|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Karolca slicznie wygladasz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pierwszy raz biorąc fenoterol nie wzięłam osłonki i myślałam, że umrę! trzęsłam się, serce waliło jak szalone i jakoś tak nierówno niekiedy! drugi raz już mi podali isoptin i było lepiej dużo. Skończyłam jedno opakowanie isoptinu i go odstawiłam...organizm się przyzwyczaił i nie odczułam już różnicy z osłonką czy bez, także Twój organizm też się po kilku dniach przyzwyczai i będzie ok! ![]() Karolca ślicznie wyglądasz ![]() a mój wczorajszy mail się chyba gdzieś zapodział czemu go nie ma?
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był przeniesiony do katalogu z Twoją etykietką
|
|
#2705 |
|
Rozeznanie
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie, chyba zamówię na all, 150 zł w kieszeni zostaje (akurat na kołderkę, pieróg, zestaw kapielowy i inne takie drobiazgi).
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam Listy do M - bardzo mi sie podobały. Film w stylu polska wersja "To własnie miłość".
Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-01-04 o 17:52 |
|
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli dołączasz do niebieskich mam ![]() No nieźle już waży ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2710 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cottonpuma, wspolczuje zlych wynikow krzywej cukrowej, masz podobne do mnie, i diabetolog doradzil poki co diete i cwiczenia fizyczne po posilkach(spacer, porzadki w domu etc, cokolwiek zwiazanego z ruchem). Diete stosuje, ale cukier utrzymuje sie na dosc wysokim poziomie mimo to, zobacze co mi powie diabetolozka na kontrolnej wizycie. Ja szlam prywatnie, bo nie mam ubezpieczenia, za wizyte placilam 130 zl, ale faktycznie dostalam glukometr etc, a jakbym mial ubezpieczenie to takze zalapalabym sie na refundowane paski, a tak musialm pokryc cala kwote z wlasnej kieszeni... Mravka, jeszcze w hurtowni nie bylismy, ze wzgledu na meczace nas od kilku dni przeziebienie. Jak wczoraj poszlismy na male zakupy, tak szybko z nich wrocilismy, z racji tego, ze nie bylismy w stanie chodzic i wybierac! Moze jutro nam sie w koncu uda. A co do ksiazki, jestem zadowolona ze ja zakupilam, a w oczekiwaniu na dziecko zaluje, ze nie kupilam sobie wczesniej, ale i tak duzo porad tam jest i rozdzialow ktore czytam, i dzieki ktorym dowiaduje sie nowych rzeczy! |
|
|
|
|
#2711 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Aguska, trzymam kciuki za wizyte! Cytat:
, ale wlosow nijak nie widze Koniecznie zdaj relacje jak juz wózek odbierzecie . My sie smialismy ostatnio,ze gdyby nie to,ze glupio by to wygladalo to poszlibysmy na spacer...z wozkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemyCytat:
My wlasnie po obiedzie zupa pieczarkowa i...karkoweczka z piekarnika . Mniammm..karolca zgrabny brzuszek ![]() Jutro idziemy na pierwsze zajecia do szkoly rodzenia...iiii wczoraj dostalam ten swistek ,ze moge chodzic ,wiec juz spokojnie moge tam jechac. Zajecia trwaja 3h mam nadzieje,ze wysiedze.---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
No to zdrowka zycze przede wszystkim, a na zakupy jeszcze pora ![]() To w takim razem zamawiam juz te druga czesc!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#2712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz może jakieś wzorcowe potrawy czy ćwiczenia w wersji elektronicznej? |
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro mam usg o 10.30 trzymac kciuki!
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczenia nie mają znaczenia, zalecany jest ogólny ruch, nie wysiłek. na pierwszą wizytę idź do obojętnie jakiego diabetologa, aby zdobyć glukometr i paski, zawsze już będziesz mogła zacząć się kontrolować.
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Cos Ty, watpie by stres zawyzyl Ci wyniki, to raczej nie ma nic do rzeczy
Jesli mialas o drazu z 75 g glukozy ten test, to nie ma juz co powtarzac, tylko pedem do diabetologa. Ze mna babka przeprowadzila wywiad o chorobach w rodzinie, opukala mnie, pomacala czy mam ok tarczyce itp. Diety dostalam w formie papierowej, w postaci ksiazeczek i kartek z wytycznymi, ale sa to zestawy na 1 tydzien. na ich bazie musze sie nauczyc sama przyrzadzac posilki. Cwiczen teraz zadnych w zasadzie nie uprawiam, bo jestem chora o dtygodnia niemal, wiec moze to tez jest przyczyna ze wyniki po posilkach sa jednak dosc wysokie, nie wiem. A mnostwo cwiczen dla ciezarnych mozesz znajsc na internecie, nawet ostanio ktoras z dziewczyn podawala jakas stronke, o prosze:http://www.maluchy.pl/gimnastyka/ Cwiczylam, i calkiem fajne, duzo zestawow jest tez na youtubie ![]() Co do diety, to mozna jesc warzywa w duzych ilosciach, chleb razowy i ine razowe wyroby, makaron, ryz nieoczyszczone, grube kasze, platki owsiane, chude wedliny etc Unikac smazonego, kotletow wyrobow z bialej maki, bananow, slodzonych sokow i cukru w ogole, nie jesc slodyczy. Zamiast smazyc, dusic lub gotowac na parze albo piec. A najlepiej jak najpredzej do diabetologa, bo bedziesz musial mierzyc cukier i sama zobaczysz co Ci szkodzi a co pomaga
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede po domu smigac Julki bryka
|
|
|
|
#2717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu ograniczę tłuszcz, białko, a wprowadzę więcej warzyw i błonnika. Nie może się to źle odbić ![]() Co do ćwiczeń - marnie z tym u mnie Najpierw rwa kulszowa, potem skurcze i twardniejący brzuch, teraz kłucia i ciągnięcia takie, że ciężko krok zrobić. Miałam się oszczędzać, żeby nospy uniknąć, więc do tej pory ruch to było głównie sprzątanie i spacerek 15 min czasem. Teraz myślę coś o piłce do ćwiczeń, mam taką półmetrówkę w domu, tylko co można? Oto pytanie. |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chude mleko - szklanka do posilku. Soki najlepiej wyciskać samemu, bo niestety te sklepowe nawet jesli nie mają dodatku cukru to są znacznie słodsze niż te świeże. Surowa lub lekko gotowana marchew jest wskazana. Można troche orzechów, niedużo miodu.
|
|
#2719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.1 .Cięta byłam o 12.23 , 14.01, znieczulenie w kręgosłup podpajęczynówkowe, probowałam wstać na drugi dzień rano, szło kiepsko bardzo, ale w południe już chodziłam ![]() ad.2.u mnie przywieźli Ninę do karmienia coś po 6 godzinach chyba, ale to położna mi Ją podała na łóżko, obróciłam się trochę i próbowałam karmić, ale szło słabo, potem zabrali Ją, bo zaczęła sinieć , to kiedy dają dziecko po cc pewnie zalezy od typu znieczulenia, od szpitala, od tego jak się Mama czuje , ad.3 nie miałam kłopotu, mleko pojawiło się natychmiast, z tym,że te duże sutki problem sprawiały , przed porodem nie miałam siary nawet , mleko mnie zalewało , a jak się rozbujałam to rzeka mleka normalnie szła ad.4. ja miałam szwy rozpuszczalne, wychodziłam po 14 dniach od porodu i już nie odczuwałam żadnych dolegliwości z powodu rany, żadnego ciągnięcia , nic,goiło się ładnie, tak że spokojnie dziecko można obsługiwać, a w szpitalu tak samo, 3-4 dni i się już porusza człowiek normalnie, wtedy jeszcze boli , ale korzystałam z przeciwbólowych leków i nie jest najgorzej ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję i wcale nie musi być klocek z Dzidziusia, ponoć często te malusie potem dużo przybierają Cytat:
![]() A ja po wizycie .... usg będę mieć w poniedziałek , jeśli chcę,bo dzisiaj nie było tż, ale w sumie płytę dostałam z 14.12 ( zapomniałam ostatnio zabrać )i pamiątka jest,a może sobie poczekam do następnej wizyty i wtedy sobie zrobię jeszcze pomyślę...Ciążowo wszystko ok ![]() Pogadaliśmy o porodzie ....więc niezależnie czy się pacior pojawi czy nie to albo mogę w domu czekać aż coś ruszy , bo zastrzyk z antybiotyku i tak 4-6 godzin po pęknięciu błon dostanę albo położę sie w okolicach terminu do szpitala i tam coś rozkręcą , bo z moja niewrażliwością na oksytocynę na samoistną akcję raczej nie ma co liczyć, mój gin dzwonił to ordynatora tam gdzie mam rodzić i rozmawiał m,in o mojej sprawie i mam się nie martwić, osobiście nie muszę nic załatwiać, bo mój gin wszystko załatwi jak przyjdzie czas , jak to ujął : z Krzysztofem dobrze się nam wspólpracuje ,a że mi zależy na tym Krzysiu do cięcia to się chyba dam połozyć ,żeby nie trafić na chybił trafił ![]() Będę miała robioną krzywą krzepliwości na początku lutego ![]() Wymioty i bóle kręgosłupa od ułożenia Małej zależne ,bo albo mam jedno albo drugie , zależy gdzie ciśnie ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Mravka piękne zdjęcie Roberta Cottonpuma oj szkoda ,ze ten cukier taki, ale dasz radę
|
||||
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani w sklepie wszystko dokładnie pokazała
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, dokladnie o to chodzi. Warzyw nie mozna rozgotowywac, bo wzrasta indeks glkiemiczny,a do surowke warto dodawac sok z cytryny badz ocet winny aby obnizyc wartosc glikemiczna calego posilku. Mleko, twarogi etc tylko chude. U mnie nawet mleko 2% tluszczu to za duzo tluszczu i cukier mi po nim skakal, musialm sie przerzucic na 0,5%. A uwielbiam tluste... Niestety," zwyczajne" zdrowe zywienie u mnie nie dawalo efektow, musi byc dietetycznie inaczej cukier mam wysoki....A wydawalo mi sie, ze wystarczy po prostu jesc zdrowo, unikajac slodyczy i cukru!
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Owoce ograniczę jedynie do jabłek i grejpfrutów (jako nerkowiec nie wolno mi owoców pestkowych, śliwkowych, co zawęża wybór) w rozsądnych ilościach-fruktoza to też cukier. Pomidory-tonami, ogórki (fuj, bezsmakowe - zacznę jeść...) a mleko wolę kupować 3,2 i rozcieńczać niż kupować sztucznie odtłuszczane. Sokowirówka jest, więc do dzieła. O coś miałam pytać, ale skleroza mnie dopadła... |
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Nina się przy szczebelkach uczyła wstawać, łatwo się przecierało każde miejsce, mi osobiście nawet ochraniacze przeszkadzały,bo gorzej Małą z łóżka widziałam , no więc jak widać ja jestem inna
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sok z cytryny- dobre, w sumie wszystko co kwaśne chyba zbija ten cukier... Po euthyroxie juz mnie na słodkie nie nęci, więc łatwo zrezygnuję. Problemem będzie wszechobecna mąka. Przed ciążą brałam metformax 500, mam nadzieję, że po ciąży to wystarczy. Ciekawa jestem glukometru-o ile nienawidzę igieł, to jestem bardzo ciekawa, jak skacze cukier po posiłku. Bo w końcu, na czczo, mam niski - 70. |
|
|
|
|
#2727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Nie wszystko kwaśne, bo cytrusy to także owoce! Lepsza jest kiszona kapusta, kiszone ogórki.
|
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mięsa nie lubię, jedynie kurczaka lub rybę, więc tu problemu nie będzie. A kiszonki mogę jeść tonami ![]() Cytrusy-jako alergiczka, też ostrożnie. więc załóżmy - pół jabłka, lub jedno małe dziennie i pół dużego grejpfruta. Jedno na 2 śniadanie, drugie na deser. Ehh, przyjdzie mi schować patelnię, odszukać parowary i sokowirówkę. Wiem o co miałam pytać! Ponoć cukier spada, jak się je chrom, albo produkty, które go zawierają - np ananasy. Ale one wydają się słodkie strasznie. To jak to w końcu jest? |
|
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam Was
![]() cziqua gratuluję synka Niezła niespodzianka ![]() Ja intensywnie przygotowuję się do egzaminów (jutro dwa) w sobotę jeden i w niedzielę jeden i póżniej jeszcze tylko następna sobota i niedziela i będzie z głowy. Jutro z rana mam glukoze kupiłam sobie nawet gazetki,ale dzisiaj w noccy nie mogłam spać i wszystki przeczytałam Dziewczyny czy Wy będziecie zabierały ze sobą coś takiego jak plan porodu ? Ja chyba się na to skuszę. I jeszcze jedno kupujecie pościel czy raczej śpiworek większy do spania? Właściwie nie wiem co lepsze ![]() Jejka,całymi dniami męczy mnie zgaga dosłownie od wszystkiego ... juz chyba się przyzwyczaiłam do codziennej dawki ruchu
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Konia fajnie ze wszystko oki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

strasznie mi się podoba a drogie to okropnie...

czemu go nie ma?

, to kiedy dają dziecko po cc pewnie zalezy od typu znieczulenia, od szpitala, od tego jak się Mama czuje ,