Rozstanie z facetem, część XXI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 02:13   #4171
_Desolation
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Ja to Was w ogóle już nie rozumiem mi się wydaje, że z jego strony COŚ jest, ale to tylko on wie co..
A Ty się zachowujesz jakbyś się bała odtrącenia.. Mam rację?
Dlaczego mu nie powiesz wprost "zależy mi na Tobie, chcę żebyśmy razem byli, zrób coś z tym jeśli i Ty tego chcesz" tylko raz mówisz, że go kochasz a za chwilę motasz ?
Za bardzo na niego naciskasz, tak mi się wydaje, a uwierz mi - tym nie zdziałasz NIC
Ja się nie boje odtrącenia, przecież on mnie już dawno odtrącił.. Ja wiem że on chce powiedzieć spadaj tylko tego nie powie nie wiem z jakiego powodu i mnie to irytuje. Jakby chciał żebym została to by powiedział. Chciałam dziś z tym skończyć napisałam usuwam nr nie pisz to musiał napisać i znowu się galimatias zrobił. Nie chciałam już naciskać napisałam że to koniec on odpisał że się nie będzie odzywał skoro ja tak chce ja napisałam że chciałam usłyszeć że ty tak chcesz, a on ze nie usłyszę i się zaczęło.

Swoją drogą jak ma takie rozkminy jak z tą piosenką to zaraz dam na opis jakąś która się naprawdę do niego odnosi to niech sobie słucha
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 02:13   #4172
magda170325
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrysiowa_ Pokaż wiadomość
sam sie odzywa..
A odpisujesz mu, bo ?
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 02:29   #4173
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Desolation Pokaż wiadomość
Napisał mi że zaintrygował go mój opis a dokładnie piosenka na nim, bo zapewne to było do niego i miał jej posłuchać. Mianowicie Gotye - somebody that I used to know (najgorsze jest to że miałam tą piosenkę bo mi się po prostu podobała.. nie była skierowana do niego...) masakra.. Napisałam mu, powiedz mi w końcu czy mam spadać czy zostać bo cały czas jesteś po między tym a ja tego dłużej nie wytrzymam. A on na to "co ja Ci mam mówić jak Ty sama wszystko wiesz i nie wierzysz w nic co Ci mówię" powiedział że idzie i poszedł, wrócił za kilka minut i napisał cytuje dokładnie "skoro tak bardzo chcesz to zadecyduję, sam sobie spierd*le, pa" i poszedł a ja nie zrozumiałam czy tą decyzją sobie sam spie*doli czy on spie.. czy co, nie rozumiem człowieka, to mnie już przerasta co on robi...
Co do piosenki, uwielbiam ją, dziś jej cały dzień słucham
Stary 2012-01-05, 02:34   #4174
_Desolation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Co do piosenki, uwielbiam ją, dziś jej cały dzień słucham
tylko że on myśli że skierowałam ją do niego więc grubo

dałam na opis to http://www.youtube.com/watch?v=tg00YEETFzg
niech słucha, szczególnie początku
muzyka postawą,
koncerty zabawą

narCOMAnka

http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU

Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach

Edytowane przez _Desolation
Czas edycji: 2012-01-05 o 02:57
_Desolation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 03:42   #4175
patrysiowa_
Zakorzenienie

Cytat:
A odpisujesz mu, bo ?
...go kocham

obejrzalam sobie Króla Lwa.. i ide spac
Stary 2012-01-05, 03:55   #4176
magda170325
Wtajemniczenie

Cytat:
...go kocham

obejrzalam sobie Króla Lwa.. i ide spac
a on Ciebie? chyba nie, skoro Cię zdradził i to tyle razy..
Warto utrzymywać znajomość z takim człowiekiem?
On chce naprawić Wasz związek czy pisze "tak sobie"?
magda170325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 04:13   #4177
patrysiowa_
Zakorzenienie

