Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 20:26   #3001
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
u mnie waga też stała w miejscu. A żywiłam się w pewnym okresie samymi mandarynkami i biszkoptami i przetrwałam

na szczęście zęby mogłam myć bez problemu, ale wiem, że to też często jest problematyczne... może spróbuj jakiejś pasty owocowej dla dzieci?
mi nie smak nie odpowiada tylko to pienienie sie... najgorzej jak przy tym spojrze w lustro.... wymioty gotowe

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mnie codzienna wizja mycia zębów przeraża. Krew leci mi ciurkiem z każdego możliwego miejsca muszę sobie jakąś miękką szczoteczkę kupić
ojjj ja takiego problemu nie mam, ale mam miekka szczoteczke od zawsze bo mam wrazliwe dziasla ogolnie, nie tylko w ciazy

Cytat:
Ja mam jeszcze do tego bardzo twardą szczoteczkę, więc codziennie przeżywam katusze na własne życzenie Szczoteczka dla dzieci powinna być chyba bardziej miękka?

W ogóle mam ochotę na chupa chupsa jabłkowego i ogórka kiszonego
hmmm ciekawe polaczenie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:28   #3002
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

hmmm ciekawe polaczenie
Wczoraj miałam gorzej. Śniło mi się, że jem leczo, musakę, pomidory z cebulką w śmietanie, ogórki kiszone i cheetosy. Obudziłam się taka głodna

W ogóle miałam zapytać. Umiecie rozszyfrowywać pismo lekarskie? Coś mi zapisał na skierowaniu i zastanawiam się co tam dokładnie pisze

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:31   #3003
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj miałam gorzej. Śniło mi się, że jem leczo, musakę, pomidory z cebulką w śmietanie, ogórki kiszone i cheetosy. Obudziłam się taka głodna

W ogóle miałam zapytać. Umiecie rozszyfrowywać pismo lekarskie? Coś mi zapisał na skierowaniu i zastanawiam się co tam dokładnie pisze
Mi sie ostatnio snilo ze jestem prostytutka i az mnie potem dziurka bolala tylu mialam klientow w nocy
Stary 2012-01-04, 20:33   #3004
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi sie ostatnio snilo ze jestem prostytutka i az mnie potem dziurka bolala tylu mialam klientow w nocy
omg co za sen!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:33   #3005
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My też czekamy na "lepsze czasy" jeśli chodzi o przytulanki. Oboje się boimy. Do tego ja mam ciągle jak nie bóle, to wzdęcia albo mdłości. No nic. Mam nadzieję, że w II trymestrze celibat się skończy
U mnie bóli i mdłości brak, ale te wzdęcia.. coś okropnego. Muszę poczytać o jakiś naturalnych metodach na wzdęcia. Co do mdłosci to np. moja mama miała je dopiero pod koniec 3 miesiąca. Ale bez wymiotów, lekkie. Moze u mnie będzie tak samo. Rozmawiacie ze swoimi mamami jak znosiły ciąże? Mysle, ze pewne rzeczy mogą przebiegać u córek podobnie. Ja bym chciała, bo moja mama mówiła zawsze ze poród jest łatwy jak kichnięcie a ciąże znosiła świetnie.

A powiedzcie jak radzicie sobie teraz w pracy? ja mam mocno stresującą pracę...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:36   #3006
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie!

Bloguję
Stary 2012-01-04, 20:37   #3007
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Podobno sny erotyczne w ciąży to normalka, sama miałam ich już kilka Szkoda tylko że w realu moje libido jest zerowe, biedny tż

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:40   #3008
Irmusia81
Zakorzenienie

Na krwawiące dziąsła polecam pastę Ajona. Mi bardzo pomogła, a zawsze miałam problemy z dziąsłami.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
No nieźle!

Linka ja nie pracuję.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 20:40   #3009
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Podobno sny erotyczne w ciąży to normalka, sama miałam ich już kilka Szkoda tylko że w realu moje libido jest zerowe, biedny tż
Podobno sex w ciąży, tej bardziej zaawansowanej, to bomba - wiadomo wszystko bardziej ukrwione, wrażliwe.
Stary 2012-01-04, 20:41   #3010
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
omg co za sen!
nio najlepsze ze tz spal obok

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U mnie bóli i mdłości brak, ale te wzdęcia.. coś okropnego. Muszę poczytać o jakiś naturalnych metodach na wzdęcia. Co do mdłosci to np. moja mama miała je dopiero pod koniec 3 miesiąca. Ale bez wymiotów, lekkie. Moze u mnie będzie tak samo. Rozmawiacie ze swoimi mamami jak znosiły ciąże? Mysle, ze pewne rzeczy mogą przebiegać u córek podobnie. Ja bym chciała, bo moja mama mówiła zawsze ze poród jest łatwy jak kichnięcie a ciąże znosiła świetnie.

A powiedzcie jak radzicie sobie teraz w pracy? ja mam mocno stresującą pracę...
ja bym nie chciala tak jak mama bo moja mama rodzila mnie 12 h... ale wiem juz np ze mam tylozgiecie macicy i jak sie "pochwalilam" mamie to mi powiedziala ze ona tez tak miala wiec to chyba rodzinne u nas

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
nio to mnie uspokoilas bo myslalam ze cos ze mna nie ten teges my sie z mezem rzadko widujemy bo on pracuje w niemczech i teraz byl na swieta ale biedactwo bylo chore i tez nie mial ochoty a poza tym wyczytal w necie ze kobiety do 3 miesiaca nie maja ochoty wiec na razie abstynencja
Stary 2012-01-04, 20:45   #3011
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie odkryłam na skierowaniu z 20.12 że lekarz wpisał 10 tc czyli wypada, że jestem w 12 tc i 5 dniu

Bloguję
Stary 2012-01-04, 20:56   #3012
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Linka ja nie pracuję.
Ja muszę rozważyć zwolnienie, za dużo się stresuje w pracy, nie mam też opcji by wyjść po 8 h z pracy, więc za dużo, za szybko..

Cytat:
ja bym nie chciala tak jak mama bo moja mama rodzila mnie 12 h... ale wiem juz np ze mam tylozgiecie macicy i jak sie "pochwalilam" mamie to mi powiedziala ze ona tez tak miala wiec to chyba rodzinne u nas
O ja też mam tyłozgięcie. Ponoć przy tyłozgięciu trochę trudniej zajść w ciążę, ale nie wiem czy to prawda.
Stary 2012-01-04, 20:56   #3013
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama w 3 ciążach na 4 wymiotowała jak kot przez całe 3 miesiące. Ja doświadczyłam tej przyjemności tylko raz, na szczęście

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:05   #3014
muminek82
Wtajemniczenie

Linka ja tez nie pracuje.Pomyśl o zwolnieniu to ja czekam na ten gorący sex w bardziej zaawansowanej ciąży
Moja mama miala wymioty i mdłości rano a teściowa mdłości przez całą ciąże,ja naszczęście miałam same mdłości i to najczęściej wieczorem
Stary 2012-01-04, 21:13   #3015
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ło matko co za sen wiesz może stęskniony tż na śpiocha to zrobił i stąd ten ból, mnie tam się nie śnią tego typu sny, eh

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Podobno sex w ciąży, tej bardziej zaawansowanej, to bomba - wiadomo wszystko bardziej ukrwione, wrażliwe.
ja zauważyłam wręcz odwrotny objaw, nie dość że libido słabsze to jeszcze jest gorzej z odczuciami mam nadzieje że po porodzie się to naprawi
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:19   #3016
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę rozważyć zwolnienie, za dużo się stresuje w pracy, nie mam też opcji by wyjść po 8 h z pracy, więc za dużo, za szybko..

O ja też mam tyłozgięcie. Ponoć przy tyłozgięciu trochę trudniej zajść w ciążę, ale nie wiem czy to prawda.
u mnie tez stres, duzo roboty, wszystko szybko, zjesc nie ma kiedy, 8 h przed kompem i nawet kanapka na szybko przed kompem... aktualnie wzielam sobie 2 tyg. l4 bo moje mdlosci i wymioty nie bardzo mi pomagaly w pracy... ale mam zamiar tam wrocic jak mi przejdzie... zreszta pod koniec miesiaca musze bo nie dadza rady beze mnie... jestem niezastapiona w niektorych sprawach, ale musze to zaczac powoli przekazywac innym...

nio ja nie wiem czy trudniej bo my w 1 cyklu w ogole nie zwracalismy uwagi kiedy to robimy, a w drugim wyliczylam kiedy mam owulacje (choc tak na prawde nie wiedzialam czy w ogole mam...) i od razu sie udalo

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ło matko co za sen wiesz może stęskniony tż na śpiocha to zrobił i stąd ten ból, mnie tam się nie śnią tego typu sny, eh

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

ja zauważyłam wręcz odwrotny objaw, nie dość że libido słabsze to jeszcze jest gorzej z odczuciami mam nadzieje że po porodzie się to naprawi

nio tez sie nad tym zastanawialam zaluj ze nie masz takich snow bo sa wyjatkowo przyjemne
Stary 2012-01-04, 21:22   #3017
asia665
Wtajemniczenie

Cześć
Ja dopiero wróciłam do domu. W poczekalni byłam od 18:20 do 20:00. SZOOOK.
Kość nosowa jest, przezierność OK, USG Dopplerowskie też OK, CRL 62 mm, serduszko 152 uderzenia. Nawet oglądałam maleństwo w 3D. Widziałam jak skacze,kopie nóżką, wierci się,ssie kciuka i macha łapką . Na USG byłam prawie 30 minut.Ale opłaciło się Zapłaciłam 80 zł.

Teraz lece spać ,bo wykończona jestem.Dobranoc dziewczyny .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:27   #3018
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Cześć
Kość nosowa jest, przezierność OK, USG Dopplerowskie też OK, CRL 62 mm, serduszko 152 uderzenia. Nawet oglądałam maleństwo w 3D. Widziałam jak skacze,kopie nóżką, wierci się,ssie kciuka i macha łapką . Na USG byłam prawie 30 minut.Ale opłaciło się Zapłaciłam 80 zł.

Asiu super!dzidzia pięknie rośnie!bardzo się ciesze! czekałam aż napiszesz,i teraz też zmykam spać!dobranoc dziewczyny!
Stary 2012-01-04, 21:40   #3019
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dobranoc
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 21:41   #3020
ivoncia16
Wtajemniczenie

Dobranoc;*
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:29   #3021
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Tylko 80 zł ?????
To czemu ja zapłaciłam 250 zł ?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:31   #3022
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Tylko 80 zł ?????
To czemu ja zapłaciłam 250 zł ?
U mnie usg prywatnie kosztuje 70 zł, ale tylko w opcji 2d, 3d kosztuje 150 zł. Dużo zależy od miasta

Bloguję
Stary 2012-01-04, 22:34   #3023
pumas
Zakorzenienie

U mnie genetyczne aż 250 zł, 3d chyba 200 albo 150 zł, a normalne robione jest w trakcie wizyty, za która płacę ok. 150 zł standardowo. Bleeeee, co za zdzierstwo.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 22:38   #3024
Soleilka
Zakorzenienie

Ja jestem ciekawa czy w przychodni, w której będę mieć usg jest tylko 2d czy oferują też 3d

Bloguję
Stary 2012-01-05, 00:15   #3025
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jestem przerazona iloscia Waszych postow ! doczytalam d polowy i dalej nie mam sily :P

Branzoltka oj ale smieszniusio mnie nazwalas

jak sie czujecie?
ja w pracy wymioytowalam ;/ masakra jakas totalna z tymi moimi wymiotami.... jak nie wymiotowalam wcale a wcale to teraz sie zebralo tragedia....

buziaki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 07:13   #3026
prince_polo
Zakorzenienie

hej

mam za sobą nie przespaną całą noc. Tak mnie boli ząb ze masakra, najgorsze jest to ze on jest zrobiony przez dentyste niema dziury jest zaplombowany i w ogole chyba do leczenia kanałowego........

Nie wiem co mam zrobic isc do dentysty? ale kanałowe nie zaszkodzi dziecku? Czy przeczekac? masakra nie spuchłam (narazie) tylko boli mnie sam ząb bez dziąseł tylko jak sie dotkne w zęba to straszny ból. Odechcialo mi sie dzisiejszego usg....

mam andz ze z maluszkiem chociaz wszystko dobrze......

przy kanałowym chyba wrazie co trzeba antybiotyk nie???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 07:53   #3027
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Super wieści Mówiłam, że na pewno zobaczysz ruchy malucha

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
U mnie genetyczne aż 250 zł, 3d chyba 200 albo 150 zł, a normalne robione jest w trakcie wizyty, za która płacę ok. 150 zł standardowo. Bleeeee, co za zdzierstwo.
Ja płaciłam 200zł a miałam robione USG na naprawdę dobrym sprzęcie, w komfortowych warunkach, łącznie z 3D i nagrywaniem całego USG na płytkę. Nie wiem, czy u Was to robią standardowo czy nie, ale u mnie od razu miałam mierzone przepływy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej

mam za sobą nie przespaną całą noc. Tak mnie boli ząb ze masakra, najgorsze jest to ze on jest zrobiony przez dentyste niema dziury jest zaplombowany i w ogole chyba do leczenia kanałowego........

Nie wiem co mam zrobic isc do dentysty? ale kanałowe nie zaszkodzi dziecku? Czy przeczekac? masakra nie spuchłam (narazie) tylko boli mnie sam ząb bez dziąseł tylko jak sie dotkne w zęba to straszny ból. Odechcialo mi sie dzisiejszego usg....

mam andz ze z maluszkiem chociaz wszystko dobrze......

przy kanałowym chyba wrazie co trzeba antybiotyk nie???
kochana do dentysty pędź jak najszybciej! Nie wiem, czy można robić kanałowe, ale przy kanałowym nie bierze się antybiotyku. Wiem za to, że z rwaniem w razie W jest problem, bo nie można podać tego najsilniejszego znieczulenia. Te słabsze spokojnie, sama miałam już zęba ze znieczuleniem robionego

Stary 2012-01-05, 07:55   #3028
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
kochana do dentysty pędź jak najszybciej! Nie wiem, czy można robić kanałowe, ale przy kanałowym nie bierze się antybiotyku. Wiem za to, że z rwaniem w razie W jest problem, bo nie można podać tego najsilniejszego znieczulenia. Te słabsze spokojnie, sama miałam już zęba ze znieczuleniem robionego
do dentysty to ja pojde owszem, ale narazie musze jechac na te usg a wczesniej zawiesc do zusu l4 wiec pojde do denystki po poludniu dopiero i niewiem czy mnie przyjmie

a kanałowe bardzo boli nie? niemialam jeszcze takiego..... to teraz tez by mogła dac mi znieczulenie ??? bo z bolącym zebem jeszcze nigdy nie byłam u dentysty........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 07:59   #3029
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
do dentysty to ja pojde owszem, ale narazie musze jechac na te usg a wczesniej zawiesc do zusu l4 wiec pojde do denystki po poludniu dopiero i niewiem czy mnie przyjmie

a kanałowe bardzo boli nie? niemialam jeszcze takiego..... to teraz tez by mogła dac mi znieczulenie ??? bo z bolącym zebem jeszcze nigdy nie byłam u dentysty........
raz miałam robione bez znieczulenia, ale ząb był prawie martwy a dentystka bardzo delikatna więc do przeżycia. Normalnie boli jak cholera. Ale znieczulenie spokojnie Ci dadzą

Stary 2012-01-05, 08:01   #3030
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam, zajrzałam tutaj do Was za namową Branzoletki 1 stycznia testowałam i wyszły dwie kreseczki.

Jeśli wszystko potoczy się pomyślnie, to 5 września wg kalendarza zostanę po raz drugi mamą. Obecnie to 5tc1d. W poniedziałek mam ginekologa, gdzie tak naprawdę okaże się, czy coś się tam w środku rozwija.

Jak zareagowałam na wieść o dwóch kreseczkach, duże nie dowierzanie, zwłaszcza że półtorej roku trwały starania i było już kilka obsuwek jednak testy wychodziły negatywne i zaraz przychodziła @. Także po cichu się cieszę ale cieszyć się dopiero będę jak lekarz zobaczy serduszko a później w 11 tygodniu dowiem się, że dzieciątko zdrowe.

Samopoczucie - hmm czuje, że podbrzusze jest inne takie wypełnione, wzdęcia są trochę uciążliwe, do tego mocno bolące piersi i chyba wczoraj miałam pierwszą wielką zachciankę - siostra wspomniała o swoim synku, który potrafił ucieszyć się z kupionej parówki. Dosłownie w wyobraźni poczułam jej smak i zapach - jest tylko jedna firma, która robi te parówki w takim smaku jakie pamiętam z dzieciństwa.

Czytałam o Waszych różnych odczuciach, zmianach.

Ja przy pierwszej ciąży miałam duży jadło- i zapachowstręt. Nie potrafiłam jeść mięsa i wszelkich wyrobów mięsopochodnych. Przy życiu w pierwszych miesiącach trzymały mnie bułka z serem żółtym i pomidory z cebulą i śmietaną. Miałam silne mdłości, wymioty poranne lub popołudniowe oraz okropny ślinotok i metaliczny posmak ustach. Więc na dzień dobry zamiast przybierać na wadze zleciałam 3 kg.

Ale gdy się to uspokoiło mogłam przenosić góry, gdy już mogłam jeść mięso, to jadłam ale nie darzyłam go jakimś specjalnym względem za to z upodobaniem pochłaniałam owoce kilogramami. Pracowałam praktycznie do końca. Lekarz dosłownie wygonił mnie na zwolnienie 2 tygodnie przed porodem tłumacząc, że mam się przygotowywać emocjonalnie do porodu, ale ja jako, że byłam bardzo aktywna nie miałam na takie sprawy czasu bo głowę miałam pochłoniętą kupowaniem domu

Córcie urodziłam idealnie w terminie, bez żadnych wspomagaczy. Do szpitala przyjechałam o 24 a o 1.50 w nocy już tuliłam moją kruszynkę. Owszem większą część skurczy, które zaczęły się koło południa spędziłam na bardzo aktywnych czynnościach, takich jak szorowanie kafelek w łazience, sprzątaniem kuchni ( bo trzeba było zwolnić mieszkanie nowemu właścicielowi etc. Co jakiś czas dzwoniłam do położnej i się jej radziłam. W momencie skurczów oddychałam głęboko i wracałam do zajęć.

Mam nadzieję pobyć z wami dłużej jeśli będzie mi dane mieć to dziecko.

A nazywam się Basia w listopadzie skończyłam 35 lat a moja córeczka 5

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-01-05 o 08:02
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości