![]() |
#1861 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Cytat:
![]() Ale tak jak mówi Thender nie możesz mieć słodyczy na "stanie". Co one w ogóle tam robiły? gdybyś musiała po nie iść to pewnie by Ci się odechciało.. Ja też czasem mam "napad na słodkie" ale u mnie w domu to cukier sobie mogę zjeść... Ale fajnym rozwiązaniem jest chrupkie z twarogiem i łyżeczką miodu. Nie mozesz się poddawać - każdy z nas ma chwile słabości.. i święta były genialnym przykładem. Otrząśniesz się tylko musisz bardzo chcieć ![]() U mnie wczoraj ok. 1100 kcal i ponad godzina na orbim ![]() Dzisiaj rano się nie zwlekłam więc ćwiczeń będzie mniej ![]() ![]()
![]() |
#1862 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj trochę gorzej z jedzeniem, więc nie wrzucę jadłospisu, bo:
1372,50kcal B: 76,27 W: 173,65 T: 36,86 Dziś planowane: I: jajecznica z 2 jaj, z cebulą i jedną parówką z Sokołowa, kromka chleba fitness, kawa z łyżeczką cukru i 100ml mleka 1,5% II: jogurt jovi 0% aromatyczna wanilia + 2 chrupkie sonko [czerwona herbata 0.5l <- świetny kubek z Nescafe ![]() III: duszony schab w samych przyprawach z odchudzonym sosem pieczeniowym, 2 małe ziemniaki i 2 duże ogórki kiszone [czerwona herbata 330ml] IV: marchew i ogórek w paseczki, po ok 100g każde V: 3 chrupkie Sonko z serkiem Turek paprykowym, pomidor, ogórek, szczypiorek na wierzch Suma: ok 1050kcal, 67g białka, 117g węglowodanów, 32g tłuszczu
![]() |
#1863 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjecie
![]() Ale miło czytać o waszych sukcesach -dzięki temu wiem, że jak się chce to mozna!
#1864 |
Raczkowanie
|
thenerdteż mam ten kubek
![]() ![]() ogólnie jestem zła, wczoraj wyszło mi 1160 kcal, ale mój TŻ zajadał się czekoladą więc wzięłam 3 kawałki:/ jestem przed @ na dodatek siedzę na zwolnieniu w domu i już nie wiem sama co mam ze sobą zrobić...tylko bym jadła i jadła...woda też już się pewnie zatrzymała w organizmie, dodatkowo obżarstwo sylwestrowo-noworoczne i waga pokazała 85,5 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co z CzarnaDama i Yenna?
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) ![]() ![]() cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia ![]() waga obecna 79,4 kg (23.02) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() thenerdqueen super menu na dziś ![]() ![]() ![]() medzia104 mam nadzieję, że dziś już jest lepiej ![]() ![]() nutella11 kuruj się ![]() ![]() lila26 nieźle Cię wzięło, pamiętaj duuużo pić, aby się nie odwodnić ![]() akasha83 powtórzę się pewnie ale za tego orbiego to Cię normalnie podziwiam ![]() A teraz moje menu: Ś: pumpernikiel + sałata + śledź (płat ok 50g.) wędlinka IIŚ: gorący kubek - żurek ![]() ![]() O: krokiet z mięsem (dietetyczny naleśnik + mięso mielone z rosołku) + buraczki 180g P: pałka z kurczaka wędzona - bez skóry K: warzywa na patelnie + jajko Miłego dnia ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w nocy oczywiście prawie nie spałam, położyłam się nad ranem, szybko wstałam i poszłam na zajęcia. miałam dzięki temu czas na myślenie. po pierwsze, DZIĘKUJĘ wam dziewczyny z całych sił, gdyby nie wy, to było by ze mną naprawdę kiepsko ![]() po drugie, doszłam do wniosku, że schudnięcie, to najważniejsza rzecz, jaką chciałabym osiągnąć, pragnę tego z całego serca, zajęło mi całą noc, żeby uświadomić sobie, że nie schudnę 30 kg w tydzień. jestem strasznie niecierpliwa, chciałabym wszystko już teraz. każde niepowodzenie, biorę za wielką porażkę i poddaję się. widzę, że ćwiczenia dały duzo, płaszczyk już się ładnie dopina, a czasami były z tym problemy, ale waga tego nie pokazuje...więc jak widzę że zamiast chudnąć tyję (nawet tylko na wadzę) to się załamuję. uświadomiłam sobie, że życie nie polega tylko na jedzeniu, chociaż jest to ważne, żeby przetrwać i nie oszukujmy się przyjemne. jednak nie wszystko musi się kręcić wokół jedzenia, u mnie tak było. od dzisiaj wzięłam się ostro za dietę. po pierwsze liczę kcal, jest to trochę żmudne, zajmuje sporo czasu, ale wiem, że liczenie na oko, nic nie daje. ważę wszystko skrupulatnie już dzień przed, żeby wiedzieć dokładnie ile będzie węgli, białka, tłuszczy, kcal. dzisiaj będzie to wyglądać tak: śniadanie-płatki owsiane (20g), jogurt naturalny (150g), kiwi (40g), Inka (9g), mleko 0,5% (105g), 2 śniadanie-chleb żytni Just Fit (70g), sałata (25g), rzodkiewka (6g), schab gotowany (28g) obiad-łosoś (ok. 100g), sałata (100g), rzodkiew (70g), pomidor (100g), migdały(8g) podwieczorek-jabłko (200g), mandarynka (60g) kolacja-serek wiejski lekki (50g), pomidor (100g) waga może się zmienić nieznacznie, bo nie wiem czy udało mi się kupić jabłko, które waży 200g, ale starałam się. może wieczorem wstawię uaktualnienie ![]() w sumie wyszło 941kcal, B=59,28, W=99,96, T=30,94 mało węgli i białka, ale to pierwszy dzień, to jutro inaczej to skomponuję, przynajmniej będę wiedzieć jakie błędy robię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chwilowo odstawiłam płatki ze śniadania. Jem 2-3 chrupkie w twarożkiem. Mają mniej kcal. Dzisiaj zjadłam grahamkę i kefir (400ml) 1,5%. Na obiad sałatka -pekińska, 100 g pomidora, 90 ogórek, 40 seler, 40 marchew + pół woreczka kaszy i 90 g tuńczyka Wyszło dużo sałatki to podzieliłam na dwa i jedną porcję zjadłam na II śniadanko. Potem nie wiem - najpierw ćwiczenia - min. 30 min. Ostatnio jak miałam ochotę na słodkie na podwieczorek lub II śniadanie wcinałam batonik fitness. Rzekomo ma 90 kcal.. Jeszcze mi jeden został to najwyżej go zjem ![]()
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
arsenalfan, dobrze, że się ogarnęłaś
![]() A ja melduję pierwszy spadek w tym roku! ![]() ![]()
#1869 |
Raczkowanie
|
bottega - wow - ale zazdroszczę
![]() Pięknie. Ja na razie unikam wagi dopóki nie poczuję znowu tego luzu na ubraniach ![]()
#1870 |
Konto usunięte
|
Arsenalfan, już wszystko rozumiem i widzę, że do ładnych wniosków doszłaś
![]() I nie ma co jedno potknięcie brać jako mega porażkę i się tym zamartwiać ![]() ![]() A ja chciałam powiedzieć, że wracam do formy ![]() ![]() Koleżanka dziś była u mnie, to ładnie pootwierałam i wyłożyłam do miseczki czekolady: Milkę (łaciatą) i Lindt (z kawałkami karmelu), które uwielbiam i nie zjadłam ani jednej ![]() Wypiłam tylko herbatę gorzką i kawę z mlekiem 1,5 %, kulturalnie z nią siedziałam i w ogóle nic nie podjadłam ![]() Ba, jak poszła, to resztę czekoladek odłożyłam na komodę przy ozdobach, to sobie TŻ podje jak wróci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Rozeznanie
|
sunflower__ moje gratulację za silną wole
![]() Bottega zazdroszczę spadku ![]() Ja do pt omijam wagę szerokim łukiem ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
Witam, moge dolaczyc do Was?
Bo ja chyba nie mam wystarczajacego samozaparcia, choc kiedys mialam o sobie inne zdanie... A bylo to tak, zaszlam w ciaze waga 54 kg wzrost 160 cm, teraz jest 8 miesiecy po porodzie a ja waze 63 kg, choc w dniu porodu bylo 68.. Cwiczylam w miesiac po porodzie, dosyc dlugo, od 2 miesiecy zarzucilam to bo jestem przemeczona, moje dziecko od urodzenia praktycznie nie sypia w nocy budzi sie marudzi w dzien nie jest o wiele lepiej, woli zabawe niz sen, w nocy spie okolo 3 godzin, czasami nawet mniej... piersia nie karmie wiec to mi tez nie pomaga w schudnieciu.. jem tylko ciemne pieczywo, 4-5 posilkow, czerwone-zielone herbatki pije tez, nie slodze niczego, ale moja zguba sa czekolady, a maz lubi i ciagle cos w dmu lezy, jesli chodzac w nocy malemu po mleko lezy cos na stole to tez zjem wogole jestem wtedy nie tomna, czasem mi sie udawalo w dzien zdrzemnac przy malym pol godzinki , godzine ale wtedy wstaje z jeszcze gorszym wilczym glodem... i tak to u mnie wyglada...
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WyrafinowanySmak, w takim razie czekam z niecierpliwością na pt i Wasze wyniki ![]() Sunflower, brawo ![]() ![]() Dziś też ładnie się trzymam. Naprawdę ratuje mnie ten twaróg ze słodzikiem + misz masz z połowy serka wiejskiego, 15g mąki, wody, 2 jajek (dziś były 2, wczoraj jedno) i proszku do pieczenia. Wygląda jak taka jajecznica, ale smakuje inaczej i do tego 100g twarogu z łyżeczką jogurtu nat. + pokruszony słodzik + 100g rzodkiewek = PYCHA i ratuje mnie teraz, gdy nie mam kasy na mięso na obiad. Jak robiłam, to nie mogłam się doczekać kiedy zjem ![]() Ułożyłam jadłospis do końca dnia, policzyłam wszystko- 1019kcal ![]() Kwiatecek, zapraszamy ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-04 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
lila26: biedactwo
![]() ![]() nutella: mnie wystarcza jedna torebka, tylko dłużej niż zwykle trzymam, bo nie przepadam za mocną herbatą jakiegokolwiek koloru ![]() WyrafinowanySmak: aleś mi ochoty na śledzie narobiłaaaaaaaaaaaaaaaa. Wyskakuj mi tu migiem z przepisu na tego naleśniora, bo mnie ciekawi bardzo arsenalfan26014: za mało wegli, skarbie, ale to już widze, że laseczki Ci powiedziały. "Dieta nie powinna zawierać mniej niż 100g węglowodanów, ta ilość chroni przed zużywaniem białka ustrojowego", z tego, co Bottega wklejała ze 2 razy ![]() Kwiatecek: witaj ![]() Panienki, znacie może ocet jabłkowy i jego działanie na metabolizm? Ponoć jakoś ładnie wpływa. Korzystała któraś z was?
![]() |
#1875 |
Rozeznanie
|
śniadanie-płatki owsiane (20g), jogurt naturalny (150g), kiwi (40g), Inka (9g), mleko 0,5% (105g),
2 śniadanie-chleb żytni Just Fit (70g), sałata (25g), rzodkiewka (6g), schab gotowany (28g) obiad-łosoś (ok. 100g), sałata (110g), rzodkiew (42g), pomidor (98g), makaron pełnoziarnisty (30g) podwieczorek-jabłko (211g), mandarynka (69g), kefir (100ml) kolacja-serek wiejski lekki (50g) 1045,09kcal B=65,33 W=123,85 T=29,32 po małych zmianach wyszło tak. co sadzicie? Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2012-01-04 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Wtajemniczenie
|
uroczo
![]() pij w między czasie dużo wody, czerwoną herbatkę, którą wcześniej z dziewczynami polecałyśmy i będzie supa ![]() macie jakiś kontakt poza forum z Czarną i Yenną?
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1878 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do dziewczyn, to nie mam kontaktu, ale tez jestem ciekawa co z nimi ![]() Cytat:
![]() jutro tez będzie sporo, bo mam jeszcze kawałek łososia, ale potem już będzie dobrze, kupię jakąś pierś z kurczaka, czy chudą rybkę. co do białka to robię co mogę, dodaje kefir, jakieś mleko, jogurty, ale jakoś mało wychodzi, chociaż łosoś tez ma sporo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
U mnie jutro:
I śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych (30g), 220ml mleka 0,5%, 50g banana, 5g słonecznika, 2g cynamonu, 30g płatków Sportina Active II śniadanie: 50g banana, 150g kapusty pekińskiej, 50g ogórka Obiad: 250ml rosołu, 150g piersi z kurczaka, 2g oliwy, 100g kapusty pekińskiej, 100g pomidora, 50ogórka, 30g makaronu pełnoziarnistego Lubella Podwieczorek: 250g marchewki, 120g groszku Kolacja: 25g chleba razowego, 2g margaryny, 10g sera żółtego gouda, sałata Razem: 1050kcal, 81g białka, 145g węglowodanów, 17g tłuszczu Jutrooo Zumbaaa ![]() ![]() ![]()
#1880 |
Zadomowienie
|
Dziekuja za cieple przyjecie
![]() ![]() Bottega, lekarze na wszystko maja odpowiedz, jak byk mniejszy , ze kolka ![]() ![]() niestety nie mam w domu wagi, zawsze gdzies sie waze, jak sie dorobie bede sie warzyla reguralnie ![]() thenerdqueen bralam kiedys ocet jabulkowy w kapsulkach, nie zauwazylam jakigos konkretnego efektu ![]() ![]() arsenalfan26014 herbate czerwona mozna parzyc wiecej niz raz i zachowuje w pelni swoje wlasciwosci, ja na drugie parzenie wrzucam torebke zielonej ![]()
#1881 | |
Raczkowanie
|
Witaj!!!
Cytat:
ja dziś nawet ładnie się trzymałam - 1120 kcal ![]() ![]()
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) ![]() ![]() cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia ![]() waga obecna 79,4 kg (23.02) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Raczkowanie
|
Hej laseczki
![]() Ja słyszałam o tym occie - jakiś paskudny facet podobno mocno schudł pijąc (nie czysty - a rozwodniony) ocet. Nawet chyba wątek tu powstał o tej diecie. Nie wierzę w to.. poza tym tyle kwasu wypijać.. fuj. U mnie wczoraj tragedia.. 1240 kcal.. po obiedzie musieliśmy wyjechać i nie chciałam jeść śmieciowego jedzenia więc głodowałam do 20.. a w domu tylko biały chleb.. zjadłam chyba z 3 kromki z twarożkiem polędwicą..Jakaś masakra. Zero ćwiczeń i tyle kcal.. Dzisiaj chciałabym mniej, ale zaczynamy długi weekend domówką u znajomych prosto po pracy.. Jakiś koszmar.. potem kolejne dwa wieczory u mnie w domu znajomi się schodzą.. Wczoraj się zważyłam.. dalej 68.. masakra.. ja chyba co schudnę to zaraz przybieram po takich weekendach ![]()
#1883 |
Raczkowanie
|
balam sie stawac na wage po sylwestrze bo odpuscilam sobie calkowicie i to przez kilka dni... dzisiaj staje a tu 81,2
![]() ![]() ![]() wlasnie oddalam wszystko co tylko mialam kalorycznego mojemu tacie, nawet ostatnie 2 rafaello ktore kocham czas sie wziac radykalnie za siebie bo to juz przestalo byc zabawne sniadanie: serek homogenizowany truskawkowy 2 sniadanie: jablko (albo 2) obiad: makaron durum z sosem pomidorowym(sama zrobie) podwieczorek: maslanka kolacja:surówka paprykowa wiem ze to za malo kalorii i niekoniecznie skladowo tak jak normalnie powinno to wygladac ale chce zeby byl szok kaloryczny niech moje narzady nie mysla ze swieta beda trwac wiecznie ![]() mam teraz tydzien wolnego wiec tym bardziej mam mozliwosc pilnowac sie |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie jadlam ale juz sobie zrobilam platki z mlekiem ryzowo peszenne z suszonymi wisniami nie mam czy wywarzyc ale na oko to nasypalam pewnie na 200 kcal, tutaj chyba preferujecie diete 1000Tak ? Kurcze chyba sie nie wyrobie w kryteriach musze po szperac w necie co ile czego zawiera... a chodzi ze mna schabowy i wez tu wytrzymaj...
#1885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wróciłam do żywych, jeszcze trochę boli mnie żołądek i nie wiem dlaczego wątroba ![]() Ale dzięki chorobie miałam czas na poczytanie wątku i tym samym troszkę Was poznałam ![]() Dziewczyny macie super wyniki, podziwiam za samozaprcie i cierpiwość ![]() Będę potrzebowała waszej pomocy przy układaniu jadłospisu bo jestem w tym kompletnie zielona ![]() ![]() Moimi grzeszkami w odzywianiu się są: fast foody, chipsy i imprezy (alkohol). Ale już z tym skończyłam. Matko rozpisałam się - mam nadzieję, że nie jestescie złe ![]() Bottega jak z twoim zdrowiem?? wiesz już co to było? Powodzenia dziewczynki ![]()
![]() |
#1886 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytrusy za to są rewelacyjne ![]() Grejfruty w szczególności. Mandarynki i pomarańcze mają dużo cukru w sobie.. ale lepsze to niż batoniki i fast food. Na początek - zaprzyjaźnij się ze stroną tabele-kalorii.pl. Załóż konto zacznij spisywać co jesz i w jakich ilościach (większość produktów ma podaną wagę na łyżeczki,kromki..) Zrób sobie kilka dni takich orientacyjnych..pospisuj i zobaczymy jakie proporcje Węgli, białek przyjmujesz i będzie podstawa do korekt ![]() Ja mam normalnie kaca moralnego za ten biały chleb.. tyle kalorii.. kurczę.. dzisiaj obowiązkowo zakupy i uzupełnienie płatków, chrupkiego, chleba razowego i kefirów.
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=akasha83;31420605]Na początek - zaprzyjaźnij się ze stroną tabele-kalorii.pl. Załóż konto zacznij spisywać co jesz i w jakich ilościach (większość produktów ma podaną wagę na łyżeczki,kromki..)
Zrób sobie kilka dni takich orientacyjnych..pospisuj i zobaczymy jakie proporcje Węgli, białek przyjmujesz i będzie podstawa do korekt ![]() dziękuję slicznie i już się za to zabieram ![]()
![]() |
#1888 |
Przyczajenie
|
Witam .
Zazdroszczę co nie którym zaparcia w tym co robią. Ja albo grzeszę zjadając coś słodkiego,albo jak wczoraj zjadłam całe opakowanie kukurydzy maślanej. Co prawda ćwiczę codziennie, i dietę też trzymam ale jednak wieczorkiem podjem coś co jest zabronione. Na wagę wejdę w poniedziałek rano. Przed Świętami było 63 z małym haczykiem, boję się że będzie znowu więcej. Menu na dzisiaj śniadanko-jedna kromka ciemnego z żółtym serem ( zgroza ) drugie śniadanko- jogurt z łyżeczka lnu mielonego( błonnik ) obiad-kasza,gotowana noga z kurczaka i surówka z kapusty pekińskiej z marchewką podwieczorek- pół bułko orkiszowej z chuda szynką kolacja- jajko na twardo, surówka , jedna sztachetka wasy. Hektolitry wody niegazowanej w między czasie , kawa, sok |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak właściwie.. co my możemy sobie chrupać w zamian za popcorn,chipsy...? ja zazwyczaj wybierałam śliwki suszone ale to ma mega dużo kcal... ![]() mój mąż ma ubaw jak mówię na to deseczki ![]()
![]() |
#1890 |
Rozeznanie
|
Witam Dziewczynki
![]() thenerdqueen jeśli chodzi o naleśnika to wzięłam przepis z diety dukana ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o tego śledzia na którego Ci tak chęci narobiłam to przez niego poleciałam wczoraj z ilością tłuszczu w jadłospisie ![]() Bottega świetny jadłospis tylko pozazdrościć ![]() Kwiatecek witaj ![]() Dziewczyny jeśli chodzi o ocet to popieram nutelle11 - nie przełknęła bym go wcale - fuj ![]() lordi najważniejsze, że po zbyłaś się już tych słodkości - teraz do dzieła ![]() lila26 tak jak pisała akasha83 tabele-kalorii.pl najlepsza stronka (jest mega baza produktów) i nawet bez wagi można sobie poradzić w rozpisaniu porcji co się zjadło - ja korzystam cały czas ![]() akasha83 rozumiem Cię z tym białym chlebem - ja mam to samo za tego śledzia ![]() ![]() Mój plan na dziś: Ś: chleb razowy + sałata + polędwica IIŚ: kefir + jabłko O: w pracy - bułka pełnoziarnista + polędwica + 2 ogórki kiszone K : jeszcze ? Ale najgorsze jest to, że dziś znów wychodzę ze znajomymi i pewnie znów dość dużo % wpadnie... Ale postaram się kontrolować ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg Edytowane przez WyrafinowanySmak Czas edycji: 2012-01-05 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.