Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1746 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 08:44   #52351
vanilia1985
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Witajcie

mam pytanie do Rybiorek odnośnie tej płukanki wodą po makaronie.. jak dobrze zrozumiałam może to być woda po obojętnie jakim makaronie? i kolejne, bo też nie wiem czy dobrze zrozumiałam..można tej wody użyć jako takiego reanimatora? tak jak Ty to zrobiłaś, czyli nie myć włosów niczym innym, tylko odświeżyć tą wodą? Można to traktować jako mycie, odświeżenie włosów?
z góry dziękuję
A teraz już o moich włoskach, a więc ostatnio nie mam Wam się czym pochwalić, ciągle coś cuduję z nimi, mam wrażenie jakbym przesadzała z tym wszystkim, robię pełną opcję omo i wydaje mi się, że dla moich włosów to zdecydowanie za dużo, po wczorajszym myciu dziś kompletny przyklap, obciążone do takiego stopnia, że wyglądają jakby nie wyschły.
Któraś z Was pisała, że w mojej pielęgnacji brak protein, jak tylko będę w Naturze, to zakupię coś, bo chwilowo mi nie po drodze. Jeśli się okaże, że to nie to, to chyba będę musiała ograniczyć ilość odżywek.

Pozdrawiam Was wszystkie coś w tym nowym roku mniej piszecie, ale dzięki temu łatwiej za Wami nadążyć.
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 09:03   #52352
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Wyschłam po oleju lnianym i nie mam specjalnie czym się chwalić.
Fajnie chcą falować spód trochę niewyraźny ale to nic

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wczoraj zmokłam i puch naprawdę był niewielki. D
Mam taki efekt odkąd ścięłam. Wcześniej miałam takie zmechacenie z wierzchu. Nawet się na nie żaliłam a teraz deszcz, nie deszcz, beret czy brak wyglądają fajnie i wcale nie puszą się przy wilgotnej pogodzie. Wiadomo, trochę więcej odstawaczy się pojawia ale nie jest to efekt pokręconego króla lwa jak kiedyś

Cytat:
Noo, nawet nie wiesz, jak mnie to cieszy, oby tak dalej. Aż się boję,że przechwalę.
O to, to! Ja tak mam. Jak coś chwalę to potem często się to psuje

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
polecam jako reanimator przy wloskach ktore sa w miare nawilzone i zabezpieczone (albo takie ktore pomimo braku zabezpieczenia nie sa wrazliwe na puch), wloski suche bez ochrony (odz bs / zel) praktycznie trzeba by tym zmoczyc porzadnie a nie o to chodzi w reanimacji

spryskanie tym sprayem ozywia/odnawia dzialanie odz bs czy zelu na wlosach, teraz jak stosuje tylko odz bs to nawet spray spisuje sie lepiej choc uzywam rzadziej ale to wynik pogody, noszenia czapki, klimatyzacji - to sprawia ze znow myje prawie codziennie

dziwnym sposobem ale ta woda ma jakies dzialanie, moze przez to ze gotowanie naprade usuwa z niej zanieczyszczenia:confused :

mozna trzymac w temperaturze pokojowej byle nie w sloncu

tak, raz dodalam pare kropel olejku z pestek brzowskwini (w czasie gotowania) - ta wersja bardziej nawet ogarniala wloski (no i zapach)
Kolejny post do zapisania

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mycie jutro albo pojutrze, to zrobię zdjęcia
Czekamy

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Dziękuję Zatem oficjalnie - cześć Dziewczyny!
Co do włosów, nie mam się czym chwalić. Swoje przeżyły , ale staram się ile mogę.
Na początek... ładniutka jesteś
Jest o co walczyć, falki jak się patrzy
Podobnie jak Ag Rafka polecam maski przed myciem, własnej roboty albo właśnie wzbogacane sklepowe po oleje oczywiście również ale akurat mnie lepiej służą maski
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:43   #52353
milena798
Rozeznanie

dziewczyny zmyję betainą dimethicone i poliquaternium- 10 ? bo SLSA nie mam w domu.
użyłam jakiejś odżywki z tymi silikonami. Kupiłam ją dawno temu podejrzewam, że wtedy kiedy jeszcze nie umiałam rozszyfrować składów no i nie spojrzałam na skład jak jej w sobote używałam ale
Jeżeli teraz nałoże garnier avokado to przejdzie przez te silikony? czy najpierw to trzeba zmyć i ewentualnie jako d/s nałożyć garniera?
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:47   #52354
Miskaa78
Kazar Lady

a ja dzis po zakupach, kupiłam szampon BD odżywkę isana z babassu, alterre z granatem i garniera z avocado
hmm zastanawiałam się czy babuni z miodem i proteinami nie wziąć ale w końcu nie wiedziałam, czy o tą chodziło

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 11:48   #52355
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Pokaż wiadomość
A teraz już o moich włoskach, a więc ostatnio nie mam Wam się czym pochwalić, ciągle coś cuduję z nimi, mam wrażenie jakbym przesadzała z tym wszystkim, robię pełną opcję omo i wydaje mi się, że dla moich włosów to zdecydowanie za dużo, po wczorajszym myciu dziś kompletny przyklap, obciążone do takiego stopnia, że wyglądają jakby nie wyschły.
Któraś z Was pisała, że w mojej pielęgnacji brak protein, jak tylko będę w Naturze, to zakupię coś, bo chwilowo mi nie po drodze. Jeśli się okaże, że to nie to, to chyba będę musiała ograniczyć ilość odżywek.
Proteiny swoja droga... A moze juz czas na oczyszczenie SLS i dlatego sa obciazone?

Pati, dziekuje Mam nadzieje, ze w przyszlosci beda chcialy nie tyle falowac ile krecic sie, jak kiedys (choc wtedy byly tez krotsze)... Ale to kwestia na pozniej, teraz grunt zeby byly zdrowe i nawilzone

Riddim, podpisuje sie pod tym co Dziewczyny juz napisaly - sliczna jestes Zycze wytrwalosci w dbaniu o wloski i super efektow

EDIT:
Milena, wg pigulki dimethicone zmywa sie lagodnymi szamponami z betaina co do PQ-10 to nie wiem, tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=17 jest napisane ze jest trudniejszy do usuniecia niz dimethicone i najbardziej sie nabudowuje. Moze dodaj do szamponu sode oczyszczona albo aspiryne dla pewnosci.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-01-04 o 12:00
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:06   #52356
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
dziewczyny zmyję betainą dimethicone i poliquaternium- 10 ? bo SLSA nie mam w domu.
użyłam jakiejś odżywki z tymi silikonami. Kupiłam ją dawno temu podejrzewam, że wtedy kiedy jeszcze nie umiałam rozszyfrować składów no i nie spojrzałam na skład jak jej w sobote używałam ale
Jeżeli teraz nałoże garnier avokado to przejdzie przez te silikony? czy najpierw to trzeba zmyć i ewentualnie jako d/s nałożyć garniera?
->
Cytat:
Milena, wg pigulki dimethicone zmywa sie lagodnymi szamponami z betaina co do PQ-10 to nie wiem, tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=17 jest napisane ze jest trudniejszy do usuniecia niz dimethicone i najbardziej sie nabudowuje. Moze dodaj do szamponu sode oczyszczona albo aspiryne dla pewnosci.
Dokładnie
Nie panikuj kobito, musiałabyś pół butli nawalić żeby zablokowało przepływ składników ;]

Patent na odświeżanie włosów: zasypka dla dzieci wtarta w łeb na noc - wstałam i nie mruga nawet :P Skręt oczywiście żaden ale i tak nie mam czasu na chuchanie na włosy

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:13   #52357
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
->

Dokładnie
Nie panikuj kobito, musiałabyś pół butli nawalić żeby zablokowało przepływ składników ;]

Patent na odświeżanie włosów: zasypka dla dzieci wtarta w łeb na noc - wstałam i nie mruga nawet :P Skręt oczywiście żaden ale i tak nie mam czasu na chuchanie na włosy

nie panikuję a to wytłumaczenie przemawia do mnie w 100 % - tach

Cytat:
pigułkę czytałam ale właśnie peg mnie zastanawiało.
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-01-04 o 12:15
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 12:27   #52358
vanilia1985
Rozeznanie

[QUOTE=claudiiin;31402096]Proteiny swoja droga... A moze juz czas na oczyszczenie SLS i dlatego sa obciazone?

nie sądzę, bo SLS używam raz w tygodniu a za każdym razem używam BD do zmycia mikstury. Tu jest racze problem typu, że nie wiem co moim włosom służy a co nie. Bo raz nałoże dużo wszystkiego i mam puch a innym razem obciążone. Dla mnie to dbanie o włosy to taka małą droga przez mękę. Najlepiej byłoby wszystko notować, co kiedy i po czym i jaki efekt, wtedy można by snuć wnioski i wykluczać, ale niestety nie mam czasu na to. Zostaje kombinacja za każdym razem na zasadzie co mam pod ręką, bez jakiegokolwiek przemyślenia i planu, a później efekty są takie jakie są.
Stary 2012-01-04, 12:53   #52359
Misha_
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam załamkę Pisałam, że żel lniany w końcu się sprawdził a tu taka wtopa. Dziś poszłam myć głowę i zauważyłam, że na całej długości włosa mam biały proszek właśnie z tego żelu. On mi tez włosy zmatowił i nie są tak śliskie jak zawsze Dobrze żel odgniotłam a pomimo tego ten proszek/puder widać. Macie takie coś? Co z tym poradzić?
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:17   #52360
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dla mnie to dbanie o włosy to taka małą droga przez mękę.
Hmm...włącz program minimalny moje włosy po takim są najfajniejsze taki uwielbiam -> na długość Balsam Joanny Babuni na długość, mycie skalpu Hipp/BD, d/s Garnier AiK+kilka kropel keratyny, b/s Joaśka Naturia z miodem. Na koniec płukanka lniana/żel lniany. Taki zestaw zapewniłam włosom w Sylwka i był czad, dziś go może powtórzę
Spróbuj

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Macie takie coś? Co z tym poradzić?
Eeee....u mnie nie ma czegoś takiego a może to odżywka b/s albo inny kosmetyk?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:27   #52361
vanilia1985
Rozeznanie

[QUOTE=DMkAnia;31404052]Hmm...włącz program minimalny moje włosy po takim są najfajniejsze taki uwielbiam -> na długość Balsam Joanny Babuni na długość, mycie skalpu Hipp/BD, d/s Garnier AiK+kilka kropel keratyny, b/s Joaśka Naturia z miodem. Na koniec płukanka lniana/żel lniany. Taki zestaw zapewniłam włosom w Sylwka i był czad, dziś go może powtórzę
Spróbuj

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

heh dla mnie to jest właśnie program maksymalny z tym, że przed myciem nakładam odżywkę z jakimś olejem, myję BD, następnie odżywkę d/s później joanne b/s mam tą z zieloną herbatą, niestety innej nie znalazłam. Na koniec żel lniany no i klapa.
Kiedyś poradziłaś mi żeby odżywkę d/s kłaść przed myciem i było lepiej. Z tego co zauważyłam, narzekałam na tą AK, ale Alterra z morelką okazała się jednak gorsza. Wrócę znów do Garniera AK przed myciem a po myciu tylko b/s, było jakby lepiej. Choć przy takim zestawie boję się, że niewystarczająco je odżywiam. Kurcze a może się tak dzieje, bo w święta farbnęłam włosy i one teraz muszą się jakoś zregenerować. No nie chcą za cholerę się kręcić, a z drugiej strony po co ja na siłę każe im się kręcić jak i tak je spinam heh
Stary 2012-01-04, 13:30   #52362
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Eeee....u mnie nie ma czegoś takiego a może to odżywka b/s albo inny kosmetyk?
Na pewno nie. Wszystkie mam te co zawsze a przypomniało mi się że z tym żelem tez kiedyś coś takiego miałam. Jak robicie żel? gotujecie siemie?W jakich proporcjach? Bo ja zawsze zalewałam zimna wodą na kilka godzin i glut zawsze był....
Stary 2012-01-04, 13:34   #52363
AjriszMarta
Zakorzenienie

vanilia1985 - też popieram - program minimum! moje programy minimum są bardzo minimum
bywa nawet sama odżywka myjąca i płukanka lniana, czasem wcześniej odżywka, której nie trzeba zmywać niczym
poszperaj w codzienniku

Misha_ - jeszcze może był połączenie żelu i odżywki, osobno nie będą a razem tak
gotuje łyżkę w szklance wody jakieś 5-10minut

Stary 2012-01-04, 13:40   #52364
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Choć przy takim zestawie boję się, że niewystarczająco je odżywiam. Kurcze a może się tak dzieje, bo w święta farbnęłam włosy i one teraz muszą się jakoś zregenerować. No nie chcą za cholerę się kręcić, a z drugiej strony po co ja na siłę każe im się kręcić jak i tak je spinam heh
Eee...może włosom akurat takie kosmetyki wystarczą by je odżywić? Nakładaj to co wg Ciebie jest najlepsze, służy i potem wygląda dobrze
A farbowanie no to faktycznie mogło tu "pomóc"

Cytat:
Na pewno nie. Wszystkie mam te co zawsze a przypomniało mi się że z tym żelem tez kiedyś coś takiego miałam. Jak robicie żel? gotujecie siemie?W jakich proporcjach? Bo ja zawsze zalewałam zimna wodą na kilka godzin i glut zawsze był....
Gotuję tak jak Ajrisz wolę rzadszego gluta, więc gotuję krótko

Cytat:
vanilia1985 - też popieram - program minimum! moje programy minimum są bardzo minimum
bywa nawet sama odżywka myjąca i płukanka lniana, czasem wcześniej odżywka, której nie trzeba zmywać niczym
poszperaj w codzienniku

Misha_ - jeszcze może był połączenie żelu i odżywki, osobno nie będą a razem tak

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 13:53   #52365
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Tu jest racze problem typu, że nie wiem co moim włosom służy a co nie. Bo raz nałoże dużo wszystkiego i mam puch a innym razem obciążone. Dla mnie to dbanie o włosy to taka małą droga przez mękę. Najlepiej byłoby wszystko notować, co kiedy i po czym i jaki efekt, wtedy można by snuć wnioski i wykluczać, ale niestety nie mam czasu na to. Zostaje kombinacja za każdym razem na zasadzie co mam pod ręką, bez jakiegokolwiek przemyślenia i planu, a później efekty są takie jakie są.
Witaj w klubie... Mam to samo. Tez sie jeszcze nie polapalam tak do konca ktore kosmetyki sa dla mnie dobre, a ktore nie. Mam nadzieje ze to kwestia czasu, zreszta mam zwyczaj nieotwierania kolejnych odzywek czy masek dopoki nie zuzyje poprzednich (no chyba ze wybitnie by mi nie pasowaly) wiec nie mam tez jeszcze takiego porownania
Jedyne co wiem to to, ze vatika nieszczegolnie przypadla mi do gustu, ale nawet tu nie jestem w stanie powiedziec czy ona nie robi z moimi wlosami nic dobrego, czy raczej po prostu nie robi nic. W kazdym razie wola oleje nienasycone.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2012-01-04, 14:03   #52366
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Przepraszam, ale nie rozumiem
Nakładam odżywkę b/s na lekko harmonijkowane włosy (ostatnio Schauma estraowocowa pielęgnacja). Natępnie zawijam w koszulkę i po 10 min żel. Coś źle?

A powiem mam jako ciekawostkę, że dodałam do odzywki Schaumy żel aloesowy i się porobiły białe kulki zamiast jednolitej masy nie miałam odwagi nałożyć tego na włosy
Stary 2012-01-04, 14:05   #52367
beautystyleandme
Zadomowienie

cześć Dziewczyny
Dzisiaj postanowiłam zafundować moim włosom relaks podczas wyjazdu nie miałam czasu się nimi zajmować tak bardzo jak bym chciała, więc teraz im to wynagradzam. Zafundowałam im mieszankę oleju lnianego i ze słodkich migdałów niebawem zmywam, ciekawe jaki efekt. Jeśli będzie super ekstra to się pochwalę
i can't wait
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 14:11   #52368
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ale nie rozumiem
Nakładam odżywkę b/s na lekko harmonijkowane włosy (ostatnio Schauma estraowocowa pielęgnacja). Natępnie zawijam w koszulkę i po 10 min żel. Coś źle?
No pielęgnacyjnie dobrze tylko jakieś składniki mogą się nie lubieć i się coś warzy, ścina, wytrąca. Chyba nie ma reguły, mi się nie zdarzyło ale dziewczynom tak więc spróbuj inne kosmetyki w tej konfikuracji

Stary 2012-01-04, 14:19   #52369
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

mam pytanie do Rybiorek odnośnie tej płukanki wodą po makaronie.. jak dobrze zrozumiałam może to być woda po obojętnie jakim makaronie? i kolejne, bo też nie wiem czy dobrze zrozumiałam..można tej wody użyć jako takiego reanimatora? tak jak Ty to zrobiłaś, czyli nie myć włosów niczym innym, tylko odświeżyć tą wodą? Można to traktować jako mycie, odświeżenie włosów?
z góry dziękuję
woda pomakaronowa nadaje sie jako plukanka do ostatniego plukania, ja tak przynajmniej stosowalam, makaron dowolny, ja akurat z racji smakowych mam zazwyczaj razowy albo z kaszy gryczanej albo ryzowy (tyle ze ja nie sole makaronu wiec mam wode zawsze jak robie makaron)

a co do stosowania to gdy nie mylam skalpu to najpierw moczylam wlosy, nakladalam odzywke ktora splukiwalam po paru minutach i wtedy ostatnie plukanie woda makaronowa, samej wody makaronowej nie trenowalam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:17   #52370
nusia114
Zadomowienie

Któraś z was byłaby w stanie tak na szybciocha zanalizować odżywkę ? Bardzo zła?

Joanna Professional, wygładzająca odżywka w sprayu z jedwabiem

Aqua, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Silicone Quaternium-16, Undeceth-11, Butyloctanol, Undeceth-5, Hydrolyzed Silk, Laureth-10, Citric Acid, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchlorisothiazolinon e, Methylisothiazolinone

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 16:30   #52371
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

- do mycia jest świetna
- jako odżywka bs
- jako baza do wzbogacenia - oleje czy inne mazidła
- raz na jakiś czas jako ds też można (jeśli się sprawdzi, u mnie jest za słaba, używałam jako ds jakieś 5-6 lat temu)

Dziwne To zupełnie jak ja. Jestem na chronicznym odwyku

Taaaa, odwyk

Hmmm, też jak ja Czyżby postanowienie noworoczne?

Póki co, mam kartkę przyklejoną na szafce i robię kreski
(TŻ się nie orientuje o co chodzi na szczęście). A bardziej szczegółową notkę zrobię na komputerze. TŻ na szczęście do moich komputerów nie zagląda.
Mi do mycia jakoś nie pasuje, więc odpada. Spróbuję jako bazę
No odwyk z małymi ustępstwami Może nie tyle postanowienie noworoczne, co chęć oszczędzenia (chociaż pewnie i tak się nie uda, bo jak nie wydam na rzeczy do włosów to znajdzie się coś innego).
TŻ się zorientuje, jak łazienka wyda mu się większa Półki w innych pomieszczeniach pewnie też zubożeją
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Pokaż koniecznie! Już jest to jutro.
Nie było co pokazać Dziś mam już prawie proste.
Stary 2012-01-04, 17:27   #52372
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Któraś z was byłaby w stanie tak na szybciocha zanalizować odżywkę ? Bardzo zła?

Joanna Professional, wygładzająca odżywka w sprayu z jedwabiem

Aqua, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Silicone Quaternium-16, Undeceth-11, Butyloctanol, Undeceth-5, Hydrolyzed Silk, Laureth-10, Citric Acid, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchlorisothiazolinon e, Methylisothiazolinone
Brzydal

Stary 2012-01-04, 17:44   #52373
ornament
Raczkowanie

Witajcie nałożyłam na włosy mieszankę olei : rycynowy i lniany, dam radę zmyć to Hegronem? Jeśli nie to mam tylko na stanie szampon bez sls z Barwy
Stary 2012-01-04, 17:56   #52374
ewcia1807
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Ja dziś nie mam na nic siły. Mycie włosów sobie odpuściłam. Umyje jutro
Położyłam się wczoraj jeszcze w wilgotnych i przez noc mi urosły
Nie są zdefiniowane, ale za to szopa jest

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:33   #52375
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
O to, to! Ja tak mam. Jak coś chwalę to potem często się to psuje
No właśnie chyba wykrakałam. Dzis kiepściutko. Po wczorajszym zmyciu Hegronem olejku Alterry zużyłam resztkę żelu lnianego do płukanki i już nie miałam do stylizacji. Dałam trochę isany meskiej. Już mokre wygladały jakoś nie bardzo. Wygniecione i roztrzepane, a nie skręcone i zbite jak ostatnio. Ech, miałam jednak nie myć wczoraj...pokarało mnie. Przed myciem były ładniejsze niż po. Ugotowałam lnianego i próbowałam coś tam ratowac przed snem, ale rano kicha.
Cytat:
Dziewczyny mam załamkę Pisałam, że żel lniany w końcu się sprawdził a tu taka wtopa. Dziś poszłam myć głowę i zauważyłam, że na całej długości włosa mam biały proszek właśnie z tego żelu. On mi tez włosy zmatowił i nie są tak śliskie jak zawsze Dobrze żel odgniotłam a pomimo tego ten proszek/puder widać. Macie takie coś? Co z tym poradzić?
Dziwne, nie mam nic białego ani matu od lnianego, wręcz mi nabłyszcza.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Hmm...włącz program minimalny moje włosy po takim są najfajniejsze taki uwielbiam -> na długość Balsam Joanny Babuni na długość, mycie skalpu Hipp/BD, d/s Garnier AiK+kilka kropel keratyny, b/s Joaśka Naturia z miodem. Na koniec płukanka lniana/żel lniany. Taki zestaw zapewniłam włosom w Sylwka i był czad, dziś go może powtórzę
Spróbuj
Też chyba nastepnym razem minimum walnę, bo wczoraj chyba przekombinowałam.U mnie olej jednak nie częściej niż raz w tygodniu, ale ta alterrka tak ładnie pachnie, ze mnie wczoraj podkusiło, tym bardziej, że w sylwka było ok. (Rożnica tylko w zmywaniu -wtedy BD i Gloria , teraz Hegron -jednak domyte były, tyle że rozdrobnione)
Cytat:
Ja gotuję: 2 szklanki wody na 2 łyżki siemienia. I dość długo, bo lubię gęsty. Choć niedawno sprawdził się rzadki w połączeniu z Isaną.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:38   #52376
agatka89
Raczkowanie

Heloł
Bylam dzis na zakupach kupialm alterke morelowa, garniera aik i jestem zla bo jak zwykle w tesco nie bylo masek z bingo ale widzialam joanne b/s tylko chcialam kupic z lnem i rumiankiem ktorej nie bylo. Byla tylko z zielona herbata i pokrzywa i z miodem i cytryna, ktora sie lepiej nada? Wolalam nie kupowac bez Waszych rad

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 18:40   #52377
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Byla tylko z zielona herbata i pokrzywa i z miodem i cytryna, ktora sie lepiej nada? Wolalam nie kupowac bez Waszych rad
Co kto lubi. Mnie chyba ta miodowa pasowała trochę bardziej, ale generalnie obie odżywki są (moim zdaniem) podobne.
Stary 2012-01-04, 19:13   #52378
yarrowia
Zadomowienie

nałożyłam sobie sama hennę zaczęłam zabawę o 18.30, do 19 miało być po wszystkim, skończyłam 19.50 wydaje mi się, że dałam radę, ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Tylko nie podoba mi się to, że papka w ogóle nie chciała się trzymać świeżego odrostu, tego który jeszcze niczym nie był farbowany

agatka89 chyba trzeba na sobie przetestować. Najwyżej wybieraj po zapachu
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:46   #52379
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

nałożyłam sobie sama hennę zaczęłam zabawę o 18.30, do 19 miało być po wszystkim, skończyłam 19.50 wydaje mi się, że dałam radę, ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Tylko nie podoba mi się to, że papka w ogóle nie chciała się trzymać świeżego odrostu, tego który jeszcze niczym nie był farbowany
mnie też się zeszło, gdy nakładałam, błoto odpadało garściami.
jutro myję włoski, zobaczę efekt

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:53   #52380
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ja dziś nie mam na nic siły. Mycie włosów sobie odpuściłam. Umyje jutro
Położyłam się wczoraj jeszcze w wilgotnych i przez noc mi urosły
Nie są zdefiniowane, ale za to szopa jest
ja dzis tez bez sil do czegokolwiek... zaliczylam rano glebe biegnac na przystanek i sie poharatalam na brodzie, kolanach, rekach do tego ulubione jeansy mi sie rozdarly nie mialam ochoty sie w ogole zajmowac dzis wlosami ale jutro bylaby qpa wiec umylam tak na szybkosci skalp BD, troche piany na dlugosc, na to alterra morela tylko na czas rozczesania, splukanie zimna woda, babunia i osuszenie mikrofibra.
zapowiada sie puchato acz calkiem niezle pofalowano

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości