|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
A co chcesz kupić?
![]() Ja chcę tylko maseczkę z waxa do wypadających ![]() Używałyście szamponów z Sephory? Tam też są promocje - 70 %
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak w ogole to czesc wczoraj sie czyms zatrulam i caly wieczor bolal mnie brzuch teraz sie zbieram do miasta i mam nadzieje ze wroce z dobrymi wiesciami...
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spotkała mnie dzisiaj niemiła wizyta i nie wiem co o tym myśleć Napiszę w klubie....
|
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i do koszyka dorzucilam rowniez jedwab biovaxu, rowniez 2 w cenie 1 ![]() taka wichuira za oknem, ze nie wiem jak doszlam w ogoole do domu! teraz pije goraca czekolade i probuje zlapac troche ciepla
|
||
|
|
|
#1867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też wichura z deszczem
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam tą odżywkę z l'biotice do rzęs i w poniedziałek się po nią wybiorę do SP, bo teraz jestem u siebie w mieście a nie mam tu SP
![]() Dzień dobry
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od dzisiaj zaczne odzywiac moje rzeski, zobaczymy jakie beda efekty
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj też wichura, a planuje iść na zakupy.
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja mam na uczelnie dopiero na 17, więc mam czas dzisiaj... a potem jadę do domku Cytat:
Cytat:
gratulacje!---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Byłam w Marionnaud, chciałam kupić korektor z Nyxa, ale nie było szafy Nyx w ogóle Na dodatek musiałam czekać przed drzwiami do sklepu 15 minut, bo, jak to pisało na kartce na drzwiach, "ilość wejść do sklepu limitowana, proszę cierpliwie czekać na swoją kolej" Ale karnacja cudna, marzenie : https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1325764067 |
||
|
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki Zostawiłam wiadomość w klubie, może któraś z Was też miała taki przypadek i powie jak się skończyło ![]() Jak ten wątek na mnie świetnie działa.... Już siedzę z amlą na głowie i zaraz nałożę na buźkę maseczkę
|
||
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"ilość miejsc limitowana", na prawdę dobre uciekam na koło, a potem pójdę sobie na zakupy i spotkam się ze znajomymi w ramach relaksu |
|
|
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym pewnie nie wytrzymała i zapytała sprzedawczyni o co chodzi a czy przypadkiem NYX'a nie ma też w Douglas'ach?![]() co do Christiny, karnacja fakt bardzo fajna, ale te włosy kontrastujące z kolorem skóry odpadają ![]() Cytat:
tyle, że będzie zapewne o wiele wyzsza cena, ja dzisiaj sie poytałam o jedwab [za ktory w SP zapłaciłam pozniej 7 zł za 2 sztuki] a w aptece wołali 9,40 [za1]xD
|
||
|
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kalpana gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
byłam odebrać zamowienie z doz . pl i teraz patrze na paragon i zapłaciłam więcej niż pisalo mi na necie ile mam do zapłaty apteka nalicza swoje ceny?
|
#1878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Były tam tylko dwie sprzedawczynie, więc może żeby tłum ludzi nie wyniósł im połowy sklepu? nie wiem xD ludzi w środku było ok. 10 w każdym razie, wyszły dwie osoby, to wpuszczono kolejne dwie i tak dalej. Dla mnie szok xD Cytat:
co zrobić ![]()
|
||
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa kroki do czystej skóry
Wiele z nas często nie zdaje sobie sprawy z faktu, jak dużo produktów, które można znaleźć w każdym domu, nadaje się do szybkiego i łatwego oczyszczania naszej cery. Takie domowe sposoby ponownie wracają do łask i cieszą się coraz większą popularnością, gdyż dzięki samodzielnie wykonanym kosmetykom można zaoszczędzić nie tylko czas, ale i pieniądze. Ponadto – zawsze wiemy, co znajduje się w składzie takich domowych kosmetyków. Są to z zasady wyłącznie naturalne składniki bez dodatku substancji konserwujących. Krok 1 - przygotowanie Zanim przystąpimy do samodzielnego oczyszczania twarzy, powinnyśmy się do tego odpowiednio przygotować. Należy przede wszystkim zacząć od dokładnego demakijażu, który usunie wszystkie zanieczyszczenia i resztki kosmetyków. Na samym początku zadbajmy o czystość naszych rąk. Umyjmy je dokładnie mydłem lub płynem antybakteryjnym. Zadbajmy też o czystość za naszymi paznokciami. Nie chcemy przecież ryzykować niepożądanych efektów w postaci podrażnień skóry. Podstawą dobrego oczyszczenia skóry jest peeling, który usuwa martwy naskórek oraz nadmiar wytworzonego przez cerę sebum. Domowy peeling można wykonać łącząc 2 łyżeczki cukru i 1/2 łyżeczki oliwy. Tak przygotowaną papkę należy delikatnie wmasować w skórę twarzy, a następnie spłukać. Innym sposobem na przygotowanie domowego peelingu jest połączenie 1 łyżki soku z cytryny, 1 łyżki miodu, 1 łyżeczki oliwy z oliwek oraz 1/3 szklanki płatków owsianych. Po zastosowaniu peelingu nie musisz myć twarzy mydłem. Składniki w nim zawarte zostawią na twarzy delikatną nawilżającą powłoczkę, która odżywi twoją cerę. Po użyciu nie ma też potrzeby nakładać kremu. Ale uwaga – peelingu nie powinno się stosować w okolicach oczu, gdyż sok z cytryny może je podrażnić. Ponadto - jeśli masz cerę tłustą, zamiast oliwy użyj wody. Drugim ważnym elementem oczyszczania twarzy jest usunięcie znajdujących się w porach zanieczyszczeń. Idealna jest do tego celu – tzw. parówka otwierająca pory, dzięki którym łatwiej oczyścimy cerę. Sporządzenie domowej parówki polega na wlaniu do niewielkiego naczynia gorącej wody z dodatkiem ziół, np. mięty, tymianku, rumianku, kwiatu lipy lub innej rośliny o właściwościach łagodzących, uspokajających lub oczyszczających. Nad tak przygotowanym wywarem należy przez kilka minut trzymać twarz, a na głowę nałożyć ręcznik. Dzięki gorącej parze pory otworzą się, a skóra zrelaksuje i ożywi. Krok 2 - oczyszczanie Po tak przygotowanej do oczyszczania skóry, można przystąpić do właściwego zabiegu. Oczyszczanie wykonuje się przed delikatne uciskanie palcami okolic głębokich zaskórników za pomocą chusteczek higienicznych. Miejsca wokół zaskórników należy naciskać opuszkami palców tak, by usunąć zanieczyszczenia wągrów. Należy jednak uważać, by nie uszkodzić skóry paznokciami! W żadnym wypadku nie można też wyciskać ropnych wyprysków, co może doprowadzić do stanu zapalnego skóry. Dobrym sposobem na oczyszczanie jest również maseczka głęboko oczyszczająca, którą również możemy same przygotować. Będą nam do tego potrzebny: naturalne olejki geranium i lawendowy, olejek cytrynowy lub sok z cytryny, 6 łyżeczek ciepłej wody, zielona glinka w proszku. W miseczce mieszamy ze sobą po 2 krople olejku z geranium i lawendy oraz 1 kroplę olejku cytrynowego. Następnie dodajemy ciepłą wodę. Powoli mieszamy całość z glinką, dodawanej po jednej łyżce proszku, do momentu aż maseczka zrobi się gęsta. Zazwyczaj już 3–4 łyżki zapewniają już dobrą konsystencję. Niewielką ilość maseczki nakładamy na gąbkę i wcieramy ją w skórę twarzy. Czynność powtarzamy dopóki cała twarz nie będzie pokryta głęboko maseczką, łącznie z szyją. Tradycyjnie omijamy okolice oczu i ust. Maseczkę trzymamy na twarzy 30 minut, a następnie zmywamy przy użyciu ciepłej wody i płatków kosmetycznych. Samo oczyszczenie skóry z zaskórników jednak nie wystarczy. Kiedy usuniemy zanieczyszczenie, na twarzy zostaje nam rozszerzony por, który znów szybko może się szybko zatkać. Dlatego też po oczyszczaniu należy zastosować maseczkę o działaniu łagodzącym i ściągającym pory. Cerę możemy uspokoić np. wywarem z ziół o właściwościach łagodzących, np. rumianku. Innym dobrym sposobem jest maseczka z siemienia lnianego. Łyżkę siemienia dodajemy do odrobiny wody i gotujemy na gęstą papkę. Po ostudzeniu nakładamy na twarz i trzymamy 20 minut. Następnie zmywamy ją ciepłą wodą. Inną łagodzącą maseczką jest maseczka z 1 łyżki utartego jabłka i 1 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Nakładamy na twarz, delikatnie ja rozsmarowując, a potem przykrywamy płatkiem ligniny lub płatkami kosmetycznymi. Pozostawiamy na ok. 10-15 minut, a następnie spłukujemy letnią wodą. Domową maseczkę ściągającą przygotujesz z kolei z ubitego na pianę białka. Można też do niego dodać trochę soku z ogórka, cytryny lub żurawin. Nakładamy ją na twarz, a gdy wyschnie, zmywamy przegotowaną, letnią wodą.
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam czytać nawet książkę ostatnią żeby sie dowiedzieć co dalej... Czekoladowa dziękuje za info pewnie skuszę sie na czarny razem z pędzelkiem, może wreszcie zrobię ładna kreskę Dzień dobry ![]() Obejrzałam gazetke z Rossa i kurcze mój podkład-puder z Max Factora przeceniony na 29,90 a konczy mi sie pomału... tylko kasy w tej chwili brak ![]() Jutro wolne! i napawa mnie to ogromnym optymizmem Wieczorkiem pewnie do Tż pojadę i szukam jakiegoś dobrego filmu żeby obejrzeć.
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1882 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tak w ogole to czesto na dozie jest drozej niz w innych malych aptekach czy wlasnie w promocjach w SP, no ale jak czlowiek czegos potrzebuje to trzeba kupic nawet za wyzsza kwote ![]() wrocilam juz z miasta, zjadlam obiad (kurczaka w sosie smietanowo-ziolowym z makaronem i brokulem ) i odpoczywam.potem jakies spa trzeba zrobic... ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
kalpana gratuluję ![]() loluska piękne włoski masz idę nałożyć zaraz kokosa na głowę bo wczoraj w końcu dorwałam w sklepie 250 ml za dyszkę
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
korzystam z nieobecności rodziców i ćwiczę u nich w pokoju, bo mają kablówkę, więc nie nudzę się w trakcię np setnego brzuszka
teraz przenoszę sobie stepper i chociaż 30 minut sobie polatam, później chwila relaksu i hula hoop brzuszki itd mam na szczęście już za sobą
|
|
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
ja siedzę sobie z kokosem na włosach i piję zieloną herbatę..
Kokosa zmyję dopiero rano
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Piękne
Kalpana gratuluję prawka ![]() Cytat:
![]() ![]() a z rosmana kuszą mnie w końcu odżywki garniera;p
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja była na zakupach i kupiłam:
- w Cubusie z nowej kolekcji zieloną bluzkę z krótki rękawem - balsam brązujący Dove - cień Catrice (który nie dawno wychwalała Snow - z Essence biały lakier do końcówek - z Essence błyszczyk stay with me nr 01 - podkład z MX Smooth Effect nr 45 (mam 50, ale jest trochę za ciemny) Więc zakupy uważam za udane. ![]() W sumie z wyprzedaży to tylko kupiłam niebieską spódnicę, a tak to nic ciekawego nie widziałam.
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już wyspamowana, pierweszy raz nałozyłam l'biotice i chyba poczytam sobie ksiazke
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

i jest łatwo dostępne, widziałam to chociażby w superpharmie i nawet miałam wziąc, ale jakoś na rzęsiska na razie nie narzekam
teraz sie zbieram do miasta i mam nadzieje ze wroce z dobrymi wiesciami...
Napiszę w klubie....

) i odpoczywam.