|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Cytat:
Swoją drogą jak ma takie rozkminy jak z tą piosenką to zaraz dam na opis jakąś która się naprawdę do niego odnosi to niech sobie słucha
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
tylko że on myśli że skierowałam ją do niego więc grubo
![]() dałam na opis to http://www.youtube.com/watch?v=tg00YEETFzg niech słucha, szczególnie początku
Roguc mym Bogiem, Coma nałogiem, muzyka postawą, koncerty zabawą narCOMAnka http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach Edytowane przez _Desolation Czas edycji: 2012-01-05 o 02:57 |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
...go kocham
![]() obejrzalam sobie Króla Lwa.. i ide spac
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonił z życzeniami noworocznymi zdziwiło mnie to, przed świętami pisaliśmy. 2-3 dni temu.. zmienił status na fejsie z wolnego na w związku ale nie ma pokazane z kim.. wszystkie "podejrzane" wcześniej przeze mnie dziewczyny nadal mają status wolny.. poza tym cholera sama nie wiem.. napisał, pisaliśmy.. on do mnie "abububu" ja zawsze tak mówiłam jak byliśmy razem, a jak był w domu i przed tel gadaliśmy to zawsze pisał że już tęskni za tym "abububu" bo ja to najlepiej robie. no ale piszemy dalej o pierdołach.. napisałam na fejsie sobie na tablicy "najgorsze są domysły... bo domyślam się, że wcale nie tęsknisz". a on do mnie do wysłał na pw i czy jakieś aluzje? a ja, że a bo czemu? a ten że nie wie dobra nie ważne idzie z fejsa, pa i buziaczek. a ja, ze no czesc i usmieszek. po 15 minutach wrócił, polubił tamten status. ja cos na pw napisałam. a on do mnie, czy ide na skypie pogadac. pogadalam z nim troche. troche z nim i jego przyjacielem.pozniej dlugo z jego przyjacielem. zdziwił się jak mu mówiłam o sylwestrze, no i ogolnie o tym, ze duzo imprezuje.. powiedział zebym uwazala na siebie i nie przesadzila. EX siedział gdzies tam na drugim łóżku. no i pytał o mojego przyjaciela o ktorym duzo opowiadałam dobrego, czy to nie czasem kandydat na chłopaka? a ja ze nie i powiedziałabym coś, ale sobie daruje. a on ze co?a ja ze nie wazne. i napisałam mu na gg, ze nie chce mowic głośno przy EX ale mam uraz i nie chce sie z nikim wiązać a on tylko powiedział że rozumie mnie.. mówiliśmy o działce, opowiadałam, jaki remont się tam robi, że wszystko odnawiamy. nie dodałam że to przez EX by zabic wspomnienia o nim i nienawidze tego miejsca przez niego. a EXa przyjaciel mowi, ze musi nas odwiedzic i przyjechac a ja ze zapraszam Go a on czy na pewno ? a ja ze oczywiscie jest zawsze mile widziany. a on zapytał czy XXX (ex) też ? a ja ze nad tym musialabym sie zastanowic. moze i bym chciala go zobaczyc, ale czuje ze w jednym kawałku on by stąd nie wyjechał, zbyt wiele osob go tutaj zna i nienawidzi go Wspomnienia we mnie uderzyły, nie na sam jego głos, bo w sumie w sylwestra zdażyło mi sie drugi raz z nim rozmawiac od zerwania. ale zobaczyłam go, w sumie widzialam na zdjeciach najnowszych, ale to nie to samo... tęsknie za nim, ale cholera, przyjaciółka juz na gg strasznie mnie zjechała, ze 2012 mial byc BEZ NIEGO...
|
|
|
#4178 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Oglądałaś poprzednią część? Jaka jest w porównaniu z tą?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
No ja miałam wreszcie poważną rozmowę z exem.
I zaczynam przyznawać racje niezbyt lubianej przeze mie Bridget jones - że faceci potrafią wymyslić najgłupsze ściemy na ukrycie najprostszej prawdy. W wielkim skrócie Kocha mnie, ale ma wątpliwości. jednego dnia chce, żebym uż dziś przyjechała do niego na stałe. Innego dnia boi się, że sobie nie poradzimy ma problemy w pracy, ja tez mogę nie od razu znaleźć tam pracę - boi się, że nie poradzimy sobie finansowo. On uważa, że jestem zamknięta w sobie (fakt - jestem introwertyczką) co może mi utrudnić funkcjonowanie tam (kraj latynoski.) Stąd jego wahania. ogólnie - konkretne problemy. A on zamiast ze mną porozmawiać - wymyśla kłamstwo, że mnie zdradził W sumie to z jednej strony wiem wreszcie o co chodzi, a z drugiej - nie bardzo wiem co mam z ta wiedzą zrobić... |
|
|
|
#4180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
całkiem możliwe.
powiedział mi, że powiedział coś takiego bo wiedział, że zdrady nie wybaczę i nie będę go naciskać. Mam żal do niego, że nie potrafił mi powiedzieć prawdy. Ten człowiek ma dość skomplikowaną psychikę - nie chcę się wdawać w szczegóły, ale m.in. jest weteranem iraku i afganu ze zdiagnozowaną depresją frontową, bezsennością, nocnymi koszmarami itp. Przeżyłam z nim wiele takich nocy i wiem, że po nich jest nie do życia... To dobry człowiek, z wielkim sercem - ale czasem chyba działa irracjonalnie. i chociaż zachował się jak kretyn z tego co widze totalnie różni się od opisywanych na tym wątku 20paro latków, którzy nie potrafia utrzymać penisa w spodniach. |
|
|
|
#4183 | |
|
Raczkowanie
|
eh przykro mi
( .. to czego on teraz od ciebie chce? ze tak pisze ciagle i sie ciagle odzywa?---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
eh a ja przespalam noc w miare spokojnie, ale caly czas snil mi sie on.. ja nie wiem co robic;((( nie zerwal ze mna wprost...ale wiem , ze tego chce ehhh...co byscie zrobily..czekaly az sie odezwie? ja nie wiem juz. nie wiem.
nothing is impossible! rozwijam się ![]() czytam edukuję dbam o siebie bloguję http://makingmyworldbetter.blogspot.com/ Edytowane przez janee90 Czas edycji: 2012-01-05 o 12:34 |
|
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki! Kto mnie pamięta???
wiem wiem, nie było mnie dawno ale nareszcie jestem! Malla, Elve jak miło Was widzieć resztę również pozdrawiam!
|
#4185 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale oczywiście masz rację - nie zamierzam biec do niego z otwartymi ramionami czy błagac o powrót - jeśli on chce to teraz musi się bardzo postarać, jeśli chce odzyskać moje zaufanie i szacunek... |
|
|
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
o tak, to są dla nich baaardzo typowe zwroty
![]() zapytaj lepiej gdzie mnie nie było Tak w skrócie to chyba odwiedziłam Was przed wyjazdem do Niemiec, potem wyjechałam na 4 miesiące. Z Was wszystkich udało mi się spotkać w realu z Kopamatakawa. No i cóż.. od roku jestem w "szczęśliwym" związku, a mimo to na obczyźnie wdałam się w romans, a niedawno całowałam z najlepszym przyjacielem. Z facetem daaaawno do łóżka nie poszłam, bo mimo całej swojej cudowności nie pociąga mnie fizycznie. Pamiętam dokładnie słowa którejś z Was - "nie mogłabym być z facetem, który mnie nie pociąga. Nie i chu...". Niestety nie pamiętam, która z Was to napisała. A ja niestety w takiej sytuacji jestem... Potrzebuje kopa, możecie wieszać na mnie psy... Możecie mnie teraz zełgać...
|
#4188 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wadera - a on jak traktuje ten związek?
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4190 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4192 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
waderaaaaaaaaaaaaa!!!
Cytat:
![]() Seks nie jest w związku najważniejszy, no nie jest. Ale model "białe małżeństwo+tabun kochanków" to też średnia opcja...zeżre Cię to w końcu. Zastanów się co Cię będzie bolało bardziej, z czym Ci będzie trudniej - z wyrzutami sumienia czy ze świadomością, że pogoniłaś super gościa, który Cię nie pociągał... Swoją drogą, jak się z nim związałaś to też Cię nie pociągał? Ja w poprzednim związku miałam tak, że na początku mi się bardzo podobał fizycznie, jak się zaczęło psuć, to od razu stracił na atrakcyjności...
|
|
|
#4193 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Ale jest bardzo ważny, inaczej szuka się wrażeń poza związkiem.
Cytat:
Polecasz jej zostanie z facetem, którego zdradziła bez skrupułów, bo jest dobrym człowiekiem?
|
|
|
#4194 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A to już kwestia libido
![]() Gdzie wyczytałaś że jej to polecam?Przedstawiam po prostu obie opcje. Ostatnio panuje moda na związki z rozsądku, na bycie razem "bo on jest fajny", "bo jest mi z nim całkiem dobrze", "bo ostatnio zrobił postępy" - jestem im przeciwna, ja się w takim układzie odnaleźć nie umiem, ale są ludzie którzy potrafią i chcą. Nie będę jej radziła co ma zrobić, sama niech postąpi zgodnie z własnym sumieniem. Z jakiegoś powodu ciągle w tym związku jest.
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Mój ojciec ma swój pogląd na udany związek - mozna powiedziec po męsku prosty jak konstrukcja cepa:
"w łóżku musi być dobrze i finansowo musi być dobrze" Bo niepowodzenia czy stresy w jednym i drugim rodzą frustracje w innych sferach życia. Może to jakieś uproszczenie, ale widzę coraz częściej, że coś w tym jest... |
|
|
|
#4196 |
|
Nie depcze krokusów
|
Elve - tak wywnioskowałam ze zdania "Zastanów się co Cię będzie bolało bardziej, z czym Ci będzie trudniej..."
Tu nie chodzi o jej sumienie, bo jak ma spaczone to go na pewno skrzywdzi tkwieniem w takim związku. Większość osób powie, że lepiej być z kimś fajnym niż samemu i zerwanie z taką osobą jest trudniejsze niż trwanie w związku, więc Twoje pytanie sugeruje jedną odpowiedź...Wydaje mi się, że powinnyśmy jej raczej pomóc uświadomić sobie, CZEMU z nim nadal jest i czy są jakieś szanse, by było z tego coś więcej. Szkoda chłopaka, jeśli się mocno wkręcił, a prędzej czy później na bank usłyszy "pa, pa". Nie jestem ze Słodziakiem ze względu na modę na bycie z kimś dobrym i miłym, tylko ciągle mam nadzieję, że coś z tego będzie, jak on się kapnie, w które struny uderzać.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-01-05 o 13:42 |
|
|
|
#4197 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() Zerwanie z dobrym człowiekiem jest cholernie trudne, dla mnie to było trudniejsze niż poradzenie sobie z porzuceniem...człowiek się boi, że co będzie jak dla niby błahostki, jaką jest fizyczność ( ) oleje naprawdę wartościowego faceta...i potem kara boska za to na łeb spadnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
Niestety piszę tu tak samo jak większość z Was po rozstaniu z facetem i proszę o radę, wsparcie, nie wiem już sama... Otóż byliśmy ze sobą rok, było nam ze sobą na prawdę dobrze, czasem wiadomo kłóciliśmy się ale nigdy na dłużej niż kilka minut. On jest wrażliwym i d0brym człowiekiem, ja dla niego zrobiłabym wiele i starałam się to okazywać, żeby widział, jak mi na nim zależy. Ja też czułam się szczęśliwa i kochana, czasem miałam swoje humory jak to kobieta. Kiedyś już rozmawialiśmy o rozstaniu bo on twierdził, że nie jestem z nim szczęśliwa i zasługuje na kogoś lepszego. Ale zażegnaliśmy konflikt i wszystko było dobrze. Dokładnie w naszą rocznicę zabrał mnie na kolację i powiedział, że chce żebym była szczęśliwa a On nie jest mnie wart i z kimś innym będzie mi lepiej, powiedział, że mnie kocha ale nie może dać mi wszystkiego na co zasługuje.(wiem, że w grę nie wchodzi żadna inna) Chciałam mu jakoś wybić to z głowy, bo ja nie czułam żadnych braków z jego strony, szanował mnie, wspierał, był zawsze kiedy tego potrzebowałam i teraz nie potrafię tego pojąć. Jest na razie nieugięty. Powiedział, że będzie na pewno tego żałował ale się do tego nie przyzna. A ja nie wiem co robić i dlatego znalazłam się tutaj. Co mam robić? Bardzo Was dziewczyny proszę o pomoc. |
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Moje ide do pracy
![]() szkoda ze nie ma wizażu na androida wtedy byłam bym z wami z kontakcie
|
|
|
|
#4200 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
karollka19 - cześć
![]() Pomijając patologiczne przypadki, człowiek, który KOCHA, nie odchodzi z wymówką "nie dam ci tego, na co zasługujesz", tylko się stara. Stwierdzenia "nie jestem ciebie wart" i "z innym będziesz szczęśliwsza" służą do zmycia z siebie wyrzutów sumienia i odwrócenia uwagi od rzeczywistego powodu rozstania. Jeśli facet nie ma problemów z prawem czy psychiką, to nie ma czegoś takiego jak "kocham, ale nie będę z tobą dla twojego dobra". To znaczy tylko i wyłącznie, że nie kocha i nie chce być w związku. Żenujące hasło "będę żałował, ale się nie przyznam" odebrałabym jako "nie dzwoń do mnie, bo i tak nie odbiorę". Masz 2 wyjścia: 1. Nalegać na poznanie prawdziwego powodu rozstania - znudzenie, zdrada, cokolwiek, ale niech nie ściemnia, że kocha. Może sprawi to, że zmieni się jego cudowny obraz w Twoich oczach i nie będziesz za nim tęsknić. 2. Odejść z honorem. To jego strata Zamilknij na zawsze, nie pisz do niego, nie podglądaj jego profili.Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

a on tylko powiedział że rozumie mnie.. 

Polecasz jej zostanie z facetem, którego zdradziła bez skrupułów, bo jest dobrym człowiekiem?