|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
Cytat:
![]() Ja pomalowałam paznokcie. Idę ćwiczyć, a potem spa: peeling, maseczka, depilacja, olej na włosy. ![]() Miłego wieczoru
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak się boję tych wszystkich żółtawo-zielonkawych barw a o olejach indyjskich to już nawet nie mam co marzyć
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam go zamówić w ostatnim katalogu ale przeczytałam dosyć kiepskie opinie min. o twardości żelu, problemach w nakładaniu itd i zrezygnowałam... Myślisz że dla kogoś początkującego w kreskach będzie dobry? Shadii co do figury to mam kilka zastrzeżeń, nie byłabym w końcu kobieta gdybym nie miała :p ale dziękuje Pomału kładę się spać bo padam... Dobranoc
|
|
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja po kapieli, odpoczywam w lozku. Dzis w sumie podstawa, okres wiec odstawilam banki.
|
|
#1835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja miałam jasne włosy prawie jak Ty Ale nie widziałam różnicy, chociaż może nie zauważyłam po prostu... Teraz mam ciemne więc nie roi mi to różnicy. Swoja drogą zazdroszczę Ci włosów |
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na "Przed świtem" i według mnie najgorsza część. Czasami nudna i naciągana. Szkoda, że podzielili na części.
|
|
#1837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) wyszła mi idealna kreska za pierwszym razem bez żadnego poprawiania także myślę że dla początkującego będzie dobry z resztą ilu ludzi tyle opinii, najlepiej sama się przekonaj, a jak ci nie podpasuje możesz przecież odesłać
|
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tyle bym wypróbowała![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
#1839 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- czym farbujesz teraz? w ogóle pokazałabyś swoje włosy, bo dawno nie widziałam ![]()
|
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na zdjęcia włosów jakoś nie mam weny
|
|
#1843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za info |
|
|
|
|
#1844 | |||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
fajna jest no jest to dość ciemny kolor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu jak mnie rpzeokrutnie boli gardło, ale raczej nie jak rpzełykam tylko tak po prostu? i do tego ból uszu, nie wiem co jest grane
![]() bedac dzisiaj na szybko w pepco kupiłam sobie szminkę Rimmel za 7,99, bo widziałam swatche i mi się spodobała np tu http://mspurplemakeup.blogspot.com/2...by-rimmel.html czy też tu http://3.bp.blogspot.com/-DvMlGNg91o...0/IMG_0106.JPG [tutaj to w ogole boksi kolor] a ja wyglądam przeokropnie. Fakt faktem byłam nieumalowana i pomalowałam się już przy sztucznym świetle, ale coś czuję, że nie polubię tej szminki
|
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ok to kupię jest tylko jeden rodzaj? Żebym jakiejś innej nie wzięła.
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Potrzebuję na gwałt czegoś skutecznego na rzęski, bo olejek rycynowy nie diała, a mam takie krótkie i mizerne, że płakać się chce
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...Mozilla-search
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w dodatku brak pewności, czy zadziała na mnie....Przeglądałam właśnie blogi i macie takie piękne rzęsiska Stosowałam go zawsze na noc przez kilka miesięcy i kicha
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest łatwo dostępne, widziałam to chociażby w superpharmie i nawet miałam wziąc, ale jakoś na rzęsiska na razie nie narzekam to tez ma w miarę ok średnią patrzać na liczbę recenzji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...em.html&next=1 ale pewnie jest wiekszy problem z dorwaniem tej odzywki
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
Dawno Cię nie było. Co u Ciebie słychać?
|
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w Nowym Roku
Ale mam nadrabiania ![]() Skóra zimą Zima to sezon wielkiej próby dla skóry. Czas, który sprawia, że staje się ona sucha i z łatwością pęka dostarczając nam solidnej porcji dyskomfortu. Szorstka i o ziemistym kolorycie - jest żałosnym wspomnieniem promiennej, letniej cery i z chęcią ukryłybyśmy ją pod grubą warstwą ubrań albo zapadły w długą hibernację. Co jest źródłem tych problemów i skąd taka nagła zmiana kondycji? Z jakich powodów cierpi i traci letni blask, promienność i gładkość? W trosce o nią i własne samopoczucie postaramy się przeanalizować powody i znaleźć sposoby na wyjście z tych zimowych opresji. 1. Skąd ta suchość? Przyczyną sezonowej utraty wilgoci przez skórę jest niestety nasze otoczenie. Zima jest sezonem o obniżonej wilgotności powierza, który dodatkowo torturuje nas smagającym, zimnym wiatrem. A gdy dołożyć do tego ogrzewane pomieszczenia okazuje się, że nieświadomie narażamy jeden ze swoich największych organów na poważne kłopoty. Jak wyjaśniają dermatolodzy, spadek wilgotności powietrza sprawia, że skóra nie radzi sobie z utrzymywaniem odpowiedniego nawilżenia. Rezultatem jest wysuszenie naskórka i jego tendencja do pękania. Niestety na tym się sprawa nie kończy, a negatywne skutki utraty wilgotności to także
Nie bez znaczenia jest również jeszcze jedna, dość powszechna skłonność, za którą stoją niskie, zimowe temperatury. Co chętnie robimy, by ogrzać zziębnięte ciało? Wskakujemy pod gorący prysznic lub do wanny z gorącą kąpielą! Niestety, takie rozgrzewające rozkosze to krótka droga do odwodnionej skóry, która w odpowiedzi na niekorzystne warunki zewnętrzne zamienia się w łuszczące, pękające i swędzące okrycie ciała. Jak sobie pomóc? Jedno jest pewne - za czynniki zewnętrzne nie jesteśmy odpowiedzialni i w tej kwestii nie możemy nic zrobić. Możemy zmniejszyć ogrzewanie pomieszczeń, ale entuzjastów niskich temperatur chyba nie znajdziemy wielu. Mając to na uwadze, ważne jest, aby niepotrzebnie nie dostarczać skórze kolejnych "podrażniaczy". Mycie Już pod prysznicem zadbaj o to, by jego temperatura nie była zbyt wysoka i zaopatrz się w delikatne środki do mycia, które zawierają jak najmniej podrażniających skórę składników. Tym z was, które czują się naprawdę mało komfortowo w przesuszonej skórze, polecamy delikatne kosmetyki do mycia dla dzieci czy mydła glicerynowe. Podczas pielęgnacji ciała nie rezygnuj z peelingu! Tylko tak możesz się pozbyć martwego naskórka. Jeśli tego nie zrobisz, kolejny krok, którym jest nawilżanie, będzie o wiele mniej skuteczny. Dlaczego? Dlatego, że utrudnisz składnikom nawilżającym zawartym w balsamie dotarcie do żywych komórek skóry. Nawilżanie Rozpocznij je do 2 minut po wyjściu spod prysznica. Najlepiej, gdy skóra będzie jeszcze wilgotna. Nakładając na taką nawilżający balsam "zamkniesz" dodatkową porcje wilgoci wewnątrz skóry. A wybierając kosmetyk nawilżający, pamiętaj, że nie są one takie same. Szukaj takich, które zawierają:
Unikaj:
Jeśli planujesz spędzić dłuższy czas na powietrzu, sięgnij po gęsty, odżywczy balsam i starannie wmasuj go w skórę. A gdy stwierdzisz, że masz go na sobie za dużo, po prostu wytrzyj nadmiar ręcznikiem. Pamiętaj, że możesz nałożyć balsam także w ciągu dnia. Nie jest to popularna praktyka, ale warto czasem trochę się natrudzić, by zadbać o kondycję skóry. W końcu to właśnie w tym ubraniu codziennie przychodzi ci funkcjonować. Pij! Nie tylko przysłowiowe dwa litry wody mineralnej. Tak naprawdę więcej korzyści przyniesie ci 5 porcji owoców i warzyw dziennie. Mają wysoką zawartość wody i naszemu organizmowi udaje się zatrzymać więcej wody z pożywienia właśnie, niż z łyków wody przelatujących przez układ pokarmowy z prędkością wodospadu. Poza tym, stawiając na owoce i warzywa, dostarczysz sobie wielu cennych witamin i mikroelementów. Ubierz się odpowiednio Nie zapominaj o "schowaniu" skóry pod ubraniem. Czapki, szaliki, rękawiczki, ciepłe golfy i tym podobne, są świetną ochroną przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych. Typowe zimowe tkaniny są zazwyczaj dość szorstkie i mogą podrażniać wrażliwą skórę. Dlatego też zakładaj je jako wierzchnią warstwę, a najbliżej skóry niech znajdą się miękkie tkaniny o gładkiej powierzchni jak bawełna czy jedwab. I pamiętaj, by ubierać się z głową. Zaplanuj strój tak, byś się nie pociła w ciągu dnia. Gromadzący się na przegrzanym ciele pot jest, wraz z łojem i kurzem, bardzo smakowitą pożywką dla bakterii!
|
#1854 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
dzięki za info
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() odebrałam wczoraj zamówienie z doz-u i siedzę właśnie z lnianym na głowie, od wczoraj zaczęłam tez go pić nie jest najgorszy w smaku, myślałam, że będzie dużo gorzej
|
|
|
|
#1857 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jednak ta barwa![]() ja wolę nie ryzykować ![]() Cytat:
o ta https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...a-do-brwi.htmlCytat:
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale wiatr u mnie, aż spać nie mogłam za bardzo bo na poddaszu u mnie to strasznie słychać....Wczoraj jeszcze na chwilę weszłam na wątek i dzięki Kalpanie przypomniałam sobie o tym że mam gdzieś zapomnianą odżywkę do rzęs ... Wczoraj nałożyłam na włosy olejek furmama i na to nałożyłam najpierw jednorazówkę, potem chuste i tak poszłam spać, w końcu włoski dostały odpowiednie nawilżenie
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Lece się szykować do pracy. Miłego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

ale teraz mysle powaznie o paskach blen-a-med 

no to zazdroszcze, ja przy takiej ilości musiałabym jednocześnie pić i sikać 

w ogóle pokazałabyś swoje włosy, bo dawno nie widziałam 

I w dodatku brak pewności, czy zadziała na mnie....
Stosowałam go zawsze na noc przez kilka miesięcy i kicha