|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Hey, mam pytanie do uzytkowniczek Sesy. Czy wasz olej tez jest taki gesty? Taka maź? Czy moge go trzymac na pólce bez kartonika? Kartonik nie przetrwal podrozy
I mam obawe czy nie chowanie Sesy w podelku moze wplynac na jej wlasciwosci?
|
|
|
|
#2012 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś Amla na włosach i worek, oczywiście zmywam za kilka godzin, bo w nocy szoku doznać nie chcę jak sobie "majtnę" na twarz włosami z tym zapachem ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Myślę, że wystarczy, że wymieszasz na dłoni z olejem. Hm... chyba, że się skrystalizował to wtedy bym kombinowała z delikatnym ogrzaniem i wymieszniem z olejem. |
|||
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
taki pół na pół, trochę skrystalizowany, a część płynna
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
To płynną zmieszaj normalnie z olejem, a jak dojdziesz do skrystalizowanej spróbuj ogrzać, ja bym Ci polecała w kąpieli wodnej i miód i olej połączyć...
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła moja paczka z ZSK
i właśnie na włoski nałożyłam olej babassu, bardzo łatwo się nakłada, bałam się że będzie tępy jak shea ale nic z tych rzeczy a na twarzy mam olej z nasion malin, pachnie jak herbata
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
jak on działa i dla jakiej cery się nadaje? No i jak się go nakłada (wklepuje, wmasowuje
) ?
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie wiem czy działa, więcej info o nim jest np na stronce ZSK, ja go wmasowałam
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Raczkowanie
|
Słuchajcie, gdzie dostać te wcierkę Joanny z rzepą? Pytałam w rossmanach, w naturach, w aptekach i w osiedlowej drogerii. Na allegro brak, w sklepach int. jakoś nie widzę. A wszystkie wychwalacie
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sesa jest gęsta, ja wydłubywałam szpatułką, nie podgrzewałam, no chyba, że widziałam już koniec. |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Zdobyłam olej z pestek moreli i lniany
|
|
|
|
#2026 | |
|
Raczkowanie
|
To to, prawda? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p10963-Joa..._wlosow_100_ml
troche jestem zaskoczona, dość długa lista skladników... na dodatek ja nigdy nie mialam problemu z łupieżem ani przetłuszczaniem, Myslałam, że to produkt na osłabione cebulki i pomoże mi zahamować wypadanie włosów... Nadal polecacie kupić? ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() ale juz znalazłam na dozie
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły dziś moje maski Vatikowe
Ta z jajem i miodem pachnie oblędnie, jutro zobaczymy jak dziala. I Heenara przyszła i olejek Khadi.... i zrobiłam porządki i zastanawiam się kiedy ja to wszystko zużyję...całe piętro szafki w łazience to oleje, maski, odżywki, olejki...dobrze,że większość ma termin przydatnosci do polowy 2013 . |
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
która vatika lepsza? http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...986120302.html
http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...988196815.html ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() pomożesz z Vatiką??? własnie chce kliknąć vatikę i nie wiem którą
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem ta pierwsza jest lepsza, poza tym pamietam, z kiedys byly juz porownywane te dwa olejki i wiekszosc wizazanek rowniez wskazalo ta pierwsza (w zielonej butelce)
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/dabur-vatika-kokos...986120302.html Recenzja maskowa będzie, mam nadzieję że pochlebna
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny..... klikam
![]() rany ile to mi daje radości ... |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Prosta zasada, wałkowana wiele razy
![]() Pierwsza vatika bez parafiny, druga z. |
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Faflock ja na poczatek podciełabym troszke włosy;/ co do olejow to na poczatku olejek rycynowy, winogronowy, oliwa z oliwek i lniany- sprawdzone i łatwo dostępne
![]() piłam wczoraj olej lniany- myslałam ze zymiotuje jak ten smak w ustach poczułam...mimo soku;/
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamawialam na Allegro u vipangosain. To byl moj pierwszy zakup Sesy. Skusilam sie u tego sprzedawcy, a olejek sam w sobie nie jest tani. Zamowilam 2 butelki chociaz juz za jedna wysylka jest gratis. Pudelka nie przetrwaly podrozy, ale nakretki byly zaklejone tasma. Nie wystawie negatywa, jednak juz nie kupie u tego sprzedawcy. Moze jestem czepialska wiedzialam, ze olejek jest z Indii, ale nie przypuszczalam, ze wysylka idzie az stamtad. Czekalam ponad 2 tygodnie, ,omo natychmiastowej wplaty. Kontakt byl..tyle, ze Pan slabo mowi po polsku. Powinien sie z tym liczyc wystawiajac towar na polskim portalu. Po kilku upomnieniach zaproponowano mi zwrot pieniedzy lub ponowna wysylke. Glowny zal mam tylko o to, iz sugerowano mi, ze to ja nie dopelnilam formalnosci.. tj. Ja nie zaplacilam (to nie bylo za pobraniem) a ktos wyslal....to nielogiczne. Na stronie nie ma informacji w jaki sposob bedzie wysylka nadana. Wszystko dobrze sie skonczylo zatem pozytyw i tyle. PRZEPRASZAM za zmiane tematu. |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zwykle zamawiam z Helfów, wiem, że tam drożej, ale za to starannie pakują i nie odlewają z buteleczek (takie rzeczy czasem mają miejsce na allegro) a to jest dla mnie ważne. Za to robię większe zamówienia i przesyłkę mam gratis. |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba się do helf`ów przekonać muszę jak się na allegro takie cuda dzieją
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
summa summarum różnica w cenie (wliczając darmową przesyłkę i jednorazową opłatę za przelew) jest kilka złotych więcej niż na allegro |
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
180ml 43 zl/1szt. -2 zl, bo zamowilam 2 butelki i wyszlo mniej czyli 84zl mnie wszystko kosztowalo. Butelki byly nie naruszone. A do Helfów nie mam zaufania.. te oleje typowo do wlosow kupuje raz na pol roku/ rok i chyba mi sie nie oplaca. Bo kupuje po 1 szt. Sesa wyjatkowo dwie..tak samej sobie na prezent. Poza tym lubie spozywcze oleje. Z Sesa licze na porost wlosow/ ograniczenie wypadania. Jaki jest koszt wysylki na Helfach? Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2012-01-05 o 20:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

I mam obawe czy nie chowanie Sesy w podelku moze wplynac na jej wlasciwosci?

i to dużą łyzkę... prawie dwie bo z sokiem
zprzestałam jednak tego procederu na rzecz olejowania hehe bezpieczniejsze napewno