|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
![]() A jak chce wstac siku, to trzymam sie szafy ktora mam obok wiec tez jakos sobie radze, bez przytrzymania sie ciezko by bylo. Karolinko pociesze Cie, ze po porodzie (nie od razu) ale juz po parudniach naprawde czuc bardzo duza ulge i nie boli juz wogole.(mowie o tej okolicy kregoslupa krzyzowego). Jesli chodzi o rwe, to juz nie jest tak ciekawie, bo bol rwy sie odzywa jak juz ma sie to schrzanione. ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- konia ja mam do Ciebie pytanie. Czy Tobie odszedl czop sluzowy? I widzialas jak to wyglada? Jesli tak to czy odszedl Ci w calosci, czy po kawalku???
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze a propos spojenia to mnie uda nie bolą , w tym spojeniu czuję szczypanie dla tych co mają silne nerwy , TLC , ale ostrzegam dla mocnych nerwów tylko Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-04 o 23:38 |
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze
![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
a tż najlepiej powiedział: "co się przejmujesz kupimy nową"
|
||
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn czy bylo przezroczyste z domieszka krwi czy np lekko zoltawe czy jakie?![]() A z tym zelem to dalas czadu wiesz hihihi a ja nigdy zelu taft czarnego nie uzywalam A czy zawsze jest podbarwiony krwia? I czy moze byc tak, ze odchodzi nitkami? Ja zapomnialam poprostu o to sie zapytac gina i pytam Ciebie bo Ty to juz jak ginekolog nasz forumowy ![]()
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj nie był nitkowy, nie wyglądał jak np. śluz płodny, to taki glut był , koloru może jak żelatyna i u mnie był trochę krwią pobrudzony, sądzę ,że tak jest często ,że coś tej krwi tam jest, szyjka jest mocno ukrwiona i pewnie w każdym czopie jakieś drobinki są |
|
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że wy też nocne marki
Ja ostatnio chodzę spać o 1 i śpię do 1o,ale muszę się przestawićrobię małe zakupy na all. Możecie mi (doświadczone mamy) doradzić jaka koszula lepsza do szpitala i karmienia??? Rozpinana na środku http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...010940389.html czy taka co ma rozpięcie po bokach http://allegro.pl/koszula-do-karmien...990957274.html wiem, że to kiedyś było już poruszane, ale nie pamiętam konkluzji i nie pamiętam w którym wątku ![]() Cytat:
najważniejsze, że wiadomo, że jest i się można przygotować
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
Aguska najważniejsze, że z syneczkiem ok i że taki ruchliwy. Odpoczywaj dużo tak jak zaleca lekarz i na pewno donosisz
Gosia zaszalalaś...ale zakupków. ![]() Cytat:
Ja całą pościel kupuje teraz, ale kołderka w użyciu będzie najwczesniej zimowa porą. Narazie rożek, potem kocyk cienki w lato i grubszy na jesień. Lena to sie naczekałaś na ta wizytę. Ważne że nowa ginka ok. Dziewczyny mi trzeba zabrać Allegro. Siedziałam, patrzyłam na mebelki, znalazłam, krótka konsultacja z TŻ i zamówiliśmy ![]() ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku bo to bardzo promocyjna cena. Normalnie sama komoda z tej serii kosztowała 600 zł a łóżeczko 800. Ale tej serii już nie ma i może stąd ta cena. Uff jedno już z głowy. http://allegro.pl/baby-vox-zestaw-me...037068394.html Tu inne ujęcie tego kompletu: http://www.meblowy.com.pl/images/meb...taw-dallas.jpg Monika ja nie jestem doświadczona, ale ja obstawiam ta zapinaną na środku. Ja kupiłam 2 zapinane przez środek ale na całej długości
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-01-05 o 00:18 |
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam i taką i taką, ale w sumie to nie używałam żadnej zbytnio , bo przy moich bimbalach to wygodniej mi było w koszulkach zwykłych i w spodniach od piżamy w nocy, a w dzień w dresowych, w szpitalu koszule szpitalną też podciągałam do gory ( była to mega mini ) albo ściagałam zupełnie do karmienia
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Szczesliwego Nowego Roku Wam zycze, bezbolesnych porodow, duzo milosci i wsparcia u TZtow Wczoraj wrocilam do uk, wiec teraz bede z Wami na biezaco, bo bedac w pl- nie dalo sie, poza tym widze ze nie proznowalyscie Ja juz koncze 30 tc, nie moge uwierzyc ze jeszcze tylko 2.5msc Musimy sie ogarniac z zakupami, bo mamy troche ciuszkow i lozeczko tylko. Maz pod moja nieobecnosc nakupil dzidzi ubranek na wyprzedazy, cieszy sie jak dziecko, wreszcie widze ze sie przejal rola Ale nie narzekam, moge sie swobodnie poruszac i prawie wszystko zrobic. Dzidzia aktywna, korzysta jeszcze z przestrzeni Jutro moze pstrykne jakies fotki, to wrzuce na maila.Tesknilam za wami i zastanawialam sie czy juz aby sie ktoras nie rwie do rodzenia... ale widze ze wszystkie cierpliwie czekaja ![]() To do rana mamuski P.S. Mam nowy laptop, bez polskiego windowsa, nie bede uzywac polskich znakow. Z gory przepraszam
|
|
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bylam na e mailu , super piękne Mamuśki jesteście ciąże Wam służą ![]() Wrzuciłam parę fotek Małej ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
Oooo jesteś już się martwiłyśmy , bacik się należy ![]() I jeszcze Engela wsiąkła, zapraszam do raportu
|
||
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to mile, ze sie troszke martwilyscie Musze sie tu odnalezc na nowo Teraz zakupy i wyczekiwanie razem z wami na nasze skarby
|
|
|
|
|
#2804 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja chcę całe ze szczebelków i na dodatek białe![]() a zapinanych na całej długości nie widziałam... jeszcze ![]() Cytat:
mam nadzieję, że to o to im chodzi...a na końcu dość krótkiej listy rzeczy do zabrania na stronie szpitala jest tekst: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!! hehe. u mnie w zakupach najgorsze jest to, że ja zawsze się długo zastanawiam, rozważam, a może to lepsze, a może to i mi schodzi na wszystkim strasznie długo, ale jak dziś otwarłam listę z wyprawką to mi się słabo zrobiło i muszę się zabrać za zakupu, bo mam na razie wózek, fotelik i ciuszki i oliwkę, bo sama używam ![]() przynajmniej jeden plus, że ciąża trwa aż 9 miesięcy
|
||
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy te położnicze to nie są rozpinane na środku? bo takie do porodu szpitalne są mocno rozcięte , chyba po to by łatwy dostęp do klatki piersiowej byl w razie co i żeby malucha tam połozyć po na piersi one mają dekolt taki czasem aż do pępka ![]() Ja też nie mam jeszcze nic oprocz ciuszkow,wózka,łózeczka, rozków, pieluch tetrowych i flanel (ale to już miałam) za listę się nawet zabrać nie mogę ![]() ja też tak roztrząsałam, podejmowanie decyzji to jest dla mnie koszmar,tż mnie kiedyś próbował uczyć w sklepie szybkiego wybierania, liczył do 10 i jak nie wybrałam szliśmy dalej nic nie dalo przypomniało mi się,że jak ktoś ma kłopot ze stanikiem w obwodzie to można kupić takie specjalne przedłużki dopinane do zapięć za parę złotych
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-05 o 00:55 |
|
|
|
|
#2807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś wstałam o 5.50 razem z TŻ, on do pracy a ja cappucinko i do kompa wczoraj dość późno poszliśmy spać, bo miał urodziny i nie spodziewaliśmy się gości, ale wpadła jego siostra z przyszłym mężem i przyjaciel z żoną oraz rodzice i reszta rodzeństwa, i ciotka było bardzo miło, a TŻ mega zadowolony dostał wielkiego torta, super bluzkę i zegarek Lorusa.Aguśka, Lena_mi i koniakonia super, że po wizytach dobre informacje. I wszystkie donosimy, nie ma że nie ![]() Cytat:
chyba wszystkiego nie da się przewidzieć ![]() Co do spania dzidziusia to najpierw stawiam na rożki, potem na śpiworek (kupiłam fajny na ramiączka na szmateksie za 3zł - grubość w sam raz tak na maj-czerwiec a jak będzie chłodno to i później, w środku bawełna, na zewnątrz welurkowy, później może wstawię foto), latem cienki kocyk no i na jesień już normalnie kołderka. Ciekawe czy zrealizuje te zamiary, bo mała może nie tolerować skrępowania (rożek, śpiworek). Wczoraj z TŻ zajechaliśmy do lumpka i kupiliśmy 3 pary bodziaków, bluzeczkę rozpinaną na długi rękawek i 3 pary mini skarpetek - urocze a dziś wybieram się jeszcze sama, bo ma być w innych dostawa
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Flawerbomba ślicznie wyglądasz ![]() Konia przepiękna masz córeczkę ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiesci kochana, najwazniejsze ze lekarz optymistycznie nastawiony i pewny ze donosicie Mi polozna mowila ze zaleznie od tempa wzrostu dziecka i wielkosci rozka, ale tak 4-6 tygodni co najmniej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My mamy kolejna ciezka nocke za nami najpierw nie umialam zasnac a potem kolo 4 obudzil nas wicher - cholerny orkan Moja corcia leniwsza dzisiaj sie zrobila, tzn od wieczora, kopnie czy przekreci sie od niechcenia - efekt mojego calodniowego lezakowania wczoraj pewnie ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Co do planu porodu, to ogladalam raz program o porodach, ale nie pamietam czy angielska czy niemiecka wersje. Bynajmniej przyszla para na porod, pierwsza ciaza i wlasna oplacona polozna. Mieli plan porodu, a w nim miedzy innymi wytyczne, ze zadnych znieczulen, zadnych oksytocyn i wywolywania, zadnej ingerencji w porod po prostu ... kobieta meczyla sie na wlasne zyczenie ponad 20 h, nie bylo zadnego postepu porodu, a polozne nie mogly jej podac nic na wywolanie... Nawet nie pozwolili podlaczyc KTG zeby miec kontrole nad tetmen dziecka dlatego wiem, ze jak ma sie taki plan(jeszcze trzeba sprawdzic czy szpital/klinika w ktorej chcemy rodzic w ogole akceptuje taki plan) to polozne musza sie go trzymac chyba ze sama odwolasz to co w nim jest (tamci byli glupio uparci...) Ja takiego planu nie robie, powiem tylko ze jak cos to bede chciala znieczulenie, rodzic chce w normalnej pozycji, chyba ze podczas porodu wygodniej mi bedzie ineczej, ale zadnych wanien, zadnych samolotow, normalnie na lozeczku probujemy
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też okropnie wieje
ta pogoda już mnie wkurza... Zapomniałam powiedzieć, że u nas dziś skończony 27 tydzień A na mejlu same piękne panie jak porównać fotki sprzed kilku miesięcy to widać jak brzuszki się zmieniały ![]() koniakonia a Ninka słodziutka i pasuje do Aguśki Filipka ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- A jeszcze któregoś dnia poruszałyście temat prania rzeczy dla dziecka. To ja też piorę wszystko (nawet nowe) oprócz rożków, bo boję się że stracą kształt, więc póki nie muszę (nie są brudne) nie będę tego robić. Za to zamierzam wkładać w niego pieluszkę tetrową lub flanelową jakby się dziecku ulało czy poleciało mleczko to zawsze na pieluszkę, a ją to można prać, i prać, i szybko schnie
|
#2811 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dziendoberek!
Rybko witaj, dlugo Cie nie bylo ale za to teraz mozesz byc na biezaco Dobrze, ze u Ciebie wszystko w porzadku Ja takze cos w nocy spac nie moglam, przeziebienie i katar i kaszel nas nie opuszczaja. Wstalam cos kolo 5, o 6 zjadlam kromeczke chlebka z szynka i pomidorkiem, a w godz. potem kawka i lozeczko, ale za duzo nie wylezalam. Zazylam na noc laktuloze, ale nie widze efektow, skoro zdrowa dieta nie pomaga ani duzo wody mineralnej9wypijanej po trochu w ciagu calego dnia, a nie na raz), to juz nie wiem, co pomoze Karolca, a Ty jak sobie poradzilas z przeziebieniem? W ogole wczoraj Tz mama zakupila w aptece lekarstwo oscilloccocinum czy cos takiego , i zaintrygowala nas dziwna nazwa substancji aktywnej w tym preparacie. Wygooglowalam, ze to wyciag z watroby i serca dzikiej kaczki fujjj! Tz nic o tym nie wie, ale mialam ubaw jak wzial pod jezyk i powiedzial, ze dobre, to nie mialm sumienia go uswiadamiac, bo na bank nie chcialby juz wiecej uzywac! Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zrobie plan porodu chocby dla własnej świadomości
![]() dzis sie wyjątkowo wyspałam ale mam stresa przed usg dzis
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj gdzies wyczytalam ze jesli chodzi o pranie ubranek dla dziecka to mozna prac w normalnych proszkach, bo i tak beda dzieci mialy stycznosc z naszymi ubraniami, ktore w takich pierzemy i zeby po prostu nie przesadzac z iloscia proszku i plynu do plukania podczas prania. Chyba ze sami mamy alergie na jakies proszki to wtedy prac w tych co nas nie uczulaja
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ewelajna, jak to ogladalam to az mnie bolalo taki glupi upor, bo ktos im powiedzial ze kazda ingerencja w porod to samo zlo, przede wszystkim dla dziecka i w ogole ze kobieta to powinna sie wymeczyc i prawie ducha wyzionac podczas rodzenia Najgorszy ten upor ... Ja wymagan zbytnich nie mam, wiec nie oplaca mi sie pisac planu bo powiem wszystko w dwoch, trzech zdanaich jak dojade na porodowke a jak nie ja to maz ale mysle, ze jak Wy macie jakies wyobrazenia, wizje swoich porodow to jak najbardziej taki plan sie przyda- chcialam tylko powiedziec, ze personel obecny podczas porodu powinien sie do tego planu zastosowac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że to się chlopak z dziewczynki zrobił tylko mój tata początkowo niepocieszony ale po chwili powiedział że autka będzie mu kupowac![]() Cytat:
oj u mnie też okropicznie dzisiaj wieje a ja na wizytę musze jechac i wyniki glukozy odebrac trzymajcie kciuki żeby cukrzycy nie było ![]() co do dzidziola w brzuchu to i tak chyba będe kupowała raczej w neutralnych kolorach ale za to tż jak wrócił z pracy to chodził i śpiewał "będzie napastnikiem" ![]() i głaskał brzuch i co chwila mówi " bedzie sisiol" jak miałą byc dziewczynka tez sie cieszył bardzo ale widze że teraz to po prostu aż go rozwala tylko co do imienia mamy problem mnie się bardzo to imię podoba ale pytanie czy dzieci inne to zrozumieja później i czy nasze własne dziecko nie będzie mialo do nas żalu . Ja jednak jestem zapobiegawczo za czymś innym tylko jeszcze nie wiem za czym a listę chłopięcych imion na razie mam taką :-Jan - Florian - Gabriel - Filip- - Sławomir - Borys - Nikodem - Olaf - Tobiasz - Oskar - Kajetan i co chwilę coś dopisuję albo skreślam z listy bo po teściu to nieee![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
nadrobiłam, ale nie mam weny, przezywam jakis kryzys chyba ![]() dzis dalej sprzatam, właczył mi sie chyba ten syndrom wicia gniazda ![]() ja planu porodu nie robie, bo i tak by nikt sie tym nie przejał ![]() dzidzie bede przykrywac kocykiem, albo rożek, na jesien bedzie kołderka ![]() Konia nie wiem co mi sie stało ,ale jak widze zdjecia waszych niemowlaczków to ryczec mi sie chce,ale tak pozytywnie takie to małe, bezbronne
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
Mravka śliczny synuś
cziqua to tż pewnie zadowolony ja teraz w pn na usg mam nadzije ze u mnie dalej chlopak bedzie zamówiliśmy łóżeczko http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...020603757.html zielone
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no mężu urósł o 15 cm chyba że syna będzie miał no mam nadzieję że tak już zostanie że będzie ten syn chociaż mnie jest wszystko jedno![]() ale podobno chlopca latwiej stwierdzic niż dziewczynkę no moje dziecie wstydliwe bylo na usg nogi zwarte jak cnotka ale jakis wyrostek tam wystawał i gin powiedział że mu to na siusiaka wygląda. No a poza tym był bardzo zdziwiony że on sam na poprzednim usg w 18 tygodniu powiedział że chyba dziewczynka więc może juz syn synem pozostanie a tz mówi że trzeba będzie piłkę synkowi kupic
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2818 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej brzuchacze!
Ja juz w pracy, ale ledwo trzymam oczy otwarte. Spalam prawie 8h a sie wogole nie wyspalam, az sie boje myslec co sie bedzie za pare miesiecy dzialo. Serio mnie to przeraza bo w kwestii snu jestem bardzo rozpieszczona, 9h bez przerw to takie moje minimum ![]() I mnie. Albo lykam co pare godzin gaviscon albo jem jedno rennie za drugim! Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Aguskaa, az ciarki mnie przeszly jak opisalas dusznosci Filipa. Jeszcze do mnie nie dociera chyba ze dziecko to nie tylko slodkie ciuszki i gaworzenie ale i mnostwo stresow i zmartwien ![]() Wogole, jaka ze mnie sierota. Kupilam sobie kostium ciazowy na basen i po pierwszej wizycie zostawilam go pod prysznicem! Nie pierwszy raz z reszta mi sie to zdarzylo, wtedy sie nie odnalazl Wiec musze podjechac na basen, choc wole sobie zbyt nadziei nie robic. Ale ze mnie ofiara |
|||
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ale dziś u mnie wieje i leje aż strach z domu wychodzić a musze po chleb i do rzeźnika się wybrać Koniakonia ale Ninka jest słodziutka
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
Normalnie przed ciążą rozmiar S,albo M zależnie od sklepu ![]() Byłam dzisiaj na glukozie ... jakoś to wypiłam jednym łykiem, Pani mnie pochwaliła i było prawie ok,ale po godzinie już mnie solidnie mdliło ,ale dałam radę.Wyniki będą w poniedziałek u lekarza więc dowiem się na wizycie co i jak .... a teraz idę dalej buszować po internecie w poszukiwaniu tego śpiworka
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

ona mojego wzrostu tylko bardziej tęga ale za to "na czasie" sie ubiera 

najpierw nie umialam zasnac a potem kolo 4 obudzil nas wicher - cholerny orkan
ta pogoda już mnie wkurza...
Wiec musze podjechac na basen, choc wole sobie zbyt nadziei nie robic. Ale ze mnie ofiara