|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Ja to nie wiem co będę mieć rano na głowie
|
|
#52382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ją zazwyczaj daję po myciu. Za to od czasu jak mam miód i cytrynę to ją używam rano na suche do reanimacji. Jednak ciężko mi porównać która lepsza.
|
|
|
|
|
#52383 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może akurat na tą się skusze bo dwie miałam i obie miały tak wysoko w skladzie gliceryne że hohoh ![]() Cytat:
|
|
#52384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chciało mi się dziś myć, 4 dzień, trochę już przytłuszcz jest, jutro mycie, nie ma bata Ale trochę gorzej mi się schylać już i suszyć zgięta, tom rozgrzeszona
|
|
|
|
|
#52385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naloz szampon na suche zaolejowane wlosy - rozetrzyj w rekach porcjei wetrzyj we wlosy. daj temu chwile i spłucz, moze to wystarczy i reszta pojdzie hegronem? zmywam tak np sam lniany |
|
|
|
|
#52386 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#52387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się właśnie nieprzyzwoicie obżarłam,tylko to, ale aż odechciało mi się włosy spłukiwać
|
|
|
|
|
#52388 |
|
Konto usunięte
|
Odżywka z Babbassu staje się moją ukochaną
Co ciekawe podeszła siostrze, która stosowała Matrixa pomarańczowego z sylikonami. Obecnie w Londynie stosuje ziołowy do tłustych, bo po tamtym włosy zaczęły jej się mocniej tłuścić "dzięki" angielskiej twardej chlorowanej wodzie. Gdy była na święta podebrała mi przy stosowaniu Mrs potters z arniką (szamponu z quaternium), który tata "wspaniałomyślnie" kupił dla mnie (wiedząc, że ja stosuję niebieski dla dzieci z Rossa ). Oczywiście szampon stoi nieużywany, chyba dam go do zużycia mamie, albo bratu lub komukolwiek, bo ja po quaternium mam masakryczne uczulenie (rzecz zresztą podobnie jak po sylikonach i polyquaternium)
Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2012-01-04 o 21:54 |
|
|
|
#52389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podważam Twojej oceny, jestem ciekawa |
|
|
|
|
#52390 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) pogarszało stan. Działo się nie tylko w przypadku Pottersa, a go dałam na przykład. ![]() Ogólnie - moje włosy najlepiej czują się bez sylikonów, bez jakichkolwiek polimerów (tu wyjątek stanowi rodzina stosowana w stylingu - PVP i pochodne) i gdy mam mało stresu. W szamponach - łagodne detergenty. Styling - bardziej gumy, żele, pasty niż pianki i lakiery. |
|
|
|
|
#52391 |
|
Zadomowienie
|
Przyszłam się podzielić moją radością i idę spać
![]() Tak na świeżo to mam rasowe sianko, rudy odrost chyba trochę się wyrównał, na pewno widać zmianę koloru na całych włosach bardziej niż za pierwszym razem, a błyszczą się wręcz nieprzyzwoicie. Mam nadzieję, że mocniej świecić włosami się już nie da, bo to przesada ![]() Wiem też, że z twarzy i szyi powinno się hennę wytrzeć zaraz po nałożeniu, ale jestem głupie leniwe dziecko i może któraś z mądrych cioć mnie poratuje jakimś patentem... jak po wszystkim chociaż trochę zmyć brązowe ślady na czole?
|
|
|
|
#52392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A życie bez silikonów jest fajne Oleje to tyle zabawy ![]() Żeby się dało ![]() Zobaczę Cię pewnie jak wrócę
|
|
|
|
|
#52393 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podejrzewam, że to przez isane. Ona potrafi dać efekt pogniecenia. A zapewne też mało żelu lnianego. Ale umyjesz i znów będzie pięknie ostatnio spróbowałam Twojego sposobu i pomieszałam żel lniany z isaną (taki eksperyment) i wyszła okropność. Twarde, szorstkie i nijak nie układające się. Jednak wolę moje włosy bez stylizatora. Chyba, że jest nim czasem żel lniany![]() Cytat:
Pokaż ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#52394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że to kwestia czasu i my się wszystkiego nauczymy. Bym zapomniała, jedną rzecz odkryłam, że żel lniany to cud nad cudy
|
|
|
|
|
#52395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#52396 |
|
Rozeznanie
|
A tak przy okazji, z tym żelem to można przedobrzyć, czy on może obciążyć włosy do takiego stopnia, że będą wyglądały jak przetłuszczone? bo ja ostatnio nakładałam go bez ograniczeń i to może on zrobił efekt mokrej włoszki na mojej głowie, hmm?
|
|
|
|
#52397 |
|
Zakorzenienie
|
Walę garściami i nie zauważyłam
|
|
|
|
#52398 |
|
Rozeznanie
|
Tak też myślałam, czyli muszę gdzie indziej szukać winowajcy
![]() no dobra od teraz i ja go nie będę oszczędzać mi pół szklanki starcza na 3 razy, czyli naraz zużywam coś koło 4 łyżek stołowych.
|
|
|
|
#52399 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem,ze z palców dziewczyny zmywały pomarańcz cytryna, kwaskiem cytrynowym, ale z buzi to chyba ryzyko podraznień. Jednak wydaje mi sie, ze z buzi i okolic łatwiej zejdzie, bo skóra nie jest tak porowata jak na palcach, gdzie jak wniknie, to trzyma. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja tyż
|
|
#52400 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziś kolejne podejście do lnianego. 3majcie kciuki żeby znowu mi coś się nie stało
Już żel ugotowany (2 łyżki i 2 szklanki wody). Postanowiłam nałożyć b/s żel aloesowy + Isana prof.Oil
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#52401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gorzej, że mój aparacik nie daje rady. W lusterku widzę prawie czerń, a na zdjęciach wychodzi rudy Chyba że tak objawia się ta wielowymiarowość po hennie.. Ciekawam jak to będzie wyglądało pojutrze.
|
|
|
|
|
#52402 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() swoje zdjęcia po hennie wrzuciłam w wątek hennowy. Powiedzcie, czy po wyschnięciu włosów ( w trakcie starałam sie nie dotykać) odgniatacie je rękami czy jak? |
|
|
|
|
#52403 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam mieszanką rycyny, ze sodkich migałów, żółtka i biovax, troszkę podgrzane
i zawsze oleje zmywam BD, potem alterra morelowa zazwyczaj, naturia b/s no i zabezpieczenie konców serum biovax albo kokos i poprawnie to czynię? czasem jakiś żelik do stylizacji.Przewaznie do zmycia uzywam BD i czy taki może być zasze i raz na tydzień, dwa np joanna naturia, czy coś w tym stylu? |
|
|
|
#52404 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
), zwłaszcza na pierwszym zdjęciu, nie widzę rudości(choć ja akurat lubię). Może to i domena henny, że w każdym świetle inaczej wyglądają. Moje z lampą są ogniście rude, w dziennym jasnym kasztanowe, a w dziennym ciemnym wiśniowoczarne.Cytat:
|
|
#52405 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba muszę ograniczyć BD, bo myję nim 3 razy w tygodniu, no i ja unikam silikonów, zobaczę może wezmę raz na 2 tygodnie SLS, przed każdym myciem praktycznie nakładam oleje, ale jakiś czas temu puch się robił i nie wiedziałam czego ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#52407 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie kupujecie hennę? Bo ja patrzyłam to trochę to kosztuje, zawłaszcza z przesyłką ze stron
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#52408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Isany nie spłukujesz? Yarrowia- kapitalny kolor dziewczyno, strasznie mi się podoba! chyba muszę poczytać o tym farbowaniu henną, ja jestem wierna tylko Castingowi jak na razie
Edytowane przez Rabarba Czas edycji: 2012-01-05 o 14:41 |
|
|
|
|
#52409 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny.
u mnie nic nowego- poza tym, ze ostatnio spróbowałam znowu samych olei (mieszanka) i tez fajnie było. przydałoby mi się chyba już malowanie odrostów, ale nie chce mi się i jeszcze troche poczekam.zdjęcia robiłam z dwoch ostatnich myc ale nie chciało mi sie ich przerzucać na kompa, moze dzis to zrobie to coś moze tu pokaże. choc ostatnio nie ma za bardzo czym sie chwalic, tak mi się wydaje. dzis znowu bedzie olejowanie a jutro chyba sprobuje przekonać się jak będą włosy wyglądały bez stylizatora. yarrowia kolorek super, u mnie rudości nie widać. i ten blask ciekawa jestem efektu koncowego.
|
|
|
|
#52410 |
|
Zadomowienie
|
yarrowia, kolor
![]() moje włosy po podcięciu końcówek trochę odżyły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

do tego ulubione jeansy mi sie rozdarly 

wydaje mi się, że dałam radę, ciekawe czy coś z tego wyjdzie. Tylko nie podoba mi się to, że papka w ogóle nie chciała się trzymać świeżego odrostu, tego który jeszcze niczym nie był farbowany
Ale trochę gorzej mi się schylać już i suszyć zgięta, tom rozgrzeszona ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
). Oczywiście szampon stoi nieużywany, chyba dam go do zużycia mamie, albo bratu lub komukolwiek, bo ja po quaternium mam masakryczne uczulenie (rzecz zresztą podobnie jak po sylikonach i polyquaternium)
) pogarszało stan. Działo się nie tylko w przypadku Pottersa, a go dałam na przykład. 

Już żel ugotowany (2 łyżki i 2 szklanki wody). Postanowiłam nałożyć b/s żel aloesowy + Isana prof.Oil

), zwłaszcza na pierwszym zdjęciu, nie widzę rudości(choć ja akurat lubię). Może to i domena henny, że w każdym świetle inaczej wyglądają. Moje z lampą są ogniście rude, w dziennym jasnym kasztanowe, a w dziennym ciemnym wiśniowoczarne.