Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 16:12   #3181
nitka_88
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez falka Pokaż wiadomość
eeeee to jakiś dziwny gin... nigdy nie miałam 2grupy... a mam prawie 32 lata i współżyję regularnie od mniej więcej 18stego roku życia...
2 stopień trzeba koniecznie zbadać....

Niekoniecznie, mój też często żartuje, że 1 grupę to raczej tylko u dziewic i zakonnic można spotkać. Choć muszę przyznać, że raz udało mi się takową mieć, a przecież ani dziewicą, ani zakonnicą wtedy nie byłam

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:13   #3182
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
kiedyś przeczytałam, ze kobieta w ciąży powinna przede wszystkim słuchać swojego ciała, wszystko z umiarem nie powinno zaszkodzić
Mój organizm domagał się dzisiaj czerwonego wina, ale zdecydowanie nie będę go słuchać
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:29   #3183
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o badanie moczu, to mój lekarz dał mi wskazówki odnośnie tych bakterii, że najlepiej jest pobierać strumień środkowy a wcześniej po prostu umyć się. Bo wiadomo po nocy na skórze wytwarzają się bakterie.
Ja właśnie tak pobieram mocz do badania, ale bakterie i tak wyszły, więc ewidentnie musiało się coś przyplątać.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Z wynalazków przydatnych w ciąży widziałam, że Lidlu mają być od 12.01 poduszki do spania na boku: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23891.htm
Miałyście/ macie może coś takiego? Rozważałam już wcześniej, bo mam problemy z kolanami, więc teraz się zastanawiam...
Fajna ta poduszka. Słyszałam, że dobrze mieć, jak już brzuszek jest duży.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a mi od rana a wlasciwie od wczorajszego popoludnia niedobrze... znowu zygalam przy myciu zebow... masakra...
Współczuję

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No nie wiem. U mnie to nie kwestia pasty, tylko włożenia szczoteczki do ust. A potem wypłukania... Okropieństwo. A pastę mam niemiętową i to nie działa niestety.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja malymi kroczkami do 13
A ja zaczęłam dziś 12 tc

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

Mam ten sam problem po umyciu zębów zawsze leci mi krew i często też bez mojej żadnej ingerencji . Pytałam lekarza powiedział, że to normalne hm..., a i używam od dawna miękkiej szczoteczki.

Kup w aptece pastę Ajona. Jest polecana także kobirtom w ciąży.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
a na 15.45 mam gina dzisiaj dobrze że blisko!

nie wyspałam się, a Wy od rana dajecie czadu z postami
za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
Trzymam kciuki... Ale Ty już chyba po jesteś
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:31   #3184
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mój organizm domagał się dzisiaj czerwonego wina, ale zdecydowanie nie będę go słuchać
hehe pewnie je lubisz ja tez uwielbiam i wzielam kila łyków wiedząc już o ciąży, lekarz mnie za to nie zlinczował.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:31   #3185
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

A ja zaczęłam dziś 12 tc
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:35   #3186
natee
Zakorzenienie

dziewczyny a jak wy liczycie tygodnie?
jeśli teraz mam 11t3d to czyli jestem w 12stym tygodniu?

Stary 2012-01-05, 16:40   #3187
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A mnie za to jakieś choróbsko rozkłada :/ Bolą mnie mięśnie i gardło a tu pracy full. Później polecę do apteki po jakiś syropek na przeziębienie dla ciężarnych (jakiś mi już koleżanka poleciła).

Ja mam zlecone teraz badanie TSH z krwi. Muszę jakoś w przyszłym tygodniu na pobieranie się wybrać, ale mam uraz po ostatnim

No i ja niedługo już 15 tydzień zaczynam, ale ten czas leci!
Kuruj się Kochana czym się da Ja też miałam zlecone TSH. Na szczęście bardzo ładne mi wyszło.

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam do was inne pytanie.
Kiedy i kogo poinformowałyście o ciąży?
Wszyscy już u was wiedzą?

U mnie wiem tylko ja i TŻ, no i oczywiście wy

Jak to u was wygląda/ wyglądało
U nas wiedzą rodzice, rodzeństwo i trochę bliskich znajomych. Reszty nie będziemy informować. Zobaczą brzuszek, to się dowiedzą

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello!

Jutro po południu idziemy na USG-nie mogę się doczekać żeby zobaczyć tego wiercipiętka Mam straszne obawy czy wszystko ok, bo jutro zaczynam 15. tydzień a jeszcze dziecka nie widziałam...
Wszystko jest i będzie dobrze. Trzymam kciuki

Cytat:
ale tak mysle ze jakby cos bylo zle to by organizm chyba dal znac...
Wiesz, ja już tak nie myślę. Bo u mnie ciągle pojawiają się niepokojące bóle, a na szczęście nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

A wracając do wczorajszego badania.To dostałam wynik cytologii. Grupa 2 ,stan zapalny. Ginekolog mnie zbadał ,powiedział,że on nic takiego nie widzi.
No i jak chcieliśmy zobaczyć płeć na tym 3D ,to maleństwo sobie siedziało i ssało kciuka więc nie było skłonne do obrotów.Później jednak ginekolog powiedział że mam troche mało wód płodowych.Ja z tego szcześćia,zapomniałam zapytać czy to coś poważnego?? Czy to normalne?? No i 0oczywiście po powrocie do domu , sprawdziłam w internecie informacje o wodach płodowcyh.I jak przeczytałam te wszystkie rzeczy ,że np. dziecko może nie mieć nerek,mieć wade nerek itd. to aż się przeraziłam. Później dopiero mój mózg zaczął pracować i pomyśłałam,że gdyby było coś nie tak to lekarz z pewnością kazałby mi przyjśc za tydzień czy skierował na inne badania,a ja następną wizyte mam dopiero 1.02. . No to byłoby na tyle
Nie wolno Ci tak myśleć Dzidzia jest i będzie zdrowa A następnym razem, jak coś takiego usłyszysz, to poproś od razu o wyjaśnienie lekarza, a nie czytaj w internecie.
Stary 2012-01-05, 16:47   #3188
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Laseczki przejmujecie się jedzeniowymi ograniczeniami?
Nadrabiając kolejne strony ( od wieczora do popołudnia zawsze robią mi się mega zaległości w wątku wyczytałam a to o jajecznicy, a to o tuńczyku a to o jakiejś wędlince surowej. Na pierwszej wizycie u gin dostałam książeczkę o odżywianiu w ciąży i o tym czego nie wolno jeść. Zresztą pani gin też udzieliła mi kilku rad. Zakazów jest mnóstwo. Nie jeść ryb długo żyjących min. tuńczyk bo może zawierać ołów, nie jeść wątróbki bo coś tam, nie jeść jajecznicy i jajek na miękko bo coś tam, tak samo wędlin surowych - które uwielbiam. Tego było mnóstwo i na razie unikam, bo nawet za bardzo smaki mnie na to nie biorą Jak myślicie przejmować się tym?
wiesz, są zakazy i "zakazy". Akurat surowizny (w tym jajek) bym unikała, niestety, nie jest zbyt bezpieczna. Tych ryb też. Wątróbki się nie poleca, bo zawiera dużo witaminy A, a ta w dużych ilościach jest szkodliwa dla płodu (nie powinno się nawet kremów z wit. A używać).

Natomiast nie wolno się dać zwariować co do serów jak feta np., wszędzie piszą, żeby ich unikać, ale to się dotyczy tylko tych oryginalnych (cholernie drogich i trudno dostępnych), które są robione z niepasteryzowanego mleka. Te popularne, marketowe w ogóle nie są groźne.

Ja staram się też dokładnie myć wszystkie warzywa i owoce, a te, które się da, sparzać wrzątkiem.

Natomiast wiem, że niektórzy tak się tymi zaleceniami i zakazami przejmują, że aż piły by tylko w sterylizowanych kubkach. To już jest totalne przegięcie, nie wolno dać się zwariować

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 16:51   #3189
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jak znajdziesz coś na wzdęcia - to daj znać

Espumisan bezpieczny i skuteczny

Cytat:
wiem ze jestem ale nie mam jakis odruchow typu glaskanie i mowienie do brzuszka itd...
moze to zle moze obrze, nie wiem <bezradny>
A ja mówię do Maluszka, głaszczę brzuch

Cytat:
ja jestem wniebowzięta że będe miała dzidziusia,a figura?staram się nie obżerać i jakoś to będzie zdrowie dziecka jest dla mnie ważniejsze,mysle że przy maleństwie jest tyle do zrobienia że kg same polecą.
Mam tak samo

Cytat:
Napisane przez falka Pokaż wiadomość
eeeee to jakiś dziwny gin... nigdy nie miałam 2grupy... a mam prawie 32 lata i współżyję regularnie od mniej więcej 18stego roku życia...
2 stopień trzeba koniecznie zbadać....

ja się pochwalę że u mnie po genetycznych wszystko po prostu idealnie
Małe się mieści doskonale w normach i ma... ...ptaszka
Nie strasz nie strasz tą cytologią 2 grupa to bardzo dobry wynik. Jeżeli nie ma bakterii ani grzybów to nie ma powodu do niepokoju. Ja mam od zawsze 2 grupę i nigdy żaden lekarz nie powiedział, że to źle.

Gratuluję zdrowego dzidziusia Kurcze same chłopaki. Chyba będzie jakaś wojna

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A czy płyn do higieny intymnej ma duże znaczenie w tej kwestii?Bo ja mam jakiś zwykły,w sumie to nigdy nie patrzyłam na firme.
Z tego co wiem, to nie ma to znaczenia. Możesz sobie łykać jakiś probiotyk ginekologiczny.
Stary 2012-01-05, 16:57   #3190
Norniczka
Rozeznanie

Hej. Postanowiłam zmienić taktykę najpierw piszę co u mnie słychać, a dopiero póxniej biorę się za nadrabianie i odpisywanie na posty bo znowu mam 5 stron do nadgonienia.
Otóż od 4 dni dokucza mi ból w lewej pachwinie, jak kładę się spać i przewracam z boku na bok to mnie bardzo boli. Czytałam że to normalne w ciąży, że mogą to być rozciągające się więzadła, lub ucisk macicy na jakiś nerw. Trochę się martwię, napewno powiem o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Czy któraś z Was tak miała albo ma??
Stary 2012-01-05, 16:59   #3191
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, wlasnie dotarlam do domu. Juz po usg jest wszystko dobrze dzidzia zdrowa calutka az sie poplakałam, przez brzuszek bylo bardzo dobrze widac , mąz tez byl z emną
Super Mam nadzieję, że szybko wyleczysz ten ząbek

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no właśnie mi się też ta zgorzel wdala a znieczulenie nie dała bo mówi ze nie jest pewna czy można'

i musialam to wszystko czuć
Bez sensu. Oczywiście, że można. Ja bym sobie nic nie dała zrobić bez zastrzyku
Stary 2012-01-05, 16:59   #3192
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej. Postanowiłam zmienić taktykę najpierw piszę co u mnie słychać, a dopiero póxniej biorę się za nadrabianie i odpisywanie na posty bo znowu mam 5 stron do nadgonienia.
Otóż od 4 dni dokucza mi ból w lewej pachwinie, jak kładę się spać i przewracam z boku na bok to mnie bardzo boli. Czytałam że to normalne w ciąży, że mogą to być rozciągające się więzadła, lub ucisk macicy na jakiś nerw. Trochę się martwię, napewno powiem o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. Czy któraś z Was tak miała albo ma??
Mnie na początku tak czasem bolało, potem się uspokoiło. Do dzisiaj... przy szybkim wstaniu z krzesła poczułam straszne ciągnięcie i ból. Dzidzie rosną a my razem z nimi, ot co, ja się nie przejmuję tymi bólami

Stary 2012-01-05, 17:04   #3193
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a jak wy liczycie tygodnie?
jeśli teraz mam 11t3d to czyli jestem w 12stym tygodniu?
Tak. Skończyłaś 11 a jesteś w 12 tc.
Stary 2012-01-05, 17:18   #3194
muminek82
Wtajemniczenie

jestem po wizycie!jeszcze raz dziękuje Wam za kciuki
wszystko jest wporządku posłuchałam serduszka,cała wizyta trwała 20min.lekarz wspomniał już o połówkowym usg żeby się zapisać i to tyle acha pytałam o wzdęcia i zalecił Boldaloin,ale jeszcze nie wykupiłam
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:22   #3195
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko jest wporządku posłuchałam serduszka,cała wizyta trwała 20min.lekarz wspomniał już o połówkowym usg żeby się zapisać i to tyle acha pytałam o wzdęcia i zalecił Boldaloin,ale jeszcze nie wykupiłam
super

Stary 2012-01-05, 17:28   #3196
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
super
Stary 2012-01-05, 17:32   #3197
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko ok Ja się zapiszę na połówkowe już na genetycznym. Jak wszystko będzie ok oczywiście Bo do tego lekarza są duże kolejki. A On robi połówkowe od 18 do 20 tc.
Stary 2012-01-05, 17:32   #3198
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
I wiecie co, ja te migreny chyba od duphastonu miałam (zresztą na ulotce są wypisane jako działanie niepożądane), bo odkąd mi gin powiedział, żebym już odstawiała i przestałam brać, to przeszły jak ręką odjął
No co ty ale pech, na jedno pomogło na drugie zaszkodziło

Cytat:
Laseczki przejmujecie się jedzeniowymi ograniczeniami?
Trochę tzn.nie jem surowizny i myje wszystko ale nie daje się zwariować, bo jak za sterylnie się je i zyje, to potem dzieciaki alergikami się rodzą.

Cytat:
Haha a ja se w sylwka troszkę zapodałam zamiast szampana Czerwone wino dobrze na krążenie robi i ukrwienie macicy i myślę, że odrobinka zrobiła więcej dobrego niż złego ale to moje zdanie

muminek gratki za udaną wizytę

Ech jak ja bym chciała już zobaczyć co za gagatek zameldował się w moim brzuszku No nic jeszcze muszę poczekać aż nam się sprawy wyklarują czy tż dostanie kolejny kontrakt czy będziemy zjeżdżać do PL.

Co do głaskania brzuszków, to mi koleżanka jak leżała na patologii powiedziała, że nie można, bo można wywołać skurcze Nie wiem ile w tym prawdy ale ja się nie odważe głaskać tylko se rękę przykładać będe

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:37   #3199
natee
Zakorzenienie

Cytat:
no i super
ja już mam date kolejnego usg w 19tc

Stary 2012-01-05, 17:41   #3200
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Co do głaskania brzuszków, to mi koleżanka jak leżała na patologii powiedziała, że nie można, bo można wywołać skurcze Nie wiem ile w tym prawdy ale ja się nie odważe głaskać tylko se rękę przykładać będe
Tak, ale to wtedy jak są skurcze to nie wolno. Jak mnie boli brzuch to też go nie głaszczę, bo właśnie słyszałam, że to pogarsza sprawę.

agunia a w którym tyg gin pozwolił Ci odstawić duphaston?
Pytam, bo biorę luteinę i jestem ciekawa, kiedy będę mogła przestać.

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-01-05 o 17:43
Stary 2012-01-05, 17:45   #3201
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Tak, ale to wtedy jak są skurcze to nie wolno. Jak mnie boli brzuch to też go nie głaszczę, bo właśnie słyszałam, że to pogarsza sprawę.
no właśnie podobno nie do końca, nawet jak skurczy nie ma masowanie brzucha może (ale nie musi) wywołać skurcze. Podobno z masowaniem piersi jest tak samo. No generalnie lekarze nie zalecają głaskania brzucha, ale myślę, że jak raz na jakiś czas się przez moment pogłaszcze to nic się nie stanie.
Ja tylko staram się nie głaskać często i długo. Ale nie mam z tym problemów, bo w sumie jakoś tak chyba cały czas nie do końca do mnie dociera, że będę mamą. I nie czuję silnej potrzeby głaskania brzucha. Pewnie się to zmieni jak ruchy poczuje, wtedy to wszystko stanie się bardziej realne, bo póki co to oprócz tego, że brzuch mi nieco urósł to dla mnie jakaś abstrakcja jeszcze

Jakoś koło 13 tygodnia dostałam pozwolenie na odstawienie dupka, a wcześniej miałam dawkę zmniejszoną z 3 na 2 tabletki dziennie. W sumie lekarz nie powiedział, kiedy dokładnie mam odstawić, tylko "niech pani już powoli odstawia", więc miałam zamiar wybrać do końca opakowanie (jakieś 4 dni) i skończyć, ale że mnie migreny dzień w dzień męczyły odstawiłam w sylwka eksperymentalnie i od tamtej pory bóle minęły

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-01-05 o 17:48
Stary 2012-01-05, 17:50   #3202
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
kiedyś przeczytałam, ze kobieta w ciąży powinna przede wszystkim słuchać swojego ciała, wszystko z umiarem nie powinno zaszkodzić
Świete słowa! Jakbym nie jadła wszystkiego czego nie można to bym oszalała! Ostanio np. mam ogromną potrzebę jedzenia pasztetu z indyka! OGROMNĄ! I wcinam. W ogóle się nie martwię, że podobno pasztetu nie wolno
Dziewczyny ale ja w innej kwestii: co oznacza fakt, iż wyszło mi z badań, że toksoplazmozę już przeszłam? Mam się martwić?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:54   #3203
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś koło 13 tygodnia dostałam pozwolenie na odstawienie dupka, a wcześniej miałam dawkę zmniejszoną z 3 na 2 tabletki dziennie. W sumie lekarz nie powiedział, kiedy dokładnie mam odstawić, tylko "niech pani już powoli odstawia", więc miałam zamiar wybrać do końca opakowanie (jakieś 4 dni) i skończyć, ale że mnie migreny dzień w dzień męczyły odstawiłam w sylwka eksperymentalnie i od tamtej pory bóle minęły
O to fajnie Bo mam wizytę u mojej gin 19 stycznia i to już będzie początek 14 tygodnia, więc mam nadzieję, że też usłyszę, żeby już odstawiać

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale ja w innej kwestii: co oznacza fakt, iż wyszło mi z badań, że toksoplazmozę już przeszłam? Mam się martwić?
Raczej się nie martw. Jak przeszłaś, to jesteś odporna Nic nie szukaj w internecie, bo...
Stary 2012-01-05, 17:54   #3204
luby957
Raczkowanie

Kathrinaaaaa ja tez przed pierwsza ciążą uwielbialam spać na brzuchu, ale póżniej jak już brzusio urósł to już nei za bardzo się dało i dlatego tez musiałam polubić inne pozycjie do spania  jak już się urodizła Amusia to tez za bardzo nie mogłam spac na brzuchu bo mi piersi wypełnione mlekiem przeszkadzały i nauczyłam się spac na boku ale odwrócona bardziej ku brzucha

ancys_krakow my powiedziedzieliśmy po pierwszym usg. Były to imieniny dziadka i była tylko najbiższa moja rodzina(dziadkowie, rodzice i rodzeństwo) no i zażartowałam że teraz powiem o prezencie a dziadek dostanie go dopiero na swoje ur(czyli 11.07.2012 czyli prawie tak jak mam termin porodu) no i tak się dowiedzieli. Mama TZ dowiedziała się od niego w ten sam dzien co powiedzieliśmy moim rodzicom przez tel bo pracuje we Włoszech. A reszta rodzinay dowiedziąła się tak w święta, ale to też nei wszyscy tylko tacy z którymi mamy lepszy kontakt. Ale pewnie już więcej osób wie ni z nam się wydaje bo takie wieści się szybko rozchodza. Mój pracodawca wie i pare osób z uczelni żeby wrazie coś się dziło to żeby o tym fakcie wiedzieli.

ivoncia16 ja to bałam się bardzo tego przec iążą że nei wróce do poprzedniej formy ale na szczęście udalo mi się prawie zaraz po porodzie do swojeje wagi ale to może daltego że karmiłam cąły cza spiersią i nie dokarmiałam małej niczym.

Norniczka tez mam takie bóle i jak ostatnio byłam u gin to mnei zbadał i powiedział że wszystko jest ok. i żeby się za bardzo tym nei przejmowac bo to się rozciąga macica i przesuwaja się wszytkie narządy. A że macica powię=ksza się nie tylko w 1 czy w 2 kierunkach tylko we wszytkich naraz to powoduje takie bóle.

Irmusia81 ja jak byłam we wtorek u mojego gin to powiedział że jak się bierze luteine to za szybko nei można się z nią rozstac żeby jakiegoś krawawienia nie było ani nic złego się nei działo. I jak na razie powiedział że będziemy myśleć o odstawianiu koło 20 tyg a wcześniej to możemy zmneijszac dawkę ale na razie jeszcze nie.

Mnie wczoraj wkurzył mnie mój TZ bo zgubił recepyty od gin. które miał wykupić. I dziś znowu musialam iśc i prosić lekarza żeby mi wypisał. A swoją droga dostałam dwa rodzaje globulek dopochwowych(jedne normalne już do kupienia a drugie do zrobienia). Przeczytałąm na ulotce tych pierwszych globulek dopochwowych ze są na bakterie ale co jest najlepsze że nei miałam żadnej infekcji ani nic z tych rzeczy. A przed kolejną wizytę 20.01 mam barać pare dni pod rząd te robione bo będę mieć robioną cytologie. No i powiedział że już do końca ciązy 2x w tyg mam barac te globulki robione. Mam nadzieje że mój lekarz dmucha na zimne i nei chce żebym maiła jakąś infekcje czy coś w tym rodzaju Mój TŻ się troche zdziwił że dostaje tyle leków(bo w pierwszej ciązy prawie nic nie brałam oprócz kw.foliowego i żelaza i od czasu do czasu magnezu), i że chyba musimy wybrać się do innego lekarza żeby sprawdzil czy rzeczywiście potrzebne mi tyle tych leków i że faszeruję może niepotrzebnie dzidka. Ale tak sobei myśle że chyba tabl dopochwowe nie wpływają na dziecko, A Wy jak myślicie??

U mojego lekarza na szczęscie nie trzeba się oddzielnei zapisaywać na usg bo powizycie z gabinecie je od razy robi tylko jak się zapisuje na wizyte to musze położnej powiedziec że będzie też robione usg. A powiemże chodze na NFZ.

A ja jakos nei mam jakiś specjalnych zachianek. Owszem od czasu d czasu mam na coś ochote ale żeby to były jakieś dziwne kombinacje to nie powiem.

A dziś zaczął mi się 15 tydz. A tak niedawn jeszcze pisałam że chciałabym żeby to już był II trymestr żeby wysztkie złe dolegliwości mineły, a tu lipa, jestem już w tym II trymestrze i dalej mam mdłości, okropne bóle głowy itd.. bleeee mam już dość. Ja będę mieć tak do kńca ciąży to chyba padne;/
Stary 2012-01-05, 17:56   #3205
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Świete słowa! Jakbym nie jadła wszystkiego czego nie można to bym oszalała! Ostanio np. mam ogromną potrzebę jedzenia pasztetu z indyka! OGROMNĄ! I wcinam. W ogóle się nie martwię, że podobno pasztetu nie wolno
to lepiej dla Ciebie, masz mniejsze szanse rarażenia sie nią

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

dobrze ze ja nie musze brac tej luteiny ale za to biore tyroksynę
Stary 2012-01-05, 17:58   #3206
anna99302
Zadomowienie

Irmusia81
Cytat:
Raczej się nie martw. Jak przeszłaś, to jesteś odporna Nic nie szukaj w internecie, bo...
hahah ok z tym internetem to w ogóle powinno być zakazane przeglądanie niektórych rzeczy przez kobiety w ciąży bo oszaleć można

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-01-05 o 17:59 Powód: ,
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 17:59   #3207
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Irmusia81 ja jak byłam we wtorek u mojego gin to powiedział że jak się bierze luteine to za szybko nei można się z nią rozstac żeby jakiegoś krawawienia nie było ani nic złego się nei działo. I jak na razie powiedział że będziemy myśleć o odstawianiu koło 20 tyg a wcześniej to możemy zmneijszac dawkę ale na razie jeszcze nie.

Mnie wczoraj wkurzył mnie mój TZ bo zgubił recepyty od gin. które miał wykupić. I dziś znowu musialam iśc i prosić lekarza żeby mi wypisał. A swoją droga dostałam dwa rodzaje globulek dopochwowych(jedne normalne już do kupienia a drugie do zrobienia). Przeczytałąm na ulotce tych pierwszych globulek dopochwowych ze są na bakterie ale co jest najlepsze że nei miałam żadnej infekcji ani nic z tych rzeczy. A przed kolejną wizytę 20.01 mam barać pare dni pod rząd te robione bo będę mieć robioną cytologie. No i powiedział że już do końca ciązy 2x w tyg mam barac te globulki robione. Mam nadzieje że mój lekarz dmucha na zimne i nei chce żebym maiła jakąś infekcje czy coś w tym rodzaju Mój TŻ się troche zdziwił że dostaje tyle leków(bo w pierwszej ciązy prawie nic nie brałam oprócz kw.foliowego i żelaza i od czasu do czasu magnezu), i że chyba musimy wybrać się do innego lekarza żeby sprawdzil czy rzeczywiście potrzebne mi tyle tych leków i że faszeruję może niepotrzebnie dzidka. Ale tak sobei myśle że chyba tabl dopochwowe nie wpływają na dziecko, A Wy jak myślicie??

/
Tak wiem, że nie można od razu odstawić, ale mam nadzieję, że będę mogła stopniowo zmniejszać dawkę aż do 0

A to dziwne z tymi globulkami skoro nie masz infekcji
Ale nic się nie martw, lekarz wie, co robi
Jak ja bym chciała być już w 15 tc
Stary 2012-01-05, 17:59   #3208
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

hahah ok z tym internetem to w ogóle powinno być zakazane przeglądanie niektórych rzeczy przez kobiety w ciąży bo oszaleć można
potwierdzam
Stary 2012-01-05, 18:01   #3209
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia81hahah ok z tym internetem to w ogóle powinno być zakazane przeglądanie niektórych rzeczy przez kobiety w ciąży bo oszaleć można
Dokładnie Najczęściej czytamy i tylko niepotrzebnie się nakręcamy
Stary 2012-01-05, 18:01   #3210
phdwao
Zakorzenienie

ja od dzis bede stosowac 2xw tyg, globulki vitagyn c, zalecenie pani doktor by zakwasic srodowisko i wytępic reszte bakterii i pochwowych i moczowych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości