|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III
Cytat:
Spirulina jest fajna ale z Ziaji O_o a za nią u mnie śpiewają sobie 98 zł.
|
|
#1952 |
|
Konto usunięte
|
Oglądałam dziś te odżywki i maski Alterra, ale nic mnie nie skusiło.
Na promocję OSa też się nie załapałam, zresztą i tak nie było tego, który chciałam kupić, więc dupcia ![]() A na blogu pierwszy makijaż paletką Monaco |
|
|
|
#1953 | |
|
BAN stały
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31426666]A jaki eyeliner? Jeden z Wibo (a może z Lovely...?) był moim KWC przez dłuższy czas, taki w "kałamarzu", z okiem na opakowaniu.[/QUOTE]
Właśnie na ten patrzyłam. Niebieski mnie kusił. Mówisz, że dobry jest? ;> Cytat:
My w szkole mamy jakąś maskę z Bielendy ze spiruliną, jeszcze nie używałam na sobie. Mam w planach kupić spirulinę z ZSK
Edytowane przez Wena90 Czas edycji: 2012-01-05 o 15:06 |
|
|
|
|
#1954 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Witam, czy mogłabym do was dołączyć? Od niedawna prowadzę bloga kosmetycznego.
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czyli uważacie że lepiej pójść do szkoły policealnej aniżeli na studia? Chodzi mi od jakiegoś czasu po głowie aby zapisać się do szkoły z takim kierunkiem. Myślałam o studiach na WSF, ale tak Was tutaj podczytuję i zaczęłam się zastanawiać.
|
#1957 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie jest zły, tylko pędzelek twardszy i cieńszy niż miał eyeliner Essence ![]() One_LoVe Ja nigdy nie myślałam nad studiami w tym kierunki, mi się wydaje, że szkoła policealna wystarczy choć mnie bardziej ciągnie wizażUdało mi się wkońcu dokończyć recenzję cienia w płynie i lakieru Essence Crystalliced |
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;31426956]Ja mam taki jak na zdjęciu
![]() Nie jest zły, tylko pędzelek twardszy i cieńszy niż miał eyeliner Essence ![]() One_LoVe Ja nigdy nie myślałam nad studiami w tym kierunki, mi się wydaje, że szkoła policealna wystarczy choć mnie bardziej ciągnie wizaż[/QUOTE] Ja też mam ten właśnie eyeliner. ![]() Dziękuję za odpowiedź. Nie mam w tym rozeznania, ale myślałam, że po studiach będą większe szanse aby móc robić coś w tę stronę. A tu się okazuje, że szkoła policealna lepsza. Coś mi się obiło ostatnio o uszy, że mają zlikwidować szkoły policealne, i że w tym roku jest ostatnia możliwość zapisu. Wiecie coś na ten temat? Czy to jakaś plotka?
|
#1959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są szkoły gdzie jest kosmetologia z prawdziwego zdarzenia a są szkoły gdzie kosmetologia jest tylko odbębnieniem godzin i wpłaceniu kasy szkole na konto. Policealne mają to samo .. - w jednym jest jedna wielka olewka a w drugim kosza jak się da. Licencjat z kosmetologi różni się od technika jedynie tym, że po licencjacie mozesz sobie zrobić magistra czy to z promocji zdrowia czy z czegoś tam pokrewnego. ale licencjat vs technik - nie ma żadnych zmian jeżeli chodzi o uprawnienia w zabiegach kosmetycznych bo kosmetolog nie ukrywajmy nie jest od siedzenia w gabinecie i robienia tipsów czy makijaży O ile się dobrze orientuje to dopiero przy mgr można robić mezoterapie igłową. Cytat:
Bardziej tutaj chodzi o to, że studia też się zmienią i tez bardziej będą ukierunkowane na praktyke niż na teorie ale ile w tym prawdy to nie wiadomo.
Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile Kid Cudi Edytowane przez Bayje Czas edycji: 2012-01-05 o 15:24 |
||
|
|
|
#1960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja się też zastanawiałam nad kursami w różnych kierunkach by zwiększyć szanse na znalezienie pracy, ale tutaj akurat na kurs wizażu bym nie poszła, bo wydaje mi się, że za mało wiedzy by mi taki kurs dał, zwłaszcza, że są też kursy jednodniowe Nic nie słyszałam o likwidacji szkół policealnych, ale wydaje mi się to nierealne albo raczej głupie Bo nie każdy po liceum chce iść na studia, a szkoła policealna to szansa dalszego rozwijania się
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra chodzi do szkoły policealnej (kierunek fryzjerstwo) ogólnie jest bardzo zadowolona, ale zdarza się, że nauczycielowi się nie chce i nie przeprowadza zajęć tak jakby to sobie uczniowie życzyli (albo zwalnia z lekcji, bo ma ważną sprawę i musi wyjść). I też jest sporo dziewczyn które chodzą na zajęcia z wielką łaską, albo w ogóle nie przychodzą tylko później proszą się o oceny. Bałabym się iść do takiej fryzjerki. ![]() Moja siostra ma za sobą praktyki w salonie, mimo, że do zaliczenia semestru potrzebowała tylko odbębnić ileś tam godzin w jednym salonie, to na własną rękę znalazła później sobie drugi salon gdzie się dokształcała. Faktycznie, licencjat brzmi ciekawiej, ale skoro takie są realia, to muszę to jeszcze przemyśleć. Kwota też bardzo różna - ale to wiadomo.
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;31427399]
Nic nie słyszałam o likwidacji szkół policealnych, ale wydaje mi się to nierealne albo raczej głupie Bo nie każdy po liceum chce iść na studia, a szkoła policealna to szansa dalszego rozwijania się [/QUOTE]Szkolnictwo chce wymusić, że jak chcesz się uczyć dalej to studia. Cytat:
Dlaczego mogę polecić tą szkołę ? - sprzęty odpowiednie, kosmetyki .. ładnie wyposażona pracownia i przede wszystkim ilość godzin jaką tam sie siedzi. Zabiegi przeszłysmy przez wszystkie działy... i to nie tak o sobie po łebkach. Nie ma żałowania kosmetyków w stylu jak to czasami jest w weekandówkach, że jedna dziewczyna na grupe robi taką maskę i tyle. Słyszałam też o takich przypadkach, że dziewczyny henne robiły pół roku bo szkoła załowała na inne produkty. Gorzej w weekandówach dziewczyny się składają czasami i na kosmetyki i tych kosmetyków po prostu nie ma.
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku działalności bloga o nich wspominałam -> http://raisin1989.blogspot.com/2011/...na-kapiel.html Cytat:
![]() Nie jest zły, tylko pędzelek twardszy i cieńszy niż miał eyeliner Essence ![]() [/QUOTE] Mam taki ale brązowy i jest niezły ![]() Tu go chwalę -> http://raisin1989.blogspot.com/2011/...i-brazowy.html
Edytowane przez Rodzynka1989 Czas edycji: 2012-01-05 o 16:01 |
||
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31426666]A jaki eyeliner? Jeden z Wibo (a może z Lovely...?) był moim KWC przez dłuższy czas, taki w "kałamarzu", z okiem na opakowaniu.[/QUOTE]
Ten taki z jakby kwiatkiem w ogole nie kryje ;/---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Na stronie wibo jest okreslony jako rozany eyeliner, naprawde jest okropny, nalozylam 3 warstwy i nadal byly przeswity. |
|
|
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
Co do uczelni itd. Ja nie mam pojęcia jaki kierunek wybrać. Zdaję rozszerzoną biologię, chemię i ang... Nie mam pomysłu. Chyba biotechnologia. Co myślicie??
U mnie lakier Sensique. |
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
bry
![]() czy któraś z Was dostała zaproszenie na event Pantene Pro-V i się wybiera?
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, chodzi o to, że szkoły policealne mają tzw. martwe dusze, czyli osoby zapisane, a nie będące tak naprawdę słuchaczami (zapisane tylko, aby nadal przysługiwała np. renta) , bywały nawet przypadki, że osoby były zapisywane bez ich wiedzy (chyba nawet w tym wątku któraś z dziewczyn pisała o tym). A szkoły dostają dofinansowanie zależne od liczby ZAPISANYCH a nie uczących się osób.
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, pierwszy raz samodzielnie kładę hennę na włosy - zobaczymy co mi z tego wyjdzie
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ja też słyszałam taką opinie powiązaną, że po prostu nie chcą płacić na te szkoły tylko przekazać tym wyższym. Czyli szkołą wyższym dają monopol na dalsze szkolenie.
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena juz mniej ale wystarczy mi na wieki wiec mozna zainwestowac.---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- mnie nie wzieli pdo uwage
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z innej beczki - jakiego rozmiaru zdjęcia wrzucacie na bloga? Chodzi mi głównie o to jak na dłuższą metę radzicie sobie z pojemnością Picasy, która jest tak jakoś ograniczona. Rezygnujecie z super jakości na rzecz rozmiaru czy się nie przejmujecie takimi sprawami?
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
moje zdjęcia są małe wagowo, bo robię telefonem, a jakość jest nie najgorsza. Mój sprzęt fotograficzny pozostawia wiele do życzenia, więc po próbach telefon robi mi ładniejsze fotki
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
ładuję niektóre fociaki na imageshack i mnie to mało interesuje
|
#1976 |
|
Konto usunięte
|
słuchajcie, a wiecie może jak można zmniejszyć na raz dużo zdjęć? Bo jak już to robię to pojedynczo, a wiadomo, że jak idę z kimś na 'sesję' to nie będę 900 zdjęć pojedynczo zmniejszać
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszalyscie teraz w wiadomosciach? Nowe testy na prawko wchodza w nastepnym roku, bo ustawa nie zostala zatwierdzona
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, który zestaw pędzli wybrać?
Pomóżcie.http://allegro.pl/elf-studio-profesj...039512576.html http://allegro.pl/hakuro-zestaw-8-pe...039404323.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Ostatnio go używałam ze 3 lata temu, ale wtedy był idealny 
choć mnie bardziej ciągnie wizaż