|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Dziewczyny, od momentu, jak wczoraj nałożyłam na włosy ten lotion Subrina Recept, wieczorem wypadły mi 3 włosy, a dziś przy szczotkowaniu 2
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
czytałam ten watek regularnie. Próbowałam najróżniejszych sposobów opisywanych przez Was bo niestety ale ten problem i mnie dotyczy... ![]() Jednak ostatnio pomogła mi woda pokrzywowa którą mozna dostać w marketach i chyba też mniejszych sklepach na działach kosmetycznych. Kosztuje ok 3-4 zł- wiec naprawde niewiele...a w moim przypadku zdziałała cuda! pozwólcie ze może wkleję notkę która napisałam na innym wątku... nie mówie że i Wam pomoże... ale myślę że warto spróbować... Aha! i jakby ktoś wiedział jakie minerały/witaminy ma ta woda to prosze napiszcie, bo jestem ciekawa jakich składników mineralnych i odżywczych mi prawdopodobnie brakowało skoro woda tak szybko pomogła ! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aha! nie jest to rzadna reklama i nie mam zysków z racji tych słów ![]() naprawde tak szybko mi to pomogło... wciąż nie mogę w to uwierzyć Edytowane przez katharinkaa Czas edycji: 2006-11-23 o 21:38 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Raczkowanie
|
Stosowałam ampułki Vichy (bardzo drogie) i tabletki Humavit, czasem Revalid. Efektów za bardzo nie widzę. Teraz przerzuciłam się na Dromin, bo coś w końcu trzeba brać, ale już straciłam nadzieję, że cokolwiek mi pomoże. Może spróbuję tej wody pokrzywowej, ale szczerze powiedziawszy, to nigdzie jej jeszcze nie widziałam. Popytam w aptece. Ale trochę boję się wcierek, bo podczas wcierania ampułek Vichy tych włosów wypadało jeszcze więcej - myślę że to nie wina preparatu, tylko po prostu samo tarcie mogło to powodować, chociaż starałam się delikatnie. No ale cóż - włosy słabe, to aż strach je ruszać . A podczas czynności wcierania owej wody pokrzywowej zauważyłaś wzmożone wypadanie? No cóż, jak nic nie pomoże, to zostanie mi chyba tylko Inneov - ale to znowu spory wydatek. A stosowała któraś z was ten Inneov? Dobrze działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Wtajemniczenie
|
No to teraz ja.Kiedyś pisałam w tym wątku(nawet wklejałam fotki moich włosów przed kuracją i po).Po 3 latach cieszenia się bardzo bujną fryzurą,problem wypadania powrócił w lipcu tego roku.
Włosy wypadcały w ilośći ok.300 dziennie i juz po 3 tygodniach widziałam znaczne pogorszenie w objętości włosów.Poniewaz wyjezdzalam na ponad 3 miesiące nie zdązylam zrobić specjalistycznych badań,jedynie na PROLAKTYNĘ i podstawowe badania z krwi.Wyszła mi (znowu) podwyzszona prolaktyna i lekki niedobór zelaza. Po ponad trzech miesiącach kuracji włosy juz nie wypadają,tzn,wypadaja w rozsądnych ilościach parę dzioennie i paręnaście podczas mycia.Co stosowałam: VITAPIL VIT.B kompleks, zelazo Do wciarania: Folcare(kupione w Portugali-to pomogło mi ostatnim razem-w Polsce bardzo trudno dostępne)wcierałam 8 tygodni. Dermena szampon (2 opakowania) Dermena-zel Alpikort E (co trzeci dzień) Tak wyglądała moja desperacka walka o włoski. Obecnie mam połowe mniej włosów,fryzura wygląda nieciekawie i włosy przesuszone przez Dermenę. Widzę tez sopro nowych odrostów dlatego z chwilą ich pojawienia się zaczęlam brać BIOTYNE,na szybszy porost włosów.Działa ! To na razie tyle. UCAŁOWANIA DLA MYSZI ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
BAN stały
|
Pogubiłam się w tym wątku, tyle tutaj podajecie tabletek, szamponów i nnich rzeczy
![]() Też zauważam u siebie problem wypadania włosów ... Mam długie prawie do łokcia i dość sporo ich wypada, nie biorę żadnych tabletek, nie myję żadnymi specjalnymi szamponami, nie wiem co jest przyczyną wypadania ... Co doradzicie mi na początek? Jak czytam waszew wypowiedzi, to naprawdę się gubię i sama nie wiem co mogłabym z tego wybrać |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli jest ich więcej to najpierw zrób badania :morfologia(pierwiastki ,zelazo),na tarczycę(T3,T4,FSH),PROLA KTYNĘ,androstendion,testo steron.POlecam tez badanie włosa TRICHOGRAM. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,podaje sklad skrzypu polnego z witaminami szwedzkiej firmy VITAMEX,19zl 100 tabletek,wpiszcie co tam macie,zeby ustalic jakis dobry srodek za rozsadna cene,bo niekiedy placimy 40zl za cos co mozna kupic za 20
ekstrakt ze skrzypu polnego ekstrakt z pokrzywy witamina A witamina B1 witamina B2 witamina B6 witamina E niacyna biotyna inositol PABA pantotenian wapnia lizyna glukonian zelaza wyciag z alg morskich drozdze oraz weglan wapniowo-magnezowy,krzemionka,stea rynian magnezu,monostearylian glicerolu i sorbitol |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() Angi cieszę się, że u Ciebie lepiej ![]() Co do przerzedzenia włosów niestety znam ten ból... Po zeszłorocznym i tegorocznym wypadaniu (które zostało w miarę opanowane - odpukać) włosów mam połowę ![]() Będę musiała wybrać się do fryzjera, bo nie wyglądają zbyt efektownie. Jednak ciągle się powstrzymuję, bo fryzjer wyrwie mi pewnie ich drugą połowę, muszę poczekać aż się trochę wzmocnią. Ja Dermenę odstawiłam, bo również strasznie przesuszała mi włosy. Teraz skórę głowy myję Ocerinem OPX, a resztę włosów samą odżywką i jest dużo lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moj problem był nieco inny, wiec nie wiem czy pomogę ![]() Po wakacjach miałam strasznie suche włosy i...tyle. Wypadało 10 przy myciu i pięc dziennie czyli nie mam na co narzekać. Ale z wypadaniem nigdy nie miałam problemu za to z przesuszeniem i brakiem połysku TAK ![]() Mimo że nigdy włosów nie farbowałam, żadnej trwałej etc. Po Inneov efektów oczekiwalam po dwóch - trzech miesiącach. Nie wierzę że jakis specyfik niezależnie od ceny da efekt po miesiącu ![]() I uważam że albo brać 2-3 miesiace albo nie brać( bo i tak wydasz ok. 80 zł na jedną miesięczną kurację) Moje włosy są teraz lśniące nawilżone. Są długie naturalnie kręcone stąd suche wyglądają...jak gniazdo ptaka ![]() A teraz jestem bardzo zadowolona i będę brać Inneov jeszcze miseiąc a na wiosnę znów zrobię kurację jak zaleca ulotka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
BAN stały
|
Kupiłam VITAPIL ... nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nigdyu nie brałam żadnych tabletek na włosy a te są ponoć na wypadanie i bły chwalone na tym forum
Zobaczymy czy pomoże ![]() Jesli nie to wtedy będę się martwić Angi74 Bardzo ci dziękuję za cenne porady ... Mam nadzieję, że nie będę musiała z nich skorzystać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Raczkowanie
|
Dahlia
ja nie wcieram tego preparatu właśnie aby nie wyrywać jeszcze więcej włosów nakładam poprostu to na skórę głowy przy pomocy aplikatora, poczym "gładzę" od czoła w stronę potylicy kilka razy średnio mocno ucskając i kilkanaście razy bardzo delikatnie opuszkami palców masuję skórę. I tyle. Mi właśnie przy tarciu też się kruszyły :| Ale naprawde- spróbuj tej wody pokrzywowej- zaszkodzić nie zaszkodzi am oze pomoże ? ja dzis odnotowałam kolejny sukces- przy myciu tylko 10 włosów wyleciało ![]() ![]() ![]() no i ponawiam pytanie: czy ktoś moze wie jaki skład mineralno- witaminowy ma woda pokrzywowa ? jestem ciekawa czego mi aż tak brakowało i chciałabym to uzupełniać dieta i odpowiedznio skomponowanymi preparatami odżywczymi |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciąg ze skrzypu polnego wyciąg z pokrzywy witamina A witamina C witamina B1 witamina B2 witamina B6 witamina E niacyna biotyna cynk żelazo błonnik oraz celuloza mikrokrystaliczna,krzemio nka koloidalna,stearynian magnezu,ultramylopektyna Skład tego skrzypu jest uboższy od twojego, ale łykam też Vigor, a tam jest naprawdę dużo różnych witaminek i innych składników ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
katharinkaa,tam jest tylko ekstrakt z lisci pokrzywy,jak od wiekow wiadomo swietnego srodka do pielegnacji wlosow,a o pokrzywie mozesz poczytac tu
http://ogrody.agrosan.pl/ciecinski/pokrzywa/ i tu http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokrzywa_zwyczajna podsumowujac,bogata w witaminę C, K, B i kwas pantotenowy, flawonoidy, olejek eteryczny, histaminę, acetylocholinę, kwas krzemowy i mrówkowy, fitoncydy oraz składniki mineralne (żelazo, magnez, wapń, mangan, krzem). |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chociaż przypuszczam, że ta woda jest do włosów tłustych, a mi po farbowaniu zrobiły się bardzo suche, no ale może się mylę, może ona nie jest tylko do przetłuszczających się - w każdym razie zaraz sobie ją gdzieś poszukam w sklepie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ta ulotka od Inneov robi wrażenie bardzo optymistycznie, ale trzeba lek naprawdę długo i systematycznie stosować, jak głosi producent, cóż, chyba i tego w końcu spróbuję - trzeba próbować wszystkiego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
A mnie martwi jedna rzecz, ale tylko troche
![]() Dzisiaj przy czesaniu wypadło mi 260 włosów....ale czesze tylko przed myciem, a myje 2 razy w tyg(czyli co 3, 4 dni)....czy jest powód do obaw że cos jest nie tak? I jeszcze jedno, one wypadają a nie łamia sie, wypadaja włosy różnej długości i 20-30cm i 10 cm albo 3 cm króciótkie włoski. Moze dlatego nigdy nie bede miałam dlugich włosów ![]() Może kupie tą Subrine recept, ale wątpie że mi coś pomoże:/ Może mi ktos napisać jakie ma stężenie na opakowaniu chmielu(HOP), bo widziałam w hurtowni fryzjerskiej ale czerwoną....tez z Subriny, wiec chyba ja kupie tylko interesuje mnie stężenie chmielu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zadomowienie
|
Maybebaby
Subrina Recept Szampon - 0,5% chmielu, Subrina Recept Lotion Intensive - 5,0% chmielu+0,2% provitaminy B5, Subrina Recept Lotion Intensive Plus (4 ampułki) - 5,0% chmielu+0,2% provitaminy B5. Ampułki są droższe od zwykłego lotionu, ale zapewne wspomogą kurację. Ja osobiście nie stosowałam jeszcze tych specyfików ale jak nie pomoże dotychczasowa kuracja innymi rzeczami pewnie i tego spróbuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakies 2 miesiące temu wypadało wiecej ale sciełam i po ścieciu przez tydzień wypadło pare, a teraz to jest tak normalnie jak opisałam....widać długie włosy mi nie służą, bo nie mogę ich nigdy zachodować. Ale i tak jestem zadowolona....chociaz fajnie by było gdyby wypadało 10 przy myciu a przy czesaniu tyle samo ![]() Więc czas na subrinę...chyba ze pomoże mi woda brzozowa ![]() Daję jej szanse na poprawe do trzech myć...jak nic nie zauważe to do kosza, bo była tania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
Gdzie mozna dostać tą Subrine? w Aptece czy sklepie kosmetycznym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Raczkowanie
|
Zastanawia mnie jedna rzecz...
Te wszystkie wcierki są moim zdaniem super, tzn większość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja dermatolog zapytana o skuteczność innoev uśmiechnęła się pobłażliwie i powiedziała,że to jak wyciąg z kalafiora i pomidora ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Zadomowienie
|
Balitagscarlet
Ja wcieram w łebek miksturę robioną w aptece (kuracja od dermatologa). Jest to płyn robiony, który zawiara spirytus i witaminę (chyba B6, nie pamiętam dokładnie bo wyrzuciłam ten składzik z ulotki naklejonej na buteleczce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale myslę że w razie problemu spróbowałabym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Anuska77
To masz tak jak ja ![]() ![]() Trochę mnie nastarszyłaś, jakie inne schorzenia mogą się pojawić po leczeniu niedoczynności??Ja biorę Letrox25 1 i 1/2 tabletki, czyli wychodzi trochę więcej niż Tobie przepisał lekarz. Mi endo powiedziała, że bardzo dużo ludzi ma teraz problemy z tarczycą, nastarszyła,że przy nieleczonej niedoczynności mogą być potem prblemy z ciążą itd. Też się wahałam ale już po zrobieniu USG jak wyszło,że jest tarczyca za mała jakoś wątpliwości mi odpłynęły. NIC kompletnie się mi nie dzieje złego, a lecze się od początku października. Nie przytyłam, nie schudłam, nie mam wahań nastrojów ani nic takiego.Nie zauważyłam żadnej różnicy!!!Tylko to, że rano muszę pamiętać o tabletce i potem przez pół godziny nie mgę nic jeść ![]() Jeżeli chodzi o odżywkę to teraz zakochałam się we wszytskich kosmetykach Thicker Fuller Hair. Używam szamponu rewitalizującego, odżywki i serum ale ono trochę wysusza włosy więc tylko czasami.Mają fajny skład, dużo wyciągów roślinnych i faktycznie sparwiają, że włosy są dobrze odżywione i jakby grubsze. Dla mnie to zbawienie bo nie są bardzo drogie a idealne dla moich cienkich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oprócz tego znajdziesz ją w aptekach internetowych, ale w normalnym sklepie raczej nie. Cytat:
I jeszcze zauważyłam, ze mi sie szybciej włosy zaczęły przetłuszczać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Raczkowanie
|
ponawiam pytanie:uzywal ktos szamponu h-pantonen??bo jestem ciekawa jak dziala, czy poprawia stan wlosow itd.
![]()
#2039 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś podczas mycia włosów wypadło mi ich grubo ponad połowe mniej niz jeszcze przed tygodniem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2040 |
Raczkowanie
|
Własnie dziś kupiłam Subrine....zobaczymy jakie bedą efekty....
Użyłam raz i ma wrażenie że wypada wiecej....ale to moze moje subiektywne wrażenie(hm...są wszędzie na swetrze, na rękawach, na gumce, wcześniej tak nie było).Mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje.... ![]() Fałszywy alarm..... Nie chce zapeszać....ale wczoraj po użyciu Subriny, nie wytrzymałam i włosy rozczesałam(czego nie robie codziennie tylko przed myciem, bo mam loki) i.....wypadło mi ok 160 włosów!....to jest taki mały sukcesik(wczesniej jak pisalam było to 260)...no i mogłam czesac i czesać....a kiedyś strasznie tego unikałam(czyli rozczesać tylko tyle ile potrzeba, bo wychodziły ![]() ale to nie wszystko.... Dzisiaj żeby sprawdzić jak wypadna, znów je rozczesałam(tym razem mi było łatwiej bo nie były takie splątane) ....i..... policzyłam włosy....30....tylko 30 ![]() Użyłam Subriny tylko raz...nie patrząc na liczbe włosów które zostały na szczotce(bo przecież w ciągu dnia też wypadają), sam fakt że mogę je czesać i czesać a na szczotce zostaje tylko kilkanaście sztuk.... Wciąż nie mogę w to uwierzyć....jeśli w trakcie mycia też mi nie wiele wypadanie a z czasem w ogóle bedzie coraż mniej....to dziewczyny nie wiem jak bede wam dziękować.... ![]() I najlepsze jest to że to tylko po jednym użyciu ![]() Edytowane przez Maybebaby Czas edycji: 2006-11-28 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.