Cytat:
a on Ciebie? chyba nie, skoro Cię zdradził i to tyle razy..
Warto utrzymywać znajomość z takim człowiekiem?
On chce naprawić Wasz związek czy pisze "tak sobie"?
nie.. nie kocha mnie chociaż wszyscy widzą w tym aluzje, że on nagle sobie o mnie przypomniał i czyżby zatęsknił?
dzwonił z życzeniami noworocznymi zdziwiło mnie to, przed świętami pisaliśmy.
2-3 dni temu.. zmienił status na fejsie z wolnego na w związku ale nie ma pokazane z kim..
wszystkie "podejrzane" wcześniej przeze mnie dziewczyny nadal mają status wolny..
poza tym cholera sama nie wiem.. napisał, pisaliśmy.. on do mnie "abububu" ja zawsze tak mówiłam jak byliśmy razem, a jak był w domu i przed tel gadaliśmy to zawsze pisał że już tęskni za tym "abububu" bo ja to najlepiej robie. no ale piszemy dalej o pierdołach.. napisałam na fejsie sobie na tablicy "najgorsze są domysły... bo domyślam się, że wcale nie tęsknisz". a on do mnie do wysłał na pw i czy jakieś aluzje? a ja, że a bo czemu? a ten że nie wie dobra nie ważne idzie z fejsa, pa i buziaczek. a ja, ze no czesc i usmieszek. po 15 minutach wrócił, polubił tamten status. ja cos na pw napisałam. a on do mnie, czy ide na skypie pogadac. pogadalam z nim troche. troche z nim i jego przyjacielem.pozniej dlugo z jego przyjacielem.
zdziwił się jak mu mówiłam o sylwestrze, no i ogolnie o tym, ze duzo imprezuje.. powiedział zebym uwazala na siebie i nie przesadzila. EX siedział gdzies tam na drugim łóżku. no i pytał o mojego przyjaciela o ktorym duzo opowiadałam dobrego, czy to nie czasem kandydat na chłopaka? a ja ze nie i powiedziałabym coś, ale sobie daruje. a on ze co?a ja ze nie wazne. i napisałam mu na gg, ze nie chce mowic głośno przy EX ale mam uraz i nie chce sie z nikim wiązać a on tylko powiedział że rozumie mnie..
mówiliśmy o działce, opowiadałam, jaki remont się tam robi, że wszystko odnawiamy. nie dodałam że to przez EX by zabic wspomnienia o nim i nienawidze tego miejsca przez niego. a EXa przyjaciel mowi, ze musi nas odwiedzic i przyjechac a ja ze zapraszam Go a on czy na pewno ? a ja ze oczywiscie jest zawsze mile widziany. a on zapytał czy XXX (ex) też ? a ja ze nad tym musialabym sie zastanowic. moze i bym chciala go zobaczyc, ale czuje ze w jednym kawałku on by stąd nie wyjechał, zbyt wiele osob go tutaj zna i nienawidzi go

Wspomnienia we mnie uderzyły, nie na sam jego głos, bo w sumie w sylwestra zdażyło mi sie drugi raz z nim rozmawiac od zerwania. ale zobaczyłam go, w sumie widzialam na zdjeciach najnowszych, ale to nie to samo...
tęsknie za nim, ale cholera, przyjaciółka juz na gg strasznie mnie zjechała, ze 2012 mial byc BEZ NIEGO...
Stary 2012-01-05, 09:48   #4178
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Film spoko, mogę polecić (Sherlock Holmes - gra cieni)
Oglądałaś poprzednią część? Jaka jest w porównaniu z tą?
Cytat:
Widzę zmianę w nim - jeszcze niedawno jak się spotykaliśmy nie było mowy o tym, by trzymał mnie za rękę... A dziś? Dziś ciągle mnie trzymał za rękę, przytulał, całował
Czułości z eksem są zgubne, bo ma wszystko bez zobowiązań. Czemu się z nim całujesz? Przecież możesz tego uniknąć nie urażając go.
Cytat:
Napisane przez _Desolation Pokaż wiadomość
napisał cytuje dokładnie "skoro tak bardzo chcesz to zadecyduję, sam sobie spierd*le, pa" i poszedł a ja nie zrozumiałam czy tą decyzją sobie sam spie*doli czy on spie.. czy co, nie rozumiem człowieka, to mnie już przerasta co on robi...
Oj, dzieci, dzieci! Kazałaś mu spadać, to napisał, że spada, czego tu nie rozumiesz? Bawicie się w jakieś głupie gierki, sypiacie ze sobą, ale nie określacie tego, co jest między Wami, to tak się to właśnie kończy - kłótniami i niedopowiedzeniami.
Cytat:
nie.. nie kocha mnie chociaż wszyscy widzą w tym aluzje, że on nagle sobie o mnie przypomniał i czyżby zatęsknił?
dzwonił z życzeniami noworocznymi zdziwiło mnie to, przed świętami pisaliśmy.
2-3 dni temu.. zmienił status na fejsie z wolnego na w związku ale nie ma pokazane z kim..
Żadna go nie chciała na dłużej, to próbuje wrócić na stare śmieci. Nie kontaktuj się z nim, bo to niczego dobrego nie przyniesie. Zdradził Cię i to nie jeden raz. To się nie zmieni.
Stary 2012-01-05, 10:22   #4179
Gupia
Raczkowanie

No ja miałam wreszcie poważną rozmowę z exem.
I zaczynam przyznawać racje niezbyt lubianej przeze mie Bridget jones - że faceci potrafią wymyslić najgłupsze ściemy na ukrycie najprostszej prawdy.

W wielkim skrócie Kocha mnie, ale ma wątpliwości.
jednego dnia chce, żebym uż dziś przyjechała do niego na stałe. Innego dnia boi się, że sobie nie poradzimy ma problemy w pracy, ja tez mogę nie od razu znaleźć tam pracę - boi się, że nie poradzimy sobie finansowo.
On uważa, że jestem zamknięta w sobie (fakt - jestem introwertyczką) co może mi utrudnić funkcjonowanie tam (kraj latynoski.)
Stąd jego wahania.
ogólnie - konkretne problemy. A on zamiast ze mną porozmawiać - wymyśla kłamstwo, że mnie zdradził , żeby zerwać wszelkie kontakty.

W sumie to z jednej strony wiem wreszcie o co chodzi, a z drugiej - nie bardzo wiem co mam z ta wiedzą zrobić...
Gupia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:29   #4180
inez3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gupia Pokaż wiadomość
I zaczynam przyznawać racje niezbyt lubianej przeze mie Bridget jones - że faceci potrafią wymyslić najgłupsze ściemy na ukrycie najprostszej prawdy.

jednego dnia chce, żebym uż dziś przyjechała do niego na stałe. Innego dnia boi się, że sobie nie poradzimy ma problemy w pracy, ja tez mogę nie od razu znaleźć tam pracę - boi się, że nie poradzimy sobie finansowo.
On uważa, że jestem zamknięta w sobie (fakt - jestem introwertyczką) co może mi utrudnić funkcjonowanie tam (kraj latynoski.)
Stąd jego wahania.
ogólnie - konkretne problemy. A on zamiast ze mną porozmawiać - wymyśla kłamstwo, że mnie zdradził , żeby zerwać wszelkie kontakty.

W sumie to z jednej strony wiem wreszcie o co chodzi, a z drugiej - nie bardzo wiem co mam z ta wiedzą zrobić...
A ile on ma lat? 5? Dla mnie całe tojego wytłumaczenie coś "smierdzi". Najpierw text, że się przespał z jakąś laską, a teraz nagle "bo nie wiedział jak ma z Toba rozmawiać?". Jeszcze bym może zrozumiała gdyby wymyślił, że nie wiem nie przyjeżdżaj do mnie, bo mieszkam w kartonie, ale zdrada?
inez3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 11:34   #4181
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Stąd jego wahania.

To brzmi jakby zdradził, tamta puściła go kantem, ma nadzieję że jeszcze uda mu się ją przekonać, ale na wszelki wypadek woli mieć zabezpieczone tyły, żeby nie zostać sam.
Stary 2012-01-05, 12:07   #4182
Gupia
Raczkowanie

całkiem możliwe.
powiedział mi, że powiedział coś takiego bo wiedział, że zdrady nie wybaczę i nie będę go naciskać. Mam żal do niego, że nie potrafił mi powiedzieć prawdy.
Ten człowiek ma dość skomplikowaną psychikę - nie chcę się wdawać w szczegóły, ale m.in. jest weteranem iraku i afganu ze zdiagnozowaną depresją frontową, bezsennością, nocnymi koszmarami itp. Przeżyłam z nim wiele takich nocy i wiem, że po nich jest nie do życia...

To dobry człowiek, z wielkim sercem - ale czasem chyba działa irracjonalnie.
i chociaż zachował się jak kretyn z tego co widze totalnie różni się od opisywanych na tym wątku 20paro latków, którzy nie potrafia utrzymać penisa w spodniach.
Stary 2012-01-05, 12:23   #4183
janee90
Raczkowanie

Cytat:
ja.. nie kochal mnie.. zdradzil 4krotnie..
eh przykro mi ( .. to czego on teraz od ciebie chce? ze tak pisze ciagle i sie ciagle odzywa?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
całkiem możliwe.
powiedział mi, że powiedział coś takiego bo wiedział, że zdrady nie wybaczę i nie będę go naciskać. Mam żal do niego, że nie potrafił mi powiedzieć prawdy.
Ten człowiek ma dość skomplikowaną psychikę - nie chcę się wdawać w szczegóły, ale m.in. jest weteranem iraku i afganu ze zdiagnozowaną depresją frontową, bezsennością, nocnymi koszmarami itp. Przeżyłam z nim wiele takich nocy i wiem, że po nich jest nie do życia...

i chociaż zachował się jak kretyn z tego co widze totalnie różni się od opisywanych na tym wątku 20paro latków, którzy nie potrafia utrzymać penisa w spodniach.
heh bez przesady, aby klamac.. klamstwa sa najgorsze..

eh a ja przespalam noc w miare spokojnie, ale caly czas snil mi sie on.. ja nie wiem co robic;((( nie zerwal ze mna wprost...ale wiem , ze tego chce ehhh...co byscie zrobily..czekaly az sie odezwie? ja nie wiem juz. nie wiem.

rozwijam się
czytam
edukuję
dbam o siebie
bloguję

http://makingmyworldbetter.blogspot.com/

Edytowane przez janee90
Czas edycji: 2012-01-05 o 12:34
janee90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:23   #4184
wadera4
Wtajemniczenie

Hej kobietki! Kto mnie pamięta???
wiem wiem, nie było mnie dawno ale nareszcie jestem! Malla, Elve jak miło Was widzieć
resztę również pozdrawiam!

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:30   #4185
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ale KŁAMIE i ma standardowe gadki typu "nie wiem, pogubiłem się", "nie chcę Cię ranić", "znajdziesz lepszego", "boję się, że sobie nie poradzimy", które są tylko przykrywką dla "nie chcę".
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Hej kobietki! Kto mnie pamięta???
wiem wiem, nie było mnie dawno ale nareszcie jestem! Malla, Elve jak miło Was widzieć
resztę również pozdrawiam!
Gdzie byłaś, jak Cię nie było?
Stary 2012-01-05, 12:40   #4186
Gupia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ale KŁAMIE i ma standardowe gadki typu "nie wiem, pogubiłem się", "nie chcę Cię ranić", "znajdziesz lepszego", "boję się, że sobie nie poradzimy", które są tylko przykrywką dla "nie chcę".
Masz rację - inna rzecz, że chyba jest pierwszym facetem na tym wątku który kłamał, że ZDRADZIŁ jak nie zdradzil

