Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-23, 07:59   #2011
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dziewczyny, od momentu, jak wczoraj nałożyłam na włosy ten lotion Subrina Recept, wieczorem wypadły mi 3 włosy, a dziś przy szczotkowaniu 2 Zobaczymy co tobędzie jutro przy myciu bo tego sie najbardziej boje
Stary 2006-11-23, 16:36   #2012
nadia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od momentu, jak wczoraj nałożyłam na włosy ten lotion Subrina Recept, wieczorem wypadły mi 3 włosy, a dziś przy szczotkowaniu 2 Zobaczymy co tobędzie jutro przy myciu bo tego sie najbardziej boje
gratuluje efektu, a czy ktoras z was stosowała szampon H-Pantonen?jest dobry?jak dziala?

JESTEŚ SEKSOWNA DOPIERO WTEDY, GDY BEZ ZASTRZEŻEŃ AKCEPTUJESZ CAŁE SWOJE CIAŁO!
nadia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 21:04   #2013
ulunia11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Spokojnie mysza,daj troszke czasu subrinie na dzialanie,trzymam mocno kciuki za to dzisiejsze mycie...
ulunia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 21:35   #2014
katharinkaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
czytałam ten watek regularnie. Próbowałam najróżniejszych sposobów opisywanych przez Was bo niestety ale ten problem i mnie dotyczy...
Jednak ostatnio pomogła mi woda pokrzywowa którą mozna dostać w marketach i chyba też mniejszych sklepach na działach kosmetycznych. Kosztuje ok 3-4 zł- wiec naprawde niewiele...a w moim przypadku zdziałała cuda! pozwólcie ze może wkleję notkę która napisałam na innym wątku...
nie mówie że i Wam pomoże... ale myślę że warto spróbować...
Aha! i jakby ktoś wiedział jakie minerały/witaminy ma ta woda to prosze napiszcie, bo jestem ciekawa jakich składników mineralnych i odżywczych mi prawdopodobnie brakowało skoro woda tak szybko pomogła !
Cytat:
Margop
miałam podobne podejście jak Ty
Cytat:
Ale nie należy się spodziewać spektakularnych efektów po kilku zastosowaniach. To raczej taki specyfik, który działa dobrze ale powoli.
Ale przyznam się szczerze że zaskoczyłam sie na plus !
strasznie-poprostu prawie że garściami wypadały mi włosy... każde ich czesanie i mycie kończyło sie kręcąca się łzą w oku nie pomagało mi praktycznie nic: ani szampony, maseczki z żółtek oliwy, nafty, cytryny, płukanki ani toniki.... byłam tak zdesperowana że kupiłam te drogie ampułki vichy- pomogły ale też nie odrazu, dopiero po zastosowaniu opakowania widziałam jakąś poprawę....
jednak one nie leczą problemu, a hamują go, przytwierdzają włos mocniej do głowy - i tyle :|
nie powiem...przez pewien czas miałam spokój.
ostatnio jednak to wszystko wróciło... i nie stać mnie było akurat na zakup kolejnej paczki vichy
ale 2tygodnie temu kupiłam w markecie wodę pokrzywową. Zupełnie przypadkiem. Nie spodziewałam się rezultatów natychmiast... raczej po 2-3 miesiacach jak to i po witaminkach trwa
JEDNAK - i to jest najprawdziwsza prawda- pomogło odrazu! pierwszy raz wtarłam na noc, a rano na grzebieniu zobaczyłam tylko 3-4 wlosy...a do tej pory zawsze było ich kilkadziesiąt! stosuje to teraz co drugi dzień i ten proces zostal prawie że zahamowany no tylko przy myciu jeszcze wypadaja w duzej ilosci..ale i tak w mniejszej niż przedtem
podejrzewam że to właśnie jakiś składników mineralnych i odżywczych mi brakowało które zawiera ta woda pokrzywowa... jakich- tego jednak nie wiem... nie moge dociec a chciałabym wiedzieć
Dlatego zachęcam Was do spróbowania! nie kosztuje to dużo bo ok 4 zł a może i Wam pomoże ?
Warto spróbować ! ale ostrzegam przyczyny wypadania włosów moga być różne... co jednemu pomoże..nie koniecznie pomoze drugiemu ! to sprawa bardzo indywidualna
co do sposobu aplikacji: ja umyłam starą ampułkę po vichy i w nią nalewam wodę pokrzywową aplikuję (jednorazowo ok 6-8 ml) potem krótki masaż głowy, spinam włosy w lekki kucyk i ide spać
właśnie! stosujcie najlepiej wieczorem żeby nie pachnieć w ciągu dnia spirytusem niestety...zapach średni... mocno alkoholowy
też się zastanawiam czy na dłuższą metę spirytus nie zaszkodzi włosom... :| mam nadzieję że nie !
obecnie mam o połowę włosów na głowie mniej niz miałam kiedyś...mam nadzieję że jednak szybko mi odrosną
pozdrawiam i dziekuję że i Wy mi pomagałyście ! Niestety tamte metody nei poskutkowały..ale w końcu znalazłam cos co mi pomogo i tego też i Wam życże buziaki jakbyście miały jakieś pytania to postaram sie odpowiedzieć

aha! nie jest to rzadna reklama i nie mam zysków z racji tych słów
naprawde tak szybko mi to pomogło... wciąż nie mogę w to uwierzyć

Edytowane przez katharinkaa
Czas edycji: 2006-11-23 o 21:38 Powód: dopisek
katharinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 09:13   #2015
Dahlia
Raczkowanie

Stosowałam ampułki Vichy (bardzo drogie) i tabletki Humavit, czasem Revalid. Efektów za bardzo nie widzę. Teraz przerzuciłam się na Dromin, bo coś w końcu trzeba brać, ale już straciłam nadzieję, że cokolwiek mi pomoże. Może spróbuję tej wody pokrzywowej, ale szczerze powiedziawszy, to nigdzie jej jeszcze nie widziałam. Popytam w aptece. Ale trochę boję się wcierek, bo podczas wcierania ampułek Vichy tych włosów wypadało jeszcze więcej - myślę że to nie wina preparatu, tylko po prostu samo tarcie mogło to powodować, chociaż starałam się delikatnie. No ale cóż - włosy słabe, to aż strach je ruszać . A podczas czynności wcierania owej wody pokrzywowej zauważyłaś wzmożone wypadanie? No cóż, jak nic nie pomoże, to zostanie mi chyba tylko Inneov - ale to znowu spory wydatek. A stosowała któraś z was ten Inneov? Dobrze działa?
Dahlia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 10:08   #2016
Angi74
Wtajemniczenie

No to teraz ja.Kiedyś pisałam w tym wątku(nawet wklejałam fotki moich włosów przed kuracją i po).Po 3 latach cieszenia się bardzo bujną fryzurą,problem wypadania powrócił w lipcu tego roku.
Włosy wypadcały w ilośći ok.300 dziennie i juz po 3 tygodniach widziałam znaczne pogorszenie w objętości włosów.Poniewaz wyjezdzalam na ponad 3 miesiące nie zdązylam zrobić specjalistycznych badań,jedynie na PROLAKTYNĘ i podstawowe badania z krwi.Wyszła mi (znowu) podwyzszona prolaktyna i lekki niedobór zelaza.
Po ponad trzech miesiącach kuracji włosy juz nie wypadają,tzn,wypadaja w rozsądnych ilościach parę dzioennie i paręnaście podczas mycia.Co stosowałam:
VITAPIL
VIT.B kompleks,
zelazo
Do wciarania: Folcare(kupione w Portugali-to pomogło mi ostatnim razem-w Polsce bardzo trudno dostępne)wcierałam 8 tygodni.
Dermena szampon (2 opakowania)
Dermena-zel
Alpikort E (co trzeci dzień)

Tak wyglądała moja desperacka walka o włoski.
Obecnie mam połowe mniej włosów,fryzura wygląda nieciekawie i włosy przesuszone przez Dermenę.
Widzę tez sopro nowych odrostów dlatego z chwilą ich pojawienia się zaczęlam brać BIOTYNE,na szybszy porost włosów.Działa !

To na razie tyle.
UCAŁOWANIA DLA MYSZI !
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 12:17   #2017
stellios
BAN stały

GG do stellios

Pogubiłam się w tym wątku, tyle tutaj podajecie tabletek, szamponów i nnich rzeczy

Też zauważam u siebie problem wypadania włosów ...
Mam długie prawie do łokcia i dość sporo ich wypada, nie biorę żadnych tabletek, nie myję żadnymi specjalnymi szamponami, nie wiem co jest przyczyną wypadania ...

Co doradzicie mi na początek?
Jak czytam waszew wypowiedzi, to naprawdę się gubię i sama nie wiem co mogłabym z tego wybrać
stellios jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-24, 15:02   #2018
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stellios Pokaż wiadomość
Pogubiłam się w tym wątku, tyle tutaj podajecie tabletek, szamponów i nnich rzeczy

Też zauważam u siebie problem wypadania włosów ...
Mam długie prawie do łokcia i dość sporo ich wypada, nie biorę żadnych tabletek, nie myję żadnymi specjalnymi szamponami, nie wiem co jest przyczyną wypadania ...

Co doradzicie mi na początek?
Jak czytam waszew wypowiedzi, to naprawdę się gubię i sama nie wiem co mogłabym z tego wybrać
Na początek,proponuję Ci po prostu policzyć włosy ,które dziennie Ci wypadają.Do 150 to norma.
Jeśli jest ich więcej to najpierw zrób badania :morfologia(pierwiastki ,zelazo),na tarczycę(T3,T4,FSH),PROLA KTYNĘ,androstendion,testo steron.POlecam tez badanie włosa TRICHOGRAM.
Stary 2006-11-24, 17:44   #2019
ulunia11
Raczkowanie

Dziewczyny,podaje sklad skrzypu polnego z witaminami szwedzkiej firmy VITAMEX,19zl 100 tabletek,wpiszcie co tam macie,zeby ustalic jakis dobry srodek za rozsadna cene,bo niekiedy placimy 40zl za cos co mozna kupic za 20
ekstrakt ze skrzypu polnego
ekstrakt z pokrzywy
witamina A
witamina B1
witamina B2
witamina B6
witamina E
niacyna
biotyna
inositol
PABA
pantotenian wapnia
lizyna
glukonian zelaza
wyciag z alg morskich
drozdze
oraz weglan wapniowo-magnezowy,krzemionka,stea rynian magnezu,monostearylian glicerolu i sorbitol
Stary 2006-11-24, 18:18   #2020
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
...
UCAŁOWANIA DLA MYSZI !

Angi cieszę się, że u Ciebie lepiej .

Co do przerzedzenia włosów niestety znam ten ból...
Po zeszłorocznym i tegorocznym wypadaniu (które zostało w miarę opanowane - odpukać) włosów mam połowę .
Będę musiała wybrać się do fryzjera, bo nie wyglądają zbyt efektownie. Jednak ciągle się powstrzymuję, bo fryzjer wyrwie mi pewnie ich drugą połowę, muszę poczekać aż się trochę wzmocnią.

Ja Dermenę odstawiłam, bo również strasznie przesuszała mi włosy. Teraz skórę głowy myję Ocerinem OPX, a resztę włosów samą odżywką i jest dużo lepiej.
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 19:47   #2021
AmabA
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
Stosowałam ampułki Vichy (bardzo drogie) i tabletki Humavit, czasem Revalid. Efektów za bardzo nie widzę. Teraz przerzuciłam się na Dromin, bo coś w końcu trzeba brać, ale już straciłam nadzieję, że cokolwiek mi pomoże. Może spróbuję tej wody pokrzywowej, ale szczerze powiedziawszy, to nigdzie jej jeszcze nie widziałam. Popytam w aptece. Ale trochę boję się wcierek, bo podczas wcierania ampułek Vichy tych włosów wypadało jeszcze więcej - myślę że to nie wina preparatu, tylko po prostu samo tarcie mogło to powodować, chociaż starałam się delikatnie. No ale cóż - włosy słabe, to aż strach je ruszać . A podczas czynności wcierania owej wody pokrzywowej zauważyłaś wzmożone wypadanie? No cóż, jak nic nie pomoże, to zostanie mi chyba tylko Inneov - ale to znowu spory wydatek. A stosowała któraś z was ten Inneov? Dobrze działa?
Stosuję Inneov od dwóch miesięcy (nieco ponad nawet).
Moj problem był nieco inny, wiec nie wiem czy pomogę .
Po wakacjach miałam strasznie suche włosy i...tyle. Wypadało 10 przy myciu i pięc dziennie czyli nie mam na co narzekać.
Ale z wypadaniem nigdy nie miałam problemu za to z przesuszeniem i brakiem połysku TAK
Mimo że nigdy włosów nie farbowałam, żadnej trwałej etc.
Po Inneov efektów oczekiwalam po dwóch - trzech miesiącach.
Nie wierzę że jakis specyfik niezależnie od ceny da efekt po miesiącu Tutaj jestem sceptykiem.
I uważam że albo brać 2-3 miesiace albo nie brać( bo i tak wydasz ok. 80 zł na jedną miesięczną kurację)
Moje włosy są teraz lśniące nawilżone. Są długie naturalnie kręcone stąd suche wyglądają...jak gniazdo ptaka
A teraz jestem bardzo zadowolona i będę brać Inneov jeszcze miseiąc a na wiosnę znów zrobię kurację jak zaleca ulotka
AmabA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 20:50   #2022
stellios
BAN stały

GG do stellios

Kupiłam VITAPIL ... nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nigdyu nie brałam żadnych tabletek na włosy a te są ponoć na wypadanie i bły chwalone na tym forum

Zobaczymy czy pomoże
Jesli nie to wtedy będę się martwić

Angi74
Bardzo ci dziękuję za cenne porady ... Mam nadzieję, że nie będę musiała z nich skorzystać
stellios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-24, 22:12   #2023
katharinkaa
Raczkowanie

Dahlia

ja nie wcieram tego preparatu właśnie aby nie wyrywać jeszcze więcej włosów
nakładam poprostu to na skórę głowy przy pomocy aplikatora, poczym "gładzę" od czoła w stronę potylicy kilka razy średnio mocno ucskając i kilkanaście razy bardzo delikatnie opuszkami palców masuję skórę.
I tyle.
Mi właśnie przy tarciu też się kruszyły :|
Ale naprawde- spróbuj tej wody pokrzywowej- zaszkodzić nie zaszkodzi am oze pomoże ?

ja dzis odnotowałam kolejny sukces- przy myciu tylko 10 włosów wyleciało jupiiii kocham moją wodę pokrzywową

no i ponawiam pytanie: czy ktoś moze wie jaki skład mineralno- witaminowy ma woda pokrzywowa ? jestem ciekawa czego mi aż tak brakowało i chciałabym to uzupełniać dieta i odpowiedznio skomponowanymi preparatami odżywczymi
katharinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 07:50   #2024
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez ulunia11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,podaje sklad skrzypu polnego z witaminami szwedzkiej firmy VITAMEX,19zl 100 tabletek,wpiszcie co tam macie,zeby ustalic jakis dobry srodek za rozsadna cene,bo niekiedy placimy 40zl za cos co mozna kupic za 20
ekstrakt ze skrzypu polnego
ekstrakt z pokrzywy
witamina A
witamina B1
witamina B2
witamina B6
witamina E
niacyna
biotyna
inositol
PABA
pantotenian wapnia
lizyna
glukonian zelaza
wyciag z alg morskich
drozdze
oraz weglan wapniowo-magnezowy,krzemionka,stea rynian magnezu,monostearylian glicerolu i sorbitol
Ja kupiłam ostatnio Wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy z witaminami i mikroelementami firmy BioGarden (100 tabl) za 10,40zł ale skłąd jest o wile uboższy od tych twoich ulunia:
wyciąg ze skrzypu polnego
wyciąg z pokrzywy
witamina A
witamina C
witamina B1
witamina B2
witamina B6
witamina E
niacyna
biotyna
cynk
żelazo
błonnik
oraz celuloza mikrokrystaliczna,krzemio nka koloidalna,stearynian magnezu,ultramylopektyna

Skład tego skrzypu jest uboższy od twojego, ale łykam też Vigor, a tam jest naprawdę dużo różnych witaminek i innych składników
Stary 2006-11-25, 08:13   #2025
ulunia11
Raczkowanie

katharinkaa,tam jest tylko ekstrakt z lisci pokrzywy,jak od wiekow wiadomo swietnego srodka do pielegnacji wlosow,a o pokrzywie mozesz poczytac tu
http://ogrody.agrosan.pl/ciecinski/pokrzywa/
i tu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokrzywa_zwyczajna
podsumowujac,bogata w witaminę C, K, B i kwas pantotenowy, flawonoidy, olejek eteryczny, histaminę, acetylocholinę, kwas krzemowy i mrówkowy, fitoncydy oraz składniki mineralne (żelazo, magnez, wapń, mangan, krzem).
Stary 2006-11-25, 09:18   #2026
Dahlia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katharinkaa Pokaż wiadomość
Dahlia

ja nie wcieram tego preparatu właśnie aby nie wyrywać jeszcze więcej włosów
nakładam poprostu to na skórę głowy przy pomocy aplikatora, poczym "gładzę" od czoła w stronę potylicy kilka razy średnio mocno ucskając i kilkanaście razy bardzo delikatnie opuszkami palców masuję skórę.
I tyle.
Mi właśnie przy tarciu też się kruszyły :|
Ale naprawde- spróbuj tej wody pokrzywowej- zaszkodzić nie zaszkodzi am oze pomoże ?
dziękuję za wyjaśnienie, chyba muszę spróbować
chociaż przypuszczam, że ta woda jest do włosów tłustych, a mi po farbowaniu zrobiły się bardzo suche, no ale może się mylę, może ona nie jest tylko do przetłuszczających się - w każdym razie zaraz sobie ją gdzieś poszukam w sklepie
Stary 2006-11-25, 09:26   #2027
Dahlia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AmabA Pokaż wiadomość
Moje włosy są teraz lśniące nawilżone. Są długie naturalnie kręcone stąd suche wyglądają...jak gniazdo ptaka
A teraz jestem bardzo zadowolona i będę brać Inneov jeszcze miseiąc a na wiosnę znów zrobię kurację jak zaleca ulotka
hehe moje nie są długie a też wyglądają jak gniazdo ptaka
ta ulotka od Inneov robi wrażenie bardzo optymistycznie, ale trzeba lek naprawdę długo i systematycznie stosować, jak głosi producent, cóż, chyba i tego w końcu spróbuję - trzeba próbować wszystkiego...
Stary 2006-11-25, 09:56   #2028
Maybebaby
Raczkowanie

A mnie martwi jedna rzecz, ale tylko troche
Dzisiaj przy czesaniu wypadło mi 260 włosów....ale czesze tylko przed myciem, a myje 2 razy w tyg(czyli co 3, 4 dni)....czy jest powód do obaw że cos jest nie tak?
I jeszcze jedno, one wypadają a nie łamia sie, wypadaja włosy różnej długości i 20-30cm i 10 cm albo 3 cm króciótkie włoski.
Moze dlatego nigdy nie bede miałam dlugich włosów...odkąd pamietam wypadało mi dużo włosów.
Może kupie tą Subrine recept, ale wątpie że mi coś pomoże:/
Może mi ktos napisać jakie ma stężenie na opakowaniu chmielu(HOP), bo widziałam w hurtowni fryzjerskiej ale czerwoną....tez z Subriny, wiec chyba ja kupie tylko interesuje mnie stężenie chmielu
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 12:02   #2029
Anuska77
Zadomowienie

Maybebaby
Subrina Recept Szampon - 0,5% chmielu,
Subrina Recept Lotion Intensive - 5,0% chmielu+0,2% provitaminy B5,
Subrina Recept Lotion Intensive Plus (4 ampułki) - 5,0% chmielu+0,2% provitaminy B5. Ampułki są droższe od zwykłego lotionu, ale zapewne wspomogą kurację. Ja osobiście nie stosowałam jeszcze tych specyfików ale jak nie pomoże dotychczasowa kuracja innymi rzeczami pewnie i tego spróbuję.
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-25, 12:05   #2030
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
A mnie martwi jedna rzecz, ale tylko troche
Dzisiaj przy czesaniu wypadło mi 260 włosów....ale czesze tylko przed myciem, a myje 2 razy w tyg(czyli co 3, 4 dni)....czy jest powód do obaw że cos jest nie tak?
I jeszcze jedno, one wypadają a nie łamia sie, wypadaja włosy różnej długości i 20-30cm i 10 cm albo 3 cm króciótkie włoski.
Moze dlatego nigdy nie bede miałam dlugich włosów...odkąd pamietam wypadało mi dużo włosów.
Może kupie tą Subrine recept, ale wątpie że mi coś pomoże:/
Może mi ktos napisać jakie ma stężenie na opakowaniu chmielu(HOP), bo widziałam w hurtowni fryzjerskiej ale czerwoną....tez z Subriny, wiec chyba ja kupie tylko interesuje mnie stężenie chmielu
Skoro czeszesz włosy tylko przed myciem i robisz to 2 razy w tygodniu to 250 włosów to w tej sytuacji niewiele i moim zdaniem nie ma powodu do obaw.
Stary 2006-11-25, 12:46   #2031
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Maybebaby
Subrina Recept Szampon - 0,5% chmielu,
Subrina Recept Lotion Intensive - 5,0% chmielu+0,2% provitaminy B5,
Subrina Recept Lotion Intensive Plus (4 ampułki) - 5,0% chmielu+0,2% provitaminy B5. Ampułki są droższe od zwykłego lotionu, ale zapewne wspomogą kurację. Ja osobiście nie stosowałam jeszcze tych specyfików ale jak nie pomoże dotychczasowa kuracja innymi rzeczami pewnie i tego spróbuję.
Dzięki...wersja w z hurtowni fryzjerskiej też ma 5% chmielu, więc ja wezme....(to jest tez Subrina)

Cytat:
Skoro czeszesz włosy tylko przed myciem i robisz to 2 razy w tygodniu to 250 włosów to w tej sytuacji niewiele i moim zdaniem nie ma powodu do obaw.
Też sobie tak pomyślałam....w sumie wychodzi 50-80 włosów dziennie gdyby podzielić

Jakies 2 miesiące temu wypadało wiecej ale sciełam i po ścieciu przez tydzień wypadło pare, a teraz to jest tak normalnie jak opisałam....widać długie włosy mi nie służą, bo nie mogę ich nigdy zachodować.
Ale i tak jestem zadowolona....chociaz fajnie by było gdyby wypadało 10 przy myciu a przy czesaniu tyle samo
Więc czas na subrinę...chyba ze pomoże mi woda brzozowa
Daję jej szanse na poprawe do trzech myć...jak nic nie zauważe to do kosza, bo była tania
Stary 2006-11-25, 12:53   #2032
eve_malutka
Zadomowienie

GG do eve_malutka

Gdzie mozna dostać tą Subrine? w Aptece czy sklepie kosmetycznym? Wyprobuje sobie .
eve_malutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 13:49   #2033
balitagscarlet
Raczkowanie

Zastanawia mnie jedna rzecz...
Te wszystkie wcierki są moim zdaniem super, tzn większość ,poprawiają krążenie krwi w skórze głowy,pobudzają cebulki włosów i sprawiają, że są lepiej odżywione. Nie tylko pomoagają na wypadnie włosów ale też przyspieszają i pobudzają odrastanie nowych Tylko co z tymi, które mają w swoim składzie spirytus Ja mam teraz taką od dermatologa, nie są to jakieś ogromne ilości ale jadnak...Martwie się czy to nie zaszkodzi nie tyle skórze co samym włosom, przecież spirytus wysusza itd...Jak narazie u mnie to działa super,po posmarowaniu skóra lekko piecze a kiedy w trakcie robie jeszcze mały masaż faktycznie czuć takie ciepełko Widze duuuuużo nowych włosów i nie są już takie małe bo mają po ok 3cm i najlepsze,że są jeszcze mniejsze wśród nich czyli cały czas są pobudzane i odrastają Tylko ten spirytus Jak myślicie???

Moja dermatolog zapytana o skuteczność innoev uśmiechnęła się pobłażliwie i powiedziała,że to jak wyciąg z kalafiora i pomidora
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-25, 14:21   #2034
Anuska77
Zadomowienie

Balitagscarlet
Ja wcieram w łebek miksturę robioną w aptece (kuracja od dermatologa). Jest to płyn robiony, który zawiara spirytus i witaminę (chyba B6, nie pamiętam dokładnie bo wyrzuciłam ten składzik z ulotki naklejonej na buteleczce) + biostymina w ampułkach, ale podwójną dawkę. Wcieram to w skórę głowy i nie czuję żadnego pieczenia ale faktycznie tylko takie ciepełko. Brak też jakiegoś wysuszenia włosków. Widziałam poprawę ogólnie, ale nie wiem już po czym bo używam tego wszystkiego całe mnóstwo: witaminy, cynki, magnezy i inne badziewia. Ostatnio cieszyłam się, bo po muciu wyciągałam tylko kilka włosków i jakoś tak ich wogóle mniej było. Niestety ostatnio sytuacja się pogorszyła, więc ostatnia deska ratunku to ta nieszczęsna tarczyca. Wiem, że to dziwnie brzmi ta odstatnia deska ratunku, ale wolałabym mieć pewność przed rozpoczęciem leczenia, że to właśnie od tarczycy lecą mi te włosy. Powtórzyłam TSH i wynik 4.40, więc wciąż ponad normę, przeciwciała tarczycowa w normie, ale endo twierdzi, że bez kuracji się nie obejdzie. Wciąż się waham bo przeczytałam w necie o wielu skutkach ubocznych tego leku. Niektóre kobiety lecząc niedoczynność przytyły i wogóle jakieś inne schorzenia im po tym przybyły. Ile tego zażywasz na czczo i plisss powiedz, że nic złego się nie dzieje. Na początek przepisał mi 1/2 tabletki na czczo Euthoryx 50. Aha, wiem, że też nosisz długie włosy. Możesz mi więc polecić jakąś dobrą odżywkę po myciu, która ułatwi rozczesanie i nie spowoduje jeszcze większego gubienia tych moich włosków, do tego je odżywi i wzmocni? Dzięki
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 14:21   #2035
AmabA
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
hehe moje nie są długie a też wyglądają jak gniazdo ptaka
ta ulotka od Inneov robi wrażenie bardzo optymistycznie, ale trzeba lek naprawdę długo i systematycznie stosować, jak głosi producent, cóż, chyba i tego w końcu spróbuję - trzeba próbować wszystkiego...
Jak pisałam Inneov pomógł mi (takie mam wrażenie) na suche, zmęczone latem włosy, natomiast nie wiem jak byłoby z wypadaniem
Ale myslę że w razie problemu spróbowałabym
AmabA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 14:47   #2036
balitagscarlet
Raczkowanie

Anuska77
To masz tak jak ja Biorę Merz Spezial, i cynk ale tylko od czasu do czasu bo nie chce przesadzić, Wax 1 raz na tydzień i wcieranie codziennie. Mam cos takiego na ulotce:ac.salicyli,mentol i,thymoli,trae- hmmm i teraz nie mam pojęcia co tu pisze-chinae ,trae capsici, spir. Mi to też ma pomagać na przetłuszczanie.
Trochę mnie nastarszyłaś, jakie inne schorzenia mogą się pojawić po leczeniu niedoczynności??Ja biorę Letrox25 1 i 1/2 tabletki, czyli wychodzi trochę więcej niż Tobie przepisał lekarz. Mi endo powiedziała, że bardzo dużo ludzi ma teraz problemy z tarczycą, nastarszyła,że przy nieleczonej niedoczynności mogą być potem prblemy z ciążą itd. Też się wahałam ale już po zrobieniu USG jak wyszło,że jest tarczyca za mała jakoś wątpliwości mi odpłynęły. NIC kompletnie się mi nie dzieje złego, a lecze się od początku października. Nie przytyłam, nie schudłam, nie mam wahań nastrojów ani nic takiego.Nie zauważyłam żadnej różnicy!!!Tylko to, że rano muszę pamiętać o tabletce i potem przez pół godziny nie mgę nic jeść
Jeżeli chodzi o odżywkę to teraz zakochałam się we wszytskich kosmetykach Thicker Fuller Hair. Używam szamponu rewitalizującego, odżywki i serum ale ono trochę wysusza włosy więc tylko czasami.Mają fajny skład, dużo wyciągów roślinnych i faktycznie sparwiają, że włosy są dobrze odżywione i jakby grubsze. Dla mnie to zbawienie bo nie są bardzo drogie a idealne dla moich cienkich włosów
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-25, 23:21   #2037
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie mozna dostać tą Subrine? w Aptece czy sklepie kosmetycznym? Wyprobuje sobie
Podobno są w aptekach...ale w moim mieście nie umiem jej znależć oprócz sklepu/hurtowni fryzjerskiej.
Oprócz tego znajdziesz ją w aptekach internetowych, ale w normalnym sklepie raczej nie.

Cytat:
Zastanawia mnie jedna rzecz...
Te wszystkie wcierki są moim zdaniem super, tzn większość ,poprawiają krążenie krwi w skórze głowy,pobudzają cebulki włosów i sprawiają, że są lepiej odżywione. Nie tylko pomoagają na wypadnie włosów ale też przyspieszają i pobudzają odrastanie nowych Tylko co z tymi, które mają w swoim składzie spirytus Ja mam teraz taką od dermatologa, nie są to jakieś ogromne ilości ale jadnak...Martwie się czy to nie zaszkodzi nie tyle skórze co samym włosom, przecież spirytus wysusza itd...Jak narazie u mnie to działa super,po posmarowaniu skóra lekko piecze a kiedy w trakcie robie jeszcze mały masaż faktycznie czuć takie ciepełko Widze duuuuużo nowych włosów i nie są już takie małe bo mają po ok 3cm i najlepsze,że są jeszcze mniejsze wśród nich czyli cały czas są pobudzane i odrastają Tylko ten spirytus Jak myślicie???
Ja po użyciu wody brzozowej, która ma dużą ilosć alkoholu(na noc dałam na skóre głowy) , po umyciu miałam naprawde suche wlosy i tylko uratował mnie olej kokosowy, gdy go użyłam bez spłukiwania....nie wiem może miałam zły dzień, bo czasami tak jest że włosy nie chcą sie układać w żaden sposób....ale myśle że troche wysusza...
I jeszcze zauważyłam, ze mi sie szybciej włosy zaczęły przetłuszczać wstaje rano a tu takie troche tłuste....musiałabym z tydzień nie myć żeby mieć takie tłuste jak miałam właśnie po użyciu wody brzozowej z dodatkiem alkoholu(strasznie suchą mam skóre głowy ogólnie ogólnie...i chyba nawet taki drobny łupież zauważyłam, lub cokolwiek to było...)
Stary 2006-11-27, 15:32   #2038
nadia7
Raczkowanie

ponawiam pytanie:uzywal ktos szamponu h-pantonen??bo jestem ciekawa jak dziala, czy poprawia stan wlosow itd.

JESTEŚ SEKSOWNA DOPIERO WTEDY, GDY BEZ ZASTRZEŻEŃ AKCEPTUJESZ CAŁE SWOJE CIAŁO!
nadia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-27, 19:17   #2039
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziewczyny, dziś podczas mycia włosów wypadło mi ich grubo ponad połowe mniej niz jeszcze przed tygodniem jestem pewna, że to dzięki Subrinie Recept, no bo trudno mi uwierzyć, że nagle Dermena, Wax, inne odżywki i dziesiątki tabletek zaczęły działać Niestety podczas czesania jest nadal sporo włosów na grzebieniu, ale myślę, że za miesiąc wszystko się już wyjaśni
Stary 2006-11-27, 20:36   #2040
Maybebaby
Raczkowanie

Własnie dziś kupiłam Subrine....zobaczymy jakie bedą efekty....
Użyłam raz i ma wrażenie że wypada wiecej....ale to moze moje subiektywne wrażenie(hm...są wszędzie na swetrze, na rękawach, na gumce, wcześniej tak nie było).Mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje....

Fałszywy alarm.....

Nie chce zapeszać....ale wczoraj po użyciu Subriny, nie wytrzymałam i włosy rozczesałam(czego nie robie codziennie tylko przed myciem, bo mam loki) i.....wypadło mi ok 160 włosów!....to jest taki mały sukcesik(wczesniej jak pisalam było to 260)...no i mogłam czesac i czesać....a kiedyś strasznie tego unikałam(czyli rozczesać tylko tyle ile potrzeba, bo wychodziły)

ale to nie wszystko....

Dzisiaj żeby sprawdzić jak wypadna, znów je rozczesałam(tym razem mi było łatwiej bo nie były takie splątane) ....i.....
policzyłam włosy....30....tylko 30

Użyłam Subriny tylko raz...nie patrząc na liczbe włosów które zostały na szczotce(bo przecież w ciągu dnia też wypadają), sam fakt że mogę je czesać i czesać a na szczotce zostaje tylko kilkanaście sztuk....

Wciąż nie mogę w to uwierzyć....jeśli w trakcie mycia też mi nie wiele wypadanie a z czasem w ogóle bedzie coraż mniej....to dziewczyny nie wiem jak bede wam dziękować....

I najlepsze jest to że to tylko po jednym użyciu

Edytowane przez Maybebaby
Czas edycji: 2006-11-28 o 13:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości