|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
wyglądasz cuuuudni kochanie przepraszam wkradło się kilka błędów ale już zostały poprawione nie bój się bez przejrzenia jest ze 100 razy przez 100 dziewczyn nie śmiały byśmy naprawdę nikogo usuną z kalendarza
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
brawo!!!!SUPER ŻE MASZ JUŻ SUKNIĘ!!! Jeszcze trochę i to ja popadnę w panikę. Ja jeszcze nie mam i daleko mi jeszcze do zdobycia...czy to jest możliwe abym w ogóle nie znalazła dla siebie sukni?
A ślub mam na 17, więc mój makijaż spokojnie zrobi się przez godzinę. Idę na 14 do malowania wcześniej jestem u fryzjera, dziewczyny no nie mówcie mi, że mogę się nie wyrobić, bo nie uwierzę. |
|
|
|
#2583 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaką cenę Ci zapodała?Hm, czyli pewnie ze 100 na jakie zabiegi minimum trzeba wydać? No, to może powiem moim Laskom, żeby mi się na urodziny zrzuciły na jakiś pakiecik Zawsze mają problem z prezentem, to Im ułatwię ![]() Cytat:
Nauczyłam się tego od Kindzi Czekam na komplecik ![]() Cytat:
Szara będzie niebieska, panie mi ją uszyją w cenie sukni, tylko muszę sobie znaleźć odpowiedni materiał - z tego materiału będzie szarfa, buty i krawat TZta Tę założyłam, bo tylko taką miały akurat.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powiem szczerze, że trochę się obawiałam Twojej opinii, bo jesteś szczera zawsze i wiedziałam, że szczerze ocenisz... Dzięki kochana Cytat:
OK, to się muszę do jakiejś wybrać, tylko nie wiem, gdzie, bo się nie znam... chce mi ktoś polecić kosmetyczkę w Wawie fajną? Cytat:
Suknia jak chodzę pięknie się kołysze, wcale nie jest sztywna, a jednak trzymają się pięknie falbany przy każdym kroku![]() Szarfa będze blue, tak jak buty, w tym kolorze hortensji: http://www.suknie-wesele.pl/ogloszen...4270655200.jpg Cytat:
A mój TŻ dziś też zadzwonił dokładnie w momencie, kiedy miałam na sobie kiecę i zdecydowałam, że ją kupuję Normalnie jakaś telepatia ![]() A fryzjera chcesz przed czy po makijażu? Ja bym na 12 dała chyba, albo na 13.... żeby nie za wcześnie.
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie. Ja też jeszcze nie mam a ślub miesiąc wcześniej. I mało tego nawet nie szukam jeszcze.
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() Cytat:
Cytat:
aaaa
|
||
|
|
|
#2586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam ten sam problem mam makijaż na 12:30 a fryzjera na 8 rano bo jakaś laska zapisała się na 10 Cytat:
już coraz bliżej
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się strasznie zmęczona. Z domu wyszłam tak wcześnie, bo o 5:00 i wróciłam przed 20:00. Jutro powtórka z rozrywki, tylko minimalnie później wychodzę z domu. Cieszę się, że Trzech Króli zrobili wolne, w te święto, spotkanie moich rodziców z mamą TŻ. Już od maja planujemy, by się spotkali i wiecznie coś wypadało... W Trzech Króli świadków zamierzamy poprosić, tzn rodzeństwo nasze. Mamy już po planowane 2 tygodnie wycieczek z zaproszeniami i jeszcze nie wszyscy są wpisani w kalendarz, wszystkie terminy zmieniają się jak w kalejdoskopie. TŻ na ta okazje kupił sobie specjalnie kalendarz, a ja pisze na komputerze |
|
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
No to może zasnę, w sumie to idę bo jak tak dalej Was będę czytać to skończy się koszmarem, bo każda z Was o czymś mówi i myśli i nie daj Boże przyśnią mi się te nieszczęsne maseczki algowe.... a tak w tym kierunku to malujecie sobie pazurki, tipsy, żel czy co tam jeszcze się kładzie na te biedne pazurki, i co od czego jest lepsze, pytam bo nie wiem...
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny ktore maja slub na 12:00 o ktorej sie malujecie i robic fryzure?... tzn ja chyba najpierw wole fryzure a potem makijaz, bo u mnie kazda godzina jest wazna przy makijazu zeby nie splynal
![]() co do pazurkow to ja robie zele, choc nienawidze, ale decyduje sie na to z tego powodu ze moje wlasne sa bardzo cienkie i latwo sie lamia, jak i latwo odpryskuje z nich lakier, wiec boje sie ze w ten dzien cos mi odprysnie itp.. wole sie przemeczyc i miec pewnosc ze z paznokciami nic mi sie zlego nie stanie ale takie raczej krotsze niz dlugie, klasyczny frencz, naturalnie.
Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2012-01-04 o 23:33 |
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje dokonanych wyborów, zakupów.
Idę w krainę snów |
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Widzisz Kochana wiedziałam kiedy sie pojawić na forum żeby Ci o tym przypomnieć
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Macie może taką listę, co trzeba załatwić? Już się gubię, a nie chciałabym nic przegapić, ani zaspać z czymś |
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudownie, cudownie i jeszcze raz cudownie wyglądasz w tej sukni |
|
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Czytam, czytam i same super informacje!
Chatko - gratuluję!! I cieszę się razem z Tobą ![]() misiak_17: Sincerity są super Gratuluję ![]() Margida- gratuluję godziny ![]() jagata: super z tym swetrem Ja też ledwo trzymam w tajemnicy suknię przed TŻem, tak bardzo chcę Mu powiedzieć, a już tydzień milczę i walczę sama ze sobą; jestem osobą, która nienawidzi niespodzianek - lubię mieć coś teraz/zaraz/już, tajemnice przyjaciół owszem pozostają tajemnicami, ale kurde suknia w końcu moja i tak chcę Mu ją pokazać, ale z drugiej strony to ma być niespodzianka i szlag mnie trafia (wrzodów się nabawię...). Sprawy ślubne: mój TŻ da się przypudrować I dziś domówiłam też jeszcze jedną paczkę zaproszeń (TŻ zmieniony jest najcudowniejszy na świecie, więc wierzę, że będzie dobrze), bo lista gości się zmieniła i mogłoby braknąć. No i potrzebuję Waszej pomocy: chodzi o biżuterię ślubną. Kupiłam komplet na allegro, który miał być do mojej poprzedniej upatrzonej kiecki a tu zonk i kiecka będzie inna (komplet w załączniku z tym, że moje kolczyki są płaskie z jednej strony). Sincerity jest z kryształków Swarovskiego i umaniło mi się mieć do niej kolczyki mojej mamusi: są stare, srebrne- półokrągłe z kryształkami na wkrętce, dość malutkie. I teraz pytanie moje: czy takie kolczyki (fotka jak się uda jutro w lepszym świetle) będą pasować do mojej sukienki i czy do tego będzie dobra bransoletka, z którą też potrzebuję pomocy - duża, szeroka, z kryształków/cyrkonii, której poza jednym sklepem nigdzie nie mogę znaleźć i potrzebuję pomocy w szukaniu jeśli moja chaotyczna wypowiedź jest choć trochę zrozumiała to pomóżcie! Ale tak się cieszę suknią swoją i tym, że Chatka znalazła wymarzone falbanki, że myśli pozbierać nie mogę...
Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2012-01-04 o 23:47 |
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam o załączniku..
|
|
|
|
#2598 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ta góra może wygląda na zdjęciach na bardzo zdobną, też z początku miałam wątpliwości, ale te pawie oczka są naprawdę takie delikatne, że na żywo wcale zdobnie bardzo nie wyglądają.. Miała być inna ta góra, marszczona, ale jednak ta naprawdę mi się spodobała, więc jest ![]() Cytat:
![]() Kolor szarfy już podałam w poprzednim poście, to sobie looknij, firma: Madonna, a kosztowała... 2770 zł Ale biorąc pod uwagę, że pozostałe kiecki, które tam mierzyłam kosztowały po 4, 5 tysi, to ta naprawdę okazała się niedroga No i lada dzień ma kosztować 3300, bo wchodzi nowa kolekcja i będzie już jak widać sporo droższa.Cytat:
I gratuluję, ja tę "miesięcznicę" przeżywałam parę dni temu i normalnie coraz bliżej mamy ![]() Cytat:
dzięki Cytat:
Więc i Ty na 100% znajdziesz swoją, nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości! ![]() hehe, historyczny! W końcu nie będziecie musiały czytać tego mojego wiecznego biadolenia, że nie znajdę sukniCytat:
Dziękuję A kolor sukni jest śmietankowy, więc może nawet ten mój sweterek będzie do niej pasował, który sobie kupiłam jakiś czas temu Cytat:
tak, dziś byliśmy z TŻ w kinie na "New year's eve", więc poświętowaliśmy Fajny filmik, lekki i przyjemny, w stylu "Walentynek", polecam ![]() Super, że TŻ da się "zrobić" ![]() Powiem Ci, że z tych emocji ja też niewiele zrozumiałam z Twojego postu
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Chatko- JAK SIĘ CIESZĘ!!!!!!!!! Normalnie marylka ma racje! Jest szyta na wzór Jima Hjelm'a ! A ja w tej sukience kocham się i kocham od dawna! I nie wierzę skąd ona się w Madonnie znalazła?! CO to za model wiesz chociaż może albo jakiego projektanta? W żadnych katalogach jej nie widziałam więc jestem w szoku! Suknia przepiękna!!!
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zabiegów, to jeden zabieg mikrodermabrazji w krakowie kosztuje średnio 100-150 zł (w zależności czy bierze się z dodatkowymi rzeczami jak maska, krem czy coś w tym stylu). Przed zakupem na grouponie jakiegokolwiek pakietu zawsze sprawdzam sobie ceny w innych salonach (by wiedzieć, czy nie ściemniają z tą wielką promocją) i ogólnie przeglądam opinie na temat salonu. Tak poza tym, to GRATULACJE i duże za wybór i zakup sukni!Jak zobaczyłam zdjęcia, to było wiadomo, że to Twoja suknia musi być i już
|
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
niuto
zazdroszczę butów z akcesu.. chatka Dziś 7 miesięcy do ślubu...
|
|
#2602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale szczerze Ci powiem, że nie mam pojęcia, co to za model, w katalogach go nie ma, jest tylko w salonach madonny. Dziś jak byłam na Marszałkowskiej to akurat też jakaś laska ją mierzyła. I tak długo jej to szło, że poszłyśmy z Mamą do drugiego i tam ona też na mnie już czekała, no i nabyłam ![]() Babka, która mnie obsługiwała była równie szajbnięta na punkcie kolorów jak ja, więc dogadałyśmy się idealnie I Jej Mąż też, jak Go poznała nie umiał się ubrać i połączyć kolorów, a teraz tak samo jak mój jest w tym coraz lepszy jak będę tam następnym razem to zapytam, czyj to projekt i jaki model i Wam napiszę Ale z tego, co wiem, to bardzo ją chronią przed światem ![]() Cytat:
![]() heh, mówisz, że mi pasuje? to super Też mi się tak zdaje ![]() Cytat:
![]() Dzięki
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja mierzyłam tego JIMa oryginalnego to kiecka była niesamowicie ciężka.. Serio nie do opisania... Kurcze ciekawe czy w krakowie będzie ta sukienka...Znając moje szczęście to nie ![]() Ale będę Ci niesamowicie wdzięczna jak zapytasz co to za model, albo czy w innych np. Krakowskich salonach ją mają ![]() Chatko na prawde pięknie wyglądasz! Najlepiej z tych wszystkich co wklejałaś. I tak na ucieche, to mój TŻet jest zakochany w tej sukience Jima, ale wie że to nierealne jest żebym ją zdobyła ![]() Tym bardziej że wie że w tym salonie Josephine była tandetna podruba.. A ta sukienka normalnie cuuudeńko I szczęściara z Ciebie że pięknie w niej wyglądasz
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-01-05 o 00:54 |
|
|
|
|
#2604 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Noi 3 miesiące chyba zupełnie wystarczą.Cytat:
![]() Ale się cieszę To świetna wiadomość, gratuluję![]() Jeśli chodzi o zabiegi przed ślubem, to ja chodzę co drugi miesiąc na peeling kawitacyjny. Miesiąc przed planuję też jakieś zabiegi odmładzające skórę Noi zaczełam dbać o moją skóre, że tak powiem dermatologicznie - byłam u dermatologa i używam specjalnych kremów do twarzy.Godzinę mamy 17:00, w naszych rejonach śluby są zwykle w godzinach 16:00-18:00, a 17:00 jest najczęstsza i optymalna. Dla mnie śluby np. o godzinie 13:00 to abstrakcja ![]() Ze spraw ślubnych, to podpisałam dziś umowę na wypiek ciast Noi zła jestem, bo przez sytuację w pracy nie mam na nic czasu, nawet na śniadanie. Przez to wszystko ciągle zapominam zadzwonić do faceta z poradni umówić się na spotkania ![]() Powinnam już dawno spać
|
|
#2605 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Na facebooku doczytałam, że Chatka zamówiła suknię
![]() Ale, że nadrabiam Was, to muszę na nią sobie jeszcze poczekać. Powiem Wam tylko tyle, że roznoszenie zaproszeń wykańcza!!!!! A kawy i słodkości mam już po dziurki w nosie, a to dopiero 3 dzień... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A po dupie powinnaś dostać za jakieś domysły. Nikt nikogo nie pomija. A jak to na forum, zawsze się coś przeoczy lub niedoczyta. Głowa do góry! Każdemu na początku było chyba trudniej się wbić, ale po czasie każdy się aklimatyzuje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() No i gratuluje załatwionych spraw! Cytat:
A te falbanki to z jakiego materiału?? Wydają się bardzo lekkie. No i pamiętam jak pisałaś, że chciałabyś muślin. Cytat:
A pazurki tylko lakierem pomaluje i tyle. Niech są naturalne. Cytat:
Co do czystek w kalendarzu jeśli sie zgadzacie (oczywiście każda opinia się liczy), to jak znajdę chwilkę zrobię z tym porządek. Zostawiając nieudzielające się, a wcześniej bardzo aktywne, forumowiczki na dole listy bez daty. Co do błędów w kalendarzu, wiadomo jak się widzi to sie o tym myśli, ale jak się przejdzie do czegoś innego to już człek zapomina i zostaje tak jak było. Tak samo było z linkiem do 11 części, w ostatnich 4 częściach był błąd, ale już naprawiłam, więc powinno być ok ![]() Tyle godzin, a ja jeszcze na nogach. Byłam dzisiaj u lekarza z tymi moimi wynikami. Dostałam lekarstwo, na szczęście refundowane i teraz muszę go brać przed snem, no i nie potrafię zasnąć. Nie wiem czy to po głupiej tabletce, czy po emocjach dnia dzisiejszego, ale w środku nocy włączyłam kompa i nadrabiam zaległości.Lekarstwo dostałam na miesiącu czasu, po miesiącu kolejne kłucie i analiza otrzymanego wyniku. Dostałam także skierowanie na tomografię... jeszcze nie byłam się zapisac, ale mama TŻta pracuje w szpitalu i podobno wczesniej niż za 4 miesiące się nie dostanę... A prywatnie musiałabym zapłacić coś koło 500zł... Ze spraw ślubnych- roznosimy zaproszenia. Dopiero 3 dzień, 14 rozdanych, a nam się już nie chce. Bo każdy na kawkę zaprosi, na pogaduchy i tak mijają godziny. U Chrzestnej TŻta dzisiaj siedzieliśmy do 22. Niektórzy w szoku byli, że już z zaproszeniami chodzimy, a tu 3 miesiące zostały, więc to już czas. No ale większość już od dawna wie o weselu. I już nam 6 osób odmówiło z mojej strony.
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was poranie, dlaczego jest jeszcze ciemno
Cytat:
TŻ-cikowi dałam zadanie telefoniczne, niech dzwoni, dowie się jak mają ludzie pracujący na słuchawkach. Wrócę po wieczorynce, wtedy znowu będzie ciemno
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
halo
Chatka piekna suknia i pieknie wyglądasz, w jakim kolorze bedzie pas Aleks jak umyjesz wlosy przed makijazem to wszystko bedzie ok wystarczy ze zaslonisz dlonmi twarz przy lakierowaniu
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie w niej wyglądasz, najładniej ze wszystkich kurna ja też byłam przecież w Madonnie i jej nie widziałam ![]() cieszę się że znalazłaś swoją wymarzoną bo cudownie w niej iTŻ padnie na Twój widok no i najważniejsze że masz swoje falbanki ![]() a teraz mów ile ona kosztuje, kiedy przymiarka
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, u Was też taka paskudna pogoda?
Ja ledwo doszłam do auta, tak wieje, no i w dodatku deszcz ze śniegiem Chatko jak ja się cieszę, że masz już suknię w dodatku jest śliczna nie pisałam Wam, ale wczoraj w USC wypełnialiśmy papierki i musiała podać, jak się będę nazywać po ślubie no i jak nasze ewentualne dzieci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

) Zaliczka wpłacona, mam skrawek materiału - normalnie nie wierzę, że się zdecydowałam
wyglądasz cuuuudni 
nie bój się bez przejrzenia jest ze 100 razy przez 100 dziewczyn nie śmiały byśmy naprawdę nikogo usuną z kalendarza
18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

już coraz bliżej

Ale biorąc pod uwagę, że pozostałe kiecki, które tam mierzyłam kosztowały po 4, 5 tysi, to ta naprawdę okazała się niedroga

Kto mi rozwiąże mój problem