ale oczywiście masz rację - nie zamierzam biec do niego z otwartymi ramionami czy błagac o powrót - jeśli on chce to teraz musi się bardzo postarać, jeśli chce odzyskać moje zaufanie i szacunek...
Stary 2012-01-05, 12:41   #4187
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
standardowe gadki typu "nie chcę Cię ranić", "znajdziesz lepszego"
o tak, to są dla nich baaardzo typowe zwroty

zapytaj lepiej gdzie mnie nie było
Tak w skrócie to chyba odwiedziłam Was przed wyjazdem do Niemiec, potem wyjechałam na 4 miesiące. Z Was wszystkich udało mi się spotkać w realu z Kopamatakawa. No i cóż.. od roku jestem w "szczęśliwym" związku, a mimo to na obczyźnie wdałam się w romans, a niedawno całowałam z najlepszym przyjacielem. Z facetem daaaawno do łóżka nie poszłam, bo mimo całej swojej cudowności nie pociąga mnie fizycznie. Pamiętam dokładnie słowa którejś z Was - "nie mogłabym być z facetem, który mnie nie pociąga. Nie i chu...". Niestety nie pamiętam, która z Was to napisała.
A ja niestety w takiej sytuacji jestem...
Potrzebuje kopa, możecie wieszać na mnie psy... Możecie mnie teraz zełgać...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2012-01-05, 12:44   #4188
Malla
Nie depcze krokusów

Wadera - a on jak traktuje ten związek?
Stary 2012-01-05, 12:45   #4189
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Wadera - a on jak traktuje ten związek?
Jak najbardziej poważnie...

Stary 2012-01-05, 12:53   #4190
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jak najbardziej poważnie...
To masz ode mnie kopa
Stary 2012-01-05, 13:00   #4191
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
To masz ode mnie kopa
dziękuję

Stary 2012-01-05, 13:12   #4192
elvegirl
po drugiej stronie szafy

waderaaaaaaaaaaaaa!!!

Cytat:
Pamiętam dokładnie słowa którejś z Was - "nie mogłabym być z facetem, który mnie nie pociąga. Nie i chu...". Niestety nie pamiętam, która z Was to napisała.
Jak "nie i chu" to możliwe że moje

Seks nie jest w związku najważniejszy, no nie jest. Ale model "białe małżeństwo+tabun kochanków" to też średnia opcja...zeżre Cię to w końcu.

Zastanów się co Cię będzie bolało bardziej, z czym Ci będzie trudniej - z wyrzutami sumienia czy ze świadomością, że pogoniłaś super gościa, który Cię nie pociągał...

Swoją drogą, jak się z nim związałaś to też Cię nie pociągał?
Ja w poprzednim związku miałam tak, że na początku mi się bardzo podobał fizycznie, jak się zaczęło psuć, to od razu stracił na atrakcyjności...
Stary 2012-01-05, 13:24   #4193
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Seks nie jest w związku najważniejszy, no nie jest.
Ale jest bardzo ważny, inaczej szuka się wrażeń poza związkiem.
Cytat:
Zastanów się co Cię będzie bolało bardziej, z czym Ci będzie trudniej - z wyrzutami sumienia czy ze świadomością, że pogoniłaś super gościa, który Cię nie pociągał...
Nie mogę uwierzyć, co czytam Polecasz jej zostanie z facetem, którego zdradziła bez skrupułów, bo jest dobrym człowiekiem?
Stary 2012-01-05, 13:30   #4194
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ale jest bardzo ważny, inaczej szuka się wrażeń poza związkiem.
A to już kwestia libido

Cytat:
Nie mogę uwierzyć, co czytam Polecasz jej zostanie z facetem, którego zdradziła bez skrupułów, bo jest dobrym człowiekiem?
Gdzie wyczytałaś że jej to polecam?Przedstawiam po prostu obie opcje. Ostatnio panuje moda na związki z rozsądku, na bycie razem "bo on jest fajny", "bo jest mi z nim całkiem dobrze", "bo ostatnio zrobił postępy" - jestem im przeciwna, ja się w takim układzie odnaleźć nie umiem, ale są ludzie którzy potrafią i chcą. Nie będę jej radziła co ma zrobić, sama niech postąpi zgodnie z własnym sumieniem. Z jakiegoś powodu ciągle w tym związku jest.
Stary 2012-01-05, 13:40   #4195
Gupia
Raczkowanie

Mój ojciec ma swój pogląd na udany związek - mozna powiedziec po męsku prosty jak konstrukcja cepa:
"w łóżku musi być dobrze i finansowo musi być dobrze"
Bo niepowodzenia czy stresy w jednym i drugim rodzą frustracje w innych sferach życia.
Może to jakieś uproszczenie, ale widzę coraz częściej, że coś w tym jest...
Stary 2012-01-05, 13:41   #4196
Malla
Nie depcze krokusów

Elve - tak wywnioskowałam ze zdania "Zastanów się co Cię będzie bolało bardziej, z czym Ci będzie trudniej..."
Tu nie chodzi o jej sumienie, bo jak ma spaczone to go na pewno skrzywdzi tkwieniem w takim związku. Większość osób powie, że lepiej być z kimś fajnym niż samemu i zerwanie z taką osobą jest trudniejsze niż trwanie w związku, więc Twoje pytanie sugeruje jedną odpowiedź...

Wydaje mi się, że powinnyśmy jej raczej pomóc uświadomić sobie, CZEMU z nim nadal jest i czy są jakieś szanse, by było z tego coś więcej. Szkoda chłopaka, jeśli się mocno wkręcił, a prędzej czy później na bank usłyszy "pa, pa".

Nie jestem ze Słodziakiem ze względu na modę na bycie z kimś dobrym i miłym, tylko ciągle mam nadzieję, że coś z tego będzie, jak on się kapnie, w które struny uderzać.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-01-05 o 13:42
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:47   #4197
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mój ojciec ma swój pogląd na udany związek - mozna powiedziec po męsku prosty jak konstrukcja cepa:
"w łóżku musi być dobrze i finansowo musi być dobrze"
Bo niepowodzenia czy stresy w jednym i drugim rodzą frustracje w innych sferach życia.
Może to jakieś uproszczenie, ale widzę coraz częściej, że coś w tym jest...
Sporo w tym racji. Ja dodaję do tego jeszcze wspólne tematy, bo niestety, czasem z tego wyra trzeba wyjść...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Elve - tak wywnioskowałam ze zdania "Zastanów się co Cię będzie bolało bardziej, z czym Ci będzie trudniej..."
Tu nie chodzi o jej sumienie, bo jak ma spaczone to go na pewno skrzywdzi tkwieniem w takim związku. Większość osób powie, że lepiej być z kimś fajnym niż samemu i zerwanie z taką osobą jest trudniejsze niż trwanie w związku...
Wydaje mi się, że gdyby miała spaczone sumienie, to by nie wylądowała tutaj z prośbą o kopa

Zerwanie z dobrym człowiekiem jest cholernie trudne, dla mnie to było trudniejsze niż poradzenie sobie z porzuceniem...człowiek się boi, że co będzie jak dla niby błahostki, jaką jest fizyczność ( ) oleje naprawdę wartościowego faceta...i potem kara boska za to na łeb spadnie

Cytat:
Wydaje mi się, że powinnyśmy jej raczej pomóc uświadomić sobie, CZEMU z nim nadal jest i czy są jakieś szanse, by było z tego coś więcej. Szkoda chłopaka, jeśli się mocno wkręcił, a prędzej czy później na bank usłyszy "pa, pa".
A właśnie, Wadera - co ten Twój aktualny oficjalny na brak seksu? Rozmawialiście o tym? Podałaś mu jakiś powód?

Cytat:
Nie jestem ze Słodziakiem ze względu na modę na bycie z kimś dobrym i miłym, tylko ciągle mam nadzieję, że coś z tego będzie, jak on się kapnie, w które struny uderzać.
To Twój czas, jak uważasz że warto, to warto Tak samo jak ja uważam że warto być z moim Mężczyzną
Stary 2012-01-05, 14:29   #4198
karollka19
Raczkowanie

hej dziewczyny,

Niestety piszę tu tak samo jak większość z Was po rozstaniu z facetem i proszę o radę, wsparcie, nie wiem już sama... Otóż byliśmy ze sobą rok, było nam ze sobą na prawdę dobrze, czasem wiadomo kłóciliśmy się ale nigdy na dłużej niż kilka minut. On jest wrażliwym i d0brym człowiekiem, ja dla niego zrobiłabym wiele i starałam się to okazywać, żeby widział, jak mi na nim zależy. Ja też czułam się szczęśliwa i kochana, czasem miałam swoje humory jak to kobieta. Kiedyś już rozmawialiśmy o rozstaniu bo on twierdził, że nie jestem z nim szczęśliwa i zasługuje na kogoś lepszego. Ale zażegnaliśmy konflikt i wszystko było dobrze. Dokładnie w naszą rocznicę zabrał mnie na kolację i powiedział, że chce żebym była szczęśliwa a On nie jest mnie wart i z kimś innym będzie mi lepiej, powiedział, że mnie kocha ale nie może dać mi wszystkiego na co zasługuje.(wiem, że w grę nie wchodzi żadna inna) Chciałam mu jakoś wybić to z głowy, bo ja nie czułam żadnych braków z jego strony, szanował mnie, wspierał, był zawsze kiedy tego potrzebowałam i teraz nie potrafię tego pojąć. Jest na razie nieugięty. Powiedział, że będzie na pewno tego żałował ale się do tego nie przyzna. A ja nie wiem co robić i dlatego znalazłam się tutaj. Co mam robić? Bardzo Was dziewczyny proszę o pomoc.
karollka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:21   #4199
aniaaxd2
Zakorzenienie

Kochane Moje ide do pracy
szkoda ze nie ma wizażu na androida wtedy byłam bym z wami z kontakcie
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 15:25   #4200
Malla
Nie depcze krokusów

karollka19 - cześć Niestety, obstawiam, że musi coś mieć za uszami
Pomijając patologiczne przypadki, człowiek, który KOCHA, nie odchodzi z wymówką "nie dam ci tego, na co zasługujesz", tylko się stara. Stwierdzenia "nie jestem ciebie wart" i "z innym będziesz szczęśliwsza" służą do zmycia z siebie wyrzutów sumienia i odwrócenia uwagi od rzeczywistego powodu rozstania.

Jeśli facet nie ma problemów z prawem czy psychiką, to nie ma czegoś takiego jak "kocham, ale nie będę z tobą dla twojego dobra". To znaczy tylko i wyłącznie, że nie kocha i nie chce być w związku.

Żenujące hasło "będę żałował, ale się nie przyznam" odebrałabym jako "nie dzwoń do mnie, bo i tak nie odbiorę".

Masz 2 wyjścia:
1. Nalegać na poznanie prawdziwego powodu rozstania - znudzenie, zdrada, cokolwiek, ale niech nie ściemnia, że kocha. Może sprawi to, że zmieni się jego cudowny obraz w Twoich oczach i nie będziesz za nim tęsknić.
2. Odejść z honorem. To jego strata Zamilknij na zawsze, nie pisz do niego, nie podglądaj jego profili.
Cytat:
Wydaje mi się, że gdyby miała spaczone sumienie, to by nie wylądowała tutaj z prośbą o kopa
Są takie, co krzyczą "nie odezwę się do niego, mam swój honor!", a notorycznie sypiają z eksami
Cytat:
Zerwanie z dobrym człowiekiem jest cholernie trudne, dla mnie to było trudniejsze niż poradzenie sobie z porzuceniem...człowiek się boi, że co będzie jak dla niby błahostki, jaką jest fizyczność ( ) oleje naprawdę wartościowego faceta...i potem kara boska za to na łeb spadnie
No właśnie, to jest cholernie trudne... Dlatego jeśli miałabym wybrać łatwiejszą opcję, to zostałabym z tym facetem. A to niekoniecznie jest lepsza opcja dla niego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości