|
|
#2101 | ||||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czasem trafiałam na jej wypowiedzi i... trafiało mnie ale już nie chciałam sobie języka strzępić...Cytat:
Jako że tymczasowo zostałam bez odżywki w sprayu, bo dostałam blanku będąc w Naturze na widok nowej limitki i zapomniałam kupić reszty produktów, to ukręciłam sobie sama psikacz. I muszę powiedzieć, że się włosy po nim rozczesują rewelacyjnie, a przecież grama silikonu w nim nie ma ![]() Keratyna, gliceryna, propylene glycol, kwas hialuronowy i trochę ekstraktu z mango. Trochę ta keratyna włosy wysztywnia, ale ogólnie jest fajnie i włosy ładnie błyszczą Cytat:
] wytłucze albo kieliszki ![]() Cytat:
To właśnie z tej limitki, co jest teraz very hot ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to co robić? Rozświetlać się ![]() Ciesz się, że szimerów nie było, bo u mnie były i jestem świadoma, że 2 dychy na gadżet przewaliłam , bez którego oczywiście jak najbardziej da się żyć no ale chcica była silniejsza niż rozsądek...
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ten rozświetlacz to chyba tylko na normalny podkład/bbc? Bo na minerały przecież się nie nada, bo bym sobie wszystko starła. A jeśli dam na to puder sypki to będzie coś widać? ![]() Kupiłam też Mypę z masłem karite - odżywkę, była przeceniona na 4,99, nie mam pojęcia czemu, wydawało się, że wszystko z nią w porządku. I brązową kredkę z Essence, bo mam ostatnio fazę na makijaż w brązach do pracy, a nie mam brązowej kredki ![]() Poczytałam o tej "refundacji" i aż mi się włos na głowie jeży jak widzę ile NFZ zaoszczędzi na pacjentach... A propos NFZ kolejny bulwers - w zeszłym tygodniu zapisywałam się do endokrynologa, wiecie na kiedy? Ostatni tydzień marca Całe szczęście, że mam jeszcze leki na te 3 miesiące, bo rodzinny nie chce przepisywać bez aktualnego zaświadczenia od specjalisty Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-01-04 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
|
Cytat:
![]() Ja puder transparentny, to powinno być widać. Pewnie w sobotę albo niedzielę znowu będę MUSIAŁA iść do N ![]() A co do NFZ to ![]() Mojej teściowej, która nota bene jest endo z dwustopniową specjalizacją [a specjalizacji w ogóle ma 4], która prowadziła gabinet w przychodni przyszpitalnej i naprawdę przynosiła placówce zysk, a kolejki do niej nie były aż tak duże [dodatkowo przyjeżdżali pacjenci spoza województwa] nie przedłużyli kontraktu. Rok wcześniej wycyckali jej praktykę w rodzinnym mieście, dając kontrakt trzem okulistom [a endo w okolicy żadnego ]. Normlnie tragedia jakaś.W TVN nie ma dnia, żeby nie trąbili o wpadkach tej 'instytucji'... [akurat o tej stacji wspominam, bo tylko ich fakty oglądam ]
|
|
|
|
#2104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja nadal wyjątkowo zadowolona jestem z "czarnego" psikacza i jedwabiu CHI . Cytat:
Chyba, powtarzam : chyba na którymś z wątków przeczytałam, że Mypę mają wycofywać . Nie wgryzałam się w temat, bo Mypy nie lubię . Jak na mój gust zbyt ciężka . Cytat:
Szkoda słów ... Zastanawia mnie tylko jedno : dlaczego Polacy tak bez słowa dają się prowadzić na rzeź ?! U mnie od dwóch dni wietrzysko takie, że głowę urywa . Jadę dzisiaj po lekarstwa . Namacalnie zobaczę jaki prezent Donaldino mi sprawił . Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dziś ma być tak jak w listopadzie to chyba się wyprowadzam do ciepłych krajów
Wieje, zimnica, śnieg z deszczem![]() Mam taką ochotę napic się herbaty/kawy/ czegoś gazowanego/słodkiego, że masakra! A tylko wodę mogę pić przez kilka najbliższych dni :<
|
|
#2106 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co masz zamiar kupić? ![]() Cytat:
Cytat:
Nigdy nie jadłaś chińskiej zupki? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymaj się
|
||||||
|
|
|
|
#2107 | ||||
|
|
Cytat:
Z keratyną nie mam problemu, bo potem włosy i tak modeluję/podkręcam na papilotach i nic nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie została. Ma swój gabinet i zatrudniona jest też w NZOZ'ie u znajomej. Poza tym chyba rozesłała info i już w pierwszy dzień otrzymała cztery oferty pracy. Wyczerpujący wieczór miałam. Najpierw Yao zaczęła cudować przy usypianiu, a potem Ueru się zwyło przed snem, nie wiadomo dlaczego w sumie
|
|
|
|
#2108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
U mnie wczoraj burza była!!! Ładna mi zima... Ale jeśli o mnie chodzi to może być już wiosna ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o bronzer to mogę się tylko domyślać ![]() Nie ma czegoś takiego jak odwyk od wizażu! Wrócisz na stałe szybciutko, choćbyś miała z ziemi ten komputer wykopać Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie widziałam nigdy tego psikacza
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jest już nowy odcinek Pretty Little Liars Nie wiem jak to się stało, ale przegapiłam jeden odcinek, obejrzałam 13ty, nowy jest 14ty, a ja nie oglądałam 12go - domyśliłam się kiedy zaczęłam oglądać 14ty i w tym fragmencie gdzie pokazują co było poprzednio, były rzeczy, których wcześniej nie widziałam |
||||
|
|
|
|
#2110 | ||
|
|
Cytat:
, znaczy będzie u Ciebie grzmieć w październiku ![]() Takie małe g ![]() , bo to tylko 100 ml ma, u mnie w Naturach zawsze koło innych produktów aloesowych Mypy stoi.Cytat:
|
|
|
|
#2111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
![]() Cytat:
W tej "mojej" jajek nie było . Cytat:
Nigdy . Nigdy też nie jadałam / piłam tych zup : gorący kubek i innych podobnych wynalazków . Cytat:
Pokazała nam to sytuacja z końca lat osiemdziesiątych . Ja po wizycie w aptece. Dostałam recepty z naklejkami : refundacja do decyzji NFZ. Zapytałam panią w przychodni co to znaczy . Z głupawym uśmiechem odpowiedziała : nie wiem, apteka odpowie . Powiedziałam, że pójdę do apteki, ale nie życzę przychodni żebym musiała wracać . Mam na stały zestaw leków trzy recepty, z czego jedna jest do częściowej refundacji, a dwie - sto procent płatne. Wchodzę do apteki, a tam ani żywej duszy . Pogadałam sobie z panem farmaceutą. Podobno w grudniu w aptekach działy się dantejskie sceny . Ludzie robili zapasy leków . Cały widz polega na tym, że pod rządami minister Kopacz powstał straszliwy burdel z nową listą i zasadami refundacji . Do tego na lekarzy nałożono odpowiedzialność finansową za wszystkie pomyłki w receptach . I te "naklejki", to forma protestu . Te naklejki to jeszcze nic . Podobno, zgodnie ze słowami farmaceuty, są lekarze, którzy na receptach wypisują jedynie jeden ze składników leku i apteka musi się domyślać o co chodzi lub chorego odsyłają do lekarza. Też forma protestu. W chwili obecnej decyzja o odpłatności za lekarstwa i odpowiedzialność finansowa spoczywa wyłącznie na aptekach : wysyłają takie recepty z tymi naklejkami do NFZ i albo zrefundują, albo apteka pokrywa koszty . Mnie sprzedali z refundacją . Ale robią tak nie ze wszystkimi. Szczególnie z tymi lekarstwami, które były dotychczas 100 % refundowane. Podobno takie są . Tylko gdzie w tym chaosie miejsce dla pacjenta ?! Paski do glukometrów : glukometrów jest kilkanaście rodzai, a z refundacji wypadły paski do najpopularniejszego. A ludzie nic, ludzie cicho siedzą i podkulają ogony przed dyktaturą Donaldina . A on nic. On sobie z Warszawy do Gdańska samolotem fruwa i tablety za 1,75 mln zł posłom funduje . Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Można?! Można... Moja babcia ostatnio wróciła z apteki lżejsza o 600zł, a gdzie jedzenie i opłaty?! + Święta... U mnie śnieg po kolana i plucha piękna... Jeszcze miałam z rana jazdy,więc już od razu kosmos,ale na szczęście drogi były puste
|
|
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jak? Ja mam straszne zaległości w serialach, a zamiast dokończyć jeden to wynajduję nowe ![]() A mnie jakoś jajka do tego pasują, jutro kupię, zrobię sałatkę i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Teraz już tak ![]() |
||
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jest w tv?? Czarodziejka z księżyca
|
|
|
|
|
#2115 | ||
|
|
Cytat:
![]() Młode matki pomstują bo najlepsze mleko dla alergików i skazowców wycofane, czym karmić niemowlaków nie mają ![]() Masakra... Cytat:
Bo mnie jeszcze limitkowy glitter kusi ![]() Haaaa, wiem już od dawna ![]() Kiedyś, jeszcze w LO mnie jarała, teraz już trochę mniej ![]() Ech, starzeje się człowiek
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie kusi trochę ten płynny cień, bo pomyślałam, że mogłabym go używać do rozświetlania wewnętrznych kącików
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2117 | |
|
|
Cytat:
Hehehe, ja obejrzałam nawet cały odcinek, ale faktycznie, nie da się na to patrzeć zbyt długo ![]() Aaaa, zapomniałam Ci odpisać o L Word, ale w sumie nie mam nawet czego odpisywać, bo mi się nagrywarka wykoleiła i nie odtwarza programów ![]() Wkurzam się, bo mi pewnie wymienią dekoder i całe archiwum pójdzie w pi$%^** a miałam tam jeszcze kilka nieobejrzanych pozycji i seriali, które chciałam najpierw skompletować, żeby potem obejrzeć wszystko razem [np. TB3]. Poza tym ulubione bajki Ali, przy których codziennie szamie sobie kaszkę ładnie. Dobrze, że kiedyś wyczaiłam w sklepie płytę i jej kupiliśmy pod choinkę, to będzie zawsze jakaś alternatywa ![]() A się cwaniara nauczyła i jak chce bajki z płyty oglądać, to krzyczy, że prezent i przynosi innego pilota
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny !
No to sobie dzisiaj pospałam U mnie wczoraj horror - pół dnia mżawka, mokro, plusowa temperatura i nagle - temperatura spadła poniżej zera, wszystko zamarzło i szklanka na jezdniach . Dzisiaj też zimno i coś z nieba leci . Chyba śnieg, bo w świetle ulicznych latarni drogi jakieś białe . Kurde, kurde - uziemi mnie na amen w domu . Latacie tak po tych sklepach i latacie . Poszukajcie mi ładnego beżowego albo koralowego lakieru do paznokci . Ostatnio kupiłam Catrice - ulti mate - nr 030, ale on jakiś taki trupi . Widziałam też lakiery z firmy Paese, tej od mojego podkładu . Znacie ? Warto kupić ? Miłego dnia |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Lakierów z Paese jeszcze nie widziałam,ale lubię te z Golden Rose i ostatnio też Virtuala(dziś postawiłam na czarny)
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Złamałam się i polazłam do Natury po ten najjaśniejszy cień z Cristalliced, ale nie było
Może polezę we wtorek do drugiej Natury, jeśli bardzo będzie mi się chciało mieć ten cień |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałyście już nowy odcinek VD?
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie oglądałam, ale już się ściąga
Mam już w łapkach YtC, jutro będzie pierwszy raz ![]() Skład jest bardzo obiecujący, mam nadzieję, że się polubimy
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Mój najulubieńszy lakier jest z firmy Delia . Najulubieńszy, bo nigdy nie miałam lakierów do paznokci z OPI czy też China Glaze . Ale ten "mój" jest wyłącznie dostępny przez internet i koszt przesyłki przekracza cenę lakieru . Czekam, może do nas jakaś Warszawianka dołączy, to mi kupi ![]() ![]() Aż się trzęsę z ciekawości jak toto ocenisz. Bo już zapomniałam : masz szampon i odzywkę ? Dziewczyny, rzucam palenie papierosów, bo mam w gębie jak w prewecie . Czy "rzucę" - nie wiem, bo to niesie za sobą znaczne zwiększenie wagi . Przynajmniej spróbuję pod kontrolą wagi łazienkowej . ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama też zawsze powtarzała, że chciałaby rzucić, ale boi się, że przytyje (a moja mama do szczupłych zdecydowanie nie należy, wiadomo po kim mam tendencję do tycia ). Ja muszę sobie w końcu kupić wagę, bo nie mam i nie ważyłam się już kawał czasu - boję się tego co waga może pokazać
|
||
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia trzymam kciuki za rzucanie palenia
![]() Muszę wyruszyć do jakiejś drogerii na poszukiwanie odżywki/maski do włosów. Mam same do zniszczonych, przesuszonych itd, a obecnie nie mam z tym problemu
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem trochę zła na moją fryzjerkę, bo jak byłam u niej ostatnio i chciałam odrobinę pocieniować włosy chyba zrobiła mi to degażówkami, bo na końcach mam takie pędzelki i wyglądają jakby były zniszczone, a na pewno nie są, nie mają prawa być ![]() Udało mi się dorwać róż w żelu z VL ("wszyscy" mają to ja też ), ale kompletnie nie potrafię się nim posługiwać
|
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko dziwnie mi tak bez mazaiania się czymś Eee nauczysz się Jestem tak mega zestresowana tym prawkiem,że od kilku dni mi się śni egzamin
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to i tak bym używała odżywek ![]() Zanim się nauczę już cały zużyję Nie dziwię Ci się, ale będzie dobrze Pomyśl, że ja stara baba nie mam prawa jazdy i nie wiem czy kiedyś się zdecyduję ![]() Obejrzałam już VD, tylko napisy miałam beznadziejne. |
|
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj tam ![]() Mówiąc szczerze to jeśli chodzi o samo prowadzenie to powiedzmy,że czuję się już pewniej,ale gubię się z poleceniami. Zamiast zawrócić mogę skręcić w lewo itd;/ Poza tym jak już zaparkuję to boję się,że już nie wyjadę ;o I jak wrażenia?
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam krokoszowy, datę ważności ma do kwietnia, dałam za niego 16 zł i nie chcę go wyrzucić bo się przeterminuje albo popsuje ![]() Podobała mi się końcówka Z Jeremym było niezłe, szkoda tylko, że znowu wymazali mu pamięć ![]() Wciągnęłam się też w Secret Circle, obejrzałam już wszystkie 10 odcinków Niezły jest, chociaż wkurza mnie mimika głównej bohaterki ![]() |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

ale już nie chciałam sobie języka strzępić...

, bez którego oczywiście jak najbardziej da się żyć

Całe szczęście, że mam jeszcze leki na te 3 miesiące, bo rodzinny nie chce przepisywać bez aktualnego zaświadczenia od specjalisty