|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Hosenko -
![]() Chyba też porobię zdjęcia swojemu zbiorkowi (nigdy tego nie robiłam, praktykuję jedynie listę). Strasznie lubię oglądać fotki pełne kolorowych flaszek z żelami i smarowidłami
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem w tym, ze czesto zostaje czyms skuszona i moj wlasny sie rozrasta ![]() Powoli wstawiam na blogu moj zbior, na razie wystartowalam z kolorowka, pokazuje kategoriami, bo jakbym miala to cale ciaparajstwo naraz wyciagnac i obfocic, to nie wiem, czy by mi dnia starczylo ![]()
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
ciaparajstwo, no nie wytrzymam
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jeszcze jest taka kwestia, ze ja mam to wszystko w roznych miejscach, zapasy w jednym, a te uzywane w innym, czasami zrobie super fotke np. pudrom i nagle ZONK! Przeciez mam jeszcze jeden w zapasach i zapomnialam wyjac i dodac do zdjecia...Damn...;( Sajgon, mowie wam...Dlatego wlasnie musze sobie dzielic wedlug kategorii, wtedy mam wieksza kontrole nad ciaparajstwem (i soba)
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy moim TŻ-skąpiradle zaczęłam jeszcze rzadziej niż przedtem odwiedzać drogerie. Pojawiły mi się dodatkowe wyrzuty sumienia, że tak dotąd roztrwaniałam kasę na kolejne flaszki powiększające zapasy .Ooo, Łasiczko - nie wiedziałam, że z Ciebie również farmerka
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Hihih...mam 70 poziom na glownej farmie
![]() Niestety ta gra strasznie uzaleznia, maz sie wciagnal i gra razem ze mna ![]() Tak poza tym, to ja musze wszystko (czytajcie zdjecia, przeprowadzki kosmetykow) robic pod nieobecnosc meza, boje sie, ze jak zobaczy moje sterty w pelnej krasie, to mnie przez okno wyrzuci
|
|
#1927 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 77
![]() Uwaga, uwaga... Moje zbiory debiutują wizualnie 1-2) masła i balsamy 3-4) żele pod prysznic |
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
1) pielęgnacja dłoni
2) pielęgnacja stóp 3) pielęgnacja włosów 4) scruby, balsamy do zadań specjalnych
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Raz mi na zlosc schowal krem do rak, to myslalam, ze zawalu dostane!
Nie moglam go znalezc dlugo...dzwonie (byl w pracy). Odbiera...okazalo sie, ze krem byl, UWAGA, w bucie jego trekingowym w szafce na buty, wysoko na pawlaczu (tak u gory). Teraz sie smiejemy z tego, ale dostal ostrzezenie, ze nastepnym razem to znajdzie cos brazowego i smierdzacego w swoim kochanym bucie sportowym, jak mi dotknie moje skarby, lub je przemiesci bez mojego pozwolenia
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
1) zapachy
2-4) pielęgnacja twarzy 5) kremy pod oczy, żel na naczynka i zapodziana miniaturka Nivei Na fotkach zabrakło: 1 maski do włosów i sprayu termoochronnego, które koczują u TŻ
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31435442]Albo, co gorsza, wyrzuci kosmetyki!
[/QUOTE]Cytat:
Moja mama z niedowierzaniem kręciła głową, gdy kilkakrotnie kursowałam obładowana kosmetykami z łazienki do pokoju
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, moja ulubiona seria Liiv z Avonu, kocham za zapach i dzialanie
Mialam z niej zel do mycia twarzy i serum z pipetka ![]() Napisz cos o maseczkach Himalaya
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny (i spory) masz zbiorek
|
|
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Peeling zużyję nawet po terminie np. do łydek, a maseczki pewnie polecą Z Liiv miałam krem na dzień - zużyłam 2 opakowania i mi bardzo pasował Cytat:
No, spory... Niby niewiele kupuję, ale wolno zużywam, więc i tak sporo rzeczy czeka na swoją kolej
|
||
|
|
|
#1936 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie dzielnie powstrzymałam się przed zamówieniem tajskiej maseczki z Avonu! Od dawna mnie kusi, a teraz jest w fajnej promocji, ale nie, będę twarda, mam maseczkę oczyszczającą!
|
|
|
|
#1937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę dbać o moje cudeńko Dziś był kurier z laptopem i TŻgo odebrał i mówił, że pudełko było uszkodzone i była jakaś ryska na nim i go odesłał i mają przysłać nowy w następnym tygodniu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31436514]Właśnie dzielnie powstrzymałam się przed zamówieniem tajskiej maseczki z Avonu! Od dawna mnie kusi, a teraz jest w fajnej promocji, ale nie, będę twarda, mam maseczkę oczyszczającą![/QUOTE] No i brawo ![]() I w ogóle dziewczyny gratuluję zużyć Wam wszystkim |
||||
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i bardzo dobrze, bo tylko w chwili gdy kurier stoi a Ty spr zawartość kartonu możesz ubiegać się o reklamacje, potem to już przepadło. Przyślą nowy bez skazy ![]() Znasz jakieś szampony bez silikonów?
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam W ogóle polecam wątek ze składami kosmetyków do włosów, tam można bardzo dużo wyczytać. Te ziołowe najtańsze szampony są bez silikonów, ale plączą włosy i sprawiają, że robią się szorstkie. Bez silikonów są Alterry z Rossmanna, ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...us.html&next=1, w drogerii Naturze są takie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rmal-hair.html, ten jest akurat dla facetów, ale są i damskie. Ja używam tych dwóch na zmianę i włosy cud miód
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Nie narzekam, choć na efekty (usunięcie przebarwień potrądzikowych) będę pewnie musiała poczekać do wiosny. Wszyscy twierdzą, że po pół roku stosowania Skinorenu, który zawiera również kwas - azelainowy, widać znaczące efekty, więc ciężko mi ocenić działanie samego Pharmacerisu, którego w wersji 5% używałam przez ostatni miesiąc na noc. Od Bożego Narodzenia przeskoczyłam na 10%, to może szybciej zobaczę te efekty. Nie mam po tych kremach żadnych podrażnień, skóra się nie łuszczy, więc wygląda na to, że mi podpasowały
![]() Trzymam kciuki za prędką dostawę nowego lapka |
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31436514]Właśnie dzielnie powstrzymałam się przed zamówieniem tajskiej maseczki z Avonu! Od dawna mnie kusi, a teraz jest w fajnej promocji, ale nie, będę twarda, mam maseczkę oczyszczającą![/QUOTE]
Ja tą maseczkę uwielbiam, zresztą tak samo jak z morza martwego i sake. Niedawno zużyłam sake i tajski kwiat lotosu i dla odmiany postanowiłam kupić sobie z ori oczyszczającą. Ale jest kiepska i już się zastanawiam kiedy sobie kupie wreszcie prawdziwgo oczyszczacza ![]() Cytat:
![]() Ja też uważam że lepiej kupować za własne pieniążki, inaczej sie taką rzecz "szanuje" no i nikt nie może nam powiedzieć, że "kupujemy 5 flaszek perfum czy 12 krem i po co skoro stoją inne" za swoje to inaczej wygląda
|
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze wiedziec, ja zamawialam wozek i kurier mi przyniosl wiec ja za noz i chcialam przed zaplata otworzyc a on do mnie ze mi nie wolno ![]() dopiero jak mu zaplace, a jak mu zaplacilam to sobie poszedlCytat:
a gdzie kupilas maseczki hymalaya??? ale wysyp zdjeciowy , ja tez lubie ogladac zdjecia pelne kosmetykow ale teraz nie mam na to czasu , maly ma straszne kolki pojechalam z nim do szpitala bo 3 dni tak wrzeszczal ze az oddech tracil wiec mi powiedzieli ze to normalne a ja do nich ze chyba jednak nie skoro 3 dni i 3 noce bez przerwy wrzeszczy i traci oddech i glos, to zbadali mu cukier, cisnienie, uszy i gardlo i powiedzieli ze to kolka i ze oni nie pomoga i dali mi ulotke co robic przy kolce, gdzie ja juz to wszystko dawno robilam i nic nie pomaga a jak pomoze to na 10 min, a ja juz placze razem z nim a on jak wrzeszczy to sie tak na mnie patrzy blagalnym wzrokiem ktory mowi :"mamusi pomoz mi" a ja nie umiem Edytowane przez edyta29 Czas edycji: 2012-01-06 o 11:41 Powód: literowka |
||
|
|
|
#1943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że od razu sprawdził. Ale ja osobiście nigdy nie zdecydowałabym się na zakup takiego typu sprzętów przez neta Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zużyłam żel do golenia i żel do zmiękczania skórek (muszę kupić nowy)
|
|||||
|
|
|
#1944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za kciuki Cytat:
![]() Też tak uważam. Będę dbać o moje caceńko Póki co wyczyściłam mojego starego gruchota, niech też się cieszy Kosmetyki też kupuję za swoje, dlatego tak się muszę szczypać i nie mogę sobie pozwolić na te droższe, tzn. może i bym mogła, ale kupowałabym tylko 1 w miesiącu, bo nie byłoby mnie stać na więcej Ale planuję właśnie zużyć to co mam, żeby był stan licznika 0 lub 1 i kupować tylko lepsze pojedyncze sztuki kosmetyków ![]() Cytat:
Biedne dziecko, to jest najgorsze jak taka mała dziecinka choruje, wiemy, że cierpi a sama sobie nie pomoże, a jak my nie możemy tym bardziej boli. Trzymam kciuki za szybkie dojście dziecka do siebie Cytat:
Szampony bez silikonów nie oblepiają Ci włosów. U mnie na początku silikony działały super, ale po jakimś czasie moje włosy wypychały na zewnątrz ich nadmiar. Włosy kleiły się w strąki, były wiecznie tłuste. Owszem silikony optycznie wygładzają i "naprawiają" włosy, ale jest to tylko powierzchniowe i powstaje właśnie przez oblepienie włosa. Aczkolwiek są osoby, którym produkty z silikonami pasują i stale ich używają. Wszystko zależy od włosów Brawo za zużycia
|
||||
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W dodatku nie były strasznie kosztowne z tego, co pamiętam. Maseczki w sumie mam 2, trzecia tubka to peeling, który i tak zużyję. Dermatolog twierdzi, że w naszym klimacie do marca-kwietnia takie kwasy nawet bez dodatkowej ochrony przeciwsłonecznej nie zaszkodzą. Czytałam ponadto, że kwas migdałowy jest jedynym kwasem nie uwrażliwiającym skóry na słońce i może być stosowany cały rok. Na opakowaniach producent zaleca jednak ochronę skóry przy stosowaniu na dzień... ![]() Edytko - maseczki kupiłam w Euro Aptece, ale widziałam również stacjonarnie w aptekach Dozu Współczuję tych kolek zarówno Wam - rodzicom, jak i maluszkowi, który musi się strasznie męczyć
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuje z powodu kolek, też to przerabiałam z synkiem, nic nie pomagało, jedynie lekkie kołysanie na rękach brzuszkiem do dołu nieco uśmierzało ból i tak zasypiał ze zmęczenia.Niekiedy nawet i to nie pomagało , musieliśmy to przemęczyć![]() na pocieszenie dodam , że kolki nie trwają wiecznie, życzę dużo cierpliwości ![]() zbiory macie rzeczywiście imponujące , szczególnie Hosenka ma się z czego odwykować ale odkąd pamiętam jej zbiory były obfite.Jak widzę takie zbiory ,to mam mniejsze poczucie winy , że tyle kupuje tych smarowideł ![]() nic jeszcze mi się nie skończyło ale już przybyło:dokupiłam 2 szampony ziołowe z barwy - były w starych cenach i odżywkę do włosów Joanna z Apteczki Babuni. |
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie Ja to nawet nie wiem, czy moje szampony mają silikony, ale zapewne tak. Kupuję zwykłe drogeryjne. Ale jak skończę Wellę (400 ml, trochę mi zejdzie Cytat:
O kwasie migdałowym czytałam, że właśnie nie jest fotouczulający, nawet kwasy u kosmetyczki można spokojnie robić w lecie. Ja myślę, że nawet jeśli Pharmaceris wymaga ochrony, to wystarczy podkład/puder z filtrem Poszło mi jeszcze masło z ekstraktem z orzeszków makadamia Eveline I takim sposobem mam teraz tylko jeden nawilżacz w użyciu i jeden w zapasie Niedługo będę mogła sobie kupić nowy |
||
|
|
|
#1948 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Albo nawet dwoma. Też dzisiaj wykończę makadamię Eveline i peeling cukrowy Bielendy.
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wykończyłam już wszystkie masła z szału Biedronkowego.
Poza tym balsam Eveline mango dobija dna a waniliowego została 1/5.
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu chcesz się ich pozbyć? I które masz?Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

współczuje z powodu kolek, też to przerabiałam z synkiem, nic nie pomagało, jedynie lekkie kołysanie na rękach brzuszkiem do dołu nieco uśmierzało ból i tak zasypiał ze zmęczenia.Niekiedy nawet i to nie pomagało , musieliśmy to przemęczyć