Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 23:20   #2791
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
aguśka, dziękuję
Ja z powodu kręgosłupa też mam problem aby wstać z łóżka (całe szczęście mam teraz komodę obok więc mam się czego złapać), ale przekręcenie się z boku na bok czy z pleców na bok to istny koszmar. Z fotela u lekarza też mam problem aby wstać. Krzyż zawsze mnie bolał, ale teraz to już mam dość. Muszę iść do rodzinnego, po prostu muszę. Wezmę skierowanie na rehabilitację... terminy mają pewnie na kwiecień/maj, więc w sam raz po porodzie i połogu
Ja zeby obrocic sie z boku na bok to chytam sie ramy lozka i jakos idzie, albo w ostatecznosci budze meza
A jak chce wstac siku, to trzymam sie szafy ktora mam obok wiec tez jakos sobie radze, bez przytrzymania sie ciezko by bylo.
Karolinko pociesze Cie, ze po porodzie (nie od razu) ale juz po parudniach naprawde czuc bardzo duza ulge i nie boli juz wogole.(mowie o tej okolicy kregoslupa krzyzowego).
Jesli chodzi o rwe, to juz nie jest tak ciekawie, bo bol rwy sie odzywa jak juz ma sie to schrzanione.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
o tak spała w marcu 2010 ubrana pod spodem w body i śpioszki , jak uważałam ,że chłodno jest to na to kocyk
cudna malenka, przeslodka kruszynka
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Nadrobiłam to teraz napiszę że też jestem po wizycie - miałam wejśc o 20.40, weszłam o 21.20!!! ale najważniejsze że już po bo się stresowałam
Z nowej ginki jestem zadowolona, bardzo sypmatyczna, na wszystkie pytania odpowiedziała, doradzała, zbadała, dała skierowanie na badania (w tym glukozę, więc pewnie w przyszłym tygodniu się wybiorę..), także
To super!

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

konia ja mam do Ciebie pytanie. Czy Tobie odszedl czop sluzowy? I widzialas jak to wyglada? Jesli tak to czy odszedl Ci w calosci, czy po kawalku???
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:29   #2792
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
mniam,rosol...juz mowilam to wielokrotnie ale powtorze- rosol moge jesc codziennie...
ja też

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja jutro mam usg o 10.30 trzymac kciuki!

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
No właśnie przy maleństwie to może lepszy śpiworek bo się nie zakryje po czubek głowy,albo się nie rozkopie... muszę poszukać czegoś w miarę dobrego... tylko jak rodzę w kwietniu to czy taki śpiworek nie będzie za ciepły bo to w końcu bliżej do lata niż dalej

Dzisiaj przyszły moje dwa staniki do karmienia i koszla do szpitala w rozmiarze L. Powiem tak staniki super myślałam,że będą za duże,ale jak zmierzyłam to będą ok i jest ciutkę miejsca na wkładki laktacyjne więc ok a koszulę mogłam spokojnie kupić S/M,ale w tej L jest taki plus że wychodzi na to że guziki będę miała w koszli rozpinane prawie do pempka
a jaki nosisz rozmiar normalnie tzn. przed ciążą?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:31   #2793
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja zeby obrocic sie z boku na bok to chytam sie ramy lozka i jakos idzie, albo w ostatecznosci budze meza
A jak chce wstac siku, to trzymam sie szafy ktora mam obok wiec tez jakos sobie radze, bez przytrzymania sie ciezko by bylo.
Karolinko pociesze Cie, ze po porodzie (nie od razu) ale juz po parudniach naprawde czuc bardzo duza ulge i nie boli juz wogole.(mowie o tej okolicy kregoslupa krzyzowego).
Jesli chodzi o rwe, to juz nie jest tak ciekawie, bo bol rwy sie odzywa jak juz ma sie to schrzanione.

cudna malenka, przeslodka kruszynka

To super!

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

konia ja mam do Ciebie pytanie. Czy Tobie odszedl czop sluzowy? I widzialas jak to wyglada? Jesli tak to czy odszedl Ci w calosci, czy po kawalku???
mi odszedł w częściach, jedna dwa dni przed porodem , druga dzień przed i pewnie reszta jak pękły błony, to jest takie coś między kisielem a galaretką ( oooo żel taft czarny jest troochę podobny )podbrudzone krwią to jest.
a jeszcze a propos spojenia to mnie uda nie bolą , w tym spojeniu czuję szczypanie

dla tych co mają silne nerwy , TLC , ale ostrzegam dla mocnych nerwów tylko

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-04 o 23:38
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:43   #2794
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Aguśka dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
o tak spała w marcu 2010 ubrana pod spodem w body i śpioszki , jak uważałam ,że chłodno jest to na to kocyk
Słodko

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
ciekawe czy ja po 2 tyg nie wychodzenia z domu zapnę sie w kurtke w razie co mam pożyczona od babci swojej zimowa ona mojego wzrostu tylko bardziej tęga ale za to "na czasie" sie ubiera
ja w razie czego mogę guziki przeszyć bo to płaszczyk jest, a jak nie to pożyczę od mamy a tż najlepiej powiedział: "co się przejmujesz kupimy nową"

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 23:46   #2795
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
mi odszedł w częściach, jedna dwa dni przed porodem , druga dzień przed i pewnie reszta jak pękły błony, to jest takie coś między kisielem a galaretką ( oooo żel taft czarny jest troochę podobny )podbrudzone krwią to jest.
a jeszcze a propos spojenia to mnie uda nie bolą , w tym spojeniu czuję szczypanie
A czy mialo to jakis kolor?tzn czy bylo przezroczyste z domieszka krwi czy np lekko zoltawe czy jakie?
A z tym zelem to dalas czadu wiesz hihihi a ja nigdy zelu taft czarnego nie uzywalam
A czy zawsze jest podbarwiony krwia? I czy moze byc tak, ze odchodzi nitkami?
Ja zapomnialam poprostu o to sie zapytac gina i pytam Ciebie bo Ty to juz jak ginekolog nasz forumowy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-04, 23:51   #2796
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

karolca super zgrabny brzuszek

Flowerbombka również śliczny zgrabny brzusio

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-04, 23:58   #2797
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A czy mialo to jakis kolor?
A z tym zelem to dalas czadu wiesz hihihi a ja nigdy zelu taft czarnego nie uzywalam
A czy zawsze jest podbarwiony krwia? I czy moze byc tak, ze odchodzi nitkami?
Ja zapomnialam poprostu o to sie zapytac gina i pytam Ciebie bo Ty to juz jak ginekolog nasz forumowy
widzę,że mało snu Ci nie służy hihihi

moj nie był nitkowy, nie wyglądał jak np. śluz płodny, to taki glut był , koloru może jak żelatyna i u mnie był trochę krwią pobrudzony, sądzę ,że tak jest często ,że coś tej krwi tam jest, szyjka jest mocno ukrwiona i pewnie w każdym czopie jakieś drobinki są
Stary 2012-01-05, 00:06   #2798
monika_krk
Raczkowanie

Widzę, że wy też nocne marki Ja ostatnio chodzę spać o 1 i śpię do 1o,ale muszę się przestawić

robię małe zakupy na all. Możecie mi (doświadczone mamy) doradzić jaka koszula lepsza do szpitala i karmienia???
Rozpinana na środku
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...010940389.html
czy taka co ma rozpięcie po bokach
http://allegro.pl/koszula-do-karmien...990957274.html

wiem, że to kiedyś było już poruszane, ale nie pamiętam konkluzji i nie pamiętam w którym wątku

Cytat:
aaaa no i zapomniałam,a propos paciorka, ja mu mówię ,że jak mi pękną błony to to dotrze do Małej , ale mówił,że to aż tak szybko nie idzie, więc spokojnie ten zastrzyk z antybiotyku zdążyłabym przyjąć,żeby się zabezpieczyć, tak że będzie dobrze Monika , normalnie te procedury dla posiadaczek wystarczają , jak nie, to wtedy są to wyjątkowe sytuacje ....
musi być dobrze najważniejsze, że wiadomo, że jest i się można przygotować
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 00:16   #2799
Flowerbombka
Zadomowienie

Aguska najważniejsze, że z syneczkiem ok i że taki ruchliwy. Odpoczywaj dużo tak jak zaleca lekarz i na pewno donosisz

Gosia zaszalalaś...ale zakupków.

Cytat:
Wow..ale słodziak.

Ja całą pościel kupuje teraz, ale kołderka w użyciu będzie najwczesniej zimowa porą. Narazie rożek, potem kocyk cienki w lato i grubszy na jesień.

Lena to sie naczekałaś na ta wizytę. Ważne że nowa ginka ok.

Dziewczyny mi trzeba zabrać Allegro.
Siedziałam, patrzyłam na mebelki, znalazłam, krótka konsultacja z TŻ i zamówiliśmy
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku bo to bardzo promocyjna cena. Normalnie sama komoda z tej serii kosztowała 600 zł a łóżeczko 800. Ale tej serii już nie ma i może stąd ta cena. Uff jedno już z głowy.

http://allegro.pl/baby-vox-zestaw-me...037068394.html

Tu inne ujęcie tego kompletu:
http://www.meblowy.com.pl/images/meb...taw-dallas.jpg

Monika ja nie jestem doświadczona, ale ja obstawiam ta zapinaną na środku. Ja kupiłam 2 zapinane przez środek ale na całej długości

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-01-05 o 00:18
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 00:27   #2800
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Widzę, że wy też nocne marki Ja ostatnio chodzę spać o 1 i śpię do 1o,ale muszę się przestawić

robię małe zakupy na all. Możecie mi (doświadczone mamy) doradzić jaka koszula lepsza do szpitala i karmienia???
Rozpinana na środku
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...010940389.html
czy taka co ma rozpięcie po bokach
http://allegro.pl/koszula-do-karmien...990957274.html

wiem, że to kiedyś było już poruszane, ale nie pamiętam konkluzji i nie pamiętam w którym wątku

musi być dobrze najważniejsze, że wiadomo, że jest i się można przygotować
zależy jaki masz biust,pewnie przy mniejszym lepsza ta z bocznymi rozcięciami, ale moim zdaniem obydwie funkcjonalne są ja miałam i taką i taką, ale w sumie to nie używałam żadnej zbytnio , bo przy moich bimbalach to wygodniej mi było w koszulkach zwykłych i w spodniach od piżamy w nocy, a w dzień w dresowych, w szpitalu koszule szpitalną też podciągałam do gory ( była to mega mini ) albo ściagałam zupełnie do karmienia
Stary 2012-01-05, 00:29   #2801
rybka13
Zakorzenienie

Witajcie kochane
Szczesliwego Nowego Roku Wam zycze, bezbolesnych porodow, duzo milosci i wsparcia u TZtow

Wczoraj wrocilam do uk, wiec teraz bede z Wami na biezaco, bo bedac w pl- nie dalo sie, poza tym widze ze nie proznowalyscie
Ja juz koncze 30 tc, nie moge uwierzyc ze jeszcze tylko 2.5msc Musimy sie ogarniac z zakupami, bo mamy troche ciuszkow i lozeczko tylko. Maz pod moja nieobecnosc nakupil dzidzi ubranek na wyprzedazy, cieszy sie jak dziecko, wreszcie widze ze sie przejal rola W Pl zrobilam sobie dodatkowe badania i mialam 2 usg, jedno dokladne, jedno na chybcika, wszystko w jak najlepszym porzadku. Zatrzymala mi sie waga, nadal 10-11 kg na plusie, w sumie apetyt mam mniejszy. Brzuszek troszke rosnie, ale gigant to nie jest, wyglada na 4-5 msc a nie na 7. Ale nie narzekam, moge sie swobodnie poruszac i prawie wszystko zrobic. Dzidzia aktywna, korzysta jeszcze z przestrzeni Jutro moze pstrykne jakies fotki, to wrzuce na maila.
Tesknilam za wami i zastanawialam sie czy juz aby sie ktoras nie rwie do rodzenia... ale widze ze wszystkie cierpliwie czekaja
To do rana mamuski

P.S. Mam nowy laptop, bez polskiego windowsa, nie bede uzywac polskich znakow. Z gory przepraszam
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 00:32   #2802
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Aguska najważniejsze, że z syneczkiem ok i że taki ruchliwy. Odpoczywaj dużo tak jak zaleca lekarz i na pewno donosisz

Gosia zaszalalaś...ale zakupków.

Wow..ale słodziak.

Ja całą pościel kupuje teraz, ale kołderka w użyciu będzie najwczesniej zimowa porą. Narazie rożek, potem kocyk cienki w lato i grubszy na jesień.

Lena to sie naczekałaś na ta wizytę. Ważne że nowa ginka ok.

Siedziałam, patrzyłam na mebelki, znalazłam, krótka konsultacja z TŻ i zamówiliśmy
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku bo to bardzo promocyjna cena. Normalnie sama komoda z tej serii kosztowała 600 zł a łóżeczko 800. Ale tej serii już nie ma i może stąd ta cena. Uff jedno już z głowy.

Monika ja nie jestem doświadczona, ale ja obstawiam ta zapinaną na środku. Ja kupiłam 2 zapinane przez środek ale na całej długości
super te mebelki, ja uwielbiam takie komplety, niestety pokój mam za mały na całość ....

A bylam na e mailu , super piękne Mamuśki jesteście ciąże Wam służą
Wrzuciłam parę fotek Małej

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Szczesliwego Nowego Roku Wam zycze, bezbolesnych porodow, duzo milosci i wsparcia u TZtow

Wczoraj wrocilam do uk, wiec teraz bede z Wami na biezaco, bo bedac w pl- nie dalo sie, poza tym widze ze nie proznowalyscie
Ja juz koncze 30 tc, nie moge uwierzyc ze jeszcze tylko 2.5msc Musimy sie ogarniac z zakupami, bo mamy troche ciuszkow i lozeczko tylko. Maz pod moja nieobecnosc nakupil dzidzi ubranek na wyprzedazy, cieszy sie jak dziecko, wreszcie widze ze sie przejal rola W Pl zrobilam sobie dodatkowe badania i mialam 2 usg, jedno dokladne, jedno na chybcika, wszystko w jak najlepszym porzadku. Zatrzymala mi sie waga, nadal 10-11 kg na plusie, w sumie apetyt mam mniejszy. Brzuszek troszke rosnie, ale gigant to nie jest, wyglada na 4-5 msc a nie na 7. Ale nie narzekam, moge sie swobodnie poruszac i prawie wszystko zrobic. Dzidzia aktywna, korzysta jeszcze z przestrzeni Jutro moze pstrykne jakies fotki, to wrzuce na maila.
Tesknilam za wami i zastanawialam sie czy juz aby sie ktoras nie rwie do rodzenia... ale widze ze wszystkie cierpliwie czekaja
To do rana mamuski

P.S. Mam nowy laptop, bez polskiego windowsa, nie bede uzywac polskich znakow. Z gory przepraszam

Oooo jesteś już się martwiłyśmy , bacik się należy

I jeszcze Engela wsiąkła, zapraszam do raportu
Stary 2012-01-05, 00:40   #2803
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
super te mebelki, ja uwielbiam takie komplety, niestety pokój mam za mały na całość ....

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Oooo jesteś już się martwiłyśmy , bacik się należy

I jeszcze Engela wsiąkła, zapraszam do raportu
Oj pseprasam Ale to mile, ze sie troszke martwilyscie Musze sie tu odnalezc na nowo Teraz zakupy i wyczekiwanie razem z wami na nasze skarby Juz czuje te emocje zwiazane z czytaniem, ze kolejna urodzila...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 00:41   #2804
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

fajny zestaw, a te meble z Baby Vox to myślę, że porządne i na lata są. Mnie tylko nie pasuje to, że wszystkie łóżeczka mają krótki bok pełny tj. bez szczebelków no i ceny czasem kosmiczne bo ja chcę całe ze szczebelków i na dodatek białe
a zapinanych na całej długości nie widziałam... jeszcze

Cytat:
zależy jaki masz biust,pewnie przy mniejszym lepsza ta z bocznymi rozcięciami, ale moim zdaniem obydwie funkcjonalne są ja miałam i taką i taką, ale w sumie to nie używałam żadnej zbytnio , bo przy moich bimbalach to wygodniej mi było w koszulkach zwykłych i w spodniach od piżamy w nocy, a w dzień w dresowych, w szpitalu koszule szpitalną też podciągałam do gory ( była to mega mini ) albo ściagałam zupełnie do karmienia
to może też kupię 1 taką 2 taką, bo ja mam na stronie szpitala podane, że mam mieć koszule położnicze rozpinane z przodu (2szt) więc coś nabyć muszę mam nadzieję, że to o to im chodzi...
a na końcu dość krótkiej listy rzeczy do zabrania na stronie szpitala jest tekst:
Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!
hehe. u mnie w zakupach najgorsze jest to, że ja zawsze się długo zastanawiam, rozważam, a może to lepsze, a może to i mi schodzi na wszystkim strasznie długo, ale jak dziś otwarłam listę z wyprawką to mi się słabo zrobiło i muszę się zabrać za zakupu, bo mam na razie wózek, fotelik i ciuszki i oliwkę, bo sama używam nawet mąż się wkurza, że jak będę tak wszystko roztrząsać to mi do porodu czasu nie starczy
przynajmniej jeden plus, że ciąża trwa aż 9 miesięcy
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 00:51   #2805
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
fajny zestaw, a te meble z Baby Vox to myślę, że porządne i na lata są. Mnie tylko nie pasuje to, że wszystkie łóżeczka mają krótki bok pełny tj. bez szczebelków no i ceny czasem kosmiczne bo ja chcę całe ze szczebelków i na dodatek białe
a zapinanych na całej długości nie widziałam... jeszcze

to może też kupię 1 taką 2 taką, bo ja mam na stronie szpitala podane, że mam mieć koszule położnicze rozpinane z przodu (2szt) więc coś nabyć muszę mam nadzieję, że to o to im chodzi...
a na końcu dość krótkiej listy rzeczy do zabrania na stronie szpitala jest tekst:
Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!
hehe. u mnie w zakupach najgorsze jest to, że ja zawsze się długo zastanawiam, rozważam, a może to lepsze, a może to i mi schodzi na wszystkim strasznie długo, ale jak dziś otwarłam listę z wyprawką to mi się słabo zrobiło i muszę się zabrać za zakupu, bo mam na razie wózek, fotelik i ciuszki i oliwkę, bo sama używam nawet mąż się wkurza, że jak będę tak wszystko roztrząsać to mi do porodu czasu nie starczy
przynajmniej jeden plus, że ciąża trwa aż 9 miesięcy
hihihi niezła prośba, ale w sumie ja się nie zdziwię jak w tym moim szpitalu taki tekst dla mnie wysmyczą, bo ja poprzednio faktycznie miałam spory bagaż , już widzę taką tablicę z moim foto :tej pani nie obsługujemy z tą ilością bagażu
a czy te położnicze to nie są rozpinane na środku? bo takie do porodu szpitalne są mocno rozcięte , chyba po to by łatwy dostęp do klatki piersiowej byl w razie co i żeby malucha tam połozyć po na piersi one mają dekolt taki czasem aż do pępka
Ja też nie mam jeszcze nic oprocz ciuszkow,wózka,łózeczka, rozków, pieluch tetrowych i flanel (ale to już miałam) za listę się nawet zabrać nie mogęooo przepraszam mam 10 par majtek i pakę podkładów
ja też tak roztrząsałam, podejmowanie decyzji to jest dla mnie koszmar,tż mnie kiedyś próbował uczyć w sklepie szybkiego wybierania, liczył do 10 i jak nie wybrałam szliśmy dalej nic nie dalo
przypomniało mi się,że jak ktoś ma kłopot ze stanikiem w obwodzie to można kupić takie specjalne przedłużki dopinane do zapięć za parę złotych

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-05 o 00:55
Stary 2012-01-05, 02:12   #2806
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

jak zwykle nie mogę zasnąć

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-05, 07:17   #2807
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry
Ja dziś wstałam o 5.50 razem z TŻ, on do pracy a ja cappucinko i do kompa wczoraj dość późno poszliśmy spać, bo miał urodziny i nie spodziewaliśmy się gości, ale wpadła jego siostra z przyszłym mężem i przyjaciel z żoną oraz rodzice i reszta rodzeństwa, i ciotka było bardzo miło, a TŻ mega zadowolony dostał wielkiego torta, super bluzkę i zegarek Lorusa.

Aguśka, Lena_mi i koniakonia super, że po wizytach dobre informacje. I wszystkie donosimy, nie ma że nie

Cytat:
ja jutro mam usg o 10.30 trzymac kciuki!

Cytat:
Dziewczyny czy Wy będziecie zabierały ze sobą coś takiego jak plan porodu ? Ja chyba się na to skuszę.
I jeszcze jedno kupujecie pościel czy raczej śpiworek większy do spania? Właściwie nie wiem co lepsze
Ja chyba nie będę robić takiego planu, bo nawet nie wiem jak to by miało wyglądać i na czym polega chyba wszystkiego nie da się przewidzieć
Co do spania dzidziusia to najpierw stawiam na rożki, potem na śpiworek (kupiłam fajny na ramiączka na szmateksie za 3zł - grubość w sam raz tak na maj-czerwiec a jak będzie chłodno to i później, w środku bawełna, na zewnątrz welurkowy, później może wstawię foto), latem cienki kocyk no i na jesień już normalnie kołderka. Ciekawe czy zrealizuje te zamiary, bo mała może nie tolerować skrępowania (rożek, śpiworek).

Wczoraj z TŻ zajechaliśmy do lumpka i kupiliśmy 3 pary bodziaków, bluzeczkę rozpinaną na długi rękawek i 3 pary mini skarpetek - urocze a dziś wybieram się jeszcze sama, bo ma być w innych dostawa

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 07:37   #2808
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzień dobry
Flawerbomba ślicznie wyglądasz
Konia przepiękna masz córeczkę

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dziś wstałam o 5.50 razem z TŻ, on do pracy a ja cappucinko i do kompa
to tak jak ja
Stary 2012-01-05, 08:08   #2809
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny ... tylko cholerka cena taka średnia,ale jeśli nie znajdę nic tańszego to pewnie się skuszę
No cenowo nie jest najtaniej, my mamy od znajomych i to rozmiar 56 wiec tylko na poczatek, tutaj kosztuje ten spiworek ok 75-80 euro (mamy troche inny niz ten co pokazalam na all, ale chodzilo mi o firme) a my im zaplacilismy 30 wiec sie oplacalo
Cytat:
Zanim Was poczytam, zdam relacje z wizyty.
super wiesci kochana, najwazniejsze ze lekarz optymistycznie nastawiony i pewny ze donosicie
Cytat:
Konia jak dlugo dziecko powinno byc w rozku? tzn spac
Mi polozna mowila ze zaleznie od tempa wzrostu dziecka i wielkosci rozka, ale tak 4-6 tygodni co najmniej.
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Byłam dziś popatrzyć za kołderkami i na wszystkich pisze że od 12 miesiąca.. Czym przykrywać dzidzię do tego czasu?
Spiworek, kocyk, rozek
Cytat:
Nadrobiłam to teraz napiszę że też jestem po wizycie - miałam wejśc o 20.40, weszłam o 21.20!!! ale najważniejsze że już po bo się stresowałam
Z nowej ginki jestem zadowolona, bardzo sypmatyczna, na wszystkie pytania odpowiedziała, doradzała, zbadała, dała skierowanie na badania (w tym glukozę, więc pewnie w przyszłym tygodniu się wybiorę..), także
super, ze ginka fajna
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

To do rana mamuski

wrocila i cora marnotrawna

My mamy kolejna ciezka nocke za nami najpierw nie umialam zasnac a potem kolo 4 obudzil nas wicher - cholerny orkan dzisiaj ma byc ponoc jeszcze gorzej

Moja corcia leniwsza dzisiaj sie zrobila, tzn od wieczora, kopnie czy przekreci sie od niechcenia - efekt mojego calodniowego lezakowania wczoraj pewnie

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Co do planu porodu, to ogladalam raz program o porodach, ale nie pamietam czy angielska czy niemiecka wersje. Bynajmniej przyszla para na porod, pierwsza ciaza i wlasna oplacona polozna. Mieli plan porodu, a w nim miedzy innymi wytyczne, ze zadnych znieczulen, zadnych oksytocyn i wywolywania, zadnej ingerencji w porod po prostu ... kobieta meczyla sie na wlasne zyczenie ponad 20 h, nie bylo zadnego postepu porodu, a polozne nie mogly jej podac nic na wywolanie... Nawet nie pozwolili podlaczyc KTG zeby miec kontrole nad tetmen dziecka dlatego wiem, ze jak ma sie taki plan(jeszcze trzeba sprawdzic czy szpital/klinika w ktorej chcemy rodzic w ogole akceptuje taki plan) to polozne musza sie go trzymac chyba ze sama odwolasz to co w nim jest (tamci byli glupio uparci...)

Ja takiego planu nie robie, powiem tylko ze jak cos to bede chciala znieczulenie, rodzic chce w normalnej pozycji, chyba ze podczas porodu wygodniej mi bedzie ineczej, ale zadnych wanien, zadnych samolotow, normalnie na lozeczku probujemy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 08:19   #2810
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

U nas też okropnie wieje ta pogoda już mnie wkurza...

Zapomniałam powiedzieć, że u nas dziś skończony 27 tydzień

A na mejlu same piękne panie jak porównać fotki sprzed kilku miesięcy to widać jak brzuszki się zmieniały
koniakonia a Ninka słodziutka i pasuje do Aguśki Filipka

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A jeszcze któregoś dnia poruszałyście temat prania rzeczy dla dziecka. To ja też piorę wszystko (nawet nowe) oprócz rożków, bo boję się że stracą kształt, więc póki nie muszę (nie są brudne) nie będę tego robić. Za to zamierzam wkładać w niego pieluszkę tetrową lub flanelową jakby się dziecku ulało czy poleciało mleczko to zawsze na pieluszkę, a ją to można prać, i prać, i szybko schnie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:19   #2811
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Dziendoberek!
Rybko witaj, dlugo Cie nie bylo ale za to teraz mozesz byc na biezaco Dobrze, ze u Ciebie wszystko w porzadku

Ja takze cos w nocy spac nie moglam, przeziebienie i katar i kaszel nas nie opuszczaja. Wstalam cos kolo 5, o 6 zjadlam kromeczke chlebka z szynka i pomidorkiem, a w godz. potem kawka i lozeczko, ale za duzo nie wylezalam.

Zazylam na noc laktuloze, ale nie widze efektow, skoro zdrowa dieta nie pomaga ani duzo wody mineralnej9wypijanej po trochu w ciagu calego dnia, a nie na raz), to juz nie wiem, co pomoze Moze wiecej ruchu, bo chyba problem zaczal sie wraz z przeziebieniem i przymusowym lezeniem, no ale na to nie mam juz wplywu! Chociaz czuje, ze wirus odpuszcza po malu.

Karolca, a Ty jak sobie poradzilas z przeziebieniem?

W ogole wczoraj Tz mama zakupila w aptece lekarstwo oscilloccocinum czy cos takiego , i zaintrygowala nas dziwna nazwa substancji aktywnej w tym preparacie. Wygooglowalam, ze to wyciag z watroby i serca dzikiej kaczki fujjj! Tz nic o tym nie wie, ale mialam ubaw jak wzial pod jezyk i powiedzial, ze dobre, to nie mialm sumienia go uswiadamiac, bo na bank nie chcialby juz wiecej uzywac!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No cenowo nie jest najtaniej, my mamy od znajomych i to rozmiar 56 wiec tylko na poczatek, tutaj kosztuje ten spiworek ok 75-80 euro (mamy troche inny niz ten co pokazalam na all, ale chodzilo mi o firme) a my im zaplacilismy 30 wiec sie oplacalo

super wiesci kochana, najwazniejsze ze lekarz optymistycznie nastawiony i pewny ze donosicie

Mi polozna mowila ze zaleznie od tempa wzrostu dziecka i wielkosci rozka, ale tak 4-6 tygodni co najmniej.

Spiworek, kocyk, rozek

super, ze ginka fajna

wrocila i cora marnotrawna

My mamy kolejna ciezka nocke za nami najpierw nie umialam zasnac a potem kolo 4 obudzil nas wicher - cholerny orkan dzisiaj ma byc ponoc jeszcze gorzej

Moja corcia leniwsza dzisiaj sie zrobila, tzn od wieczora, kopnie czy przekreci sie od niechcenia - efekt mojego calodniowego lezakowania wczoraj pewnie

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Co do planu porodu, to ogladalam raz program o porodach, ale nie pamietam czy angielska czy niemiecka wersje. Bynajmniej przyszla para na porod, pierwsza ciaza i wlasna oplacona polozna. Mieli plan porodu, a w nim miedzy innymi wytyczne, ze zadnych znieczulen, zadnych oksytocyn i wywolywania, zadnej ingerencji w porod po prostu ... kobieta meczyla sie na wlasne zyczenie ponad 20 h, nie bylo zadnego postepu porodu, a polozne nie mogly jej podac nic na wywolanie... Nawet nie pozwolili podlaczyc KTG zeby miec kontrole nad tetmen dziecka dlatego wiem, ze jak ma sie taki plan(jeszcze trzeba sprawdzic czy szpital/klinika w ktorej chcemy rodzic w ogole akceptuje taki plan) to polozne musza sie go trzymac chyba ze sama odwolasz to co w nim jest (tamci byli glupio uparci...)

Ja takiego planu nie robie, powiem tylko ze jak cos to bede chciala znieczulenie, rodzic chce w normalnej pozycji, chyba ze podczas porodu wygodniej mi bedzie ineczej, ale zadnych wanien, zadnych samolotow, normalnie na lozeczku probujemy
Ja tam plan robie, choc ze swiadomoscia, ze moze sie potoczyc odmiennie niz wg planu, ale warto chyba miec spisane jak sobie wyobrazamy nasz porod, a nuz si euda i sa to tez pozyteczne wytyczne dla personelu medycznego. Natomaist dziwi mnie postawa tych ludzi, o ktorych pisalas wyzej, ze tacy uparci! Kobieta sie wymeczyla tyle godzin tylko po to, by wpasowac sie w plan, a przeciez to bardziej zaszkodzilo i umeczylo dzidzie, niz np wywolanie porodu. Dlatego plan pisze, ale od razu z uwzglednieniem, ze jakby co to chce oksytocyne i inne, nie bede obstawiac przy swoich wyobrazeniach z uporem maniaka za wszelka cene, jesli bedzie mnie bardzo bolec albo bedzie potrzeba ingerencji. Trzeba byc elastycznym

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U nas też okropnie wieje ta pogoda już mnie wkurza...

Zapomniałam powiedzieć, że u nas dziś skończony 27 tydzień

A na mejlu same piękne panie jak porównać fotki sprzed kilku miesięcy to widać jak brzuszki się zmieniały
koniakonia a Ninka słodziutka i pasuje do Aguśki Filipka

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A jeszcze któregoś dnia poruszałyście temat prania rzeczy dla dziecka. To ja też piorę wszystko (nawet nowe) oprócz rożków, bo boję się że stracą kształt, więc póki nie muszę (nie są brudne) nie będę tego robić. Za to zamierzam wkładać w niego pieluszkę tetrową lub flanelową jakby się dziecku ulało czy poleciało mleczko to zawsze na pieluszkę, a ją to można prać, i prać, i szybko schnie
To prawda, brzuszki rosna i niedlugo juz na mailu bedziemy wrzucac zdjecia brzuszkow PO ciazy i naszych slodkich dzieciaczkow
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:26   #2812
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja tez zrobie plan porodu chocby dla własnej świadomości
dzis sie wyjątkowo wyspałam
ale mam stresa przed usg dzis
Stary 2012-01-05, 09:32   #2813
emigra
Zakorzenienie

A ja wczoraj gdzies wyczytalam ze jesli chodzi o pranie ubranek dla dziecka to mozna prac w normalnych proszkach, bo i tak beda dzieci mialy stycznosc z naszymi ubraniami, ktore w takich pierzemy i zeby po prostu nie przesadzac z iloscia proszku i plynu do plukania podczas prania. Chyba ze sami mamy alergie na jakies proszki to wtedy prac w tych co nas nie uczulaja

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Ewelajna, jak to ogladalam to az mnie bolalo taki glupi upor, bo ktos im powiedzial ze kazda ingerencja w porod to samo zlo, przede wszystkim dla dziecka i w ogole ze kobieta to powinna sie wymeczyc i prawie ducha wyzionac podczas rodzenia Najgorszy ten upor ... Ja wymagan zbytnich nie mam, wiec nie oplaca mi sie pisac planu bo powiem wszystko w dwoch, trzech zdanaich jak dojade na porodowke a jak nie ja to maz ale mysle, ze jak Wy macie jakies wyobrazenia, wizje swoich porodow to jak najbardziej taki plan sie przyda- chcialam tylko powiedziec, ze personel obecny podczas porodu powinien sie do tego planu zastosowac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:37   #2814
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty i synka ale niespodzianka, ja mam nadzieje że mój synek nie okaże się córką bo już mam wszystko dla chłopca lekarz zapewnił mnie, że to na 100% synek
ja to czułam że to się chlopak z dziewczynki zrobił tylko mój tata początkowo niepocieszony ale po chwili powiedział że autka będzie mu kupowac

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
oj wlasnie strasznie wieje. i cos zaczynam znow czuc gardlo...tak mialam kiedys ze lapalo mnie na noc, a w dzien bylo ok
Dobrej nocki Wam zycze

cziqua super ze wszystko ok...ale numer ze to jednak synek gratulacje

oj u mnie też okropicznie dzisiaj wieje a ja na wizytę musze jechac i wyniki glukozy odebrac trzymajcie kciuki żeby cukrzycy nie było

co do dzidziola w brzuchu to i tak chyba będe kupowała raczej w neutralnych kolorach bo u mnie to wszystko jest możliwe jak widac ale za to tż jak wrócił z pracy to chodził i śpiewał "będzie napastnikiem" i głaskał brzuch i co chwila mówi " bedzie sisiol" jak miałą byc dziewczynka tez sie cieszył bardzo ale widze że teraz to po prostu aż go rozwala tylko co do imienia mamy problem mąż uparł się na Eligiusza mnie się bardzo to imię podoba ale pytanie czy dzieci inne to zrozumieja później i czy nasze własne dziecko nie będzie mialo do nas żalu . Ja jednak jestem zapobiegawczo za czymś innym tylko jeszcze nie wiem za czym a listę chłopięcych imion na razie mam taką :
-Jan
- Florian
- Gabriel
- Filip-
- Sławomir
- Borys
- Nikodem
- Olaf
- Tobiasz
- Oskar
- Kajetan
i co chwilę coś dopisuję albo skreślam z listy na drugie będzie po moim tatusiu Piotruś bo po teściu to nieee

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:41   #2815
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry nadrobiłam, ale nie mam weny, przezywam jakis kryzys chyba

dzis dalej sprzatam, właczył mi sie chyba ten syndrom wicia gniazda
ja planu porodu nie robie, bo i tak by nikt sie tym nie przejał

dzidzie bede przykrywac kocykiem, albo rożek, na jesien bedzie kołderka

Konia nie wiem co mi sie stało ,ale jak widze zdjecia waszych niemowlaczków to ryczec mi sie chce,ale tak pozytywnie takie to małe, bezbronne

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:45   #2816
Madziara 26
Rozeznanie

Mravka śliczny synuś

cziqua to tż pewnie zadowolony ja teraz w pn na usg mam nadzije ze u mnie dalej chlopak bedzie ale mój gin ma jakis certyfikat z ustalania płci wiec mam nadzieje ze sie nie pomylil

zamówiliśmy łóżeczko
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...020603757.html zielone

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:50   #2817
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Mravka śliczny synuś

cziqua to tż pewnie zadowolony ja teraz w pn na usg mam nadzije ze u mnie dalej chlopak bedzie ale mój gin ma jakis certyfikat z ustalania płci wiec mam nadzieje ze sie nie pomylil

zamówiliśmy łóżeczko
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczk...020603757.html zielone

no mężu urósł o 15 cm chyba że syna będzie miał no mam nadzieję że tak już zostanie że będzie ten syn chociaż mnie jest wszystko jedno
ale podobno chlopca latwiej stwierdzic niż dziewczynkę no moje dziecie wstydliwe bylo na usg nogi zwarte jak cnotka ale jakis wyrostek tam wystawał i gin powiedział że mu to na siusiaka wygląda. No a poza tym był bardzo zdziwiony że on sam na poprzednim usg w 18 tygodniu powiedział że chyba dziewczynka więc może juz syn synem pozostanie a tz mówi że trzeba będzie piłkę synkowi kupic

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:58   #2818
Zia_
Zadomowienie

Hej brzuchacze!
Ja juz w pracy, ale ledwo trzymam oczy otwarte. Spalam prawie 8h a sie wogole nie wyspalam, az sie boje myslec co sie bedzie za pare miesiecy dzialo. Serio mnie to przeraza bo w kwestii snu jestem bardzo rozpieszczona, 9h bez przerw to takie moje minimum

Cytat:
Jejka,całymi dniami męczy mnie zgaga dosłownie od wszystkiego ...
I mnie. Albo lykam co pare godzin gaviscon albo jem jedno rennie za drugim!

Cytat:
Zia, ale fajnie pewne poczuc taką czkawkę dzidzi! mi sie też czasem wydaje że tak czuję, ale nie jestem pewna..
No sam fakt fajny, wczoraj miala dwa razy. Choc samo uczucie takie hmm, za bardzo mi po kosciach miednicy stuka (wysle ze mala ma glowe na dole i tam sie te drgania kumuluja )

Cytat:
Konia, urocze zdjecia Niny. Z fryzur widac ze bylas dumna z jej roznacych wloskow

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zazylam na noc laktuloze, ale nie widze efektow, skoro zdrowa dieta nie pomaga ani duzo wody mineralnej9wypijanej po trochu w ciagu calego dnia, a nie na raz), to juz nie wiem, co pomoze Moze wiecej ruchu, bo chyba problem zaczal sie wraz z przeziebieniem i przymusowym lezeniem, no ale na to nie mam juz wplywu! Chociaz czuje, ze wirus odpuszcza po malu.
Ewelajna, wlasnie przyszlam napisac ze mi sie wydaje ze ruch najbardziej pomaga. Jak mnie przytykalo w 1 trymestrze to wystarczylo troche sie pogimnastykowac i bylo lepiej

Aguskaa, az ciarki mnie przeszly jak opisalas dusznosci Filipa. Jeszcze do mnie nie dociera chyba ze dziecko to nie tylko slodkie ciuszki i gaworzenie ale i mnostwo stresow i zmartwien

Wogole, jaka ze mnie sierota. Kupilam sobie kostium ciazowy na basen i po pierwszej wizycie zostawilam go pod prysznicem! Nie pierwszy raz z reszta mi sie to zdarzylo, wtedy sie nie odnalazl Wiec musze podjechac na basen, choc wole sobie zbyt nadziei nie robic. Ale ze mnie ofiara
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 09:59   #2819
aalegna
Wtajemniczenie

dzień dobry
ale dziś u mnie wieje i leje aż strach z domu wychodzić a musze po chleb i do rzeźnika się wybrać
Koniakonia ale Ninka jest słodziutka
Stary 2012-01-05, 10:25   #2820
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

a jaki nosisz rozmiar normalnie tzn. przed ciążą?

Normalnie przed ciążą rozmiar S,albo M zależnie od sklepu

Byłam dzisiaj na glukozie ... jakoś to wypiłam jednym łykiem, Pani mnie pochwaliła i było prawie ok,ale po godzinie już mnie solidnie mdliło ,ale dałam radę.
Wyniki będą w poniedziałek u lekarza więc dowiem się na wizycie co i jak .... a teraz idę dalej buszować po internecie w poszukiwaniu tego śpiworka
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości