Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 12:08   #1951
niunka112
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

jestem troszkę doświadczona już z naftą także spokojnie stosuję ją nie od dziś i nie tylko ja i wiem jedno na pewno nie szkodzi ani nie zaszkodzi ( ale z głową) wcześniej stosowałam samą naftę z jajkiem i cytryną i efekt był świetny kiedy mi włosy wypadały po ciężkim leczeniu szpitalnym.
Czarna93 dzięki za wyjaśnienie
Stary 2012-01-04, 12:11   #1952
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez niunka112 Pokaż wiadomość
ja też lubię kokos i oliwę;] a czym zmywałaś?
Ja nigdy nie miałam problemów ze zmywaniem olei z włosów, no z rycyną jedynie ale to wtedy 2 mycia z dłuższym masowaniem skalpu i zmywało się elegancko
A ja używałam Joanny z rzepą do włosów zniszczonych i wypadających

Cytat:
a propo nie spotkałam się z żadnym olejem który ma żeby było napisane stosować całą noc;]

a na oliwie z oliwek jest napisane ,że na włosy?;]

dziwi mnie Twoje zdziwienie poczytaj sobie wątek o nafcie kosmetycznej.
Nie musisz olejować włosów na całą noc,ale w tym przypadku to nie zaszkodzi.
Natomiast na nafcie masz jak byk napisane,żeby nie przekraczać chyba 30min o ile się nie mylę,bo wtedy masz efekt odwrotny do zamierzonego. Wizażanki Ci mówiły o tym,ale widocznie wiesz lepiej, no cóż Twoje włosy rób jak uważasz za słuszne . Powodzenia

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:14   #1953
lunatique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Nie musisz olejować włosów na całą noc
a ile czasu minimum olej kokosowy powinien być na włosach żeby spełnił swoje zadanie (wiem że im dłużej tym lepiej...)?
Stary 2012-01-04, 12:15   #1954
niunka112
Raczkowanie

jeśli któraś z was kieruje sie tylko tym co jest napisane ok ale niech któraś , która stosowała naftę i została z niczym się wypowie? nie chce się wymądrzać ale od lat stosowałam naftę i nie spotkałam się nigdy ani z czymś taki ani z takim efektem tylko z takim gadaniem to owszem;]
Stary 2012-01-04, 12:21   #1955
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lunatique Pokaż wiadomość
a ile czasu minimum olej kokosowy powinien być na włosach żeby spełnił swoje zadanie (wiem że im dłużej tym lepiej...)?
Takie minimum to chyba 30min chociaż.
Ja tam olejuje na noc bo rano przed pracą nie mam czasu na nakladanie oleju bo poranki dla mnie to istny chaos
Więc po kąpieli rozgrzewam olej kokosowy i daje na całe włosy na skalp też jeśli mam podrażniony np p farbowaniu, później biorę oliwę i też nakładam, lub od razu mieszam w pojemniczku i daję miksturę na włosy, później związuje je w koczek albo coś na jego miano bo mam włosy nie za długie i idę spać a na poduszce mam ręcznik żeby nic czasem nie wypaćkać
Cytat:
jeśli któraś z was kieruje sie tylko tym co jest napisane ok ale niech któraś , która stosowała naftę i została z niczym się wypowie? nie chce się wymądrzać ale od lat stosowałam naftę i nie spotkałam się nigdy ani z czymś taki ani z takim efektem tylko z takim gadaniem to owszem;]
Uważam że nie ma sensu już dyskutować na ten temat dalej, każda z nas się wypowiedziała, Ty wiesz swoje i już koniec tematu

Stary 2012-01-04, 12:23   #1956
niunka112
Raczkowanie

Każdy ma swoje doświadczenia i swoje racje, a to jest tylko forum koniec tematu
Stary 2012-01-04, 12:25   #1957
lunatique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Takie minimum to chyba 30min chociaż.
Ja tam olejuje na noc bo rano przed pracą nie mam czasu na nakladanie oleju bo poranki dla mnie to istny chaos
Więc po kąpieli rozgrzewam olej kokosowy i daje na całe włosy na skalp też jeśli mam podrażniony np p farbowaniu, później biorę oliwę i też nakładam, lub od razu mieszam w pojemniczku i daję miksturę na włosy, później związuje je w koczek albo coś na jego miano bo mam włosy nie za długie i idę spać a na poduszce mam ręcznik żeby nic czasem nie wypaćkać
Dzięki za odpowiedź. Ja nakładam olej jakieś dwie godziny przed myciem włosów. Jakoś mam opory przed olejowaniem na noc i spaniem w czepku (chyba bym nie zasnęła ).

A olej kładziesz na włosy trochę nagrzany czy tylko rozpuszczony ( w temperaturze pokojowej)?

Edytowane przez lunatique
Czas edycji: 2012-01-04 o 12:26
lunatique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:41   #1958
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Ja nakładam olej jakieś dwie godziny przed myciem włosów. Jakoś mam opory przed olejowaniem na noc i spaniem w czepku (chyba bym nie zasnęła ).

A olej kładziesz na włosy trochę nagrzany czy tylko rozpuszczony ( w temperaturze pokojowej)?
Też nie śpie w czepku bo bym spać nie mogła :P
Olej kokosowy daję pod kran z gorącą wodą aby się upłynnił i to tyle , oliwę nakładam w temp pokojowej.
Gdy nakładałam olejek rycynowy to to podgrzewałam bo lepiej się rozprowadzał i zmywał, dawałam do pojemniczka i nad kąpielą wodną na gazie ciut podrzewałam później dodawałam oliwę, żółtko i heja na włosy wtedy pod czepek i chodziłam pół dnia :P
Ale rycyna po pewnym czasie przestała na mnie działać.
Więc spróbowałam oleju kokosowego i jest super,a włosy mam zniszczone więc obchodzę się z nimi jak z jajem. Obcięłam ile się da, śpię na poduszce satynowej przez co mniej się puszą, nie używam szczotek a grzebień z szeroko rozstawionymi ząbkami.
Nie używam ręczników do włosów a zawijam je w Tshirt bawełniany, olejuje daje balsamy d/s i b/s i serum na koncówki. Tż krzyczy że szafka na kosmetyki do włosów niedługo się zarwie a jemu miejsca co chwile zabieram na rzecz nowych kosmetyków. To fakt,bo chyba powinnam iść na odwyk zakupowy :P
Ale widać różnicę w ich stanie i to się liczy

Stary 2012-01-04, 13:22   #1959
whiteska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NellN Pokaż wiadomość
Używam tych samych kosmetyków, bezsilikonowych, bez parabenów, z niewielką ilością slsów lub bez nich. Przeszłam na takie niemal rok temu i się trzymam. Boje sie nawet myśleć co by było jakbym sobie szamponem drogeryjnym przemyla teraz włosy...
A tak swoją drogą to nie zdajecie sobie sprawy jakie w Polsce jest bogactwo i dostępność tanich i dobrych kosmetyków naturalnych i ekologicznych. Ja w Hiszpanii żeby dostac naturalny i "bezpieczny" szampon musiałam go po prostu zamawiać z USA. Zawsze się zaopatrzam na kilka miesięcy jak jestem w PL!
W Hiszpanii nie ma NIC co mozna stosować jako łagodny szampon? A szampony dziecięce? A odżywki myjące? Nie orientujesz się?

Pytam, bo za miesiąc jadę na pół roku na erasmusa do Hiszpanii i miałam nadzieję, że nie będę musiała pół walizki kosmetyków na zapas zabierać. Tym bardziej, że jedna walizka musi mi wystarczyć na cały pobyt
Bardzo nie chciałabym rezygnować z CG na czas wyjazdu...
whiteska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:56   #1960
NellN
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whiteska Pokaż wiadomość
W Hiszpanii nie ma NIC co mozna stosować jako łagodny szampon? A szampony dziecięce? A odżywki myjące? Nie orientujesz się?

Pytam, bo za miesiąc jadę na pół roku na erasmusa do Hiszpanii i miałam nadzieję, że nie będę musiała pół walizki kosmetyków na zapas zabierać. Tym bardziej, że jedna walizka musi mi wystarczyć na cały pobyt
Bardzo nie chciałabym rezygnować z CG na czas wyjazdu...
Wszystkie szampony, które się pozycjonują jako "naturalne" mają od groma naturalnych wyciągów, ale i tak przewijają się w nich slsy i pochodne oraz silikony i pochodne. Nie widzę w czymś takim sensu.
Szampony dla dzieci (Johnsons, Bambino) nigdy mi nie leżały, nawet w Polsce, mam po nich druty pełne supłów. Jeśli myjesz takimi tu włosy, to w ES też tego typu produkty dostaniesz w drogeriach bez problemu.

W większych zielarniach (herboristerias) dostaniesz często fajne produkty marki Corpore Sano (szampony i odzywki, ok 10-12 euro) oraz amerykańskie Jason (szampony i odżywki, ok 15-25 euro). czyli jak widzisz, zdecydowanie bardziej opłaca się zamawiać w necie np z iherb.com.

Jeśli chodzi o sklepy online to w kosmetyce naturalnej specjalizuje się np. adonianatur.com czy admiracosmetics.com, gdzie mają np. Logonę i Laverę, ale w cenach zdecydowanie wyższych niż w Polsce. do tego dochodzi rpzesyłka.

Oczywiście weź pod uwagę, że mieszkam w mniejszym mieście i jeśli wybierasz się do np. Madrytu czy Barcelony, wybór będziesz miala prawdopodobnie większy, ale nie licz na ceny takie jak w PL. Na twoim miejscu wzięłabym ze dwie butelki ulubionego szamponu i odżywki, zebyś sie nie zawiodła w ES.
NellN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:00   #1961
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:

Możesz nałożyć na poduszkę starą koszulkę i wtedy nic Ci się nie wybrudzi od oleju

Kupiłam lniany i od razu nałożyłam na włosy Chciałam go też pić, ale pierwsza łyżeczka była ..

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:28   #1962
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
no proszę
ja bardzo chcę Sese i khadi... ale wlasnie się doczytałam na allegro że Khadi jest wzmacniający i przyspieszający porost włosów. No i chcę oba . który zamówiłaś?
Ja mam ten stymulujący wzrost włosów

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:39   #1963
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

wee ja mam problemy ze snem na tle nerwowym, wczoraj wizja pogrzebu mnie tak rozstroila. zmarl moj wujek, w nowy rok na to samo co moj ojciec 1,5 roku temu... a tak nam we wszystkim pomagal eh ;/ najgorsze jest to ze jego corka rok mlodsza ode mnie to wszystko widziala. patrząc na nia widzialam siebie calkiem nie tak dawno. wlasnie wrocilam.

Shazney ja tez go mam ale juz sie konczy baaardzo fajny olejek, mam duzo baby hair !
Stary 2012-01-04, 15:09   #1964
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Ja mam ten stymulujący wzrost włosów
i przyspiesza porost?
Stary 2012-01-04, 15:39   #1965
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
i przyspiesza porost?
ile dokladnie zobacze jak zrobie zdjecie, bo nic innego nie wprowadzalam i uzywalam przed kazdym myciem na noc.
Stary 2012-01-04, 15:46   #1966
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Shazney ja tez go mam ale juz sie konczy baaardzo fajny olejek, mam duzo baby hair !
Właśnie dlatego go zakupiłam - z powodu Twojej rekomendacji

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
i przyspiesza porost?
Jeszcze nie wiem, dopiero do mnie leci. Na pewno podzielę się opinią, ale to dopiero za jakiś czas

and random compliments.
Stary 2012-01-04, 15:50   #1967
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

mam nadzieję ze bedziesz tak samo zadowolona jak ja ale radzilabym uzywac na noc jesli masz taka mozliwosc, ja poczatkowo nakladalam na kilka godzin i efekty byly ale male, a do zapachu naprawde da sie przyzwyczaic, nalozyc wczesniej ew tak jak mowilam podgrzac delikatnie suszarką
jak cyknę fote to bede juz pewna efektow i zabiorę sie za recenzje na blogu, kolezanka ze swojej strony tez napisze
Stary 2012-01-04, 16:27   #1968
Ania09121983
Zadomowienie

a ja dzis robie mix z oleju winogromnowego (ładnie wygładzał mi włosy) i lnianego (moj numer jeden jak juz pisałam kilka razy)
planuje tez wetrzec na kilka godzin w skalp olejek rycynowy. troszke sie tego obawiam ze bede miała tłuste włosy ale trzeba spróbować

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:45   #1969
blond_i
Raczkowanie

U mnie rycyna zawsze z innym olejem, inaczej nie mogę sobie z nią dać rady przy zmywaniu, a i z nakładaniem ciężko- ak sama to lepiej delikatnie podgrzać
Stary 2012-01-04, 16:53   #1970
patti017
Raczkowanie

jaki polecacie olejek na przyspieszenie wzrostu wlosow?? sese juz mam i testuje.. ale chcialabym wyprobowac tez inne rycynowy jest dla mnie troche za ciezki ...
patti017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:18   #1971
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
U mnie rycyna zawsze z innym olejem, inaczej nie mogę sobie z nią dać rady przy zmywaniu, a i z nakładaniem ciężko- ak sama to lepiej delikatnie podgrzać

Spróbuj rycynę nakładać na lekko wilgotne włosy, rozprowadza się o niebo lepiej.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Kupiłam lniany i od razu nałożyłam na włosy Chciałam go też pić, ale pierwsza łyżeczka była ..
Olej lniany ma jeszcze lepsze właściowści niż tran, spróbuj go pić z sokiem takim domowej roboty, np. malinowym. Na łyżke wylać i sok i olej ;-) mi się to jakoś, powtarzam jakoś udaje przełknąć ;-)

- Jakie to ma znaczenie, jeśli pomożesz tylko jednemu?
- To ma znaczenie dla tego, którego uratuję.
siwa anka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:27   #1972
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Właśnie mnie oświeciło, że kiedyś piłam olej lniany, ale mieszałam go z twarogiem i chyba jakąś przyprawą (???). Było całkiem znośne. Właściwie wcale nie czułam smaku oleju.

Cytat:
mam nadzieję ze bedziesz tak samo zadowolona jak ja ale radzilabym uzywac na noc jesli masz taka mozliwosc, ja poczatkowo nakladalam na kilka godzin i efekty byly ale male, a do zapachu naprawde da sie przyzwyczaic, nalozyc wczesniej ew tak jak mowilam podgrzac delikatnie suszarką
jak cyknę fote to bede juz pewna efektow i zabiorę sie za recenzje na blogu, kolezanka ze swojej strony tez napisze
Zazwyczaj nakładam oleje na całą noc, więc nie będzie większych problemów. Dzięki

and random compliments.
Stary 2012-01-04, 18:37   #1973
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siwa anka Pokaż wiadomość
Spróbuj rycynę nakładać na lekko wilgotne włosy, rozprowadza się o niebo lepiej.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Olej lniany ma jeszcze lepsze właściowści niż tran, spróbuj go pić z sokiem takim domowej roboty, np. malinowym. Na łyżke wylać i sok i olej ;-) mi się to jakoś, powtarzam jakoś udaje przełknąć ;-)
własnie! juz wczesniej o to pytałam ale nie dostałam odpowiedzi.
czy olej nalezy pic codsziennie? jedna łyżeczke? jak wy przyjmujecie olej lniany? propozycje.....

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:41   #1974
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Z olejami jest tak, że im dłużej tym lepiej! rekordzistki to 2 dni chyba nosiły olej, ale ja już nie pamiętam, które to z nas były. Ja czasem nawet na pół godziny nakładam, ale wtedy daję reklamówkę i ręcznik i suszarką podgrzeję, żeby olej lepiej wniknął.

Stary 2012-01-04, 18:51   #1975
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
moje babcie moja mam moje ciotki od lat kładły naftę na całą noc i mialy piękne włosy, znam 2 farmaceutki , które też tak robią 2 lata temu też smarowałam naftą i nie narzekałam nigdy także nie wiem o co wam chodzi zamiast pisać głupie komentarze proszę o wyjasnienie
Chodzi o to, że sama nafta może mocno podrażnić lub wysuszyć skórę głowy i wysuszyć włosy. Nie musi, ale może, dlatego zawsze lepiej zalecać innym ostrożność w jej stosowaniu Nie słyszałam o tym, żeby komuś włosy po nafcie wypadły, ale o bardzo mocnym podrażnieniu skóry głowy- jak najbardziej I to nie po całonocnym trzymaniu jej na głowie. Nawet czasami na opakowaniu nafty jest informacja, iż może ona powodować podrażnienia. To wspaniale, że ona się u Ciebie świetnie sprawuje, ale to nie jest tak łagodny środek jak olej i nie zachęcałabym publicznie do jego przetrzymywania na głowie.

No i czym innym jest zostawianie na całą noc samej nafty, a czym innym- nafty z olejem. Wiadomo, jak ktoś samą naftę nakłada na całą noc i u niego działa dobrze- to ok, ale warto uczulać wszystkich, by przed całonocną przygodą z jakimkolwiek kosmetykiem najpierw sprawdziły, czy nie wywołuje on u nich alergii lub podrażnienia.

Cytat:
wee ja mam problemy ze snem na tle nerwowym, wczoraj wizja pogrzebu mnie tak rozstroila. zmarl moj wujek, w nowy rok na to samo co moj ojciec 1,5 roku temu... a tak nam we wszystkim pomagal eh ;/ najgorsze jest to ze jego corka rok mlodsza ode mnie to wszystko widziala. patrząc na nia widzialam siebie calkiem nie tak dawno. wlasnie wrocilam.
Tak mi przykro Trzymaj się cieplutko i staraj się od czasu do czasu znaleźć chwilkę na relaks, np. podczas nakładania olejów
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:00   #1976
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
własnie! juz wczesniej o to pytałam ale nie dostałam odpowiedzi.
czy olej nalezy pic codsziennie? jedna łyżeczke? jak wy przyjmujecie olej lniany? propozycje.....
Ojej, musiałam przegapić, ale ten wątek leci jak szalony, chyba jednak muszę dokładnie strony przeglądać....
Olej lniany do 3 łyżek stołowych na dzień dla dorosłej osoby. Ja to rozdzielam na : śniadanie, obiad i kolację, czasem jak mi sie uda bez problemu łyknąć na śniadanie to piję na raz dwie łyżki. I właśnie piłam sam, ale za przeproszeniem jak się odbije człowiekowi to żyć się odechciewa, więc mieszam z sokiem malinowym. W sałatce jest jednak dość mocno wyczuwalny, więc ograniczam się do picia łyżką.

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Właśnie mnie oświeciło, że kiedyś piłam olej lniany, ale mieszałam go z twarogiem i chyba jakąś przyprawą (???). Było całkiem znośne. Właściwie wcale nie czułam smaku oleju.
Kochana szkoda, że nie pamiętasz przyprawy... olej lniany jest dość silny w zapachu (jak rzepakowy zimnotłoczony) i ciężko jednak "zabić" ten smak, zapach...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Czarna Orchidea
Współczuję i trzymaj się ciepło....

Na ukojenie nerwów olejek: melisa, pomarańcza są super.

Stary 2012-01-04, 19:01   #1977
nafiyqa
Zakorzenienie

Wow, olej lniany z sokiem malinowym? Tez chce sprobowac

U mnie w domu dodaje sie kilka lyzek oleju lnianego do kapusty kiszonej. Poza tym uzywa sie go do zrobienia twarozku (zmiksowango - takiego jak z diety dr Budwig).

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:05   #1978
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siwa anka Pokaż wiadomość
Ojej, musiałam przegapić, ale ten wątek leci jak szalony, chyba jednak muszę dokładnie strony przeglądać....
Olej lniany do 3 łyżek stołowych na dzień dla dorosłej osoby. Ja to rozdzielam na : śniadanie, obiad i kolację, czasem jak mi sie uda bez problemu łyknąć na śniadanie to piję na raz dwie łyżki. I właśnie piłam sam, ale za przeproszeniem jak się odbije człowiekowi to żyć się odechciewa, więc mieszam z sokiem malinowym. W sałatce jest jednak dość mocno wyczuwalny, więc ograniczam się do picia łyżką.

Kochana szkoda, że nie pamiętasz przyprawy... olej lniany jest dość silny w zapachu (jak rzepakowy zimnotłoczony) i ciężko jednak "zabić" ten smak, zapach...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Czarna Orchidea
Współczuję i trzymaj się ciepło....

Na ukojenie nerwów olejek: melisa, pomarańcza są super.
Ja chyba się nie zmuszę, żeby 3 razy dziennie pić Raz jeszcze przeżyję, ale 3..

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:14   #1979
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Jakoś żyje dziewczyny myślałam że będzie gorzej. biorę leki ziołowe.
nałożyłam właśnie khadi,na długość aterra pomarańczowa
Stary 2012-01-04, 19:27   #1980
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
a propo nie spotkałam się z żadnym olejem który ma żeby było napisane stosować całą noc;]

a na oliwie z oliwek jest napisane ,że na włosy?;]

dziwi mnie Twoje zdziwienie poczytaj sobie wątek o nafcie kosmetycznej.
to może sobie jeszcze raz przeczytaj ten wątek o nafcie i odśwież wiedzę
naftą można sobie równie dobrze poparzyć skórę głowy i może schodzić Ci płatami, może swędzieć, możesz uszkodzić cebulki i nabawić się wypadania dlatego też napisane jest, żeby trzymać określony czas na mojej jest np. 10min
na oparzenia polecam żel aloesowy gorvity dostępny na dozie

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości