Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 19:29   #2731
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Meg już Ci piszę jak było, mogę coś niedokładnie pamiętać , no i wszystko też zależne jest od danego szpitala , tzn. od tego jakie mają zwyczaje dotyczące pobytu dziecka w pokoju mamy po cc itd., ale
ad.1 .Cięta byłam o 12.23 , 14.01, znieczulenie w kręgosłup podpajęczynówkowe, probowałam wstać na drugi dzień rano, szło kiepsko bardzo, ale w południe już chodziłam
ad.2.u mnie przywieźli Ninę do karmienia coś po 6 godzinach chyba, ale to położna mi Ją podała na łóżko, obróciłam się trochę i próbowałam karmić, ale szło słabo, potem zabrali Ją, bo zaczęła sinieć , to kiedy dają dziecko po cc pewnie zalezy od typu znieczulenia, od szpitala, od tego jak się Mama czuje ,
ad.3 nie miałam kłopotu, mleko pojawiło się natychmiast, z tym,że te duże sutki problem sprawiały , przed porodem nie miałam siary nawet , mleko mnie zalewało , a jak się rozbujałam to rzeka mleka normalnie szła
ad.4.
ja miałam szwy rozpuszczalne, wychodziłam po 14 dniach od porodu i już nie odczuwałam żadnych dolegliwości z powodu rany, żadnego ciągnięcia , nic,goiło się ładnie, tak że spokojnie dziecko można obsługiwać, a w szpitalu tak samo, 3-4 dni i się już porusza człowiek normalnie, wtedy jeszcze boli , ale korzystałam z przeciwbólowych leków i nie jest najgorzej
o to nie wiedziałam, że na zewnątrz też dają szwy rozpuszczalne - ja miałam w środku rozpuszczalne a na zewnątrz taką normalną żyłkę do wyciągnięcia

no ja też byłam cięta gdzieś tak w południe i rano kazały mi już położne wstawać, zaczęły mnie ciągnąć i podnosić ale je wygoniłam i sama sobie powolutku się podniosłam, jak przyszły za godzinę to już byłam po wizycie w toalecie i siedziałam na łóżku - w szoku były że tyle mi się udało

i podziwiam Cię - szybko doszłaś do siebie - no ale może przy dziecku to inaczej - człowiek mniej rozczula się nad sobą a więcej się dzieckiem przejmuje

właśnie mnie najbardziej zastanawia jak wygląda opieka nad dzieckiem po cesarce, bo ja wiem jak wygląda rana (z racji tej mojej operacji), jak to boli, w jakiej pozycji się chodzi na początku i ile się z tego wychodzi - i w tym wszystkim sobie nie wyobrażam jak mam np. nosić dziecko

dlatego dziwię się wszystkim dziewczynom, które chcą cc z własnej woli - jak ostatnio moja koleżanka, która jest w 10 tc, nasłuchali się z TŻtem o porodach kleszczowych itp. sprawach i chcą sobie załatwić cc na życzenie, bo wszystkie mamy po cc tak strasznie im to zachwalają :roll eyes:

dzięki jeszcze raz za odpowiedzi
i gratulacje z pozytywnych wieści po wizycie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:30   #2732
emigra
Zakorzenienie

Meg my najpierw bedziemy uzywac spiworka posciel moja mama chce kupic, wiec przyjedzie razem z nia po porodzie, ale uzywac jej mamy zamiaru pozniej, w duzym lozeczku (teraz mala bedzie spala w dostawce do naszego lozka)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:36   #2733
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Meg my najpierw bedziemy uzywac spiworka posciel moja mama chce kupic, wiec przyjedzie razem z nia po porodzie, ale uzywac jej mamy zamiaru pozniej, w duzym lozeczku (teraz mala bedzie spala w dostawce do naszego lozka)
No właśnie przy maleństwie to może lepszy śpiworek bo się nie zakryje po czubek głowy,albo się nie rozkopie... muszę poszukać czegoś w miarę dobrego... tylko jak rodzę w kwietniu to czy taki śpiworek nie będzie za ciepły bo to w końcu bliżej do lata niż dalej

Dzisiaj przyszły moje dwa staniki do karmienia i koszla do szpitala w rozmiarze L. Powiem tak staniki super myślałam,że będą za duże,ale jak zmierzyłam to będą ok i jest ciutkę miejsca na wkładki laktacyjne więc ok a koszulę mogłam spokojnie kupić S/M,ale w tej L jest taki plus że wychodzi na to że guziki będę miała w koszli rozpinane prawie do pempka
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 19:37   #2734
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dostac od kolezanki kolyske ale mysle ze dziecko bedzie u nas spac pod kocykiem lub wlasnie w śpiworku sama nie wiem
Stary 2012-01-04, 19:43   #2735
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
No właśnie przy maleństwie to może lepszy śpiworek bo się nie zakryje po czubek głowy,albo się nie rozkopie... muszę poszukać czegoś w miarę dobrego... tylko jak rodzę w kwietniu to czy taki śpiworek nie będzie za ciepły bo to w końcu bliżej do lata niż dalej

Dzisiaj przyszły moje dwa staniki do karmienia i koszla do szpitala w rozmiarze L. Powiem tak staniki super myślałam,że będą za duże,ale jak zmierzyłam to będą ok i jest ciutkę miejsca na wkładki laktacyjne więc ok a koszulę mogłam spokojnie kupić S/M,ale w tej L jest taki plus że wychodzi na to że guziki będę miała w koszli rozpinane prawie do pempka
Sa spiworki roznej grubosci, my mamy jeden taki gruby na ramiaczkach i jeden taki polspiworek (zakladany jak spodniczka) Pod ten gruby spiworek najczesciej sa jeszcze takie cienkie bawelniane z dlugim rekawkiem do zalozenia, wiec mysle ze latem mozna spokojnie same cienkie uzywac, badz kupic cienki bez rekawkow

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja mam dostac od kolezanki kolyske ale mysle ze dziecko bedzie u nas spac pod kocykiem lub wlasnie w śpiworku sama nie wiem
mojej kolezanki synek najpierw spal pod kocykami, a potem w spiworku - urodzil sie na poczatku czerwca wiec bylo goraco, a na jesien spal w spiworku, dopiero jak mial dobre kilka miesiecy to spal w poscieli trzeba wyprobowac co komu pasuje
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-04, 19:49   #2736
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Sa spiworki roznej grubosci, my mamy jeden taki gruby na ramiaczkach i jeden taki polspiworek (zakladany jak spodniczka) Pod ten gruby spiworek najczesciej sa jeszcze takie cienkie bawelniane z dlugim rekawkiem do zalozenia, wiec mysle ze latem mozna spokojnie same cienkie uzywac, badz kupic cienki bez rekawkow

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

mojej kolezanki synek najpierw spal pod kocykami, a potem w spiworku - urodzil sie na poczatku czerwca wiec bylo goraco, a na jesien spal w spiworku, dopiero jak mial dobre kilka miesiecy to spal w poscieli trzeba wyprobowac co komu pasuje
Może mogłabyś polecić jakiś solidny śpiworek ?? Bo na allegro widze albo bardzo grube,albo tylko takie bawełniane ;/ i sama nie wiem co wybrać ...
Stary 2012-01-04, 19:52   #2737
emigra
Zakorzenienie

My mamy z firmy ALVI - uzywany od znajomych odkupilismy. W Niemczech maja bardzo dobre opinie

http://allegro.pl/spiworek-zewnetrzn...982608009.html
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-04, 19:54   #2738
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Może mogłabyś polecić jakiś solidny śpiworek ?? Bo na allegro widze albo bardzo grube,albo tylko takie bawełniane ;/ i sama nie wiem co wybrać ...
podlaczam sie do pytania
Stary 2012-01-04, 19:55   #2739
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
My mamy z firmy ALVI - uzywany od znajomych odkupilismy. W Niemczech maja bardzo dobre opinie

http://allegro.pl/spiworek-zewnetrzn...982608009.html
Bardzo ładny ... tylko cholerka cena taka średnia,ale jeśli nie znajdę nic tańszego to pewnie się skuszę
Stary 2012-01-04, 20:11   #2740
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Co powiecie na mięsa i warzywa gotowane na parze? uświadomiłam sobie, że posiadam garnek do takiego gotowania.
Sok z cytryny- dobre, w sumie wszystko co kwaśne chyba zbija ten cukier...
Po euthyroxie juz mnie na słodkie nie nęci, więc łatwo zrezygnuję. Problemem będzie wszechobecna mąka.

Przed ciążą brałam metformax 500, mam nadzieję, że po ciąży to wystarczy.
Ciekawa jestem glukometru-o ile nienawidzę igieł, to jestem bardzo ciekawa, jak skacze cukier po posiłku. Bo w końcu, na czczo, mam niski - 70.
Ja po dzisiejszym obiedzie-90-sukces! Ale zeby to osiagnac musialm zjesc zupe z pora z nieiwleka iloscia wloszczyzny bez tluszczu, gotowane udko indycze bez skory i 1 malego ziemniaka plus duzo kiszonej kapusty, plus woda z cytryna.

Gotowanie na parze jak najbardziej, tez mam taki garnek i caly czas korzystam

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja na szczęście mogę zjeść i smazone, i gotowane, i mleko 3,2 mogę pić. Tak więc moja dieta nie uległa znacznym zmianom
Zazdroszcze, teraz dopiero doceniam smak schabowego hehe Ale dzidzia najwazniejsza, wiec jak widze, ze nie moge, to nie jem.

Ide zaopiekowac sie chorym mezem, bo jest bardzo absorbujacy i stale domaga sie, by go dogladac
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:14   #2741
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej laseczki, lecicie ze ledwo czytam, juz pisac nie mam czasu :P
Donosze tlyko ze Ania miala dzis pierwsza czkawke, stukalo mi w kosci miednicy

Moje dziecię już od dłuższego czasu ma czkawkę, a ostatnio to już prawie codziennie ją ma nawet przed chwilą miała ja ją odczuwam koło żołądku, śmieszne uczucie bo brzusio skacze, ale też mało komfortowe jednocześnie, bo mi uderza o żołądek więc po kilku chwilach mam dość hehe

Ja śpiworka nie kupuję, będę okrywać kołderką a w cieplejsze dni kocykiem.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:17   #2742
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny ... tylko cholerka cena taka średnia,ale jeśli nie znajdę nic tańszego to pewnie się skuszę
no śpiworek super ale ta cena
Stary 2012-01-04, 20:20   #2743
joanaros
Zakorzenienie

Mój gin zalecił mi powtórzenie glukozy a robiłam już 75g. Jutro idę

Znam też przypadek kiedy cukier skakał właśnie ze stresu. Koleżanka z pracy wylądowała w szpitalu z cukrzycą ciążową, podawali jej insulinę i nic to nie dawało. Jak wróciła do domu to cukier spadł i lekarze kazali jej nawet czekolady tonami jeść bo miała niski cukier
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:22   #2744
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zanim Was poczytam, zdam relacje z wizyty.

1. Szyjka sie skrocila, byla 2,8 cm a jest 2,2 cm i w ksztalcie litery Y (delikatnie rozchyla sie od strony dzidzi). Ale doktor powiedzial, ze jeszcze sie nie martwimy. Mam wiecej lezec (no dzis w nocy to polezalam jak nie wiem co) no i mowi: donosimy.

2. Dzidzia jest ulozona posladkowo, po lewej stronie mam plecki (ktore ciagle czuje jak wypina) nogi ma w mojej prawej pachwinie, no i tak rzeczywiscie czuje. Kopie mnie tam ciagle po szyjce i pecherzu.
Doktor powiedzial mi ze dziecko ma czas na przekrecenie sie do 32-34 tygodnia (chociaz tak jak juz ktorejs z Was pisalam, mojej bratowej dzieci 2 tygodnie przed porodem sie poobracaly w brzuszku).
Wazy sporo (tak powiedzial doktor) bo prawie 1500 gr. Przybral w przeciagu 3 tygodni ponad 500 gr. I tyle tez przez te ostatnie 3 tyg. przytylam
Ale powiedzial, ze moze przystopuje z tym przybieraniem na wadze, jesli my wazylismy przy porodzie przecietnie. Filip mial 3400 wiec mam nadzieje, ze nie rosnie mi paczuszek w brzuszku.
Dzidzia jest bardzo ruchliwa. Ale udalo sie doktorowi posluchac serduszka i zmierzyc co trzeba.
Pamietam, ze Filip byl malo ruchliwy. Spal ciagle podczas usg i ciagle byl glowka w dol a ten malec to istny bombowiec

3. Odnosnie wydzieliny z pochwy: moze byc wodnista przy braniu luteiny. Takze Mała nie martw sie

4. Odnosnie bolacych pachwin i ud: opisalam mu bardzo szczegolowo jak mocno boli i ze chodzi mi sie ciezko, jak kaczka itd i ze butow nie moge zasunac i ciezko nogi w gore podniesc przy ubieraniu spodni. Zasugerowalam to rozejscie spojenia, ale powiedzial, ze sa to bardzo rzadkie przypadki a ma prawo mnie bolec. Tlumaczyl, ale tak duzo mowil, ze nie jestem w stanie tego przekazac. Nie zbadal mi spojenia ale ufam mu na slowo, ze tak moze bolec.

5. Na nast. wizyte mam zrobic znow: morfologie, mocz bad ogolne, tokso IgG i alloprzeciwciala (ostatnia powtorka).

No i opowiadalam doktorowi o sytuacji z Filipem, powiedzial, ze dobrze ze z nim pojechalam do szpitala, bo jego corka tez miala czeste zapalenia krtani i raz wyladowala na OIOMie (oddzial intensywnej terapii) i byla pod respiratorem. Takze ciesze sie, ze u mnie tak to sie skonczylo z malym.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-04 o 20:24
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:28   #2745
aalegna
Wtajemniczenie

Aguśkaa dobrze że z dzidzią wsio w porządku no i trzymaj się nastawienia swojego pana doktora, że donosicie pozytywne nastawienie też dużo daje
Stary 2012-01-04, 20:39   #2746
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, dobrze, że maluszek zdrowy, czytałam na innym forum, że dziecko obróciło się kilka dni przed porodem. Dziewczyna miała w chwili akcji porodowej mieć cc ze względu na ułożenie dziecka. No i urodziła naturalnie
Jeśli lekarz mówi, że donosicie, to dobrze. Ale fakt - jesli przymus leżenia, to trudno. Trzeba się zastosować! Jak nie, to będzie bacik

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:40   #2747
Karo89
Zakorzenienie

Aguśka dobrze, że z dzidzią dobrze, oby tak dalej
nie dobrze tylko ze względu na tą szyjkę, ale na pewno donosisz, więc nie martw się tylko odpoczywaj w miarę możliwości

Ja uciekam się pouczyć, mam w weekend niezły maraton, nie wiem jak to ogarnę ale muszę jakoś, więc miłego wieczorku Wam życzę i dobrej nocki

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:53   #2748
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ja jutro mam usg o 10.30 trzymac kciuki!
trzymam mocno!
Cytat:
A ja po wizycie ....
usg będę mieć w poniedziałek , jeśli chcę,bo dzisiaj nie było tż, ale w sumie płytę dostałam z 14.12 ( zapomniałam ostatnio zabrać )i pamiątka jest,a może sobie poczekam do następnej wizyty i wtedy sobie zrobię jeszcze pomyślę...
Ciążowo wszystko ok
Pogadaliśmy o porodzie ....więc niezależnie czy się pacior pojawi czy nie to albo mogę w domu czekać aż coś ruszy , bo zastrzyk z antybiotyku i tak 4-6 godzin po pęknięciu błon dostanę albo położę sie w okolicach terminu do szpitala i tam coś rozkręcą , bo z moja niewrażliwością na oksytocynę na samoistną akcję raczej nie ma co liczyć, mój gin dzwonił to ordynatora tam gdzie mam rodzić i rozmawiał m,in o mojej sprawie i mam się nie martwić, osobiście nie muszę nic załatwiać, bo mój gin wszystko załatwi jak przyjdzie czas , jak to ujął : z Krzysztofem dobrze się nam wspólpracuje ,a że mi zależy na tym Krzysiu do cięcia to się chyba dam połozyć ,żeby nie trafić na chybił trafił
Będę miała robioną krzywą krzepliwości na początku lutego
Wymioty i bóle kręgosłupa od ułożenia Małej zależne ,bo albo mam jedno albo drugie , zależy gdzie ciśnie
Czyli dobre wiesci!
No i ja tez bym sie nie zastanawiala, jak takie uklady sa miedzy Twoim ginem a Krzysiem, to tez bym wolala umowic sie i nie czekac na rozkrecenie akcji.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka, dobrze, że maluszek zdrowy, czytałam na innym forum, że dziecko obróciło się kilka dni przed porodem. Dziewczyna miała w chwili akcji porodowej mieć cc ze względu na ułożenie dziecka. No i urodziła naturalnie
Jeśli lekarz mówi, że donosicie, to dobrze. Ale fakt - jesli przymus leżenia, to trudno. Trzeba się zastosować! Jak nie, to będzie bacik
I tak sie zdarza, dzieciaczki w brzuszkach potrafia psikusa zrobic
To tak jak te psikusy z plcia hihi
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Aguśka dobrze, że z dzidzią dobrze, oby tak dalej
nie dobrze tylko ze względu na tą szyjkę, ale na pewno donosisz, więc nie martw się tylko odpoczywaj w miarę możliwości

Ja uciekam się pouczyć, mam w weekend niezły maraton, nie wiem jak to ogarnę ale muszę jakoś, więc miłego wieczorku Wam życzę i dobrej nocki
zycze powodzenia na egzaminach i wspolczuje ale dasz rade!

aalegna byle jeszcze dac rade 8 tygodni potem juz jak bedzie 38 tc to juz niech sie dzieje wola nieba
SZYMONEK

Stary 2012-01-04, 21:17   #2749
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wcinam wlasnie biala czekolade
Stary 2012-01-04, 21:21   #2750
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
trzymam mocno!

Czyli dobre wiesci!
No i ja tez bym sie nie zastanawiala, jak takie uklady sa miedzy Twoim ginem a Krzysiem, to tez bym wolala umowic sie i nie czekac na rozkrecenie akcji.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

I tak sie zdarza, dzieciaczki w brzuszkach potrafia psikusa zrobic
To tak jak te psikusy z plcia hihi

zycze powodzenia na egzaminach i wspolczuje ale dasz rade!

aalegna byle jeszcze dac rade 8 tygodni potem juz jak bedzie 38 tc to juz niech sie dzieje wola nieba
O to Aguśka wieści w sumie dobre, szyjka wytrzyma musi
A mi coś pewnie rozkręcą akcje oksytocyną, z tym ,że ja niewrażliwa na to , więc pewnie nic to nie da, ale wiem że tam dziewczyną ( nie wszystkim ) przed cc troszkę rozkręcali macice
Z tym spojeniem to tak jest,że do pewnego stopnia to norma, mnie centralnie w górce boli, a jak na boku leżę to nawet jakby mi coś tam przeskakiwało i nie mogę czasem unieść nogi w górę w tej pozycji , nie mogę też nogi włożyć na tapczan , jak już leżę i druga mi dynda to muszę poprosić tż ,żeby mi tą nogę drugą dołożył .
A propos spania i tego w czym będzie spało moje Bobo, to ja najpierw stawiam na rożek, potem będzie maj -czerwiec , cieplusio to kocyk, potem cieńszy kocyk lub sama pielucha , jesienią wróci koc, a zimą może kołderka, tak jakoś było z Niną , w każdym bądź razie kołderka weszła późno w użycie i jest używana do teraz.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:21   #2751
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczynki,

Aguska, alez mieliscie noc - wspolczuje i aby malemu Filipkowi juz wiecej sie to nie przydarzylo

MoniqW moja polozna ma uczulenie na mojego psa i juz wie ze musi wchodzic jak cos to frontowymi drzwiami, bo od ogrodu wejsciem spotka psa , wiec woli go unikac

ogolnie co do poloznych, to ja sie ciesze ze nawet kilka razy po porodzie przyjdzie do mnie, juz ja znam w sumie i mimo ze kosmitka, to na pewno cos doradzi z malutka i na pewno swoja droga kazda polozna czy bym ja znala czy nie to bardziej doswiadczona ode mnie, a ze bede tutaj sama (tzn bez mamy, tesciowej itd. jesli chodzi o pomoc przy dziecku) to rady sie przydadza. i wydaje mi sie ze polozna raczej sie skupia na dziecku niz na tym czy ktos ma porzadek w domu czy nie.

dzis mialam srednia noc - ale bywaly gorsze, wiatr byl taki mocny ze az sie balam, gardlo mnie zaczelo ok 1 bolec, wiec poszlam psiknac sobie tantum verde, a rano wzielam jednego strepsilsa (jak bylam chora na poczatku ciazy to lekarka powiedziala ze moge brac jak gardlo boli), juz pozniej bylo ok, ale mialam zapierdziel dzisiaj, bo bylo polowanie, cale szczescie mala juz sie troche podniosla do gory i kopie wyzej (bo jak poprzecznie lezala to ja sie bardzo zle czuje i mi niewygodnie), wiec nie bylo zle, ale ze goscie do obiadu zasiedli wczesniej niz zwykle, wiec pani ktora mi pomaga jeszcze nie bylo, dyrektor zawsze mi pomaga, a dzisiaj przepadl gdzies i smigalam z tymi talerzami (tzn powiedzialam gosciom ze szybka nie jestem - zreszta przed obiadem takie mocne im ''krwawe marry'' zrobilam , ze az kataru dostali, pozniej jak juz moja pomoc dotarla to poszlam i sie polozylam przy kominku na kanapie i polezalam sobie 15 min i mi przeszlo bo brzuch mi twardnial jak szalony.

teraz bede ogladac ''Mamma Mia'' moze zdzierze ta muzyke

Milego wieczorku Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:28   #2752
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Konia jak dlugo dziecko powinno byc w rozku? tzn spac
Stary 2012-01-04, 21:36   #2753
88natka
Zadomowienie

Byłam dziś popatrzyć za kołderkami i na wszystkich pisze że od 12 miesiąca.. Czym przykrywać dzidzię do tego czasu?

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:40   #2754
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mój gin zalecił mi powtórzenie glukozy a robiłam już 75g. Jutro idę

Znam też przypadek kiedy cukier skakał właśnie ze stresu. Koleżanka z pracy wylądowała w szpitalu z cukrzycą ciążową, podawali jej insulinę i nic to nie dawało. Jak wróciła do domu to cukier spadł i lekarze kazali jej nawet czekolady tonami jeść bo miała niski cukier
może powtórzę to badanie? prywatnie około 15zł, a nerwów już być nie powinno. ale dieta i tak nie zaszkodzi, przydałoby się mniej mącznego a więcej warzyw
Stary 2012-01-04, 21:43   #2755
Aguśkaa83
Zakorzenienie

konia to ja nie moge nogi podniesc ale bardziej z powodu kregoslupa krzyzowego. I dzis w trakcie wizyty z fotela ginekologicznego nie moglam sie ruszyc, dobrze ze moj dr silny i mi zawsze pomaga wstac, podaje reke, ale idzie mi coraz ciezej. A w nocy maz musial mnie ciagnac zebym sie przekrecila z boku na bok. Ale to tak jak mowie, bardziej z powodu kregoslupa, uda i pachwiny tez bola w tych momentach ale ten bol pachwin bardziej uniemozliwia bez podparcia sie nogi w gore podniesc zeby ubrac spodnie czy kozaki. No i to chodzenie jak kaczka hehe Ale ufam mojemu ginowi i mam nadzieje, ze rzeczywiscie rzadkie sa te przypadki kiedy rozchodzi sie spojenie.
Jednak mysle, zeby pojsc w razie czego do ortopedy, jak myslisz? Niech przebada, co tam, skierowanie mam

Monia to mialas ciezki dzien, podziwiam ze dajesz jeszcze rade tak smigac i obslugiwac gosci. Mnie juz ciezko z pokoju do kuchni przejsc
Ale bedziesz za to wygimnastykowana przy porodzie
No i zycze zdrowka gardelku twojemu

karolca, Flowerbombka sliczne z Was mamusie
SZYMONEK

Stary 2012-01-04, 21:50   #2756
MoniqW
Raczkowanie

Ja mam 2 śpiworki jeden mniejszy cieplejszy od kuzynki a drugi wiekszy trochę cienszy kupiłam uzywany na all. Wyszłam z założenia że mały nie będzie się rozkopywał i tez sie nim nie nakryje. A ha i zamiast rozka planuje zamowic otulaczek wiem, ze nie wszystkie dzieci lubia byc owijane ale zaryzykuje.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Mimo ze badanie krzywej dopiero przedemna to przez te wasze wyniki moja dzisiejsza kolacja to 2 marchewki
Stary 2012-01-04, 21:52   #2757
karolca
Zakorzenienie

aguśka, dziękuję
Ja z powodu kręgosłupa też mam problem aby wstać z łóżka (całe szczęście mam teraz komodę obok więc mam się czego złapać), ale przekręcenie się z boku na bok czy z pleców na bok to istny koszmar. Z fotela u lekarza też mam problem aby wstać. Krzyż zawsze mnie bolał, ale teraz to już mam dość. Muszę iść do rodzinnego, po prostu muszę. Wezmę skierowanie na rehabilitację... terminy mają pewnie na kwiecień/maj, więc w sam raz po porodzie i połogu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:54   #2758
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Konia jak dlugo dziecko powinno byc w rozku? tzn spac
zależy jak Ci będzie wygodnie, właśnie zdjęcia Niny sprawdziłam i tak 2, 5 miesięca to Ją w rożek zawijałam, z tym że ja miałam takie duże rożki i nie były grube, jak uważałam ,ze jest chłodno to na to kocyk cienki kładłam na noc
o takie miałam dwa rożki
http://www.centrumwozkow.pl/product/...island_1_D.jpg
Stary 2012-01-04, 21:58   #2759
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
zależy jak Ci będzie wygodnie, właśnie zdjęcia Niny sprawdziłam i tak 2, 5 miesięca to Ją w rożek zawijałam, z tym że ja miałam takie duże rożki i nie były grube, jak uważałam ,ze jest chłodno to na to kocyk cienki kładłam na noc
o takie miałam dwa rożki
http://www.centrumwozkow.pl/product/...island_1_D.jpg
dziekuje kochana
Stary 2012-01-04, 22:00   #2760
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Byłam dziś popatrzyć za kołderkami i na wszystkich pisze że od 12 miesiąca.. Czym przykrywać dzidzię do tego czasu?
rożki, kocyki, śpiworki, zależy od pory roku i wieku dziecka oraz preferencji mamusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości