|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III
Cytat:
mi Amla śmierdzi kadzidłem ale się męczę ![]() najpierw chcę tabletki odstawić, a w czasie czekania na 'normalny' cykl się foliować kwasem
|
|
|
|
|
#1922 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dobra, reasumując, bo będę dziś mieć rossmanna po drodze
![]() Odżywka do włosów z Alterry - granat, tak ?
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Huhuhu, ale się popisałam.
Byłam pewna, że ten "granat" Alterry to kolor opakowania, a nie składnik i jak głupia patrzyłam nawet na kwc, ale nic granatowego nie widziałam. Ostatecznie wzięłam dzisiaj w Rossmanie "czerwoną" odżywkę, która okazuje się być tą granatową. Edit: Jakie saszetki?
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
własnie nie wiem jakiej one są firmy, ale stoją zazwyczaj na tej półce gdzie żele pod prysznic tylko zwykle na dole - są niebieskie, rózowe i jakies inne a w srodku jest porcja olejku na jedną kąpiel - daje TYYYYYYYYYLE piany i tak bosko pachnie, że hej
|
|
|
|
#1927 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja wczoraj się zorietnowalam, że pisząc granatowamacie na mysli, że granat, ten owoc, ha!
![]() To lepsza odzywka czy maska? Pytam, bo na włosach się nie znam, choć w sumie maski jakoś lepiej działały mi na włosy niż odżywki zwykle
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam odżywkę i ona jest strasznie gęsta - w sumie wiele firm robi maski o takiej konsystencji ale jest świetna, naprawdę.a, jeszcze Isana różowa odżywka z babassu! |
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Rozeznanie
|
jak mowa o odżywkach - jak trzymacie olej na włosach, potem zmywacie go szamponem to po myciu nakładacie jeszcze odżywkę?
|
|
|
|
#1933 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Pytam, bo raz chwycilam w rossmanie wlasnie różową odzywkę isany, ale nie tą co potrzeba
Lezy teraz, bo nie robi nic, a zachęcająco nie pachnie. Także nawet nie mogę powiedzieć, że lezy i pachnie...
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj bylam w Rossmanie i kupilam sobie eyeliner z Wibo, ale to jest porazka;/
|
|
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
stuknęło mi 200 obserwatorów
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie pracuję w zawodze no ale cóż tak sie czasem zdarza. 65 zł za dobrze zrobione tipsy to jest bardzo dobra cena. Przesadą jest branie po 150 zł - a takie przypadki też się zdarzają. O ile jak Kobiecina nie chce prawdziwych 'diamencików' Swarovskiego po 30 sztuk na każdym paznokciu Mimo, że nie pracuje to uważam, że wiedza w życiu mi się przyda przynajmniej Pani w Douglasie nie wbije mi kremu który wnika do 8 warstwy skóry (której oczywiście nie ma). A moim konikiem jest bardziej pielęgnacja i zabiegi - sfery paznokciowej nienawidzę. ![]() Po prostu wiem, że jak ktoś chce robić stylizacje a w skrócie mówiąc tipsy - to musi siedzieć w tej dziedzinie cały czas bo nowości się tutaj bardzo szybko rozwijają i trzeba być po prostu na czasie.
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
i potem juz tylko spłukanie odżywki samą wodą?
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
no i teraz to juz się czuję wręcz zmuszona do kupienia odżywki w rossmannie :P tylko jakos mi tam na razie nie po drodze. Znacie jakies inne fajne i mało chemiczne, które są nie tylko w rosmannie?
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raczej nie jestem fanką sztucznych paznokci, ale kiedyś szukałam dobrej stylistki - wszystkie, które sprawiały wrażenie takich, którym można zaufać, lub te polecane przez znajome z ładnymi paznokciami miały tego rzędu ceny. Przy czym mnie to raczej nie przeszkadza, ani mnie to nie razi, zresztą podobnie ma się sprawa z cenami makijaży w mniejszych miejscowościach i właśnie tutaj - i uważam, że to jest ok, i tak naprawdę to warszawskie ceny pracy porządnych makijażystów, są adekwatne do tej pracy. Nie wiem jak to dokładnie wygląda jeśli chodzi o stylizację paznokci, bo nie siedzę w temacie, ale sądzę, że pewnie podobnie. ![]() Ajć, teraz mnie kusi jeszcze ta maska, ale chyba jednak poczekam i potestuję odżywkę, moje konto bankowe błaga o litość. Jeszcze się nie skończył pierwszy tydzień stycznia, a ja już takie zakupy zrobiłam...
|
|
#1943 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Olej pod czepkiem na godzinkę, później myję i normalnie nakładam odżywkę po, jak olejuję to już maski nie robię. A oleje [polecam spłukiwać tak, że najpierw na sucho umyć je szamponem bez wody, spłukać i umyć normalnie. Bo kilka razy szorować nie ma sensu, bo się wszystko wypłuka.Cytat:
Cytat:
![]() U mnie tania i naturalna pielęgnacja włosów z Fitomed - zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
cena tez mini jak na taką jakość. Właśnie idę zmyć maseczkę, ciekawa jestem efektu
Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2012-01-05 o 14:19 |
||||||
|
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
Wena, czyli dla olejujących lepsza jest odżywka niż maska, żeby nie przekombinowac? A te z alterry są do spłukiwania?
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wielka szkoda - tymbardziej, że ja sama nie chciałam iść na ten kierunek a potem się wkręciłam .. no ale cóż ne miałam wyjścia. Szkoła oczywiście obiecała, że ten kierunek otwiera rynek pracy i oczywiście praca będzie.. Niedługo stuknie mi 2 lata po szkole i co ? nawet w głupim sklepie kosmetycznym mnie nie chcą a w salonach wymyślają, że nie mam kursu na rzęsy.. nie mam kursu z shellaca..., że nie mam studiów 'kosmetologii' (to mnie najbardziej bawi). Ludzie zmyślili sobie, że kosmetolog to kosmetyczka z wyższym. )na jednej rozmowie kobieta się mnie zapytała dlaczego nie idę na licencjata z kosmetologi - no to jej odpowiedziałam, że mi licencjat z kosmetologii nic nie zmienia w uprawnieniach ![]() Na dniach ide zrobić zakupy z Bielendy i zastanawiam się które maski algowe wybrać ![]() ![]() - myślałam nad arbuzową i czekoladową .. ale nie wiem chciałam też jakąś dla dojrzałej cery.. mam dylemat a środki pieniężne ograniczone
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1947 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1948 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A tak naprawdę każde wlosy lubię co innego. Moje np. wolą maski niż oleje, a po olejku rycynowym są matowe, mimo, że dobrze spłukane.Cytat:
Może spirulina z Bielendy?
|
||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

dzieć ma niecae dwa latka, więc jeszcze takich rzeczy nie kuma 

a w salonach wymyślają, że nie mam kursu na rzęsy.. nie mam kursu z shellaca..., że nie mam studiów 'kosmetologii' (to mnie najbardziej bawi). Ludzie zmyślili sobie, że kosmetolog to kosmetyczka z wyższym.