechałam do Nich sama i się zaczęło, że mój Mąż to taki jest niezaradny, że oni pomagać nie będą itd. Szkoda gadać. wyszłam z takim bólem głowy od Nich, że idę zaraz spać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1146 |
Zakręcony Chochlik
|
Witam po sporej nieobecnosci. Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku i niech się spełnią wszystkie Wasze pragnienia
![]() Widze, że temat dzieci jest na czasie... ![]() Morenica rodzice Wam pomagaja obecnie?
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
gwiazdeczka26
A gdzie konkretnie mieszkacie jak mozna spytac? Ja z mezem w Londynie. Doskonale Cie rozumiem z tesknota za Swietami z rodzina. Kolejny plan na przyszly rok - to spedzic swieta w Polsce ![]() Oczywiście, że możesz spytać ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraz sobie, że w tym roku to ja jeszcze w czwartek przed wigilią miałam nadzieje, że polecimy do domciu... naiwna jestem ![]() A tak w ogole to jak Ci się żyje w Anglii? My jesteśmy tutaj już 5,5 roku.!!!! przeraża mnie zostanie tutaj na zawsze! ale powrót do kraju ostatnio też ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynom szukającym pracy i szykującym się do rozmów kwalifikacyjnych życzę POWODZENIA I 3MAM KCIUKI!!!! Ja kiedyś też będe musiała pójść na tą 1-wszą rozmowę o pracę w moim życiu i coś czuje, że to będzie straszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziewczyną przygotowującym się do rozmowy życzę powodzenia i trzymam mocno kciuki. Dajcie znać jak poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Rozeznanie
|
to ja się melduje jestem już po rozmowie, dzisiaj mają dać znać czy mnie wybrali czy nie. Rozmowa taka nietypowa i bardziej na luzie.
Szczerze mówiąc myślałam, że poczta polska coś lepszego oferuje, duża odpowiedzialność finansowa za minimalną, ale jeśli mnie wybiorą spróbuję swoich sił za "okienkiem" ![]()
![]() |
![]() |
#1150 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Smutne to trochę, że trzeba wybierać - praca albo dziecko, z drugiej strony jak nie ma pracy, to nie ma na dziecko. Moja przyjaciółka zawsze powtarza, że nieważne, że nie ma pieniędzy, byleby rodzina była razem. Tylko, że teraz jak ją mąż z domu wywalił i mieszka u mamy, czasem ją lekko złośliwie pytam, czy się aby nie zastanawia skąd się wzięło jedzenie w lodówce albo za co kupiła buty córce. Jakby nie jej mamy mieszkałaby chyba pod mostem... A Twój mąż wie o tym gadaniu? Mój jakby coś takiego usłyszał, to by się załamał... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja ostatnio po znajomości złożyłam w biurze podróży. I facet powiedział, że będzie działał. jeśli nie na stałe to chociaż na kolonie będę jeździć od czasu do czasu. Dobre i to narazie ![]() Cytat:
![]() Sam zdaje sobie sprawę, że w pewnych kwestiach dał ciała, że sytuacja się powtarza z roku, że też w Nowym Roku zmieniał pracę, że też szukał, Teraz ma już nową, ale jeszcze musi tak do 10 stycznia poczekać aż zacznie pracować. A moja mama już sobie teorię uknuła, że skoro nie zaczął 2 to na pewno już coś nie gra, że pewnie Go nie zatrudnią i najgorsze, że taką swoją gadką mnie też wkręcają. ja przychodzę do domu i zamiast Go wspierać to zaczynam Go atakować ![]() I tym samym Nasze relacje z rodzicami w ciągu 2 dni uległy drastycznemu pogorszeniu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że masz tego świadomość, że słowa Twoich rodziców wpływają na to jak reagujesz na męża, że zaczynasz go atakować. To taki czas, że trzeba przeczekać, żeby poszedł do nowej pracy, przyzwyczaił się i rodzice żeby się przyzwyczaili, że sytuacja znowu jest w normie (w sensie, że jest praca).
![]() |
![]() |
#1155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ miał dostać wypłatę na świeta - nie dostał...
Później pieniądze miały być na Sylwestra - nie było... Obiecywał że w piątek - echo... Później, że na pewno we wtorek i co wczoraj też ![]() Wkurzam sie, bo gdybym wiedziała że tej kasy nie bedzie to nie wydalabym tyle na prezenty ![]() Tyle dobrze, że ja zawsze lubie mieć schomikowana jakąś kase o której TŻ nie wie ![]()
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mój M. dostaje zawsze na czas..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, on się wkurza (nie dziwię mu się). Nic nie możemy zaplanowac
![]() Chciałam kupić kuchenke ale szkoda mi ruszyć z oszczędnościowego kase ![]() Ponoć na 100% ma być za tydzień ![]()
![]() |
#1159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem co to znaczy cieszyć jak jak głupi bo powiedzieli ze już już a tu dalej nic . Oczywiście mam nadzieję że Twojego męża to nie spotka, nie życzę tego nikomu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie dziwię się twojemu mężowi że się wkurza. Na 100% kasa miała byś już wcześniej może jednak poczekaj żeby później nie okazało się że znowu coś wypadnie i pieniędzy za tydzień nie będzie a kuchenkę kupisz później w sklepie jej nie zabraknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raz tez przepracowałam miesiąc charytatywnie ![]() Jeszcze na tym straciłam, bo dojazdy opłacałam sama ![]() I podobnie jak u ciebie firma się rozpłynęla. Jak napisałam do nich maila, ze potrzebuję ŚP to wystawili mi le do maja a ja pracowałam do końca czerwca ![]()
![]() |
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1164 | ||||
Zakorzenienie
|
Powodzenia dla wszystkich starajacych sie o prace
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, ze maz dostal prace, jakby nie bylo-to jest najwazniejsze. A Ty nie pracujesz?Musisz umierac z nudow siedzac w domu calymi dniami ![]() Zwierzaki to problem gdy chce sie gdzies wyjechac - caly czas powtarzam to mojej corce, ktora marzy o piesku. Do Polski jezdzimy przewaznie 3 razy w roku i co wtedy ze zwierzaczkiem ![]() My tez juz dlugo na obczyznie - bedzie w kwietniu 7 lat ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem, ze w budowlance wlasnie to niestety czeste przypadki. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam co piszecie i myślę, że brak wypłaty na czas to jakaś masakra, w takiej niepewności żyć, że albo zapłacą za wykonaną pracę teraz albo kiedyś.. A jak nie zapłacą to z czego żyć? Nie każdy ma oszczędności, choć ja zawsze staram się mieć coś na czarną godzinę i jak kończy mi się kasa to będę dziadować, żeby zawsze coś zostało. Za to mój mąż już tak nie ma, jest bardziej rozrzutny i jego konto przed wypłatą bywa prawie na zerze, potem w dniu wypłaty, czy dzień przed okazuje się, że ma na koncie ok 100zł, jakby nie dostał wtedy wypłaty to byłaby masakra. Chociaż póki pracujemy tam gdzie pracujemy to wypłaty będą na czas, dopóki będziemy mieć umowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Konto usunięte
|
U nas na szczęście nie ma takich problemów K zawsze na czas dostaje wypłatę. Tylko, że znów u nas jest taki problem że K pracuje w kredytach i wypłata jest uzależniona od tego ile w danym miesiącu ich sprzeda. Potrafi jednego miesiąca parę tysięcy zarobić ale następnego tylko podstawę 1tyś 200, a że nie potrafię się jeszcze jakoś nauczyć oszczędzania to czasami jedziemy na minusie. Wogóle to moja mama zawsze się ze mnie śmieje, że powinnam iść na szkołę oszczędzania do mojej babci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
gwiazdeczka26 ja oczywiście, że pracuje. Gdyby nie praca to bym zwariowała, a 2 to by mnie tu nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
W poprzedniej pracy też miałam sytuację taką, że przez 3 miesiace nie dostawalismy pensji - jakos wtedy było, bo nie było kredytu na głowie, a teraz jakby do tego doszło to nie wiem jakbysmy sobie dali radę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Jak nie ma wypłaty na czas to nie jest wesoło mąż też pracuje w budownictwie tylko że ma swoją firmę i ocieplają domy i ogólnie remonty ale zewnętrzne w sezonie jest super kasy pełno ale w zimę niestety nie pracuje wogóle, więc z pracy w sezonie trzeba nazbierać na całą zimę, ja póki co jestem przerażona nie potrafię jeszcze tak do końca tym zarządzać ale całe szczęście mąż jest bardziej oszczędny niż ja i wystarczy nam na cały rok jego wynagrodzenie moje możemy odłożyć na wakacje. Chociaż chyba bym wolała aby miał normalną pracę i żyć z miesiąca na miesiąc nie zastanawiając się czy za rok będą mieć zlecenia i czy będziemy mieć z czego żyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.